minkälainen on hyvä betonilattian pinta ja lattian tasaisuudesta

43t3t4t34t

Minkälainen pitäisi betonilattian pinnan olla lattiavalun ja liippauksen jälkeen? Meillä on aika paljon sellaista erittäin sileää, kuin vauvan pylly, hyvin sinertävän harmaata pintaa. Näyttäisi että sitä on jossain aika paksulti ja jossain tosi ohuesti. Kivellä kokeilin hioa niin jossain irtosi tosi helposti ja toisaalla on tosi tiukkaa ainesta.

Toisaalla taas sitten on sellaista tavallisen näköistä betonia joka omalle silmälle tutun näköistä eli tasaisen harmaata josta seasta näkyy mustia pisteitä=kiviainesta ja on aika sileää.

Sitten taas on sellaista kohtaa jossa on erittäin isoa kiveä pinnassa ja pinta karkea oloinen, näyttäisi myös kuluvan kengän alla kovasti ja kivellä hiottuna lähtee isoa kiveä irti.

Kuulostaako normaalilta vai onko betoni ollut huonoa, liippaus mennyt huonosti vai mikä?

Ja tuo toinen asia....miten tuo tasaisuus ja epätasaisuus pitäisi käsittää?Minulla on 3metrin linjari, olen linjaillut lattia pintoja ristiin ja rastiin. Yhdessäkin huoneessa jossa linjari juuri ja juuri mahtuu olemaan poikittain koko huoneen läpi seinästä seinään (ei laatan reunat), on linjari pitkältä matkalta (yli 2m) keskeltä ilmassa ainakin 3mm. Monessa muussakin huoneessa on samantapaista havaittavissa sekä myös "aaltomaisuutta" eli 3 metrin matkalla monessa kohtaa voi linjari olla ilmassa. Normaalia vai ei? Ja tasoittamallako tuo pitää laittaa kuntoon ja miten hitossa tuollainen tasoitetaan?

4

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LLzn m laözi

      Normaalia toi on. Siis uusi valu eikö?
      Patit jyrsimellä ensin pois ja sitten montut tasoitteella suoraksi.
      Helppoa, mutta ei ensikertalaisen hommaa.

      • fewwefwf

        Ei oikein ole sellaista pientä pattia vaan ikään kuin aaltomaisesti läpi huoneiden. Yhden kaksimetriä pitkän "aallonharjan" ajoin kulmahiomakoneeseen laitetulla timantilla matalemmaksi...melkoista hommaa. Pitää kutsua joku ammattilainen katsomaan ja tekemään.


      • frefefewfeff
        fewwefwf kirjoitti:

        Ei oikein ole sellaista pientä pattia vaan ikään kuin aaltomaisesti läpi huoneiden. Yhden kaksimetriä pitkän "aallonharjan" ajoin kulmahiomakoneeseen laitetulla timantilla matalemmaksi...melkoista hommaa. Pitää kutsua joku ammattilainen katsomaan ja tekemään.

        Ai niin ja pinta on hiottu kivellä niin että jokapaikassa näkyy nyt sellainen kiviaines. Harmaata ei enää ollenkaan. Yksi alue on kyllä täysin epäonnistunut...siinä on isoa kiveä todella paljon pinnassa ja välissä hienoainesta eikä siinä ole kestänyyttä ollenkaan, sitä pitää vähän "kaivella" lisää. Saa sitten tasoitteella ottaa oikeaan korkoon.


    • Mylläri56

      Laatta taipuu vähän kuivuessaan ja oikenee kohta.Pinnassa on ns betoniliima mikä hiotaan pois jolloin kuivuminen nopeituu ja tarvittavat tasoitteet tarttuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1325
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      74
      869
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      797
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      678
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe