Egypti saa risuja suomalaismatkailijoilta

UQU

Linkki Kairossa työskentelevä teologian maisterin ja toimittajan kirjoitukseen,

http://www.sss.fi/mielipiteet/kolumni/429284.html?forumid=7&topicid=0&parentid=0&docid=429284&topicsortorder=0&topicpage=1&commentsortorder=0&commentpage=1&commentpagesize=4&action=2

Faaraon kirouksesta ja Antinal antibiotista.

Hyvä tiedostaa; monissa, euroopan ulkopuolisissa maissa, kuiten Egyptissä myydään kopiolääkkeitä hyvin paljon ja yleisesti.

Antinalia suositellaan hyvänä ja tehokkaana lääkkeenä ripuliin, kehotetaan ostamaan jopa varoiksi. Antinalin vaikuttava aine on nifuroxazidea, joka on hyvin vahva antibiootti, eikä sovellu sulfalle allergisille ihmisille. Lisäksi tappaa myös varmasti vatsan hyvät bakteerit, joita vatsassa tarvitaan. Antibiootit voivat epätasapainottaa vatsan toimintaa pitkäksikin ajaksi.

Toinen kysenalainen ripulilääke on Streptoquin. Muistaakseni kielletty euroopassa, sivuvaikutuksena jopa pysyviä neurologisia vaikutuksia sekä WHO on ehdottanut lääkkeen totaalieltämistä.

6

388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei luotettavaa

      Italia ei muka kuulu risujen saajiin!

      Eipä tunnu kovin luotettavalta tutkimukselta.

      Mutta mutta. Miksi sekoitettu samaan juttuun kaksi tyystin erilaista asiaa?

      Jotenkin haiskahtaa tarkoitushakuisuudelta.

      Olet siis taas saanut ravistettua pussistasi yhden naulan ja aloit sitä heti hakata tänne.

    • perhe4

      Tutkimuksen luotettavuudesta en tiedä minäkään, enkä tarkoitushakuisuudesta, mutta jotakuin totta AP- kirjoittaja kirjoittaa.

      Harkitsimme perheen kanssa Egyptin matkaa, vaihdoimme kohdetta, lasten (4 v. ja 6 v.) kanssa emme halunneet lähteä Egyptiin. Luin myös UM:n 4.2.2013 päivätyn matkustustiedotteen.
      Tiedotteessa sanotaan mm. "Matkanjärjestäjien ja viranomaisten ohjeita kannattaa noudattaa. Poliisi ei ole vallankumouksen jälkeen ollut yhtä toimintakykyinen kuin ennen, varsinkaan kaupunkien lähiöissä ja laitakaupungilla. Aikaisemmin harvinaisia ryöstöjä ja varkauksia tehdään nykyään jonkin verran enemmän."

      Terveydenhoito, "Yleisen hygienian ja siisteyden taso poikkeaa Suomessa totutusta. Vatsataudit ovat yleisiä, joten on tärkeää kiinnittää huomiota henkilökohtaiseen puhtauteen erityisesti käsien pesuun. Egyptissä on todettu H1N1-influenssatartuntoja sekä H5N1-lintuinfluenssatapauksia."

      Googlettelin myös tietoa hygieniasta, vatsataudeista. Löysin useamman lehtiartikkelin siitä miten kaukomailta palaava pohjoismaalainen turisti tuo kotimaahansa mukanaan antibiooteille vastustuskykyisiä suolistobakteereja.
      Egypti oli mainittu heti Intian jälkeen.

      Olen lueskellut ja hakenut vinkkejä matkaamme näiltä matkailupalstoilta, eniten intohimoja tuntuu olevan täällä, niin puolesta kuin vastaan.

      Hyvää matkaa Epyptiin !

    • aiheeton1

      Sitä se teettää, kun Suomi on liiakseen hygieninen paikka. Mutta järjenkäyttö sallittu. Itse olen 2 vuotta matkustellut Suomi-Egypti enkä ole saanut mitään. Ainoa nestevaje kesällä jolloin on sen 40 astetta. Niin se on että suomalaiset saa herkemmin kaikkea. Siksi kannattaa Egyptistä ostaa antibiootti ripuliin koska Suomessa ostetut ei auta. Tosin Suomessa lääkäri sanoi etta anna mieluiten tulla ne on yleensä bakteeriperäisiä ja itsestään paranee.. :)

    • 23+-

      nyt kyllä puhut mitä sylki suuhun tuo, minä olen erittäin vahvasti sulfa-allerginen enkä ole koskaan saanut minkäälaisia iho-ongelmia antinalista, kysyin yhdeltä apteekkarilta antinalista, ja hän haki tuoteselosteen mukaan vaikuttavia aineita ja hän totesi että vaikuttavia aineita on monia mutta suurin osin on pelkkiä luonnon tuotteita, hänen mielestään mikään ei ole varsinainen antibiootti, et se siitä

      Jos syön jotain sulfapitoista lääkettä olen kuin nokkosilla hakattu, eikä antinalin jälkeen ollut mitään ongelmia

      • 17+3

        Antinalin vaikuttava aine on sulfaperäistä eli nifuroxazide'ä


    • EI pitäisi...

      "Ventovierasta miestä silmiin katsova, hymyilevä ja leikkiä laskeva ”puolialaston nainen” ei täytä esimerkiksi egyptiläisen miehen näkökulmasta katsottuna mitään kunniallisen naisen kriteerejä. Jos ja kun monet naiset vielä käyttävät lomallaan runsaasti alkoholia ja harrastavat satunnaisia seksisuhteita, saavat paikalliset miehet vahvistusta näkökulmalle, että kaikki ulkomaalaiset naiset ovat helppoja saaliita." Ja saavat myös sen mukaista kohtelua :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe