Päivähoitajan palkka/vastuu

Mies-74

Täytyypä kirjoittaa tänne oma mielipiteeni päivähoidosta. Mielestäni on täysin väärin palkkaus kyseisellä alalla, koska huomioon täytyy ottaa kuinka kova vastuu on päivähoitajalla. Kyllä palkan pitäisi ainakin olla 2000€/kk. Vertaappa vaikka siihen että joku assistentti saa n. 2000€/kk ja kumminkin työn vastuu on aivan toista luokkaa. Mistäköhän johtuu, että päivähoidossa työskentelevät saavat pientä palkkaa? Itselläni on kaksi lasta päivähoidossa ja molemmat viihtyvät todella hyvin.

8

3598

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JOs

      joku muukin on miettinyt samaa....alla vertailu viime viikon tilinauhoista:

      mies 39 v., yo-merkonomi, tietotekniikan tukitehtävät, työkokemus alalta 8 v., palkka 2490 e/kk

      nainen 42 v., lastentarhanopettaja , työkokemusta alalta 20 v., palkka 1915 e/kk

      Miehen työvastuulla ei ole kuin rahaa ja laitteita, naisella ihmishenkiä.....jotain mätää siis jossain on, todella.

    • lastenhoitaja

      Lastenhoitajan peruspalkka on 1505,72 € ja lastentarhanopettajan 1648,10 €, siihen sitten päälle kokemuslisät... Vastuu on kova, mutta palkka on pieni. Mutta eipä monikaan tunnu edes arvostavan lastenhoitotyötä, saati lapsia kun ne eivät vielä mitään tuota. Ovat kuitenkin maamme tulevaisuus!!

    • hillevi

      samasta syystähän se palkka on pieni kuin muillakin naisvaltaisilla aloilla, eli kun suurin osa tekijöistä on naisia ja jostain kumman syystä ei oo kanttia mennä lakkoon. Jos ajattelee viel sitä sijaiskieltoakin; jos joku hoitotädeistä on sairas niin voi olla niin ettei sijaista saa ottaa tilalle kun on pakko säästää siinäkin asiasta. Mut naiset vaan raataa ja on aina raataneet, eikä näihin asioihin varmaan tuu ikinä muutosta..

      • Naisen palkka

        Niin, perhepäivähoitajan ( työsuhteessa kuntaan v. -78 )peruspalkka on vuororyhmäperhepäiväkodissa 1660 euroa. Jonkin verran palkanlisää tulee ilta-yö ja vk-lvuoroista, mutta nehän ovat ns. haittavuoroja ja niitä ei ole joka kuukausi. Yksinhuoltajana ahdistun, kun palkkapäivänä maksan laskut ja tilille ei jää paljon mitään.
        En mitenkään kykene säästämään pahan päivän varalle. Esim. kodinkoneen särkyminen tai muu rahanmeno on katasfrori taloudelleni. Minulla on päivähoitajan 2,5-v ammattikoulutus, mutta palkassa se ei näy mitenkään,koska ammattinimike on perhepäivähoitaja.
        Kaikilla ei ole mahdollisuutta vaihtaa paremmin palkattuun työhön vaikka kuinka haluaisi. Eikö kaikkien pitäisi tulla palkallaan toimeen, varsinkin jo tämän ikäisen ihmisen ja niin monien työvuosien jälkeen? Palkkakuoppa
        on todella syvä eikä siitä nousta minun työssäolo-aikanani.


    • päiväh.

      kiitos siulle kun otin asiaksesi päivähoitajan palkan kyllä on pieni vaikkka 4 lasta minulla hoidossa

    • Baskeriville

      Lastentarhanopettajien ja lastenhoitajien palkka on tosiaan liian alhainen. Sille on kuitenkin selityksensä ja se sama selitys koskee samalla myös ns. hoiva-alaa.

      Ensinnäkin, nämä ovat naisvaltaisia aloja, eli ne ovat perinteisesti olleen ns. perheen kakkospalkkoja. Parempipalkkaisen miehen lisäksi tienattuja "apurahoja", jos niin voidaan sanoa.

      Toiseksi, esim. paperikoneen hoitamisesta maksetaan enemmän kuin ihmisten hoitamisesta siitä syystä, että ihmisen hoitaminen ei tuota liikevoittoa sitä hoitotyötä harjoittavalle yksikölle, esim. päiväkoti tai sairaala. Teollisuudessa on ollut voittovaroja, mistä nostaa palkkoja. Julkisella alalla sen sijaan on vain koko ajan kiristyviä budjetteja, mistä yritetään saada rahat riittämään niin, että työtkin saadaan jotenkuten kitkuteltua.

      Tämä ei ole oikein, mutta näistä asioista se johtuu. Minusta hoito- ja kasvatustyötä tekevien pitäisi vain rohkeammin mennä lakkoon, kun se aika taas tulee. Kyllä alkaa älämölö, kun ei ole insinööreillä ja ekonomeilla minne kersansa aamulla veisivät töihin lähtiessään.

    • Anonyymi

      Lastenhoitajat Saavat palkkaa aivan tarpeeksi työhön nähden. Lähihoitajat ja sairaanhoitajat ovat palkkansa ja korotukset ansainneet. Päiväkodin säätäjille ei tarvi lisätä ollenkaan.

    • Anonyymi

      Se onkin nyt, ja yli🥳
      Tosin vuosia jo kulunut aloituksesta😅

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe