Koira herättää liian aikaisin

huonouninen

Miten saisin opetettua koiran olemaan rauhassa, kunnes on meidän molempien heräämisaika?

Käymme illan viimeisen kävelyn kymmenen uutisten päätyttyä, ja vuoteessa olen yleensä noin klo 11. Tavoitteena on nukkua kello seitsemään asti, mutta koira (reilun vuoden ikäinen uros) heräilee jo tuntia aikaisemmin, hyörii ja vinkuilee josko saisi minut liikkeelle. Komennan sen takaisin nukkumaan ja päivästä riippuen se joko tekee niin ja nukkuu vähän lisää, tai ryhtyy hetken päästä taas uudelleen piippaamaan ja hyörimään.

Alan olla aika rasittunut tähän, koska en saa helposti unen päästä kiinni, eli minulla saattaa mennä puolesta tunnista tuntiin illallakin nukahtaa, ja koiran ekan herätyksen jälkeenkin unien jatkaminen jää sellaiseksi heikkolaatuiseksi horrostamiseksi. Ja jatkuvilla kuuden tunnin unilla en pärjää, päätä särkee ja huimaa ja työteho on tosi heikko, mustista silmänalusista ja muuten rasittuneesta olemuksesta puhumattakaan.

11

7750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tsurmeli

      Oletko kokeilut käyttää illalla hieman pidempää lenkkiä tai antaa iltaruuan ennen lenkkiä? Meillä ainakin ruokailuajan muutos ja lenkkien pidentäminen auttoi nukkumaan pidempää :)

    • ruokarytmi

      Lenkitä koiraa enemmän,mutta ei juuri ennen nukkumaan menoa.Vaikka kuuden aikaan,ja ruuan annat ennen kahdeksaa illalla,jotta vatsa kerkeää toimia ennen nukkumaan menoa.Liikuntaa koiralle päivittäin 5-12 kilometriä...koiran koosta ja rodusta riippuen.
      Onko koiralla kova hätä aamulla? Vai haluaako vain lenkille muuten...ruuan aikaisemmin antaminen voi auttaa.

      • huonouninen

        Kyseessä on pieni koira, työpäivinä käytän sitä lyhyemmin ulkona aamulla ja illalla ja pitemmin töistä tultuani, viikonloppuisin sen lisäksi keskipäivällä ylimääräisen kerran. Kävelyä tulee ainakin se 5km arkenakin, viimeisen pissatuksen pituus on noin kilometri. Koira palelee herkästi, joten kovin paljon en voi pidentää pisimmän ulkoilun kestoa.
        Mielestäni koiralla ei ole aamulla kova hätä, koska minut ylös saatuaan se ei mene ovelle vinkumaan, vaan saattaa alkaa leikkiä itsekseen leluillaan. Myöskään eilisillasta tähteeksi jääneet nappulat saivat olla kupissa rauhassa, vasta tuore annos kelpasi. Epäilen pelkkää huomionkipeyttä...


      • huonouninen
        huonouninen kirjoitti:

        Kyseessä on pieni koira, työpäivinä käytän sitä lyhyemmin ulkona aamulla ja illalla ja pitemmin töistä tultuani, viikonloppuisin sen lisäksi keskipäivällä ylimääräisen kerran. Kävelyä tulee ainakin se 5km arkenakin, viimeisen pissatuksen pituus on noin kilometri. Koira palelee herkästi, joten kovin paljon en voi pidentää pisimmän ulkoilun kestoa.
        Mielestäni koiralla ei ole aamulla kova hätä, koska minut ylös saatuaan se ei mene ovelle vinkumaan, vaan saattaa alkaa leikkiä itsekseen leluillaan. Myöskään eilisillasta tähteeksi jääneet nappulat saivat olla kupissa rauhassa, vasta tuore annos kelpasi. Epäilen pelkkää huomionkipeyttä...

        Lisäys vielä: koira syö aamulla ja sen lisäksi illalla noin yhdeksän aikaan. Jos olen tarjonnut iltaruokaa aikaisemmin, niin ruokahalu ei vielä ole ollut riittävä (paitsi, jos ruokana on jotain superherkkua), nappula maistuu vain sopivasti nälkäisenä.


    • Meillä uinutaan

      Nukkuuko koira omassa pedissä vai saako tulla viereen. Itsellä viiden vanha narttu ja uros alta vuoden. Molemmat alta 15 kg ja rakastavat köllimistä vieressä. Vanhempi nukkuukin jalkopäässä omalla tyynyllä. Kevyesti menee tommoset 12 tuntiset yöunet sillä. Nuorempi hyvää vauhtia oppimassa saman. Illalla käytän pissalla tota kakaraa vielä 10 jälk. pikaisesti ja sit nukkuu ihan kiltisti niin kauan kuin nousemme ylös eli siinä seitsemän maissa. Nuorempi ei nuku kanssamme ei ole koskaan halunut, mutta viikonloppuisin hyppää aamulla lötköttelemään viereen ja nukahtaa pariksi tunniksi. Minkä ikäinen koirasi on?

    • ddwwdwdwdw

      Meillä toimi pentuna se, ettei annettu mitään huomiota. Ei edes sitä kieltoa. Töykeästi vaan ignoorattiin koko pentu ja noustiin ylös sitten kun itselle sopi (siis jos pentu muuten vain vikisi tylsyyttään). Ja kun noustiin ylös ei ekana kiinnitetty pentuun huomiota, vaan tehtiin jotain pientä ensin itse..

      Näin se viimein oppi olemaan hiljaa niin kauan, että mekin herättiin.

      Nykyään vanhempana se tuleekin sitten meidän sänkyyn (luvallisesti siis) aina makoilemaan heräämisen jälkeen aamuisin ja me saadaan herättää se. :D

      Mutta tosiaan, auttaisko toi kokeilu, ettei MITÄÄN huomiota koiralle? Eikä myöskään heti teidän herättyä, vaan teette ensin pari omaa juttua ja sitten vasta koira ulos (jos pystyy pidättämään). Aikaa ja kärsivällisyyttä tämä vaatii..

    • 14+16

      Ensimmäisenä koiran pääsy estetään makuuhuoneeseen.

      • kaikkea sitä...

        Tämä on varsin huono ohje, kun asuntona on yksiö. Samoin, jos koiralla on tapana reagoida äänekkäästi rapun ääniin ja ainut muu vaihtoehto makuuhuoneen lisäksi on ulko-oven viereinen huone.


    • Meilla uinuttiin t..

      Estetään jos halutaan. En halua estää ja saavat lötkötellä viressä. Tänä aamuna kumpikin jäivät sänkyyn maata kun nousimme ylös. Nuorempi löntysteli siinä puolituntia myöhemmin ja vanhemman sain sitten huudella hereille ja ulos eikä mitään kiirettä. On mukavaa, kun ei tarvii hötkyillä. Ja aina on vettä tarjolla, jos janottaa. Luulenkin, että monella tuo hirvee hösääminen johtuu siitä, että aina on kotona semmosta häslinkiä, että koirakin sit on mukana siinä. Ja kyllä meillä sitä virtaa riittää sitten ulkona ollessa ja sisälläkin mennään semmosta haipakkaa välillä. Aamuisin kumminkin ollaan ihan nukuksissa ja heräillään kaikki pikkuhiljaa. Eli saan laittaa kahvin tippumaan ja valita vienkö koirat heti vai juonko kupposen ensin. Myönnän kyllä, että kun asumme ok-talossa on kaikki helpompaa kuin esim., kerrostalossa. Koirani eivät kumminkaan saa tehdä tarpeitaan kotikadulle vaan vasta mettäreunalla, jonne matkaa n. 30 metriä.

    • Anonyymi

      Meillä naapurissa kohta 3-vuotias koira haukkuu yöllä. Pojan koira joka härskisti tuodaan iäkkäille vanhemmille möykkäämään. Koira saa laiskoja lyhyitä lenkkejä eikä mitään virikkeitä. Peli on menetetty tuon koiran takia. Poika on fiksu. Saa pitää kauneusunensa.

      • Meillä keskikokoinen serobi voisi olla aamulla ilman ulosvientiä vaikka kuinka kauan. Se ei koskaan herätä mutta makaa lattialla sänkyni vieressä ja kuulee liikkeistäni että että nyt toi herää. Sitten hyppää sängynreunalle ja rapsutan sitä.
        Kello voisi olla vaikka 9 aamulla niin sittenkään sillä ei ole kiire. Kuitenkin meidän iltalenkki on noin klo 18-18.30.

        Kun se oli pieni vein sitä usein ja yölläkin jos niin näytti. Tuo oli vaihe kun opeteltiin pois pisssa-alustalta (en käyttänyt sanomalehteä vaan ostin sille pissa-alustoja jotka eivät sotkenneet lattiaa). Aluksi niitä alustoja oli useita. Sitten se vaan lopetti niille pissaamisen.

        Ensin jätin sille yhden alustan yöksi mutta se rupesi olemaan kuiva. Siinä vaiheessa vein sen juoksujalkaa aamupissalle talomme pihalle missä riittää nurmikkoa. Tuota rataa se oli sisäsiisti pian mutta yhtä alustaa pidin pitkään. Se vaan ei enää mennyt sille ja sitten haettiin rytmiä ulkoiluun.
        Kaikki oli uskomattoman helppoa. Koiralla on pakko olla nk. seurapiirirakko, muuten tuo kaikki ei onnistuisi. kyseessä on 6 vuotias uroskoira.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe