KAHVIPIRTTI 74 /2013

No jopas oli hankalaa tänä aamuna, melkein valmis viesti ja uuden pirtin avaus, tuli sähkökatko.
Aloitellaan uudelleen, ehdin vaihtaa nuo verhot ja tekstiilit, tällä kertaa verhot luonnonvalkoisiksi, alareunassa hennon vihreä kaislikko, liinat vuorostaan samaa vihreää kuin verhoissa mutta valkeat koristeet reunoissa.
Keltaisia tulppaaneja Aalto maljakot täynnä ja ikkunalla lilan värisiä kevätesikoita, samoin kynttilät lilan värisinä loistavat.
Pirttiin tuli kevät, aurinkoa sisällä, toivotaan, että myös ikkunoista kurkistaa.

Huomasi taas kerran miten hankalaksi elämä muodostuu, jos sähköt puuttuu. Kynttilän valossa virkkasin, ettei aika hukkaan mennyt, nyt tuo alkaa jo päiväkin valeta, sen puolesta ilman sähköä pärjäisi, mutta kun melkein kaikki kodissa tapahtuva puuhastelu sähköä tarvitsee, hankalaa.
Pullan paistonkin aloitan pikimiten, kerhoon tytöille tuoretta leivon, tuon sitten pirttiinkin,hyvin varmaan ehtii, kun pirttiin useimmin vasta päivällä viestejä tulee.
On tuolla liisa.salin tuomaa omenapiirakkaa alku hätään;)

Vanhassa pirtissä Nea* mainitsi talkoista, kyllä on hyvässä muistissa ne innokkaat talkoo ihmiset kaupungissakin asuttaissa, lähinnä seuratoiminnassa.
Kyllä talkoiksi voi nimittää näitä nykyisinkin tehtäviä hommeleita, mutta vähäiseksi on huvennut se määrä jotka todella sitoutuvat talkoo touhuihin.
Maallahan se talkoo henki eli, mitä nyt elokuvista on nähty ja näytti työ sujuvan, tanssit sitten urakan loputtua.

Se yhteen hiileen puhaltaminen olisi tuiki tärkeää tänäkin päivänä, olin eilen tilaisuudessa missä puhuttiin koulukiusaamisesta.
Opettajat kertoivat kokemuksiaan, jossakin koulussa oli työrauha, mutta siellä olikin tehty selväksi, että homman on luistettava ja alku vaiheessa oli kiusaaminen lopetettu.
Toisissa kouluissa ei millään saatu vanhempia mukaan ja uskomus, että ei minun lapseni ole koulukiusaaja oli vahvassa.
Sitä mieltä oltiin joukolla, että kiusaamisen syihin olisi puututtava, sillä melkein aina kiusaajalla on lähtökohdat vajavaiset ja siksi purkaa huonoa oloa kiusaamalla toisia.
Kävi ajatus että vanhemmat monessa tapauksessa olisi koulun penkille laitettava.
Onneksi ja tarpeeseen on se, että koulun aikuiset puuttuvat asioiden kulkuun heti, kun ongelmia huomataan, lain muutosta odotetaan.

Vielä tuosta sähkön puuttumisesta, tuli mieleen baarit ja kahvilat, miten hankalaa onkaan, kun ja jos joutuu ruokailemaan tuleville asiakkaille tarjoamaan ei oota.
Tienesti menee ja asiakkaat nälkäisinä töitään joutuvat jatkamaan, puhumattkaan muista todella sähköä vaativista hommista.
Onneksi tämä oli lyhyt katkos ja vain pientä osaa kaupunkia koskeva.

On se aika, että nosturit hankkivat myös lumen katoilta pudottamisesta, tuolla nytkin nosturi nostaa miehiä lumen pudotukseen, kuluja lisäävää sekin on.

Nyt on jouduttava pullataikinan tekoon, tervetuloa uusittuun pirttiin, kaulin sai vihreävalkoruutuisen rusetin, hymy levisi, samoin kissat keikaroivat uusissa ruseteissaan, kovin on valmiina kirjoittajia vastaan ottamaan pirtin lemmikit.
Astu siis sisään viihdy ja viestittele,tuli takassa räiskyy, kahvi tuoksuu ja elämä hymyilee.
Ei suurempia vaatimuksia, sopuisaa kirjoittelua ja kynnys on hyvin matala, huonompi jalkaisetkin sisään pääsevät:)

211

850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hevat

      Hyvä huomenta ja SkillaLe---suloiset kiitokset meidän ihanasta pirtistä,kyllä

      meitillä on helppoa ,tulemme yllättäen vaan aina kylään,mutta ainahan tuodaan tuliaisia nytkin pyöröjä tuon. Olen opetellut helpon laiskalla tavalla tehtävä ja saman makuisia. Kaulin pellin kokoisen pohjan , sitten kunnon voilla ja kermalla munilla höystetyn riisipuuron levittelen kumilastalla.päälle. Kun on kohonnut
      uuniin ja kypsyttyä voitelen voilla ja leikkelen neliöiksi... Sanoisin 10-15min
      työtä vähemmän...Syökää ne ovat siellä klo11--Voimia meidän emännälle ja kohdellaa häntä hyvin...tuutaroi heta/

      • Aurinkoista aamupäivää!
        Eteisen peilissä hämmästyin tutun näköistä naamaa. Selvää sukunäköä siinä oli, mutta posket olivat raikkaan punaiset.
        Hetken raksutti tyhjää, ja sitten tunnistin itseni.
        Etsiskelin tätä uutta pirttiämme, ja kun tällaisena päivänä kiertelee ja kaartelee luonnossa, saa kalkkilaivan kapteenikin poskensa punaisiksi.

        On tämä S-kirjaimella alkava pirttimme sielu varsinainen himoduunari! Ai, että täällä on kodikkaan kaunista!
        Kissatkin ovat oikein juhlatällingissä ja yrittävät näyttää arvokkailta. Vähän muka vahingossa tönäisivät toinen toistaan, mutta yksi silmäys Järjestyshenkilöltämme Kaulimelta rauhoitti kisulit.

        Keittelin kullalleni teetä ja innostuin itsekin juomaan sitä.
        Nyt jää aamukahvi juomatta, kun yhteen vatsaan ei joka sorttia mahdu.
        Oikein mukavaa päivää kaikille!


    • Aurinko paistaa Pirttiin ja tänne kotopuoleenkin. Niinpä teki eilenkin, intouduin ihan ladullekin. Vähän köpäkkätä se meno oli, mutta ajan kanssa puolenkymmentä kilsaa tuli sujuteltua. Tulipa siinä mieleeni, että koulumatka 7 km yhteen suuntaan meni ennen ihan hyvin. Eikä ollut höylättyjä latuja. Vieläpä omatekoisilla suksillla. Ekat sukseni tein 12-13 v. iässä, nahkamäystillä ja kannantakasilla. Kyllä niillä koulun kilpailuissakin pärjäsin, mutta saatoipa olla takana kunnoon harjoittelukin ihan hyötyliikuntana.

      Talkootöitä tehtiin ennen, mutta olivathan naapurit vanhoja tuttuja. Joukossa oli huonikuntoisia vanhuksia, jotka sinnittelivät kotomökissään. Eipä niitä vaihtoehtoja juuri ollutkaan. Lisäksi vanhoilla ihmisillä oli turhiakin pelkoja "vaivastaloon" joutumisesta. Heitä kyllä naapurit auttelivat, vaikka kunniasyistä heikoilla elävät eivät vähällä apua pyytäneetkään. Kyllä minäkin muutaman pärekaton naulasin, se homma ja kiipeily kävi. Tosin kaikkia kaivoivat vähistä rahoistaan muutaman markan palkkioksi, vaikka en olisi mitään pyytänyt.

      Kyllähän se elämä on kaupungissa kerrosaloissa toisenlaista. Voi asua vuosiakin, eikä naapuria tunne kuin vaisun nyökkäyksen tervehtimisen merkiksi. Ja jos tekee aloitteen, eikä se näytä kiinnostavan, mielellään jätän naapurin "omiin oloihinsa." Kun olen tässäkin paikassa yli 30 vuotta asunut, onhan siinä ehtinyt juttukumppaneitakin tulla. Enkä kovin torjuvaa sorttia olekaan ja joskus joku tarvitsee apuakin. Yleensä hövölisti autan, jos se on mahdollista.

      Sen olen huomannut, että sellaiset vanhat ihmiset, jotka eivät koskaan ole kerrostalossa eläneet ja vasta terveyden heiketessä ovat kerrostaloon muuttaneet, näyttävät tarvitsevan sopeutumisaikaa. Vaatiihan se enemmän sosiaalisia taitoja, kuin "itsellinen eläminen." Aivan kaikesta ei kannata narista, vaikka sen epäkohdaksi kokisikin. Asiastahan kyllä voi huomautella, mutta sen merkitys kannattaa harkita. Minulla ei kyllä ole ollut naapureiden kanssa ongelmia ja koetan ymmärtää myös "valittajiakin" ja selvitellä parhain päin. Enpä muista, että kukaan olisi elämisestäni tullut valittamaan. No, kerran alakerran naapuri koputti. Taoin mekaanisella kirjoituskoneellani tekstiä keittiöni pöydällä ja olihan se myöhäistä. Naapuri hermoistui naputteluun. Eihän korjaus vaatinut muuta, kuin retkipatjan palasen kirjoituskoneen alle. Sekin setvittiin seuraavana päivänä naapurin kanssa. Olihan hän sellaista ärhäkästä sorttia, mutta virhettä oli minussakin.

      Tällaista jorinaa tänään ja nyt polttamaan naamaa auringossa!

    • Ihastuttava on taas pirtti kevät sävyineen. Kiitos Skillan- olet paras !
      Mirrit ,kaulimet , tekstiilit, kaikki huomioitu sävy sävyyn.

      Tosi on , omakoti talosta muuttaneelle ei tule kaikki mieleen. Kuten ystäväni joskus kertoi. Hän oli saanut sieniä. Illalla tuli mieleen että hän hakkaa/silppuaa ne valmiiksi aamua varten. Kun ei nukuttanutkaan....
      Leikkuulaudalla puukolla hakkasi sieniä, eikä tietenkään kuullut ovikellon soittoa. Kunnes joku tuli avaimilla sisään. Naapuri oli varma että hänellä oli jokin hätä kun ei päässyt ovelle, kun koputus vaan jatkui. Leskirouva oli ja kello 10 ja 11 välillä illalla. Hiljaisessa talossa kuului koputus hyvin.
      Loppujen lopuksi kaikki oli kuitenkin hyvin.Sienistä tuli silppua.

      Kyllähän tuota talkootyötä tai millä nimellä nyt sanotaan tehdään nykyisinkin. Vähän erimuotoisena.
      Kuten erilaiset eläke ym. järjestöt. Martat mm. tekee ilmaista ja paljon hyväntekeväisyys työtä. Kuten muutkin . Sitähän ne myyjäiset esim.ovat. Itse tehdään ja suurin tuotto menee muualle. Kahvileivät ja kahvitukset jonkun on järjestettävä ja maksettava.
      Ehkä se ennenaikainen talkootyö on vähissä, mutta onhan kaikki muukin muuttunut paljonkin. Rakenuksetkin kone tekee valmiit seinät valmiiksi maalattuina ja silleen. Liki kaikki ainakin puolivalmista.
      Vielä jää monta tapaa yhteistoimintaan kenellä intoa riittää.
      Huh huh ,nyt kohta myöhästyn harrastuksesta kun meni tuonne rakenus osastolle. MOI !

    • Aurinkoisen kauniiseen pirttiin onnentoivotukset ja pöydälle maljakkoon muutamia pajunoksia, jotka osaltaan muistuttavat lähestyvästä keväästä.
      Asioilla piti heti aamusta olla, ja sitten kotiintulo tuntuikin kuin levolta sen jälkeen, vaikka enhän minä kummempia juttuja toimittamassa ollutkaan.
      Pankissakin täytyi pistäytä, harvoin siellä nykyisin käyn, kun koneeltani hoidan laskujen maksut. Huomiotani kiinnitti nuori pariskunta, joka meni ohitseni , nainen lyhyessä, pitkäkarvaisessa kettuturkissaan ja voimakkaan tuoksun jälkeensä leyhäyttäen pankkineuvojan huoneeseen kovaäänisesti jutellen . Minun kohdallani juuri kuului sanat:
      " Ja men de ä så sikagoda...!" Tuo "sikaguuda" = "sikahyviä" hymyilytti väkisinkin.
      Muuten meitä aivan tavallisia tikkitakkiasiakkaita oli kyllä paljon meitäkin.
      Tänään kotiutuu myöskin gerbiilien isäntä, joten minun osuuteni hoidosta on onnistuneesti suoritettu. Varmaan saan kiitoksiakin taas, kuten hänen tapanaan on ollut.

      Vapaaehtoistyöhön osallistuin itsekin tänne muutettuani ahkerasti, koska silloin harrastuksia ei vielä ollut niin paljon.
      Aikaa vain on ihmisellä rajoitetusti, aivan liian vähän, siltä usein tuntuu.
      Nykyisin on vapaaehtoistyötä pitänyt vähentää, sillä haluan olla kotonakin, joskus on ihan kiva vain oleilla kotona kaikessa rauhassa.

      Minusta tämä kirjoittelu täällä Pirtissä on yksi ihmisen rauhan ja onnellisen olon hetki ja paikka, ja miten mukavaa on ollut nytkin lukea teidän kaikkien kuulumisenne, eläytyä SkillaNin kertomiin valkeisiin vihrein kaisloin koristeltuihin verhoihin ja samoin sävyin oleviin liinoihin, Pirtin uuteen kevätilmeeseen,
      se on rauhaa ja onnea.

      Eivät ne Hessa ja Miukaan pahaa tykänneet, vaikka eilen heitä sananlaskussani sivusin, tyytyväisinä ja ystävinä puskevat nilkkaani ja voivat hyvin. Pienet kermatilkat kaadan heille, Pirtin taikaa on, etteivät liiaksi siitä kaloreita saa.

      Kaikkea hyvää päiväänne! - MOI !

    • SkillaN*

      Huomenta, uusi aamu, uudet kujeet.
      Toivotaan niitä kujeita riittävän mieluummin kuin apeutta.
      Eilinen päivä oli kyllä iloa nostattava, aurinko paistoi ja tie vetenä solisi, todella keväinen päivä.
      Nollassa on nytkin, toivottavasti ei pahempia lumisateita enää anna, pakkanenkin voisi yöpakkasiin rajoittua.
      Ehkä meille alkaa nyt aurinkoinen aika, onhan tuota harmaata jo ollutkin.
      Nestorin päivä, meinasin sanoa voi Nestori rukka, mutta Vihtorihan tossun alla oli;)

      Sähköt taas normaalisti toimii, harvemmin liikepaikoilla kovin kauan pois ovat, mutta maalla useita päiviäkin, kyllä elämä silloin on jo kovasti hankalaa.
      Eilinen päivä meni tuttuun tapaan, ahkerat kädet saivat paljon aikaan, kohteita taas katselimme mihin voisimme tuotoksiamme lahjoittaa, löytyihän niitä, sairaaloihin tarvitaan vauvoille ja syöpäosastoille jatkuvasti lämmikkeitä.
      Kohde työlle on oltava, muuten ei tekeminen innosta.

      Tuo vapaaehtoistyö on palkitsevaa, vaikka olen kuullut myös sellaista, että joku autettava on kovasti ripustautuva, vaatii aina yhdessä oloa ja se ei ole asian ydin
      Siinä auttaja uupuu ja ahdistuu, pelottaa siksi ryhtyä jollekin avustajaksi, omaa rauhaa sitä jo jokainen kaipaa ja tarvitsee.
      Silloin tällöin voisi tätä palvelumuotoa toteuttaa, mutta ei sitoutua.
      Yhä enenevässä määrin alkaa huomata, miten hyvä paikka koti onkaan, ja ajatus siitä, että ei ole pakko aina lähteä mihinkään, tuntuu hyvältä, aivan kuten liisa. sal myös kerroit.

      Tuota talkoo työtä kyllä esiintyy, itsekin siinä yhdistysten kautta enimmäkseen, tarkoitin sellaista talkoohenkeä, missä mennään yksityisinä henkilöinä auttamaan porukalla jotakin apua tarvitsevaa.
      Esimerkiksi saunan remonttiin sellaiselle joka ei itse pysty, ynnämuun katon teko myös hyvä esimerkki.
      Kohteita varmaan löytyisi, mutta harvoin ilmaiseksi apua löytyy.
      Sellainen entisajan naapuriapu, esiintyykö sellaista, apua annettiin pyytämättä, kun huomattiin apua tarvittavan
      Nykyääa ei uskalla mennä edes kysymään, vastaus voi olla yllättävä.
      Eipä tässä voi sanoa edes tuntevansa naapureitaan, niin vähän yhteyttä tässäkään talossa pidetään.
      En edes tunne kaikkia talon asukkaita, vaikka toista kymmentä vuotta olen asunut,
      ja talokaan ei ole kovin suuri, mutta näiden omien seinien sisällä tulee kodissa olo aika vietettyä.
      Yhtiökokous on ainoa yhteinen tapaus ja sinnekään kun ei ihmiset tule, jää niihin muutamiin naama tuttuihin sekin tutustumis tilaisuus.
      Ennen pidettiin piha talkoita, nyt hoitaa kiinteistöhuolto pihankin.
      Oikein naurattaa, ettei edes roskapussia vietäessä, ketään jututtamaan pysty, kun kaikki tiiviisti kotonaan istuu ja nämäkin reissut eivät tuota kohtaamisia.

      Kyllä se tästä eteenpäin se kalkkinaama voi ruveta väriä saamaan, jos vähänkin ulkona liikkuu.
      Mieli teki jo eilen parvekkeelle mennä aurinkoa ottamaan, mutta maltoin mieleni, on se kevät sää niin arvaamaton.
      Kulje peilin ohi Venlastiina, luota muistiisi, sama ihminen siellä aina vastaan tuijottaa, harvoin tyydyttävän näköisenä, mutta niin tuttu kuitenkin;)

      Nyt olisi peiliin kuitenkin vilkaistava, ihmisten joukkoon aion ja että kaikki ei karkuun lähtisi, jotakin on tuolle peilin kuvatukselle tehtävä.
      Kokoustamaan heti aamusta, tilit pitää tarkastella ja sitten viikon päästä tuomio kuulemaan, miten hyvin onkaan tullut vuosi toimittua.
      Oikein aurinkoista päivää, luulen että tänäänkin paistaa kaikille.

    • Tulkaapa aamukahville.
      Minä heräsin neljältä, puoli viideltä ja puoli kuudelta. Tuijottelin kattoon ja yritin vielä nukahtaa uudelleen, mutta ei onnistunut. Nukkumatti oli mennyt menojaan.
      Nousin keittämään aamukahvin, join pikkuhiljaa pannun tyhjäksi ja keitin uutta.

      Sumuiselta aamu näyttää.
      Taidanpa vaihtaa hameen pitkiin housuihin ja lähteä pienelle lenkille tuulettamaan aivoistani aamu-usvan.

      Ottakaapa, olkaa hyvät, sillä aikaa kahvia ja korvapuusteja, kuin minä käyn tuulia haistelemassa.

      Tavataan myöhemmin.

    • Kiitos kiitos, otankin monenlaista suuhun pantavaa hyvällistä.

      Iltaa vaan sopuisasti.
      Pirtti on taas uhkeassa kunnossa, kauniina ja herkkänä, kuin kevät konsanaan.
      Enpä käynyt vanhan pirtin puolella, vaan törmäsin heti tänne kuullessani hyvistä kahvileivistä.
      Olen vähän kippeenä ollut ja saamaton, kutimia koitan laitella, kudon ja puran. Sulho hymyilee partaansa, kun mummo kerii lankaa takaisin kerälle.

      Kävimme tänään kirppiksellä, en tehnyt löytöjä, yhen lehden ostin 20 sentillä. Vanha se on, mutta niin oon miekin.
      Niin ja apteekissa käytiin verenpainelääkkeet oli hakusessa.
      Ja nyt lähen sulhon viereen istumaan ja vähän silmäilen telkkua.
      Hei hei

    • Illan päätteeksi tulin pistäytymään Pirttiin. Päiväni on tuhlattu, mitäpä tuosta suurempaa harmia. Tavallisesta menosta ei jää muisteltavaa. Enkä yleensä yölläkään yritä tiirailla kattoa, tärkeä lahjakkuuteni on mainiot unenlahjani.

      Aika pienellä vaivallahan talkootöitä löytäisi. Ennen kyllä puuhastelin talkoissakin. Monesti talkoiden esittäjät olivat erikseen ja toimeentarttujat harvemmassa. He olivat niitä, joitka eivät viitsineet kieltäytyä ja sehän tuli tunnetuksi: "annetaan se tehdä, kun on aiemminkin tehnyt."
      En kyllä ollut suurimmin kuormitettuja tekijöitä kuin hetkittäin. Joskus kyllä otti pattiini, kun yritin selittää, että illat on nyt varattu muuhun. Eipä tahtonut mennä perille, vaan kuulusteluksi. Jästipäisyyttäni kyllä pidin pintani melkein aina siitä, että määrään asioiteni tärkeysjärjestyksen. Eihän ihminen kaikkeen ennätä, eikä jaksakaan.

      Kun jäin - tai pääsin - eläkkeelle, silloin oli terveyteni kanssa ongelmia. Niinpä tein ratkaisun, jätin ne muutamat järjestöt ja myös joitain talkoiden tapaisia rutiinhommia. Siltä osin pistin pöydän puhtaaksi. Kyllä se itsekkäältä tuntui, mutta se oli ratkaisuni. Enkä ole edes eläkeläisjärjestöön liittynyt, vaikka on muistutettu
      sellaisenkin olevan. Eipä menettelyissäni kehumista ole, mutta näin vain olen parhaaksi nähnyt. Sitäpaitsi, kukaan ei ole korvaamaton. Pienen homman voin talkoita tehdä, jos tunnen pystyväni. Sitoumuksia pitkäjännitteisiin puuhiin en tee.

      "Minäksihän" tuo pyörähti, mutta kaikkein "läheisimmästä" ajattelevan minän onkin yritettävä pitää huolta vaikka jakamalla vapauksia vauhdin suhteen.

    • texsanell ek

      Kuutamoillan lumoissa, kuppi hyvää teetä ja pikkupulla kädessä istun keinutuoliin nauttimaan. Pari päivää onkin mennyt naapuriavun merkeissä, ihan rattoisaa on ollut, mutta nyt on hommat ohi. Lasangnea ja kaalilaatikkoa tein, lasange on siellä lempiruokaa :D
      Oma äiti onkin nyt vapaalla, ja minäkin omistaudun omille puuhilleni. Pyykkikone käy vieläkin ja pääsen kohta ne ripustamaan telineelle,...voi kun sais jo ulos vähitelle lakanat, mutta lunta on sisäpihalla vielä polviin asti,.. huh.

      Illan ratoksi uppoudun samettisen kauniisiin silmiin :) moi

      http://www.youtube.com/watch?v=A-X74ZPzBTU

      • ullamirjami****

        Olen istunut tässä ja kuunnellut lumoutuneena nniihin ruskeisiin silmiin -- lauantai mennyt ihanassaseurassa .
        Charles Azavour on järjestänyt ihnan musiikkiillan -
        Nyt olen 2 tuntia kuunnellut juutuupista .-- ja kuinka ollakkaan olen ihan "lääpälläni " vaikka en ymmärrä sanojakaan

        Kiitos linkistä texsanel


    • Hintriika*

      Miten onkin ihminen onnistunut täyttämään allakkansa niin , että päivät pyörähtävät kuin maisema karusellissa. Ei ehdi edes huomata, kun on taas uusi kierros/päivä menossa. Eikä mitään merkkejä näy, että karuselli hiljentäisi. Katsoin justiinsa tietokoneen kalenterista maalis-huhtikuuta. Ei juuri tyhjiä päiviä näy...

      Mutta mitäpä tuota valittamaan! Ei ainakaan käy aika pitkäksi. Lyhyeksi voi käydä. Suorastaan loppua kesken. Mutta sitä minä en enää ole murehtimassa. Joten häkäpönttö täysillä vaan etiäpäin niin kauan kuin vauhtia riittää.

      Monet talkoohommat jätin minäkin jossakin vaiheessa. Oli tarvis tehdä jonkin sortin irtiotto. Vähitellen on tullut uudet talkoohommat järjestöissä, joihin olen ajautunut "kuldurellisten" harrastusten kautta. Ja aivan yhtä paljon ne sitovat kuin ne entisetkin. Joskus osaan jo sanoa "ei", mutta usein tulee sanotuksi myös "kyllä". Mihin sitä luonteestaan pääsisi!

      Suojasääksi meni ilmat meillä. On taas varottava ihmeotuksia räystäitä, jotka mielellään putoilevat ihmisten päihin. Niihin ei auta edes täikampa. Ei edes DDT, vaikka eihän sitä saa enää käyttää, vaikka auttaisikin.

      Olkaa varovaisia!

    • SkillaN*

      Huomenta ja taas on keskiviikko, olen aivan samoin ajatuksin Hintriikan kanssa tuon ajan kulumisesta.
      Ihan taatusti on jotakin ihmettä tapahtunut, aika on ruvennut nopeammin liikkumaan;)
      Minulla myös allakka melko täysi, miten niitä tapahtumia kasaantuukin, yksi hyvä siinä on, kun sattuu tälläinen päivä kuin tänään, kukaan ei odota minnekkään, voin olla ihan laiskana, omassa kodissa ja nauttia olostani.
      En minäkään valita, pirteänä pitää ja kun ne menot on ihan mukavia mikäs tässä.
      Nyt meinasi sää jäädä kertomatta, kaksi pakkasastetta on mittarissa, taivaanranta punertaa, voipa olla sadetta tänään, mutta hyvä ilma kuitenkin tällä hetkellä.
      Tarkemmin katsottuna taitaa se olla aurinko ihan tuolla nousussa talojen takana, nään niin pienen osan tuota taivaan rantaa epävarmaksi jättää, no kyllä se siitä näyttäytyy.
      Lammikot näyttää sulilta tiellä ja katuvalot sammui, päivä se siitä ainakin alkoi.

      Upea esitys tuo linkkisi minkä laitoit texsanell, jäin sinne muutakin kuuntelemaan, voi miten paljon olisikaan musiikkia ja kaikkea muuta tämän koneen kätköissä, kun vaan aika riittäisi katselemaan ja kuuntelemaan.

      Sen n olen huomannut että korvaamaton ei kukaan ole, vaikka väliin tuntuu toisin olevan.
      Ihana että voi valintoja tehdä, jokainen omanlaisensa, väliin tympii ainainen meno, mutta kun miettii mitä sitä tekisikään ellei näitä menoja olisi, olisin melkoisen tyhjän päällä,,,saattaisi sitä tottua siihenkin.
      Tulevaisuutta ei tiedä, voi olla että pakko joskus eteen tulee, silloin ei menoja kysytä.
      Nyt on aika menemiselle, kun voimat ja halut riittää,)
      Ei ollenkaan paha puhua siitä "minästä" ynnämuu, parhain ystävä kai kuitenkin on ja pysyvä seuralainen.

      Ihan hyvähän tuo tapasi on wiiwidear, kun välillä purkaa, työ riittää, kunhan ei lanka kulu poikki, solmuja ei työssä ole kiva olla;)
      Ne vaivat vaan tahtovat seuraa pitää, minkäs niille mahdat, otappa rohtoa lääkettä nauti, kohta on kaukana pipi ja tauti;)
      Paljojen lääkkeiden syöminenkään ei mieltä ilahduta, mutta pakkohan vaivoihin on apua saada.

      Tuo on ikävä juttu, kun uni kaikkoaa kovin aikaisin, eikä meinaa takaisin tulla, no voihan eläkkeellä ollessa takaisin sänkyyn mennä, minulle vaan päätä alkaa särkeä, jos unta uudelleen tovin perästä yritän.
      Olen huomannut että usein aikaisin heräät Venlastiina, samoihin aikoihin joskus viestiä laitamme, sinä aina huomaat kahvit keittää, minulta se usein unehtuu.
      Naurattaa ajatuskin, kun tyttäreni kertoi silmät kiinni vessaan menevän, jos yöllä herää, ettei vaan uni karkaisi, auttaako en kysynyt.

      Nyt rupean takin hihoja lyhentämään, on se niin kurjaa, kun ei sopivaa vaatetta ostaessaan löydä, milloin on housut liian pitkät ja nyt takki.
      Kaikki muu minussa pientä, kädetkin lyhyet ja jalat, mutta tuota leveyttä vaikka puoliksi laittaa, ei auta kuin itselleen kiukuta.
      Mukavaa päivää, iloitkaa kaikesta mukavasta mitä päiväänne tulee;)

    • hevat

      Vastakohdat täydentävät toisiaan. Minulla on hiukan ikävä juttu,joudun lasten osastolta vaatteeni etsimään.. Aikapaljon kuitenkin kirpputorilta,se mun suolistosairaus kuivaksi imeskeli.. Kuulkaa on se vaan niin ,ettei vaikeuta kenkien jalkaan laittoa...Kunto ei ol kuitenkaan kiitettävää,mutta työhullu ,kun olin niin
      veriin se jäi ,nytkin on lanttukukko uunissa, onnistuu keliakia jauhoistakin vuuassa.
      Kyllä kultakin syö sanoo ei tästä huomaakaan,pohjaksi piimää laitan siitä se
      muodostuu ... VILKAS juoruilu viikko on ollut kirkossakin satuja kertoilevat,minä ennen häntä kunniotin-nyt hyppäsi silmissäni ja sydämmessäni tuo ulkokultaisuus..

    • Ramoona*

      Lauhassa säässä lopetellaan helmikuuta, mutta jo viikonlopuksi on pakkasia taas tiedossa. Eipä lopu hankien lumo ja houkutus, en muistakaan milloin olisin näin paljon viime vuosina hiihtänyt kuin tänä talvena.

      Vapaaehtoistyöstä puheenollen, tämä eläkeläisen elämä on yhtä vapaaehtoistoistyötä, kotityöt kun saa tehdä omaan tahtiinsa tai olla tekemättä, mikä pakko ikkunoitakaan on myötäänsä pestä ! Järjestöissä toimimista pidän enemmänkin harrastuksina, joissa saa tavata ihmisiä . Lasten perheiden auttamista en työnä osaa pitääkään, vaan se on elämänmuoto. Perheen käsite on meillä samantapainen kuin maahanmuuttajilla, ymmärrän hyvin että isovanhempia ei haluttaisi jättää, kun joudutaan pakenemaan, saati ydinperhettä. Kaikki omat isovanhempani asuivat kuolemaansa asti kotonaan, joku lapsista jatkoi talonpitoa ja siinä tuli vanhukset hoidettua hautaan saakka. Omista vanhemmistani isä kuoli niinsanotusti saappaat jalassa reilusti yli 80-vuotiaana, äiti sairasteli viimeiset vuotensa, mutta pärjäsi melkein loppuun asti kotona hyvän tuen avulla. Hän kieltäytyi muuttamasta kenenkään lapsensa perheeseen, vaikka sitä tarjottiin, hän halusi asua omassa kodissaan kotiseudulla, jossa oli omat rakkaat ystävät, tutut naapurit ja tuttu koko elinpiiri. Isän hautaakaan hän ei halunnut jättää. Äidin hoidossa ei ollut moitteen sijaa, tosin me lapset olimme aktiivisesti mukana kaikessa suunnittelussa ja kävimme usein katsomassa.

      Seurakuntaelämä on saanut ikävää julkisuutta, kun sairaita ja muuten heikoilla olevia demonisoidaan. Järkyttäviä ovat myös tarinat siitä, miten lääketieteelliset hoidot voidaan lopettaa , puolisoiden välit saattavat olla kovalla koetuksella myös. Paljon riippuu seurakunnan johdosta, miten siellä toimitaan ja voihan jokainen seurakuntalainen omalta osaltaan koettaa vaikuttaa. Kovin pieni on seurakunta-aktiivien joukko, äänestysprosenttikin alhainen. Kotiseurakunnassani ei tuollaisia karismaattisia piirejä ole ainakaan näkyvästi tullut esille, joskus on uudenmallisia messuja pidetty ja virkistäviä ovatkin musiikkipitoisina olleet. Musiikin kautta enimmäkseen kirkon piiriin kuulunkin , työttömien ruokailun järjestämisessä myös auttanut. Paljon voi seurakunnassakin ihan käytännöllistä puuhailla, hyvä ruoka ja laulu ovat aina toimiva yhdistelmä.

      Pirtissäkin on hyvin toimiva idea : aistikas ja kodikas sisustus kisut kuin pisteenä i:n päällä , herkullisia lihottamattomia leivonnaisia ja ensiluokkaista kahvia, maanmainiosta seurasta puhumattakaan !

    • Katselin kyllä Mot- ohjelman, jossa demonisointia tuotiin esille. Törkeätä hyväuskoisten ihmisten hyväksi käyttöähän siinä mielestäni oli saarnaajalla. En kyllä ole enää edes kovin kiinnostunut asiasta, se kuuluu enemmän seurakuntien jäsenille. Koska en ole aikuisiälläni kuulunut mihinkään uskonnolliseen järjestöön, katson turhaksi puuttua niiden käytäntöihin. Joskus nuorena kyllä menin hihhuleiden kokouksiinkin "tutustumaan." No, nyt ei mielenkiintoni riitä. Hyvin harvoin edes keskustelu. Kun vastaan tulee varmat ja ehdottoman jyrkät mielipiteet ja minä puolestani noteraan ne enemmän tai vähemmän huu-haaksi, niin eipä siinä juteltavaa jää. Käännyttämiseni ei onnistu, ei kumminkaan päin. Parempi ratkaisu, että kukin tallaa uskomustensa mukaan ja ryhdyn puhumaan vaikka ilmoista.

      Kovastipa tuntuu puuhakalenterit monella olevan täynnä. Hyvähän se, eipä pääse tulemaan tyhjyyden tunnetta. Minulla eli ole kalenterissa merkintöjä. Töitä ja puuhaa kyllä löytyy sen, minkä verran on haluja. Joskus on hyvä rötkötellä tuolissa tai pitkällään ja antaa ajatusten harhailla kiirehtimättä. Siitäpä sitten ponkaisen hommiin tai lenkille. Kaipa on taitoni säästää töitä, koska kaikki ei ole tulossakaan valmiiksi.

      Työmaillla joskus puhuttiin "italialaisesta lakosta". Se tarkoitti sitä, että työtä oltiin tekevinään, eipä hosuttu. Kyllä minäkin muutaman kerran käytin sitä menetelmää. Kysehän oli tietysti palkasta. Jos tarjottu palkka aikatyössä oli työhön nähden nulju, tehtiin hommia "palkan mukaan."
      Koska nämä nykyiset työni ovat palkattomia, eihän hyvää tulostakaan voi odottaa.))

      Nyt pian tulee "Pirunpelto." Hyvää jatkoa teille!

      • Kirjoittelin yhde jutun noista uskon asioista, mutta se meni taivaan tuuliin kun painoin välillä entteriä. Demoonit taisivat panna hanttiin, joten toiseen kertaan.
        Hyvää yötä kaikille mukana olijoille, Late.


    • SkillaN*

      Huomenta, tänään olin jo kukolaulun aikoihin hereillä ja kahvit on täällä livenä juotu, otanpa vielä mukillisen tätä pirtin hyvää kahvia, eiköhän päivä alkuun lähtene.
      Säästä, nollan kieppeillä lämpötila vielä pysyy, lumien sulaminen hyvällä alulla, olihan eilenkin viitisen astetta lämmön puolella.
      Vielä niitä lumisateita saadaan ja pakkasiakin.
      Helmikuun viimeistä eletään ja huomenna aloitamme kevät kuukaudet, maaliskuu päivällä jo auringon paisteita pitäisi tietää, muutkin kevään merkit alkavat ilmaantua.
      Minulla on keittiön ikkunasta näköala paikka varpusten oleilupaikkaan, pensasaita kiertää taloamme ja siinä varpuset asustavat.
      Aina jotakin pensaista nokittavaa löytävät, kai se ravintoa on, koska talven hengissä pysyvät.
      Liikennemerkin päällä sitten kokoustaan pitävät, itseään sukivat.
      Vaatimattoman värinen, pieni sitkeä lintu.

      Pirunpellossa on juontakin, suomallaiseksi sarjaksi ihan hyvä, katsottua tulee täälläkin, ensi kerralla sekin viimeisiä vetää.
      Muuten tuo telkkari ohjelma on pelkkiä uusintoja ja ruoka ohjelmia täynnä.
      Ihmettelen noita ruokaohjelmia, miksi niitä niin paljon näytetään, ruuasta sen laittamisesta on tehty ihmeellinen asia, miksi?
      Ruualla mässätään aivan kauheasti, sen terveellisyydestä puhutaan liian paljon.
      Ruoka on ollut aina se asia, jolla elämää ylläpinämme, miksi siitä on tullut keinottelijain ja ahneitten keino rikastua.
      Eikö tänä päivänä, kaikkien tutkimusten, tarkastusten jälkeen pitäisi tarjolla olla hyvää puhdasta perusruokaa, ilman kaikenlaisia lisäaineita.
      Liha lihaa, sitä miksi sitä kutsutaan, hevosesta tai lampaasta, selkeät maininnat asioista ja kuluttaja käyttää ja ostaa sitä minkä hyväksi katsoo.
      Tarvitaanko kaikkeen asiantuntioita koostumusta selvittämään.
      Maitojakin niin paljon tarjolla, että aikaa menee katsoessa joka purkin kylkeen, mitä mikin on, vasta oli ohjelma missä kerrottiin entisajan maidon olevan parasta kaikille.
      Tarjontaa liikaa, vaikea selkoista, olisi palattava yksinkertaiseen aitoon terveelliseen tuotanon tajoamiseen, sanoo mummo savosta, uusosaamattomat kokki kurssille;)

      Tuo kirkosta viime aikoina kuuluva kuuluu samaan satsiin, pois kirkoista kaikki huuhaa, käytettäköön sitä siihen alkuperäiseen tarkoitukseen, jokainen haluava siellä sitten voi käydä.
      Vielä tässä pitäisi kaikki demoonit niskaansa ottaa.
      Meidän kirkkoon on pääsy kielletty kyseiseltä saarna naiselta, kirkon tehtävä on auttaa ja lohtua antaa, paljolti niin tekevätkin, hyvä niin, sehän se kirkon tarkoitus on ollut.

      Ramoona puhuit perheen keskeisistä auttamisista, sitähän se on ollut, kyllä niitä lapsia on yritetty meilläkin auttaa tarpeen mukaan, järjestetty vapaa aikaa vanhemmille ja taloudellisestikin apua annettu, jos tarvetta on ilmennyt..
      Nyt lastenlasten lapsien hoitoon en juurikaan ole tarvinnut puuttua, sivusta vaan seuraillut, ja mitäpä tälläinen vanhanaikainen mummo enää osaisikaan, niin eteviä ovat pienestä alkaen, mummoakin neuvovat;)
      Ajat muuttuvat, hyvilläni olen, että kaikki terveitä ovat ja tätä arkea ihan mukavasti pyörittävät.

      Tänään on minulla oikea hemmottelu päivä, menen jalka ja käsihoitoon, hyvältä varmaan tuntuu, ei näitä kovin usein ole tullut tehtyäkään, eipä ihmeitä pysty varmaan nämä hoidot aikaan saamaan, mutta nautittavaa varmaan.
      Muoria olen kaipaillut, onko hän pirtin kokonaan hylännyt?
      Sitä keväistä päivää teille toivottelen, taisi olla todella saarna tämä tämän aamuinen, mutta ulos on päästettävä noita asioiden ihmettelyä, lienen se vanhan ajan" immeinen" nykyelämässä.

    • Aamupäivää vain.

      Tiällähän minä oun.
      on vain joku matalapaine iskenyt ettei ole tullut kirjoiteltua.

      Tuon selkäni kanssa rimpuilen.
      Kun joku vaihtais tuon vasemman takajalan minulta pois.;)

      On meillä ollut tälläviikolla tuolla kerhohuoneelle ollut menoakin.
      Ensin juhlittiin yhtä Mattia ja sitten tiistaina oli se tyttö sieltä lähimmäispalvelusta ja eilen Diakoni ja asukas ohjaaja.

      Ja niitä Matin päivä rääppiäisiä eilen vielä oli.

      Tänään ei ole muuta kuin löhöpäivä. Huomenna tulee siivooja tytöt.

      Ensin illalla kuu möllötti suoraan sänkyyni ja nyt on aurinko paistanut koko aamun.

      Olen seurannut noita puluja tuossa naapuritalon katolla.Pitävät nähtävästi tanssiaisia;)Pyrstöt lekkuu ja keikkuu kovasti.

      Eipä tässä kummempia.Voikaahyvin.
      näkyillään...

    • Kokeilua ! Siinä mielessä, kun eilen kyhäsin A-nelosen kokoisen kirjoituksen pirttiin. Kirjutunut olin, tuli kuitenkin kehoitus kirjautua. Seuraavaksi :laskutehtäväsi on väärin!
      Eikä mitään tehtävää edes ollut..sitten jo lensikin taivaan tuuliin koko sepustus.
      Aika turhauttavaa, olikohan se liian pitkä?

      Kyllä minustakin on oikein kieltää kirkossa tuommoiset lietsojat. Niinmyös kotikaupunki teki.
      Joutkut vieläpä uskovat. Toisaalta jokainen saa uskoa miten haluaa.....
      Joskus hyvin kevyen musiikin edustajat telläytyvät kirkkoihin esim. joulun alla. Lipun hinta useita kymppejä. Selvää rahankeräystä sekin.
      Mutta taas toisaalta: joillakin on joutorahaa mennä kuuntelemaan , ja miten siihen taas asennoituu. Mutta miksi juuri kirkkoon ?
      No, taaskaan sitä en päätä, vaan toiset päättävät !

      Kiireistä ja ajanpulasta kerroin eilen. Lopuksi totesin ettei niin kiire
      saa olla etteikö pirtissä joutaisi pistäytymään.
      Niitä "töisimpiä" harrastuksia on pitänyt minunkin hylätä jo ajat sitten.
      Kun on vielä "parillinen" ihminen pitää yhteistä aikaakin olla yhteisiin menoihin. Ei voi aina tukkaputkella mennä yksikseen.

      Säätiedoitus :päivällä paistoi aurinko mitä ihanammin ja lämpösateita
      muutama. Nyt tulee räntää taivaan täydeltä. Seuraavaksi liukkaat kospa pakastuvaa lupasi..
      Koittakee hyvät immeiset pysytellä pystyssä- ainakin ulkona.
      Ylimääräiset kafeet juon pirtissä, ja eikun kot;matkalle.
      Moi !

      • No voi hyvä ihme miten paljon noita virheitä tuppaantuu, ja aina.
        Onhan samalla testi saako siitä mitään tolkkua, kohta pitäis olla tulkki meikäläisen kirjainten puuttumiselle. Koko sana vääntyy muuksi pahimmassa tapauksessa.


      • Liisa S.
        meri-kukka98 kirjoitti:

        No voi hyvä ihme miten paljon noita virheitä tuppaantuu, ja aina.
        Onhan samalla testi saako siitä mitään tolkkua, kohta pitäis olla tulkki meikäläisen kirjainten puuttumiselle. Koko sana vääntyy muuksi pahimmassa tapauksessa.

        Ei hätää, meri-kukka, luin oikein koko tekstisi huomaamatta ainoatakaan virhettä. Kivasti kirjoitat!
        Ei aleta llian kriittiseksi itseämmekään kohtaan,
        minä ainakaan en voisi mitään täällä esittää, jos itsekritiikkini valloilleen päästäisin. Ajattelen niin, että jos joku ei saa tolkkua minun tekstistäni, niin ei se mitään, ei sellainen asia maailmaa kaada. Joskus vain kun olen oikein silmät ristissä väsymyksestä illalla, olen huomannut näppisten vaihtelevan ja kirjainten vilistävän vääriin paikkoihin.

        Olen huomannut viime aikoina, että on hauskaa nukkua sälekaihtimet auki kuutamoöinä, aivan kuten lapsena kotona vinttikamarissa. Siellä ei sälekaihtimia ollutkaan, vain vaaleat pumpulikangasverhot, jotka saattoi vetää ikkunan eteen, mutta joiden yleensä annoin olla auki. Kuu paistoi suoraan sänkyyyni, kuten muori67 kerrot äsken. Muistan tunnelman, se oli jollain tavalla hyvä.

        Perheen keskeinen auttaminen on minustakin hyvä pohja lasten elämälle. Siitähän ne suhteet muihinkin ihmisiin lähtevät sitten laajenemaan. Lapsuudenkodissani se oli aivan selviö, samoin omassa perheessäni ja näyttääpä tapa periytyneen edelleen noihin lastenikin perheisiin. Ja siitä olen todella iloinen, että niin on.

        Tänään olimme syntymäpäivillä laulamassa pienen porukan kanssa. Onneksi ei tullut mitään sairautta kenellekään esteeksi, vaikka täälläkin on nyt kovasti kuulemani mukaan noro-virusta liikkeellä. (Pitää koputtaa puuta.) MOI!


    • Päivää

      Hyvä juttu kun pirttiläiset on kunnossa ja reippaana.
      Minul ei oikein riitä voimia, oon vissiin peruslaiska ,mikskähän.
      Jätin vapaehtoishommatkin aiemmin ja tänä päivänä jo viimeistään olisin jättänyt. En halua mitään meno velvotteita. Menen kun mieli tekee ja muu saa jäädä.
      Virkkausta vähän oon yrittänyt, mutta takkusesti etenee.
      Siitäkin purkasin puolet pois puuvillalanka ei niin nopeasti huonoksi mene, vaan niitä solmuja pitää välttää, SkillaN, niinkuin totesit.
      Lähenkin kullan kanssa kahville.
      Hei hei

    • SkillaN*

      Huomenta viikonlopun alottamiseen,, vaikka samaa viikonloppua ja alkua tämä eläkeläisen elämä onkin, silti vanhasta tottumuksesta viikonlopun viettoon rupeaa.
      Siivoukset ja kaupassa käynnit aina näin lopppuviikosta, täydennystä jääkaappiin, tämä siksi, että sunnuntaina olisi siistiä ja vähän parempaa ruokaa, ihminen on tapojensa orja.
      Pakkanen kivunnut neljään asteeseen ja eilisen vesisateen jäljiltä veikkaan, että liukasta on.

      Eilen sitten hemmottelin itseäni niissä hoidoissa ja täytyy sanoa, että hyvää teki kumpikin hoito,
      Jaloista kovettumat ja kynnet siistiksi, se hieronta tuntui taivaalliselta, ja mikä palvelu, sukkahousutkin jälkaan veti, kerrassaan ihana hoitaja., piristyi mielikin kovasti.
      Käsille tehtiin parahfiinihoito, hieronta, kuorinta ja tietysti kynnet lakattiin, tulipa pehmeät kädet ja se tunne oli nautittava, kun käsiä käsiteltiin.
      Nyt olisi vielä kasvohoito saatava, no toivomuksia äitienpäivä lahjoihin;)
      Voihan olla turhamaisuuttakin jonkun mielestä, mutta ainakin naiselle tämä itsensä helliminen joskus tekee hyvää, lopputulos ei paremmalta näytä, olo vaan hyväksi tulee.
      Jalkani ja käteni ansaitsevat tälläisen hellittelyn, ovat jo näin kauana kulutusta kestäneet.

      No hyvä, että muorikin merkkejä elostaan antoi, älä anna matalapineelle valtaa, vaikka ymmärrän hyvin, että ainainen kolotus mieleen vaikuttaa.
      Liikettä ne kai vaan kehoittavat selkäsairaillekin, on se onni että teillä on noita talon sisäisiä menoja, kyllähän ne osaltaan virkistävät.
      Naurava immeinenhän olet, kyllä se siitä,,,
      Wiiwidear, enpä usko että laiskuutta on sinulla, olethan kertonut että vaivoja ilmaantunut, ei sitä silloin jaksa.
      Nuo velvotteet onkin silloin jätettävä, kun voimat hiipuu, itseään on ajateltava, kukapa muu se niin hyvin voimansa tietäisi, kuin juuri se minä itse.
      Eiköhän sitä näillä kymmenillä ole jo osuutemme annettu, nyt huilataan, jos siltä tuntuu.

      Tuo kuu ei vaikuta minun uniini millään lailla, en muista sen olemassa oloa, kun ei makuukamariin kurki ollenkaan, joskus aamulla keittiön ikkunasta totean, että tuollapa möllöttää.
      En edes yöllä herää sitä katsomaan, silloin sen olohuoneesta näkisin, minä vaan unia vetelen;)
      Ei tuo ole tänä talvena monasti näkynytkään, aina on pilvessä ollut, nyt sitten odottamaan miten käy auringon kanssa, paistaako sekään?
      Noro-virus täälläkin riehuu, ottaakin kuulema kovasti, kun kohdalle sattuu, onnekseni vielä olen välttynyt.
      Ikävä on jos joku suunnitelma päällä ja ihmiset sairastuvat, kaikki suunnitelmat yleensä tehdään sitä silmällä pitäen, että kaikki paikalle tulevat.
      Jälkeä ei synny, jos tekijöitä puuttuu ja nuo esiintymiset myös täyttä panosta vaatii.

      Joskus tämä kone osaa olla todella ikävä, kun loppuun viestin saa, jostakin ihmeen syystä lentoon lähtee, kai sitä jotakin nappulaa huomaamattaan painaa, vai mistä johtuu, kyllä siinä vaiheessa jotakin äkkinäistä tulee sanottua.
      Minulla muutenkin on tapana manata itseäni ääneen, kun jotakin tonttuilen ja usein sen kaltaista tapahtuukin, hölmöilyn mestari olen.
      En usko että liian pitkä viestisi olisi ollut, meri-kukka, onhan pirtin ketju tottunut pitkiin kirjoituksiin, liika ei koskaan tule
      Joskus kone toruu minuakin, etten muka laskea osaa, mokoma;(

      Nyt on varmasti sillä hilkulla, että voi toppi tulla, jos en älyä lopettaa ja kun kaikki maailman asiat jäi pohtimatta, mutta jatkuu huomenna,,,
      Sitä aurinkoa sinne minne se paistaa, jos ei niin muuten kivaa päivää kuitenkin.

    • Huomenta.
      Kahvi on valmista. Tulkaa juomaan. Paistoin aikani kuluksi munkkeja, joita en pyörittänyt sokerissa.
      Kotitekoista omenahilloa on reilusti munkkien sisällä.
      Pidän kovasti munkeista, mutta sokerinen naama ja joka paikka täynnä sokerimuruja eivät viehätä.

      Kurkistin ulos. Pimeää on, ja kuusenoksat huitovat kuin hengenhädässä.
      Iloitsevatkohan ne siitä, että kevät on taas päivää lähempänä kuin eilen. Pakkastakaan ei ole yhtään: ulkolämpötila näyttää olevan 1,9.

      Lueskelin keskustelua siitä, onko yksi lapsi hyvä vai pitääkö tehdä useampia lapsia.
      Meillä on kaksi poikaa, ja aina oli joku tuttava kyselemässä milloin tyttö tulee.
      Meillä oli juuri ollut tietyömerkkiin kiinnitetyn valkoisen "ilmapallon" johdosta keskustelu, jota emme vielä olisi käyneet, ellei esikoinen olisi valistanut pikkuveljeään, että kondomi on nelosten vastamyrkky.

      Äiti selitti kondomin tarkoituksen ja vastaili kuopuksen kysymyksiin, ja kyselihän se esikoispoikakin. Ainoa, joka vaikutti järkyttyneeltä oli perheen pää.
      Seuraavana päivänä kuopus pissata lorotti kukkapenkkiin.
      Kylvi kuulemma niitä pojansiemeniä, etteivät ne ihan hukkaan menisi, tulisi edes kukkia.

      Tuttavapiirissämme oli muutamia täti-ihmisiä, jotka muistivat aina tavattaessa tiedustella milloin tyttö tulee.
      Olin jo pitkään miettinyt, miten saisin kyselyt (kohteliaasti) loppumaan.
      Kuopushan sitten selvitti tilanteen pamauttamalla, että meidän isillä on vain pojansiemeniä.

      Ja nyt minä santsaan kahvia ja otan yhden sokeroimattoman munkin.

      Heippa!

    • texsanell1

      Voihan Venlastiina miten ihana pikkumies, ihan nauraa piti lukiessani, ja taisivat kukkaset tykätä pienestä aamusuihkusta:D

      Tavaksi ei sitäkään voi ottaa, laimentamattomana olis kyllä liian vahvaa.
      Otanpa samalla jatkoa aamiaiselleni, ja nautin toisen kupillisen Pirtin kahvia tuoreen munkin kera. Omppuhillo on sitten raikasta, eikä jää sokerisiksi sormet ja puoli naamaa:D
      Kiitos hauskasta kuvauksesta, ja kahvituokiosta, iloista eloa kaikillen!
      heippa!

    • Emännät olleet liikkeellä, jo melkein kukon laulun aikaan .Kun munkit koristaa pöytää jo päivän valjetessa. Nam, nam, hyviähän ne !
      Kiitos kukonlaulun aikaan nousijalle.
      Omakin tekosysteemi on tuo: sokeria en laita, vasta kun/jos pakasteesta otan ja lämmitän, vasta sitten. Sitäpaitsi ne ovat parhaita ilman sokeria. Meillä taas toinen osakas tahtoo sokeroida.
      Vieraille toki pussissa humpsuttelen sokerin kanssa.
      Siinähän se pahin macian nälkä lähtee........

      Eilinen Kalevalan päivä lipsahti ohi sen suuremmitta kunnianosoituksitta. Liput toki liehuivat saloissaan suomalaisuuden kunniaksi.
      Ilta meni vieraita kahvitellessa. Tavallaan tulikin huomioitua suomalaisuuden päivä, kun tarkemin asiaa ajattelen

      Onhan ne pienet lapset niin ihania ja aitoja puheissaan.Toisaalta

      Hämmästyin kun näin ohjelman alle kouluikäisistä lapsista.
      Siitä mikä pusutteluvillitys heidän keskuudessaan oli että piti jo aikausten puuttua siihen rajoittavasti.
      Lapsethan näkee kuulee ja toimii sen mukaan matkivasti.
      Mutta mukavia asiaan sopivia lausahduksia heiltä kuulee.

      Tänään päivä on mitä ihanin.Aurinkoa, yöllä satanut lumi kauniisti kimaltelee oksilla. Sen verran pakasti, ettei tuuli ole pudotellut lumia pahemin. Voi vaan todeta että kyllä suomen talvimaisema on kaunis.
      Tämmöisenä päivänä. Voi se rumakin joskus olla. Pimeänä, harmaana , räntäpäivänä.
      Mutta nyt mennään kevättä kohti. Munkki poskessa enteilee jo vapun tuntumaa, sieltä sekin tulee aikanaan.
      Kevättä kaikille. Heippa.

    • Hei perjantaina

      Pilvinen on ilma, onneksi ei vettä sada kuten illalla, oikein lotisi ikkunaan tuulen mukana. Tietsikan hiiri lopetti sopimuksen, löysin kuitenkin varahiiren. Käytössä ei niin mukava, mutta tekee asiansa.

      Sulho lähti kauppareissulle, mie nyt en jaksa lähtee. Hän saap rauhassa katsella kassin täytettä.
      Alkuviikosta oltiin kaupassa yhdessä, mie hain oman ostokseni ja hosuin kassalle päin. Hän huokaili ja jälkeenpäin tuumasi, jotta sinulle tuli ihan paniikin omainen lähtö kaupasta. Ehkä siltä vaikuttikin, tunsinko sitten väsymystä vai mistä johtui. mie yleensä viihdyn kaupoilla, ei oo kiirettä pois.
      Vai olisko kyseessä oman tahdin pitäminen, kuin ennenmuinoin.

      Näin'ikkään.
      Hei hei

    • Kyllä nyt on suomi 24 pasmat sekasin,minne lie minun saunaterveiset hurahtaneet !!!!!!

    • Hyviä tosijuttujahan Venlastiina välkystä pojastaan kertoi. Niinpä ne paljastui "Keisarin uudet vaatteetkin" sadussa. Pienenä sitä on terävimmillään. En tiedä, päteekö siihenkin, kun sanotaan, että vanhana voi tulla jälleen lapseksi.

      Kyllä kai sitä vahingossa väärää nappulaa hipaisee, jos viesti lentoon lähtee. Minullekin sattui turhan tiheään samaa, kun otin tämän uuden, herkkähipiäisen vehkeeni käyttöön. Nyt tapahuu harvoin ja olen kyllä saanut karkulaisen takaisin. Ei kannata muuta rassata, vaan painaa ensin Ctrl painikkeen pohjaan ja sitten z painikkeen ja vaputtaa sitten molemmat. Tällä "kumoa" - toiminnolla on kyllä palautunut.

      Olen aina ollut hätäinen kaupassa kävijä. En oikein viihdy hipelöimässä tavaroita. Haen sen, jonka tiedän tarvitsevani ja äkkiä ulos. Ehkä siinä on sekin, että näin tulee halvemmaksi. Tietysti joku tarpeellinen vaateostos vaatii valikoimien katselun. Harvoinpa vaatteitakin tarvitsen, entiset kelpaa ja muotivillityksistä en välitä. Ehkä se naisilla on eri asia, mutta esim. miesten puku ei kymmenessä vuodessa miksikään muutu. Joo...vanha on vanhanaikainen.

      Hiitokisojakin olen vilkaissut. Eipä noista sen suurempaa, ellei laske niihin yhtä suomalaisten ennätystä. Mäkihypyssä tuli selostajien mukaan kaikkien aikojen huonoin tulos arvokisoissa.

      Kesää kohti, tänään olisi jo saanut vaihtaa autoihin kesärenkaat! Voi kyllä olla vaihtamattakin

      • perskutarallia

        Tuuli käy kujilla kuin helmikuussa tykkänään. Teräväpiikkistä jäärosoa kevyenliikenteen väylillä.
        Saattaa olla, että poliklinikoilla on luitaan murtaneita kansalaisia piikiksi asti pitkin yötä, noita kun ei voi jättää aamuksi muhimaan.
        Kaupugit ajoivat kyllä loskaa pois, mutta liiknne sitä irrottaa lisää jäätymään.
        Näin meillä Salpausselän harjualueilla.


    • SkillaN*

      Lauantaiaamua, pakkasta kuusitoista astetta, jopas luulisi hankiaisten syntyvän.
      Joskus aikoinaan näin maaliskuussa mökillä oleillessa oli kiva kun hankia myöten pääsi kulkemaan, pajunkissatkin sai helposti katkottua.
      Tuo tien liukkaus on varmaan totta muuallakin kuin siellä Salpausselän harjualueilla, hiekka ei jäätiköllä pysy ja aiemmin laitettu uuden jääkerroksen alle jää.
      Sitten päivemmällä sohjoisena kaikki tiet, meillä kuitenkin lunta niin vähän, että päivällä ajotiet sulaksi menee, toivotaan ettei kovin kauan tälläistä aikaa kestä, aurinko apuun tulisi.

      Tuolla on kysymysketju mikä on mielipide?
      Kyllähän se taitaa olla asian kohdalla lausuttu ajatus sellainen, miten asia ketäkin koskettaa.
      Tuon korostaminen, että on minun mielipiteeni ei kai ole tarpeen, koska omia ajatuksia/mielipiteitä tänne kirjataan se, että onko ne oikeita ei voi taata, mutta mielipide kyseiseltä kirjoittajalta.
      Keskustelu sitten näistä mielipiteistä muodostuu vastaan tai samaan suuntaan ja erilaiset näkökannat valottuu, niistä koostuu keskustelu, näin olen omassa päässäni ajatellut.
      Se miksi niin usein riidaksi muuttuu, johtunee siitä että perustelut eivät satu kohdalleen, siitä sitten ärsyynnytään, ainakin jotkut näin tekevät.
      Joku voi väittää, että pirtissä ei keskustella, mutta minustapa keskustellaan, päivän tapahtumat keskustelun aiheena, useinkin, näin se menee täällä livenäkin.
      Nyt kysynkin sellaista, että muistaako kukaan sellaista usein valkeasta kuteesta kudottua pulsterivaarnua, siis olkipatjan päälle laitettavaa poppanan tyylistä leveää kudelmaa.
      Täälläpäin patjaa sanottiin pulsteriksi,kauan sitten, sen päälle laitettiin olkia tasoittamaan tämä loimi/vaarnu, miten muualla?

      Ei huvita minuakaan shoppailu, en millään vaatekauppaan menisi, hiki tulee jo ajatellessa, onneksi on netti mistä voi tilata.
      Kyllähän ruokakaupoissakin joutuu kulkemaan nykyään, kun sellaisia kilometri halleja ovat, usein tarvittava siellä viimeisessä nurkassa.
      Jospa sinuakin wiiwidear on ruvennut ahdistamaan kauppojen kiertely.
      Olisikin meille vanhoille aiheellista nämä joka päivä tarvittavat, leipä,maito,voi tuoda alkupäähän, mutta ymmärrettävästi kauppias haluaa ne heräte ostot saada mukaan.

      Nuo munkit tekee kauppansa kerhossakin, eivät edes sitä sokeria päivittele, mutta pakkaseen minäkin laitan ilman sokeria, muutenkin kun muovipussissa ovat, aika ikävästi sokerin tahmeus sormissa tuntuu.
      Kyllä ne pienokaiset joskus kiperiä kyselevät ja laittaa miettimään minkä vastauksen aikaan saisi.
      Nykyaikana kyllä melkoisen seikkaperäisesti lapsille asiat kerrotaan, se kukista ja mehiläisistä puhuminen kaiketi oli meidän aikaa.
      Hyvää lannoitetta kukille tosiaan tuo pissa on, mutta veden sekaan kuitenkin olisi sekoitettava.
      Tuleehan sitä kyseltyä tuotakin, että milloin se toista sukupuolta oleva tulee tehtyä, ajatella pitäisi tuotakin kysymystä tehtäessä miltä vastaamaan joutuneesta tuntuu.

      Nyt pitäisi älytä ajatella joko jonkun sietokykyä pitkä viestini ärsyttää, sellaistakin on kuulunut, mutta kun en osaa lyhyesti mitään.
      No jospa jo olsivat lukijat huomanneet luritukseni ja jättävät lukematta;)
      Kaunis päivä tulollaan, nautitaan nyt talven ihanuudesta vielä, kohta se on ohi.
      Hyvää ja onnekasta päivää.

    • Mielelläni ainakin

      minä pitkätkin viestisi luen, koska ne ovat mukavia ja rauhallisia.

      Sen sijaan aggressiivisen ihmisen viestejä en edes avaa, jos joskua aikaisemmin avasin, niin ikinä en loppuun asti lukenut.

      Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi sellaiseen.

    • Tänään käyn vain ilmoittautumassa, että .
      erästä muistopäivää vietän, siksi olen itkenyt .
      ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    • SkillaN*

      Lattian vahan kuivamisen vuoksi istahdin koneelle ja luin viestit.
      Kiitos siitä "mielelläni luen" sinulle kun näit vaivaa ja viestisi laitoit, mukava saada myönteistä palautetta;)

      Niin se on, ikävä näinä määrättyinä päivinä vahvemmin mieleen tulee.
      Ainahan se jollakin tapaa muistuu, mutta juuri ne muistopäivät haikeammin mieltä liikuttaa.
      Onneksi tulee itku, se suurimman surun purkaa, rinnassa oleva möykky poistuu, itke vaan liisa.sal, aina ei itkukaan tule.
      Muistan äitini sanoneen, että vanhana ei osaa edes itkeä, kyyneleet on loppuneet.
      Uskon että eivät pois nukkuneet meidän itkevän toivo, mutta itkien suru haihtuu, huomenna jo aurinko paistaa, näin toivon.
      ( taisivat kyllä myrskyä luvata)

    • merikukka...

      Taas aurinkoista aamua- toivotellaan kaikille.
      Kyllä pirtissä suvaitaan kaikki kirjoitukset. Olivatpa pitkiä, lyhyitä,leveitä, paksuja, mitä tahansa kaikki käy.
      Joskus on asiaakin enemmän. Toisinaan taas se kuuluisa puheripuli
      (meikäläisellä ))) Joskus olen niin "yksillä nappiriveillä" varustettu että käyn vaan ilmoittautumassa... Tuskin sen takia ketään pellolle heitetään.

      Nyt unohdin kirjautua, tuleekohan taas laskutehtävä. Sellainen kuin viimeksi, kun ei ollut mitään tehtävää olipahan vaan väärä vastaus.
      Mistähän ne senkin tiesivät että väärin meni... on se vaan tämä tietsikka ihmeellinen vempele.
      Kyllähän tuo ihmisen elämä koostuu iloista ja suruista. Kukaan ei niiltä välty. Ne vuosi ja merkkipäivät muistuttavat erityisesti.
      Muistan omalta kohdalta ,kun osaa jo vähän alkaa ajatella muutakin, tulee tuttu tai työkaveri jolle asia on uusi.
      Kun hän alkaa "osaa ottamaan" ja itkemään , suru nousee taas pintaan, kaikki pitää käydä läpi uudelleen ja uudelleen.
      Surutyö on tehtävä- kuka milläkin tavalla.
      Minun ongelmani on että kyyneleet tuppautuu silmiin liian herkästi.
      Itken ilosta, surusta ja myötätunnosta. Joskus ihan hävettää kun silmät valuu vettä !
      Pitää kokeilla hyväksyykö ylläpito tämän sepustuksen vai lähetetäänkö
      Avaruusolijoille.
      Hyvä ulkoilupäivä. Heippa !

      • Tosi kaunis päivä.
        Puoliso on kipuillut, mutta tänään hänen piti päästä kauppaan.
        Pakko oli laskea ihan inhimillisistä syistä; kuka sitä samaa naisennaamaa päivätolkulla jaksaa katsella.
        Saarnamies poikkesi, mutta tällä kertaa visiitti ei kestänyt kauan, kun puolisko myönsi audienssin pyjamaan pukeutuneena.
        Meillä oli vilkas keskustelu aiheesta "ottaako mies pyörillä vartustetun ostoskärryn vai venyttääkö kätensä puutumispisteeseen tavallista kassia roikottamalla".
        Kärry voitti, ja lisäksi mies kehui, että oli hyvä, kun tuli otetuksi se.
        Mies oli niin omahyväisen näköinen, että minä kehaisin vähän lisää. Sanoin, että samainen mies oli jo viime vuosisadan puolivälissä ollut niin fiksu että älysi valita viisaan tytön kävelytettäväkseen.

        Onneksi telkkarista tuli taas talviurheilua, joten puolisoni ei totunnaiseen tapaansa kuullut mitä minä sanoin.
        Saattaa tuo kuulemattomuus olla hyväkin asia. Sain nimittäin puheenvuoroni jälkeen lakupussin.
        Jätän sen tuohon pöydälle etten yksin mähkää koko pussillista. Olkaapa hyuvät.


    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamua,, ulkona hiljaista, pakkasta kaksitoista astetta.
      Lunta ei ole satanut, myrsky taisi koetella etelänpää suomea.
      Kaunis aurinkpoinen päivä tulossa, näin meitä täällä savossa hellitään.
      Ei tullut lottovoittoa nytkään, ei edes sitä euroa, kyllä osaa kiertää, niin vähästä olisin onnellinen, mutta ei.
      Olisiko suurelle lottovoitolla onneakaan, joten hyvä kun ei tullut;)
      Katselen tuota ulkona olevaa rauhaa, mitään kohtaa kehostani ei kolota, ruokaa on jääkaapissa ja kotikin siisti eilisen siivouksen jäkeen,( kunnes joku taas sotkee) hyvinhän on asiani.
      Laskut kaikki maksettu, mitäpäs tässä haahuilen, radiosta soi vanhoja ihania kappaleita, muistoja herättäviä, onneksi muistot.

      Tuo kärri on oiva kappale, aina helpommin perässä tulee, painavanakin kuin kassit, sen olen todennut.
      Minulla on lyhyet kädet, voisi niitä kasseilla viruttaa, jos varmasti viruisivat;)
      Uskon kyllä että miehesi onkin fiksu Venlastiina ja osaa olla onnellinen valinnastaan;)
      Kiitos lakuista, joskus mieliteko tähän mustaan herkkuun minullakin.

      Miten vaikea ja teennäisen tuntuinen tuo "osanottoni" onkaan, mutta vaikea on muuta keksiä, ehkä hiljainen käden puristus olisi parempi.
      Suru on yksin kannettava, kukaan ei sitä sillä lailla osaa tuntea, kuin surun kanssa jäänyt.
      Elämä kyllä jatkuu, aikojen jälkeen asiasta voi keskustella ja silloin ystävät, sellaiset jotka jaksavat kuunnella, ovat tärkeitä.
      Itkuksi menee minullakin, vaikka vaan Maamme laulua lauletaan.
      Itkin vuolaasti, kun katsoin pienen vauvan letkuissa oloa, hänen keuhkot eivät olleet kehittyneet ja hoitaen sitä yritettiin parantaa.
      Ymmärtääkö sitä täysin mitä on ihmisen terveys, kun lapset saavat terveenä elämänsä alkaa.
      Luin lehdestä tänä aamuna, kun pieni poika on leukemian kanssa elänyt, nyt hoitojen jälkeen aloittaa koulunsa, onnistuuko aika näyttää.
      Sairaalassa ollessa poika oli kysynyt, näänkö vielä lunta ja joulun, se toivomus täyttyi, jatko ei niin varmaa.

      Tälläiset asiat laittaa aina ajatukset liikkeelle ja pohtimaan elämän vaikeutta, kaikilla ei onni mukana kulje ja nuo lapsipotilaat enemmän vielä kysymysmerkkejä laittaa, miksi onkaan näin.
      Toivoisi että kaikki mahdollinen tehtäisiin ja laitteet mitkä elämistä helpottaisi voitaisiin hankkia.
      Rahasta ei sairauksien hoito saisi kiinni olla.

      Nyt aloitan päivääni, mitä tässä nyt touhuilisi, vai ottaisiko kaikki lukemattomat lehdet ja niitä silmäilisi.
      Kuvalehdissä on niin paljon mainoksia, että eivät oikein inspiroi ja sisältökin useimmiten sellaista, että ei kiinnosta.
      Tulee vaan aina tilattua, kuin ei osaa sanoa ei niille puhelinmyyjille, elantoaan kun hekin hankkivat.
      Olen kyllä päättänyt, että kohteliaasti kieltäydyn, joskus onnistunkin;)

      Nyt taitaa suuressa osin maata kaunista olla, siis nautitaan.
      Katsotaan ollaanko samaa mieltä laskutoimituksesta;)

      • Liisa S.

        Minusta on aina vaikeata sanoa jotain silloin, kun surun tsunami on jonkun ystäväni päällä pahimmillaan.
        Kaikki lauseet tuntuvat kuluneilta. Halaus antaa parhaiten voimia molemmille osapuolilla, kosketus lisää voimia ja lohduttaa. Sinun elinen viestisi, jonka luin illalla, kosketti ja lohdutti. Kiitos siitä! Samoin vanhimman lapsenlapseni kanssa käyty puhelinkeskustelu, hän myöskin osaa sanoa hyvät sanat oikealla tavalla. Poikani puhelu oli myös lohduttava, kyllähän ihmiset voivat toisilleen olla parasta maailmassa. Tyttäreni kävi lounaalla ja isästä hänenkin kanssaan puhuimme. Halaus on parasta hoitoa molemmille.

        Mietinkin, miksi eilen itkin ehkä enemmän kuin aikoihin ja luulen, että olen padonnut tuota surua silloin aikoinaan, kun kaikki oli järjestettävä, oli kiinnitettävä huomio kaiken sujumiseen oikein.

        Silloinhan itkin kyllä pankissakin. Kun nuori miesvirkailija kysyi puhelinnumeroani, en muistanut sitä ja aloin itkeä.
        Hän oli niin ymmärtäväinen kuin vain voi olla. Aikamoinen itkupilli taidan ollakin, kun kaikki mieleen tulee.

        Täytyy nyt uuden päivän tullen miettiä vaikkapa Charles Chaplinin Hymy-laulun sanoja: "Hymyile, kun sydäntä särkee, hymyile, vaikka sydän olisi murtumassa..."

        On se silti hyvä joskus kunnolla itkeäkin! - MOI!


    • Lunta tulla tupsahti oikein kunnolla. Työkoneet tässä ympäristössä touhuaa ahkerasti. Kyllä siinä "joutomiehelle" kävelyrata aukeaa. Näyttää kuitenkin uuttakin satoa vielä tulevan.

      Eilen kävellä rumpsuttelin marketin aulassa aikaansa viettävien vertaisseuralaisten ohi ääneti vauhtia hiljentämättä. Heillä näytti olevan kiintoisaa juttua, niinpä ajattelin, että mitä tuohon menen häiritsemään. Harvinaistahan se oli, yleensä äänekkäästi huomenet sanon.

      Kun palasin pikaostoksiltani, papat sanoivat, että olenko jostain suuttunut, kun en edes tervehtinyt heitä. Kaipa he olivat huomanneet ja vähän ihmetelleetkin. Lyhyesti selitin, että en vain halunnut häiritä palaveriannne. - Sitäpaitsi, en nyt niin huono näyttelijä ole, että näyttäisin teille, vaikka olisin suuttunutkin! jatkoin.

      Kyllähän papat kiusaamista jatkoivat, mutta en nyt sitä koulukiusaamiseksi nimittäisi. Huumorin puolellehan kaikki on kirjattava. Tosin kyllä siitä huolettomasta huumorista muutama on tässä matkan varrella herneen nenäänsäkin vetänyt. Se kilpailu "suoraan sanomisesta" kun saattaa karata joiltakin käsistä. Toinperään, en ole kehenkään oikeasti suuttunut ja ainakin yritän katsella, kenelle saattaa reilumminkin sanaa lohmaista. Ikäviä ovat ne harvat tyypit, jotka yksitotisesti saattavat sanoa täräyttää arastakin asiasta, mutta jos siihen jotenkin vastaa, ymmärrys lopahtaa siihen. Niin....kyllä se hieman joskus oikeassakin elämässä sanan vaihto nettikirjoitteluakin muistuttaa. Ei tietenkään täysin, täällä "kasvottomana" rohkeus saattaa joillekin kasvaa niin, ettei sitä naamat vastakkainen tehtäisi.

      Tästäpä tein päivän jorinani. Tällä en mitenkään viittaa Kahvipirtissä käytyihin keskusteluihin. Täälllähän nämä jutut kestää "päivän valonkin."

    • Ramoona*

      Pidäpäs Skillan sitä aurinkoa Savossa paikoillaan, Kuopioon porhallan junalla illaksi ja keskiviikkona takaisin. Aika myräkkä koettiin täällä etelärannikolla, eipä jouda lumikola vielä varastoon.

      "Suorat sanat" kuulostaa aika tykittämiseltä, josta moni oikein ylpeilee, onhan suora sinänsä parempi kuin väärä tai tässä tapauksessa suoran vastakohta voisi olla peitelty, epäsuora. Jos ei ole mitään hyvää sanottavaa , voi jättää kommentoimatta. Varsinkin kun on vieraitten ihmisten asioista kyse, miksi puuttua joka juttuun, vaikka voisi olla oikeassakin. Puhuminen on hopeaa, vaikeneminen kultaa...enpä taida olla melko puheliaana ihmisenä tämän sanalaskun paras mannekiini. Olen kuulluut sen uutena veriona "Puhuminen hopeaa, toimiminen kultaa". Sen voisi antaa vaikka hallituksemme huoneentauluksi.

      Päivänvalo lisääntyy kevään myötä, toivottavasti nettijutuissakin sama kehitys nähdään.

      Voikaa hyvin !

      • marja-liisa...

        Hyvää sunnuntai aamupäivää!

        Kauniisti paistaa aurinko täällä meilläkin, pakkasta 13 astetta. Heti aamupakkasessa kävelin ensimmäisen lenkkini. Olen kasannut sitä voimaa noihin jalkoihin, ja kävellyt vähintään neljä kilometriä joka päivä. Alkuun tuntui suurelta urakalta, mutta nyt kun olen sitä jo puolitoista kuukautta tehnyt, menee kuin tyhjää vaan. Siinä vain ajattelen omiani, ja pistelen toista toisen eteen.
        Täytyy nyt niin kauan kävellä, kun ei muita ulkotöitä ole, sitten sitä raatamista saa tarpeeksi omalla tontilla.

        Kukantaimet on ihan hyvällä alulla, orvokit on jo melkein kaikki koulittu. Eilen koulin eka kerran myös tomatit, ja aika paljon ahkeraliisoja. Ensi viikolla kylvän jo lobeliat, tavalliset petuniat, kesäpäivänhatut ym. Ulkomailta tilatut siemenet ovat itäneet ihan kiitettävästi, ainakin tähän asti. Paljonhan niitä on vielä kylvämättä. Mutta niitähän kylvetäänkin vappuun asti sisälle. ja sen jälkeen suoraan maahan.

        Nyt on ulkona hyvät hangenkuoret. Eilen juteltiin, miten se oli nuorena mukavaa, kun hiihdettiin ja juostiin hangenkuorilla. Meiltä lapsuudenkodistakin, kauppa, ja postimatka lyheni puolella, kun pitkin hankia viipotettiin.
        No siitä innostuneena isäntä otti sukset jalkaansa, ja pyyhälsi metsäautotietä tuonne korpeen. Palasi puolentunnin kuluttua niin punaposkisena, ja sanoi, että ei se niin mukavaa ollutkaan kun hän muisti.
        Ja niin se taitaa olla, ei mikään ole enää niin mukavaa kuin ennen. Mihin kummaan ne kaikki mukavuudet katoaa? Vai kultaako aika muistot?

        No nyt täytyy lopetella, ja katsoa vähän uutisiakin. Mikä on tämän viikon kohujuttu? Viime viikko on kohuttu hevosenlihasta. Minäkään en siinä ymmärrä sitä, että täällä suomessa hevoset rahdataan suurin kustannuksin hävitettäväksi, ja samalla tuodaan maapallon toiselta puolelta Kanadasta hevosenlihaa suuret määrät. Onko järkee, vai ei?
        No niinhän se Lapinkultakin rahdataan rekoilla Viroon, ja sitten nämä sitkeät, ahkerat suomalaiset sen pikku kärryillään vetää takaisin kotimaahan.
        Kyllä me ollaan viisaita, ja sinkeitä! Että semmosta!


    • Nea*

      Lumiset terveiset , koko yön oli satanut ja tuiskunnut, lunta tulikin
      runsaasti ja kinosti. Onneksi se oli kevyttä pakkaslunta, sanoi mieheni.
      Hän oli herännytkin, kun minä vielä unia vetelin ja käynyt ulkona
      pihatöissä, että oli aivan hienoksi putsannut pihan.

      Ennen sanottiin, että maalikuu maata näyttää, nyt tuntuu aika epätodennäköiseltä. Tietenkin se kevät voi edetä nopeastikin,
      jos aurinko rupeaa täydeltä terältään helottamaan.

      Kaunista sunnuntaita kaikille!

    • SkillaN*

      Huomenta, jälleen uusi viikko pakkasella aloitetaan, kolmetoista astetta mittarissa.
      Katselen ikkunasta, tiet jäisinä kiiltää, se päivällä vedeksi sulanut, jäänä nyt loistaa.
      Kohtahan tuo aurinko taas töitä rupeaa tekemään,.ja jäätiköt poistaa.
      Valoitta jo sisälläkin näkee, on se päivä kovasti pidentynyt.

      Tuo siisti piha mistä Nea* kerroit, toi mieleen ajan jolloin lumitöitä tehtiin vuoroviikoin edellisen kotina pihalla.
      Minä tykkäsin, lumipenkat suorina kohosivat ja pihaa ympäröi ikään kuin suojavalli, silloin tuli liikettäkin ihan hyötyliikuntana.
      Jos kiinteistö hoitofirma ei ole ehtinyt rappujen edustoja puhdistamaan, luutaan tartun ja lakaisen vanhasta muistista.
      Olet sinä Marja-Liisa sinnikäs ihminen, varmaan en tunne, kun olet painoasi paljon pudottanut ja homma eikun kiihtyy kevään edetessä.
      Minulla on vielä tomaatin siemenet kaupan hyllyllä, eihän minulla ole kasvilavaa mihin niitä jouduttaisin, ehtivät vielä hyvin, jos nyt yleensä onnistuvat.
      Kohdallani ei mikään täysin onnistu.

      Piipahda minua katsomassa Ramoona, Pieksämäeltä vaan Joensuun junaan, tai autolla tänne ja sitten junaan, olisipa se kiva yllätys;)
      Aurinkoa kyllä täällä näkyy riittävän.

      Vaikeneminen, se olisi joskus paikallaan, mutta sitä tyyppiä olen, että kauan en malta hiljaa olla, kiusaannun jos kovin pitkiä hiljaisia hetkiä on porukassa, jotakin yrittää väliin sönköttää, siis oppimista siinäkin asiassa olisi.
      En kyllä juttuporukoihin tuppaannu, jos ei hyvin tuttuja ole.
      Palstalla kirjoittelu on vilkastunut, siistiintynyt myös mielestäni, katselin mihin pirtti on hävinnyt, kun niin alas oli siirtynyt, paljon varmaan mielenkiintoista juttua ketjuissa.
      Olen samaa mieltä kanssasi ynnämuu, hyvin sopuisia on pirtin jutut, eipä ole aihetta muunlaiseen.

      Eilinen päivä niin kaunis kuin olikin, sai minut pohjamutia myöten kulkemaan, mistä johtuikaan mielen apeus, sitä en osannut itselleni selvittää, itsesäälin syövereihin vaivuin.
      Nyt alkaa taas tuttu kuvioinen viikko, aikaa ei liiemmin jää itsensä säälimiseen, miksi pitäisikään?
      Ihminen on kumma laitos (minä ainakin) jos ei tunnista mitään huolta ei puutetta, ajatukset pitää väillä ja voimalla saatava apeaksi, johtuneeko kevään tulosta.
      Eikös ole sellaistakin tarinaa, että kevät hulluuden saa kukkimaan?
      Sitäkö se minullakin,,,, no enpä rupea moista miettimään, kertokoon toiset;)

      Unohduksiin joutaa mielen apeudet ja ilo esiin, onhan kevät ja siitä kesäksi muuttuu, hymyä naamaan, se ei maksa mitään.
      Voihan sekin johonkin viitata, kun yksikseen nauraa,,, mukavaa päivää kaikille!

    • Liisa S.

      Tuossa Rakel Lignell aamuTV:ssä kertoi ihmeellisestä elämänmuutoksestaan. Tunnustan, ettei minusta ikinä olisi tuollaiseen ollut. Hänellä kun on vielä viisi lastakin ollut hoidettavana, niin ei kai enää sentään, sillä ovat kai jo aikuistuneet, en tiedä. - Hän on nyt siitä blogiakin pitänyt ''Raxun remppa''-nimellä, ja kirjakin on kai tulossa samasta asiasta.

      Tänään on hyvän tuntuinen sää, kun lumipyryt ovat lakanneet. Helpompi onkin asioille lähteä tällä säällä!

      Iloa maanantaihimme!

      • Meillä täällä pikkuidässä kävi niin hyvä munkki, että tunta satoi vain 0.5sm. Se mikään hyvä asia itseasiassa ollut. Kas kun lumisateen jäljiltä tiet olis aurattu; se taas olis tasottanu loskan jäätymisen jälkeisen loskan.
        Näin pari pahannäköistä kaatumista. Jo näistä toinen johti terveyskeskuskäymiseen. Onneksi pirtin tonttipalvelut on hoidettu mallikkaasti, ei liukasteluja.


    • Huomenta.
      Maaliskuu on vielä niin aluillaan, että sanonnat voi hyvinkin pitää paikkansa.Tuo että maaliskuu maata näyttää.
      Eletäänpä toivossa, tiedä vielä mitä tapahtuu.

      Kyllä se kevät sen verran tarttuu, että monet siemenet ovat jo ostetut.
      Kun kaupassa sattuu kohdalle , siitä vaan ostoskoriin.
      Marja-liisa tietenkin päihittää kaikki istutuksillaan. Meikäläisellä on hyvä kun pussipaketit edes kotona jo odottaa lumien lähtöä.

      Monen on vielä "kotkotukset"ennen kesää. Paras hiihtokausi vasta edessä. Ja sukset vielä varastossa liikuttamatta.
      Jospa toisinkin ne pirtin seinustalle , tulisi paremmin lähdettyä
      laduille. Saa niitä lainatakin jos kuka tahtoo.
      Eikä maksa mitään jos sattuu vaikka pyllymäkeä niillä laskemaan ja
      suksi säleiksi menemään, pääsisipä niistäkin eroon.
      Ihan hyvät ne on hiihtääkin, ei sen puoleen. Ovat vaan ikääntyneet kuten käyttäjänsäkin. Ja sehän ei ole mikään vika.

      Pääsiäinen lähenee vauhdilla. Kivasti on samassa viikonlopussa kellon siirto- toinen pääsiäispäivä- aprillipäivä.
      Siinäpä muistamista. No meikäläistä jymäytetään
      joka aprillipäivä muutenkin. Yksi muistaminen vähemmän.

      Nyt reaaliaikaan ! Osa harrastuksista toimii hiihtolomasta huolimatta.
      Joten kohta menoksi. Hyviä hiihto ja ulkoiluhetkiä kaikille.
      heippa.

    • Hyvää iltaa pirttiin.
      Lakritsia, muistin tänään itsekin ostaneeni ja hain heti pötkön hampaisiin, aahh.
      Ei saisi syödäkään, verenpaine nousee, sanovat. Enhän minä nyt niin paljon, pari Fazerin lakupötköä vaan silloin tällöin. Suklaata en uskalla enää syödä, siitä tulee suklaa krapula, aamulla pää vielä kippeempi ku muina aamuina.
      Olo tuntuu paremmalta, oltiin tänään kaupollakin sulhon kanssa. En mie kovin kauan halunnut kävellä pitkin marketin käytäviä, mut ostin jottain ja ruokatarpeitakin tuli kärryyn.
      Tykkään mie kierrellä kaupoissa, ehkä nyt näön menetyksen jälkeen, en enää viitsi kierrellä niin paljon kuin ennemmin ja kyllä se ikäkin vaikuttaa osto haluihin. Tarpeet uusiin vaatteisiin vähenevät joka vuosi.
      Piski on kylillä, täytyi antaa pojan perheen hoiviin, ku mummo on ollu huonossa kunnossa, ihan naatiksi veti loppu viikolla. Toivottavasti alkaa homma hoitumaan....ja tauti antaa periks..
      Kattellaan taas etiäppäin
      Hei hei

    • Voipihan se ikäkin tehdä mielialan muutoksia, sairaudet ovat tietysti näkyvämpi perustelu . Kyllä sitä aaltoilua olen minäkin huomannut. Joskus tulee pätkiä, ettei mihinkään ole halua tarttua. Ei, vaikka olisi käsillä hommiakin ja mitään järkevää syytä en saamattomuuteeni tunne.Yleensä nappaan silloin hatun päähäni ja lähden lampsuttelemaan lenkille. Aika usein se sillä tokenee.

      Tänäänkin tökki vähäsen, marketissa kipaisin ja sitten yritin lukea "aapisiani." Lukemattomia olisi paljon ihan käsillä, mutta kun ei luistanut. Sitten jahkailin, lähtisinkö kokeilemaan hiihtolautojani, mutta sekin jäi. En edes M-K;n tarjoamia suksia Pirtin seinältä hamuillut. Piirelläkin yrittelin, muutama avuttoman näköinen tekele tuli paperinkeräystä täyttämään.

      Oikeasti en kyllä ole huolestunut. Kyllä se siitä suttaantuu, kunhan "kone" hiukan levähtää. Kokemuksesta tiedän, onhan näitä löysiä hetkiä ehtinyt monesti tulla pulpahtaa.
      "Tehään huomenna", sanonta on monesti paikallaan. Ja eipä tuo eläkeläiselle niin nokon nuukaa ole rokulikaan, kunhan se" huomen" ei toistu kovin pitkään perätysten. Jos siitä pääsee tulemaan pitkän päälle tapa, saattaa kysessä olla todellinen alamäkin.

      Kunhan nyt tämänkin sain tehtyä ilmoittautumiseneni merkiksi. Katsotaanpa, miten huomenna.

    • Ehtoota vuan ;)

      Minä oun näköjään hukannu jonkun päivän;))

      On ollut muutama aurinkoinen päivä,tänää rupesi sitten iltapäivällä lunta tupruttamaan.

      Minulla oli kiva kauppareissu,sattui semmonen kuski joka muisti mieheni ja kyllä meillä turinaa riitti.
      20v oli passisa yhden ravintelin ovimikkona.

      Katselin äsken noita uutisia,kyllä siellä niitä "puku"herroja näkyi.Tuli mieleen ne "hyväveli jutut".

      Huomenna tulee sieltä vanhusten säätiöstä taas tyttö meitä laulattamaan ja pidetään jonkilaista tietokilpailuakin.
      Ihan mukavia juttuja.

      Voikaahan hyvin.
      näkyillään...

    • texsanell1

      Iltaa Pirttiin!

      Oikein löhöpäivä on täälläkin ollut. Aika harvinaista se muuten onkin. Aamulla heräsin 6.45 ja eikun uudestaan vaivuin unen huomaan. Hämmästyksekseni heräsin vasta 10:ltä ja siitähän päivä jatkui puoli unisena iltapäivään saakka.
      Sen verran sain kiskaistua itseni lakaisemaan portaat ja ovenedustan käytävineen, että 15 min.olin ehkä ulkona.

      Kumma unisuus tuon lumipyryn myötä sai sijaa minussa,...tiskipöytä pitää vielä selvittää ennen nukkumista. Huomenaamulla kun lähden hoitelemaan asioita on kivampi jättää siistiä keittiössäkin.

      Toisaalta olen nauttinutkin kun kaikkea oli kotona, no Oivariini loppui, mutta ilmankin pärjää aamulla. Pari tomaatinsiivua suolaa ja mustapippuria, sipulirenkaineen on ihan mehevää sellaisenaan.

      On se kumma kun ei mikään kirjoituttanut edes palstallekaan, käväisin vaan postiluukullani tyhjentämässä ja vilkaisin antia.

      Taisi moni muukin pitää lepotaukoa, kun ei paljon tuttuja nimimerkkejä näkynyt.
      Hyvä onkin välillä latautua, tuossa lueskelin noista kelttiläisistä ja Druideista, melkoista luonnonuskontoa sekin, Paljon huuhaata siihenkin liitetään tänä päivänä. Muuten toimineet niin pappeina kuin tuomareina, ja vain valittu suku, jolle suullisesti opetettiin kaikki salat. Puita he palvoi ja jumaluuksiakin oli monia, en niin kovin kiinnostunut tietämään perusteita. Muuten yhteisön kannalta tietenkin hyvä, jonkinlainen yhteiskuntajärjestelmä, missä roistot saivat palkkansa ja keikille puitteet elämälle.

      Kuumaa teetä hunajan kanssa hörpin tässä samalla kun tarinoin.
      Kiitos seurastanne, nähdään taas.

      • Tuulee ja lunta tullut, aamulla pakkasta ainakin 23 jos en väärin muista. talvi kuitenkin otettaan pitää. Kevät saa odottaa, onpa sitten mieluisampi kun tulee.
        Löhöpäivää minäkin viettänyt ei kaupassakaan ole tarvinnut käydä. Huomenna käyn arvauskeskuksessa saa nähdä joko selviää mikä tässä oikein vaivaa,
        Mutta perjantaina vasta soittavat. No sitten on kaikki kokeet ja filmit otettu, pitkäveteistä tuo selville saaminen.
        En heitä vielä kirvestä kaivoon, luulen selviävän. Lumitöihin aamulla joutuu. täytyy auto kaivaa kinoksesta. 9,40 oltava kokeissa.
        Onneksi muut lumityöt tekee huoltomies.
        Turhia höpisemäti terveisiä pirtin porukalle, yks Late Vaan.


      • kiertolaismies
        LateVaan kirjoitti:

        Tuulee ja lunta tullut, aamulla pakkasta ainakin 23 jos en väärin muista. talvi kuitenkin otettaan pitää. Kevät saa odottaa, onpa sitten mieluisampi kun tulee.
        Löhöpäivää minäkin viettänyt ei kaupassakaan ole tarvinnut käydä. Huomenna käyn arvauskeskuksessa saa nähdä joko selviää mikä tässä oikein vaivaa,
        Mutta perjantaina vasta soittavat. No sitten on kaikki kokeet ja filmit otettu, pitkäveteistä tuo selville saaminen.
        En heitä vielä kirvestä kaivoon, luulen selviävän. Lumitöihin aamulla joutuu. täytyy auto kaivaa kinoksesta. 9,40 oltava kokeissa.
        Onneksi muut lumityöt tekee huoltomies.
        Turhia höpisemäti terveisiä pirtin porukalle, yks Late Vaan.

        Tiistai 5.3 on kai jo tämän aamuista vähemmän pakkasta, mutta kevääntulo viipyy vielä. Vanhan sanonnan mukaan maaliskuussa voi jo härkä juoda vettä ojasta. Meidän täällä useamman vanhemmat ovat olleet aikuisia v.1929 kun kevät tuli helmikuussa.
        Eikä vaan kevät vaan Etelä-Suomessa kylvivät jo viljoja peltoihin. Takatalvi peitti sitten ne kylvökset, kertoo aikakirjat.
        Pelättyä flunssa-aaltoa ei ole lehdissä meilläpäin kerrottu tulleen. Välttyköön pirtinväki emäntnsä kanssa moisesta.


    • SkillaN*

      Pakkanen jatkuu, kahtatoista nyt näyttää, hyvä ilma markkinoille.
      Huomenta vaan taas pirtin väelle/lukijoille, tuntematon päivä alkamassa, suunnitelmat tälle päivälle on, mutta tuoneeko yllätyksiä mukanaan.
      Markinat jätän väliin, en moneen vuoteen ole käynyt, jotenkin ei innosta, siellä sitä rihkamaa löytyy, edes helppo-Heikit ei innosta;)

      On kerrottu täälläkin päin tammikuussa soudellun järvillä, että on niitä säitä ollut moneen sorttiin.
      Ei nyt liian aikaisin tarvitsi tulla, jospa kesä sitten onnistuisi.
      Kiitos vaan kiertolaismiehelle toivotuksista, sitähän sitä toivoo, ettei kulkutaudit iske.
      Omalta kohdaltani voin hyvillä mielin todeta, että flunssat on kiertäneet, mutta eihän sitä koskaan voi tietää milloin iskee.
      Terveyttä vaan sinullekin kiertolaismies;)
      Latelle myös toivottelen mukavia uutisia kokeiden tuloksista.

      Onhan niitä kaikenlaisisa uskovia, kuten texsanell kerroit, mutta niinhän se on, että jokainen uskollaan autuaaksi tulkoon.
      Uskonnoksi ei tätä "hyväveli" hommaa voine kutsua, taas on saatu kuulla yhdestä oikeudenkäynti juttusta, missä se hyväveli on toiminut, miten paljon niitä mahtaa ollakkaan, toivottavasti jonkun rangaistuksen saavat.

      Niinhän se on, jo kokemuksesta minäkin tiedän, että ne huonot päivät tulee ja menee, ei niitä pitäisi edes kertoilla, mutta toisaalta ihan terveellistä kaiketi on ilmi tuoda, että ei kaikki aina niin hyvin mene kun pitäisi.
      Eipähän sitä osaisi arvoa antaa niille hyville päiville, ellei väliin mahtuisi ikävämpiäkin, joten eikun mennä porskutetaan vaan;)

      Todella ikävää, että noin sairaaksi veti elämäsi, että piskikin piti kotoa pois viedä, toivotaan, että aurinko sinullekin voimia lisää wiiwidear, kunhan nyt kunnolla paistettaan alkaa antaa.
      Heikoksi se vetää, jos vielä lämpöä on, malta nyt niitä kaupoilla käyntejä, siellä ne taudit itää, väenpaljoudessa.
      Suklaata, ei juuri muutakaan makeaa enää mieli minun tee, ihme ihan, niin kovasti kun suklaasta tykkäsin, onkohan tulossa aika, ettei sokerikaan suussa sula, en koskaan sokerista ole kyllä tykännytkään.
      Liekö syy siihen, että lapsena syötiin parin kaverin kanssa kuukauden kortti annos kerrallaan, siitä se ainoa selkäsaunakin tuli;)

      Ai niin, ne meri-kukan sukset olisi käytettävissä, taitaa jäädä kokeilematta, viimeinen muisto suksien päälle noususta oli komea kupsahdus ja ihan loivassa mäessä, ylös nousu oli niin vaikeaa, että ei houkuta yrittämään.
      Hiihtäkää te joilla taito siihen hommaan on.
      Pääsiäinen on kuun lopulla, miten se Kyöpeliin meno, onko lähtijöitä?

      Pitääpä ihan katsoa tuo pirtin polku, onko hiekkaa laitettu, kyllä se on vaikeaa köpittelyä tuolla joissakin kohdin kadulla, mihin lunta on viskonut jäätikön päälle, kieli keskellä suuta on asteltava.
      Varmaan joku onneton on sairaala reissun joutunut tänä talvena tekemään, tuon liukkauden vuoksi.
      Pirttiin tulo on turvallista, hiekotus hoidettu;)

      Aikamoisen urakan on suorittanut tämä Rakel rouva, on siinä pitänyt punnertaa, että kiinteyttä on kehoon saatu, on se niin iso tuo pudotus, jätän senkin urakan väliin.
      Ihailtava suoritus häneltä kuitenkin.

      Nyt on päivä täysin valennut, pilvessä näkyy olevan, kyllä tuo aurinko kortilla meinaa olla, mutta uskossa siihen, että vielä paistaakin aloittelen taas päivääni.
      Samaa tasaista toivotan teille kaikille, jotka pirtin vieraskirjaan kirjoitatte tai luette.

    • Hintriika*

      Eipä talvi ole juuri milloinkaan maaliskuun alkupäiviin loppunut, vaikka kevättä on rinnassa kaikilla luontokappaleilla. Sanoohan vanha viisauskin: JOS ei maalis maata näytä, NIIN ei huhtikaan humauta. Eli se pieni JOS. Toivokaamme kuitenkin, ettei tänä vuonna tarvitse jossitella. Vielähän tässä on aikaa auringon tehdä työtään.

      Tänään ei aurinkoa meidän perällä näy. Eilen paistoi välillä täydeltä terältä. Odottelen yhtä atk-tuettavaa läppärinsä kanssa käymään. Toivon mukaan saan tohtoroitua koneen. Sitten meinaan pyyhkäistä kuntosalille. Mitään ihmeitä ulkomuotoni suhteen en salireissuista odota. Sitä lihaskunnon paranemista kylläkin. Ainakin toistaiseksi olisin siitä seikasta perin tyytyväinen.

      Taas yksi kurssiosuus päättyi viime lauantaina, mutta ensi viikolla alkaa uusi aika tiukka osio. Eli pään rassaaminen ei lopu. Laululyriikan läksykin painaa päälle. Saimme tosi visaisen tehtävän , joka pitäisi palauttaa tällä viikolla. Olen vielä aivan solmussa sen kanssa.

      Hyvin ollaan hengissä täällä, yritän ehtiä aina joskus pirtin ovea narisuttamaan. Voikaa hyvin tekin!

      • marja-liisa..

        Pilvistä on täällä meilläkin. Tekoaurinkoa pitää antaa noille minun kukantaimillenikin, että eivät venyisi liikaa. Kyllä se auringonvalo on todella tärkeää, jos aikoo taimia kasvatella. Jos meilläkään ei olisi olohuoneessa kahta noin suurta ikkunaa vierekkäin, niin saisi unohtaa koko homman. Mutta kun siihen eteen tuo leveät lisäpenkit, niin siihen mahtuu 62 irtokarkkilaatikollista taimia hyvään valoon.
        Ja sitten kun vielä piirittää muutkin ikkunat, niin jotenkin pärjää.
        Maalis, huhtikuun vaihteessa vien ne sitten yleensä tuonne kasvihuoneeseen. Ja voi miten se tuntuu sitten kivalta, kun saa pestyä ikkunat, ja koko huushollin kuntoon. Tuntuu koko asunto puolta suuremmalta. Mutta siihen on aikaa vielä neljä pitkää viikkoa, ne täytyy vaan kitua. Kai sitä jotenkin, äidilläni oli tapana sanoa, että sitä on aikansa oltava vaikka aidan seipäänä.

        Jänis oli hyppinyt viime yönä pitkin pihaa. Heräsin kerran siihen, kun kaikki ulkovalot paloi. Kun meillä on noita tunnistevaloja tuolla joka rakennuksen nurkalla, ja yksi niistä paistaa ihan makuuhuoneen ikkunaan. Ja kun heti valon sytyttyä hyppää katsomaan, niin näkee monenlaista kulkijaa. Syksyllä näin supikoiran, ja ketun. Ja suuri harmaa kissakin käy tarkastelemassa isännän kalan siivuu paikkoja. Karhua olen myös odotellut, kun asustavat tässä lähellä, mutta ei ole kuitenkaan vielä pihassa näkynyt. Tuossa kilometrin päässä on pitkärivi mehiläispesiä. Niin siellä on karhu vieraillut. Pesät on siellä edelleen, mutta siihen on nyt laitettu sähköaita ympärille. Virta tulee aurinkokennoista. Saapa nähdä auttaako, välittääkö nalle sähköiskuista, jos hunajaa mieli tekee.
        Voi olla että siellä vielä paikat hajoaa aidoista huolimatta.

        No, lopetan taas tämän tyhjän höpötyksen, ja lähden kehittelemään jotain järkevämpää. Tulipahan vaan poikettua pirtissä, ihan kuin olisi kyläreissun tehnyt. Koittakaahan pärjäillä kaikki!


    • Päivän päätteeksi tulin pistäytymään Pirtissä. Eipä tässä ole suuria kerrottavia. Lueskelin ahkerasti Himasen kuuluisaksi noussutta ja myös voimakkaasti kritisoitua "Sinistä kirjaa" jonka pitäisi näytetyö tälle 700 000 euroa maksavalle tulevaisuuteen tähtäävälle tutkimukselle.

      Nappaan näytteen Himasen työstä: "Arvokkaan elämän käsitteen ytimenä olevasta arvokkuuden käsitteestä seuraavat eettisellä tasolla vapauden, oikeudenmukaisuuden ja elämän arvot yllä esitetyllä tavalla.
      Elämänfilosofisella tasolla katsottuna puolestaan arvokkaan elämän käsitteen ytimenä olevasta arvokkuuden käsitteestä seuraa kyllä hyvinvoinnin (ja onnellisuuden) tavoite sillä se yksi elämän ja arvokkuuden lähde.
      Mutta samalla tavalla kuin hyvinvoinnin käsite on eettisellä tasolla riittämätön, niin se on myös ainoaksi elämänfilosofiseksi päämääräksi riittämätön."

      Minusta koko kirjasessa on teksti sanojen pyörittelyä, tavattomasti toistoja, jauhamista ja sanoilla leikittelyä. Enkä löydä siitä mitään erikoista juonta, tuttuja käsitteitä vähän viisaammalta tuntuvaksi väänneltynä. Arvokkuus tulee siitä, että sitä on vaikea ymmärtää ja niinhän se voi tuntua jopa "yliluonnolliselta." Enhän kyllä ole kovin pätevä arvostelijakaan, mutta näin ajattelin kun lueskelin. Ehkäpä Himasen nälkemys on suppea, kansan tunteminen ja työelämä on kaukainen asia. Tuntuu siltä, että hän pohdiskelee niiden tulevaisuuden unelmia ja haihatteluita, joita minä puolestani en tunne. Kalliilla on myyty "Keisarin uudet vaatteet."

      Ja nyt onkin jo aika toivottaa teille hyvää yötä!

    • Hintriika*

      Koska uskon, että ynnämuun laittama sitaatti on aito näyte Himasta, niin totean, että kömpelyydessään ja vaikeaselkoisuudessaan teksti voittaa jopa lainoppineiden jaarittelut. Suomen kielen pilkkana minä tuon näen.

      Vaan mitäpä ei ihminen yrittäisi seitsemänsadantuhannen edestä! Tosin kaikilta ei onnistuisi (ei minulta ainakaan), vaikka pantaisiin nolla perään.

    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, pilvinen päivä tulossa, lunta on vähän satanut, pakkanen humahtanut yhteen asteeseen.
      Tänään kevätkokous ja luulenpa, että yleisö ennätystä ei tehdä, entuudestaan tiedän, että nämä tilikokoukset ei jäseniä kiinnosta,, mielestäni pitäisi.
      Voinpa olla väärässäkin, jospa nuoremmat eläkeläiset ovat jo valveetuneempia.

      Jopa oli arvokkuus määritelty kummasti tuossa ynnämuun Himasen kirjasta otetusta osassa, minulle ei selitys selvinnyt vaikka moneen kertaan luin.
      No keskittymiskykyni ajatuksen ymmärrettävästi lukemiseen ei riitä, mutta tuli mieleen , että jospa se on tarkoitettukin niin arvokkaaksi, että tälläinen tyhmä pitää sitä fiksuna ja sulkee suunsa.
      Onhan se hienoa osata kaikkea arvokasta tuoda esiin, lukijaa ei kyllä paljonkaan arvosteta, jos tuollaista noin kalliin kirjan tekstiä on osattava tulkita.
      Ehkä ne toiset viisaat sen ymmärtävät, ohjeistuksena osaavat ottaa, niin uskokoon ken haluaa, ja ne keisarin uudet vaatteet hyvin kyseiseen oppiin sopii.

      Eipä tässä osaa mitään kirjoittaa, taitaa mennä saman selittelyn piikkiin nämä minunkin tuotokseni, mutta ei tuon mukaan, jos ei selvempää kuvaa ole koko kirjassa, tulevaisuuteen juuri voi uskoa.
      Lukenut en ole kirjaa, en jaksa lukeakkaan, jos samaa höperrystä koko kirja.

      Marja-liisan hommiin on uskottava ja ne puuhat tuottavat tulosta, ei aikaakaan kun koko piha kukkii ja hyötykasvit satoa tuottaa.
      Tälläiseen minäkin uskon, kädet multaan vaan jokainen ja tulevalta voi jotakin odottaa, ainakin terveellistä puhdasta ruokaa.
      Kyllä on minun myös ruvettava kohta siemeniä piilottamaan ja sitten jännäämään mitä tuleman pitää, ei kylläkään tuossa mittakaavassa mitä M-Liisa.

      Mitenkähän paljon tuo Hintriikka* tuota oppia pystyy vastaanottamaan, aina vaan opiskelee.
      Pysyykö tuo kaikki vielä päässäsi?
      Minulla muisti ei toimi enää paljonkaan, ainakin kaikki tärkeä katoaa, olisikin aivan toivotonta opiskella mitään.
      Lehdessä oli muistitutkimukseen kehoitus, lääkitystä kai siihenkin olemassa.

      Taito se on tuo "räppääminenkin" ja siihenkin taitoon mummoista löytyy, hienoa;)

      Nyt kuitenkin lähden anelemaan tili ja vastuu vapautusta viime vuoden osalta, pitäisi se tulla, tarkastettu on tilit monen hengen kanssa.
      Antoisaa päivää teille toisillekin, opiskellaan tai muuta kivaa harrastetaan, kukin omilla haluillaan;)

    • Huomenta! Lopettelin Sinisen kirjan, loppuun lukea tahkosin. Tuskinpa viisastuin. Lainaamani hyvin kuvastaa kirjan tekstin käsittelytapaa. Löytyy kappaleesta "Kehityksen päämäärä. arvokas elämä" , sivun 126 yläpuolella toiseksi viimeisin kappale. En tätä kappeletta erikoisesti hakenut, otin vain kun eilisen viestini pykäsin.

      Tällä kertaa ei muuta, kiire tuli, vaikka lieneekin teko-sellainen.

      • Näyttää tuo Himas-asia menevän perustuslakivaliokuntaan Kataisen toiminnan arvioimiseksi, kilpailuttamisen osalta.
        Toinenkin ihmettelyn aihe on, kun " tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtaja Päivi Lipponen (sd.) ja jäsen Antti Rantakangas (kesk.) ihmettelivät, miksi tutkimus on tilattu. Valiokunnan on määrä esitellä oma tulevaisuusselontekonsa ensi syksynä, mutta Himasen Suomen tulevaisuutta hahmotteleva tutkimus on valmis vasta ensi vuonna".
        Onhan Himasella älyä senhän näkee. Osaa ainakin kaupata tuotteitaan. Minä en ymmärrä kunnolla filosofien sanojen pyörittelyä, hienolta ne aina tuntuu, mutta' otetta ei saa tällainen käytännön ihminen niitä tekstejä lukiessa.
        Miten ihmeessä politikot pystyvät hyödyntämään sellaista työssään. Kun tekoja tarvitaan.
        ps. pelästyittekö pyöveliä, kun puheet pysähtyi ketjussanne, juttuni jäi roikkumaan yksin.


    • Nyt on niin sakea lumipyry, siitä syystä ihmiset eivät ole nähneet pirttiin tulla. Siitä se johtuu.
      Itse puskin tuon pyryn läpi, kopistelin kuistille kengistä hyvin tarttuvaiset lumet. Jätin kengätkin vielä eteiseen ettei tule vettä pirtin kauniille lattialle !

      En ole lukenut tuota kyseistä kirjaa.Noin yleisesti tuli mieleen puheet eettisistä arvoista, kehityksen päämäärästa ja arvokkaasta elämästä. Vähän kaikesta. Että puheita piisaa.
      tarvitsee vain lukea päivän lehtiä- hyvin kaukana on monen elämä arvokkuudesta tai edes hyvästä kohtelusta.
      Pahiten sattuu tuo lasten kohtelu, hakkaamiset ja kidutukset.
      Ja se psyykkinen rääkkääminen.....

      No nyt lopetan,,. mutta tuomoista tuli mieleen, kirja on tosin lukematon joten siitä ei ole mielipidettä.

      Taas on pari päivää karannut käsistä. Onko kukaan nähnyt niitä ?
      Ainut mitä muistan että jotenkin olivat hyvin täysiä päiviä.

      Onkohan sitä tullut vanhuuden höppänäksi. Vai onko sitäkin liikkeellä ? Päivät päästään on pakertavinaan jotain. Mitään ei kuitenkaan näy..... eikä edes kunolla muista että miten se eilinen meni- vai menikö se jo.
      Sukset näkyy seisovan pirtin seinustalla, edelleen. Siinäpähän jatkavat olemistaan, vielä jossain välissä sieppaan ne ja sitten mennään. Pitää vaan odotella leppoisampia tuulia, aurinkoa ja kevättä.
      Pirtin paakkelsikahvit otan ,,,hui olipa kuumaa. No, laitetaan kahvi tassille ja sokuri hampaiden väliin, ja eikun ryystämään sitä, ihan kuin ne keskusneidit aikoinaan juorutessaan kylän asioita.
      Ei vaan näy ketään täällä, että voisi jonkun sanan vaihtaa. Pirtissähän ei juoruta- mutta tietoja voisi aina tasata.
      Hu,huu, tuleeko ketään.. ei näy.
      Heippa sitten.

      • nyt yöpuulle!

        Merikukan mainitsema lumipyry iski voimalla taajamaamme. Kuuluio kova ääninen kolahdus pellikatolla, Tuulenpuuska toi myös sakean lumipyryn. Saattaa katkoa sähköjä tollattella menolla.
        Viikonvaihteeksi on luvattu päivälläkin -8C, pakkasia öisin tuo tuplaten. Mutta onhan maalis vielä talvikuukausi.


    • Hei pitkästä aikaa!
      Lomaa olen pidellyt näistä näpyttelyistä.
      Nyt on aikomuksenani piristää teitä (vitsi,vitsi), näillä tyhjänpäiväisillä höpinöilläni.
      Minä joka mielelläni kotona viidyn eikä minulla ole kiire koskaan, kuitenkin silloin tällöin johonkin piipahdan ihmisten joukkoon täältä somen sopukoista.
      Tänään naureskelin ihan itselleni, että ka, kas mammaa mikä saikaan minut tänään liikkeelle.

      PYÖVELIT. Ihan totta. Työväenopistolla oli luento Turun pyöveleistä 1600-luvulla. Sattui olemaan osaava luennoitsija, joka osasi kivasti luennoida. Ei alkanut yhtään haukotuttamaan. Jaa-a oli se aikaa jolloin rangaistukset olivat toista luokkaa kuin nykyään. Turussakin oli asukkaita n. 4000 ja oma pyöveli tarvittiin. Toiselta hengen vieneet mestattiin torilla ja varkaat hirtettiin.
      Tiedättekös mitä oli silloin teilaaminen. Se oli kovennettu mestaaminen, jolloin ennen mestausta katkaistiin oikea käsi. Ja muille varoitukseksi laitettiin näkyvälle paikalle kolme pylvästä, joiden päähän kärrynpyörä ja yhteen mestatun ruumis, toiseen käsi ja kolmanteen pää.

      Jos nyt palstallakin joku teilaa toisen kirjoittajan, niin ymmärrätte mitä se tarkoittaa. ;-)))))))
      Meri-Kukalle on tuiskuttanut, meillä ei, aurinko vaan paistelee

    • Kyllä minun on uskottava ja poissa pysyttävä. Olen persona non grata, päätellen miinuksista, jotka het ilmestyvät viesteihini.
      Hyvää jatkoa palstalaisille.

      • texsanell1

        Kuulehan nyt catleijanen 76 :D
        Älähän nyt anna tuon miinuksilla operoivan suotta saada yliotetta sinusta! Höh, kuin paljon niitä miinuksia satellee välillä yhdelle jos toisellekin!
        Tuolla 60 on ollut kirjoitus siitä kuinka voidaan pellellä saaden niitä tulemaan solkenaan. Jos nyt joku purkaa subjektiivistä tunnettaan sinuun, on se hänen ongelmansa, ei suinkaan sinun.
        Ole sinä vaan omana itsenäsi mukana kanssamme, näin toivon:D
        moikka ja kirjottelemisiin!


      • Pyövelistä
        texsanell1 kirjoitti:

        Kuulehan nyt catleijanen 76 :D
        Älähän nyt anna tuon miinuksilla operoivan suotta saada yliotetta sinusta! Höh, kuin paljon niitä miinuksia satellee välillä yhdelle jos toisellekin!
        Tuolla 60 on ollut kirjoitus siitä kuinka voidaan pellellä saaden niitä tulemaan solkenaan. Jos nyt joku purkaa subjektiivistä tunnettaan sinuun, on se hänen ongelmansa, ei suinkaan sinun.
        Ole sinä vaan omana itsenäsi mukana kanssamme, näin toivon:D
        moikka ja kirjottelemisiin!

        ja hänen töistään ehkä liiaksi seikkaperräisesti kerroit.


      • nokkiis otit

        vaikka aina vakuuttamassa muillekkin ettei miinukset mitään meinaa.
        Taas yksi suosion mittauttaja kalastelee, kuinka moni anelee takaisin.


    • Tuskinpa catleijan epäily, että pyöveleistä kertominen olisi Pirtin väen pelästyttänyt. Jos lie syynä ennusteet huonojen aikojen tulosta ja siitä syystä Kahvipirttien välttely? No ei sekään päde, Latehan hoitaa nurkkakaappiin tarvittavat piristeet. No...asiaan, karmeitahan rangaistukset ovat olleet, mutta taitaapa jossain maailman kolkassa saman tapainen meno olla vieläkin käytössä.

      Niinpä menee Himas-juttu perusteelliseen käsittelyyn. Tuskinpa siitä muuta seuraa, kuin mahdollisesti oppi vastaisen varalle. Juuri se kiire tulevaisuusnäkymien tilaamisessa ihmetytti minuakin ja sitten ei enää olekaan mitään kiirettä kun kaupat on sovittu ja tietojeni mukaan suurelta osin maksettukin. Niinpä voi pölyttyä ilman sen suurempaa merkitystä jo monien muiden"tutkimusten" joukossa.

      Päiväni mennä hurahti asioita hoidellessa ja annoin kyytiä samalla naapurillekin. Rattoisastihan aika kului, naapurilla on kieli hyvässä kunnossa, vaikka liikkumisessa onkin rajoitteita. Hän järjesti asioimismatkan harjakaisetkin, ruokaa, kahvia ja juomaakin. Eihän sitä paljoa voi itseensä ahtaa, mutta riittävästi antamani kyydin korvaamiseksi. Näin hyvä, toinen ei jää kiitollisuuden velkaa, kun rahaa en kuitenkaan olisi ottanut.

      Puolentunnin kuluttua alkaa tv-stä sarja, joka nyt päättyy. Sitäpä katselen.

    • joutavoinen

      Hyvä vitsi,keventää kummasti,myös teilaaminen keventää matkantekoa. Joskus olen käyttänyt sitä sanaa kunolen paheksunut jonkun kirjoitusten oleva sitä. Kyllä täällä oppii,myös kahvipirtissä. Tänään vein läheiseni silmänpohjankuvaukseen ja sairaalan odotushuoneessa minun oli helppo samaistua toisiin ihmisiin,olivat niin jotenkin,kuin minä.

      Mitä nyt joitakin vähän tärkeämpiä mutta iältään hekin kuin minä vaikkakaan minulla ei ole vielä syytä pohjia kuvata. vaikka oli nuorempiakin samalla asialla siellä. On tärkeätä välillä samaistua kun siinä sen oikein näkee missä mennään. Itseni sain sijoitettua tähänkin tarinaan vaikka en olekaan pääosassa.

    • SkillaN*

      Huomenta vaan näin torstaiaamuun ja naurattaa tuo joutavoisen "pääosa" pitäskö olla pääosassa jonkun, ei varmasti.
      Kirjoittelemme jokainen ihan ilman osia, ei pää ei sivuosaa, miksi olisikaan.
      Olipa eilen aikamoinen myrsky täällä meillä päin ja pakkanen kipusi ihan mittaria tuijotellessa, pysähtyi kuitenkin tähän kahteentoista ja nyt näyttää aurinko nousevan lämmittämään.

      Tuo Himas juttu antoi taas aihetta tutkimuksille, työtä ainakin tutkijoille syntyi ja yksi menoerä saavutettu, oliko mitään hyötyä, tuskin.
      Meri-kukan päiväilyihin on yhdyttävä, päivät hurahtavat, aina on viikonloppu, tai maanantai, siis samoja höperöitä olemme;)
      En nyt oikein catleijan aivotuksia ymmärrä, eihän miinukset ja plussat mitään merkkaa, mutta jos niitä on mukava laittaa, sitä varten ne kai on.
      Itse en juurikaan ole näitä seurannut, mutta kyllähän plussat hyväksymistä tarkoittaa, mutta eiköhän noita ole tullut ajan saatossa kaikille, kumpiakin.
      Ja tuo vastailu, minä ainakaan en aina koneella istu, jos olet pannut merkille aika usein jää tähän aamuiseen vastaukset, mitä kyllä pyrin kaikille antamaan.
      Historia on historiaa, mielenkiintoistakin, ei ne enää pyövelit tänä päivänä pelota, toisenlaiset pelot näinä aikoina.
      Oikein tarkasti kun katsotaan ei minullekaan vastauksia tule, joskus mainitaan, mutta enemmän yleiskeskustelua pirtissä harrastetaan, suoraan kysymykseen yritetään vastata, näin minäkin nyt;)
      Texsanell totesi hyvin.

      Lieneekö sähköjä sammunut myrskystä johtuen, ei lehdessä mitään lukenut, uutisiakaan en ole nyt aamulla kuunnellut.
      Hyvä sarja olikin Pirunpelto, jotakin samankaltaista vaan lisää.

      Eilen päivä sujahti ja kiitos maininnalla saivat asianomaiset vapautuksen asiainhoidosta, hyvä oli kokous, väkeä vaan ei niin paljon kuin tavallisesti.
      Talouden hoito ja yleensä kaikki puuhastelu yhdistyksissä harvoja kiinnostaa, mieluummin sitä hauskan pitoa halutaan ylläpitää.
      Ikävä vaan että sekään ei onnistu, ellei ole heitä jotka kaiken järjestää ja vastuun kantaa.
      Ketään ei voi näihin harrastuksen mukanaan tuoviin pakollisiin hommiin pakottaa, mutta onneksi vielä pyörimään asiat saadaan.
      Ehkä meitä aina kuitenkin tarvittava määrä löytyy.

      Nyt hiusten leikkuu vuorossa, nekin kasvavat pika vauhdilla, tuntuu kuin aina istuisi kampaajan tuoliin.
      Aurinkoista päivää kaikille.

    • jjoutava

      Kieltämättä asia on niin että kun on lähettänyt nappia painanut ja lähtenyt viesti avautuu heti huomaa miinukset . Ei hyvältä tunnu, nykyisin tiedän jo keneltä ne tuli eikä tarkoitusperässä ole epäilystä. Sentakia olisi julistettava vuoden turhakkeeksi koko järjestelmä.

      Koska kun olen tykännyt sen voin hyvin kirjoittaa "minä tykkään" ilman sitaatteja ehdottoman luotettavasti allekirjoituksella varustettuna. ja minä en, samoin. Otteeseensa ottamaan ei tuota miinustyyppiä ei saa antaa päästää kenenkään.

      Koska jokainen on joskus herkempi horjoumaan vaikka nurkkakaapillakin olisi käynyt. Ei me niin vahvoja olla joka hetki ja olisikin hyvä aina odottaa jonkin aikaa ennen kuin reagoi sen tyypin yrityksiin.

    • Hintriika*

      Minä en yksinkertaisesti näe noita plussia tai miinuksia. Sitten kun joku niistä alkaa puhua, katseeni tarkentuu. Minusta koko keksintö on yhtä hevonkakkaa.

      Hevosethan sinänsä ovat päässeet rooliin ennen arvaamattomaan. Siinä taas kärpäsestä on tehty härkänen eli siitä hevosenlihasta, kun pitäisi puhua tuoteselosteiden luotettavuudesta. Ennen kotona syötiin hevosenlihaa, koska se oli halvempaa kuin muu liha. Ja sitä paitsi se oli hyvää.

      Panisin heppaa leivän päälle vieläkin, mutta kun se on nykyisin niin himskatin kallista. Kohun mukaan vaikuttaa kuin hevosenliha olisi ihmisravinnoksi kelpaamatonta. Tietenkin silloin, jos heppaparka on saanut kaikenlaisia hormoonipiikkejä, mutta tarkastettu liha on nam-nam. Sehän muistuttaa suuresti poroa.

      Ikkunasta katsoen on aivan ihana auringonpaiste, mutta tuuli on sellainen, että meinaa halkaista otsaluun. Onneksi se kamala pyry, joka tuulen kanssa meni takin kauluksestakin sisään, on loppu.

      Kävin tutukimassa sään livenä harvinaisen varhain, kun piti käydä kukkakaupassa laittamassa Savoon onnentoivotus. Mieheni "lempitäti" täyttää 90, joten hän on kukat ansainnut.

      Samalla vein poliisilaitokselle eilen illansuussa lumen seasta jalkakäytävältä löytämäni nipun, jossa oli Kela-kortti, Plussa-kortti ja pankkikortti. Korteissa olevalle nimelle ei löytynyt numerotiedostelusta numeroa. Ei niitä ollut kukaan poliisiltakaan vielä kysellyt. Ehkä hukkaaja ei ollut edes huomannut, että häneltä puuttuu jotakin tärkeää.

      Luulen, että tänään olisi hyvä käydä taas lihaskuntoharjoituksissa. Epäilen, että niistä on jo jotakin hyötyä ollut jaloilleni. Ja sehän on tarkoituskin. Jakselkaa!

      • Aurinko kauniisti paistaa, pakkasen puolella pari astetta, tuuli vähän tuulee.
        Kyllä se kevät tulee, joskus otta takapakkia, viikko jo mennyt maaliskuuta.
        Eilinen päivä meni ihan löhöilyksi, täytys saada kunnon kuntoloma, no huomenna ehkä jokin syy löytyy löhöilyyn.

        Tuo catleijjan miinustaminen tuntuu ihmeelliseltä, olen ihan varma, ei yksikään pirtin porukasta miinustele pirttiin kirjoittavia. Lukijoitahan on paljon muitakin ja joukossa joku kiusantekijä, joka seuraa sinua minne ikinä menetkin. Palaa pirttiin ystävien joukkoon.

        Taitaa Katainen joutua tiukoille sen Himasjutun takia, se 700000 tuhatta on iso raha joka nyt on poissa monelta muulta tutjalta. Himasen vihkosta tai kirjasta en tiedä yhtään mitään, tulevaisuuden tukiminen on vaikea asia, telkkarista näin yhden tutkielman jossa jäätynyt mies 5000 vuden takaa oli tutkijoiden käsissä.
        Hyvinvoinnin tutkiminen on mahdoton asia se ei ole kiinni Kataisesta tai koko hallituksestakaan Siinä on kyse koko maailman taloudesta, se on kuitenkin varmaa, rikkaat rikastuvat varmasti entistä enemmän.
        No tässä tällaisen löhöilijän ajatuksia, Eli Late Vaan


    • catleija ek

      Ennen kauppaanmenoa joku sananen. On muuten ahvenanmaalaista tuoretta kirjolohta tarjolla.

      Pitää vielä palata noihin työväenopistojen luentoihin. Niitä on kerran viikossa ja aiheita on laidasta laitaan. Erityisen kiinnostavia ovat minusta olleet Turun elämästä kertovat. Usein luennoitsija on historiatutkija niinkuin eilinenkin, joka kertoi tekevänsä väitöskirjaa Turun 1600-luvun pyöveleistä. Myös vanhoista ja osin jo puretuista rakennuksista arkkitehteineen on ollut hienoja luentoja, samoinkuin arkeologisista kaivauksista. Onhan Turku vanha kaupunki.
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
      asiasta toiseen

      Soronnoo plussat tai miinukset, mutta jossain vaiheessa satuin huomaamaan tuon kuten jjoutavakin kuinka nopeasti alkoi miinukset karttua viestini perään.
      En usko että ehti edes viestiä lukea, nimimerkki on ratkaiseva yllyke tälle raukalle. Ihan kuin joku päivystäisi, no sama se.

      Liekö asianomainen ratonalisoinut toimiaan ja siirtynyt tutuista peräkommenteista miinustelemaan. Niillä voikin välttää karanteeniin joutumisen.

      Kun miinustelija Kahvipirttiin kirjoittamani viestin perään miinuksia kasaa, toivooko hän minun epäilevän niistä pirttiläisiä ja lopettamaan täällä viestittely.
      Se ei onnistu.
      Kiitos jjoutavalle ja texanellille myötätunnosta.

      ps. Hintriikan kanssa joskus vitsailimme tuosta hirressä roikkumisesta, kun oma viesti jäi viimeiseksi. Huulenheittoahan tuo vaan on, eikä vakavasti otettava.
      Samoinkuin pyövelipelottelu. Yritän yleensä olla asialinjalla, mutta ei se ihan aina onnistu. Sitten onneton luulen piristäväni muita.

    • texsanell1

      Mikä hieno maaliskuinen päivä tänään onkaan! Tuolla kävellessäni kierrostani ihan omaan tahtiini, seisoin hetken auringossa Auroran koulun pelikentän laidalla. Niin iloisia hihkaisuja ja riemun kiljahduksia kaikui tienoo, oppilaiden kirmatessä välitunnilla, että tajuaa kevätkauden elvyttävän lapsiakin :)

      Kotiin tullessani ruokailin viimeisen annoksen pakasteesta (tammikuinen muhennettu made) ja vannoin, etten enää valmista niin isoja annoksia, että täytyy pakastaa! Huh, mateen ominaishaju on niin vahva, että jos en olisi muistanut sen hintaa, olisin tainut jättää syömättä:D
      No, tuoretta ruohosipulia leikkelin kastikkeeseen ja olihan se ihan hyvää.
      Viikon päivät olen tietoisesti syönyt pois kaikki valmisannokset, ja ihan tympääntynyt rehellisesti sanoen.

      Tänään olen vielä illemalla lähdössä ostoksille, saa nyt nähdä opinko uusille tavoille!

      *Minä vaan tiskaan astioita* ja sen jälkeen köllöttelen ruokalevolla,... heippa

    • Heippa.

      Ilmoittaudun tällekin päivälle ja iloitsen kovasti paremmasta voinnistani.

      Kävimme sulhon kanssa kaupoilla ja kävin myös lankakaupassa muutaman puuvillalanka kerän ostamassa,. Ei oikeestaan ollut edullistakaan, 2,50euroa kpl.

      Värit oli kovin pastellisia ja hentoja, tummia värejä ei ollenkaan. Olisin ostanut miehen myssyyn sopivan väristä, luulen ettei ukot tykkää hempeistä väreistä.
      Miun sulho ei ainaskaan laittaisi persikan väristä virkattua myssyä, vaikkas kuinkas söötti olisi:)

      Noista plus, miinusmerkeistä, enpä niitä juuri vilkuile. Kirjoittelen vaan ja lukasen tekstini läpi ja siinä se hupi onkin.
      Voikaa paksusti ja mukavasti:o))
      Hei hei

      • marja-liisa...

        Minäkään en ole noihin plussiin ja miinuksiin syventynyt. Ei jaksa kiinnostaa. Mutta annoin kuitenkin Wiiwidearille plussan, siitä syystä kun aina niin nätisti sulhosta kirjoittaa!

        Minäkin olin sen entisen sulhasen kanssa liikkeellä. Uimassa käytiin. On nyt käyty säänöllisesti joka torstai. Otettiin tavaksi, että edes joku harrastus olisi.
        Aika paljon oli uimaporukkaa, melkein kaikki vanhoja naisia, ihan muutama pappa on aina sekaan sotkeutunut, mutta akkavalta ihan selvästi. Ehkä se miehillä on se lähtemiskynnys korkeampi. Kyllä meilläkin alkuun oli ihan kapina, että hän ei lähde, mutta on nyt jo tyytynyt kohtaloonsa ja polskuttelee siellä mukana.

        Meillä täällä aurinko paistaa edelleen, että täytyy lähteä laskemaan sälekaihtimia alas, muuten ei näy kauniit ja rohkeat ollenkaan! Ja sehän on tärkeää nähdä, missä vaiheessa siellä rakkaus asiat on. On vähän pitkäveteistä minun makuuni, pistäsin mielelläni hommiin vauhtia. Mutta tyydytään nyt tähän.


    • Noin tulee kuljettua täälläkin,ikäänkuin huppu silmillä. En huomaa enkä ajattele mitään plussia tai miinuksia. Sitten kun niistä puhutaan alan katsoa....Enkä ole koskaan kokeillut laittaa niitä, niillä ei juurikaan ole merkitystä puoleen eikä toiseen.
      Eikä niistä kannattaisi välittää kenenkään.

      kauppareissulla huomasin miten pastellivärisiä kevät vaatteita on kaupat pullollaan. Kauniita ja vaaleita. Tuskin ainakaan ikämiesten asusteisiin käyvät- nuoret miehet pitävät jopa vaaleanpunaista, minttua, ja vaikka mitä.
      Meilläkin puoliskoni osti ulkoiluasun. Musta. Vähän kauniin sinista hupun ja kauluksen tuntumassa. Siitä pastellivärit on kaukana.
      SEhän se on ostettava, missä viihtyy ja mikä hyvältä tuntuu.
      Ja on kukkarolle sopiva- sekin vielä.

      Ennen hevosen liha oli hyvää, kallista ja arvostettua. Kai vieläkin on .
      Tuo salailu ja salakuljetus eri maihin on laittanut likaisen leiman hepan kylkeen.

      Eduskunnassa taas pöly lentää kun Himanen ja J. Käteinen yrittää todistella tekosiaan oikeiksi.
      Kyllä isänmaan asioihin paneudutaan sitten huolella......
      Juu, eihän tämä ollutkaan politiikkaosasto, joten eipä muuta.

      Huomasin että jalkoja ei "suoni" ollenkaan , kun remppaan niitä kuntosalilla . Ilmeisesti veri kiertää kohisten, jolloin ei noita lihasgramppeja pääse tulemaan. jalat ovat lämpimätkin.
      Kuka vain muuten kykenee niin voi suositella, jokainen omien voimiensa mukaan. Jokaiselle löytyy sopivia laitteita.
      Onhan se samalla mielen virkistystäkin. Siellä kun käy ne samat tutuiksi tulleet ihmiset. Voi yhdessä tehdä vaikka maailmaa paremmaksi.

      Nyt jutut poikki, halki ja pinoon. Se on heippa!

    • plims ploms

      No ei sitte tippaakaan välitetä plussista eikä miinuksista sehän on selviö. Tunnettu tyyppi on nyt oikein innoissaan ja pannut enäempi plussia. Tämä sem kertoo että yhden miehen käsissä ne on plissat ja miinukset. Eihän Katleijakaan tosissaan vastaan ole. Antaa tyypin pitää leikkikalunsa, eipähän ole pahemmassa ilkityössä sinä aikana.

      • +-0

        ei ole mies, vaan tunnettu naispuolinen moninikki,plim ploms se siinä lisää sotkee tekosiaan


    • catleija ek

      Kylläpä aurinko jo lämmittää, sen huomaa. Tyttäreni kertoi istuneensa parvekkeellaan baden-baden tuolissa uimapuvussa aurinkoa ottamassa. Mittari oli näyttänyt 26 astetta. Sanoin että älä nyt polta nahkaasi siellä. Kuulema villasukat oli jaloissa kun parvekkeen lattia on vielä kylmä.
      Meri-Kukka on huomannut kuntosalin edut. On se mainio paikka kun siellä saa niin helposti monipuolisen liikunnan itselleen.
      Ihmeen paljon siellä käy ikääntymyttä porukkaa ja on oikein eläkeläisten vuorojakin. Kun treenin jälkeen ui ja saunoo, niin siinä on päivän ohjelma eikä muuta jaksa.
      Minulla kysymys onkin siinä, miten saan itseni sinne menemään. Hyvä m-k kun muistutit, jospa huomenna sitten.
      Nyt pitää mennä fileoimaan se kaupasta ostettu kirjolohi ja laittaa paloina pakastumaan.

    • SkillaN*

      Huomenta ja hyvää naistenpäivää kaikille ihmisille, niin naisille kuin miehillekin.
      Aina on aihetta juhlia naistenpäivää. meillä täällä on naisten asiat melkoisen hyvin, näin ei vielä ole läheskään joka paikassa.
      Nainen on alistettu monessa maassa, synnyttäjiksi, perheen elättäjiksi ja jo lapsesta lähtien tytöt ovat omaisuutta mille voi tehdä mitä huvittaa.
      Onneksi on naisia joille on tullut tärkeäksi hoitaa naisten asemaa, paljon on tehty, paljon on tekemättä.
      Suomessakaan ei taloudellinen tasaarvo ole kaikin osin kunnossa, sama palkka samasta työstä ei vielä ole tavoitettuna.
      Kuitenkin meillä naisen sana kuullaan, arvostetaan, hyvä naiset.

      Jalkoja tulisi kovasti voimisteluttaa, näin kertoi Tv tohtorikin, kun polven toiminnoista kertoi, siltä istuimelta tätä kehoitusta noudatin, hyvässä kunnossa ei jalkani ole, mutta kaiken olen yrittänyt mitä tämän parin hyväksi voi tehdä, saa nähdä kestääkö loppuun asti.
      Kuntosalilla en käy, itsenäisesti yritän "liikutella".

      Wiiwidear osta jotakin tummempaa väriä sulhosi pipoon, vaikka kuinka kiva olisi neuloa niistä hempeistä väreistä, niin ei ne minunkaan mielestä miestä pue;)
      Onko se vaan päähän pinttymä joka pitäisi pois heittää, miksikäs ei miehetkin voisi hempeistä tykätä ja onhan nyt paljon jo koruja ja sun muuta myös miesten käyttössä.
      Ehkä kalkkeutunutta ajatusta, josta pois pitäisi päästä.

      Tuo plussa ja miinus juttu vielä, katselin noita merkintöjä ja eihän ne edes hetkauta tuota yleis määrää, yksi siellä näkyy ketjun kohdalla, vaikka merkkejä rutkasti ketjun sisällä, ei todellakaan moiseen asiaan kannata mitään huomiota laittaa.
      Yllyke vaan niiden laittajalle, jos kaikkeen tartutaan, en minäkään ymmärrä miksi noita peukkuja onkaan.
      Ihmettelen sitäkin, miksi sitä oksapuuta ei voi takaisin laittaa, olisi paljon selkeämpää viestejä oikeaan kohtaa laittaa.
      Kirjoitellaan vaan, ei merkkejä tuijoteta, kai se nyt on joku tapa osoittaa jotakin, ei kenenkään arvoa nosta ei laske.
      Koskaan ei kaikkia voi miellyttää, milloin" nuollaan", milloin" mollataan", sellaisia me ihmiset vaan ollaan.
      Sitkeästi yritän olla oma itseni, kirjoitan niin kauan kun haluni riittää, en uhkaile lähteväni, en pysyväni, olen vaan;)
      Ehkä tämä juttu on ohi päästy.

      Soittelin eilen hoitajalle ja pyrin mittauksiin, kertoi kaiken olevan hyvin viime kokeissani, ei aihetta uusiin kokeisiin, no mitäpä siinä muuta, eikun porskutellaan.
      Hyvät juhlat oli eilen 70 kymppisellä, mustikka kukkoa syötiin jälkkäriksi ja olipa se hyvää, laulettiin ja naurettiin, kiva yhdessä olon hetki vietettiin.
      Jätänkin tällä kertaa tähän, vaikka juttua jää varastoon;)
      Junan kyytiin on ehdittävä, hauskaa päivää teille pirtin väki ja lukijat.

    • Hyvää Naistenpäivää !
      Toivottelen sitä kaikille aikuisille, lapsille, ukeille,mummeille, miehille ja
      NAISILLE ! Onnea ,Rauhaa ja rakkautta kaikille !

      • Erityisen hyvää naistenpäivää kaikille pirtin ihanille naisille.


      • Liisa S.

        Iloista naistenpäivää kaikille meille tytöille! Miten hassulta tuntuukaan tuo tyttö minuun mummeliin sovitettuna, mutta anoppini opetti että sitä voi käyttää myös vanhana.
        Hänen kurssinsa tytöt pitivät vuorollaan tiistaikerhoa, kahvikutsuja, joilla oli aina leivoksia ja muutenkin kaikkia seitsemää sorttia tarjolla, ja anoppi todella puhui aina kurssin tytöistä.
        Kaikkeen totuin kuitenkin ja tyhjä paikka jäi anopin yli 9-kymppisenä poistuttua tuonen tuville. Vanhana hän turvautui minuun ja autoin häntä niin paljon kuin pystyin.
        Liikkua pitäisi ja niinpä teenkin taas tänään minäkin. Se tekee hyvää niin sielulle kuin kehollekin.
        Hei ja iloa päiväämme!


      • Metsien mies
        Liisa S. kirjoitti:

        Iloista naistenpäivää kaikille meille tytöille! Miten hassulta tuntuukaan tuo tyttö minuun mummeliin sovitettuna, mutta anoppini opetti että sitä voi käyttää myös vanhana.
        Hänen kurssinsa tytöt pitivät vuorollaan tiistaikerhoa, kahvikutsuja, joilla oli aina leivoksia ja muutenkin kaikkia seitsemää sorttia tarjolla, ja anoppi todella puhui aina kurssin tytöistä.
        Kaikkeen totuin kuitenkin ja tyhjä paikka jäi anopin yli 9-kymppisenä poistuttua tuonen tuville. Vanhana hän turvautui minuun ja autoin häntä niin paljon kuin pystyin.
        Liikkua pitäisi ja niinpä teenkin taas tänään minäkin. Se tekee hyvää niin sielulle kuin kehollekin.
        Hei ja iloa päiväämme!

        Hyvää naistenpäivää Kahvipirtin kaikille hyville naisille!

        Usein täällä pistäydyn lukemassa, sillä rauha ja
        keskinäinen hyvyys rauhoittaa kulkijan mielen!

        Hyvää jatkoa teille!


      • Arvi Lind aamuTVssä
        Metsien mies kirjoitti:

        Hyvää naistenpäivää Kahvipirtin kaikille hyville naisille!

        Usein täällä pistäydyn lukemassa, sillä rauha ja
        keskinäinen hyvyys rauhoittaa kulkijan mielen!

        Hyvää jatkoa teille!

        "Tunnetut suomalaiset puhuivat Ylen Aamu-tv:ssä naistenpäivän kunniaksi suomalaisesta naisista.
        Legendaarinen uutisankkuri Arvi Lind vertasi suomalaista naista Ylen Aamu-tv:ssä suomenhevoseen. Hän kertoi tehneensä vertauksen jo joskus aiemmin, mutta että hänet oli silloin ymmärretty väärin.

        - Olen sanonut, että suomalainen nainen on paras yleisnainen, sillä lailla niin kun on suomenhevonen. Suomenhevonen on ainoa hevosrotu, joka pystyy olemaan kilpahevonen, ravihevonen, ratsuhevonen ja työhevonen.

        Suomalainen nainen pystyy olemaan hellä äiti, pystyy olemaan virkanainen, hyvä työssään ja ammatissaan, hyvä rakastaja. Kaikkea sitä on suomalainen nainen, Lind sanoi Ylen mukaan."
        Iltasanomat


    • catleija ek

      (lainattua, runo Pirjo "Pönni" Jokinen)

      Vaikkakin.. tasa-arvon nimissä ..
      tokko kukaan nainen jalustalle halajaa
      sieltä alas mullinmallin voi nääs kapsahtaa
      *auts*
      ailahtelevainen on niin mieli
      kärkäs kiivas joskus kieli
      hormonit kun aikaansaa
      monenmoista vaikuttaa

      kyllä se vaan mieskin on
      epelinä verraton
      ilman niitä
      ei nääs siitä
      kukaan tähän maailmaan
      yhtään naista kaan..

      Iloista naistenpäivää kaikille sukupuoleen, säätyyn, varallisuuteen ihonväriin.. katsomatta!

    • Hyvää naisten päivää, teille täällä Kahvipirtissä ja kaikille naisille kaikkialla!

      SkillaNin sanat ovat paikallaan. Paljonhan on tapahtunutkin tasa-arvon puolesta, mutta korjattavaakin on vielä. Kyllähän naiset yleensä ovat sosiaalisempia ja herkempiä kertomaan niin iloistaan kuin vastoikäymisistään. Miehiin enemmän littyy jörrikkämäisyys, mutta poikkeuksiakin on puoleen ja toiseen.

      Ehkäpä kuulun enempi niihin"jörriköihin." SkillaN mainitsi korujen käytöstä. Kyllä ne mielestäni paremmin naisten käyttöön sopivat, aikojen kuluessa siihen on silmä tottunut.
      Mielipide ja "vanhoillisuushan" se vaivaa, ikinä en ole käyttänyt koruja, ei ole tullut edes harkintaan. Kaikenlaisista lävistyksistä puhumattakaan. Kellon ranteenkin pidän nahkaisena, ei sen tarvitse kullalta tai hopialta välkkyä. Siihen on kyllä myös käytännön syynikin. Nahkaranneke on miellyttävämpi pitää.

      Plussa-miinustelu on turha toimi. Monihan niihin näyttää väliin hermostuvan. Silloin vasta huomaan edes niitä katsoa.
      Ei niille merkeille kannata antaa mitään arvoa, tulipa ne sitten kumminpäin tahansa. Vai kävisikö tähän julkkisten tai politiikkojen joskus lausumat: "Se on aivan sama, puhutaanko hyvää vai pahaa, kunhan puhutaan. Hiljaisuus tuhoaa." No, ihan tosissani tätäkään sano.

      Pakkasta oli -15, mutta aurinko paistelee pilvettömältä taivaalta. Taitaa on tulossa hyvä päivä.

    • Hyvää naisten päivää, teille täällä Kahvipirtissä ja kaikille naisille kaikkialla!

      SkillaNin sanat ovat paikallaan. Paljonhan on tapahtunutkin tasa-arvon puolesta, mutta korjattavaakin on vielä. Kyllähän naiset yleensä ovat sosiaalisempia ja herkempiä kertomaan niin iloistaan kuin vastoikäymisistään. Miehiin enemmän littyy jörrikkämäisyys, mutta poikkeuksiakin on puoleen ja toiseen.

      Ehkäpä kuulun enempi niihin"jörriköihin." SkillaN mainitsi korujen käytöstä. Kyllä ne mielestäni paremmin naisten käyttöön sopivat, aikojen kuluessa siihen on silmä tottunut.
      Mielipide ja "vanhoillisuushan" se vaivaa, ikinä en ole käyttänyt koruja, ei ole tullut edes harkintaan. Kaikenlaisista lävistyksistä puhumattakaan. Kellon ranteenkin pidän nahkaisena, ei sen tarvitse kullalta tai hopialta välkkyä. Siihen on kyllä myös käytännön syynikin. Nahkaranneke on miellyttävämpi pitää.

      Plussa-miinustelu on turha toimi. Monihan niihin näyttää väliin hermostuvan. Silloin vasta huomaan edes niitä katsoa.
      Ei niille merkeille kannata antaa mitään arvoa, tulipa ne sitten kumminpäin tahansa. Vai kävisikö tähän julkkisten tai politiikkojen joskus lausumat: "Se on aivan sama, puhutaanko hyvää vai pahaa, kunhan puhutaan. Hiljaisuus tuhoaa." No, ihan tosissani tätäkään sano.

      Pakkasta oli -15, mutta aurinko paistelee pilvettömältä taivaalta. Taitaa on tulossa hyvä päivä.

    • Hyvää naisten päivää, teille täällä Kahvipirtissä ja kaikille naisille kaikkialla!

      SkillaNin sanat ovat paikallaan. Paljonhan on tapahtunutkin tasa-arvon puolesta, mutta korjattavaakin on vielä. Kyllähän naiset yleensä ovat sosiaalisempia ja herkempiä kertomaan niin iloistaan kuin vastoikäymisistään. Miehiin enemmän littyy jörrikkämäisyys, mutta poikkeuksiakin on puoleen ja toiseen.

      Ehkäpä kuulun enempi niihin"jörriköihin." SkillaN mainitsi korujen käytöstä. Kyllä ne mielestäni paremmin naisten käyttöön sopivat, aikojen kuluessa siihen on silmä tottunut.
      Mielipide ja "vanhoillisuushan" se vaivaa, ikinä en ole käyttänyt koruja, ei ole tullut edes harkintaan. Kaikenlaisista lävistyksistä puhumattakaan. Kellon ranteenkin pidän nahkaisena, ei sen tarvitse kullalta tai hopialta välkkyä. Siihen on kyllä myös käytännön syynikin. Nahkaranneke on miellyttävämpi pitää.

      Plussa-miinustelu on turha toimi. Monihan niihin näyttää väliin hermostuvan. Silloin vasta huomaan edes niitä katsoa.
      Ei niille merkeille kannata antaa mitään arvoa, tulipa ne sitten kumminpäin tahansa. Vai kävisikö tähän julkkisten tai politiikkojen joskus lausumat: "Se on aivan sama, puhutaanko hyvää vai pahaa, kunhan puhutaan. Hiljaisuus tuhoaa." No, ihan tosissani tätäkään sano.

      Pakkasta oli -15, mutta aurinko paistelee pilvettömältä taivaalta. Taitaa on tulossa hyvä päivä.

    • Sori! Lähettämisessä vaikeuksia. Sitten rysähti tuplaten - ehkä naistenpäivän kunniaksi!

      • ttalo nousevan auringon

        Naistenpäivä tulisi olla jokaisena päivänä niin maailma olisi varmasti nykyistä paljon turvallisempi elää...nainen johtajana ei olisi niin aggressiivinen kuin mies pahimmillaan voi olla.
        Isäni ei fyysisesti hakannut äitiämme eikä meitä lapsia, mutta henkisen väkivallan hän toki osasi, siirsipä hän sitä taitoa meille lapsillekin.


    • kisumirrit

      Hauskaa ja iloista naistenpäivää,olisikohan nyt meidän pidettävä täydellinen lepopäivä,. Minusta siltä alkaa tuntumaan , kun kaveri kuuluu keittiössä kolisevan.Kävin vilkaisemassa mitäs koluat.Hyvä tunne siitä välähti ,hän laittaa Karjalanpaistia uuniin,joten useammaksi päiväksi näytti tuo kasa lihoja uumoilevan,.Onneksi sitä voi muovailla lopuksi vaikka keiton,kaksipäivää syödään
      perunoiden ja salaatin kanssa.
      Kevä aurinko silmiini tässä paistaa,jottei tahdo nähdä kirjoittaa.

      tässäpä hetan plörinät. Iloista mieltä kaikille ja lepäillän ,kesä nopeammin tulee.
      p,,,s-tuolla yleisellä puolella nimimerkilläni kirjoittivat tiuhaa kaikkea järetöntä,joten sanon ,meidän kesken nyt hevar.=kisumirrt

    • Nea*

      Iloista naistenpäivää meille kaikille pirttiläisille ja muillekin!

      Kiitos hauskasta runosta catleija ek, en ole tuota kuullutkaan.

      Siivoamaan aloin jo aikaisin, kun satuin heräämään, niin tuumasta

      toimeen, mutta imurointihommaksi se vain jäi, koska ulkona oli aikamoinen puhuri!
      Eipä ne matot olisi pysyneet telineessä, vaan kohta olisi naapurin pihalta

      niitä saanut lähteä hakemaan.

      En ole myöskään noita plussia ja miinuksia pannut merkille ennemmin kuin

      nyt, kun niistä on puhuttu. Eipä sitä kaikkea ehdi huomaamaan.

      SkillaN"ille vielä erityisnaistenpäiväonnittelut! Hän kun jaksaa olla aina

      reipas ja iloinen! Antaa se voimaa meille muillekin!

      Studio 55 tänään oli Tea Ista, nauratti kun hän kertoi ohjaajamiehestään,

      Kuinka hän oli kerran sanonut Tealle :" Aina sinä, sinä sinä, on

      olemassa muitakin"! Moitti Teaa, että hän oli liian itsekeskeinen.

      Sanoi sen jälkeen sen muistavansa.

    • Hintriika*

      Antoisaa päivää naisille ja kaikille tasapuolisesti! Siivoukseksi tämä naistenpäivä meni minullakin. Ajankulu aina yllättää. Eilen illalla äkkäsin, että jo ensi viikolla on päivä, jolloin olen luvannut ottaa satunnaisen matkailijan yhdeksi yöksi kämppäkaveriksi. Ei silti, että hän minun nurkkiani tutkisi, mutta onhan se hyvä tekosyy. Joskus sentään on luutuakin näytettävä lattioille pelkän imuroinnin sijasta. Niinpä tänää näytän sitä.

      Lehdestä luin, että naisten päivää olisi vietetty Suomessa vuodesta 1975. Varmaankin se silloin on saanut paikkansa allakassa, mutta kyllä minun entisellä työpaikallani (jossa aloitin 1967) miehet jakoivat ruusuja ja tarjosivat kakkukahvit joka vuosi maaliskuun 8:ntena. Että jotenkin huvitti, kun se uutena asiana löydettiin Suomessa. Mutta hyvä, että löydettiin. Meillä asiat on jollakin mallilla, mutta ei koko maailman mittakaavassa. Kuten täällä on jo todettukin.

      Arvaatte varmaan, että olen täällä pirtissä saadakseni ylimääräisen tauon. Menköön se vaikka naistenpäivän piikkiin. Siivous ei kyllä tule valmiiksi, jos en hilaa takapuoltani ylös tästä kiikkustuolista. Olen joskus kirjoittanut pakinan aavesiivoojasta, mutta kotiini se aave ei ole koskaan eksynyt.

      Siivousnaisten(kin) päivän jatkoa!

    • Heippa pirtille ja mukavaa naistenpäivän iltaa.

      Ruusuja en saanut, enkä muitakaan kukkasia, mutta sain arjen ihanuutta: Nauttia valmiiksi laitetusta ruuasta, illan korvalla kahvikupposesta, seurasta kauppareissuilla....Niistä minä kiitän näin naistenpäivänä, sulhoani. Hellyttävää jörrikkää, jonka nainen on saattanut maailmaan....

      Niistä myssyistä, enhän mie sulholle virkkaa myssyä, vaikka hän pitkin hampain joskus mallipäänä onkin. Sytomyssyjä taas valmistan, sain lopulta työn päähän kiinni. Tarkoitin että on kovasti pastellisävyjä myynnissä, tummat langat oli myyty jo pois. Niikuin ynnämuu kertoi, vaaleat värit on tämän kevään hittejä, mutta ei meijän ukkokulta sunkaan vetäisi päälle vaaleanpunaista tai neonvihreää paitaa. Hui olokoon...on meijän pitäydyttävä hieman maltillissa väreissä. Kellon hihnan hän vaihtoi metalliseen, kun kerroin kuinka tyylikäs on metalliranneke:) On hän niin lutunen....

      Kuullaan taas mie lähen saunakahveille
      Hei hei

    • SkillaN*

      Huomenta pakkasaamuun, kuusitoista astetta mittarissa.
      Kiitokset naistenpäivän onnitteluista, osan otan itselleni;)
      Metsien mies, mukava kuulla että lukemassa käyt, voisit joskus viestinkin laittaa, kuten nyt teit.
      En ollenkaan huonoa tykkää Arvi Lindin vertauksesta, kyllä suomen hevonen hyvä vertailu kohde naisiinkin, sinnikkäitä ja rauhaa rakastavia kumpikin.
      Ikävää tuo henkinen väkivalta, hyvin tehokasta sekin, jättää pysyvät vammat mieleen ja mallina myös lapsille jatkumoon.
      Ihanaa, mieli voi olla tyttösen, helpommin saattaa elämä edetä, kyllä ne kehon vaivat totuudesta muistuttaa.

      Vakuuttavasti toit kertomasi esiin ynnämuu ja ketju jatkui, noita pieniä vastoinkäymisiä sattuu, eipä väliä.
      Noin se on, jos ei ole naista ei miestä jatkumo loppuu, siis tärkeitä toisillemme olemme ja arvoa kumpikin sukupuoli ansaitsee.

      Kyllä tuo pakkassää sytyttää innon siivoukselle, pölyjen kiidätys ulkoilmaan innostaa, tulipa vieraita tai ei, tämä tauti meitä naisia aika usein vaivaa.
      Kyllä tuo helliminen miesten puolelelta on joskus havaittu, kuten H*, wwiwidear kerroitte, kyllä nämä mörököllit osaavat, hevatkin karjalanpaistia saa useampana päivänä nauttia.
      Nea* kuiskaan hiljaa, en aina reipas ja iloinen ole, tänne vaan yritän roolia vetää, hih,hih;)

      Nyt jatkan näillä naisille lukeutuvilla puuhilla, tuttuja hommia, leipomista ja ruuan valmistusta viikkoa varten, helppo sitten vaan lämmitellä.
      Tykkään pitää näitä päiviä jolloin keskityn vaan kyseisiin hommiin.
      Kiireellä pistäytyivät Late ja meri-kukka toivotuksineen, no joskus sitten enemmän, sitä odottelemaan tätä päivää elämään.
      Aurinkoa teille kaikille;)

      • ylikyps'***

        Moikka!!!

        Anteeksi kun en ole ehtinyt pirtissä käymään. Nyt tuon rästiin jääneet tervakset ja nurkkakaappiin pitkän pullon konjakkia, sekä vanhaatallinna, Minä pidän siit' kun tekee kahvin mustalla kermalla, Laittaa kahvin sekaan vanhaatallinnaa m,aun mukaan.

        Otankin kahvin mustalla kermalla ja ten takkaan tulet. Tervetuloa kaikki mukaan-


    • Etelä maissa

      rouvat ovat lapsiansa hoitamassa kotona, hakevat lapsensa koulusta lounaalle, nukkuvat siestan aikana ja muu aika onkin sitten kodin hoitoa ja ystäven kanssa seurustelua.

      Mutta suomalainen nainen on todella kaikkea tuota, mistä Arvi Lind puhuu!
      Suomessa talous on ollut AAA-tasolla juuri tästä syystä. Surettaa vain se, että onko ollut lapsilta pois Suomen talouden nousu?

      Annan täydet pisteet Arvi Lindille. Hän ainakin tunnustaa tosiasiat!

      (Jätänpä nyt nikkini pois eräästä tietystä syystä.) hehhee! :)

    • Metsien mies

      Suomen naiset ansaitsevat tulla kiitetyiksi naistenpäivänä, sillä he eivät sodankaan oloissa jättäneet mehiään yksin taistelemaan, vaan lottina vastasivat paljon esim. ilmavalvonnasta:
      " Ilmavalvonta erosi lottien muista tehtävistä, jotka kuuluivat perinteisiin naisten töihin, lääkintä-, muonitus-, varustus-, keräys-ja kanslia-, toimisto- ja viestijaosto..

      Lotat tähystivät viholliskoneita korkeissa suojaamattomissa paikoissa: kolmiomittaustorneissa, kirkontorneissa, hyppyrimäissä ja varta vasten rakennetuilla lavoilla sekä talojen katoilla. Paikallaan oli yleensä seistävä kaksi tuntia kerrallaan ja tarkkailtava, tapahtuuko jotakin tavallisesta poikkeavaa. Yksittäisiltä ilmavartiopaikoilta ilmoitettiin havainnoista ilmasuojelukeskukseen, josta tarpeen tullen annettiin hälytys.

      Jos ilmavartiolotan koti ei ollut lähellä, asuinolot saattoivat olla ankeat ja epäterveelliset. Peseytymiseen ja vaatteiden vaihtoon saattoi olla mahdollisuus vain kerran viikossa. Vaatepulan vuoksi kaikilla ei ollut edes omia lämpimiä varusteita. Eräs ilmavalvontalotta kertoo työnsä eduista:lähde tarkemmin? "Pieni päiväraha saatiin, mantteli, karvalakki, huopasaappaat yhteisessä käytössä." Monet sairastuivat kylmissä ja vetoisissa tähystyspaikoissa.
      Ilmavalvonta oli lottien vaarallisimpia tehtäviä ja epäilemättä kylmimpiä. Matkat tehtiin jalan, hiihtäen ja pyöräillen. Yöllä oli kuljettava pimeässä, sillä valoa ei saanut näkyä mahdollisten pommitusten ja desanttien vuoksi. Matkat ja suojaamattomat tornit lisäsivät ilmavalvojan riskiä haavoittua tai kuolla." Wikipedia.

      Kun Suomi vapautui sodasta ja säilytti itsenäisyytensä, niin Suomi maksoi vielä sotakorvauksensa ainoana maana maailmassa. Kyllä naisten osuus siinäkin tehtaiden toiminnassa oli suuri.

      Kuinka monelta naiselta siihen aikaan rintamalla saikaan surmansa mies tai sulhanen, poika, veli tai joku muu läheinen!! Suuri määrä suomalaisia nuoria miehiä sai sodassa surmansa, haavoittuneitakin paljon. Nämä haavat henkiset ja fyysiset ovat pitkään vaikuttamassa.

      Vaikeata on Suomen naisilla ollut muiden maiden naisiin verrattuna! Ihmeen hyvin he ovat selvinneet.

      Kiitoksen täydestä sydämestä annan silloisille naisille kuin myös nykyisille!

      • Huom.:

        Pirttimme emäntä SkillaN kiitti sinua, ja niin teen minäkin, hyvin kirjoitit suomalaisista sodanaikaisista naisista, ja annoit tunnustusta myös nykynaisillekin! Kiitos! Ja totta on sekin, mitä SkillaN kirjoitti sodanaikaisten kotirintaman naisten suuresta panoksesta selviytymisessämme sodasta sen aikana ja jälkeen!

        "Sosiaalisen median avulla yksin toimiminen voi muuttua yhdessä toimimiseksi.

        Heikompia on tarpeen auttaa

        Selviäkään epäkohtia ei aina uskalleta nostaa esiin esimerkiksi työpaikoilla. Silloin kannattaa toimia muidenkin puolesta. Arjessa on tarpeen puuttua tilanteisiin, joissa esimerkiksi esiintyy kiusaamista, syrjintää tai rasismia. Pieni teko voi olla tärkeä.

        Vääriä perinteitä voi muuttaa

        Ilman sananvapautta demokratia ei voi toimia. Esimerkiksi niissä maissa, joissa naisilla ei ole äänioikeutta, ei ole myöskään demokratiaa. Oikeuksien puutetta perustellaan perinteillä, vaikka kyse on vallasta. Huonoja perinteitä voi muuttaa omassa lähipiirissä."


      • Ja on tärkeätä
        Huom.: kirjoitti:

        Pirttimme emäntä SkillaN kiitti sinua, ja niin teen minäkin, hyvin kirjoitit suomalaisista sodanaikaisista naisista, ja annoit tunnustusta myös nykynaisillekin! Kiitos! Ja totta on sekin, mitä SkillaN kirjoitti sodanaikaisten kotirintaman naisten suuresta panoksesta selviytymisessämme sodasta sen aikana ja jälkeen!

        "Sosiaalisen median avulla yksin toimiminen voi muuttua yhdessä toimimiseksi.

        Heikompia on tarpeen auttaa

        Selviäkään epäkohtia ei aina uskalleta nostaa esiin esimerkiksi työpaikoilla. Silloin kannattaa toimia muidenkin puolesta. Arjessa on tarpeen puuttua tilanteisiin, joissa esimerkiksi esiintyy kiusaamista, syrjintää tai rasismia. Pieni teko voi olla tärkeä.

        Vääriä perinteitä voi muuttaa

        Ilman sananvapautta demokratia ei voi toimia. Esimerkiksi niissä maissa, joissa naisilla ei ole äänioikeutta, ei ole myöskään demokratiaa. Oikeuksien puutetta perustellaan perinteillä, vaikka kyse on vallasta. Huonoja perinteitä voi muuttaa omassa lähipiirissä."

        tunnistaa ja tunnustaa se rasismi, mikä kohdistuu suomalaisiin. Siitäkin on puhuttava!


    • Kerttu L

      Pienellä kirjoituksella osallistuisin:
      Kyllähän itse muistan työstä tullessani, miten lapset olivat aina tarvitsevimmillaan juuri sillä hetkellä, kun itse oli saanut kaksi muovikassiani ja oman itseni vihdoin vedettyä oven sisäpuolelle. Väsynyt oli ottamaan heidät syliini.

      Hiukan kadehdin siksi lämpimäin maiden äitejä, jotka lounaan jälkeen siestaa vietettyään olivat heränneet ja taas pirteinä valmiit ja vahvat ottamaan lapsensa kouluista vastaan, samoin miehensä, ruuan laittoon ja kaikkeen.
      kyllä Suomessa lapset ovat sekä sodan ajan jälkiseurausten että äitien työssäkäynnin seurauksena vähemmän saaneet, monet ehkä osattomiksikin jääneet.

      Nyt sitten se taloudellinen hyöty on vietävä niihin lämpimiin maihin etelään, kun EU miljaardeja vaatii juuri meiltä Suomesta.
      Että onko sekään oikein, sillä Suomessa asumiskustannukset pakkasen ja lumen maassa ovat moninkertaiset Etelä-Eurooppaan verraten.

      "Espanjaa piinaa vanhoihin valtarakenteisiin kohdistuva luottamuspula. Espanjalaisten suurin viha kohdistuu lahjussotkuissa rypeviin ja äänestäjistä etääntyneisiin pääpuolueisiin, joilta kaivataan ryhdistäytymistä ja uudistuksia.

      Hovin etuoikeuksia ei katsota hyvällä samaan aikaan kun ankara talouskriisi on syössyt miljoonat ihmiset työttömiksi ja sadattuhannet maksukyvyttömiksi joutuneet ovat menettäneet kotinsa pankeille." (HS)

    • catleija ek

      Olisiko nyt jo iltapäiväkahvin aika. Parina aamuna olen herännyt liian aikaisin jo ennen klo viittä, vain viisi tuntia yöunta takana.
      Siinä sitten tunnin verran valvoin vuoteella, kunnes nousin aamukahvin keittoon.
      Rukkaakohan minun kroppani sisäistä kelloaan kesäaikaan, määt ja ti
      Ykkösaamun jälkeen tulikin telkkaria katsoessa unetus ja nukuin puolitoista tuntia.
      Kuten Etelä maissa niin meilläkin ennen äidit oli kotona. Minun sydäntäni riipaisee ajatus kuinka pojanpojan pikku tyttökin kuten siskonsakin vuoden vanhana hoitoon viedään. Nyt saa vielä äidin rinnoilta ruokansa nauttia ja päältä näkee kuinka tiivis yhteys lapsella ja äidillä on. Syksyllä joutuu päivittäisen eroon tottumaan ja pakkohan se on lapsen tottua.
      Vielä 60-luvun lopulla lapsipsykologiassa puhuttiin 'äidin riistosta' ja liian aikaista eroa äidistä ei hyvänä pidetty. Katsottiin että aikaisintaan kolmivuotias pystyy siihen jo mukautumaan.
      Niin on ajat ja tavat muuttuneet meillä. Nyt vertaillaan erilaisia elämäntapoja vaikkapa muiden Eu-maiden kanssa. Vaikeaa on tuo yhtenäistämisen prosessi, ei hyvältä tunnu.
      Mutta tuo suomenhevosvertaus oli Lindiltä hyvin osuva, moneen taipuu suomalainen nainen.

      • catleija ek

        näppisvirhe
        määt ja t, pitää olla määt ja tiijä, joka on suomeksi mene ja tiedä.


    • Kerttu L

      Meidän sukupolvemme ei saanut edes päiväkotimahdollisuutta, kun niitä ei vielä ollut.
      Lastentarhoja oli, muttei niihin lapsia saanut viedä.
      Ei ollu kuin lyhkänen äitiysloma, ei hoitovapaatakaan.
      Kahdeksi tuntui äiti keskeltä repeävän, kun lapsi piti jollekin perheelle hoitoon viedä ja itse työhön mennä. Kauhea asuntovelka niskassa.
      No, nämähäm me kaikki tiedämme.

      • Miksi en voi antaa

        plussaa Metsien miehelle?


    • ////

      Miten epähienoa ja vihjailevaa tuollainen onkaan. Taitaa olla harva seula!

      • Meni niin vaikeeks, etten taida muuta sannakkaan.


    • se on

      levinnyt jo kahvipirttiinkin.

      • en tätä kehuakseni

        Mukavia asioita huomennakin. Maaliskuun lämpötilaksi -20C on kai harvinainen, mutta lauhtuuhan se päiväksi. Aurinko nousee jo ennen klo 7, joten valoisaan aamuun saamme heräillä.
        On ruokaa ja juomaa lämpimän asunnon lisäksi. Saa olla kiitollinen, että joltinenkin terveys sallii häiriöttömän yöunen.


      • Kerttu L
        en tätä kehuakseni kirjoitti:

        Mukavia asioita huomennakin. Maaliskuun lämpötilaksi -20C on kai harvinainen, mutta lauhtuuhan se päiväksi. Aurinko nousee jo ennen klo 7, joten valoisaan aamuun saamme heräillä.
        On ruokaa ja juomaa lämpimän asunnon lisäksi. Saa olla kiitollinen, että joltinenkin terveys sallii häiriöttömän yöunen.

        samoin minullakin, klo 23 - 7.30 suunnilleen. Kiitollinen saa ollakin terveydestään, ja päivällä kun liikkuu ja elää, niin yöllä nukkuu syvää ja hyvää unta. Hyvää yötä pirttiläiset!


      • Onko kynnys

        liian matala?


      • vähän valoa
        Onko kynnys kirjoitti:

        liian matala?

        Sellainenkin yhdistys on olemassa kuin matalakynnys.ry. Jonkunlaista sosiaalista ja auttavaa työtä tekee varmaankin. Matala kynnys on ollut niillä ensimmäisillä leivosilla eli kiuruilla, joita on jo nähty monella paikkakunnalla.
        Tänne kahvipirttiinkin on matalakynnys kirjoitella, kunhan vaan käyttäytyy asiallisesti ja hyvän nettiketin sääntöjen mukaisesti. On se nurkkapöydässä piipahtaneenkin aika ottaa sukset seinustalta ja hiihtää kotiin.
        Vanha kalenteri kertoo, että huomenna 10.3 on Aurooran päivä. Mikko Kuustosen laulua lainaten, oi Auroora, etkö lainaisi...


    • texsanell1

      Huomenta Kahvipirttiin!

      Tulen aikaisin juomaan pirtin nopeaa nappikahvia, kun aion paistaa levypiirakan heti aamusta. Otin lämpiämään jauhelihan ja voitaikinan ja odotellessa on kiva juoda aamukahvit:)

      Saan yllätysvieraita, enkä raatsi käyttää aikaa leipomiseen, kun päätin piirrellä ja jututtaa pientä Juri Enzoa. Vanhemmat tulevat kun ostoksiltaan ehtivät, niin tarjoan lihalientä ja lihapiirakkaa.
      Kylmä aamu pakkasta -19° eipä ole ulos asiaa heti aamusta.
      Mukavan lämmin tulee keittiössäkin leipomisesta.
      Kylläpä nukuin komeat 8 t, saunan jälkeen alkoi niin ramasemaan, että jo 10.30 pujahdin Nukkumatin kainaloon.

      Nyt vielä vilkaisen nettiuutisia ennen leipomisia, ja toivotan kaikille
      Hyvää sunnuntaipäivää!

      • Liisa S.

        Huomenta pirttiin!
        Sipulit on pilkottuina lautasella, toisella viipaloidut herkkusienet, oliiviöljy otettu esiin sulamaan, broilerin fileet avattu valmiiksi, paistinpannu kansineen valmiina. Tänään teen lounasta vähän isommalle porukalle.
        Noilta osin ruuan voi tehdä valmiiksi etukäteen, minusta se on parempaa sillä tavalla tehtynä.
        Iloista maaliskuista sunnuntaipäivää pirttiin & meille kaikille!


      • Pakkasaamua 20 pykälän edestä. Hangelle on ripoteltu pienen pieniä timantteja.
        Aurinko on niin maan peijakkaan kirkas, etten varttituntiin näe muuta kuin kirkkaan läiskän, kun tulin vahingossa katsoneeksi aurinkoon ilman tummentavia laseja.
        Taitaisi olla viisanta hankkia kunnon aurinkolasit.

        Tuossa vieressä mainostaa American express, että kaikista ostoista saa pisteitä, ja ensimmäinen vuosi on heti säästöä, kun ei tarvitse maksaa 170 euron jäsenyysmaksua.

        Taidan jättää säästön ottamatta, kun totesin juuri, että tänä vuonna saan eläkettä käteen vähemmän kuin viime vuonna,
        vaikka omassa kunnassa ei veroa nostettu.
        Pitääköhän laittaa oikein kiitoskirje herra valtiolle, sen johdosta ettei se syrji vanhahkoa, vähävaraista eläkeläistä.
        Tässähän tuntee itsensä ihan täysiveriseksi kansalaiseksi!
        Ja mikä helpotus onkaan, ettei tarvitse pelätä alimmaisten setelien ja kolikoitten homehtumista eikä pohtia, mihin sen suuren eläkekorotuksen sijoittaisi.
        Eikä toisaalta tule turhia kulujakaan, kun ei tarvitse ostaa talikkoa irtaimen varallisuutensa pöyhimiseksi.

        Tunnen itseni synnyinmaani sankariksi voidessani omalta osaltani tukea EU:ta ja Kreikkaa ym.
        Ehkä jo tänä vuonna saan kutsun itsepäisyyspäivän gaalaan..
        Katsokaa tarkkaa, sillä aion vilkuttaa Teille!




        .


    • SkillaN*

      Sunnutaiaamun rauhaa kaikille, myös pienillä virkkeillä piipahtaneille.
      Toivoisi kaikkien sen verran nimeä laittavan, että tietäisi keskustellaanko miehen vai naisen kanssa.
      Metsienmies kirjoitit lotista sota- aikana, varmaan oli vaikeat olot ja olemiset, mutta kertomuksia muistan myös kotirintaman naisista, jotka joutuivat myös tiukoille.
      Mottimetsään ainakin maalla asuvat osallistuivat ja olihan niitä talkoita kaupungissakin, sukkia ja muita tarvikkeita tehtiin sodassa oleville.
      Yksin perheestä huolehtiminen oli naisten tehtävä ja sydän kylmänä odottivat pappia suruviestiä tuomaan.
      Puutetta oli myös täällä kotirintamalla, kaikki kunnia kuuluu miehille kuin naisille, sodan keskellä oleminen ei kenellekään varmaan herkkua.
      Itse olin niin pieni, muistoissani on vanhat miehet, jotka kiersivät pimennysverhojen tiiviyttyä tarkastamassa.

      Hyvä kun ylikypsä noita tervaksia muisti tuoda, pakkanen paukkuu 22 asteessa, lämmitystä tarvitsee, vaikka päivällä aurinko hommiinsa ryhtyy ja lämpöä antaa.
      Nurkkakaapista saa apua verenkiertoon, jos kylmä puraisi, kiitos vaan kaapin täyttäjille.

      Kerttu L, noinhan se on ollut ja kai tavallaan jatkuukin, vaikka nämä nykyiset äidit eivät ihan samaan tyydy, itseään myös haluavat helliä ja hoitaa.
      Minun kotona äiti oli kotona, isä sitä elantoa hankki, kai siitä mallista sitä oman elämänsä mallia otti, ero vaan siinä, että töissä käytiin, ohessa sitten perhe hoidettiin.
      Tiukoilla väliin oltiin ja kai lapset vähälle hellyydelle jäi, kun voimat ja aika ei hellimiseen riittänyt.
      Hyvin ovat selvinneet, onneksi, niin tytär kuin tyttärentytär ovat lapset pieninä voineet kotona hoitaa, nyt työelämässä ovat paremmin jaksaneet.
      Selvitty on, hyvin tai vielä paremmin, ei sijaa katkeruudelle.

      Valoa on saatu ja jo 20.3 on päivä ja yö yhtä pitkiä, kesän se siitä alkaa tehdä kun maltamme vielä vähän;)
      Aurooran päivähän se on, kaunis on nimi.
      Niin, paljosta saa olla kiitollinen, terveydestään, kodista, ruokaa vielä riittää, yöunet hyvät, pirteänä voi päivänsä aloittaa.
      Kaikilla ei näin hyvin ole, ei ole mukava heti väsyneenä aloittaa päivää yön unettomuuden tai kolotusten jälkeen, surullista, voimia silti ja jospa huominen olisi parempi.

      Kynnys pirttiin on matala, mutta toivoisin, että ei ilkeillen pirtin ovea aukaista ja jos hyvin lyhyillä viesteillä kirjoittelemme, ketju hurahtaa täyteen, jaksaakos sitä aina uutta olla aloittamassa;)
      Kiitos texsanell kahvien keitosta, nytpä on juotu pirtin kahvit ja livenäkin useampi kuppi, siitä se päivä alkaa, kaunista päivää kaikille.

    • catleija ek

      Sunnuntaiaamua!

      SkillaN* vielä aamupuuhissa, ei vielä ollutkaan tuttua aamun avausta pirtissä.
      Kylmän pakkasyön jälkeen näyttää tulevan kaunis aurinkoinen päivä. Silmiä häikäisee tuo kirkkaus, aurinkolasit on silmille laitettava ulos mennessä.
      Nukuin minäkin melkein kahdeksaan ja aamukahvia tässä nautin näpyttelyn kera. Hyvät unet antaa ulkoilu, eilen sauvoin puolitoista tuntia kauniissa ilmassa lenkkikaverini kanssa, ei ihme että nukutti.
      Ihan tässä on kuin karhu talviunesta heräämässä, valolla on ihmeellinen vaikutus.
      Jatketaan tätä päivää kukin tahoillamme.

      • cat...

        Myöhässä olin, siinähän SkillaN emäntämme onkin, turhaan huolestuin.


    • Vähän vähemmän täällä pakkasherraa. Eipä mitään, aurinko porottaa pilvettömältä taivaalta. Jätän ulkoistamiseni iltapäiväksi, sillähän se suttauntuu.

      Kiitän teitä rehdistä ymmärtämisestä, kun toskasin viimeksi tulemaan kertausta kertauksen perään. Tottahan siitä haittaa oli, mutta onhan täällä "paperia." Hätäinen olin touhuissani. Enkä yrittänyt poistaa, koska kerran jo aikaa sitten tein siinäkin virheen, ja silloin tein päätöksen, että mitään en poistele.

      Aurinkolaseja tarvitsen, sen on todennut silmäpesialistikin. Silmäteräni ei pelaa ihan normaalisti, ei reagoi riittävästi valon mukaan. Lieneekö ollut aikoinaan vähän huonot tarvikkeet. Muutoin pärjään vielä omillani, vaikka ajokorttiin tarvittavilla näytöillä.

      Kansalaiskuntoahan se vaatii maailman parantamien, kuten Venlastiina päätteli. Enkäpä Kreikkaakin surkuhupaisempi on Kypros, jossa avun pikatarve on 17 miljardia. Asukkaita Kyproksella on reilusti vajaa miljoona. Voihan siitä laskeskella, kuin paljon se tekee maksamaan pystyvää asukasta kohti. Tuntuu, että parasta olisi tehdä konkka ja antaa mennä keinottelijoiden piikkiin.

      Eiköhän näistä selvittäne, raskasta se on maailman parantaminen jo ajattelun tasollakin. Ja se maksaminen vielä päälle.

    • Ramoona*

      Yöpakkaset vaan jatkuvat, tänä aamuna aikaisin mittari näytti -20. Kevään tulo viivästyy, kun meren jäät vielä paksunevatkin. Joskus on vene saatu vesille jo maaliskuun puolella. Kummitytön pikkutyttö on nimeltään Aurora, joka merkitsee aamuruskoa ja aurora borealis revontulia...kauniita merkityksiäkin kauniilla nimellä. Hänen kaimansa on Walt Disneyn Prinsessa Ruusunen , sellaisen kortin lähetin hänelle.

      Timanttien säihkettä hangilla ei voi kauan ihailla ilman kunnollisia aurinkolaseja, samahan se on veden kimalluksessa. Tuntuu että taivas on päivällä sinisempi kuin koskaan kesällä, iltaisin on pystynyt tutkimaan tähtitaivaan tapahtumia pilvisen sydäntalven jälkeen. . Hangen kuorilla kestää kävellä , mutta suksilla sujuttelu on maistunut tänä talvena, en ole pelkkiin sauvoihin tyytynyt. Pirtin seinustan suksetkin taitavat olla jollain jo lainassa , onhan säteilevä aamu.

      Arvi Lindin suomenhevosvertaus puhuttaa täälläkin, minä jo ehdin jossain ketjussa sanoa hiukan harmistuneeni siitä. Ei naisen tarvitse kaikkeen taipua ja ehtiä, pitäisi olla valinnanvaraa jäädä kotiin lasten pieninä ollessa. Meillä korostetaan muutenkin yksin selviytymistä, jo pienet koulukkaat saavat kehuja, kun pärjäävät yksin kotona pikät iltapäivät kenties videopelit seuranaan. Uraäitejä yhteiskunta tukee järjestämällä edullisen ja laadukkaan päivähoidon, kotihoidontuki on hyvin pientä siihen verrattuna. Eipä silti, itse en saanut Espoossa lapsiani päiväkotiin, jäin monerksi vuodeksi kotiin kuopuksen synnyttyä. Asunnot ja muutkin elinkustannukset ovat Suomessa niin suuret, että molempien vanhempien ansioita tarvitaan, ei voi suoraan verrata eteläisiin maihin. Naiset ovat myös hyvin koulutettuja, olisi yhteiskunnallisestikin tuhlausta jättää heidän työpanoksensa käyttämättä. Ei ole tarkoitus tässä yhteiskunnalilsta luentoa pitää, ja itse olen saanut olla paljon lasteni kanssa ja työskennellä tarpeeksi kodin ulkopuolellakin. Nyt on vallan hyvin, lastenlasten kanssa saan viettää paljon aikaa ja olla siten avuksikin. Hyvinhän nuo meidänkin nuoret perheet selviävät, en tuppaa neuvomaan.

      Sain eilen tyttären luona madekeittoa, hänen appensa oli niitä saanut jään alla pidettävistä verkoista. Keitto oli kirkkaaseen liemeen tehty, kala maistui tosi raikkaalle ja täyteläisyyttä toi voilla voideltu jälkiuunileivän palanen keittoannoksen päälle asetettuna. Junamatkalla luin uutta Eeva-lehteä, jossa oli miellyttävä haastattelu presidentin puolisosta. Jenni Haukio harrastaa myös kalan nahkojen muokkausta, on kuulemma mateesta tehnyt kauniit vieraskirjan kannetkin. Lehdestä sain lukea myös, miksi Panu Rajala ja Katri Helena erosivat...;) Kaunista oli muuten Puijonlaaksossa ja Kallavedellä, sääkin suosi .

      Upeaa ulkoilupäivää !

    • Aurinkoista sunnuntaita.

      Ihan nolottaa,olen näköjään oikea HOROPÄÄ.

      Tiedättekö,etten muistanut perantaina mennä saunaan,vaikka sitä niin odotin.Vasta klo 20 aikoihin tajusin;olis pitänyt mennä saunaan.
      No ei siinä isoa vahinkoa tullut,hyvä tuossa omassa kylppärissäkin on pestä.

      Täällä Lahdessa on menossa ne Salppurin kisat ja illalla oli ilotulitus.
      En ole koko kisoista innostunut.
      Aikoinaan kun asuttiin siinä mäkien vierellä,tuli seurattua,mutta nyt ei innosta.
      Auriko helottaa pilvettömältä taivaalta.Mittarilukemia en sano,koska siihen just aurinko paistaa.

      Harakka hieno herra keikistelee naapuritalon katolla.
      Nappikahveet hörppäsin kiitos.

      näkyillään...

      • Päätinpä kuitenkin kirjoitella ainakin vähäsen. Tuo naistenpäivän kirjoitus jossa Metsien mies ylistää lottia, en missään tapauksessa aliarvioi naisten työtä sota-aikana enkä nytkään. Minulle muistuu kuitenkin mieleen sota-aika. Me olimme suurperhe alunperin 13 lasta, minä nuorin, isä kuoli kun olin 3 vuotias. Meillä oli iso ikäero minun ja vanhemman veljeni kanssa 26 vuotta. Hän oli naimisissa ja hänellä oli vanhempia lapsia kuin minä. Sodassa veljistäni oli 6 kpl, juuri tuo vanhin kaatui jatkosodan alussa ja hänen nuorin lapsensa syntyi meillä kotikylässäni vähän jälkeen isänsä kuolemaa.
        Meitä jäi kotiin neljä nuorinta äidin huollettavaksi, viidenneksi nuorin sisareni meni Helsinkiin jo sota-aikana Elannon ravintolaan töihin, kävi viikonloppuisin kotona ja auttoi äitiä taloudellisesti. Ja nyt niihin kylä lottiin, he toiminnallaan saivat aikaan sen, että sisareni joutui työvelvolliseksi. Me punikkien kakarat emme olleet minkään arvoisia sota-aikana, sai ikuisen trauman josta kärsi koko lopun elämänsä, Asui viimeiset vuodet Helsingissä Kannelkodissa, tosi hyvässä hoidossa. Kuoli 86 vuotiaana rauhalliseen ikiuneen, haudattiin Isän ja äidin viereen syntymäpitäjään.


    • En ole tiennyt

      ei ka monikaan meistä nyky- tai lähi-historiasta tiedä kuin sen, minkä itse on siltä omalta kohdaltaan sattunut kokemaan.
      Ei niistä koulussakaan mitään puhuttu.
      Sanoit "kylä lottien", oliko niissä sitten jotenkin luonteeltaankin synkeitä tai julmia ihmisiä?
      Oma paljon vanhempi sisareni, lapseton leski, kuoli 89-vuotiaana ja hänkin joutui lottana rintamalle, hoikka nainen, joka siellä sai luteiden puremista yöllä sellaisen allergiakohtauksen, että oli aivan hengenlähtö edessä, kun turvotus esti hengitystäkin. Hänen piti siinä kunnossa kävellä pitkät tiettömät taipaleet itse hakemaan apua.
      Äidilläni kotirintamalla oli suru rintamalla olevista pojistaan ja aivan valtava työn paljous. Hammassärkyyn ei ollut aikaa lähteä apua saamaan, ja kun hän itki sitä, olisin mitä vain halunnut tehdä auttaakseni häntä.
      Sodan jälkeenkin minun piti tehdä paljon asioita, viedä villalankoja kutojalle pitkiä matkoja, viedä pikkusiskoa hammaslääkäriin.
      Me sodan lapset olemme oppineet selviytymään itse.
      Nyt vasta voimme puhua näistä omista kokemuksistamme.

      .

      • Sodista puhuttaessa

        pitää muistaa ettei meistä kukaan ole osallistunut itse sotaan, ei myöskään edelliseen, ei kummallakaan puolella. Eikä isänikään osallistunut 1918 sotaan, koska oli liian nuori tai jotain, syytä en tarkkaan tiedä, mutta sen tiedän ettei ollut siihen osallisena. Siksi hän kai olikin niin pidetty ihminen kotipaikkakunnallaan.


    • Sunnuntai-illan terveiset.
      Näin sai päätöksen kahden päivän retki, äsken jäin bussista kotipihalle, melkein. Perjantaina olikin hieman kiire,etten kyydistä myöhästy....

      Sota asiat olleet esillä. Isänikin taisteli ns."eturintamassa". Nyt kun asioista on alettu puhua voisi kaikkea kysellä. Mutta haudasta ei voi vastata.Hänen eläessään asioista vaiettiin.

      Silloin kun omat lapset olivat pieniä, ei päivähoito järjestelmiä ollut olemassakaan. Ei liioin pitkiä äitiyslomia.
      Kun esikoiseni syntyi vähän myöhässä, jäi vain muutama viikko äitiyslomaa. Ellen olisi saanut palkatonta virkavapaata 2 kuukautta.
      Siinä oli tuo lapsen hoito vapaa, sen pituinen. Piti vaan aina jotenkin keinotella hoitaja lapsille. Pakko mennä töihin mieli syödä leipää.
      Yhteiskunta ei tukenut mitenkään, niinkuin nyt.
      Se on kuten Late sanoi; Sodan jälkeisen sukupolven oli vaan omillaan sinniteltävä ja selvittävä päivästä toiseen. Apua ei ollut eikä tullut.
      Joskus hymyilyttää nuo valitukset kun tulee verranneeksi omaan nuoruuden aikaan. NYt rahaa ja tukea tulee ja monenmoista.
      Hyvähän se on jos kohdistuu oikeudenmukaisesti. Tyytymätömiä silti aina on.

      Kyllä suomalainen nainen -ainakin meidän ikäluokkaa- on ahkera,
      tunnollinen työmyyrä. Moni asia on äiti-ihmisen harteilla ollut ja on edelleen.
      Vielä omat lapset kuuluvat tuohon työmyyrä lajiin, se mikä saavutetaan on omalla työllä hankittua.
      Vaikkei ollut mahdollisuutta heitä päätöimisesti lapsena hoitaa, on heistä kuitenkin tullut ihan kunnon kansalaisia.
      Siksikin on tahtonut antaa kaiken aikansa ja ajatuksensa tälle seuraavalle polvelle- mutta sekin ikäluokka karkaa käsistä, kun kasvavat aikuisiksi.

      Mikähän ihmeen kiire on saada kaikki köyhät maat eu: h
      Sitten suomi rahoittaa niiden taloutta, kun väärennetyin paperein vielä liittyvät toisten elätettäväksi.
      Ja suomipoika maksaa ( siis me veronmaksajat).
      Olisi rahanreikää kotimaassakin....
      Mutta nyt on sunnuntai ja pulinat pois.
      Kaikesta huolimatta toivottelen rauhaisaa yö unta kaikille.

    • SkillaN*

      Huomenta uusi viikko alkamassa, puolikuu jo lähestyy.
      Eipä pakkanen paukukkaan, yhdeksän astetta tänä aamuna, puhtaan valkea maisema ikkunasta näkyy, lunta vähän sadellut.
      Sodasta ja sen vaikutuksista juteltu, eipä monellakaan mitään mukavaa kerrottavaa, mutta hyvä jos voi pahimmat haavat kertomalla parantaa.
      Meissä ihmisissä on ilkeitäkin ihmisiä, joskin kai pääosin ihan inhimillisiä olemme.
      Sota ja ne olosuhteet varmasti tekivät ihmisistä susia, onneksi monet jaksoivat auttavan käden ojentamaan.
      Minun kotona ei yhteiskunnalta mitään saatu, tuskin pyydettiinkään, lapsia oli vain kolme ja isän tuomat tienestit ruokaan jollakin lailla riittivät.
      Ei sitä herkuteltu, vaatteista puhumattakaan, mutta eihän monella muullakaan näihin varaa ollut, tosin ei ollut kaupoissakaan.
      Muistan tapauksen korttiajalta, menimme äidin kanssa ostamaan tehtaan valmistamia sukkia minulle,kuponki oli ja rahaakin maksuun.
      Kaupassa äiti sanoi että nuo sukat ostetaan, olivat tiskillä, kauppiaan rouva totesi että sukkia ei ole ja laittoi sukat hyllyn alle, kaiketi parempaa ostajaa varten.
      Minkäs teit nöyränä lähdettiin pois, vaikka tiedän äitini sapen kiehunnan, sellaista oli silloin, pakko oli tyytyä.
      Vielä kuuskyt luvulla tämä sama kauppiaan rouva minua ja myyjää nöyryytti.
      Näyteikkunassa oli verhot jotka mielestäni sopisi keittiön ikkunaan, kysyin tutulta myyjältä voinko käyttää kotona, hän lupasi, mutta kyseinen rouva sen esti.
      Kävelin ulos ovesta, mutta sen verran sisuunnuin, että menin takaisin, kysyin saako rahalla verhot mukaan, kauppiaan rouva hävisi takahuoneeseen.
      Tänä päivänä ei enää kaiketi tälläistä tapahdu.

      Minun mielipiteeni lasten hoidosta on sen kaltainen, että pienenä äiti saisi kotona lapset hoitaa, ainakin eka vuodet, säästyisi lapsi monilta sairauksilta ja olisi turvallinen olo.
      Totta tuo, että kahden palkka tarvitaan kodin menojen kattamiseksi, näin se oli minunkin elämän siinä vaiheessa kun kotia perustettiin ja riittihän sitä ansiossa käyntiä 42 vuotta, nyt hyvällä omallatunnolla nautin eläkettä.
      Kahden työssä käynnin vaatii tämäkin aika, elintaso on noussut ja aina vaan vaatimukset lisääntyy.
      Yksin lasten harrastukset maksavat paljon, ihmettelenkin aina mistä rahat kaikkeen riittää.
      Pitihän sitä harrastuksiin liittyviä menoja ennenkin, tytär pianoa pimputti, poika sähkökitaralla soitti ja äiti maksoi kulut ja hankinnat.
      Soittotunnit maksoi ja ja oman orkesterin levykin piti hankkia, ja äiti tienasi, mutta pientä se oli kun tähän päivään vertaa.
      Isän hankkeet asuntoon laitettiin ja syötiinkin sitä välillä;)
      Oliko niistä harrastuksista mitään hyötyä, on kysymysmerkki, kai sitä yritti poissa oloaan kuitata, kun lapset vieraan hoidossa olivat.
      Tänä päivänä tässä, ehkä jotakin on pystynyt antamaan hoivaamisen tilalle, eivät ole moittimaan tulleet.
      Tuntuu vähän hassulta tuo eläkeiän nosto, työtä ei ole nuorillekaan, eikö vanhemmat jo voisi päästää lepovuorolle ja nuoret remmiin.
      Mikä tässä oikein kiikastaa, eikö kaikkille nuorille kelpaa työ?
      Onko kasvanut sukupolvi, joille ei nämä arkiset huonommin palkatut hommat ole mieleen ja kuitenkin kaikki työ on tarpeellista, sieltä siistijöistä lähtien.
      Kaikista ei ole lukijoiksi, mutta työn arvostaminen ja palkan kohtuulliseksi saaminen kannustaa nuoria työn tekoon.

      Nyt taisi tulla jo puhetta liian kanssa, alanpa laittamaan tämän sanaisen arkkuni kiinni, tulkaa jatkamaan.
      Kyllä asiaa maailmasta ja sen elosta riittää.
      Oikein mukavaa päivää kaikesta huolimatta meille kaikille;)

      • Liisa S.

        Minullekin sota.ajan jälkeisenkin ajan puute ja vaikeus tuli uudelleen mieleen, varmaankin se siellä torjuttuna on kaiken aikaa ollut.
        Sanotaan, että torjuttuja asioita on hyvä puhumalla niistä tuulettaa, jolloin ne eivät enää ole energiaa niin paljoa viemässä. Torjuminenhan sitä voimaa sitoo.

        Mutta puhumisesta saadun helpotuksen tunteen jälkeen haluan kuitenkin tuon Pandoran lippaan sulkea, sillä tänään on paljon tekemistä. Huominen kuoroleiri vie aikaa, joten tänään on muita asioita ajan tasalle saatettava.
        Miten tuo aika rientääkään, kun Skillan aloitti tuo viestinsä, niin tajusin tosiaan, että tällä viikolla jo olemme maaliskuun puolivälissä!

        Tänä aamuna muistutan itseäni: Ole itsesi paras ystävä! Silloin olet hyvä ystävä muillekin! :)
        Ja tämä mielessä päivän rientoihin lähden. - Hyvää päivänjatkoa!


    • Iltaa, päiväni taas mennä hurahti liukkaasti. Ehdin sentään vähän heitellä tossua toisen eteen. Ihan hiekoitettu, hyvä ratahan oli, eikä kura roiskunut.

      Luulenpa jo käsitelleeni sota-ajan ja sen jälkeisen ajan, niin huonot asiat, kuin niistä selviämisen. Omakohtaisia muistoja ei kovin paljoa ehtinyt olla, eikä niiden näkemysten jäsentäminen ja painottumisen tärkeysjärjestys voinut olla tarkkaa. Lapsen näkökulmahan niissä painottuu. Isä ei juuri kertonut sodasta, vaikka lähes koko ajan oli mukana. Kun kotipaikkakin oli tiettömien taipaleiden takana, muutaman mökin hajakylä, niin sinne eivät kaikki uutiset tulleetkaan. Pari evakkoreissua, jotka alkoivat silloin, kun rintamalinjat tulivat lähelle, jyminä kuului ja ikkunat helisivät. Nehän kyllä muistan ja sen, että työn tekoon sain koulutuksen. Kyllä ne asiat olen käsitellyt, tapahtunut mikä tapahtunut ja voisin hyvin sen mapin vaikka sulkea.

      SkillaN pohti, että eikö kaikille nuorille työ kelpaa. Varmaan joukossa on sellaisiakin nuoria ja sellaisia, joilla on epärealistisia tavoitteita. Ei kaikista voi tulla menestyviä "julkkiksia", suuria taiteilijoita, ei edes lääkäreitä. Se missä kunkin kyvykkyyden raja kulkee, se pitäisi osata itsensä arvioida. Eniten hämmästelen sitä, että paljon on kulutuksen keskeyttäneitä. Eiköhän sentään suurin osa johonkin kulutukseen ja töihin päätyne ja aina se työstä tullut palkka on tärkeä myös itsetunnolle. Työllä pitäisi myös pystyä saamaan tavallisen elämisen tarpeet. Ei ahkeruuskaan aina riitä, eikä ole työpaikkojakaan. Ymmärrän heitäkin, jotka sanovat, että "ei työhön millä hinnalla tahansa, eikä millä ehdoilla tahansa." Niin tein minäkin, kyllä työehdot täytyi täyttää

    • SkillaN*

      Jälleen tässä kirjoittelemassa, huomenta vaan, uutta päivää jälleen olemme alkamassa.
      Kaksitoista astetta pakkasta ja näyttäisä pilvisen päivän tämä päivä meille antaa.
      Sellaista se on ihmisen elämä myös väliin pohjamutia könytään ja sitten pilviin kurkotetaan.

      Niin, sodat voisi mapittaa kaikilta osin, kuten ynnämuu kertoi, mutta mikä noita sotia ja niiden uhkia aina vaan jossain päin käydään ja suunnitellaan.
      Pelkoa ne aiheuttaa, nyt tuolla maailma jo kovasti uhittelua käydään.
      Ei opi ihminen rauhassa elämään ja joku viisas on sanonut, että joka sukupolvi sodan joutuu kokemaan, no koettu on lapsena sodan pelot.
      Ei varmaan sodan kokeneet enää sotaa halua, mutta vallanhalu niitä vaan ruokkii.
      Eipä nyt povauksen tielle meikäläinen rupea, tulee mikä on tulevaa, kättä ei eteen voi laittaa, vaikka halua olisikin.

      Kyllä puhuminen helpottaa,oikeassa olet liisa.sal, on kuin purkaisi latausta sisältään ja itsensä olon paremmaksi saa, jos ja kun löytää kuuntelijan.
      Siitä hyvä tämä palsta, täällä voi jokainen kertoa asiansa, jos haluaa, sanotaan että yksityisiä asioita ei pitäisi tännekkään kertoilla, ehkä ei, jos on sellaisia, mistä ei halua puhua muuallakaan.
      Täällä ei tarvitse kysyä onko kaikkien mieleen, ken ei tykkää voi jättää lukematta.
      Kun ihmisen elämä tälläisiä tavallisia latuja kulkee, eipä ole salattavaa, ei kovin ylevääkään kerrottavaa.
      Olen ajatellut, että mieheni kuoleman jälkeen, kun näihin tietokoneihin tutustuin ja aloin kirjoitella, se on auttanut monen vaikean asian läpi.
      Helpotti kun sai kirjoittaa ja osallistua, vielä kun tämä pirtti on kuin toinen koti, mihin voi tulla jopa huoliaan kertomaan, hyvää on tehnyt.

      Ajattelin tätä juttuani kun rupesin kirjoittamaan, että nyt sanon huomenta ja siihen jätän, niin tyhjää iski aivoni, mutta näinhän tätä jaaritusta ja aamun kulkua taas tulikin, ihan totuttuun tapaan.
      Ei kai mitään asiallista, mutta ehkä jollekin ajatuksen tynkää kirjoittamiseen antaa;)
      Jos ei, niin ei se haittaa, kirjoittakaa nyt vaikka "omianne" kunhan viestejä vaan pirttiin tulee.
      Laulupäivä tänään ja se uutta intoa mieleen antaa, mukavaa päivää teillekin.

    • Huomenta.
      Kirjoitin eilen melko pitkän litanian omista sotamuistoistani.
      Jonnekin se taas livahti.
      Joskus ne todella pitäisi kirjoittaa. Otsikkokin olisi valmiina:
      "Talvisodan henki 3-vuotiaan silmin ja korvin".
      Siis aivan henkilökohtaiset muistot, joissa ei ole mitään pröystäilemistä.
      Sen puolen jätän heille, jotka ovat (surukseen?) syntyneet sotien jälkeen ja jotka kertovat sankaritarinoita mummon sisaren sulhasesta, joka oli ollut kaukopartiomies. Sitten päälle lauletaan reippaasti että ryssää silmäinvälliin, silmäinvälliin juu...
      Kyllä olisikin tarpeen toteuttaa tuo laulu, kun ne pirkuleet valtaavat isänmaatamme mökki mökiltä. Minkäs sille suomalainen voi, kun maksavat niin kovia hintoja...

      Tätä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Joku stadilainen on vertaistensa seurassa. Joskus nuo puheet ovat suututtaneet, mutta nykyisin uho alkaa mennä komiikan puolelle.

      Armahdan teitä ja lopetan toivotukseen, että edelleenkin saisimme elää rauhassa.
      Voikaapa oikein mukavasti.

    • Huomenta vaan sanon minäkin kuten Venlastiina.
      En pitkää juttua saa aikaan minä, koska Tunteet ja Tuoksut muutaman minuutin päästä alkaa.
      Mukavahan tämä kurkistaminen tänne neni tietolaariin on päivän avauna. Minulle tuli mieleen kurkata viikon sää Espanjan aurinkorannikolla, jossa tuttavani on talvea paossa. Taitaa meidän pakkasten liepeet sinnekin vaikuttava, kun päivälämpötila jää neljääntoista. Tottakai siellä auringossa tarkenee, kun meilläkin aurinko ja pakkasen pois vie.
      Nyt odottelen lämmintä ilmavirtausta, joka panee lumet sulamaan kevätpuroiksi ja parvekkeen lämpötilan nousemaa sellaiseksi, jotta aamukahvin siellä saisi nauttia.
      Nyt nautin sen Kahvipirtissä, kiitos!

      • catil

        Kiireessä#§&##
        neni po. netin
        avauna po. avauksena
        vaikuttava po. vaikutta

        riittäköön nämä lisääkin virheitä löytyy.


    • Nea*

      Pyry, pyry, pyry hei!
      Miksi tuiskus on niin julmat?
      Kiire ompi mulla niin,
      kun maat ja metsäkulmat
      mun täytyy peittää kinoksiin.

      Hei, ajankohtainen laulu, tuli mieleeni kun vuorostani pihatöitä tein.
      Aurat aukaisee teitä yhtenään, että kulkuväylät pysyisi auki,
      mutta kohta tukossa ovat niin tiet kuin pihatkin, on niin paljon
      satanut lunta.
      Huomenna lupaili jo vähenevän ainakin.
      Nautitaan lumisateesta, on kuin merellä tuiskun keskellä ollessa.

    • Hei pirttiin.

      Pistän viestin meiltäkin päin.
      Elossa ollaan ja piskin on vielä kylillä, tänään mietin, josko sitä kotiin haluaisin.
      Olo tuntuu ihan hyvältä, vaikka kaupassa käyntimme oli pika sellainen, mutta ei sulho tällä kertaa kommentoinut mitään paniikista.

      Sota-ajasta en tiedä mitään, olen sodan jälkeen syntynyt. Lapsuudesta muistan jotta isä humala päissään etsi pyssyä: jolla ampuu kaikki. Oliskohan hänellä ollut sodan aikaiset kauhut, omassa mielessään ajoista, kun rintamalla taisteli. Monesti äiti minnuu pyysi olemaan varuillaan, jos tulee ulos lähtö, isän suuttuessa. Oli sekin aika peliä, lapsen silmissä isä ei ollut peloittava, menin hänen syliinsä istumaan ja käytin tilaisuutta hyväkseni. Pyysin tuliaisia tai vähän rahaa.
      Kyllä isä oli häijykin, antoi remmillä kintuille ja tukisti hiivatin lujaa tai ainakin tuntui kipeeltä päänahassa.
      Minulla on kuitenkin lämmin muisto hänestä, äidin kuoleman jälkeen, kun minun ensirakkaus hylkäsi. Makasin sängyllä itkien ja isä tuli istumaan viereeni kuin lohduttaakseen sanoi, ei ne ison talon pojat köyhää huoli....uskoin hänelläkin olleen vaikeaa, jäädä teinitytön huoltajaksi yht' äkkiä. Siinä on haastetta kelle tahansa vanhemmalle, myös nykyaikana.
      Palaan taas. On vaikeaa kirjoittaa, kun koko ajan pitää korjata, hidastakin. Ehtii sanatkin unohtumaan...
      Hei hei

    • Onhan se mahdollista, että "wiiwin" kertomia uhkakuvia on sodan kokemuksista jäänyt päähän kummittelemaan, joita ryypyt kyllä tehokkaasti esille nostaa, niin kertomuksissa kuin toimissakin. Olen näitä kyllä kuullut. Isäukkoni ei näitä kertonut, enkä kyllä pidä sitäkään ratkaisua huonona. Ei hän kyllä käyttänyt viinaakaan. Luulen perussyyn olleen sen, että rahat oli laskettava tarkkaan leivän hankintaan.

      Kertomuksista tulee mieleeni hyvin paljon luettu kirja. Sanatarkkoja lainauksia puheista, jolloin kirjoitustaito oli olematonta tai kiveen hakattuja merkkejä. Mitenkähän tarkkana tieto onkaan säilynyt monien sukupolvien kertomana? Yleensähän tieto puheen välittyessä värittyy, usein niinkin paljon, että se alkuperä jopa katoaa. Sanotaanhan, että luottamuksellinen salaisuus on mennyt, jos joku kolmas on saanut tiedon. Tapahtuuhan sitä elämässä ihan nykyäänkin, jutut muuttuvat "kiertokulussa" lähes tuntemattomiksi. Näin voi käydä, kun välittäjä tahallaan tai tahattomasti oikoo, terävöittää ja "korjailee" juttuja.
      Nyt korjaan itseni ulos koneeltani. Heipä vain!

    • Huomenta ,taivas harmaa, lunta on satanut vähän lisää, pakkanen yhdeksän astetta.
      Kevään tulo on pysähtynyt, mutta sellaista se on aina keväällä ilmat vaihtelevat pakkasesta suveen.
      Aurinko kuitenkin pilvien takaakin lämmittää ja kuin salaa sitä kevättä tekee.
      Minä eilen laitoin pelargooniat kasvukuntoon, otin osan multaa ruukusta ja lisäsin tilallle uutta, leikkaisn ja nyt sitten alkoi seuraaminen koska uutta kasvua esiin tulee.
      Tomaatin siemenet myös kylvin, oli kuulema oikea aika ne multaan laittaa, uusi kuu on syntynyt, siitä minä en mitään tiedä, viisaammat näin kertoivat.
      Tälläisiä hommia itselleni tein, joka kevät edellisen syksyn päätökset unohdan.
      Tomaatteja annan sitten tyttärelle ja jonkun ystäville, eihän niitä monta tainta itselleen tarvitse.
      Siemenpussissa oli kyllä aika vähän siemeniä, hinta oli sama kuin viime keväänä, onko siemeniä sitten vähennetty?
      Työn ja ajan määrää kun miettii eipä kannattaisi, mutta on niin mukava kasvua seurata ja sitten makoisia tomaatteja napsia.

      Totta tuo mitä sanot ynnämuu asian muuttumisesta, kun se suusta suuhun kulkee,ikäväkseen voi tälläisen "väärän" jutun tietoonsa saada, joka lähtökohdiltaan aivan muuta.
      Laittaa miettimään miksi juttu pitääkään "värittää", jos se on pakko eteenpäin laittaa, eikö voisi vaan toistaa kuulemansa, unohdusko sitä väriä siihen lisää.
      Tuo alkoholi muuttaa ihmistä useinkin ja melkein aina huonoon suuntaan, ikäviä sen aiheuttamat muistot ovat lapselle jopa pelkoja aikaan saanut.
      Kokemuksia monella on, minullakin, vaikka isäni olikin hyvin lapsirakas.
      Yhden kerran meinasi minulle selkään antaa, mutta heltyi ja perui aikomuksensa.
      Syy miksi aikoi rankaisun antaa, oli myöhästyminen kotiin tulosta, äiti ja veli olivat etsimässä.
      Hyvät muistot vanhemmistani, kuten sinullakin wiiwidear.

      Tuli mieleen Nean laulusta meidän laulajaisista, me lauloimme, pyrytköön paukkukoon, järven selkä ulvokoon,,,, vanhoja koululauluja aina näin keväällä kerhossa esitämme, toisena on ,,ne leimuaa, ne loimuaa, sekin vanha koululaulu,
      Revontulten leikki, edellinen on Talvilaulu.
      Eiköhän ne lumityöt loppuillaan ole, jos nyt ei maailman kirjat aivan sekaisin ole, kohta sohjussa kahlataan;)

      Mitäpä noista virheistä catleija, minun kohdalla niitä paljon, muiden kirjoitus virheiden kanssa, kaikki hienotunteisesti niistä unohtavat mainita, joten eikun kirjoitellaan virheiden tai oikein kirjoittamalla, hyvin ymmärtäväistä on pirtin lukija raati;)
      Minulle ilmeni iholle tuo ruusufinni, tauti josta en ole aiemmin kuullutkaan, on kuulema herkän ihon vaiva ja aurinko sen laukaisee.
      Ei kuulema parane koskaan, mites sitten aurinkoa otat, kehoittivat 30 kertaista aurinkovoidetta käyttää ja minä kun en ole aiemmin juurikaan mitään käyttänyt.
      Se tuo etelän aurinko sellaisia kummia,,,

      Minä myös olen harmistunut siitä, että noita ranta-alueita myydään niin paljon vierasmaalaisille, ahneus taas kynsiään näyttää.
      Kohta ei suomalaisia missään, pikkuhiljaa muuttuu maamme aivan muuksi, no en sitä ehdi nähdä, toivoisi kumminkin, että hieman hillintää ahneuden kohdalla, säilytetään maamme meille ja jälkeläisillemme. (no eipä minulla sanan sijaa, en omista yhtään rantaa)
      Siis mummo suu suppuun, aika on ohi ajanut minun toiveiden ja ajatusten.
      Ainahan on lupa toivomuksia esittää;)

      Tänään urakoin monenlaista ja monelaista hommaa myös tämän kodin hoidon kohdalla alkaa esiin tulla, nuo ikuiset painajaiset, ikkunat, vielä yritän sinnitellä niiden pesun ajankohtaa, kauan en kuitenkaan jaksa, on ne niin masentavan näköiset.
      Nuo komerot, nekin vasta järjestin, kuka kumma ne sotkee?
      Nämä työt ei lopu, turha edes kuvitella, eikun toimeen, tarttuiko tauti minun puheista teihinkin;)
      Keväistä päivää!

    • texsanell1

      Ikkunanpesutauti se täälläkin nostaa päätään:D Meillä vaan yli-innokas isännöitsijä rojauttaa kattolumet 2-3 x talvessa terassilleni, joten lähellekään ei pääse vielä. Hyvä, että sisäpihan oven saa aukaistua.

      Onhan ne kirkkaat ikkunat ihanat ja tuntee kesän pääsevän loisteellaan sisällekin.
      Juuri eilen pesin jo osan villavaatteista kesäsäilytykseen, mutta vielä tarvitaan villasukkiakin tässä kelissä.

      Alkaa olla takatalven tuntua, kun Espanjassa ja Pariisissakin tulee lunta, keskieuroopasta puhumattakaan. Toivottavasti kevät tulla humahtaa sitten yht'äkkiä, ettei mene kylvötyöt kovin myöhään, meillä kun auringonkierto kuitenkin on aina määrätyn ajan vaan, tuulten suunta on myös ratkaiseva.

      Maataloustuet on ilmeisesti uudella talousjohdolla EU:ssa ennallaan, on tuo kotimaamme ruu'antuotanto tärkeä ja työllistää maaseutua. Pysyisi vain omavaraisuus siinä suhteessa tulevaisuudessakin. Aurinkomyrskyjäkin on luvassa poikkeuksellisen paljon, mitä sitten vaikuttanevatkaan tietoliikenteeseen.
      Tässä jäin juttelemaan minäkin ja Pirtin kahvista nauttimaan:)

      Mukavia aamutunnelmia toivottelen muillekin kävijöille! moikka

    • Niin myös ! mukavaa alkavaa päivää kaikille.
      Onhan se harmittavaa kun myyvät ennen kaikkea venäläisille maat ja mannut. Haastattelivat joskus jotain "maansa myyjää" : sille myydään kuka maksaa eniten. Ja venäläiset maksaa !
      Ovat ulottaneet lonkeronsa jo Savonlinnan ja Punkaharjun kauniisiin rantamaisemiin. Josta kokonaisia lomakyliä on venäläisten omistuksessa.
      Itärajan kiinteistöistä puhumattakaan. Kadulla pitää kuulostella kuuluuko suomalaista puhetta,,, eilen ainakin venäläis- seurueita liikuskeli suuret määrät. Kova äänistä omistajan elkein käyttäytymistä
      kadulla. Siinä minä suomalainen eläkeläismummu hiiviskelin hiljaa perässä vaiti osoitettani kohti mihin olin menossa.
      Mutta sehän lie tärkeintä että joku rikastuu, mutta miten käy lopulla meidän oman suomineidon ?

      Texsanell1 on tainnut ottaa varaslähdön kevät siivousten kanssa.
      Pakkaset paukkuu ja lunta tulee- talvikuukausihan tämä vielä on.
      Ja kuuluukin olla.
      Ehkä huhtikuun lopulla (säät ratkaisee), otan vasta ikkunanpesut sun muut esille. Sitten kun villavaatteet voi kuivata ulkona raikkaassa tuulessa ja tuoksussa.
      Sitäpaitsi, päälläni pidän sellaiset vielä- minä viluinen ihminen.
      Monesti sataa vapunakin vielä lunta,jos nyt kinokseksi saakka.
      silloin on jo takatalvi.
      Joskus huhtikuun lopulla muistan olleen 24-25 lämmintä parin viikon verran. Olin silloin työ elämässä, vietin lomaa (talvilomaa), siksi jäi mieleen. Siitä on hirmuisen kauan aikaa.....
      Sään haltia on aina arvoitus.

      Nyt alan arpomaan mitä tänään teen, kun eilen olin tosi ahkera.
      Pesin pyykkiä, kävin jumppasalilla, ja vielä illalla leivoin pullaa ja mummon marjapiirakkaa.
      Joululta jäänyttä luumuhilloa, ja rahkaa laitoin piirakan päälle.
      Toin toisen pirttiin maisteltavaksi kahvin kanssa.
      Meillä se menee nopsaan ääntä kohden..
      Tullessa unohtui Huomenta, nyt sanon ja samalla heippa.
      Mielyttävää päivää kaikille.

      • Huomenta vaan kaikki pirttiin kirjoittajat, tuo meri-kukka 98 sai vieteltyä minut tänne pirttiin aamukahveille, on niin hyvää piirakkaa tarjolla.

        Täytyy minunkin sanani sanoa tuohon maanmyyntiin Venäläisille, Kyllähän Suomi hyötyy venäjän turisteisra ja niistäkin jota tuon maapaikan ostavat.
        Laittaisin toisen esimerkin Kuinkahan paljon Suomen suur ja pienempienkin teollisuusyritysten pakeneminen maasta, se aiheuttaa kymmenientuhansien työpaikkojen menetyksen Suomesta, Halpa työvoima muualla houkuttaa. Samoin ne tontit ovat halpoja Venäläisille ökyrikkaille.

        No tuosta sota-ajasta vielä, muistan hyvin sota-ajan, menin kouluun 41 ja silloin kaikki kuusi vanhempaa veljeä joutui sotssn, he olivat minua yli 20 vuotta vanhempia. 2 oli jo naimisisa nuoremmat heistä oli joko katoa lähteneitä, pari asui muualla, mutta,lähellä. Minulle he olivat kuin isän korvikkeita, kaikki pitivät minua hyvänä. Kuten aiemmin kerroin olin kolmivuotias kun isäni kuoli. Äidin kanssa me ihan nuorimmat jouduimme myös osallistumaan kukkien, ja marjojenkin poimintaan niputtamaan ja pakkaamaan, äiti kävi torilla kesän syksyn ja talvenkin aikanakin. Kukat niityiltä metsistä kaikki metsän tuotteet vietiin torille Helsingiin. Piha oli ympäröity sireeni ja ruusupensailla ja paljon muitakun kukkia. Tietysti kevät kesä ja syksy olivat se vuodenaika jolloin rahaa tuli välillä oikein hyvin, Torilla oli aina äidin apuna yksi meistä nuoremmista. Talvella ennen joulua myytiin kukka seppeleitä Tarvikket oli kerätty syksyllä metsästä säilyivät peitettyinä lumen alla. Silloin ei ollut sosiaaliapua oli tultava omin neuvoin toimeen, siitä iso kiitos äidille joka opetti meidät jo lapsesta asti työntekoon. Kaikki me olemme pärjännett hyvin, meitä on vielä kolme nuorempaa jäljellä.
        Näistä sota-ajan muistoja olisi vaikka kuinka paljon jäljellä, mutta kun moni haluaa panna ne mappiin niin minäkin, tosin siellä kotikylän historiassa ne tulevat vielä esiin kun niitä on minulta pyydetty. Sinne historiakirjaan tulee myös Isäni valokuva jossa hän on punakaartin sotilaskuvassa.
        Kiitos meri-kukka98 hyvästä piirakasta.


    • Siinä mielessä itänaapurin väkeä houkutellaan että tuovat rahaa.
      Ja paljon turistit tuovatkin, varsinkin itäsuomeen.
      Joskus katson silmät soikeena miten isoilla rahoilla maksavat ostoksensa. meikäläinen ei sellaisia ole nähnyt kuin ehkä kuvissa....Paljon ostosmatkoja tänne tekevätkin, ja raha vaihtaa omistajaa. Joka kaupassa alkaa olla venäjänkielen taitoisia kassoja.

      Olin sodan loppuessa kolmannella vuodella. Ei niin pieni siitä muista.
      Jälkikäteen sanoin,kuvin ja kertomuksin on muodostunut se kuva- siksi moni luulee muistavansa kun on kerrottu ja kuvista katsottu.
      Sain kirjan Ruskeala sanoin ja kuvin. Kaikki siinä on faktaa. Tuttujakin paikkoja ja omiakin sukujuuria on kuvissa.

      Mutta sen sodan jälkeisen ajan, sen jo aloin muistaa hyvinkin.
      Silti hyvä, onnellinen koti, ruokaa oli aina. Ja mistäs sitä paremmasta paljon tiesikään, kunhan leipää ja lämintä oli. Toki pulaa oli monesta tarvikkeesta 40 luvulla ja kortilla vai mitä kuponkeja ne olivat, sai tiettyjä asioita,kuten tiedetään.
      Niputan nyt tämänkin Ö-mappiin. (kunnes se taas otetaan esille)))).

      Hyvä kun kahvileivät tekee kauppansa. Joskus tekeekin mieli jotain vähän makeampaa kahvin seuraksi.
      Napin alta tempasen mukillisen Juhlamokkaa, jo vain maistuu.
      Kävelyretken päätteeksi.
      Jos vielä kolmannen kerran kolkuttelen pirtin ovia, sanokaa,,,vai sanoisko tuo kaulin, että koitahan nyt välillä olla muuallakin hetki,
      koko ajan ramppaamassa ees;taas.....

    • Tulin vähän leputtamaan itseäni tähän kirjoituspöydän ääreen kun sain ison urakan tehtyä. Vaihdoin mullat kukkiin ja samalla hävitin vanhan porsliinikukan, joka oli jo niin isoksi kasvanut etten enää pärjännyt sen kanssa.
      Otin ison nipun oksia juurtumaan, sillä olihan kasvini kantaäiti anoppini porsliinikukka 40-luvulta, sukua pitää jatkaa.
      Sottasta puuhaa on mullanvaihto ja ruukkujen pesu näin talvella, kesällä on paljon helpompaa tehdä se touhu pihalla kaivon lähellä. Mullat saa laittaa kukkapenkkeihin ja ruukut saa mukavasti pestyä
      Syöminenkin jäänyt vähälle, melkein heikottaa. Jotain pitää itselle laittaa suuhunpantavaa, kun kahvipirtissäkin on vaan makeaa tarjottavaa, joka ei minulle sovi.
      meri-kukka98, ei sinua kaulimaan aleta, jos kerran inspiroi pirttiin poiketa
      niin tule vaan
      jutustelemaan.

    • Minähän sen mapin sulkemisjuttuni kirjoitin. En tietenkään siksi, että edes keskustelua ko. aiheesta haluaisin lytätä. Tuntui vain siltä, että olen saanut sota-aiheesta tarpeekseni. Lähes samanlainen perheen tilanne oli meilläkin kuin Latella. Viisi setääni lähti rintamalle, isäni oli vanhin. Kaikkilla oli osoitteena vielä se syntymämökki. Toisin heistä useimmat olivat savottakämpillä melkein ympäri vuoden. Kolme haudattiin "sotasankarina", yksi sai siipeensä, mutta toipui täysin. Isäukko tuli ehjänä...tai ainakin muodollisesti. Eikä paljon sodasta puhunut.
      Kyllä niitä asioilta käsiteltiin, myös murhemielin ja vuosia. Siinäpä pojannappulana kuuntelin, ymmärsin jotakin, ainakin surun ja kyynelten pyyhkäisyt. Ukki ja mummo asuivat samassa. Olen kyllä lukenut historiaa mahdollisuuksieni mukaan. Myös monesta näkökulmasta, kuullut juttuja ja tarinoita sadoittain. Joukossa on luotettavan tuntuisia kertomuksia ja on niitä hörhöjäkin, joita en jaksa enää kauan kuunnella. Tuntuu, että jos ne irti päästäisi, menisivät - ainakin puheissaan - suinpäin "uusintaotteluun."
      Hyvää täydennystä sain asioiden tutkintaani V.Linnan kirjasta "Tuntematon sotilas." Eihän tämä teos ole puhdas historian kirja, eikä edes dokumenttikaan, mutta mukana olleen ja nähneen kirjoittama romaani. Voisi sitä osin nimittää Linnan "omaelämänkerralliseksikin", koetun tilittämiseksi, vaikka hän ei itseään roolihenkilöksi asettanut. Siinä kuvattiin tavallisia sotilaita, heidän tuntojaan ja sodan mielettömyyttä. Ehkä tämä lähestymistapa oli se, että Linnan kirjasta tuli hyvin suosittu, koska olihan lähtökohta "kansanomainen." Yleensähän upseerit ja komentajat sotii. sotilaat ovat vain massaa, "muurahaisia" arvokkaiksi kuvailluissa sodissa. Niinpä erikoisesti sotaherrojen taholta "Tuntematon sotilas "yritettiin teilata mitättömäksi.

      Olen kyllä suorittanut armeijan. Siitä voin olla tyytyväinen, että koulutustani ja "sattuma-korpin "natsojani ei ole tarvinnut käyttöön. Kyllähän varusmiespalvelustanikin jäi se kuva, että "miehien kasvattamien" oli kasvatusta täydelliseen alistamiseen, jossa käskettävällä ei on mahdollista selittää, sanoa mielipidettään. Ainoa tehtävä vain totella, olipa käsky miten järjetön tahansa. En tiedä, josko tavat ovat muuttuneet. Tämä tästä asiasta.

      M-K ja Late kirjoittivat venäläisten maan ostoista. Niin...eihän ole pakko myydä. Eikä myyjät varmaankaan ole köyhiä tyhjätaskuja, ei heillä olisi hyvätasoista myytävää. Raha ratkaisee, taitaa kelvata monellekin sellaiselle, joka toisella poskella kiroilee venäläisten valloituksia. Oligarkkeja ne ostajat ovat, ei ole "pienen rahan puutetta." Jos sanon, että en myisi millään hinnalla - se voitaisiin heti torjua , "niiinhän sanot, kun sulla ei ole mitä myydä." On se tietysti näinkin.

    • kisumyrri

      Pitkästä aikaa tunne tuli käyhän heta kahvipirtissä.Oli mukava lukea koko ketju.

      Tuntui olevan paljon uutta mukavaa,mut sittenehkä , joku häirikkö hypähdellyt

      yli aidan.. Kyllä kovia asioita ilmassa ollut,näiköhän Kataiselta mäenlaskua opettavat

      laskemaan.Horoskoopista ei noin suuria summia ei hän yksin voisi päättää verorahojen käyttää. Kyllähän se tutkitaan ja hutkitaan..

      Multapurkkeja olen siementänyt,otan mökille sitten kainaloon..Vointi kaikille.

    • Laitan vielä runon, joka käsittelee sotaa. B.Brecht:
      Nuori Aleksanteri valloitti Indian
      Yksinkö?
      Caesar löi gallialaiset
      Kai hänellä ainakin kokki oli mukanaan?
      Espanjan FElio itki laivastonsa tuhoa
      Eikö kukaan muu itkenyt?
      Frederik Toinen voitti seitsemän vuoden sodan.
      Kuka lisäksi voitti?
      Joka sinulle voitto.
      Kuka järjesti voittajille pidot
      Joka kymmenes vuosi suurmies
      Kuka maksoi viulut?
      Miten paljon tietoja.
      Miten paljon kysymyksia.

    • Hullut kuninkaat

      ja hullut sotaherrat säilyivät aina hengissä, mutta nuoria sotilaita laumoittain vuodatti verensä sotatantereille.
      Jos sota vielä syttyisi, pitäisi ne pääjehut laittaa nyrkkeilykehään, ja kansa hurraamaan ympärille!

    • SkillaN*

      Huomenta, nyt kovin aikaisin istun koneella.
      Tämä on niitä aamuja jolloin uni karkaa ja ei auta mikään, siksipä jätin sängyn ja kahvin keittoon nousin.
      Nyt muki kädessä tulin konetta napsuttelemaan.
      Pakkasta peräti kahdeksantoista astetta, lumiaurat jyrrää kaduilla sitä vähäistä lunta minkä eilen satoi, maiseman taas puhdisti.

      Pienihän se on se määrä jotka sodat ja muutkin suuret päätökset tekevät, näitä hullujakin päätöksiä tavan kansalaiset joutuvat toteuttamaan, ei liioin kysellä.
      Mitähän jos maailman kansat yhtyisivät ja kukaan ei käskyttäjien päättämiä toteuttaisi, no utopinen ajatus tietenkin, aina löytyy kansojen keskuudesta näitä fanaatikkoja ja massat seuraa.
      Kysymyksiä on runossa, vastauksia löytyy, kuka ne esille saa?
      Nöyryytystä ja alistamista, sitä oli joskus armeijassa, siellähän tehtiin miehiä, ehkä nyt jo paremmin, moni herkkä nuori on joutunut kovia kokemaan, näissä miesten kouluissa.
      Yritän ajatella, että ei mitään järjestystä saa aikaan, jos ei komentoa ole, mutta onhan se kaksi eri asiaa,,,,,,

      Todella sotkuista hommaa on tuo mullan kanssa pöyhiminen, vaikka kuinka yrittää suojata paikat, aina sitä multaa lattialta asti löytyy ja sitten todella nuo ruukut, kivettymiä on vaikea saada irti, auttaisiko voi niihin reunoihin laitettuna?
      Uuniruoka vuokiin ainakin tepsii;)
      Minulla ei monta sisäkukkaa olekaan, jostakin syystä kaikki kuolee, kai en sitten viherpeukalo olekkaan,, harmi myöntää.

      Eikös joku ole sanonut, että maata ei pidä myydä, se on ikuista, mutta nyt sitä myydään ja voipa olla että niitä rikkaita löytyy naapurimaasta, kohta ei rantoja omista kukaan suomalainen.
      Toki toivotamme tervetulleeksi ostoksille ja muutenkin matkailemaan, vieraanvaraisia olemme,
      mutta,,, no enhän minä mitään pysty myymään, ei ole ainutta tonttia kaupan.
      Tästä maasta on käyty uhrauksia koettu pitkä sota, toivoisi, että jälkipolvet sitä muistaisi,,,, kauppojakin käytäessä.

      Meri-kukka et taatusti haittaa saa aikaan vaikka joka toisen viestin laittaisit, kivoja, mukavia on kertomasi, valotat asioita sieltä itä suunnasta.
      Pirtissä onkin kiva, kun ympäri suomea viestejä tulee.
      Pienistä puuhista ne rahat ennen kerättiin, kuten Late kerroit, kun jaksoi uurastaa leipää riitti, vaikka niukemminkin.
      Selvisikö veljesi sodasta, olet varmaan kertonutkin, mutta kysynpä nyt kuitenkin, kun en ole sitä huomannut.
      Tiukilla on äitisi ollut, niin monet äidit samalla tavoin, kunpa noista asioista kerrottaisiin enemmän, ehkä ihmiset ymmärtäisivät ja jättäisivät tyhjät marinat. (jos uskoisivat)
      Voi niitä äitejä ja isiä joilla useampikin poika taistelu kentille jäi, tulee aina mieleen Koskelan poikien kohtalo, Täällä pohjan tähden alla.
      Niin nämä sotaisat jutut piti mapittaa, mutta mistä johtuu, että niistä kuitenkin haluaa tietoja saada, vaikka joillekin hyvinkin tuskaisia ovat.

      Olen minäkin sellaisia paksumpia villapuseroita pois laittanut, tosin niitä ei ole käytettykään tänä takvena, ei ole tullut tarvetta, joten pesuakaan ei tarvitse.
      Hyvin vähän villaisia tarvitsenkaan, olen kai niin "kuumaverinen";)

      Tässä taas tämän aamun höpinät, Matildan päivänä, aloitellaan päivän viettoa, melkein päiväksi on jo muuttunutkin valoisuus, mukavaa päivää kaikille.

    • Tervehdys kaikille ja erityisesti Skillanille.
      Kyllä meidän nyt kelpaa, kun kilpaa kukoistamme.
      Minullakin on ruusufinni.
      Muoto on yksikössä, mutta vakuutan kunniani kautta, että niitä finnejä on huomattavasti enemmän.
      En ollut edes unissani nähnyt moista riesaa.
      Saa nähdä, milloin Mr Greengrass lahjoittaa minulle säkin, jossa on kaksi silmänreikää.

      Hullu, kun aloitin tänään kodinkohennuspuuhan.
      Nyt olisi mukava mennä ulos hankien keskelle nauttimaan auringosta.
      On kai se niinkin, että joskus on itsekin tehtävä jotakin, kun Puskasuleima on teillä tietymättömillä. Oli jättänyt ruokapöydälle lapun, jossa luki: - Lähärin talavilomalle ja takasit tuun ku tuun. Että tervehrys vaa neiti Suleima Puskalta.
      Olipa hyvä, että hän ilmoitti lomailevansa. Kyllä me muutoin ihmettelisimme, miten huushollissa on niin hiljaista!

      On tarttuttava toimeen, joten oikein kaunista päivää kaikille.
      Nauttikaa siitä, ellette ole päättänyt ruveta suursiivoamaan.

    • Huomenta ja aurinko paistaa. Ainakin marketissa oli hyvä kipaista pikaisesti, ei röppö roiskunut.

      Eihän se parhaita kukkasia ruusuvinni ole. Eiköhän se Puskasuleima apuun rientäne, kun kuulee tapapauksesta.

      Aamulla vilkaisin henkilögalleriaa, vai mikä se nyt lieneekään tämän viestittelymuodon nimi. Harvoinhan edes katselen. Nyt oli ilmestynyt eilen lähetetty viesti.Yritin vastata, ei onnistunut. Kyllä ongelman syykin kerrottiin - en kyllä ymmäränyt. No ...en voi mitään.(Vastaan tässä epäsuorasti: tunsin kyllä salon, välimaan,välirannan, perän jne.- hyvinkin.) Voin joskus yrittää vastata paremmalla tuurilla, mutta ei se hyvältä vaikuttanut.

      Nyt on hetpuolin ryhdyttävä mättämään murenta rinnan alle, seurattava uutistarjontaa ja hyvän sään aikana killistellä auringon paisteessa. Hei vaan ja menestystä päivän jatkolle!

    • Liekkö kukaan lukenut, että eilen väsytin itseni kolme tuntia kukkinen kanssa touhutessani ihan hiki päässä.
      Siitäkö johtui, että illalla tuli kummallinen olo. Päässä suhisi ja kuulo oli huonontunut. Luulin että tv:n äänisäädöissä oli vikaa. Ääni oli kaikuvaa ja epäselvää. Pyysin tyttäreni luokseni varmuuden vuoksi, jospa päässä meinaa jotain tapahtua.
      Tuli sitten mieleen mitata verenpaineeni, joka olikin parinsadan luokkaa yllättäen, normaalisti alle 140. Tävin suihkussakin, jos vaikka päivystykseen lähtö tulisi.
      Otin lisää lääkkeitä ja parin tunnin sisällä paineet laski ja kuulo palautui normaaliksi, luojan kiitos.
      Kyllä tässä iässä voi kaikkea tapahtua.

      • Ehtoota pitkästä aikaa!!!!!

        Jokunen selitys "hiljaiselostani". Koneeni on ollut epäkunossa, korjaaja Thaimaassa, nyt jo kotona. Ja uskokaa tai älkää, koko tämän alkuvuoden olen sairastanut, jotain virusta sanovat olevan, mutta kyllä on ollut kurjaa, viimeksi tänään kävin päivystyksessä. Nyt tässä jaksan "kukkua", kun nukuin päivällä parisen tuntia.

        Varhain aamulla meidän mittari näytti -28, sitten päivällä alle viisi astetta ja nyt taas yöksi kirii. Olipa taas upea auringonlasku, hangilla oli vaaleanpunainan väritys. Ja pikkulinut lauloivat komiasti!!!! Tuuli kyllä tuiversi tosi kylmästi, ei tehnyt mieli jäädä ulos, kun tulimme kotiin kaupungilta, sen sijaan painuin peiton alle ja se tuntui hyvälle.

        Meikäläisellä on oikeastaan aika vähän muistoja sota-ajalta. Harmaat viltit äiti laittoi illalla tuvan ikkunoihin, ettei vieraat lentokoneet nähneet mitään valoja. Perunat ym juurekset kasvatettiin joka kesä, metsästä haalittiin marjoja niin paljon kuin suinkin oli mahdollista. Kaloja saatiin Konnevedestä , sekä kesällä että talvella. Kaksi lehmää meillä oli, porsaita ja lampaita myös, kanojakin ja yksi kukko. Äiti oli hyvin kätevä käsistään, ompeli vaatteet meille neljälle lapselle, teki myös suksia. Työtä kyllä opittiin tekemään jokainen, eikä siinä auttanut "niskuroida".

        Koulumatka oli ainoastaan puoli kilometriä, maantielle matkaa n.100 metriä, tosi helppoa. Sitten myöhemmin olikin matkaa kirkolle 13 km. No sinne mentiin linja-autolla. Oli se maanataiaamuna niin täynnä, että hyvä kun mahduttiin sisään. Konnevedeltä ja Vesannolta tuli opppilaita jotka jäivät viikoksi asumaan kirkolle, palatakseen taas seuraavana lauantaina pyhänseuduksi koteihinsa. Silloin oltiin koulussa lauantainakin.

        Vaatimatonta se oleminen oli kaikkinensa, mutta eipä juuri paremmasta ollut tietoa. Joskus muistelemme ja vertailemme olojamme silloin koululaisina. No se oli sitä aikaa se.

        Eiköhän tämä nyt riitäkin. Mukavaa kevättä ja kesän odotusta kaikille, mullan vaihtajille ja muille! paulamaria


    • Skillan*

      Pakkasaamulla päivää aloitellaan, kahdeksantoista mittarissa, luntakin on tullut vähän lisää.
      Alkaa nuo aurauskinokset korkeutta saada, vaikka niukemmin tänne on lunta tullut,
      sulamista riittää.
      Puolikuuhun on tämäkin kuu saatu ja pari viikkoa pääsiäistä elämme.

      Onpas kovasti Paulamariaa tauti kiusannut, oikein hyvän otteen kun saa, pihdeissään pitää, toivotaan että aurinko apuun tulee.
      Kälyni tässä taanoin kertoi, että häneltä kuulo myös meni, kun verenpaine korkealle nousi, verenpaineesta en tiedä, mutta muuten olen pienestkin hommasta paikat kipeäksi saanut.
      Uskottava se on, että ikä ja vaivat lisääntyvät käsikädessä catleija, muutaman rapun ylös nousu jo voimia kysyy.

      Onpa lohdullista kuulla, että kohtalotoveri löytyy tämän ruusufinnin kanssa Venlastiina, ei sillä että vaivastasi hyvilläni olisin, mutta että muillakin tälläinen minulle outo vaiva tulee.
      Alku osasta nimeä voisi ylpeillen yskähtää, mutta tuo finni osio kuuluu murrosikään, sitäkö tässä nyt sitten eletään.?
      Jospa tämä nyt on vanhuuden murros ja tästä sitten se oikea vanhuus alkaa,,, mene ja tiedä.
      No pieni on murhe, kipua ei ole, tuo ulkomuoto ihan vähän kärsii, peiliin ei usein viitsi vilkaista, ryppynen mummo sieltä katsoo ja ruusuja nenän viertä reunustaa, rypyt olisi riittäneet.
      Sain tohtori sedältä voidetta ja sillä on vähän rauhoittuneet.
      Pitää ajatella kuin terveyskeskuksen taloudenhoitaja, kun korvauksia menin otsani katuharjaan iskun jälkeen kysymään, onneksi et ole Marilyn, kalliiksi olisi tullut;)
      Kaatuminen johtui rikkinäisestä matosta, johon korko tarttui.
      Yksitoista tikkiä laittoivat ja arpihan siitä jäi, mutta menoa ei ole haitannut.
      Tämä tästä turhamaisen mummon surusta, oikeitakin vaivoja löytyy.
      Sanotaanhan että se sisäinen kauneus, se oikeaa kauneutta on, onko sitäkään, en ole tunnistanut, ehkä joku sellaista on nähnyt, toivotaan;)

      Yrittystä sitkeästi, kyllä ne ongelmat aukeaa ynnämuu, vaikka en minäkään oikeastaan mitään tällä koneella hallitse, enkä opi vaikka neuvotaan.
      Muistan lukeneeni, että olet selvittänyt monia asioita koneestasi, kyllä ne viestit vielä lähtee, tiedä mitä muuta siitä seuraakaan;)
      Sain jouluna digikameran ja nyt sitäkin on ladattava ja olisi vielä ohjeet luettava, että oikein osaisi toimia, kaikenlaista harmia.
      Nuo ohjeetkin on niin hankalia, kun lauseen loppuun luet, alkua et enää muista:(
      Jokohan Puskasuleiman loma on loppunut?

      Tänään harrastan kulttuuria, edessä on teatterissa käynti, sellainen kappale kuin Pokka pitää,,, vetääköhän mallinsa mukaisesti,kohta selviää, oikein mukavaa viikonlopun alkua kaikille.

    • Pakkastahan oli aamulla lähes -20, mutta nyt aurinko paistaa rojottaa täysillä ja lämpötila muuttuu. Hyvä keli, ainakin ikkunasta katsottuna.

      Kyllä samaan verenpaineen hyppäyksiin olen joutunut tutustumaan, kun catleija kertoi. Verenpaine heilahteli, pari kertaa kirjastossakin henkilökuntaa säikytin, kun rohjahdin pitkälleni. Se tapahtui siinä, kun kyyryssä tutkiskelin pitkään alahyllyjä ja siitää pomppasin pystyyn - pyllähdyshän siinä kävi. Olen kai ottanut opikseni, varonkin kyllä, eikä ongelmia ole pitkiin aikoihin ollut. Jospa lienee elämänmenoni tullut tasapaksummaksi. Pientä köhää kyllä on parasta aikaa, mutta toimiani haittaa, ellei pahemmaski ylly.

      Niin...koneeni tai minun ongelmat. Kyllä olen koettanut selvittää ja tehnyt kokeitakin. Viestin lähetys onnistuu muualle, mutta ei tähän haluamaani osoitteeseen. Vaihtoehtoja on kaksi: joko ylläpidon vempeleet sekoittelee tai viestin vastaanottajalla on esto päällä. Eipä tästä kannata enempää pohdiskella, ei kuulu "maailman tärkeimpiin" asioihin. Jospa aika nämäkin ongelmat parantaa.

      Jaaha, viikottainen työpalveluni edessä. Täytyy antaa pölyimurille kyytiä, ainakin valohoidon verran.

      • neulamäenlaakso

        Kolesteriarvojen seurailu ja tarpeen vaatiessa ruokatottumusten muutos ovat tärkeitä myös sydämen hyvinvoinnin kannalta. Lääkäri kehoitti minua jättämään läskin ja voin käytön kokonaan, vielä nauttimaan enemmän kasviksia.
        Hirmuisia vaatimuksia. Onko niissä kevytlevitteissä yhtään mitään makua.
        Pilkilläkään saa nykyään muuta kun särkiä. Kissa kyllä piti niitäkin hyvinä kaloina. Raitisilmamyrkytystä ehkä tuo Ynnämuun huippaus. Kuulemma viikon päästä mennään jo puolella ilman lämpötiloissa.


    • Sattumuksia tänään, kun palasin vesivoimistelusta suurine kasseineni, niin ulko-ovella oli henkilöauto ja sen vieressä tavaroita ja mies riensi avaamaan minulle ulko-oven, kiitin, - ja hetken kuluttua lähdin kauppaan, mies oli taas ovella ja avasi oven, kiitin taas ja palattuani kaupasta, mies riensi taas avaamaan oven. - Aloin jo mettiä, vienkö vielä roskat jätehuoneeseen, kuten yleensä aina teen, kun olen ulkovaatteet päällä ja kengät jalassa. - Otin kassin ja menin ulos, ja takaisin tullessani mies oli taas avaamassa oven.
      Nauroin ja sanoin, että kiitos, onpas hauskaa, kun on portsari saatu taloon! Kyllä hän niin nauroi myöskin. Kivoja sattumuksia joskus.

      Vesivoimistelussa juttelin mm. yhden tutun kanssa, ja hän sanoi ihmettelevänsä, miten paljon on flunssaa liikkeellä ja juuri niillä, jotka ottivat rokotuksen! Oletteko muut huomanneet tällaista?

      Minä en ole kyllä sitä omassa ystäväpiirissäni huomannut. Itse en vielä ole sairastanut. En ottanut rokotusta tänä talvena, sillä jokin varovaisuus on noiden narkolepsia-kohujen jälkeen tullut minulle rokotusten suhteen. Mikähän olisi parasta siinä suhteessa?

      Olin ajatellut siivotakin hiukan, imuroida 'silmän lumeeksi' tänään, mutta siirtyy huomiseen, sillä nyt en enää ala. Huomenna on aikaa, kun menoja on vasta sunnuntaina ja maanantaina seuraavaksi. Pikku 7-vuotiaamme esiintyy pianistina, siinä saa varmaan nauruaan pidätellä siinäkin, on se niin kivaa katsottavaa.

      Multaa pitäisi vaihtaa minunkin kasveihin.
      Sain sähköpostia yhdeltä sukulaisystävältäni, ja hän kertoi istuttavansa tavallisia isoja ruokasipuleita kukkaruukkuun, ja ne työntävät jo pitkiä versoja. On kivannäköinen, ja siitä saa napsia ruokiin vihreää.
      Herneenversoja olen tavannut keväisin kasvattaa. Ne on hyviä leivän päällä ja salaatissa, kun ei päästä niitä kasvamaan kovin isoiksi. Ainakin Papuskan luomuherneet itävät hyvin.

      Lämpenevää kevättalvea!

    • Iltaa

      Kaunis oli päivä aurinko paistoi ja lumi kimmelsi kirkkaana. Aurinkolasit on autossa, mutta ne huurtuvat heti kun silmille asttelee. Kotona jo pitää lasit laittaa päähänsä. Aikas rulssi, kun pitää vaihtaa silmälasit päähän kauppaan mennessä, ei näe aurinkolaseilla, ovat sisällä liian tummat. Etenkin nyt ku näkökyky on huono.

      Mikä lie vaan väsyttää, en pääse uupumuksesta ollenkaan eroon. Alan kohta epäillä makuuhuoneessa toisinaan lemahtavaa ummehtunutta hajua. Kohta taas alkaa haisemaan, kun aurinko seinää lämmittää ja tuuli on sillä suunnalla.

      Voikaatte mukavasti
      Hei hei

    • Syvänne

      Banaanit ja lakritsat ostan fain Fazerilta.

      Kukaan muu ei osaa tehdä namuja.

    • HiljaiNen Rva

      Iltaa pirttiin pitkästä,pitkästä aikaa. On niin paljon kaikenlaista elämässäni tapahtunut...muuttanut, ei tietokonetta, sairautta ja kaikkea mitä elämän kirjoon kuuluu....vaan kahvipirtti se on pystyssä....Onneksi!
      Oli todella mukava lukea noita teidän juttujanne. Aina yhtä positiivisia olette, se on yksi elämän rikkauksia ...sekin. Nyt jos saan tämän nettitikkuni toimimaan moitteettomasti, käyn kyllä ainakin joka päivä lukemassa ja vastaankin jos vain
      kone siihen luvan antaa.

      Täälläkin Pirkanmaan perämetsissä on tuo pakkanen paukkunut öisin, auto parka
      aamulla vikisee vaikka sille piuhaakin annan pitkän tovin. Vaan sitten päivällä aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja on niin kirkas. Kyllä se kevät sieltä tulee, onhan se joka vuosi tullut. Jotenkin vain tämä talvi on tuntunut niin pitkältä ja kun lunta on tullut enemmän kuin laki sallii...:).

      Pieni kuunsirppi tuolla taivaanrannalla pilkistää ja tähtiä on taivas taas täynnä.
      Josko minäkin tästä yöpuulle asetun ja huomennahan on lauantai, vkonloppu ihanasti tulossa. Teille kaikkea hyvää toivottelen ja toivon että saan taas seuraanne tulla, juttuineni :) !

    • SkillaN*

      Huomenta viikonloppuun, kaunis päivä taas tulossa, aurinko jo taivaalla, pakkasta kahdeksantoista astetta, luulisi hankien kovettuvan.
      Kiva oli teatteri eilen, hyvä suoritus Hyasintilta, mutta eihän se "oikeaan" yllä.
      On oikein mukavaa, että eläkeläiset ryhminä teatteriin tulevat, nytkin oli linja-autolla porukkaa jostain kauempaa, yksin lähteminen varmaan jäisi tekemättä.
      Pläjäys kulttuuria saatu;)

      Tervetuloa takaisin Hiljainen Rva, aina mukava yllätys saada joku aiemmin mukana ollut pirtin vahvuuteen.
      Sellaista se on elämä, käsikirjoitus joskus uusiksi menee, tahtoen tai tahtomattaan, kaikki on vastaanotettava, mutta väliin taas aurinkpo paistaa;)
      Oletkos edelleen työelämässä?

      Olen samaa mieltä, Fazerilla hyvät "namut", banaanit kyllä tulevat tuolta lämpimämmistä maista, hyviä nekin;)

      Minullakin on tullut silmät kovin herkiksi, en ole aurikolasien käyttäjä ollut, pitänee nyt ruveta pitämään, hiukan tummennusta on silmälaseissa, mutta ei taida auttaa.
      Tuo väsymys on ikävä seuralainen, onko kaikki veren arvot tutkittu wiiwidear, ennen sanoivat rautaa puuttuvan, kun väsymystä liikaa.
      Paljon sitä hometta nykyään löytyy.

      Sain sähköpostia puutarha yrittäjältä, siellä neuvottiin laittamaan kassiperunaa kasvamaan, käy tietenkin vaikka iso ruukku, ajattelin kokeilla, ihan kivoja nuo sipulin ja kaiken vihreän kasvatus, pientä tuoreutta ruokailuun.
      Aina ne yllättää nuo kohteliaisuudet mistä liisa.sal kerroit, harvemmin vaan kohdalle sattuu.
      Taisi tuo mies ihan tarkoituksella kohdallesi jatkuvasti sattua:)
      Yllätyin minäkin, kun vaihdoin junaa, eräs mies kysyi saanko auttaa laukun kannossa, sitä harvoin tapahtuu, ei edes osaa sellaista odottaa.
      Mukavia yllätyksiä voi tapahtua, se saa hymyn kasvoille.

      Kyllähän kissat särjistä tykkää ja olen kuullut niitä paistettavan onkijoillekin, kuulema ihan hyviä ovat, itse en ole kokeillut, vaikka kamalan isoja särkiä olen saanutkin.
      Minä olen uskollinen voin syöjä, ei ole kokeiden tulos mitään viitteitä antanut, että pitäisi lopettaa, leivälle en laita, mutta leipomisessa ja ruuan laitossa.
      Silmäni silloin aikoinaan voin vähyyden vuoksi (onkos siinä sitä A vitamiiniä)näköni huononti, näin sanoi ainakin silloinen kunnanlääkäri ja siksi en voita ole unohtanut.
      Joskus tulee ajatus, onko enää mitään vitamiinejä missään, kaikkiahan on jollakin tapaa lisäaineistettu.
      Tuo kauan alaspäin olo kyllä joskus huojuttaa;)

      Mietin pitäisikö kunnolla siivota, vai työntelisikö vain imurilla enemmät, jotenkin tuo viime mainittu ajatus miellyttää enemmän., jätän ensi viikon loppuun suuremman siivouksen, silloin voi jo pääsiäistä ajatellen siivouksen tehdä.
      Laiskuus on hyvä lahja, kun sitä osaa väliin käyttää.

      Nauttikaa kauniista päivästä, sitähän on tarjolla nyt koko maahan.

    • Hintriika*

      Vuosisadan vitsi, kun SkillaN puhuu omasta laiskuuden lahjastaan! Ainainen ikiliikkuja paremminkin.

      Mielessä läikähti nähdä Hiljainen Rva vielä pirtissä. Tosi kiva "tappa vanha tuttu" tälläkin palstalla. Monet hassuttelut on aikanaan käyty läpi.

      Minä tässä kirjailen lyhyitä ajatuksia ennen koneen sulkemista. Kurssi alkaa puolen tunnin päästä, mutta minä ehdin kipaista paikalle viidessä minuutissa. Koululaukku on pakattuna, ei muuta kuin kengät jalkaan, takki päälle ja menoksi pakkaseen. Hurjaa vauhtia taas kireä pakkassää leutonee. Vähässä ajassa tippunut melkein 10 asteella tai siis lämpötila noussut sen verran. Aurinko paistaa komeasti.

      Nauttikaa lauantaista. Minäkin nautin, vuorossa draama. Ainoa vika, että joudutaan niin kauhealla vauhdilla menemään läpi suuria asiakokonaisuuksia. Tloivottavasti edes jotakin jää päähän. Moi!

    • ile8

      Hyvää lauantai aamupäivää täältä länsirannikolta, aattelin etten enää löydä tänne pirttiin mutta löysinhän mie. Sydänystävälliset terveiset teille kaikille. Olen vuosia sitten ollut täällä ahkerakin kävijä, mutta nyt on tullut sellaisia hetkiä etten ole käynyt kuin joskus harvoin.
      Tässä kun oli ystävänpäiväkin, muistin kyllä teitä, mutta en voinut oikein hyvin, mutta aattelin niitä aikoja kun täällä kirjottelin. Laitan tässä ajatuksiani tänne mitä ajattelin .
      Ystävät rakastakaa toisianne, ystävät suojelkaa toisianne.
      Vaalikaa ystävyyttä, se on kallisarvoista.

      Niin silloin oli nimimerkkini anu 1, jostain kumman syystä tää ei huoli sitä enää. mutta näin muisti teitä anu1

      • ile8

        Nimimerkkini on nyt ile8, entinen anu1


    • Aurinkoa,aurinkoa,aurinkoa. Nyt sitä saa kun kauan odoteltiin pimeän pauloissa.
      Kiva kuulla Anu 1:stä. Semoistahan se elämä on-viskelee välillä suuntaan johon ei itse tahtoisi. Ihan meiltä kysymättä.
      On monesti tullut mieleen, mitä elämääsi nykyisin kuuluu.
      Liity vaan piirtelemään pirtin vieraskirjaan juttuja- samoin kuin Hiljainen Rouva. Kahvitkin täältä saa, ja aina on hyvää syötävää kahvin seuraksi. Ellei satu olemaan jutteluseuraa paikkalla.

      Monesti menee suunitelmat uusiksi. Meilläkin piti olla kahdet synttärit, viikonloppuna, meno Mikkeliin, siellä varattu teatteri lauantai-illaksi.
      Kai epähuomiossa "lipun varaaja" lunasti liput jo viikkoja ennen vaikka varaus olisi riittänyt. No, 4 niistä käyttivät itse, loput meni harakoille.
      Kun tämä lähtökaveri herkesi sairaaksi. Ei sitä 39 asteen kuumeessa petiltä paljon nousta.
      Tätä paljon liikkeellä olevaa voimakasta flunssaa.
      Tästähän paranee kun jaksaa odotella. Ei niin vakavaa, mutta ikävää sairastaa ja vielä "väärään aikaan".
      Millainenhan se infulenssa olisi, kun tavan flunssakin on noin voimakas ?
      Olen yrittänyt nauttia auringosta kahden edestä.
      Nootti, (ystävällinen ) tuli että tännekö omaishoitaja Taas aikoo jättää potilaan yksikseen virumaan.
      Seuraava potilas olen varmaan itse.

      Tuttuja juttuja nuo verenpaineen heilahtelut täälläkin. Tuo alaspäin kurkottelu on aina varottava. Hyvin kuulostellen noustava ylös
      Tressi ja mielen järkytys viskelee paineita yleensä ylöspäin.
      Kuka reakoi mitenkin- jotkut vatsallaan.

      Eilen katsoin ps:sän. näyttivät ihmisiä jotka ripustautuivat roikkumaan ihoon laitettavien koukkujen varassa. Hartioissa eräällä ja joku jaloissa olevien koukkujen varassa pää alaspäin.
      Veri vaan selästäkin turskahteli- ihan pahaa teki jo katsominenkin.
      Tuli mieleen että mitä tuommoisten ihmisten korvien välissä liikkuu.
      Nauttivatkohan he itsensä kiduttamisesta, kokeilevatko rajojaan vai mitä ?
      Tuli vaan mieleen äitini sanonta: hulluja ei tarvitse kylvää ei kyntää, niitä kasvaa muutenkin !

      Nyt ylös ulos ja lenkille. Tehkää samoin.

      • Kaunis on kevätavinen päivä täälläkin, lunta vain liikaa, ei taida Vapuksikaan lähteä.
        Pakkasen puolella 0,8 astetta, tuulikaan ei nyt tuule.
        Minäkin jotain tautia sairastanut pidemmän aikaa, saatan tietää 20 päivä, tai sitten tehdään taas lisätutkimuksia.
        Pääasiassa kotona potenut, en muualla kuin noissa tutkimuksissa käynyt, ulkoilu jäänyt minimiin. Lähikaupassa tai roskapussi tullut vietyä.
        No pelaanhan minä noita erilaisia pelejä tällä koneella, aika hyvällä menestyksellä.

        Nappikahvit ja konjakin otan ja huilaan tuossa keinutuolissa.
        Onhan minulla syytäkin ottaa konjakit Täänään olen ollut naimisissa Pirttihirmuni kanssa 56 vuotta.
        Hyvää kevättä ystävät.


    • Hintriika*

      Onnea Latella ja Pirttihirmulle!

      Olisin minäkin mielelläni jatkanut hirmuilua, mutta niin vain tloiselta taival katkesi . No, liki 16 vuodessa on jo ehtinyt tottua yksinoloonkin.

    • Onnea Latelle ja pirttihirmulle monista yhteisistä vuosista:)

      Juu' u olen minä käynyt labrassa puolen vuoden aikan monta kertaa ja ensi viikolla taas menen. Mitähän ne sieltä tutkii, kolestrolia ainakin ja jospa saapi selvää mistä uupumus johtuu. Lääkäri soittaa minulle myöhemmin.
      Minulla olisi ollut reissukin tässä kuluvassa viikon vaihteessa, mutten uskaltanut etukäteen varata, jos en jaksakaan lähteä. Valitettavasti on tälläiseksi mennyt miun elämä. Piskikin on vielä lomilla, mutta viihtyy varmasti poikani perheen hoivissa.
      Käsityötä vähän laittelen valmiiksi, enpä muuhun oikein tokene.
      Hyvvää jatkoo kaikille
      Hei hei

    • texsanell1

      Ohhoh olen saanut raittiin ilman myrkytyksen:D Kävelin lähes järven ympäri iltapäivällä sään ollessa niin miellyttävä. Nyt on sitten haukotuttanut syömisen jälkeen, että leukaperät natisee.
      Liian myöhä on päivätorkkujakaan ottaa, joten saunaan menen ennen telkun eteen simahtamista.
      Aurinkolasit on välttämättömät minulla, muuten olen lähes sokea ja silmiin sattuu. On tuo lumi aavoilla alueilla niin häikäisevä, että varoa täytyy.

      Onnea Latelle Pirttihirmuineen:D ja muillekin mukavaa lauantaiehtoota!

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamun rauhaa, pakkasta kaksikymmentä ja aurinko tuolta talojen takaa kohta esiin tulee.
      Koivut ovat saaneet valkeat harsopuvut ylleen, puhtaan valkea lumi hohtaa, kaiken yllä tämä hiljaisuus, näistä aamuista nautin.
      Marianpäivä, muistelen että joskus tätä päivää on juhlistettu, muistanko väärin?
      Sellainen sanonta ainakin on ollut, jos Mariana lunta katoilla, on vappuna vaolla,,,,nyt näyttäisi katoilla olevan.
      Siementen multaan piilottamisen aika ainakin on, näin kertoivat telkkarissakin ja minun pelargooniat lehteä työntää, samoin tomaatti.

      Onnea kovasta Latelle ja kumppanille, pitkä on yhteinen taipaleenne, , 57 vuotta olisi meilläkin jo ollut, toisin meni.
      Lepäile nyt kunnolla wiiwidear, lepoahan sanovat parhaaksi lääkkeeksi ja tuo väsymys voi olla ihan luonnollista kevät väsymystä, vanhemmiten koettelee kovemmin.

      Noin ne suunnitelmat menee pyllylleen joskus, kuten meri-kukka kerroit.
      Vähän arveluttaa kovin pitkälle suunnitella, mutta mitäs siitäkään tulisi, jos aina pelkäisi jotakin sattuvan.
      Eteenpäin elävän mieli, minulla jo lokakuulle suunnitelmat osin tehty.
      Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikös sitä niin sanota.
      Harmittaahan se jos mönkään menee, riski on joskus otettava.

      Heippa vaan Anu1/ile8, mukava kuulla terveisiä sieltä Vaasan suunnasta ja sekin on hyvä tieto, että voit hyvin ja jaksat pirttiäkin muistaa.
      Olit todella paljon mukana silloin minun aloittaessani, monet kinat yhden kirjoittajan kanssa käytiin ja niin turhaan;)
      Pistäydy kertomassa sieltä päin olostasi, ei taida muita sieltä suunnalta ollakkaan.
      Hyvin olemme kartalle sijouttuneet, ihan pohjoinen taitaa puuttua, pääskykin on lentänyt jonnekin;)

      Voi tuota meidän ahkeraa koulukasta, milloinkahan uupuminen tapahtuu, vaikka tiedän kokemuksesta, kun intoa riittää, ei väsymys tavoita ja tuollainen luova homma mitä sinä harrastat tai opiskelet H*, eihän siihen väsy.

      Ensi viikolla saavutamme hetken, milloin päivä on yhtä pitkä kuin yö, ajatelkaa, äsken oli joulu.
      Mites se Kyöpeliin meno, vieläkös voimia riittää, eihän siihenkään ole kuin pari viikkoa ja kesäaikaankin siirrytään viimeinen päivä.
      Laittakaapas mietintä myssyyn, eikös tapana ole ollut, että suunnittelu sen matkan kohokohta.
      Iloista, aurinkoista päivää!

    • Auringon kanssa kilpaa kiipesin näkyville ja ylös. Puuron olen poskeeni mättänyt ja päivän ohjelma mielessäni. Taidanpa pakata hikilaudat mukaan, yritän ainakin niitä liuvuttaa. Vähiin onkin hiihtoni tältä talvelta jäänyt, vaikka on ollut hyvät kelit.

      Latelle hyvää jatkoa Pirttihirmunsa kanssa. Hyvin siinä menee jatkokin, onhan takana jo kohtuullinen tutustumisaikakin. Eilen kyllä kävin konellani, mutta ohitin Pirtin. Ajattelin, että sitten myöhemmin. Niinpä siinä aika mennä sujahti ja "myöhemmin" tuli nyt.

      Flunssani näyttää saaneen tarpeekseen ja on hälipymässä. Taisi siinä paketti nenäliinoja huveta niistellessä. Huolimattomuudellanihan ko köhän hankin. Viimeisen suvikelin aikaan menin sotkemaan auraattomille poluille. Vesieristeet kengissäni eivät pitäneet ja taisipa hyyhmää varrestakin solahdella niin, että sukat olivat märät. Vilpoisaltahan se tuntui. Enpä näy kestävän tällaista kuuria. Eikä järkikään päässäni ole tässä asiassa ajan tasalla, koska mokomaa seikkailua lähdin urheilemaan.

      Flunssarokotteen olen aina ottanut. Tehosta en ole varma, mutta haittaakaan en ole huomannut olleen. Luulen kyllä, että se on kulkutautina kulkevaa hillinnyt ja niitä tartuntoja osin torjunut.

      Eipä tässä enempää sytytä. Olisihan aiheita, mutta eipä taida suurta vahinkoa tulla, vaikka vedän vapaalle. Hyvää jatkoa teille, jos ette ulos mene, katsokaa edes ikkunasta!

    • Aamulla pakastaa, päivällä lämpenee tuon taivaalla loistavan valon- ja lämmönlähteen ansiosta.
      Kahta asiaa tässä toimitan, nimittäin kahvin juontia Kahvipirtissä ja seuraan Formuloita. Kiinnostaa koska Räikkönen voi voittaa. Ihan kuten lehtitilauksen arvottavissa palkinnoissa sanotaan, voit voittaa.
      Mukavaa sunnuntaita vaan teille.

      • Kimille onnea! Sain samaan aikaan tekstiviestin TK:sta. Teillä on huomenna aika silloin ja silloin. Kyllä paapovat ihmistä, kun muistuttavat ajanvarauksiskin.
        Mitähän IT-firma tuostakin ohjelmasta laskuttaa
        Kyllähän minä itsekin osaan muistutuksen kännyyni laittaa menoistani.


    • HiljaiNen Rva

      Huomenta taas täältä Pirkanmaalta. Kiitos Hintriika*, kiva kun muistit. Olemme todella niitä Lady-juttuja ym aikanaan sopineet. Olen samaa mieltä että tuo Skillan ei kyllä voi laiskuudesta puhua mitään, hän on sellainen ikiliikkuja että hengästyttää kun luen mitä kaikkea ehtii tehdä. Olen vielä hiukan työelämässä. mutta ei ole enää pitkään kun pääsen pois siitä oravanpyörästä. Eilenkin pienen työrupeaman tein ja autuas miten oli ihanaa päästä illalla kotiin ja oikoa väsyneitä jalkojani. Siksi nämä sunnuntait ovat kyllä sellaista juhlaa, kun saa juoda pitkän kaavan mukaan aamukaffeet, lukea sanomalehteä rauhassa ja ottaa vaikka pienet päiväunet jos siltä tuntuu. Elämä on pienistä onnenpipanoista koottu ne kun vain hoksaa ja niistä muistaa nauttia. Eivät maksa paljoa, tuskin mitään. Pitää vain osata sanoa ei välillä, ettei kaikkiin kissanristiäisiin itseään lykkää.
      Pääsiäinenkin se sitten jo yllättää ja todellakin kesä-aikaankin mennä huristellaan kovaa vauhtia. Yöt ovat todella kylmiä, mutta päivällä auringonpaisteessa on todella lämmintä. Lumi sulaa vauhdilla, toivottavasti!

      Kaunista sunnuntaita meille kaikille säädyille, nauttikaamme kukin itse parhaaksi katsomallamme tavalla siitä :).

    • kissamirrit

      Tervehdys täältä höytiäsen rantamailta, kaunis aurinko paistanut jo 6maissa.
      päivällä mukava hiljalleen kävellä,jos vaikka jonkun auringonsäteen poskelleen
      sais. Vuodet vierii tiistaina on mentävä lääkärille ,jotta saako ajella autolla vielä.
      Kesällä se on tärkeää,mut talvella ehditään yhdelläkin,mut mökki elämässä ei aina tahti kummalikin ei ole sama. --Luin teidän väsymystä,niin haluan kertoa vika
      löytyi minun väsymykseen.-B12vitamiinistä saan piikkejä nyt ja ehkä jatkossa vain pillereitä , niitä muuten saa ilman reseptiäkin.Lääkäri kertoi ,että monella vanhuksella olevan väsymyksen aiheuttaja. tässäpä nämä hetan höpötykset.

    • SkillaN*

      Uusi aamu ja uusi viikko aluillaan, mitä tuonee mukanaan?
      Kauniina nousee päivä, pakkanen paukkuu kahdeksantoista asteen voimalla, mutta päivällä jo kovinkin paljon lauhtuu.
      EEtut juhlivat tänään ja minun poikani, 48 vuotta sitten parkaisi ensi kerran, voi hyvä ihme miten aika rientää.
      Mitä kaikkea onkaan mahtunut näihin vuosiin, paljon on muistoista kadonnut, vain ne parhaat ja ikävimmät muistaa.

      Tuo auto olisi hyvä olla, mutta ilmankin tulee toimeen, vähän hankalaa välillä, kieltämättä.
      Niin, ne vitamiinit, tärkeitä ne varmaan on, minulta tuppaa jäädä syömättä, mutta hedelmiä kyllä syön ja on kumma miten keväällä juuri tuo appelsiini maistuu.
      Elimistö toimii tehokkaasti ainakin minulla, olen huomannut että mielitekoni vaihtelee, milloin puolukkaa, milloin noita appelsiiniä, joskus jopa sitruunaa tekee mieli, olen ajatellut, että puutosta silloin on näistä ravinteista.

      Formuloita en suurin surminkaan katso ja joskus ihmetyttää, miksi kallista shampanjaa hukkaavat siellä voittopallilla, onnea kyllä Räikköselle voin toivottaa, saavutushan se on tuokin.
      Koko urheilu on minusta mennyt pois raiteilltaan, aina on selityksiä, jos eivät pärjää, missä onkaan urheilijoiden kunto tuollaiseksi mennyt.
      Kunpahan narisen, en mitään ymmärrä, kumminkin toista oli ennen, mies miestä vastaan, välineet ei pääosassa.
      Kyllä minusta on hyvä muistutus saada, vaikka ei meillä sellaista tapaa olekkaan, tuo muisti meinaa pätkiä, ei muista edes niitä muistutuksia mihinkään kirjata.
      Muististani, sen huonoudesta esimerkki, teatterin maksoin jo tammikuussa, nyt lauantaina sitten en ollutkaan aivan varma olinko mukaan kirjautunut, onneksi teatteri on lähellä, menin ja kysyin, nimi oli paperissa.
      Kyllä kalenteri on hyvä, jos muistaa heti tapahtumat merkata.

      Odotappas Hiljainen Rva kun työt lopetat, silloin se kiire vasta alkaa, tietenkin jos johonkin mukaan liityt, suosittelen ainakin pienen tovin jälkeen, menemistä on hyvä olla, tietenkin kohtuudella, levollekin on aikaa suotava.
      Eläkeläisyhdistykset kiva vaihtoehto, jos nyt ei halua aivan erakoitua, minulle ei se sovi ollenkaan, vaikka nyt useammin alkaa sitä omaa aikaa kaipaamaan.
      Mukavaa myös se, että voi aivan omilleen menonsa järjestää.

      Vieläpä ehdit monet hiihtoretket hiihdellä ynnämuu, talvea vain lupaavat jatkuvan.
      Siellä hangilla se elämä ihanalta tuntuu,, varmaankin, itse sitäkään iloa en ole kokeilemassa.
      Nautin auringosta parvekkeella ja saan ruusufinnin kukkimaan,,, mokomankin, tuo aurinko ei sovi ollenkaa kyseiselle kukalle.
      Mutta nyt leipomaan pullat kerhoon , niitä odottavat ja aina yllättyneiltä näyttelevät, voihan olla että tuorepulla yllättääkin;)
      Tulkaa turinoimaan, asiaa aina löytyy, nytkin jäi kaikki maailmalla tapahtunut ruotimatta, mutta onhan noita ketjuja, mistä niistäkin voi lukea.
      Pirtissä vaan "höpötellään" hyvä niin.
      Hyvää alkavaa päivää ja viikkoa, illalla olemme taas viisaampia;)

      • Ihana päivä! Pakkasta on 13,4 astetta.
        Viime yönä oli koko maassa riehunut Aurora Borealis, eikä meikäpöllö nähnyt minkään valtakunnan revontulia, vaikka valvoinkin niin Hitchcocin maailman parhaaksi äänestetyn Vertigon kuin Da Vinci -koodinkin.
        Molemmat olen nähnyt aiemminkin, ja olen edelleen sitä mieltä, että Vertico on kehujen väärti, mutta Da Vinci -koodi on kirjana lyömätön ja elokuvana pitkäveteinen ja pilattu.

        Arvatkaapa mitä!
        Tuo teksti katosi, enkä millään meinannut saada sitä takaisin. Päätin laittaa aurinkoiset terveiset Venlalta ja mennä nurkan taakse kiroilemaan.
        Varmuuden vuoksi painoin vastaa-kehotusta, ja yllättäen tekstini palasi.

        Niin että terveisiä vaan terveisiä! Voikaahan hyvin.


    • katleija

      Huomenta, täällä yksi höpöttelijä :) . Nyt olenkin sinne ihotesteihin menossa, josta varmuuden vuoksi minua eilen muistuttivat. Voi olla että tuo muistutustoiminto tienaa itsensä takaisin, sillä sanovat että paljon jättävät ihmiset sovituille käynneille tuloaan. Siten siitä lähetetään korotettu maksulappu ja jos sitäkään ei maksa se siirtyy perintään. Hankalaa sekin.
      Kyllähän se on hyvä että tietotekniikkaa hyväksi käytetään ja ihmisten eloa ja oloa helpotetaan. Hyvä se on, ainoa haitta että mikään ei ole ilmaista ja rahasta tuntuu olevan pula.

      Aika rientää niin että ihmetyttää. Minunkin nuorimmainen täyttää kesäkuussa jo 50v. Onko tuo mainitsemasi poika sinun kuopuksesi?

    • Aurinkoista aamua !
      Uusi viikko alullaan. Mahtaa olla keväämmällä tulvat kun nyt kovia pakkasia pitelee. Sitten taas tiet ja pellot ovat melkein veneellä kuljettavassa kunossa. Mutta toivotaan kuitenkin että iisisti lumet lähtisi.

      Itsekin aina ihmettelee, missä tuo aika menee. 50 v tulee meilläkin tänävuonna tuota virallista tutustumis aikaa.
      Vävy täyttää 50 ja omat lapset tulee perästä kovaa vauhtia. Meneeköhän ne meistä ohi ??
      Olen jo monesti kehunut että tyttären syntymäpäivän kunniaksi liputetaan 19 .3
      No ehkä sillä on tärkeämpikin merkitys kuten Minna Canthin ja tasa-arvon päivä ! Siis huomenna.
      Niin pitäähän sitä suunitelmia tehdä eteenpäin, ilmanmuuta.
      Toisetkin järjestää niitä meidän puolesta. Kaikenlaista, lakkiaista ,ristiäistä, synttäriä, eikun mukaan vaan kun kutsu käy !

      Nyt pitää valmistautua tämän päivän menoihin- harrastuksiin.
      kaikille hyvää aurinkoista päivää. Kevät tulee keikkuen-kohta ainakin.

    • Hintriika*

      Monessa suhteessa jälkipolvet pyrkivät edelle meistä. Jo vuosikymmeniä sitten minusta tuli perheen pienin. Nyt lapsenlapsistakin jo kolme on päätä pitempiä kuin minä ja pahoin pelkään, että kohta kaikki pyyhkäisevät ohi iässäkin. Olen joskus lanseerannut aforismin: Isoäidin osa on tulla sukunsa pienimmäksi, kunnes katoaa lopullisesti.

      Aforistikkopiireissä eivät oikein ymmärtäneet, pitivät kaiketi jonkinlaisena isoäitien pilkkana, joten olen päättänyt pitää tekeleen suvun sisäpiirivitsinä. Luulisin, että kahvipirttiläiset ymmärtävät, mitä tarkoitan. En ainakaan tarkoita pilkata. Kyse on visuaalisesta näkökulmasta, kun lapsenlapset katselevat mummua alaspäin.

      Hämäävät säät jatkuvat. Hieno auringonpaiste, kun ikkunasta katsoo, mutta pureva tuuli, kun ulos menee. Ja yöpakkaset eivät vaan hellitä. Toivonpa, että ennustajat olisivat oikeassa povatessaan tavallista lämpimämpää toukokuuta. Ja toivonpa saman tien, ettei lämpimän toukokuun jälkeen seuraisi kylmää kesää, kuten joskus on käynyt.

      Nyt on aika panna stoppi toivomuksille, tulee muutoin loputon lista. Toivotuksia voi silti lausua: Hyvää päivää kaikille!

    • Aurinkoista aamupäivää.

      Kyllä jotku jaksaa tuolla telkassa touhottaa tuosta maalimanlopusta,kuinka pitää varustautua.
      Kun se loppuu,niin loppuu.Minkäs sille mahdat.

      Hengästyttää minuakin ,kun luen Skillanin touhuja;)))

      Minulta on TAAS joku pihistänyt muutaman päivän ,miks köhän;))

      Tänä aamuna heräsin siihen kun aurinko paistoi suoraan silmiini.En ole vielä vetänyt noita kaislaverhoja eteen,ajatteli paistakoon nyt.Ootettiihan sitä niin kovasti ja pitkään.

      Tänään tulee siivoojatytöt.Kiva.

      Eipä tässä kummempaa,voikaa hyvin.
      näkyillään...

      • Puskasuleima

        Älä sure, Muori67, Ei niit päivii meitiltä kukaav vohki!
        Olen tutkinuj ja tuumaillu, et mei on saatu alunperin niit liika vähä. Niit on tiätysti ollu räknämäs joku laskutairoton.
        Siit on nys simmottinen etu, et välil voiraa huilatakki, ku toiset niska limas ahertaa.

        MIä tulin talavilomalt aikasemmi ku meinainka.
        Se Veeässän petikaveri on kipee, ja miä meinain, et kai tääl apuu tarvii. Ku meitil ei käy neet siivoojalikatka, ni eihäs sitä sairast miästä passa töihih hätistää.

        Veeässän äitille olisi saanu kotiavustajat, mut se ei hualinnu.
        Se oli niit ihmisii, ku ei jaksannu siivoo huusholliin simmotteen kuntoon et kehtais siivoojan pestata.
        Ku se sitte kuali, niin VS:n isällä kävi kaks kotiavustajaa kerrav viikos. Se keitteli niille pullakahveet, ja neet jutteli kaikem maaliman asioi samalla ku siivovatten.
        Ku se isäki sitte kuali, niin toinen niist avustajist sattu kauppaan samaan aikaa ku Vs. Sem piti kait esittää osanottons, mut ei siit mitää tullu. Se ripusti ittens VS;n kaulaaj ja parku oikeen suureen ääneen. Venla sitte yritti lohoruttaa sitä.

        Simmottist se maaliman meno on, jos on ollakseen.
        Mut aurinkoki paistaa sillon tällön. Niinku just tänään.


    • Ramoona*

      Meillä juuri ensimmäinen lapsenlapsi, 15-vuotias tyttö kasvoi mumminsa ohi, ja kyllähän lapsista polvi polvelta tulee vanhempiaan pitempiä, toisaalta luulisi sen kehityksen joskus päättyvän. Neuvolan kasvukäyristäkin ennustellaan, että pitkiä miehiä ja naisia on meidänkin jälkikasvussa kasvamassa, mutta onhan näille sukupolville korkealaatuista ravintoa ja hoitoa ollut tarjolla. Ei ole näillä edes paikkoja hampaissaan, kun on ollut fluoraukset ja säännölliset tarkastukset ja huolellinen hoito. Tämä lastenlasten sukupolvi on hienosti sanottuna diginatiivi polvi, kaikki digitaaliset laitteet tuntuvat olevan itsestäänselviä jo vauvoina, kun kaiken tekniikan keskelle syntyvät ja jo synnytystä seurataan kaikenmaailman vempeleillä muutaman viikon vanhasta sikiön ultraäänikuvauksesta lähtien.

      Eteläisenkin Suomen taivaalla nähtiin myöhään eilisiltana revontulia, niitä tulikettuja, enemmän vihreän sävyissä kylläkin loistivat. Olenkin hiihtämisiäni kehunutkin , tuli uudet suksetkin vielä hankittua, vaikka olin päättänyt että ne kolme vuosikymmentä palvelleet saavat kelvata loppuelämäni. Monot vaan olivat niin risat, eikähän sellaisia Monosia enää mistään löydä, ei kai niitä monoiksi kukaan enää sanokaan. Taitaa tulla mono merkityksessä "yksi" mieleen, kuten monologi. Mono hiihtokenkänä taas tulee Monosen kenkätehtaasta, joka niitä valmisti. Sori...aloin taas sanoja selittää, joku tulee ja antaa sapiskaa ja miinusta, että olen jostain lukenut, en ole itse keksinyt.

      Laitoin rairuohon siemenet itämään...jokos te muut olette muistaneet ? Saa leikatakin ennen pääsiäistä , jotta ruoho näyttää tuuhelta. Vesipurkkiin otin koivun ja sireenin oksia hyötymään, saan hiirenkorvia pääsiäisen narsissien sekaan. Tete-pikkunarsisseja voisi jo kohta ostaa, kestävät pientä pakkastakin. Pajunkissakranssin tekisin, mutta kovin ovat suppuisia pajunkissat vielä. Kohtahan pitää alkaa suunnitella noitailuasuakin, kaipa Kahvipirtin pääsiäislento jälleen toteutetaan.

      Keväistä mieltä kaikille !

    • texsanell1

      Tää isomummi on ihan myyty pienen pojan syntyessä tänään. 6 tunnin vanhana laitoin profiiliini kuvan pienestä mantelisilmästä, joka katseli niin vakavana maailmaa. Jutellessa käsi nousi kuin tervehtimään:) Niiin soma on pikkuinen, että suku on ihan sekaisin.
      Vaarinsa puhkesi kyyneliin nähdessään pikkumiehen:) Voi olla kun tyttärentyttären raskaus päättyi niin surullisesti, niin tämä tomera pikkuinen saa kaikkien huomion.

      Teetä kaadan itselleni ja hunajaa sekaan, on se kun vaan pitelisi sylissään tuollaista nyyttiä vaikka koko yön:D

      Nuori äiti toivoi rauhoitettua aikaa nyt illalla, että saa nukkua väsymyksensä pois. Ihan oikein onkin, tämäkin isomummi menee kohta unten maille. Öitä!

    • SkillaN*

      Onnea äidille, onnea isälle, onnea pienelle perheen lisälle ja sitten vielä iso-mummille.
      Aina yhtä ihana on tuo ihme, joka maailmaan tulee, olkoon elonsa onnekas.
      Huomenta meille kaikille, taas yksi yö onnellisesti takana ja uuteen päivään ihan myönteisin mielin astutaan.
      Pakkanen on pudonnut kymmeneen ja ohuen pilviverhon takaa aurinko nousee.
      Huomenissa sitten vietämme yön ja päivän yhtä pitkäksi pääsemistä.
      Minna Canthin päivä tänään, lippuja salkoihin nostetaan.
      Ajat on muuttuneet Minnan ajoista, ei kuitenkaan kaikilta osin parempaan, tosin meillä naisten arvostus ja kaikessa mukana olo on todettu ja hyväksyttykin.
      Maailmalla on vielä paljon naisten eteen tehtävää.

      Pajunkissoja pyysin minäkin tuomaan, kenellä siihen on mahdollisuus, myyjäisiin saadaan pääsiäisen ilmettä.
      Kertoivat että kissat ei ole oikein hyvin kehittyneet tänä vuona, näin Ramoonakin kerroit.
      Katsotaanpa miten se Kyöpeliin meno onnistuu;)
      Oli huomaavaista keskeyttää loma ja tulla Venlastiinan avuksi Puskasuleima, kaksin aina kaunehimpi;)
      Eihän tuosta voi loukkaantua, mitä sanoit H*, tottahan on, että loppunsa edellä useimmat mummot kutistuvat ja ukotkin.
      Onnea meri-kukan tyttärelle synttymäpäivän johdosta, ystävällisenä varmaan kerrot?

      Niin jäi minulta katsomatta se revontulten leikki, lehdessä kertoivat, että hyvin näkyi itäisellä taivaalla täälläkin, minä vain unia katselin.
      Kuopus on poikani, tytär jo kesällä 54 täyttää, kamalaa, vasta jännitti kouluun menoa,,,,
      Muorilla on koti siistinä, minulla ei, kyllä aivan kamalasti sotken huushollia noilla käsitöillä, langanpätkiä joka puolella, vaikka yritän heti pois siivota, pölystä puhumattakaan, nyt saa vähän aikaa olla.
      Liput saloissa heiluu, ajoissa on kiinteistöhuollot hommansa alkaneet, ihanaa päivää teille ystävät ja kylänmiehet.

    • Lippuhan täällä liehuu melkein nokkani edessä Minna Ganthin päivän kunniaksi. Eikä turhaan, ajallaan rohkea nainen, edellä kävijä ja hyvä kynänkäyttäjä ja köyhän kansan puolustaja.

      Hintriikan afrismi on mainio. Eipä tuosta ainakaan hernettä nenäänsä pitäisi vetää. Niin mummot kuin ukotkin painuu iän myötä "kasaan", lopussa vauhti kiihtyy, ellei satu saamaan nuorena "sydäriä." Kasaan kärpertyy myös muisti ja ajatuksetkin. Niin käy melkein aina, jos riittävän van haksi elää. Tietysti konkreettinen pieneksi jääminen on myös tosiasia, ainakin keskimäärin. Nuoremmat sukupolevet katselevat ylhäämältä. Näin ei kyllä aina ole, mm. ukkini lienee vieläkin ollut koko sukvun pisin, sitä ei laaja jälkipolvi ole ylittänyt. On siinä jotakin erikoista, eikä elintaso varmasti ole häntä auttanut.

      Kun minulla ei ole noita "multasormitöitä", olen seuraillut maailman menoa. Enpä ala tässä raportoimaan, mutta väkisin vääntämistä näyttää olevan. Paljon vaatimuksia uusista menoista ja perään tiukempaa säästämistä. Ne kun eivät käy yksiin. Lobbareilla ainakin on täystyöllisyys.

      Parina päivänä olen käynyt hiihtelemässä. Hyvin leppoisasti, melkein tasamaalla ja jäänyt aina nojailemaan välillä keppeihin auringon paisteeseen. Kyllä siinä pari tuntia hupaisesti kuluu. Sitä en ole huomannut, antaako tälläinen hiihtelyni äkillisiä älynväläyksiä, kuten monet suurmiehet ovat kertoneet saaneensa. Tosin ne ovat tapahtuneet Lapin maisemissa. Eiköhän hiihtelyni liene tältä talvelta paketissa. Tai mistä sen tiedän.... aurinko kyllä nytkin hieman vajavaisesti paistelee.

      • Jäi paljon virheitä, mutta kyllähän ne näkyy ilman mainintaanikin!


    • Uamupäevee vuan tiältäin päen.

      Meille tulloo tännään joku jostaen rojektista pitämää opetusta tasapaenoilusta.
      Kivaha se on kun huomioivat meitä vanahoja.

      Täällä Lahdessa on menossa semonen lähimmäispalvelu ry:n rojekti kestää kuulema pari vuotta.Käyvät aina tiistaisin meille touhuamassa jottain mukavoo.
      Parj tuntia siinä hupenoo mukavasti.

      Ei paista nyt ainakaan niin kovasti ku eilen paisto.
      Tuuli oli iha HIRVEEN kylymee.

      Nuo uutisetki on yhtä riitelyä ja sotimista;(

      Liput liehuu ja kovasti tuolla tuulessa.

      Minnekä lie Naakkaparvi männy ku ei nyt näy yhtään,tavallisesti ne istuu tuolla nuapur talon katolla.

      Hyvve olj tuas pirtin kahvee kiitoksia vuan.
      näkyillään...

    • Niin minunkin ikkunan edessä lippu liehuu niin komiasti tässä valkoisessa ja auringonpaisteisessa maisemassa.
      Tuosta kutistumisesta omalla kohdalla sen verran, että kokonaiskutistumista ei ole tapahtunut, päinvastoin. Sentin verran on pituus laskenut vuosikymmenien kuluessa. Liekö noinkin hyvä tulos siitä johtuva että lyhyenä aina on tullut pidettyä ryhti hyvänä ja ylöspäin kurkoittavana. Suukkoa vartenkin piti aina varpaille nousten kurkottua.
      Muori67:n tervehdys leppoisuutensa takia on aina mukavaa luettavaa. Positiivisuus ihan paistaa tänne asti. Muistoissa on muorikin vielä Tukholman risteilyltä, jonka silloin joskus muutaman palstalaisen kanssa teimme. Vieläkin lähtisin, jos vaan jotkut mukaan päättäisi tulla.

    • Ihmeitä saa aikaiseksi tämä pirtti. Piti nimittäin lähteä ovenpieleen seisomaan ja mittauttamaan itsensä, paljonko on pituutta hävinnyt.
      Tulos oli 7mm = 7 millimetriä nuoruuden ajoista. Siis nysä olen ollut jo silloin. Ei ihme jos nuoriväki ajaa ohi, ihan jokainen. Ylöspäin saa heitä tähyillä- pisimpiä lähes puolenmetrin korkeuteen.
      Joten ohi ovat menneet ajat sitten . Niin tytöt kuin varsinkin pojat.

      Itsellekin on "ylennys" tulossa. Olen vaarassa päästä isomummiksi kesällä. Toivottavasti tuo vaara toteutuu. Olin onnessani rutistella tuon tulevan isän henkihieveriin, niin ihanalta tuo kuulosti.
      Ymmärrän hyvin texsanellin onnen, ja toivottelen oikein paljon
      onnea isomummille. Hänelle ja kaikille isomummeille. Olen jo ilmottautunut vapaaehtoiseksi hoitajaksi,
      joskus (jos huolitaan ).
      Ihastelijaporukkaan kuuluu 2 mummoa 2 isomummoa ja yksi isoisomummo. Joka asuu yksin puulämitteisessä mökissään .
      Lisäksi sedät, tädit, veljet, siskot; vauvan tukijoukkoja löytyy.....
      Poloisia ja hylättyjä ne lapset/nuoret joilla ei ole tavallaan ketään läheistä ymmärtävää ihmistä, johon turvautua,ovat ikäänkuin tuuliajolla.
      Näin päättyy tämäkin tasa-arvon päivä.
      Skillanin terveiset viety perille- vaati vähän selitystä ensin.
      Kiittää minun käskettiin: kiitos.

      Tämä päivä meni kylätellessä. Katsoimme kuvia Tansaniasta, jossa ystäväni tytär tekee hyväntekeväisyystyötä.
      Terveiset olivat: olkaa ikionnellisia siellä kotimaassa. Niin suuri ero,
      köyhää ja alkeellista kaikessa, kuten olemme tv:stä kaikki nähneet.
      Jos nyt voi yleensä verrata keskenään ?
      Mehän olemme onnellisia omasta kotimaastamme, ja pirtistä
      tietenkin.
      Keksin juuri että iltapäiväkahvit napin alta on nyt paikallaan.
      Jonkun tuomaa kierrepullaa, siitäpä tuhdin viipaleen lohkaisen kahvin seuraksi. Kiitos ja moi !

      • Rva Ylikypsä

        Mukavata illansuuta!

        Kyllä on suomel lippu suanna kyytiä tänä päevänä, tuskinpa on hetkeekää lurottanna tankoo vaste. Uamulla olj ihan pilivistä, vuan siitä se sitte kirkastu, pieniä piliveh haetuvia kulettelj taevaan kannella,

        Tuasj on ilimaantunna vereksiä jänöjej jäläkiä pihamualle. Vessareessulla yritin yöllä katella ulos, vua enpä nähny aenuttakkaa. Kuhan tulloo tuasj tääskuu, nii kyllä niitä sillon näkkyy "liikenteessä".

        Olj mulla öylössä päevänä enkeleitä matkassanj, lähin ulos , tarkotuksenanj istua nuama aarinkoon päen. Alta viis metriä olin männä etteenpäe, ku ihan ykskaks vee jalat alta ja lensin polovillenj jiätikölle. Kyllä siinä äkkiä kerkii aattelemmaa vaekka mitä: nyt varmaa männöö poekki kättä tae jalakoo. Vua eepä katkenna kumpookaa, mustelmat vuan näky uamulla aeka selevää. On se tuo kännykkä hyvä vehe, saen soetettua papalle, että tuleppas aattamaa minut tiältä jiätiköltä ylös, eekä tarvinna ootella kaava, apu tulj pikasesti. Ja sitte lööty sepeliäkii vuaranpaekkaa. Tänä päevänä onollu niin kylymä tuulj ette oo tarenna istua ulukona, kävelemmää oes voenna lähtee, vuaj jäenpä sisähommeleihi.

        Voenti alakaa pikkuhiljoo tuntua paremmalle ja ens muanantaena piäsen omalle liäkärillenj, jonkullaesta yhteevvettoo pitäsj varmaan kehitellä tästä alakuvuojesta, katotaan nyt.

        Harvinaesen kovvoo kyytiä pilivikerros liikkuu tuonne aaringollaskun suuntaa tuolla metär reona yläpuolella, perässä taetaa männä tumma pilivi, josta tulloo lunta.

        Voekee mukavasti ja hyvvee kevättä!!!!! paulamaria


      • F-fani
        Rva Ylikypsä kirjoitti:

        Mukavata illansuuta!

        Kyllä on suomel lippu suanna kyytiä tänä päevänä, tuskinpa on hetkeekää lurottanna tankoo vaste. Uamulla olj ihan pilivistä, vuan siitä se sitte kirkastu, pieniä piliveh haetuvia kulettelj taevaan kannella,

        Tuasj on ilimaantunna vereksiä jänöjej jäläkiä pihamualle. Vessareessulla yritin yöllä katella ulos, vua enpä nähny aenuttakkaa. Kuhan tulloo tuasj tääskuu, nii kyllä niitä sillon näkkyy "liikenteessä".

        Olj mulla öylössä päevänä enkeleitä matkassanj, lähin ulos , tarkotuksenanj istua nuama aarinkoon päen. Alta viis metriä olin männä etteenpäe, ku ihan ykskaks vee jalat alta ja lensin polovillenj jiätikölle. Kyllä siinä äkkiä kerkii aattelemmaa vaekka mitä: nyt varmaa männöö poekki kättä tae jalakoo. Vua eepä katkenna kumpookaa, mustelmat vuan näky uamulla aeka selevää. On se tuo kännykkä hyvä vehe, saen soetettua papalle, että tuleppas aattamaa minut tiältä jiätiköltä ylös, eekä tarvinna ootella kaava, apu tulj pikasesti. Ja sitte lööty sepeliäkii vuaranpaekkaa. Tänä päevänä onollu niin kylymä tuulj ette oo tarenna istua ulukona, kävelemmää oes voenna lähtee, vuaj jäenpä sisähommeleihi.

        Voenti alakaa pikkuhiljoo tuntua paremmalle ja ens muanantaena piäsen omalle liäkärillenj, jonkullaesta yhteevvettoo pitäsj varmaan kehitellä tästä alakuvuojesta, katotaan nyt.

        Harvinaesen kovvoo kyytiä pilivikerros liikkuu tuonne aaringollaskun suuntaa tuolla metär reona yläpuolella, perässä taetaa männä tumma pilivi, josta tulloo lunta.

        Voekee mukavasti ja hyvvee kevättä!!!!! paulamaria

        Väittely Kimin F-1 voitosta kiihtyi niin kovaksi sanasodaksi, että emäntä käski meitit ulos jäähylle. Kyllähän minä voitosta olin iloine, mutten Kimin veropakolaisuudesta. Monacossa on poika kirjoilla verojen takia.


    • SkillaN*

      Huomenta, taivaanranta punottaa, tietää sitä, että sadetta tulee.
      Pakkasta näyttää yhdeksän astetta ja päivä on nyt sitten valennut, katuvalot sammuneet.
      Akin päivä, ja nyt sitten aletaan päivän voittoisalle matkalle.

      Olipas kova kohtalo, kun ulos jouduit, muuten taitaa näitä veropakolaisia olla enemmänkin, ja ihmetyttää ettei Häkkinen ole pojalleen suomea opettanut, tälläistä olen kuullut.

      Melkoinen onni, ettet katkaissut mitään raajaa Paulamaria, nuo jäätiköt hyvin vaarallisia, köpötellen pitää kulkea tuolla kaduilla.
      Se ei oikein tuon hiekotus auta, kun jäästä on kysymys.
      Kohtahan nuo pitäisi liukkaudet ruveta sulamaan.

      Noita mummeja oli meilläkin jossakin vaiheessa kuusi kappaletta, ukkeja yhtä vähemmän, rikkaita ovat nykyiset vauvelit, kun ihmisikä lisääntyy, tällä hetkellä viisi mummoa, ukkeja kolme.
      Näitä iso-mummin lapsiakin jo kuusi, ei enää samalla tapaa jännä juttu.
      Onnea vaan tulevalle iso-mummille ja ukille.

      Niin olinhan siellä minäkin, risteilyllä, ei taida enää nämä miitingit purra.
      Voisihan se kivaakin olla.
      Hyvinkös muorin taspainoilu onnisti;)

      Tuota maailman menoa tulee seurattua ja kyllä ihmettelemään aika usein laittaa, on vaikka minkälaista selittäjää, puolesta ja vastaan kaikelle, asia kuin asia.
      Minulle riittäisi vähemmät muutokset, näitä koneellakin tehtäviä muutoksia vähän väliä, pitäisi vuoroin ladata ja päivittää, sitten kun nuo sanastot, mitä mikin tarkoittaa menee yli hilseen, toimippas sitten siinä.
      Ohjelmiakin kaiken maailman, ota niistä selvää ja kun ei mielenkiintoa ole muuhun kuin juuri ja juuri kirjoitteluun, sotkeutuu kuin Summanen housuihinsa.
      Mistähän tuokin sanonta peräisin?
      Pitää yrittää rimpuilla mukana, vaikka minulle ei mitään hienouksia tarvitsisi, pankki ja sähköposti tämä kirjoittelun lisäksi riittäisi.
      Olen kymmenen vuotta tätä kirjoittelua tehnyt ja into mihinkään googlettamiseen ei ole kasvanut, mitä minä kaiken maailman tiedolla teen, kun ne ei päässä pysy, kai sitä viisautta lisää tarvittaisiin, en kiellä;)

      Varikset pesätouhuissa, tuolla puiden yllä paikoista kinaavat ja taitaa siinä parikin olla katselussa, yksi kevään merkki sekin.
      Tänään ruusupullien tekoon lähden, kiva taas nähdä leipuri kaverit, takuu varmasti nauraa taas saa, ovat nämä kaverit niin huumorilla rokotettuja;)
      Toivottelen hauskaa keskiviikko päivää teille toisillekin.

    • Ehtoota tuas:)

      No nyt se selevis minulle.miks meidän kerhohouneella nauretaan niin paljon.Kun myö ollaan huumorilla rokotettuja;)
      Hyvä Skillan,näin täällä viisastutaan.
      Välillä on ihan maha kippeenä kun nauretaan niin paljon.

      HYviä ilan jatkoja kaikille.

      näkyillään...

    • Tuulen viuhakkaa oli kun ulkoilutin itseäni. Muutama pakkasaste tuntui kuin olisi ollut parikymmentä pakkasta.

      Jotenkin olen kyllästynyt formuloihin, ei siihen Räikkönenkään auta. Vähentynyt on kyllä urheilukisojen aktiivi vahtaamisenikin. Johtuneeko siitä, että nähnyt olen ja mitta täyttyy. Jotain sentään vilkaisen. Pientä häikkää on kyllä tietokoneeni kanssakin, mutta taitaapa mennä ylläpidon piikkiin. Olihan noista ilmoituskin, että on korjattavaa.

      Eipä tässä kummosia kuulu. Kunhan pikaisesti pistäydyin Pirttiä katsastamassa. Seuraavaan kertaan!

      • Minimiin on minullakin urheilun seuraaminen tv:stä jäänyt. Joskus katsoin jääkiekkokin paljon, enää en yhtään. Formulat saa minun puolestani myös olla, luen kuitenkin lehdestä kulloisenkin tilanteen. Talviurheilusta taitoluistelu on ainoa, jota mielelläni katson ja ihailen. Suomalaisten mukanaolo lisää kiinnostusta tietenkin. Nyt oli harmi kun Kiira Korpi ei voinut olla mukana.
        Yleisurheilua kyllä katson ja jalkapallon MM-kisoja.
        Huomasin tänään että kevyen liikenteen väyliin on ilmaantunut jo aika lailla sulia osia. Kohtahan pääsee pyörällä kauppaan.
        Pitänee mennä nukkummaan kun niin uni tulee silmiin aikaisen heräämisen takia.


    • texsanell1

      Kylmä olikin todella. Nyt illalla saatoin vieraani K-kaupan parkkialueelle, kun ei osannut ajaa perille asti, ja tuuli puhalsi jäätävästi poskiini. Huh, meinasin laittaa saunan lämpiämään, mutta luovuin kun tuolla uimahallissa saa sen ilmaiseksi eläkeläiset.
      Tuo höyrysauna eugalyptysöljyineen tuntuu niin hyvälle hengittäessä, että kerran viikossa nautin siitä ja seurasta mielelläni. Åorealtaassa missä hieronta vesisuihkun muodossa on ihanaa, on muuan mieshäirikkö ollut muutamia kertoja mukana. Pyrkii hieromaan ventovieraita muka hyväntahtoisuudessaan, ei ole kaikki muumit kotona hänellä.

      Istumme usein muutama tuttu kahvilassa uinnin jälkeen,...sinnekin tuo pyrki, kun yksi tuoli oli vapaana. Lähinnä oleva rouvasihminen vastasi kipakasti tuolin olevan
      varattu.
      Nyt olen jo lämmennytkin ulkoilun jälkeen, ja juon kupillisen nappikahvia, ei se ole ennenkään untani häirinnyt:)

      Kodikasta iltaa pirttiläisille!

    • Skillan*

      Kaunista aamua, kymmenen astetta pakkasta, aurinko naapuritalon seinään kirkkauttaan jakaa ja minun silmille häikäisyä;)
      No enpä valita, paistakoon vaan, lasken kaihtimet alas, vaikka en sitä tee kuin pakon edessä, haluan nähdä ulos maailmaan, liikettä ja touhua.
      Kadulla kävelee vanha mies sauvojen kanssa, hidas on askel, mutta elämässä kiinni hänkin.

      Tuntuu vallan ihanalta, kun taas on muutama päivä sellisia, että ei pakollista lähtöä mihinkään, onkohan tässä käymässä niin, että väsy alkaa voittaa.
      Olen melkoisen vastuullinen, kun jotakin aloitan, sen myös teen, eihän ilman minua mitään tulisi, hih,hih.
      Vakavasti puhuen, jos ei olisi meitä jotka tosissaan johonkin lupaudumme, emme paikalla olisi, tulisiko siitä mitään, ei varmasti.
      Joskus meinaa kyllästyminen ainaiseen lähtöön tulla, mutta kun paikalle pääsee kaikki hyvin.
      Tämä ikä se on, mikä alkaa painaa, kotona olo aina vaan makeamalta alkaa tuntua, mutta ihmeitä kuitenkin pitää tapahtua, jos vaki olotilan tälläisestä saan.
      Kevät väsymyksen piikkiin voi myös lukea, kesän perästä taas innolla mukana, näin uskon.

      Jossakin etelässä kävin höyrysaunassa, en kai osannut oikein asennoitua, kun ei mitään kuvaa mieleen jäänyt, en muista edes oliko siellä muita kuin minä.
      Voisi olla nautinto tosiaan, jos oikein rentoutuisi ja tuoksuja hengittelisi.
      Jospa ensi syksyn etelän matkalla sellaisen nautinnon kokisi, meillä täällä ei ole uimahallissa höyrysaunaa.

      Kaunista katseltavaa tuo luistelu, mutta siinäkin jännitän niin kovasti luistelijan puolesta jos kaatuu, menee osa nautinnosta pieleen.
      Saman havainnon tein minäkin, kun tuonne ulos katsoin , tiet alkaa sulana taas olla, uudelleen sataneen lumen jäljiltä, pyörälle en enää nouse, syynä jalan nousu;)

      Kiva ynnämuu, että kurkkaat pirttin ja puumerkkisi jätät, eihän aina voi asian tynkää olla( minulla ei juuri milloinkaan) mutta elossa olon merkki on mukava nähdä.
      Tuo maailman menon seuraaminen aiheuttaa vain harmin puuskahduksia, kaikki on pieleen menossa, saapa nyt nähdä mitä hallitus siellä riihessään tekee, ei paljon kurjuutta lisää tarvita.
      Jotakin myönteistä väliin odottaisi, aina vaan uhkapilviä taivaalla.
      Asialle ei meikäläisellä sanan sijaa, tyydyttävä on, vaikka kuinka vääriä päätöksiä meidän eläkeläistenkin kohdalle tekevät.
      Yksi uhka kalalla kävijöille suunnitteilla.

      Vilkaisin ikkunasta, taitaa olla vinha tuuli, kun irto lumi tien pintaa liitää, tuo tuuli onkin näin keväällä melko petollinen.
      Kaikesta huolimatta kivaa keväistä päivää, ainakin valoitta saamme elellä, päivä on täysin valoisa.

    • kissumirri

      Lääkäri luvan antoi,että jatka vain ajeluasi.Tarkka olikin 75 tutkimus,mutta varmaan hyvähän se on tienpäällä että on järissään.. Toivomme kuukauden päästä vähän lähempänä mökille pääsy on. Sillä d vitamiinit luonnosta tulee,jos aurinko paistaa..

      Kaikille kaunista tulevaa kesää ja terveyttä,olkaamme onnellisia,kun meillä on monta vuoden aikaa. hetan terveiset.

    • Huomenia vain.

      Kyllä nyt tällä muorilla "heittää"
      Mennä törmyytin aamulla alakertaan kerho huonelle ovea aukasemaan,kun jalkahoitaja on tulossa.
      Sitten selvisi että Hän tuleekin vasta viikon päästä.
      Siis ei riitä että joku päivä hukkuu vaan kun nyt koko viikko on hukassa;))
      Että näin meillä.
      Aurinko kilottaa suoraan naamalleni.Tuuli näyttää heiluttavan noita puiden latvoja.

      NO nappikahvit hörppäsin kiitos.
      näkyillään...

    • Venlastiina

      Tervehdys!

      Olin päättänyt katsoa Matlockin ja laitoin kellon soimaan, etten unohtaisi. Soihan se, ja tiskaaminen jäi kesken, kun piti ryhtyä sitä lakimiestä tuijottamaan.

      Seuraavan kerran sitten soikin minun kännykkäni. Hirveää ääntä päästeli ihan nenäni alla. Olin nukahtanut kesken korketasoisen oikeudenkäynnin, ja kesti hetken, ennen kuin tajusin istuvani omassa olohuoneessani.
      Murhan käsittely oli ohi. Toivottavasti Matlock oli paljastanut murhaajan. Hän kun on oman paikkakuntansa ainoa viisas ja selvittää, että murhaaja onkin syytön ja syyttömimmältä näyttävä murhaaja.
      Elämäntoveri sitä hirveää ääntä soitteli ja kertoi, että ensimmäiset tohtorit ovat tehneet tehtävänsä, ja nyt on parin tunnin paussi, eikä ole kynää. Mietin, kumpi meistä on pölhömpi, mutta sitten selvisi, että mies oli löytänyt aarteen: vinon pinon tekemättömiä sudokuja!
      Ja selvisihän se pölhöysastekin: minulla on aina muutama kynännysä siltä varalta, että lasaretin polilta löytyisi tekemättömiä ristikoita.
      Eiköhän Mr. Greengrasskin aikaa myöten opi. Ainakin seinätaskukalenterista päätellen hänellä on enemmän lääketieteellisiä tapaamisia kuin minulla, vaikka on sitä virkistävää vaihtelua minullakin jonkin verran.
      (Odotushuoneessa saattaa tavata jonkun vanhan tuttavan tai sitten uuden, ja joskus on ihan hauskaakin, kun eivät sentään kaikki ole kuolleet.)

      Olen tässä miettinyt, että ei taida enää passata nimittää miestäni Mr. Geeksi, kun hänen ulkoinen olemuksensa on kohta sellainen, että hän saa tulla ovesta kahdesti sisään ennen kuin hänet huomaa.
      Henkilökohtaisesti myönnän muistuttavani Justiinaa. Olen kohta sellainen Ronskilan Hilma, että ovia on joko levennettävä, tai sitten tulen sisälle raamit kaulassa.

      Nyt lähden jatkamaan kesken jäänyttä tiskausta.
      Moikka! Voikaapa hyvin.

    • No voi hyvät hyssykät tuon VS:sän kanssa. Uskominen jää lukijan harteille...., niinku tuo karmit kaulassa muka. sen yhteisen huomasin että olen kuljetellut kynää ja kumia mukana jokapaikassa, aina laukun taskussa. Ainakin 10 vuotta.
      Samasta syystä, ei sitä tiijä millä oksalla sudoku istuu....jos joutuu itsekin istumaan jouten.
      Niin ne ovat käyneet ruokakaupat, teatterit, kaatopaikat, kaikki. pitäähän mummoilla olla aina käsiveska mukana. Vaikka autossa.
      Eihän sitä voi ennustaa milloin joku kysyy vaikkapa ajokorttia. Tai senttejä tarvitaan, parkkiin tai johonkin.
      Muutapa eivät kysykkään. Siinä vaan kynät mukana matkustaa. Matkoille lähtiessä minun tehtäviin kuuluu varata 2 kynää ja kumi.
      Hänelle ristikon tekoon, minulle sudokun tekoon.

      Toivotaan nyt että tuo kyseinen herra saa kynän, sudokut valmiiksi ja hyvät arvosanat tohtereilta.
      Ja kotiutuu aikanaan tyytyväisenä.

      Aika vähiin jää tv:n katsominen. Mitähän minäkin oikein teen..pitää miettiä, vai onko jäänyt päälle: En tee mitään päivät.
      No tänään kyllä paistoin jo pullat, niitä korvareita. Oletteko huomanneet ettei tehdä koskaan sellaista mistä ei itse pidä ? Niinkun
      Syötävän osastolla- muutenhan joutuu tekemään kaikenlaista minkä voisi jättää väliin.
      Nyt suu suppuun ja tositoimiin.
      Mukavaa päivää kaikille.

      • Skillan kehoitti edes ilmoittautumaan, tämä nyt sellainen, ehkä jo viikonpäästä enemmän, saa nähdä.

        Terveisin Late.


    • Moikka kaikille! Mitäpä tänne kuuluu? Minulle ei ole tapahtunut mitään erikoista ,siksi niin laiskasti olen kirjoitellut.. ..Facessa ja sätissä käyn kylläkin, joka aamu ja tapaahan siellä tuttuja aina! Facessa on paljon pelejä,kun aina pelaan jotain..jos ei muuta,niin pasianssia....Pääsiäinenkin on pian taas.Tänä vuonna ihmeen aikaisin,kun jo maaliskuun puolella.. Onpa ollut viileähkö maaliskuu,pakkasia piisaa reippaasti,mutta eiköhän siitä kevät tule,pikkuhiljaa,ainakin oli jo Kevätpäiväntasaus.. Kohta on taas, se kellojen siirtely ,harmi..Se voitais lopettaa ja olla tässä normaali-ajassa..Kyllä me huomaamme ,koska kesä tulee,ilman kellojen siirtelyäkin.. Onko täällä Pääsiäis-pippalot,että pääsemme lentelemään luudalla?..Kylläpä aurinko nyt paistaa kirkkaasti,käy silmiin,kun pitäis kirjoittaa..Olin eilen ,Elannon näyttämöllä,katsomassa näytelmää"Avanto",se oli hyvä.. Hienoa,kun se näyttämö toimii,vaikka Elantoja ei ole enää missään.Kesällä on taas tiedossa kovasti menoja,mutta en niistä vielä ala hössöttämään..Kaikki aikanaan..Kiirettä on pitänyt,aina kaikenlaista menoa,eläkekerhossa,nimittäin..
      Ai niin,semmoista on tapahtunut: Saan olla vihdoinkin yksin..kai jo oli korkea aika,kun tätä ikääkin kertynyt.. Kivaa,kun ei tar vi huolehtia ,kuin omista syömisistään, ..Nautin todella! Lapsenlapsi täytti 25v ja ajatteli,että pitää varmaan hakea, omaa asuntoa,eikä asua mummolla! No,hän löysi..Hieno juttu! Hän oli nuorin,joten,nyt ei ole enää tulijoita..Semmoista! Taidankin tehdä voileivän ja mennä katsomaan "Sydämen asialla" Kaikille:Ilonpisaroita tiellenne! t.Irkku

    • Liisa S.

      Hei kaikille pirttiläisille!
      Luin aamulla SkillaNin aamunavauksenja vielä Muori 67:nkin jutun ennen lähtöäni kuntosalijumppaan, se on puolituntia venyttelyitä (15 min. alussa ja sama aika lopussa) sekä sitten ihan lyhitä parin minsan laitejuttuja.
      Kaikkein pienimmät vastukset vaihdan aina itselleni,
      en haaveile voimien kasvattelusta, kunhan ihan vain liikuskelen.
      Onnea, Irkku, kun olet päässyt itselliseksi asumisissasi! Nuo ruokajutut 'vain oman maun mukaan' on sen tilanteen hyviä puolia, yksinäisyyttä vähentää Kahvipirttiläisten seura.
      Irkku, olit lainannut minulle tuttua Eeva-Liisa Mannerin runoa eräässä kolme vuotta vanhassa viestissäsi, ja kun se on ollut minunkin lempirunoni, koska sopii mökkiympäristööni aivan yks yhteen, niin minäkin sen saman runon laitoin (toki runoilija Eeva-Liisa Mannerin nimellä varustettuna). Vähän aikaa mietin, laitanko sinunkin nimesi, mut se ei kai olisi sääntöjen mukaista. Meillä on sama maku runojen suhteen. :)

      Ja siksipä otan myös "Avannon" ohjelmaani! Annoit siitä niin hyvät arvostelut.

      "Sydämen asialla" olen tallentanut iltakatsomisekseni.
      Hyviä ja iloisia oloja kaikille pirtissä pistäytyville!

      .

    • Ramoona*

      Minua on tänään erityisesti mietityttänyt harmaa talous, kun kirkkaassa auringonvalossa näyttää yksi jos toinenkin kohta pölynharmaalta, vaikka pari kertaa viikossa imuroinkin, ilmeisesti liian huolettomasti. Ihan oikeasti tulin rikkoneeksi lakia männä viikolla, kun autolla hupsahdin metsähallituksen puolelle, tai ainakin ojan puolelle pehmeään lumeen. Syy oli linja-auton, joka tuli liian keskellä tietä vastaan ja minä liian kunnolla väistin. Läheisen maatalon pihalla huomasin traktorin ja sinne kipaisin apua hakemaan. Isäntä hienolla vihreänkiiltävällä traktorillaan vetikin hetkessä ajopelini ylös ja tarkisti päällisin puolin , ettei mitään vaurioita tullut. Tarjosin lompakossani olevaa viisikymppistä (harmi kun ei pienempiä seteleitä sattunut olemaan ) ja kelpasihan se, eikä kuitteja kirjoiteltu...olisi kai se minun tehtäväni työnantajana ollut.

      Ennen joulua satuimme paikalle, kun heiveröinen mummeli oli kaatunut kauppakasseineen ja pysähdyimme auttamaan. Kerättiin kävelytielle levinneet perunat ja vietiin hänet kotiinsa autolla. Hän tarjosi maksua, mutta tietysti kieltäydyttiin. Mummeli lupasi laittaa seuraavana pyhänä kolehthaaviin tavallista isomman summan.

      Molemmissa tapauksissa jäi valtio ilman osuuksiaan, mutta lohduttauduin sillä, ettei minulta voi kaikkia kiemuroita vaatia, kun ei ministerikään niistä ole perillä. Ja ainahan voi pyytää anteeksi. Hesarissa olikin hauska pilakuva : mies täyttí veroilmoitusta ja kysyi vaimoltaan , mihin sarakkeeseen voi laittaa anteeksipyynnön.

      Rahkapiirakkareseptejä olen selaillut, mutta varmaan päädyn taas tuttuun ja kaikille maistuvaan pullataikinapohjaiseen, se on niin mummolamainen, ei ole kovin lihottavakaan.
      Hyvää yötä !

    • Heippa vielä,näin illalla,vai yökö jo on.. Innostuin siivoamaan kirjahyllyä,, Voi,sieltä löytyy kaikenlaisia kortteja ja lappusia..Onko teillä muillakin,vai minäkö sinne vain kaikkea työnnän.. Nyt on siistiä.. Harmaa talous rehoittaa täälläkin..Pölyt näkyvät hyvin ,kevätauringon loisteessa,mutta ei valiteta...Pääsiäiseksi pitääkin tehdä rahkapullia.. Hyviä ovat ..nam. Katselin illalla ,Kokki-kilpailua,vaikeaa on,kun pitää nopeasti tehdä, monta sorttia..Eivät aina oikein onnistu.. Nyt on enää 4 jäljellä..
      Ne lapset olivat mahdottoman taitavia..Katsoitteko sitä ohjelmaa? Kivaa,kun lapsetkin ovat kiinnostuneet ruuanlaitosta..Muistan,kun yksi lapsenlapseni ,kirjoitti kerran aineen,uus-avuttomuudesta,kun ihmetteli,kun monet eivät osaa laittaa ruokaa,edes yksinkertaista...Ilmoitin Jorin tänään Kesäleirille.. Näkövammaisten nuorten leiri on ,tänä kesänä,Ilmajoella.. On hyvin järjestettyjä aina,tarpeeksi avustajia. Tosi hyvä asia! Oho,pitäisköhän mennä jo nukkumaan.. Yritän aina ehtiä,saman vuorokauden aikana.. kiirettä pitää :) en meinaa koskaan ehtiä,kun olen tämmöinen yökyöpeli ja herään aina klo 5.15,ei tule paljoa nukuttua koskaan..Mutta nyt: Hyvää yötä! t.Irkku

    • Hyvää huomenta! Nyt keitän teille kahvit ja pistän vesipannunkin päälle! Olisi tarjolla ,tavallisia ,pieniä pullia! Tulkaahan kahville! Näin kamalia unia..Pitäis olla joku keino,että voisi valita,mitä katselisi, mutta ei..No,unohtuvat onneksi,kun saan kahvia!Nyt alkaa jo kirkastua,puut näkyvät,ikkunani edessä . Pakkasta on, täällä rannikolla -14 astetta,mutta aurinkoa on luvassa. Nyt menen oikeasti juomaan aamukahvit.Oikein ihanaa päivää kaikille! t.Irkku

    • SkillaN*

      Huomenta ja kiitos irkku kahvista, nytpäs jaksankin ruveta pirtin muuttoon.
      Kukava taas kun sinäkin pirtin muistit ja viestä laitoit.
      Elämä jatkuu siellä sinunkin olopaikassasi ja Jori varmaan viihtyy nykyisessä kodissaan.
      Chatti on jäänyt, en moneen vuoteen ole edes kurkannut, en enää osaisikaan;)

      Olipa mukavaa myös se, että Late vakavasti toivomukseni otit, vaikka et ihan kunnossa kaiketi olekkaan, pikaista kuntoutumista ja sitten lisää kirjoittelua.
      Noita harmaita maksuja on varmaan kaikkien meidänkin elämässä, ei kertakaikkiaan tule edes ajateltua, että joka maksusta kuitin ja veron maksaisi.
      Onko mahdotonta laittaa joku raja summaan minkä voisi maksaa ilman sen kummempaa.
      Jos joku satanen on maksettu, miten runsaasti valtio hyötyisi, vaikkakin pienistä puroista se karttuu suurikin summa.
      Toisaalta onhan sanottu, kun noiden ökyrikkaiden tuloista ja niiden verojen korotuksista on ollut puhetta, että heitä on niin vähän, ei vaikuta pisaran vertaa valtion kassassa.
      Ministeri on sitten toinen juttu, hänen luulisi tietävän tästä harmaasta ja osaavan tietojensa mukaan toimia oikein.
      Enpä tuomariksi rupea.

      Matkalla ollessa minäkin ristikoihin paneudun, muulloin en ehdi, aina joku muu tehtävä tärkeämpää.
      Kyniä kulkee mukana useampikin ja ainahan on kiva lainata, jos kynää tarvitseva pyytää;)

      Nyt ei auta tässä rupatella tai jää pirtin vaihto sikseen, tavataan uudessa pirtissä
      numerona 75, heippa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe