Egypti saa risuja suomalaismatkailijoilta

UQU

Linkki Kairossa työskentelevä teologian maisterin ja toimittajan kirjoitukseen,

http://www.sss.fi/mielipiteet/kolumni/429284.html?forumid=7&topicid=0&parentid=0&docid=429284&topicsortorder=0&topicpage=1&commentsortorder=0&commentpage=1&commentpagesize=4&action=2

Faaraon kirouksesta ja Antinal antibiotista.

Hyvä tiedostaa; monissa, euroopan ulkopuolisissa maissa, kuiten Egyptissä myydään kopiolääkkeitä hyvin paljon ja yleisesti.

Antinalia suositellaan hyvänä ja tehokkaana lääkkeenä ripuliin, kehotetaan ostamaan jopa varoiksi. Antinalin vaikuttava aine on nifuroxazidea, joka on hyvin vahva antibiootti, eikä sovellu sulfalle allergisille ihmisille. Lisäksi tappaa myös varmasti vatsan hyvät bakteerit, joita vatsassa tarvitaan. Antibiootit voivat epätasapainottaa vatsan toimintaa pitkäksikin ajaksi.

Toinen kysenalainen ripulilääke on Streptoquin. Muistaakseni kielletty euroopassa, sivuvaikutuksena jopa pysyviä neurologisia vaikutuksia sekä WHO on ehdottanut lääkkeen totaalieltämistä.

6

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei luotettavaa

      Italia ei muka kuulu risujen saajiin!

      Eipä tunnu kovin luotettavalta tutkimukselta.

      Mutta mutta. Miksi sekoitettu samaan juttuun kaksi tyystin erilaista asiaa?

      Jotenkin haiskahtaa tarkoitushakuisuudelta.

      Olet siis taas saanut ravistettua pussistasi yhden naulan ja aloit sitä heti hakata tänne.

    • perhe4

      Tutkimuksen luotettavuudesta en tiedä minäkään, enkä tarkoitushakuisuudesta, mutta jotakuin totta AP- kirjoittaja kirjoittaa.

      Harkitsimme perheen kanssa Egyptin matkaa, vaihdoimme kohdetta, lasten (4 v. ja 6 v.) kanssa emme halunneet lähteä Egyptiin. Luin myös UM:n 4.2.2013 päivätyn matkustustiedotteen.
      Tiedotteessa sanotaan mm. "Matkanjärjestäjien ja viranomaisten ohjeita kannattaa noudattaa. Poliisi ei ole vallankumouksen jälkeen ollut yhtä toimintakykyinen kuin ennen, varsinkaan kaupunkien lähiöissä ja laitakaupungilla. Aikaisemmin harvinaisia ryöstöjä ja varkauksia tehdään nykyään jonkin verran enemmän."

      Terveydenhoito, "Yleisen hygienian ja siisteyden taso poikkeaa Suomessa totutusta. Vatsataudit ovat yleisiä, joten on tärkeää kiinnittää huomiota henkilökohtaiseen puhtauteen erityisesti käsien pesuun. Egyptissä on todettu H1N1-influenssatartuntoja sekä H5N1-lintuinfluenssatapauksia."

      Googlettelin myös tietoa hygieniasta, vatsataudeista. Löysin useamman lehtiartikkelin siitä miten kaukomailta palaava pohjoismaalainen turisti tuo kotimaahansa mukanaan antibiooteille vastustuskykyisiä suolistobakteereja.
      Egypti oli mainittu heti Intian jälkeen.

      Olen lueskellut ja hakenut vinkkejä matkaamme näiltä matkailupalstoilta, eniten intohimoja tuntuu olevan täällä, niin puolesta kuin vastaan.

      Hyvää matkaa Epyptiin !

    • aiheeton1

      Sitä se teettää, kun Suomi on liiakseen hygieninen paikka. Mutta järjenkäyttö sallittu. Itse olen 2 vuotta matkustellut Suomi-Egypti enkä ole saanut mitään. Ainoa nestevaje kesällä jolloin on sen 40 astetta. Niin se on että suomalaiset saa herkemmin kaikkea. Siksi kannattaa Egyptistä ostaa antibiootti ripuliin koska Suomessa ostetut ei auta. Tosin Suomessa lääkäri sanoi etta anna mieluiten tulla ne on yleensä bakteeriperäisiä ja itsestään paranee.. :)

    • 23+-

      nyt kyllä puhut mitä sylki suuhun tuo, minä olen erittäin vahvasti sulfa-allerginen enkä ole koskaan saanut minkäälaisia iho-ongelmia antinalista, kysyin yhdeltä apteekkarilta antinalista, ja hän haki tuoteselosteen mukaan vaikuttavia aineita ja hän totesi että vaikuttavia aineita on monia mutta suurin osin on pelkkiä luonnon tuotteita, hänen mielestään mikään ei ole varsinainen antibiootti, et se siitä

      Jos syön jotain sulfapitoista lääkettä olen kuin nokkosilla hakattu, eikä antinalin jälkeen ollut mitään ongelmia

      • 17+3

        Antinalin vaikuttava aine on sulfaperäistä eli nifuroxazide'ä


    • EI pitäisi...

      "Ventovierasta miestä silmiin katsova, hymyilevä ja leikkiä laskeva ”puolialaston nainen” ei täytä esimerkiksi egyptiläisen miehen näkökulmasta katsottuna mitään kunniallisen naisen kriteerejä. Jos ja kun monet naiset vielä käyttävät lomallaan runsaasti alkoholia ja harrastavat satunnaisia seksisuhteita, saavat paikalliset miehet vahvistusta näkökulmalle, että kaikki ulkomaalaiset naiset ovat helppoja saaliita." Ja saavat myös sen mukaista kohtelua :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe