kokemuksia ikean kalusteista

sanna.

Ollaan uusimassa lasten huoneiden kalusteita valmistuvaan omakotitaloomme. mm.kirjotuispöytiä,lipastoja ja sänkyjä.Ikeasta löytyi kivan näköisiä malleja,mutta laatu hieman epäilyttää..Hinnat on halvat,mutta miten sitten tuotteiden kestävyys?Kun vertaa vastaaviin muihin huonekalukauppojen mallehin,on hinnat puolet kalliimpia,jotkut enemmänkin.Kokemuksia ikean huonekaluista,ovatko kestäviä käytössä?Kiitos,jos joku kertoo kokemuksiaan!

28

7490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kestäviä? Eivät.

      Ikeasta ei oikein kannata ostaa mitään missä on liikkuvaa osaa. Ja kiinteistä kalusteistakin vain kokopuisia (ehkä lasipöydät kestävät, ei kokemusta).

      Kaikki Ikean pinnoitetut tuotteet esimerkiksi ovat puhtaasti susia. Mutta halpoja. Siksi niitä on tullut itsekin ostettua. Kuvaavaa oli, että kun harkitsin sohvapöydän uusiokäyttöä akvaarion alla ja tarkistin Ikeasta, paljonko tuo kestää painoa, vastaus oli 7 kg. Eipä siihen olisi saanut jalkojakaan nostaa telkkaria katsoessa ja taisi muutaman kerran katavuus ylittyä pelkästään leffajuomien ja -ruokien painosta...

      Siis osta, mutta varaudu siihen että uusit kolmen vuoden sisällä puolet.

      Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Näin se valitettavasti menee.

      • ...

        Ikean massiivipuiset huonekalut ovat epäilyttävän halpoja, muualta ei saa edes viilutettuja läheskään yhtä halvalla.
        Onko noissa jotain laatuvirheitä, paljon oksankohtia tms?


      • kissat naarmuttavat

        Lasipöydät yleisesti eivät kauaa kestä naarmuuntumatta. Ei tarvita muuta kuin kissa kerran ponkaisee terävillä kynsillä lasipöydältä niin siihen jää ikävät naarmut (ja nyt ei edes puhuta ikean pöydästä vaan muutaman satasen tv-tasosta, joka on naarmuuntunut puolessa vuodessa jo pilalle).
        Jos ei jaksa puupöytääkään hioa ja lakata joka kuukausi, niin yksi vaihtoehto on että hakee ikeasta varastoon pinon noita 4-7e pöytälevyjä sopivankokoisina, joita vaihtaa tilalle ja heittää vanhan roskiin, riittävät muutamaksi vuodeksi eteenpäin.


      • LaitetaaPerseMyyntiin

        Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa, mutta mistähän vitusta köyhä repii rahat siihen kalliiseen? Ikeasta löytyy kyllä ihan saatanan kalliitakin mööbeleitä, kuten toista tonnia maksavaa hyllykköä ja tonnin sohvaa. Niiden on pakko olla kestäviä, mutta jäävät tämmöseltä kirppareita kiertävältä ostamatta.


      • MadeInVinkuintia
        kissat naarmuttavat kirjoitti:

        Lasipöydät yleisesti eivät kauaa kestä naarmuuntumatta. Ei tarvita muuta kuin kissa kerran ponkaisee terävillä kynsillä lasipöydältä niin siihen jää ikävät naarmut (ja nyt ei edes puhuta ikean pöydästä vaan muutaman satasen tv-tasosta, joka on naarmuuntunut puolessa vuodessa jo pilalle).
        Jos ei jaksa puupöytääkään hioa ja lakata joka kuukausi, niin yksi vaihtoehto on että hakee ikeasta varastoon pinon noita 4-7e pöytälevyjä sopivankokoisina, joita vaihtaa tilalle ja heittää vanhan roskiin, riittävät muutamaksi vuodeksi eteenpäin.

        Taitaa olla muovia eikä mitään lasia. Lasi on sen verran kovaa, ettei siihen naarmuja tule, ei varsinkaan kissan kynsistä. Se on jotain lasilta näyttävää pehmosta höpöhöpömuovia.


    • ikea_ps

      Itse olen käyttänyt Ikean huonekaluja monta vuotta, eikä moitteen sanaa ole sanottavana. Meillä on mm. vuokramökissä ollut Ikeasta sängyt, keittiön pöytäryhmä, kaksi keittiön aputasoa, sohvapöytä, vaatekaappeja, tv-taso, kirjahylly ym., ja kaikki ovat kestäneet kovassa käytössä jo viisi vuotta. Emme ostaneet mökkiin tarkoituksella mitään kovin kalliita kalusteita, koska oletimme, että ne eivät kuitenkaan kestäisi kovin pitkään, mutta toisin kävi, kalusteet ovat edelleen kunnossa. Kotonakin Ikeasta on yhtä ja toista, eikä mitään ongelmia ole ollut.

      Ikean kalusteissa on sitä paitsi paljon sellaisia toimivia ideoita ja muotoiluratkaisuja, joita ei muissa kalusteissa ole. Itse olen Ikean vankkumaton kannattaja, aina katson ensin, saako sieltä tarvitsemaani kalustetta, ja vasta jos ei löydy, käännyn muiden kauppojen puoleen.

    • eiksjuuh

      Sänkyjen rungot pettää, sohvatyynyistä tulee muusia jne. Mutta ostakaa vain, kun ne on niin halpoja, hah!

      • Matias

        Tästä sänkyasiasta olen oman kokemukseni perusteella hieman eri mieltä.
        Lieneekö sitten eri lailla eri sänkytyyppien kanssa?
        Ostimme IKEA:sta sängynrungot yli n. 20v sitten eivätkä ole rikki menneet. Koska olivat tietenkin kuluneet kankailtaan jo tuossa ajassa, niin ostimme uudet. Kuluminen on tietenkin luonnollista. Pidimme kuitenkin vanhat uusilla kankailla varusettuna vierasvaralle. Kovuuden/pehmoisuuden kannssa kannattaa joustinpatjaa ostaessa olla tarkkana.
        Olen vuosien varrella 80-luvulta lähtien ostanut paljonkin Ikeasta, ja pääosin ollut tyytyväinen. Monetkin olen käyttänyt ihan loppuun ja osata ei loppua näytä tulevan (esim. Ivar varastohyllyt). Osa on taas ollut "ihmekeksintöjä" joilla en sitten ole mitään tehnytkään.
        Ikean keittiö- ja kappikalusteet ja jotkin muutkin ovat vähän "kolhoja" imuodoltaan suomalaisesta ja aika isokokoisia suomalaisen mittapuun mukaan, koska ovat tehdyt ruotsalaisen kokostandardin mukaan, joka taitaa olla hieman isompi.
        Ikean periaatehan on pitkään ollut hyvä arkipäivä mahd. monelle. Ei siinä juhlakalustoja olla tehty vaan kulutukseen tehtyjä. Kun menee rikki, niin hankitaan uusi (kallista kun ei ole).
        Tietenkään ei voi verrata IKEAN 5 € maksavaa pöytää johonkin 100 tai500€ maksavaan.


      • kokoaminenHelppoa

        Olen Ikeasta hankkinut yhtä ja toista mm. 2 keittiökaapistoa ja olen tyytyväinen saamaani. Kaksi huomautusta. 1. Muutossa Bestå repsahti. Ei ole laatikot eikä ovet suorassa eikä oikein millään tunnu saavankaan. 2. Italian reissulla asunnossamme oli Ikean parisänky ja aamiaisen jälkeen se romahti, kun nuoripari lötkötti siinä poikittain... Tukirima keskellä oli olematon tikku.


    • ghhghghghg

      mulla on paljon huonekaluja ikeasta eikä yhdestäkään oo mitään huonoa sanottavaa..

    • ............

      Lastulevyinen, tammipinnoitettu hylly-/taso oli pinnoitteeltaan huonolaatuinen - siinä näkyi jonkin työkalun tai koneen jäljet. Lisäksi yksi osa tasosta oli murskana: pinnoite rikki ja lommo ulottui syvälle lastulevyyn. Panin murskaantuneen osan seinään päin piiloon. (Ala-arvoista laatua sinänsä, tällaista tuotetta ei saisi myydä.)

      Yksi pienen sohvapöydän putkijalkojen kokoamiseen tarvittava tulppa puuttui. Sitä ei myöskään koskaan tullut, vaikka luvattiin, joten koko tuote (joka maksoi jonkun pari kymppiä) päätyi lopulta roskiin.

      Kattoplafondin maalaus huonolaatuinen. Näkyviä valumia.

      • Ihan ok

        Minulla on paljon IKEA-kamaa. Kyllä nuo sen kestävät mitä mielestäni on tarvittavaa. Matot keräävät pölyä tavallista enemmän, niitä en enää osta. Jotkut hyllyt ovat hieman huteria, mutta eivät romahda tai kaadu. Sänkyä en ole kokeillut mutta osa lastenkalusteista on mielestäni hyvinkin epäkäytännöllisiä, jopa hengenvaarallisia vaikka näyttävätkin ihanalta.


      • ..........

        Minäkin ostin aikoinaan paljon Ikean kamaa, nuo yllä luettelemani ovat ne, joissa olen pahasti pettynyt.

        Varsinkin tuo muovitulpan puuttuminen, ja se, ettei sitä koskaan lähetetty, vaikka soitin asiakaspalveluun, jossa henkilö suurin vaivoin sai selville, mistä osasta on kyse. Minun olisi ollut osattava ilmoittaa sen tarkka koodi. Hyvänen aika, tuotteessa on kolme erilaista osaa, taivutettu metalliputki, pöytälevy, ja nuo muoviosat kahden putken liittämiseksi yhtenäisiksi jaloiksi, ja osan identifiointi tuotti lähes ylitsepääsemättömiä vaikeuksia! Huh. Ilmeisesti asia ei selvinnytkään, vaan asiakaspalvelussa vain lässytettiin mielikseni, koska sitä osaa todellakaan ei koskaan lähetetty.

        Harmi, pöytä oli superhalpa, mutta elegantin näköinen, kevyt sohvapöytä, joka pian poistui valikoimasta.

        Tunsin tulleeni petetyksi, enkä ole ostanut Ikeasta mitään sen koommin. Mainokset menevät suoraan roskiin.


    • Onneks Ikea on

      Ikeasta löytyy varmaan huonoa tavaraa ja hyvää tavaraa,kuten muistakin kaupoista.Katson omaa huusholliani;keittiön pyöreä pöytä -tyytyväinen oon,nahka tuolit-tyytyväinen oon,olohuoneen nahkasohva-erittäin tyytyväinen oon,malmin piironkeja useampia-tyytyväinen oon,matto olohuoneessa-en oo tyytyväinen,poistuu käytöstä,kaksi lepotuoli-erittäin tyytyväinen ooon,malmin parisänky-ei moittimista,ehkä hivenen matala,muuten ollut aivan hyvä.wc mattoja useampi väri,eri laatuja-kaikkiin tyytyväinen .Pyyhkeitä,saunatakkeja-tyytyväinen.Keittiön astioita,kattiloita,paistinpannuja,laseja ,kaikkiin oon ollu tyytyväinen.Kun ois vaan ollu silloin kun olin nuori tämä mahdollisuus.Halvalla ensimmäiseen kotiin kaikki kodin tavarat.Mikä sen mukavampaa nykypäivän nuorille.

    • Vanhatavara

      Ikeasta ostettu sänkyni petti parin kuukauden sisällä, n.30 vuotta vanha ihmisillä kiertänyt sänky kestää yhä. Luotan vanhempaan tavaraan.

    • ikea<3

      Kyllä IKEAn laatu kieltämättä on heikentynyt, mutta itselläni oli edellisessä kodissani ikean lasipöytä, hyvin kesti päivittäistä käyttöä, ruokapöydän tuolit myös (kerran purettu ja uudelleenkasattu muutossa), vaikka ovat halvinta mahdollista. PAX vaatekaapit jaksaa kyllä. Kirjoityspöydät äidin kanssa molemmilla luokkaa 5 vuotta vanhat. Kaverilla ollut ruudukkohylly ainakin 7 vuotta.

    • Ixvjgnnkjh

      Meillä on ikea kalusteita harrastettu kohtuu paljon ja olen työpöytiä yms ostanut myös firmaan.

      Ikean halvimmat tuotteet (joku lack sohvapöytä, ovh 9,90) ovat selkeästi halvalla tehtyjä. Toisaalta näissäkin on yleensä peruslaatu kunnossa mutta materiaalit yms ei välttämättä ole markkinoiden parhaat. Esim tuon lack sohvapöydäm saa hajalle kun aikuinen erehtyy istumaan sen päälle. Pöytälevy on jotain puukuitupuristetta tms.

      Toisaalta ne hieman tyyriimmät tuotteet onkin sitten ihan hyviä ja osa jopa todella hyviä. Meillä esim aspelund ja birkeland ovat osoittautuneet hyviksi.

      Eli hinta ja laatu korreloivat ikeassakin toistensa kanssa, ja mielestäni ikean hinta-laatu suhde on kaikissa hintaryhmissä hyvä (tosin kaikista halvimmista vempaimista osa on kyllä lähellä romua, tarkoitan esim näitä 10-20 eur maksavia käsittelemätöntä puuta olevia varastohyllyjä yms).

      Ikeassa itselleni ei ole koskaan käynyt niin että olisin ostanut jotain kallista ja myöhemmin huomannut sen skeidaksi. Silloin kun on ikeasta tullut ostettua jotain rimpuloita niin hintakin on ollut sen mukainen eli olisi ainakin pitänyt tietää mitä rahalla saa.

    • Kokijanäkijä

      Ultimately, you get what you pay for. Jotkut tuotteet ovat hintaisekseen asiallisia, jotkut jopa hyviä. Ikea on hyvä vaihtoehto kun rahaa ei ole paljon käytettävissä, vanhemmiten voi sitten alkaa ostamaan parempaa laatua vaikka huonekalu kerrallaan. Kakaroille hyvä, pistävät kuitenkin kaiken päreiksi ;-) Olen itselleni luvannut että en enää kasaa yhden yhtä huonekalua, no ehkä korkeintaan jonkun sängyn koska sitä ei ovista saisi sisään yhtenä kappaleena. Kyse ei ole siitä etten osaisi, vaan siitä että en ole mikään helvetin huonekalutehdan, enhän kasaa autoakaan kun ostan uuden.

    • Diipa

      Ikeasta saa kyllä paljon hyvää ja kestävää tavaraa mutta välillä epäilyttää. Esim. lastulevypohjaiset edulliset huonekalut ovat pinnaltaan kauniita mutta missä on pinnan suojaus!? Siirtää kahvikuppia pöydällä niin jää naarmut :D

      • Diipa

        ... vaikka no. Tarramuovipinta tai lasilevy päälle niin kestää ja on varmasti yhä edullisempaa kuin muualla.


    • Ammattilainen

      Kyllä meillä kestää Ikean kalusteet ihan kunnolla. Ostin ensin vaatekaapin jostain toisesta kaupasta, menihän siinä pari kuukautta niin ovet retkollaan ja hyllyt tippuneena lattialla. Sitten kohdalle tuli ikean liukuovikaapisto ja hyvin on kestänyt!
      Tosin suosin eniten iskun kalusteita, joissa hinta ja kestävyys on samaa luokkaa toisiaan verraten.

    • niin_oli_ennen

      Tee-se-itse "ostola " , vaikka monet huonekalujen ratkaisumallit näppäriä. Nythän vaihdetaan "kotia" kolmen vuoden välein ja sen ne on tarkoitettu kestävänkin.
      Kun Ikea rantautui - se toimi ! Mutta niinhän finanssit pyörii - osta -tee kulutusluottoa jne !

      • MullaOliViisasTäti

        Kannattaa ostella osamaksulla kaikki, ja mielellään kerralla, mulle kaikki heti ja nyt-periaatteella. Viimeisiä eriä maksellaan vielä, kun romut ovat olleet kaatiksella jo vuoden pari. Sitä se teettää kun tavarat ovat elinkaareensa nähden tyyriitä. Viisas suosii minimalismia, niin jää rahaa myös muuhunkin elämiseen.
        Täti oli eläessään sellainen, että ei ostanut mitään turhaa. Sen mitä tarvi ja laadukasta. Kun ei ostellut kaiken maailman tarpeetonta krääsää nurkkiin pyörimään, niin pystyi sitten ostamaan laadukkaita tuotteita. Säästyi rahaa, kun jätti heräteostokset tekemättä, harkitsi, mitä ostaa ja jätti ostamatta kaikki kertakäyttöiset sekundatavarat, joita olisi tarvinnut olla sitten vähän väliä uusimassa.


    • vanhaavanhaa

      Meillä inhotaan ajatustakin siitä et huonekalut onkin kasa levyjä jotka pitää ite koota. Meillä suurin osa kalustoa on vanhoja hyviä tavaroita, jotka on jo alusta asti olleet valmiiksi rakennettu. Niitä mitkä kestää isältä pojalle ja pojanpojalle.

    • Lievästi-vituttaa

      Laitoin matkalaukun tollasen IKEA lack pöydän päälle niin laukun pyörä upposi läpi.

    • Batwoman

      Osa Ikean tuotteista on ihan kohtuu hyviä, eivät tietenkään ole mitään vuosikymmeniä kestäviä kalusteita. Osa taas on puhtaasti sekundaa.

      Olen joskus ostanut Ikeasta halvat baarituolit (29,95€ FRANKLIN). Olivat ihan mukiin menevät pienellä budjetilla, mm. mukavat istuessa, mutta nitisivät ja natisivat. Näyttivät halvoilta, mutta hintaan nähden ihan hyvät.

      IVAR-sarjan tuotteita en ostaisi enää ikinä. Päätytikkaat olivat sahattu ihaan vinoon! Vaikka niihin ruuvataan kiinni tukiristikko, siitä huolimatta en uskaltaisi kovin paljoa tavaraa laittaa hyllyille.

      Minulla on edelleen Ikea Singås -runkopatja puisilla jaloilla ja se on edelleen todella mukava nukkua, ei ole mennyt miksikään. Enäänhän tuota runkopatjaa ei valmisteta. En osaa sanoa mitään noista nykyisistä Ikeassa myytävistä patjoista mitään, mutta mielessäni kummittelee ajatus, etteivät olisi yhtä kestäviä kuin ennen. Huom! Ei ole kokemusta uusista patjoista.

      Minulla on tälläkin hetkellä olohuoneessa valkoinen Liatorp -kirjahylly, joka näytti omaan silmääni hyvältä varsinkin alkuvuosina ja tykkään, että kirjahylly on korkea. Ikää kirjahyllylläni on vasta viitisen vuotta. Huonot puolet hyllyssä ovat...
      1) Se ei ole suora, vaan kallistuu eteenpäin. Seinään kiinnitys on tästä ja monesta muustakin syystä must have.
      2) Hyllylevyjen valkoinen muovi/polyesteripinnoite helposti naarmuuntuu.
      Mietinkin parhaillani, pidänkö nykyisen kirjahyllyn vai hankinko uuden erilaisen/samanlaisen ja mistä sen mahdollisesti hankin. Itselläni on myös muualta kuin Ikeasta hankittuja huonekaluja ja totta kai täytyy myöntää, että nämä vanhat puiset muualta ostetut ovat kestäneet aikaa jo vuosikymmeniä ja tulevat vielä kestämään eri tavalla kuin Ikeasta ostetut. Vanhat huonekalut myös vanhenevat kauniisti. Toki näissä vanhoissakin huonekaluissa on omat huonot puolensa, mutta ne eivät liity niinkään niiden laatuun vaan kokoon. Nykyisin monet asuvat ahtaasti kaupungeissa, joten entisaikojen syvät ja matalan puoleiset huonekalut eivät ole se ihanteellisin ratkaisu pieneen asuntoon.

      Ostin tällä viikolla Ikeasta LÅNGFJÄLL -työtuolin korkealla selkänojalla ja näin parin vuorokauden aikana olen ollut erittäin tyytyväinen ostokseeni. Mukava työtuoli, joka myös näyttää hyvältä. Saa sitten nähdä, miten kestää käyttöä pidemmällä aikavälillä, mutta aika sen sitten näyttää.

    • Anonyymi

      Ikean huonekalut ovat ihan täyttä roskaa. Teini-ikäisen tyttären sänky hajosi kun istui kaverinsa kanssa sängyllä. Sängyn tukiraudat ohutta ja meltoa rautaa ja kun sänky lastulevyä niin sängyn laita hajosi kahteenosaan. Brimnes-sänky , jossa kaksi laatikkoa puolellaan hajosi myös vajaan vuoden käytön jälkeen. Kaksi säilytyslaatikkoa ei suostunut avautumaan suosiolla ja toinen laatikoista ei pysynyt liukukiskoillaan. Lisäksi lastylevypääty murtui puutappien ympäriltä. Sängyssä lienee ohut , valkoinen muovikalvo, joka ei kestä . Koiralla oli suussa keppi, joka osui sängyn laitaan sillä seurauksella että kalvo meni rikki. Lastulevy tuli näkyviin. Kyllä se niin on , että köyhän ei kannata ostaa halpaa. Muualta ostetut huonekalut kestäneet vuosikymmeniä

    • Anonyymi

      kyllä se tulee ikean tuotteissa käytössä esiin ihan aina ettei ole suunniteltu käytettäväksi pitkään.Ovat heikkoja tuotteita laadultaan,toimintavarmuudeltaan ja designiltään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1750
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1339
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1229
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1143
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1085
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1056
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      5
      1040
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1010
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    Aihe