iHerb

iherbiltä

Kun olen nähnyt monenlaista tietoa iHerbiltä tilatuista tuotteista, niin kysyn

1. missä ajassa tilaukset ovat tänä vuonna tulleet

2. mikä on tullittoman tilauksen yläraja ja onko valvonta tiukkaa.

3. Jos ylittää tullittoman tilauksen alarajan, niin miten paketin saa ja miten maksu hoidetaan tullille.

13

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iherbiltä

      Miinusta tulee, mutta ei kommenttia.

    • onsevaikeeta!!

      Vastataan nyt, vaikka pääosin tämä tietoo löytyy Tullin nettisivuilta.

      Minulle tuli kaksi tilausta Iherbistä tänä vuonna reilussa viikossa, mutta se ei todista mitään - matka on pitkä ja kulkee monen etapin kautta. Luulen siis että toimitusaika voi olla viikosta jopa pariin kuukauteen, kuten ennenkin.

      Tulleja et joudu maksamaan, mikäli lähetyksen arvo on alle 150 euroa. Sinulla - kuten useimmilla - taitaakin olla puurot ja vellit sekaisin, eli tulli ja alv (=arvonlisävero). Alvin veronkantoraja laski 1.1 viiteen euroon. Veroprosentti useimmille tuotteille on kotoinen 24, esim. elintarvikkeille kuitenkin 14%. Jos ostamiesi tuotteiden alv siis on vähintään 5 euroa, periaatteessa sinun pitäisi maksaa se. Paketteihinhan on merkitty sisältö ja arvo. Valuutan muuntokurssit löytyvät Tullin sivuilta (kuten kaikki tämä tieto muutenkin). Koska paketteja kulkee Tullissa PALJON, on mahdollista, että arvokkaammatkin lähetykset menevät läpi - tai sitten ei. Tällöin saat ilmoituksen kotiin ja joudut tekemään tulliselvityksen. Et välttämättä joudu kuitenkaan maksamaan alveja, jos kantoraja ei ylity, riippuen siis siitä mitä olet tilannut.

      Kannattaa siis laskea ennen tilausta, paljonko alvit ovat, kullekin tuotteelle oman alv-% mukaan. Myös postikulut kuuluvat veron piiriin, vero 24%. Vaikka 5 euroa ylittyisikin, on mahdollista, ettei veroa joudu maksamaan, jos paketti ei jää tullin haaviin.

      • iherbiltä.

        Kiitos laajasta vastauksesta. Vellit ja puurot eivät ole sekaisin. Sitä en löytänyt tullin sivuilta, mika on tullin maksamisen raja. Mutta ymmärrän hyvin alv:n ja tullin eron. Ja sen, että kannattaa tilata niin, ettei alvia tarvitse maksaa. Se 5 euron raja tuntuu lähinnä kiusanteolta. Eikö se ollut ennen 10 e.

        Mutta viikon toimistusaika vaatii aika paljon onnea.


      • Toimitusaika
        iherbiltä. kirjoitti:

        Kiitos laajasta vastauksesta. Vellit ja puurot eivät ole sekaisin. Sitä en löytänyt tullin sivuilta, mika on tullin maksamisen raja. Mutta ymmärrän hyvin alv:n ja tullin eron. Ja sen, että kannattaa tilata niin, ettei alvia tarvitse maksaa. Se 5 euron raja tuntuu lähinnä kiusanteolta. Eikö se ollut ennen 10 e.

        Mutta viikon toimistusaika vaatii aika paljon onnea.

        Toimitusaika noin 2 viikkoa kun ottaa sen halvemman ja hitaamman vaihtoehdon.


    • onsetaas

      Iherbin paketin päällähän lukee suurinpiirtein "lisäravinteita henkilökohtaiseen käyttöön". Siinä ei siis eritellä, onko tilauksessa myös kosmetiikkaa tms. korkeamman veroprossan kamaa (lisäravinteilla sama vero kuin elintarvikkeilla). Eli varsin todennäköisesti noin 41 dollarin ja sitä vähäarvoisemmat lähetykset eivät jää tulliin, mutta onpa keskusteluissa raportoitu reilusti alle tuon (mutta yli 22 euron) arvoisesta paketistakin tulliselvityslapun lähetetyn. Toisaalta myös arvokkaampiakin pakkauksia on ilmeisesti mennyt ohi seulan - mutta myös jäänyt tulliin.

      Jos haluaa varmasti välttää alvin maksun, voi tilauksen jakaa vaikka kahteen pienempään pakettiin siten, että kummastakaan ei varmasti joudu maksamaan veroja.... Postimaksu alle 40 dollarin lähetyksillehän on 6 dollaria eli vajaat 5 euroa. Jos nyt mieluummin maksaa iherbille posteista kuin ehkä veroja valtiolle.

      Toimitusajoista on mahdotonta tosiaan sanoa mitään, kohtuullisen ripeästi paketit kuitenkin pääosin kuuleman mukaan liikkuvat. Oma ennätys viime vuonna oli 8 päivää.

      Tuo veronkantorajan lasku on kyllä todella anaalista, ja varmasti myös hyödytön lisääntyneen työ- ja pakettimäärän takia. Mutta jostainhan sitä rahaa Kataisen poikkiksen väsäilemiin sepustuksiin on yritettävä repiä...

      • 3+29

        Jos maksaa alvia valtiolle, ninn maksaa myös postimaksua iHerbille. Eikö se mene niin. Se 5 euron alviraja on kiusantekoa, mutta tarviihan eteläeurooppa omansa. Kaikki pitää kerätä.


    • onsetaas

      Tarkoitinkin siis sitä, että yhden tilauksen jakaa kahteen pakettiin, jolloin joutuu maksamaan kahdet postikulut mutta sopivasti tuotteet jakamalla ei alveja. Tai sitten niin moneen pakettiin kuin tilausintoa riittää.

      • verot1234

        Jos tilaa tuon dhl express paketin jonka arvo pn noin 300& ja kun maksaa 14% alv.veron joka on ravintolisistä ja euroissa tuo summa on jotain 230,- niin pitääkö vielä erikseen maksaa jotain tullimaksua?


      • onsetaas.....

    • SFMan

      Moikka!

      http://www.iherbtilaajat.blogspot.com -sivulta löytyy todella hyvät ja yksinkertaiset ohjeet iHerbiltä tilaamiseen. Infoa löytyy tullimaksuista, arvonlisäverosta, painorajasta, maksimisummasta ja kaikesta muusta erittäin kattavasti, mutta tarpeeksi simppelisti.

      Käyttämällä kyseiseltäkin sivustolta löytyvää koodia GGV176 saat ensimmäisestä tilauksestasi:

      - 5 dollarin alennus alle 40 dollarin tilauksesta
      - 10 dollarin alennus yli 40 dollarin tilauksesta

    • 26232544
    • xel

      Käytän DHL kuljetusta, se hoitaa tullaukset ja paketin kulkua voi seurata., on vain 4 euroa kalliimpi kuin edullisin vaihtoehto. Tulee kohtuuajassa 7 päivää meni.

    • i see???

      mitenkä seuraatte kursseja että se 40dollarii mitä nyt onkaan on silloin kun tavara saapuu suomeen sehän oli merkitsevää eikä ostohetki?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      331
      2846
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe