Labbis vai flatti?

miayyyy

Tarttisin nyt siis mielipiteitä, että kumpi "parempi" toiseksi koiraksi, labbis vai flatti? Eli tällä hetkellä meillä kotona on 2vuotias metsästyslinjainen labradorinnoutaja ja haaveissa olisi toinen koira nyt keväällä/kesällä. Labbis oli mun ensimmäinen koira, joten tiettyjä virheitä tuli pentuaikana tehtyä ja tästäuudesta koirasta tulisi nyt sitten enemmän "kisa"koira.. mutta pääsäääntöisesi kuitenkin rakastettu perheenjäsen. Jos labbis tulis toiseksi koiraksi niin olisi metsästyslinjainen kuten tuo edellinenkin. Tarkoituksena olisi harrastaa MEJÄä, jollain tavalla näyttelyitä ja nomea. Näyttelyitä ei labun kanssa voi harrastaa joten flatti olisi sitten niihin hommiin parempi.. mutta kuitenkaan ei näyttelyt olis mitenkään se pääsääntöinen harrastus..

Sitten myös että uros vai narttu? Nykyinen labbis on narttu ja on menossa steriloitavaksi, on uusi koira sitten narttu tai uros.. Oon ajatellu ite narttua, et jos sillä sitten joskus sen pentueen teettäis, mut se on nyt vielä mietinnässä.... Mut mitä mielipiteitä teillä on et uros vai narttu? :))

7

616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin menee

      Odotat aivan liikaa nurelta labbikselta ne on kaheleita nuorina. labbis on siitä hyvä rotu et sitä on helppo kouluttaa tavoille vanhempanakin. Kovempaa otetta vaan labbiksen kieltämiseen. Mieluiten koirakouluun ja palkiseminen aina oikeasta suorituksesta. flatti on rotuselostuksen mukaan vähemmän miellytämisen haluinen kuin labbari. Meje on labbiksen paraatilaji.

    • flattivain

      Nyt täytyy flättinartun omistajana sanoa, että flättipentu on aivan hullu kakara aina puolitoista vuotiaaksi, jonka jälkeen vasta alkaa hiukan tulemaan järkeä päähän. Vaatii liikuntaa puolet enemmän kuin labbis, tekemisen puutteessa keksii kyllä sitten itse jotain epämiellyttävää tekemistä. Helppo kouluttaa, oppii nopeasti ja metsästykseen toimiikin aika varmasti, kannattaa antaa kasvattajan valita silloin pentu. Noutaa todella luonnostaan ja vesielementissä on omiaan. Vaatii pitkää pinnaa. siis todella piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkää. Erittäin miellyttämishaluinen, meillä ei ikinä ole yrittänyt teini-iän jälkeen pomottaa, jopa perheen alle kouluikäinen lapsikin on flätin yläpuolella ja uskoo häntä. Hieman omalle porukalle lämpiävä rotu, erittäin ihmisystävällinen, ei koskaan vihainen, tulee lasten kanssa toimeen, mutta vieraat koirat jättää omaan arvoonsa (ei aina viitsi kiinnittää huomiota). Ei ole remmirähjä. Vaikea taluttaa kun vetää niin samperisti innostuttuaan. Vaatii peruskoulutuksen, jotta fyysisen massan kanssa pärjää remmin toisessa päässä (ettei tälleen talviliukkaalla kaatuile). Aivan superihana perhekoira, mutta niiiin väsymätön ja aktiivinen että mieti tarkkaan onko sinulla aikaa koiralle. Tarvitsee paljon enemmän liikuntaa kuin "normilenkit" tunnin x3 kertaa päivässä. Menee lukkoon jos huutaa koiralle, joten palkitseminen tälläkin paras koulutusmuoto. Sydämellinen rotu, joka kiintyy omistajaperheeseensä ja tunnistaa perheenkin tuttavat. Hiukan vahtii taloa, mutta on aina ystävällinen vastaantulijalle joten ei toimi kunnon vahtikoirana vaikka osaakin ilmoittaa vieraat. Jos näyttelyitä meinaat, niin ota sitten kunnolla palkitulta kasvattajalta kun pennut ovat kuitenkin suurinpiirtein samanhintaisia kasvattajasta riippumatta, siinä tuhannen euron paikkeilla. Suosittelen siis flattia jos aikasi riittää! (esim työskentelet kotona tai olet aktiivinen ulkoilmaihminen! )

      • 12no

        Pohdiskelin itsekki samaa kumman ottaisin? Itse päädyin labbikseen, koska tosiaan flatti on erittäin energinen koira. Lisäksi työskentelyhalultaan voi ehkä olla hieman huonompi kuin labbis? mutta ei välttämättä. Itse pidän kovasti flatin iloisesta luonteesta. Ne lähtee yleensä saappaat jalassa eli ovat iloisia, energisiä ikuisia nuoria loppuun asti. Aivan varmasti otan itsekkin flatin joskus myöhemmin.


      • taavivava
        12no kirjoitti:

        Pohdiskelin itsekki samaa kumman ottaisin? Itse päädyin labbikseen, koska tosiaan flatti on erittäin energinen koira. Lisäksi työskentelyhalultaan voi ehkä olla hieman huonompi kuin labbis? mutta ei välttämättä. Itse pidän kovasti flatin iloisesta luonteesta. Ne lähtee yleensä saappaat jalassa eli ovat iloisia, energisiä ikuisia nuoria loppuun asti. Aivan varmasti otan itsekkin flatin joskus myöhemmin.

        Ota labbis. Flateilla terveysongelmia esim. syöpää ja siksi elin ikä on huomattavasti lyhyempi, ku labukoil.


      • puska
        taavivava kirjoitti:

        Ota labbis. Flateilla terveysongelmia esim. syöpää ja siksi elin ikä on huomattavasti lyhyempi, ku labukoil.

        Labbiksetko sitten terveitä? Flatit elävät ainakin terveenä siihen syöpään saakka, mutta labbiksilla on enemmän kuin usein vaivoja, jotka kiusaavat koko elämän. Luustosairauksiakin on runsaasti, kun taas flatit ovat siltä osin enimmäkseen kunnossa.
        Kyllä flatti on huomattavasti terveempi rotu kuin labbis, vaikka elinikä jääkin toisinaan lyhyeksi syövän takia.


    • noutisrodyt

      Minun käsittääkseni nartut ovat keskimäärin lempeämpiä. Urokset saattavat olla aika dominoivia kaikkien noutajarotujen kohdalla.

      Mitä tuumit tämän yhdistyksen nettitietojen perusteella noista roduista? http://www.snj.fi/noutajat/noutajarodut/

      • Näin menee

        Itsellä uroslabbis ollu kyllä labbis väistävä koira yleensä on ei riidanhaluinen. Juoksuaikoja ei uroksilla ole. Totta narttu voi olla hieman kevyemmin hommat ottava kuin uros ei kokemusta narttu labbiksista. Kaiken A on pentuajan kestäminen koiran kasvatuksessa ja koirakoulu. Osaisin kyllä paljon paremmin opettaa toisen labbiksen mitä ensimmäinen tuli opetettua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe