Miksi Lappi on niin kallis?

Ihmetys-72

Olen jo vuosia ihmetellyt, miksi Lappi on hinnoitellut itsensä suhteessa tasoon aivan yli. Toki on niin että kun rinteet ja mökit täyttyvät tälläkin hinnalla hiihtolomien aikaan niin ei se yrittäjän vika ole jos pyytää. Mutta näin maksajan näkökulmasta ihmettelee usein, vastaako se hinta kuitenkaan ihan laatua.

Olemme jo vuosia perheen kanssa käyneet vuorovuosina Lapissa ja Alpeilla. Ja Lapissa osittain ihan sen takia että jo periaatteessa olen halunnut tukea myös kotimaan matkailua. Ja ovathan ne Lapin maisematkin toki ainutlaatuisia omalla arktisella tavallaan.
Mutta nyt palattuamme viimeiseltä matkalta Itävallasta, alkoivat lapset valittaa että "eihän tarvitse enää ensi vuonna mennä sinne Lappiin". Ensimmäinen ajatukseni oli selittää että ei meillä ole joka vuosi varaa Alpeille matkustaa. Mutta kun aloin laskemaan ihan todellisia budjetteja neljälle hengelle niin tulin siihen tulokseen että perheemme menee suunnilleen samalla budjetilla niin Lappiin kuin Alpeillekin (menemme aina omatoimisesti, eli lennot auto majoitus netin kautta). Enkä oikein pysty sanomaan ettei minustakin laskettelu Alpeilla hakkaisi Lapin keskuksia noin 10-0. Mutta minun sukupolvelleni vain on jotenkin iskostunut tuo Lappi siksi luonnolliseksi vaihtoehdoksi.

Siis onko teistä muista Lappi hinta-laatusuhteeltanne oikealla tasolla? Minusta kyllä ei ole. Jos hissilippu Alppikeskuksessa maksaa saman kuin Lapissa mutta Alpeilla rinteitä on 10 kertaa enemmän ja ne ovat kolme kertaa pidempiä puhumattakaan hissien tasosta, niin onko suhde oikein? Tai jos saa hyvän majoituksen kauniissa alppikylässä kaikkien ravintoloiden ja kauppojen viereltä samaan hintaan kuin mökin 5 kilometrin päästä rinteistä ja kaupoista?
Tai maksaa yöjunasta autosta saman kuin lennoista Keski-Eurooppaan?

En siis halua mollata Lappia sinänsä. Laskettelu ja lomailu siellä on minusta edelleen hienoa. Mutta minusta olisi aika kohtuullista jos se olisi kuitenkin selekästi edullisempi vaihtoehto kuin Alpit.

12

898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fischer RC4

      Lapin hiihtokeskukset luottavat vielä toistaiseksi hiihtoharrastuksen kasvuun Suomessa. Aloittelijat ja kielitaidoltaan arat haluavat jäädä Suomeen, ja mikäs siinä.
      Mutta sitten kun tieto ja taitokin lisääntyvät, niin suuntaus on Alpeille.
      Voin kyllä täsmentää sen verran että Alpit eivät ole mikään yklsi hiihtokeskus vaan satoja. Sieltä löytyy myös Lapin hintatason roimasti ylittäviä paikkoja. Menepä vaikka Matterhornille ja asu Sveitsin puolella Zermattissa..... Sesongin aikana on hankala löytää hotellihuonetta alle 350 eurolla vrk.
      Jos Alpeilta haluaa suomalaisittain parasta hinta-laatusuhdetta niin kannattaa mennä Itävaltaan. Ja jos onnistuu saamaan viikon matkan edullisesti, niin se on Espoosta tehtynä perheelle saman hintainen tai jopa halvempi kuin Levi sesonkiaikana.

      • Ihmetys-72

        "Mutta sitten kun tieto ja taitokin lisääntyvät, niin suuntaus on Alpeille. "

        Tätä olen myös joskus hieman ihmetellyt. Mistä on tullut käsitys että pitää olle jotenkin taitava laskettelija että voi lähteä Alpeille? Meillä on toinen lapsista käytännössä opetellut laskemaan 6-vuotiaana Itävallassa eikä se tuottanut mitään vaikeuksia. Samoin vaimo aloitti koko laskettelun siellä. Viikon lopussa menivät molemmat jo muiden mukana kaikkia normaaleja rinteitä. Itsekään en ole mikään ekspertti mutta ei koskaan ole ollut mitään vaikeuksia. Eivät ne rinteet sen vaikeampi ole kuin vaikka Lapissa jos ei mihinkään pahimpiin mustiin rinteisiin itseään väkisin tuppaa.

        "Voin kyllä täsmentää sen verran että Alpit eivät ole mikään yklsi hiihtokeskus vaan satoja. Sieltä löytyy myös Lapin hintatason roimasti ylittäviä paikkoja."

        Toki näin on. Mutta ajatteliniin lähinnä sellaista hintatasoa jolla saa normaalin siistin perhemajoituksen kaikkein exclusiivisimpien paikkojen ulkopuolella.
        Ja kyllä Lapistakin löytää varsin hinnakasta majoitusta jos haluaa.

        "Jos Alpeilta haluaa suomalaisittain parasta hinta-laatusuhdetta niin kannattaa mennä Itävaltaan."

        Itse olen todennut saman ja siellä onkin tullut käytyä monta kertaa.

        "Ja jos onnistuu saamaan viikon matkan edullisesti, niin se on Espoosta tehtynä perheelle saman hintainen tai jopa halvempi kuin Levi sesonkiaikana."

        Itse olemme suosineet omatoimimatkoja jossa otetaan netistä lento, autovuokraus vaikka Munchenista ja majoitus. Ja aina on hinta ollut varsin kohtuullinen kun on vähän kytännyt sopivia lentoja ja varannut majoituksen niin aikaisin että edullisempia paikkoja on vielä jäljellä.


    • majoittuja

      Joo,ei ole lappi kallis varsinkaan majoittua.Tahko kalliimpi, samoin Himos.

    • Alpeille yes

      Tahko hinnoittelee laskettelijat pois.

    • tytöt ei tule sinne

      Tahkolla Suomen kallein majoitus?

    • Iskä 38v

      Jos puhutaan vaan rahasta, niin samalla rahalla käy alpeilla ja lapissa, saman tason majoituksessa. Jos miettii mitä saa sille rahalle vastinetta, niin ei lapin pulkkamäkiin palaa enää koskaan, alpit on ihan eri maailma. Jos puhutaan vaan laskettelusta, niin en ole suomessa laskenut enää 5 vuoteen, kun ei täällä ole mitään laskemista! Esim joku ruka, 200m musta rinne! Suomessa ei ole koskaan mennyt edes korvat lukkoon korkeuseroista, alpeilla niin käy monta kertaa päivässä!
      Lappi on hinnoitellut itsensä todella ulos! Lähtekää alpeille! Netistä varaatte itse ensin lennot, sitten hotellin/majatalon, löytyy googlesta sadoittain, sitten vuokrastte auto tai varaatte pikkubussilla kuljetuksen kentältä hotellille. Aina toiminut nettivaraukset 100%. suosittelen todella alppeja!

    • kallista on,,,,,

      kaksi rinnettä ja 32 euroa. Paljonko maksaa kolme tuntia, kun kaikki rinteet
      käytössä?

      • iha sinne ittieenne

        TAHKO; ei köyhille eikä kerjäläisille !!

        Siellä on Kannaksella 6 laskettelukeskusta nykyisin ja rupukka alhaalla, menkääs sinne, omienne joukkoon !


    • oksulimies

      Millä tapaa Alpit ovat sitten parempi vaihtoehto lapsille kuin Lappi, niiden ollessa samaa hintatasoa? Meillä kyllä viihdytään hyvin.

    • jepulius

      Lapissa on mahdollisuus kelkkailuun ja hyvään, tuoreeseen ruuhkaa. En kans tajua, miksi ei Lappi kelpaisi? Jos edullisempaa hakee, niin onhan niitä halpoja paikkoja.

      • kemijärviä

        Lapin keskukset ovat kopio Espoosta eikä mitää puhdasta ja tuoretta, porukka vilkaisee nopeasti yläasemalta maisemia ja sitten pubiin samanmielisten kanssa.
        Tämä lappi on maalaisten asuttamaa syrjäseutua korpineen, ei mitään Levin biletystä.
        Jos haluaa bilettää niin parempi kaupungissa, jos haluaa lasketella kunnolla mäkeä niin vaikka alpeille niin ei tartte postimerkkiä sahata ylösalas.


    • НЕ НАДО БОЛЬНЕЕ

      EI LAPPI OLE SAMA ASIA KUIN LEVI, itse asiassa Levi on Hell Sinskaja,Tsädi.

      Mänet siitä 20 km, jo vain löytyy halapaa majjaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5670
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3597
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      210
      1732
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1712
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1176
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1135
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe