Paras mahdollinen palkka talonrakennusalalla?

epäsosiaalinen

miten saa parhaan mahdollisen palkan jos on käynyt talonrakennusalan? Olen siis enimmäistä vuotta raksalla (ammattikoulussa) ja aion omistaa seuraavat 3 vuotta elämästäni koulunkäyntiin... mitä töitä kannattaa tehdä jos on vaikeuksia tutustua uusiin ihmisiin (en saa ääntäni kuuluviin ollenkaan työmaalla) ja jos haluaa mahdollisimman hyväpalkkaisen ja helpon työn? Tiedän, että voin saavuttaa mitä vain, mutta en tiedä mitä kannattaisi... olisin tosi innokas suunnittelun tai ns. "arkkitehtuurin" alasta, mutta herran Jumala vihaan tehdä töitä hallissa! Jälki on jatkuvasti pelkkää paskaa, ainaskin raudoituksessa, mutta muuraus on ainoa jonka sieltä hallitsen.

4

501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joopa joo

      Elä poju unta näe. Tosi hyvä voi tehdä tiliä, jos pääsee urakoille. Aika harva pääsee näiden "halpahinta" ulkolaisten (paskan työn jälkineen). Ja "hinnoille" päästäksesi ei pari vuotta amiksessa riitä vielä mihinkään. Tee duunia parikytä vuotta ja kysele sen jälkeen hinnoista uudelleen.

    • Sauri, vihreä

      Milloin Zuomessa räjähtää, milloin suomalaiset kyllästyvät köyhyyteen ja työttömyyteen? Jokaisella raksatyömaalla ulkomaalaiset vuolee kultaa ja oma kansa katsoo vaan vierestä

      Kotikadulle saapui juuri ulkomaanrekistereissä autoja, joista noin 20 raksaukkoa painui Helsingin kaupungin uudistyömaalle.
      Näin Helsinki huolehtii ulkomaalaisten työllisyydestä .Pajunen ja kumppanit ovat päässeet toteuttamaan itseään. Suomalaiset syrjään ja katuojaan

    • Rakennusalalla

      No keskity ja satsaa siihen muuraukseen. Helppohan se ei ole ja raskastahan se on mutta kyllä kunnon muurari ihan hyvin tienaa, varmaan niitä parhaiten siellä raksalla ja kun rupeet piippu-ja takkamuurariks niin löytyy töitä ainakin pohjoisesta kun kaikkiin hienoihin mökkeihin tehdään design-takka eli hienompi kuin naapurilla.
      Ja muurarina sun ei tarvii paljon puhua, aika itsenäistä työtä. Räyhäät vaan sitten sille laiskalle ja hitaalle apupojalle! Ai niin, ethän saa ääntäsi kuuluviin, voi käydä sit niin että apupoika räyhää sulle!
      En tiedä onko rakennusala sinulle ylipäätään sopiva jos HELPPOA lähdet hakemaan. Suunnittelu ja arkkitehtuuri on kyllä hyväpalkkaista ja aika itsenäistäkin mutta ei se helppoa ole jos kuvittelit että voit istua vaan tietokoneen ääressä ja surffailla vaikka netissä siinä töitten ohessa. Suunnittelijalla on aikamoiset vastuut eikä ne hommat aina natsaa rakennuttajien ja päättäjien kanssa. Ja sielläkin pitää saada ääni kuuluviin. Ja jos sulla ei hallissa meinaa onnistua nuo käytännön hommat niin vaikeeta tulee olemaan suunnittelukin!
      Ehdit vielä miettiä alanvaihtoa, rakennusala on joskus kovin raadollista, siellä ei piipittäjät pärjää! Voisitko ajatella vaikka undulaattien hoitoalaa?

    • elämä opettaa tai ei

      Rakennusalalta valmistuin talonrakentajaksi 90 luvun alussa ja olin hommissa vuoteen 2000 asti ja mullekkin puhuttiin siihen aikaan että tienaa sen ja sen verran paljon ,mut sit sain heti töitä vaikka lama oli pahimmillaan mut silloin varmaan oli palkat ja arvostus tullut alalla tosi alas kun sain työpaikan niin työsopimuksessa oli palkka 47 markkaa tunti plus muutama markka vittumaisen työnlisää ja pari vuotta aikasemmin sain apumiehenä 60 markkaa tunnilta koin sen nöyryyttävänä mut sit sitä tajus että ei tämmösellä just ammattikoulun käyneellä pojalla ollut vielä työkokemusta eikä taitoa tarpeeksi ja töitä oli kivasti ja sain painaa apinan raivolla niskalimassa pitkiä päiviä kun sain töitä reissuhommissa asennustöitä tehdessä sitä ajatteli että sitähän tienaa kivasti kun saa päivärahatkin no parempihan se oli kun normi duunarilla mut palkka oli urakka palkka keskim painoin 4v 12-15h työpäiviä joten ei helepolla tullut raha vaikka 2vk tili olikin päivärahoineen käteen n 9000 mk eli about 18000 mk käteen kk mut jos alkaa laskee että pitkää päivää reissun päällä ilman mitään järkevää elämää huomasin että ei tässä oo mitään järkee joten vaihdoin alaa ja olen ollut sisätöissä sen jälkeen niin en kadu päivääkään jos haluat tienata rahaa niin eise helepolla tuu ja tuolla reissun päällä nuorella miehellä ne rahat menee viinaan niin eipä kannata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe