Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Korvassa/päässä humisee

Humisee

Minulla on ollut pieni sirisevä tinnitus vasemmassa korvassani reilut kaksi vuotta. Alunperin se tuli meluvauriosta, eikä sille voi mitään. Tuolla samalla kertaa minulle tuli myös ääniyliherkkyys. Olenkin oppinut suojaamaan kuuloani hyvin (ehkä jopa silloin kun siihen ei välttämättä olisi tarvetta?). Sirinä on ollut koko ajan pientä ja olen oppinut sen kanssa olemaan, koska en sitä kunnolla enää edes tiedosta.

Pari viikkoa sitten sairastuin flunssaan. Oli kuumetta, kurkku kipeänä ja limaa tuntui olevan nenä ja pää täynnä. Niihin aikoihin alkoi päässä kuulua matalaa huminaa. Uskoin sen liittyvän tuohon tautiin. Nyt olen kuitenkin ollut jo lähes viikon terveenä, mutta humina ei ole kadonnut minnekään. Syitä tähän olen miettinyt ja niitähän löytyy.

Saattaa olla, että kylmä talvituuli on vihmonut korviani ollessani pihalla (sieltä uskon sen flunssankin saaneeni), mutta korvat eivät muuten ole tunnu kipeältä, eli en usko, että se olisi korvatulehdus.
Voihan kuitenkin olla, että tuon flunssan jälkimainingeissa vielä mentäisiin. Vaikka limaa ei enää vuoda nenän kautta eikä nenä ole tukossa eikä yskitäkään, niin tuntuisi, kun tuolla kurkun ja nenän välissä on jonkinlainen "limapallo" jota saa koko ajan olla nieleskelemässä.
Niskoista ja hartioista en osaa oikein mennä sanomaan, ovatko ne jumissa vai eivät. Arkipäiväisessä elämässä selkä tai hartiat eivät tunnu jäykiltä eikä mihinkään satu, mutta hierottaessa siellä on joitakin kipeitä kohtia. Olen hierottavana ollut, mutta huminaan se ei tunnu vaikuttavan mitenkään.
Sitten on vielä tämä ikävin vaihtoehto, eli meluhaitta. Kuten kerroin, olen oppinut suojaamaan kuuloani ja ääniyliherkkyyden takia välttelen kovempia ääniä. Olen kuitenkin musiikkia kuunnellut, sekä autossa että ihan vaan stereoilta tämän parin viikon aikana. Mielestäni volyymit olen pitänyt ihan järkevissä mitoissa, mutta ehkä silloin flunssaiset korvani ovat ääntä pitäneet kuitenkin liian kovana ja ottaneet sieltä tämän huminan? Tuntuu todella epäreilulta, jos näin on tapahtunut, koska äänitaso on oikeasti ollut kaikkea muuta kuin "vaarallinen melu", että siitä nyt tällainen riesa tuli vielä lisäksi.

Humina on tosiaan matalaa ja tuntuu kuuluvan koko päässä, enemmän kuitenkin juuri tuolla vasemmalla, valmiiksi tinnittävällä puolella. Välillä taas tuntuu, että tämä mmmmmmmmmmmmmmm-ääni kiertäisi takaraivoa pitkin koko päähän. Ja nimenomaan tuntuu, ei kuulu. Hiljaisissa tiloissa tämän kuulee tietysti parhaiten, mutta tuon huminan tavallaan tuntee myös esimerkiksi televisiota katsellessa. Mitään kipuja tai huimausta tähän ei ole liittynyt. Jos peitän korvani, humina lähtee hetkeksi pois kokonaan, mutta alkaa pian taas uudestaan pikkuhiljaa. Välillä tulee myös parin minuutin hetkiä, jolloin huminaa ei mielestäni ole.

Tämä tuntuu todella inhottavalta, mutta jos tämä tosiaan on meluhaitta niin eihän tälle mitään voi. Humina kuuluu välillä niin voimakkaana, että se peittää "alkuperäisen" sirityksen kokonaan. Siritys oli paljon helpompi sulkea pois, kun se oli tavallaan niin pieni ääni, mutta nyt koko päässä humisee kuin baari-illan jälkeen tai jos olisi seisonut pitkään päällään. Toivoisin vain, että tämä lähtisi vielä pois.

2

2832

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samma här

      Saman kaltainen juttu minullakin...ilman tuota tinnitusoiretta. Pari viikkoa sitten sairastin flunssan. Nuha ei ollut edes kovin kova, mutta vasen korva oli tukossa pari päivää. Sen jälkeen alkoi tämä inhottava humina. Välillä hetkiä pois, mutta sitte palaa entistä voimakkaampana takaisin. Lisäksi "kuulen" sydämen lyönnit. Tosi inhottavaa. Jotenkin vedän kuitenkin flunssan jälkimaininkeihin, vaikka välillä kyllä pelottaa, et mitä tää on... Täytynee katella tai siis kuulostella:) vielä jonkin aikaa, jospa menoa itteekseen ohi.

    • Aloitushumisija

      Ilmeisesti (onneksi!) oli flunssan syytä tuo humina. Nyt ollut jo pari päivää poissa kokonaan. Ihan yhtäkkiä ja itsekseen hävisi. Eräänä aamuna herätessä sitä ei kuulunukaan niin voimakkaasti. Päivän aikaan se vähän koveni, muttei "entiselle" tasolleen missään vaiheessa, ja nuo hetkelliset kovemmat äänetkin kestivät vain muutamia minuutteja. Seuraavana aamuna sitä ei sitten kuulunut ollenkaan.

      Huolestuin silloin siitä huminasta, kun flunssasta oli kulunut jo jonkin aikaa ja olo oli täysin terve, mutta silti päässä vain humisi, ei tuntunut normaalilta. Ilmeisesti nuo flunssaoireiset huminat sitten jatkuvat flunssaa pitempään?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe