Niilin risteilyltä palanneena

Lääkekauppias

Hei!

Pistäydyin Egyptissä viikon verran 10.-17.02 Aurinkomatkojen Niilin risteilyllä. Pakettimatka sisälsi 3 yötä Luxorissa ja 4 yötä laivalla. Assuanissa oltiin pari päivää. Mitään levottomuuksia, ryöstelyitä tai muita ongelmia ei tuolloin ilmennyt koko matkalla. Niin sanotun faaraon kirouksen sai ainoastaan yksi ryhmän 22 matkustajasta.

Suosittelen lämpimästi kyseistä pakettimatkaa niin kauan, kuin Egyptin levottomuudet eivät leviä Hurghadan, Luxorin ja Assuanin alueille. Viranomaisten matkustustiedotteita kannattaa tietenkin siihen nähden pitää silmällä. Nyt hyvänä puolena voi todeta sen, ettei kulttuurikohteet ole tupaten täynnä matkailijoita levottomuuksia pelkäävien ihmisten vuoksi, joten lomasta saa paljon irti. Lähtisin sinne lomalle samantien uudelleen, jos vain sattuisi olemaan siihen rahaa. :)

Matkaa voi suositella ensisijaisesti yläkouluikäisestä lähtien niin kauan kunnes liikuntakyky heikkenee huomattavasti, retkillä ollessa liikutaan paljon. Matkan kulttuuri- ja ohjelmapainotteisuuden vuoksi univaje on monelle varmasti enemmän kuin varma tuliainen, joten alakouluikäisille tai siitä nuoremmille en matkaa suosittele. Pelkästään lentokoneessa ja bussissa istutaan menomatkalla päälle 10 tuntia aikaisen herätyksen lisäksi, tullessa kahtena peräkkäisenä päivänä bussissa kuluu samat 10 tuntia.

Ken Luxoriin suunnistaa, kannattaa myös muistaa, että bussimatkoilla pysähdysten aikana on rajalliset ruokailumahdollisuudet. Käytännössä syötiin paikallisten valmistamat "egyptiläiset sämpylät". Keksejä ja sipsejä oli myös tarjolla mutta niistä ei nälkä pahemmin lähde. Suosittelen omien eväiden tuomista suomesta bussimatkalle.

Perillä Luxorissa hotellilla on hyvät ruokailumahdollisuudet mutta hinnat olivat eurooppalaista tasoa. Sonestan lähettyvillä (200 metrin päässä Sonesta hotellin aulasta oikealle, kadun yli ja portaat alas) on myös King Tut niminen ravintola, joka tuntuu siistille ja sieltä saa kohtuuhintaista ruokaa. Söimme siellä viimeisenä iltana, ei tullut vatsaongelmia.

Alkoholin hankkiminen matkan aikana tuottaa pienoisen ongelman, mikäli ei tiedä, mistä alkoholia myyvän kaupan löytää. Niitä ei todellakaan ole joka kadunkulmassa. Ravintoloista voi ostaa olutta tai viiniä mukaan mutta hinnat ovat eurooppalaiset. Uutisissa oli lisäksi hieman aikaa sitten uutinen, että alkoholin myynti kiellettäisiin kokonaan Egyptissä. Selvitettäväksi jää, voiko sinne sen jälkeen viedä omiaan.

Paikalliset Duty-Free myymälät oli suljettu Luxorissa matkamme aikana ja kauppojen sisällä oli tyhjää, ei tuotteen tuotetta ikkunoista katsottuna. Tämä saattaa johtua siitä, että matkailijoiden määrä on vähentynyt alueella Egyptin kansannousun jälkeen ja toiminta saattaa olla kannattamatonta. Tämä kannattaa ottaa huomioon, mikäli suunnittelee ostavansa Tax-Free tuotteita paikan päältä. Tullessa Hurghadan lentokentällä ei myöskään ollut aikaa tai mahdollisuutta ostosten tekemiseen tai matkasapuskan ostamiseen. Palatessa Hurghadan lentokentän hinnat olivat länsimaisella tasolla.

Assuanin basaarissa liikuttaessa kannattaa varautua varsin lahjakkaiden taskuvarkaiden läsnäoloon. Todistimme porukalla erään ryhmämme jäsenen "puhdistusyritystä", joka jäi sillä kertaa yritykseksi. Varasyrittäjänä toimi lehtiä myyvä alakouluikäinen lapsi, joka puhdisti toisella kädellään lehtipinon alta samalla kun piti pinoa toisella kädellä suojanaan.

Yli-innokkaista kauppiaista ja kusetuksesta on kirjoiteltu muualla varsin paljon, joten en kirjoittele siitä sen enempää. Kauppiaita ja kusettajia riittää, kannattaa pitää varansa. Koskee myös rahanvaihtajia!

6

380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • apupapubaba

      Siis reilu vuosi sitten olit tällä kys. reissullasi. Ehkä hieman on tilanne voinut muuttua,mutta perusasiat varmaankin siellä säilyvät.

      • Lääkekauppias

        Ihanpa tänä vuonna oltiin.


    • Kleopatra 1

      Ei alkoholin myyntiä olla kieltämässä Egytissä,vain uusilla asuinalueilla (rakenteilla olevilla tätä Mursi ja safiffit (ääriuskovaiset) tahtovat.JOs saavat tahtonsa lävitse,sitten pikku hiljaa....vai vihkaa koko egyptissä jossain vaiheessa siirtyy alko pois....ja sitten kaikki naiset hunnutetaan...Toivottavasti tälläinen kehitys ei saa jalansijaa egyptissä...pahalta näyttää!!!K

    • Neferiti1

      Viime yönä palasin samalta matkalta. Kaikki pelasi erinomaiseti. Käsidesin ja etukäteislääkityksen ansiosta ei mitään vatsavaivoja. Korkeatasoinen hotelli, hyvä laiva, paljon nähtävää. Levottomuuksista ei tietoakaan.
      Ehdottomasti samaa mieltä lääkekauppiaan kanssa.
      Suosittelen matkaa lämpimästi ( 32 lähes joka päivä).

    • 19+16

      Kävittekö Hotelli Emilion takana olevalla kadulla olevassa freeshopissa???? vai paikallisten "alkossa"

      • Lääkekauppias

        Luxorissa en ostanut alkoholia ollenkaan freeshopista tai alkosta. Muutaman pullon olutta ostin Sonestaa vastapäätä olevasta Kings Grown Pubista. Assuanissa vierailimme paikallisessa free shopissa rantakadun varrella. Se oli aika pieni ja miltei huomaamaton paikka talon toisessa kerroksessa. Kävelimme siitäkin kertaalleen ohitse.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      828
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      671
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe