Kansanedustajat vaativat Kataiselta selvitystä - 700 000 euroa

Mitä tämä on?

Onko kyse sukulaisuudesta vai muusta kytkennästä?
>
HS: Kansanedustajat vaativat Kataiselta selvitystä - 700 000 euroa Himasen hankkeeseen

Filosofi Pekka Himasen kallista tutkimushanketta ei käsitelty lainkaan virallisesti valtioneuvoston kansliassa, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
Valtioneuvoston kanslian (VNK) pöytäkirjoista tai muista asiakirjoista ei löydy päätöstä, jossa mainittaisiin 700 000 euron tilaus Himasen yritykseltä.

VNK:n pääsihteeri Pekka Lindroos sanoo lehdessä, että erillistä hankintapäätöstä ei tehty, koska hanke ei aiheuttanut kustannuksia kanslialle.

Keskustan kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila ja Inkeri Kerola vaativat perjantaina tiedotteessaan pääministeri Jyrki Kataiselta (kok.) mahdollisimman pikaista selvitystä asiasta.

Hankkeen rahoituksesta vastaavat Suomen Akatemia, Sitra ja Tekes. Tilaussopimuksen allekirjoitti VNK:n alivaltiosihteeri Timo Lankinen. Kanslian päällikkönä toimii pääministeri Katainen.

Tutkivaan journalismiin erikoistunut Long Play kirjoitti keskiviikkona, että valtioneuvoston kanslia olisi sanellut hankkeen rahoituspäätöksen Suomen Akatemialle.
STT

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkailuko avartaa?

      Suomalaiset ovat koko ajan matkalla jonnekin

      Mitä sanotte tähän?
      Suomen Kuvalehti kirjoittaa näistä suomalaisen elämän tiukennuksista, eikö meille enää riitä niitä omia antamiamme verorahoja lainkaan? Viekö EU meiltä kaiken Kataisen vain nyökkäillessä, hän kun osaa vain pakkoruotsia, jolla EUssa ei tee mitään!!! Hän ei ymmärrä eikä osaa sanoa yhtään mitään, (eikä varsinkaan EI ) ranskaksi tai englanniksi!
      Niitä kieliä nyt tarvittaisiin!

      >Suomi on koko ajan matkalla jonnekin. Joka neljäs esi- ja peruskoululainen kulkee koulukyydissä, joka kolmas pendelöi kunnasta toiseen työn perässä. Eläkeläisiä kuljetetaan yhä pidempien matkojen takaa kauppoihin ja sairaita terveyskeskuksiin.

      Mutta tien päällä ovat myös kohdussa potkivat sikiöt ja hautausta odottavat vainajat.

      Poliisin määräämiä oikeuslääketieteellisin ruumiinavauksia tehtiin vielä 21 paikkakunnalla vuonna 2010. Nyt avauspaikkoja on yhdeksän, vuonna 2015 enää viisi yliopistollista keskussairaalaa.

      Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL keskittää avauksia, jotta oikeuslääkärien työtaakka tasoittuu ja kuolinsyiden selvitykset nopeutuvat.

      ”Oikeuslääkärit joutuivat matkustamaan eri paikkakunnille viikoittain ja tekemään suuren määrän avauksia yhden päivän aikana”, kertoo oikeuslääkintäyksikön päällikkö Riitta Kauppila.

      Suomessa lähes joka neljännen vainajan kuolinsyy selvitetään oikeuslääketieteellisellä avauksella. Samalla kun avauspaikkoja vähennetään, avausten määrää karsitaan 12000:sta reiluun 8000:een. Jotkut oikeuslääkärit ovat pelänneet, että rikoksia ja itsemurhia jää selvittämättä.

      ”Kun avauksia vähennetään, hoitavan lääkärin, poliisin ja oikeuslääkärin yhteistyö on tärkeää. Myös kuoleman olosuhteet tutkitaan, ja vainajille tehdään ulkotarkastus.”

      Utsjoen Nuorgamista Ouluun ja takaisin kertyy matkaa 1400 kilometriä. Poliisi hyväksyy vainajien ryhmäkuljetukset, jotta hautajaiset eivät viivästy.

      ”Luonnollisesti niillä alueilla, joissa on pitkät välimatkat, kuljetukset pitenevät huomattavasti”, Kauppila sanoo.

      Myös yhä useamman synnyttäjän reissu venyy.

      Jos matkaa on 500 kilometriä yhteen suuntaan, sairaalaan on lähettävä hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa. Aina joku myöhästyy: joka viides päivä synty lapsi matkalla sairaalaan.

      Kätilöliitto on kritisoinut osastojen lakkautuksia. Äidit joutuvat olemaan kaukana erossa perheistään tai sitten synnytyksiä saatetaan käynnistää lääkkein.

      Valmisteilla oleva päivystysasetus kohottaa päivystysvalmiutta ja saattaa johtaa uusiin lakkautuksiin. Pienissä yksiköissä gynekologit ja lastenlääkärit kuormittuvat päivystyksissä.

      Turun, Oulun ja Tampereen yliopistosairaaloiden synnytysosastoja laajennetaan.

      ”Sen jälkeen joudutaan kysymään, mikä on Salon, Oulaisten ja Vammalan synnytysyksiköiden asema”, sanoo lääkintöneuvos Timo Keistinen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

      Enemmillään synnytyssairaaloita oli 62, nyt 30. On ehdotettu, että kaikki paikkakunnat, joilla on alle tuhat synnytystä vuodessa, karsittaisiin pois.

      Silloin synnytyssairaaloita jäisi reilut 20.

      • SwedEd66

        Jos kysyisimme Ruotsilta, ottaisivatko suomen siirtomaakseen?


      • AIHETTA on, TODELLA!
        SwedEd66 kirjoitti:

        Jos kysyisimme Ruotsilta, ottaisivatko suomen siirtomaakseen?

        Juontaja sai tappouhkauksen.
        Suomi on ruotsalainen-sarjan kirjoittajaa Juhani Seppästä syytetään internetin keskustelupalstoilla "ruotsihuoraksi", maanpetturiksi ja pakkoruotsipropagandaa lietsovaksi RKP:n kätyriksi. Syynä on Seppäsen juontama Ylen televisiosarja Suomi on ruotsalainen, kertoo Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen.

        Nettiherjaajista Seppänen ei piittaa, mutta tappouhkausta hän säikähti. Se kohdistui sekä Seppäseen itseensä että hänen lähipiiriinsä.

        - Itseeni kohdistava väkivalta ei kovin kummoiselta tunnu, mutta jos uhkailu kohdistuu perheenjäseniini ja lähisukulaisiini, kyllä se jonkin verran pamauttaa, Seppänen toteaa.

        http://www.ess.fi/?article=404980


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe