Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voisitko ehdottaa?

Ekaakertaamenossa

Ollaan nuori pariskunta ja ollaan mietitty että seuraava kohde olisi Thaimaa,
ja ilmeisesti Krabi.
Ei olla ennen käyty ja haluaisimme siis rauhallista paikkaa, hyvää ruokaa, rentoutumista upealla rannalla ja hoidoissa.
Sitten vastapainoksi esim. viidakkoretkeä/veneretkiä saarille/snorklailua tms vesiurheilua..
Kauppoja ei tarvitse olla paljoa, mutta olisi kiva vaikka yhtenä päivänä päästä kätevästi vaikka vähän ostoksille.
Osaako kukaan näillä perusteilla suositella jotain tiettyä paikkaa krabilla?

Suht rauhallinen mutta myös joitain aktiviteetteja pitää siis olla..
Olipa hankalaa, toivottavasti eivät sulje toisiaan pois :P

11

445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koh lanta fani

      Koh lanta on Krabilla ja se sopii erinomaisesti kuvauksiisi! Ihana paratiisisaari, ei liian pieni eikä liia iso. Sopii nimenomaan rauhaa rakastaville ja siksipä siellä onkin enimmäkseen pariskuntia ja lapsiperheitä. Ei ole mikään turistirysä kuten esim. Phuket joten tyhjän rannan löytäminen ei ole ollenkaan harviaista ;) Toki muistakin turisteja silti löytyy ihan riittövösti jos vaikka joiidenkin seuraan tahtoo lyöttäytyä.
      Saaren päässä sijaitsee Saladan jossa voi suurimmat shoppailut suorittaa. Ei toki mitään ihmeellistä eikä paljoa täällä ole, perus rantahepeneitä/laukkuja/kenkiä jne.
      Iltaelämää ei saarella kovin kummoista ole, rantabaareja tosin löytyy useita joissa on mukava lekotella siellä olevilla alustoilla, siemailla drinkkejä ja kuunella hyvää musaa ja katsella tulishowta tropiikin yössä :) Kerran viikossa taisi olla "full moon partty" yhdellä rannalla ja sinne kerääntyy useimmat saarella olijoista bailaamaan.
      Saarella voi osallistua esim norsusafarille sekä paikalliset myy retkiä lähisaarille mm. snorklailemaan, retki phi phi:llekki löytyy, emeralds cavella visiittiä ja vaikka sun mitä! Valinnanvaraa retkien välillä on kaikki upeita elämyksiä varmasti. Paikallisten matkanjärjestäjien retket on yli puolet halvempia kuin esim finnmatkojen, mutta sisältö sama ellei parempi. Osa retksitä mille itse osallistuin maksoi n. 1000bth eli vähän alle 30e kun vastaava finnmatkoilla maksaa 80 e.
      Kulkeminen Koh lantalla on vaan hieman hankalaa, mutta juuri sen vuoksi sinne ei vielä suuret turistilaumat ole eksyneet. Jos otatte pakettimatkan johon lentokenttäkuljetuksen niin se helpottaa hieman eikä tarvi alkaa taksien kanssa tinkaamaan hinnoista. Krabin lentokentältä Koh lantalle on bussilla matkaa varmaan joku reilu tunti. Sitten bussi ajaa lauttaan joka ajaa saarella (lauttamatka kestää n. 15 min) sen jälkeen ajaa tämän pienen saaren läpi (10 min) ja menee uudestaan toiseen lauttaan (5 min) ja olette Koh lantalla! :) Lautat seilaa noiden saarien välillä ihan non stoppina joten sitä ei tarvi venailla ja lautalla olon aikana voi katsella maisemia joten ei mikään "ongelmallinen" sinällään ole tämäkään osuus :)
      Koh lantalla on todella paljon ihania ravintoloita! Sunset bar & restaurant on yksi mitä todella suosittelen! Kukkulan päällä ja auringonlaskun aikaan maisemat ja auringonlasku upea! :)

      • Äitee1

        Aloittaisin tutustumisen Thaimaaseen Ao Nangista. Sieltä helppo tehdä veneretkiä. Kaupungin ranta on ihan kiva ja Nopparatinki ranta on mukavan rauhallinen, mutta vesi hiukan sameaa. Krabi Towniin pääsee näppärästi omalla mopollakin. Siellä voi käydä Out letissä shoppailemassa halvalla aitoja merkkivaatteita. Vieressä myös kaksi isoa tavarataloa. Ao Nangin katukeittiöistä saa hyvää lounasta halvalla.Ao Nangin ympäristö rauhallista ja siellä on mukava seikkailla mopolla, koska liikenne on niin vähäistä.


      • dailo
        Äitee1 kirjoitti:

        Aloittaisin tutustumisen Thaimaaseen Ao Nangista. Sieltä helppo tehdä veneretkiä. Kaupungin ranta on ihan kiva ja Nopparatinki ranta on mukavan rauhallinen, mutta vesi hiukan sameaa. Krabi Towniin pääsee näppärästi omalla mopollakin. Siellä voi käydä Out letissä shoppailemassa halvalla aitoja merkkivaatteita. Vieressä myös kaksi isoa tavarataloa. Ao Nangin katukeittiöistä saa hyvää lounasta halvalla.Ao Nangin ympäristö rauhallista ja siellä on mukava seikkailla mopolla, koska liikenne on niin vähäistä.

        niin ja toria ei saa unohtaa! vaikkei haluaisi ostaa mitään, kannattaa käydä Ao nangin, Ao Nam maon tai Klong Haengin local market reissu. Paikalliset tietävät missä se minäkin päivänä on, ja tuktuk-kuski kuljettaa sinne, ja odottaa sovitussa paikassa ellet halua itse lähteä seikkailemaan mopolla.


      • hymyillen tavataan

        Kiitos Sinulle Koh lanta fani!


    • alkuperäinennn

      Kiitos kattavasta vastauksesta, kuulostaa ihanalta!

      Tuo voisi olla juuri se mitä kaivataan ;)

    • dailo

      ekakertalaiselle myös Ao Nangin pakettimatka voisi olla aika mukava, helppo ja turvallinen, itse aloitin thaimaan matkailun sillä.

      Mene Ao Nangiin, pääkadulla rannansuuntaisesti on hotelli Best Western Ban Ao Nang. Hotellin edessä päivystävät taksikuskit. Etsi hieman muista eroava autoilija Mr. Mat, lähes musta iholtaan ja pitkä kihara tukka, saattaapa olla jopa karvalakki päässä (!) toimisto on Ao Nang fishing and snorkeling -kojulla hotellin vieressä mutta yleensä hän seisoskelee hotellin edessä suurilla portailla. Kerro retkitoiveesi Mr. Matille, hän puhuu aonangilaiseksi hyvää englantia ja hoitaa kuljetukset luotettavasti menitpä sitten viidakkoretkelle norsulla, shoppailemaan krabi towniin, melomaan mangrovesuistoon ja ihan mitä vaan. Osta pitkähäntävene liput lähisaarille rannalta lippukojusta, suoraan veneosuuskunnalta. Päivisin (paitsi perjantaisin) kannattaa ostaa ruuat mopokeittiöistä kadulta, hyvää ja edullista äitien tekemää ruokaa. Juomien jäät ovat turvallisia, ne tulevat jäätehtaasta koko kylään.

    • Koh Lanta fanin suosittelema Koh Lanta on tosiaan upea saari, ehkä koko Thaimaan mukavin:
      http://www.minnethaimaassa.com/ko-lanta/
      Mutta ei Krabin Ao Nangkaan tai Railay Beach ole teille huono vaihtoehto:
      http://www.minnethaimaassa.com/krabi/
      Suurin ero siinä, että Ko Lanta tunnelmaltaan laiskanpulskeaa riippumatossa loikoilua (vaikka toki tekemistäkin löytyy) ja Krabi taas kutsuu monenlaisiin seikkailuihin: kajakkiretkiä, luolaseikkailuja, sademetsäpatikointia, kalliokiipeilyä...
      Eli jos etsitte rauhallista, rentoa lepolomaa niin Ko Lantalle, jos vilkasta aktiivilomaa niin Krabille. Ja no, mikä parasta, eiväthän nämä sulje toisiaan edes pois: Krabilta pääsee helposti reilussa parissa tunnissa Lantalle, joten viettäkää aikaa molemmissa – niin saatte lomastanne kaikista eniten irti. Ja oikeastaan parempaa Thaimaan-lomaa on edes vaikea kuvitella.
      Sivustolta löytyy muuten myös paljon muutakin infoa Thaimaan-matkailusta sekä hotellisuosituksia molemmista kohteista erilaisiin toiveisiin. Hauskaa matkaa!

      • dailo

        suosittelisitko paremmaksi vaihtoehdoksi viikko ko lantalla viikon phiphillä sijaan? en ole vipynyt phiphilä kuin päivän aikaisemmin, lantalla en ollenkaan, vielä :) onko lanta kallis paikka?


      • hymyilen taas♥

        Kiitti Antti..


    • Eipä kestä, mikäs niin hymyilyttää :)
      Phi Phistäkin kysyttiin. Suosittelisin ennemmin viikkoa Ko Lantalla kuin Phi Phillä, mutta tämäkin toki riippuu siitä, mitä lomaltaan hakee. Jos etsii sukeltamista ja bilettämistä, niin Koh Phi Phi on siihen paikallaan:
      http://www.minnethaimaassa.com/koh-phi-phi/
      Asuminen on Ko Lantalla selvästi Phi Phiä edullisempaa ja mukava asuinpaikkakin on helpompi löytää. Ko Lanta on Thaimaan parhaita paikkoja asustella bungalowissa aivan rannalla:
      http://www.minnethaimaassa.com/thaimaa-mita-etsit/bungalowia-rannalta/
      Jos aikaa on vaikka kaksi viikkoa, siinä ehtii hyvin tutustua näihin kaikkiin kohteisiin Krabiin, Phi Phiin ja Lantaan - ja matkatkin taittuvat mukavasti laivoilla.

      • hymyilen yhä♥

        Antin asiallinen kommentointi suomi24-palstalla. Kaikki palstailijat, kun eivät omaa em. taitoa. Aloitin aivan oikean säästämisen eilen, mutta, kun meitä ei ole vain yksi, niin unelmaloma ei ole ihan hetkessä säästetty ja SINÄ saat mielialan aina nousemaan, kun eräät mieltä tavan takaa syystä ta toisesta laskevat. Aurinkoista ja menestyksekästä kevättä toiselle puolelle maapalloa tai ihan missäpäin maailmaa matkusteletkin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2200
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1916
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      72
      1590
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1578
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1482
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1393
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1352
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1311
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe