Opiskelijalle landseer?

haluan lansun

Olen kovasti tykästynyt ja perehtynyt kyseiseen rotuun. Kysymys kuuluu sopiiko koira opiskelijalle, joka liikkuu hyvin ja paljon mielellään, käy miellellääm koirapuistoissa, metsä lähellä, suht tilava opiskelija-asunto. Koira saisi päivittäistä liikuntaa joka päivä niin paljon kuin koira jaksaa, lähellä on myös järvi, jossa saa uittaa kesäisin koiria. Vepeen on myös mahdollista osallistua. Koira kulkisi mukanani lähes kaikkialle, minne nyt niin suuren koiran kanssa voikaan mennä. Esimerkiksi matkustelen paljon maaseudulle viikonloppuisin, sillä isäni ja äitini asuvat siellä, ja heiltä on lyhyt matka mummolleni ja papalleni, heillä on oma maatila, ja koira saisi olla siellä menossa mukana, kulkea hevostalleissa ja olla pihamaalla vapaana.

Vanhempien luona on saksanpaimen, joten siellä on tukeva ja iso koira-aitaus jonne mahtuu monta koiraa, sinne on siis mahdollista viedä hoitoon.

Sopisiko minulle lansu?

10

212

Vastaukset

 • Isot koirat sopivat mielestäni parhaiten maalle tai ok-taloon vähintään,mahdollistaa vapaana liikkumisen.Opiskelija asuntoon,en suosittelisi lansua.
  Kaikki lansut eivät ymmärtääkseni sovellu edes koirapuistoihin,mutta on tietysti yksilökohtaista.Aika vähän noita kaupungissa näkee,eli taitavat olla ok-taloissa tai maaseudulla.

 • Kuulostaa ikävä kyllä toivekuvalta, joka käytännössä muokkautuisi toisenlaiseksi. Olen itse nähnyt läheltä vastaavanlaisen tapauksen, enkä suosittele lansua opiskelija-asuntoon/kerrostaloasuntoon.

 • Eikö mikään tälläinen suuri koira käy opiskelija asuntoon? Ihailen suuria koiria suuresti ja haaveeni on jo pienestä pitäen ollut hankkia suuri koira..

  Kai sitä täytyy vain odottaa.. :( snif

  • Hei! Mikä sinulla on tällä hetkellä tilanne? Tiedän 5v leikatun terveen lansupojan, joka tarvitsee omistautuvan aikuisen seurakseen eli lenkkeilyä ja yhdessäoloa. Asustaa ok-talossa, mutta lkulkee omistajan perässä ja nukkuu päivät emännän ollessa töissä. Kiltti, ihmisystävällinnen, kulkee hyvin hihnassa sekä irrallaan, peruskäyttäytymistavat, mutta koirapuistossa ei viihdy kovin hyvin. Tykkää kovssti uimisesta ja leikkimisestä palloilla ja naruilla.


 • Jos oikeasti jaksaa liikkua sen koiran kanssa, niin mikä jottei. Tästä nyt käydään keskustelua vähän väliä että mikä koira kellekin, mutta oma mielipiteeni on että antaa palaa vaan, jos rahkeet oikeasti riittää. Isompana syntinä näkisin jonkun terrierin/palveluskoiran laiskalla ihmisellä tai metsästyskoiran kerrostalossa, tai ylipäänsä minkä tahansa koiran kellä tahansa sellaisella, jolla ei ole mitään tatsia koiranpitoon, mutta mielipiteitä on monia.

  Itse omistan kaksi jättirotuista koiraa ja asumme kaksiossa hyvien ulkoilumaastojen läheisyydessä. Koiran omistaminen tälläisissä olosuhteissa tarkoittaa todellakin sitä että liikuntaa pitää tarjota riittävästi, ja myös sitä että oma sosiaalinen elämä tullee kärsimään. Nimittäin koiraa ei voi jättää enää koulu- tai työpäivän jälkeen yksin kotiin käyden vain pissattamassa sen, vaan sille täytyy olla seuraksi. Koiran omistaminen velvoittaa oikeasti todella paljon! Nimim. Hyvästi baarista jatkoille lähteminen, yökyläily kavereilla, ex tempore-reissut... Tervetuloa yllättävät, kalliit eläinlääkärikäynnit, aina karvaiset/kuolaiset vaatteet...

  • mitä jättikoiria omistat? :)


 • Mulla on kaks bernhardinkoiraa :)

 • Itselläni kokemusta landseereista ja tunnen yhden entisen kasvattajankin joka lopetti toimintansa koska koiria palautettiin ja hyviä koteja oli vaikea löytää. Mietippäs jotain toista jättikoira rotua jos koirapuistoilla haluut, Landseerit ei ole mitään helpoimpia koiria ja eivät yleensä tule toimeen samansukupuolen kanssa (välttämättä edes nuorena). Joten mietippäs jotain toista jättikoira rotua tai muuta rotua.

  • Lansu on ihana ja monipuolinen rotu.Itselläni on useampi lansu ja sanoisin että on helppo rotu,kunhan muistaa että yleensä ovat herkkiä luonteeltaan,ei sovi ankaraan koulutukseen.Suosittelen rotua.


 • Hei! Lansupoika (5v. landseeri uros) jos etsit koiralle vielä kotia niin otathan minuun yhteyttä sähköpostitse sinistin@luukku.com . Koira saisi meiltä hyvän kodin.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.