lapsi 1v10kk ja ei puhu vielä

vieras1123

Milloin teidän lapsenne ovat alkaneet puhua 1-2 sanan lauseita? Olenko turhaan huolissani. Meidän poikamme osaa 6 sanaa,nekin hieman epäselviä osa. Meillä on kaksikieltä käytösssä perheessä sekin varmasti osaltaan viivästytttää puheenkehitystä.

5

879

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 23rwqer

      No meillä ei likka ole virkkonut vielä sanaakaan ja ikää on 1v6kk,, Ei siis yhtään sanaa. Esikoisella oli vastaavassa iässä muutamia sanoja, oikeastaan 2-vuotiaana alkoi puhumaan enemmän. On nyt kohta 3-vuotias ja puhua palpattaa taukoamatta :) En vielä ole huolissani tytön puhumattomuudesta, mutta kyllä välillä mietityttää, kun ei edes yhtä sanaa ole sanonut. Ymmärtää kyllä puhetta ilman ongelmia.

    • kaikki muuten ok?

      Jos ymmäträä puhetta ja ei ole töysin mykkä eli tuottaa ääntä niin ei kannata liian aikaisin huolestua. Meillä tyttö 2v3kk ja nyt on alkanut tulla ekoja 2 sanan lauseita. ja sanavarasto on parin viime kk:n aikana kasvanyt hurjasti. Tyttö sanoi tosin hirmu aikaisin kaksi sanaa; äiti ja kukka..

    • vieras1123

      Kyllä ymmärtää puhetta. Jos kysyn missä sukat? Niin menee hakemaan ne ja tuo minulle. Tai jos vaikka sanon mennään saunaan? Niin alkaa heti riisumaan vaatteita. Enemmmänkin puhe on sellaista gmmm gmmm kun haluaa kertoa jotakin sanoo gmmm ja ottaa kädestä kiinni minua ja vie sinne mitä halusi kertoa tai sormella näyttää.
      Anna sanan osaa sanoa hyvin ja toinen on kakka ne ovat selviä. Isänkin osaa sanoa ei suomenkielellä vaan sillä toisella kielellä mitä puhutaan perheessä. Auton myös sanoo aauuto. Jos sattuu sanoo ufff ja jos kuuma sanoo poppa.
      Jos kysyn missä olet? Vastaa tääää

    • kaikki muuten ok?

      Ihan normaalilta kuulostaa. :) Mahdolliset korvatulehdukset tietysti kannattaa huomioida ja hoitaa huolella pois. Meille sanotiin 2v- neuvolassa (jolloin tyttö ei puhunut lauseita ja sanavarastokin aika pieni), että ihan normaalia; katsotaan tilannetta puolen vuoden kuluttua jos ei edisty. Ja nyt kyllä näyttää vahvasti siltä, että ei tarvi puheterapeutille aikaa varaamaan. :)

    • ghgfghhg

      En usko että sun täytyy olla huolissaan. Tiedän monia, jotka ovat myöhään oppineet puhumaan. Oma tyttöni on nyt 1v 9kk ja on jo muutaman kuukauden puhunut lauseita, sellaisia useammankin sanan. Siis tyyliin "minun äiti tuli hakemaan minua. Tämä on minun vauva. Minä haluan telkkariin "tapit". Jne. Mutta olen hyvin tietoinen siitä, että tyttöni oppi varsin nuorena puhumaan. Vastaavan ikäluokan tarhakavereista esimerkiksi valtaosa sanoo vasta sanoja, tai 2 sanan lauseita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe