Käyttäjätutkimus Treffeistä

Hei,

Olemme toteuttaneet käyttäjätutkimuksen uudistuneesta Treffit-palvelusta. Kysely on lähetetty sähköpostitse 7 000 aktiiviselle Treffit-palvelun käyttäjälle, jotka on valittu satunnaisesti. Kyselyn vastausaika umpeutuu tänään. Tiedotamme teille tutkimuksen tuloksista tällä palstalla lähitulevaisuudessa.

Kiitämme kaikkia osallistuneita.

Terveisin,
Suomi24 Ylläpito

21

423

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • t08973464

      Se että kysely lähettiin 7000 aktiivikäyttäjälle on varmasti ihan yhtä totta kuin se, että palvelua testattiin 200 käyttäjällä ennen tammikuun käyttöönottoa eikä mitään vikaa löytynyt mistään.

    • Oliko se vastausajan päättyminen oikeasti tänään? Sain sähköpostiviestin tänään ja siinä oli näin "Kyselyyn on aikaa vastata 25.2. asti"

    • mobiilipelle täällä

      Tein sen kyselyn. Ihmetytti ku ei mitään kysytty mobiilikäyttöön liittyen..
      @suomi24 tahtoopi sen unohtaa vaikka ennen uudistusta sitä rummutettiin että toimii paremmin mobiililla, paskan marjat!

    • NiMiMeRkK

      Kysymysten asettaja voi johdatella kysymyksillään haluamansa lopputuloksen. Avoimet kommentit ovat ainoa mikä antaa oikean palautteen jos halutaan kehittää toimintaa asiakkaan ehdoilla.

    • JoeBob72

      Tuliko muuten missään vaiheessa mieleen sellaista ajatusta, että voisi kysyä käyttäjätilinsä lopettaneilta mikä ajoi heidät tuohon ratkaisuun? Jos kysytte kokemuksia pelkästään niiltä jotka ovat kaikista yrityksistänne huolimatta vielä palveluun jääneet, otanta on pahasti vääristynyt jo kättelyssä.

    • hah3

      Hahhahhaa, ei tullut kyselyä AKTIIVISEEN treffiosoitteeseeni, vaan jo poistetun profiilin osoitteeseen! Miksi kieroilette, tuokin osoitti että ette oikeasti halua palautetta uudesta täysin fiaskosta sivustostanne.

    • Hei,

      Käyttäjäkyselyyn poimittiin sattumanvaraisesti sähköpostiosoitteita rekisteristä. Koska olit poistanut profiilin? Tutkimukseen vastattiin ihan mukavasti, joten onneksi suurimmalle osalle kutsu on mennyt niinkuin piti.

      Kerromme teille tiivistetysti tuloksista, kun ne on saatu analysoitua.

      Terveisin,
      Elina
      Suomi24

      • S24-Kriisi

        Lähetitte siis tutkimuksen:

        100 valeprofiilille Nigeriasta,
        parille sadalle niille jotka ovat kirjaantuneet viimeksi vuonna 2005,
        330kpl niille, jotka eivät välitä vastauksisanne

        Vastauksia tuli
        "Joo, kiva viesti, mutta ollaan vaan ystäviä :D"
        " Sähköpostisoitetta ei ole olemassa"
        " Error"

        Ja pyysitte KOODAREITA kertomaan mielipiteensä kootosta versiosta V.1.00
        - joka oli Perjantaina kello 13:35, palevarissä "Ihan kiva" ja kuitattiin teidän toimesta onnistuneeksi.

        Jarno, virtuaali toinen tilinne oli silloin juuri matkoilla, mutta kuttasitte pomonne asemassa projektin päätttyneeksi.


    • Hei,
      käyttäjätutkimus on toteutettu kaikkien tutkimuksenteon sääntöjen mukaisesti.

      Terveisin,
      Mari
      Suomi24

      • sss222

        Uskon sen, kun poistonnekin on suoritettu niiden mukaisesti. Ettekö niitä kenellekkään kerro.

        LPSSŠ


    • Lohikeitto

      Kalakeitoon katsominen kauhistutti - sanotiin ylläpidossa, ja ongelmatilanteet poistuivat viuhahataen.

      Kuningasten Kuhakeitto = hyvää. 23 Vastausta ennen tätä.

      • Kuhakeitto vei tXtit

        Kas,kun kalakeitto katosi lautaselta.........


    • SunSeri

      JOku sanoo, että 23 viestiä ENNEN hänen viestiään - tuolla puolivälissä viestiketjua. Nyt kokoNaisuudeessaan 22 viestiä = Sun Seerii pelaa

    • Suomi24 Treffit: Käyttäjätutkimuksen tulokset

      Hei,

      Saimme Suomi24 Treffien käyttäjätutkimukseen lähes 600 avartavaa vastausta, joiden pohjalta lähdemme nyt kehittämään treffipalvelua eteenpäin. Kiitos kaikille vastanneille! Tässä alla kyselyn tuloksia:

      Taustatiedot:
      Kyselyyn vastanneista 57 % oli naisia ja 43 % miehiä. Suurin osa oli 50-59-vuotiaita. 60% vastaajista oli käyttänyt treffipalvelua yli vuoden.

      Mitä haet palvelusta?
      76 % vastaajista hakee palvelusta elämänkumppania, 52 % treffiseuraa ja 36 % ystävyyttä. Loput hakevat lyhyitä suhteita tai jotain muuta, esimerkiksi kavereita, tuttavia, juttukumppaneita tai harrastus- ja matkaseuraa.

      Mikä on ollut ensivaikutelmasi uudistuneesta Suomi24 Treffit -palvelusta?
      40 % vastaajista ei ole täysin vakuuttunut uudistuksen ensivaikutelmasta. 10 % vastaajista pitää palvelua hyvänä tai todella hyvänä.

      Treffipalvelun ominaisuudet
      Kyselyyn vastanneet pitävät etusivua ja oman profiilin muokkausta uudistuneen treffipalvelun helppokäyttöisimpinä ominaisuuksina. Hankalimmiksi koetaan viestittely ja haku. Ominaisuuksia kommentoitiin seuraavasti: parempi, helpompi, hyvä, selkeä, sekava, hankala, liikaa, vaikea, viestit, uudistus. (Tästä syystä tuotekehitys onkin nyt keskittynyt näiden kokonaisuuksien kehittämiseen.)

      Vastaajat pitävät maksullisen Plus-paketin kiinnostavimpina ominaisuuksina tarkkoja tilastoja omaa profiilia katselleista käyttäjistä, viestittelyä ilman rajoituksia sekä palvelun käyttöä ilman mainoksia. Vähiten kiinnostavana pidettiin megafonia. Ominaisuuksia kommentoitiin seuraavasti: kiinnostava, yllätys, kokeillut, rahastusta, tilastot, ylimääräisiä, rajoittaa, enemmän, parempi, tietoja.

      Mikä on tärkein ominaisuus, jonka haluaisit lisättävän palveluun? Vastaajat kommentoivat seuraavasti: vapaa, online, kuva, selkeys, flirtit, viestittely, rajoitus, chat, profiileja, luettu.

      Suosittelisitko Treffejä tuttavallesi?
      57 % vastaajista suosittelisi treffipalvelua tuttavalleen. 34 % ei suosittelisi palvelua. Miksi suosittelisi: luotettava, ilmainen, laaja, käyttäjäkunta, uudistus, helppokäyttöinen, tekemistä, helppo, mielenkiintoinen, seuraa. Miksi ei suosittelisi: ilmaisjäsenenä, liikaa, muuttunut, rajoituksia, ulkoasu, hankala, sekava, käyttöliittymä, maksullisia, viestittely.

      Terveisin,
      Ylläpito
      Suomi24

      • Luutaa odotellessa:)

        @suomi24 @jarnos24

        Mistä pääsee näkemään kyselylomaketta, jotta pystyy arvioimaan kyselyn tasoa?

        Olisi hyvä jos vähän tarkemmin kertoisitte mikä osuus minkäkin ikäisiä mahtoi olla. Kuulostaa, että siinä on jo menty pahasti metsään jos suurin osa vastaajista on ollut 50-59 vuotiaita. Pakko vielä todeta, että tulosten esittäminen on todella ylimalkaista eikä kerro kovin paljon vastaajien mielipiteistä.


      • yksi 600:sta

        @suomi24, @jarnos24
        Tämäkö on ainoa paikka nähdä tulokset???? Ei tuloksista mitään Treffien etusivulla, ei sähköpostissa..


        Olipas ylimalkaisesti kerrottu tuloksista. Ja paljastui ongelma - vastanneita vain 600, sehän on 0,6% koko käyttäjäkunnasta ja vain 8,5% vastasi niistä joille kysely lähetetty. Ei oikein vakuuta. Mielestäni em. prosentit kertovat täydellisestä epäonnistumisesta.

        Mitä nuo ihmeelliset sanalistat ovat? Mistä niiden pitäisi kertoa? Varsinainen tulos jäi kertomatta, tai vain ylimalkaisesti se mikä jo tiedettiin. Miksi ei vaikka ihan selkokielellä ja yksityiskohtaisesti muutoksrt mitä tullaan toteuttamaan aikatauluineen.. Ja tulos oikeasti - nyt tällä tavalla kertoen vaikuttaa että tulkinta tehty "parhain päin".

        Ja krtisoisin vielä itse kyselyä: ei yhtään kysymystä mobiilikäytöstä.


    • puutteita

      > Mikä on ollut ensivaikutelmasi uudistuneesta Suomi24 Treffit -palvelusta?
      40 % vastaajista ei ole täysin vakuuttunut uudistuksen ensivaikutelmasta. 10 % vastaajista pitää palvelua hyvänä tai todella hyvänä

      Entäs ne loput 50%? Jos rivien välistä lukee niin taitaa 90% olla pettyneitä uuteen palveluun.

    • testaajatestaa

      @suomi24 Ei täysin vakuuta, kuten alunperin aavistelinkin. Varsinkin tuo otanta on täytynyt jotenkin epäonnistua. 7000 kyselyä on lähetetty ja 600 vastannut, joista suurin osa on ollut 50-59 vuotiaita. Kun tekee haun kaikista profiileista, niin 50-59 vuotiaita on 13529. 20-29 vuotiaita on 35123, 30-39 vuotiaita 31969, 40-49 vuotiaita 23699. Näin ollen tuntuu ettei läheskään suurimmat käyttäjäryhmät iän mukaan ole edustettuna vastaajissa.

      Positiivista on se, että vastaajista yli puolet on aktiivisia käyttäjiä jo vanhojen treffien ajalta, joten heillä on vertailupohjaa. Tuo, että 40 % vastaajista ei ole täysin vakuuttunut uudistuksen ensivaikutelmasta herättää epäilyksen vastausten valikoivasta esittämisestä. Haluaisin todellakin nähdä annetut vastausvaihtoehdot. Siis oikeasti, jos 10 % vastaajista pitää palvelua hyvänä tai todella hyvänä niin toisessa ääripäässä pitää olla valintavaihtoehto ettei pidä lainkaan ensivaikutelmasta (joka sinällään terminäkin on johdatteleva) ja miten jakautuu loput 50 % vastaajista tämän vaihtoehdon ja jonkun neutraalin valinnan välillä?

      Ja toinen asia mitä en ymmärrä on tuo tilastojen arvottaminen. Joko kysymyksen asettelu on johdatellut vastaajia tai sitten minä en vain ymmärrä. Tottakai haluan itsekin nähdä keitä on omassa profiilissani vieraillut, mutta, mitä teen kaikilla muilla tilastotiedoilla? Sen haluaisin nähdä, milloin profiilit ovat viimeksi olleet kirjautuneina eli aktiivisina. Se on treffipalvelujen perusjuttuja ja pitäisi heti palauttaa palvelun toiminnallisuudeksi, kun kerran online-tilakin saatiin takaisin.

      Kaikenkaikkiaan noiden kommentoitujen avainsanojenkin perusteella voinee tehdä johtopäätöksen, että palvelua toivottiin parannettavan käytön hankaluuden ja sekavuuden takia ja viestittelyn rajoituksia toivottiin pois. Tämä varmaan riittää kaikille meille, jotka olemme kokeneet uuden palvelun olevan vanhaa huonompi. Eli @suomi24 kehittäkää nykyistä vaan paremmaksi kuten olette jo aloittaneetkin tekemään ja kyselkää ihmisiltä, miten se pitäisi tehdä ja mitä toiminnallisuuksia he haluaisivat ja mistä olisivat valmiita maksamaan.

      Helppo tapa toteuttaa tämä olisi esim. se, että laittaisitte palvelun kirjautumiseen lyhyitä ja selkeitä kyselyitä. Varmasti saisitte hyviä ja relevantteja vastauksia. Paljon parempia kuin vastaukset täällä keskustelupalstalla. Palvelussa toteutettaviin kyselyihin vastaamisesta voisi sitten voittaa vaikkapa ilmaisen sinkkuristeilyn. Hei olisiko paha rasti toteuttaa, mitä?! :)

    • ItkeäVaiNauraa?

      Voivoi, täältäkin taas täysin asiallisia kommentteja siivottu oikein urakalla!

    • Eihän siihen

      palveluun voi mitenkään tutustua,itse en ainakaan pysty katsomaan mitään profiileja vaan heti vaaditaan profiilin luomista ja siihen en varmasti ala.

      • Eihän siihen

        Lisään edelliseeni, että palvelu on Match.com = täyspäaska


    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      203
      4902
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      288
      3019
    3. 134
      1787
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1607
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1431
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1206
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1149
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1109
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1107
    Aihe