Koirani hyökkäsi toisen kimppuun

apua tarvitsevat

menimme puistoon, siellä oli oikein kiltti ja kultainen uros, kuuden vanha, oma kolmen vuotias urokseni leikki ensin tämän kanssa, mutta melko pian yritti alistaa nylkyttämällä ja kun olin koirani ulosteita päässyt siivoamaan oma koirani hyökkäsi kiltin ja leikkisän koiran kimppuun, ilman mitään silmin nähtävää syytä. piti hampain niskasta kiinni, menin väliin, ensin yritin vetää takajalkojen alta, sitten otin koiraa pannasta, komensin huusin, mitä vain siinä sekavassa tilanteessa osasinkaan niin tein, kaikesta huolimatta koira avasi suunsa sen näköisenä, että aikoo parantaa otettaan, silloin kiskaisin äkkiä kaulapannasta koirani irti toisen kaulasta ja vein aidan ulkopuolelle puuhun kiinni. palasin katsomaan toista koiraa ja antamaan yhteystietoni kaiken varalle. hyökkäyksen kohteena oli onneksi suurin piirtein saman kokoinen koira kuin omani ja luojan kiitos pidempi karvainen, muutoinhan hampaat olisi menneet nahasta läpi. omistajan kanssa sovimme, että soittaa käytettyään koiran suihkussa ja katsottuaan jäikö pahat jäljet, ei jäänyt kuin pienet onneksemme. totesin, että jos parin päivän päästä näyttää tulehtuvan, niin ottaa yhteyttä, maksan kyllä eläinlääkärikulut.

kuitenkin, koirani on kodinvaihtaja, ei kuulemma koskaan ennen käyttäytynyt noin, on tullut meille joulukuussa. oli n.15kg laihempi mitä nyt, selkäranka paistoi, pelkäsi äkkinäisiä liikkeitä, pelkää edelleenkin imuria, pihaharjaa, moppia, vähän kaikkea kättä pidempää ja miehiä. kuulemma joskus vahtinut ruokakuppiaan. olemme käyneet puistossa moneen kertaan. olen huomannut, ettei usein uros koirat ole pitäneet uroksestani, tätä edellisellä kerralla eräs vinttikoira uros kävi moneen kertaan isottelemassa omalleni ja lopulta hyökkäilikin. mutta miksei urokset, jotka muiden urosten kanssa pärjää mainiosti tule koiramme kanssa toimeen? olen ajatellut jopa niin utopisesti, että entä jos muut urokset aistivat omassani jotain piilevää aggressiivisuutta?

taitaa olla niin, etten puistoon enää tohdi/uskalla tulla. koirani on iso, liki tanskandogin kokoinen, sekarotuinen, pitää sisällään hankaliakin rotuja. näin muutaman kymmenen sentin päästä, minkälainen puruvoima sillä on leuoissaan, olisi voinut käydä pahemminkin. eikä minkäänlaista kuuloa havaittavissa, tuntui, että se haluaa tappaa. jos on hyviä neuvoja ja kokemuksia, esim. koirakouluttajista, jotka toimivat kanta-hämeen, uudenmaan seutuvilla otan ne ennemän kuin mielelläni vastaan.

lisään vielä hieman luonteesta- äärimmäisen kiltti, hellyyden kipeä, innokas, siis aivan täydellinen, missään nimessä muuten ei kyseessä ole ongelmainen tapaus.

14

4546

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hfthfjhf

      Ei meinaa uskaltaa arvata mitään, vaikka suoli24:ssä onkin aika matala kynnys.

      Koira voi olla arka ja yrittää peittää sitä dominoimalla ja satunnaisella aggressiolla. Onko se edellisissä kodeissaan puuhastellut paljon muiden koirien kanssa (esim. muutto kolmen koiran taloudesta yhden koiran talouteen tai toisinpäin voi vaikuttaa, jos se on aiemmin ollut lauman alimmainen ja nyt ei ole ylempiarvoisempia koiria laumassa)?

      Onko se kastroitu?

      Oliko läsnä myös narttuja?

      Joissain roduissa esiintyy synnynnäisesti vihamielisyyttä samaa sukupuolta edustavia lajitovereita kohtaan. Ainoa keino on lopettaa muiden urosten tapaaminen tai pitää koira käskyn alaisena niin vahvasti, ettei se kertakaikkiaan voi alkaa pureskella leikkikavereitaan.

      En asu Kanta-Hämeessä, joten kouluttajia en osaa ehdotella.

      • ap 16 + 17

        Koirani ei ole kastroitu, se on seuraava askel, ensi viikolla on aika kastrointiin. Läsnä ei ollut narttuja, vain yksi saku pentu.

        Kyllä, aikaisemmassa kodissa on ollut kaksi pientä koiraa seurana ja käsittääkseni koirani on ollut pahnanpohjimmaisena laumassa. se on luonteeltaan hyvin alistuvainen ja herkkä olento. nyt on ainokainen, muttei kovin kauaa. meille on tulossa 4kk:n ikäinen pentu loppukuusta, olen tämän tapahtuman jälkeen alkanut pohtimaan, onko todella viisasta ottaa uutta perheenjäsentä tällaisessa tilanteessa. tuntuu siltä, että olen ahnehtinut ja kiirehtinyt turhan paljon. pentu on tyttö. perheemme kissat ja lapsi pärjää koiran kanssa vallan mainiosti, minkäänlaista ongelmaa ei missään vaiheessa tosiaan ole ollut.

        mainitsit roduista, koirassa on tanskandoggia, bokseria ja rotikkaa, voisikohan näistä rotikka olla se, mikä pistää koiran toimimaan noin? en kylläkään usko rotikan olevan mikään tappaja rotu. nooh.. jokatapauksessa, otan johonkin ongelmaexperttiin yhteyttä.

        ongelmamme on siksi niin outo ja hämmentävä, sillä kuten aikaisemmin jo kirjoitinkin, koiramme on ollut tähän asti käytökseltään silmissäni täydellinen kaveri, mikä ihme saa koiran yhtäkkiä hyökkäämään ilman mitään näkyvää syytä.. väkisin miettii kaikkia mahdollisuuksia- Entä jos? lapsemme on vielä pikkuinen, kahden vanha, pistää väkisinkin miettimään kaikkia mahdottomia olemattomia ongelmia.

        olet oikeassa, ettei enää muita uroksia tavata ja minun on entisestään tehtävä töitä, jotta koiran ja minun suhde on vahva.


    • onko Kouvola hämettä

      Kouvolassa on "koirakorjaaja", josta ainakin kahdella tuntemallani koirakolla on hyviä kokemuksia -tarkoitus on mennä omienkin rekkujen kanssa käynnille kun toinen tappaisi mielellään kaikki tuntemattomat nelijalkaiset... www.homeetta.net

      • ap...........

        kiitokset sinulle :)


    • 2seropii

      Rotweiler on työkoira, joka tarvitsee töitä pitääkseen pääkoppansa kasassa, bokseri erittäin paljon liikuntaa ja aktivointia tarvitseva koira, tanskandoggi puolestaan helposti käsiteltävä luonne. Koirasi on roduiltaan melko vaativa, tuli heti mieleen että ku sulla on lapsiakin ja kissoja että jääkö koirille paljon aikaa sinun elämässäsi ja nyt jos vielä toinen koira tulossa, voi tulla ongelmia?

      itselläni on kaksi seropia, joissa kummassakin erittäin aktiivisia rotuja, aktivointilelut, toko, metsäilyt, puistoilut, nakin piilottamiset, pitkät lenkit, ne on PAKKO kuulua meidän arkipäivään JOKA PÄIVÄ ilman niitä koirani on oitis vauhkoja, aggressiivisiakin jopa.

      Onko sinulla tarjota puitteet koirillesi. Itselläni on mies tässä ns. apuna ja lapsia meillä ei ole, mutta välillä tuntuu että ei riitä koirille aikaa. Joskus jos otetaan koiria lisää on ne aivan toisenlaisa rotuja sisällä pitäviä.

      Minusta kuulostaa että olet haukannut liian ison palasen. Sinuna en ottaisi toista koiraa, ainakaan vielä. Kouluta ensin nykyinen koirasi tasapainoiseksi yksilöksi.

      • ap....

        Koiran kanssa käyn lenkkeilemässä kolmesti päivässä, aamulla 30-45min vähän säästä riippuen, päivällä neljän maissa käydään tunnin lenkillä, silloin mies on lapsen kanssa ja vielä illalla lapsen mentyä nukkumaan käydään pitkä lenkki 1-2tuntia. Täällä on alueita, missä olen uskaltanut pitää koiraa vapaana juoksemassa. Metsäileminen on mieluisinta kummallekin, minusta koira on omassa elementissään, kun saa juosta ja tutkia metsää. Samoin kuin teillä, herkkuja piiloitellaan, lempparini on ollut vanhasta matosta tehtyyn tiiviiseen rullaan piilotetut herkut, rakastaa repiä maton uuteen uskoon. ainahan voi keksiä uusia aktivointikonsteja, koiratkin tuntuvat kyllästyvän harvinaisen helposti, vaikka musta tuntuu, että voisin tunnista toiseen tuijottaa innoissaan mattoa repivää onnellista hauvaa :)

        koira ottaa kontaktia hienosti, tottelee hyvin sisällä ja ulkona, on tähän asti ollut innoissaan muista koirista. nyt viime lauantaisen hyökkäyksen jälkeen olen tosissaan alkanut harkitsemaan, että ei vielä taida olla oikea hetki toiselle koiralle, en taida lähteä edes kokeilemaan. sillä, koska ja kun, huomasin nyt lauantaina, etten tunne tätä koiraa läpikotaisin, vaikka niin olen halunnut ajatella. olen lähettänyt jo pennun kasvattajalle sähköpostia asiasta.. höh, näin tällä kertaa.

        Kiitokset sinulle vastauksesta :)


    • hgjjgjjghjj

      Koira on dominoiva ja uskaltaa uhkailla lempeämpiä koiria ja jopa käydä päälle. Toiset koirat kertoo sinulle että koirasi ei ole tasapainoinen ja ei ole luotettava siksi muut ei viihdy koirasi kanssa.

      Sinun pitää olla valppaampi..näit että koirasi yritti alistaa toista mutta et komentanut ???

      Sinun kuuluisi johtaa koiraasi niin se ei ota johtajan roolia..

      Kaikki tämä voi johtua toki epävarmuudesta mutta lopputulos ratkaisee ja tuollaista sinun laumasi johtajana ei pidä hyväksyä eli pitää puuttua heti käytökseen. Ja epävarmat koirat varsinkin tarvitsevt vahvan johtajan.

      Luultavasti on parempi unohtaa koirapuistot ne voi olla myös liian stressaavia paikkoja ei tasapainoiselle koiralle. :(
      Ja myöskään riskiä muiden koirien takia ei voi ottaa, hyvä ettei käynyt mitenkään eikä ollut pikkukoira vastassa.

      "lisään vielä hieman luonteesta- äärimmäisen kiltti, hellyyden kipeä, innokas, siis aivan täydellinen, missään nimessä muuten ei kyseessä ole ongelmainen tapaus"

      Äärimmäisen kiltti ei pure toista alistunutta koiraa!!! Katso koiraasi kunnolla. Eleet kertoo muuta tarinaa ja muut koirat. Tuollainen se voi olla ihmiselle mutta koirat on eri asia. :(

      • ap......

        "Koira on dominoiva ja uskaltaa uhkailla lempeämpiä koiria ja jopa käydä päälle. Toiset koirat kertoo sinulle että koirasi ei ole tasapainoinen ja ei ole luotettava siksi muut ei viihdy koirasi kanssa." -veit sanat suustani, olen ajatellut, etten tosiaan tiedä, miten koirat haistavat ja aistivat ympäristöstä asiat paljon tarkempaan kuin me ihmiset, olen tullut juuri tuohon tulokseen, että taitaa mun koirassani olla jotain pielessä. usein kun on tapahtunut näitä, ettei toinen koira pidä koirastani ja sen näyttää, toisen koiran omistaja on sanonut, ettei koiransa yleensä ole vihainen/murise muille. tuskinpa ne huvikseen valehteleekaan..

        "näit että koirasi yritti alistaa toista mutta et komentanut ???" -komensin välittömästi, sen jälkeen leikkivät kauniisti hetken, koirani kävi kakalla, meni takaisin leikkimään, kun menin siivoamaan kakat niin koira kävi sillä hetkellä toisen niskaan kiinni, puutuin heti asiaan. luojan kiitos toiselle ei käynyt pahasti, se hetki tuntui ikuisuudelta. ei tullut puhelua, että olisi tarvinnut mennä eläinlääkäriin. soitin tänään omistajalle, kaikki oli hyvin, ei tullut tulehdusta.

        olen voimakas ja vahva persoona, en kuitenkaan millänsäkään aggressiivinen. johtajana olen myös vahva, mutta tällä hetkellä tuntuu, että kuitenkin avun tarpeessa tämän yksilön kanssa.

        en mene enää tämän koiran kanssa puistoon, kuten mainitsinkin, se oli ikuisuudelta tuntuva kauhistuttava hetki, en tahdo kokea sitä uudestaan. saati sitten kontolleni toisen koiran loukkaantumista tai pahimmassa tapauksessa kuolemaa. olet siinä oikeassa, että jos olisi ollut pieni koira kyseessä, jälki olisi ollut hirvittävää. todella harmi, sillä juurikin puistoilu on mieleeni, muttei voi mitään.

        "Äärimmäisen kiltti ei pure toista alistunutta koiraa!!! Katso koiraasi kunnolla. Eleet kertoo muuta tarinaa ja muut koirat. Tuollainen se voi olla ihmiselle mutta koirat on eri asia. :( " -niimpä, valitettava totuus. tämä on ihmisten ja kissojen koira, se nukkuu kissojen kanssa samassa läjässä, rakastaa etenkin lapsia, on aina perheen puuhissa ja pelleilyissä mukana. pelleillyillä meinaan kaikkea hupsua, mitä lapsen kanssa teen, välillä makoillaan tytön kanssa lattialla, höpötellään ja kikatellaan, tänään tanssittiin "jättiläis"-tanssia, koira tuli samantien mukaan.

        voi helvetti, harmin paikka. asiantuntijalta haluan varmuutta entisestään koiran kanssa oloon, kastrointi tulee ensi viikolla, katsotaan miten se vaikuttaa vai vaikuttaako ollenkaan, enpä kuitenkaan kenenkään uros koiraa halua uhrata kokeillakseni joskos nyt toimisi paremmin puistoilu.

        en ole tainnut erikseen mainita, että juuri urokset eivät pidä koirastani. Hmm? nartut tykkäävät ja koirani taas tykkää nartuista, kas kummaa. äitini alakerrassa asuu nainen, jolla on kaksi staffia, toinen niistä on uros, menee kuulemma vain tästä mun koirasta sekaisin, muuttuu hyökkääväksi, eikä meinaa totella omistajaansa. joskus näki autosta, että me ollaan tulossa ja oli raivoissaan. olisi helpompaa, jos näkisi asiat koiran silmin, ei olisi niin paljon kysymyksiä nytkään.

        huh huh, kai se on mentävä nukkumaan. jos joku vastailee niin olen kiitollinen.


      • ap..
        ap...... kirjoitti:

        "Koira on dominoiva ja uskaltaa uhkailla lempeämpiä koiria ja jopa käydä päälle. Toiset koirat kertoo sinulle että koirasi ei ole tasapainoinen ja ei ole luotettava siksi muut ei viihdy koirasi kanssa." -veit sanat suustani, olen ajatellut, etten tosiaan tiedä, miten koirat haistavat ja aistivat ympäristöstä asiat paljon tarkempaan kuin me ihmiset, olen tullut juuri tuohon tulokseen, että taitaa mun koirassani olla jotain pielessä. usein kun on tapahtunut näitä, ettei toinen koira pidä koirastani ja sen näyttää, toisen koiran omistaja on sanonut, ettei koiransa yleensä ole vihainen/murise muille. tuskinpa ne huvikseen valehteleekaan..

        "näit että koirasi yritti alistaa toista mutta et komentanut ???" -komensin välittömästi, sen jälkeen leikkivät kauniisti hetken, koirani kävi kakalla, meni takaisin leikkimään, kun menin siivoamaan kakat niin koira kävi sillä hetkellä toisen niskaan kiinni, puutuin heti asiaan. luojan kiitos toiselle ei käynyt pahasti, se hetki tuntui ikuisuudelta. ei tullut puhelua, että olisi tarvinnut mennä eläinlääkäriin. soitin tänään omistajalle, kaikki oli hyvin, ei tullut tulehdusta.

        olen voimakas ja vahva persoona, en kuitenkaan millänsäkään aggressiivinen. johtajana olen myös vahva, mutta tällä hetkellä tuntuu, että kuitenkin avun tarpeessa tämän yksilön kanssa.

        en mene enää tämän koiran kanssa puistoon, kuten mainitsinkin, se oli ikuisuudelta tuntuva kauhistuttava hetki, en tahdo kokea sitä uudestaan. saati sitten kontolleni toisen koiran loukkaantumista tai pahimmassa tapauksessa kuolemaa. olet siinä oikeassa, että jos olisi ollut pieni koira kyseessä, jälki olisi ollut hirvittävää. todella harmi, sillä juurikin puistoilu on mieleeni, muttei voi mitään.

        "Äärimmäisen kiltti ei pure toista alistunutta koiraa!!! Katso koiraasi kunnolla. Eleet kertoo muuta tarinaa ja muut koirat. Tuollainen se voi olla ihmiselle mutta koirat on eri asia. :( " -niimpä, valitettava totuus. tämä on ihmisten ja kissojen koira, se nukkuu kissojen kanssa samassa läjässä, rakastaa etenkin lapsia, on aina perheen puuhissa ja pelleilyissä mukana. pelleillyillä meinaan kaikkea hupsua, mitä lapsen kanssa teen, välillä makoillaan tytön kanssa lattialla, höpötellään ja kikatellaan, tänään tanssittiin "jättiläis"-tanssia, koira tuli samantien mukaan.

        voi helvetti, harmin paikka. asiantuntijalta haluan varmuutta entisestään koiran kanssa oloon, kastrointi tulee ensi viikolla, katsotaan miten se vaikuttaa vai vaikuttaako ollenkaan, enpä kuitenkaan kenenkään uros koiraa halua uhrata kokeillakseni joskos nyt toimisi paremmin puistoilu.

        en ole tainnut erikseen mainita, että juuri urokset eivät pidä koirastani. Hmm? nartut tykkäävät ja koirani taas tykkää nartuista, kas kummaa. äitini alakerrassa asuu nainen, jolla on kaksi staffia, toinen niistä on uros, menee kuulemma vain tästä mun koirasta sekaisin, muuttuu hyökkääväksi, eikä meinaa totella omistajaansa. joskus näki autosta, että me ollaan tulossa ja oli raivoissaan. olisi helpompaa, jos näkisi asiat koiran silmin, ei olisi niin paljon kysymyksiä nytkään.

        huh huh, kai se on mentävä nukkumaan. jos joku vastailee niin olen kiitollinen.

        tunnenpas itseni idiootiksi toistaessani samoja asioita, pitänee alkaa nukkua enemmän, joskos se aivotoiminta sitten normalisoituu :D


      • hgjjgjjghjj
        ap...... kirjoitti:

        "Koira on dominoiva ja uskaltaa uhkailla lempeämpiä koiria ja jopa käydä päälle. Toiset koirat kertoo sinulle että koirasi ei ole tasapainoinen ja ei ole luotettava siksi muut ei viihdy koirasi kanssa." -veit sanat suustani, olen ajatellut, etten tosiaan tiedä, miten koirat haistavat ja aistivat ympäristöstä asiat paljon tarkempaan kuin me ihmiset, olen tullut juuri tuohon tulokseen, että taitaa mun koirassani olla jotain pielessä. usein kun on tapahtunut näitä, ettei toinen koira pidä koirastani ja sen näyttää, toisen koiran omistaja on sanonut, ettei koiransa yleensä ole vihainen/murise muille. tuskinpa ne huvikseen valehteleekaan..

        "näit että koirasi yritti alistaa toista mutta et komentanut ???" -komensin välittömästi, sen jälkeen leikkivät kauniisti hetken, koirani kävi kakalla, meni takaisin leikkimään, kun menin siivoamaan kakat niin koira kävi sillä hetkellä toisen niskaan kiinni, puutuin heti asiaan. luojan kiitos toiselle ei käynyt pahasti, se hetki tuntui ikuisuudelta. ei tullut puhelua, että olisi tarvinnut mennä eläinlääkäriin. soitin tänään omistajalle, kaikki oli hyvin, ei tullut tulehdusta.

        olen voimakas ja vahva persoona, en kuitenkaan millänsäkään aggressiivinen. johtajana olen myös vahva, mutta tällä hetkellä tuntuu, että kuitenkin avun tarpeessa tämän yksilön kanssa.

        en mene enää tämän koiran kanssa puistoon, kuten mainitsinkin, se oli ikuisuudelta tuntuva kauhistuttava hetki, en tahdo kokea sitä uudestaan. saati sitten kontolleni toisen koiran loukkaantumista tai pahimmassa tapauksessa kuolemaa. olet siinä oikeassa, että jos olisi ollut pieni koira kyseessä, jälki olisi ollut hirvittävää. todella harmi, sillä juurikin puistoilu on mieleeni, muttei voi mitään.

        "Äärimmäisen kiltti ei pure toista alistunutta koiraa!!! Katso koiraasi kunnolla. Eleet kertoo muuta tarinaa ja muut koirat. Tuollainen se voi olla ihmiselle mutta koirat on eri asia. :( " -niimpä, valitettava totuus. tämä on ihmisten ja kissojen koira, se nukkuu kissojen kanssa samassa läjässä, rakastaa etenkin lapsia, on aina perheen puuhissa ja pelleilyissä mukana. pelleillyillä meinaan kaikkea hupsua, mitä lapsen kanssa teen, välillä makoillaan tytön kanssa lattialla, höpötellään ja kikatellaan, tänään tanssittiin "jättiläis"-tanssia, koira tuli samantien mukaan.

        voi helvetti, harmin paikka. asiantuntijalta haluan varmuutta entisestään koiran kanssa oloon, kastrointi tulee ensi viikolla, katsotaan miten se vaikuttaa vai vaikuttaako ollenkaan, enpä kuitenkaan kenenkään uros koiraa halua uhrata kokeillakseni joskos nyt toimisi paremmin puistoilu.

        en ole tainnut erikseen mainita, että juuri urokset eivät pidä koirastani. Hmm? nartut tykkäävät ja koirani taas tykkää nartuista, kas kummaa. äitini alakerrassa asuu nainen, jolla on kaksi staffia, toinen niistä on uros, menee kuulemma vain tästä mun koirasta sekaisin, muuttuu hyökkääväksi, eikä meinaa totella omistajaansa. joskus näki autosta, että me ollaan tulossa ja oli raivoissaan. olisi helpompaa, jos näkisi asiat koiran silmin, ei olisi niin paljon kysymyksiä nytkään.

        huh huh, kai se on mentävä nukkumaan. jos joku vastailee niin olen kiitollinen.

        Täytyy kehua sinua sinulla on hyvä ja oppivainen luonne ja hienoa että kuuntelet sekä intuitiotasi ja muiden näkemyksiä. Ja olet vastuullinen ennen kaikkea siitä on hyvä lähteä eteenpäin.

        "en ole tainnut erikseen mainita, että juuri urokset eivät pidä koirastani. Hmm? nartut tykkäävät ja koirani taas tykkää nartuista, kas kummaa. äitini alakerrassa asuu nainen, jolla on kaksi staffia, toinen niistä on uros, menee kuulemma vain tästä mun koirasta sekaisin, muuttuu hyökkääväksi, eikä meinaa totella omistajaansa. joskus näki autosta, että me ollaan tulossa ja oli raivoissaan. olisi helpompaa, jos näkisi asiat koiran silmin, ei olisi niin paljon kysymyksiä nytkään."

        Yleensä ottaen tervepäinen uroskoira tulee aina narttujen kanssa toimeen. Ja yleensä vastakkaiset sukupuolet tulee toimeen toistensa kanssa oman sukupuolensa kanssa sitten kilpaillaan.(ja niinhän se on ihmisilläkin ;) )

        Uroksilla taas on kilpailua aina nartuista ja jos tuossa tilanteessa kuten joku sanoikin olisi ollut myös narttu olisi kilpailu tullut siitä..jopa pehmoimmat urokset saattaa kilpailla nartuista.
        Urokset näkee koirassasi erittäin haastavan vahvan uroksen joka dominoi ja haastaa muut.

        Oma narttukoirani toimi hyvänä indikaattorina siinä kuinka dominoiva toinen koira oli. Jos oli oikein vahva niin komensi napakasti ja tiukasti jos toinen jopa uhoili mutta oli epävarma ja arkakin pohjimmiltaan niin ei edes noteerannut uhoa ja tilanne rauhoittui. Eli ääni oli erilainen toisille tiukempi ja toisille leppoisammin sanova tai ei ollenkaan. Siis tilanteissa joissa toinen ylittää rajansa ja toinen sanoo takaisin omansa. Toiset koirat kertoo hyvin tilanteen miten kokee jonkun koiran.
        Sitten on niitäkin jotka tarkkailee ja kaikki menee hyvin mutta seuraavalla kerralla alistaakin rajusti. Eli on päätynyt siihen että uskaltaakin haastaa toisen. Ja ihmiset ihmettelee ettei se ennen noin.

        Koiranlukutaito on äärimmäisen tärkeää. Ja ennen kuin koira hyökkää se usein on jäykkä keholtaan lipoo suupieliä tuijottava katse ei utelias katse jne. Tällöin pitäisi jo sanoa että lopeta. Ja kun keho on rento niin ei tappeluakaan tule. Tosin koirat voi reagoida myös salamannopeasti. Ja jos ei pohjimmiltaan ole tasapainoinen (johtuen vaikka pentuoloista tms.) niin varmaa siitä ei välttämättä saa täysin.


    • ap.............

      "Koiranlukutaito on äärimmäisen tärkeää. Ja ennen kuin koira hyökkää se usein on jäykkä keholtaan lipoo suupieliä tuijottava katse ei utelias katse jne." -älytöntä, mutta edesmenneen koirani kanssa tunnistin nuo eleet ja osasin kieltää hyvissä ajoin.

      kiitokset sulle kehuista, niitä niin harvoin ja mielellään kuulee :)

      kyllä se minäkin herpaantuisin, jos joku potentiaalinen vahvaluonteinen ja vieläpä dominoiva nainen tulisi turhan lähelle omaa miestäni (saati sitten nuuskimaan ukkokultani jalkoväliä). sisälläni kuulisin huutavan oman ääneni: "MINUN! Uskallakkin tulla lähemmäs!" ...emme taida ihmiset erota paljonkaan koirista. tässä kirjoittaessani todella huomaan, että unta pitäisi saada enemmän.

      jos nyt ajattelen tätä koiran aggressiivisuutta, niin voisihan ne asiat olla huonomminkin, kotona on kaikki hyvin, on lapsi- ja kissaystävällinen olento, lenkittäminen on helppoa, ei vedä tai rähise turhia. ainoa, mikä on muuttunut on ettei koirapuistoon ole tämän koiran kanssa enää asiaa. menen kuitenkin tehokurssille, harmi, että vasta toukokuussa sellainen tienoolla alkaa. en halua että ongelmat lähtee tästä paisumaan hihnakäyttäytymiseen asti.

      • hgjjgjjghjj

        Ole hyvä kehuista..täällä niin moni ottaa helpolla hernukan nenuun.

        Juu olen samaa mieltä turha paisutella asiaa, se ei tietenkään sulje pois etteikö asiaan kiinnitä huomiota.

        Ja koirapuistot ei ole se maailman kaatava asia vaikka sen jättää pois.

        Ja voihan sitä lähteä lenkille niiden koirien kanssa joiden kanssa koirasi tulee toimeen hyvin. Ja muuten harrastaa ja saada hyvää kontaktia koiraan ja nauttia vaan koirailusta niinkuin sanoitkin. :)

        Hyvä silti että menet tehokurssille sillä se lisää varmuutta ulkoiluun/ja varsinkin hallintaan. :)

        Mutta on helpompaa ottaa koulutuskin vastaan kun on vahva olo itsellä ja rento kuin jännittynyt. Eli turha asian paisuttelu on turhaa, asioille tekeminen tärkeämpää. Varsinkin kun ei sattunut onneksi pahasti. Etiepäin vaan sano sotamies.

        "...emme taida ihmiset erota paljonkaan koirista"
        emme taida loppujen lopuksi.. ;)


    • Peppi Pitkäkossu

      Vau,täällähän oli älyllistä keskustelua... Olenpa iloisesti yllättynyt. Ja ap.lle pakko sanoa,että mikäs sitä puistoilua estää,jos käy joskus vain iltamyöhään esim.jonkun tutun nartun seurassa (eli ottaa ritolat sit jos tulee muita uroksia paikalle)?

      • ap..............

        Niimpä, meidän naapurin narttu ja mun ronttini leikkii meidän takapihalla aikalailla joka päivä. Naapuri on valitettavasti ankkuroitunut kotiinsa niin visusti, etten saa häntä innostumaan puistoon asti, mutta on ollut puhetta jos saisin lainata narttua leikkitoveriksi puistoon. Juurikin iltamyöhään, harvemmin siellä on enää yhdeksän jälkeen ketään näkynyt.

        Vaikka ensi säikähdyksestä päätin, etten ikinä, ikinä! pidä koiraani missään irti varmuuden varalta, olin kuitenkin eilen 23.00 jälkeen pitkällä kävelyllä kaukana asuinalueesta ja katselin kun koira onnellisena juoksee rinnettä ylös ja alas, pellolle ja takaisin metsään, juostiin yhdessäkin tovi jos toinenkin. se on parasta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      325
      3203
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      223
      1994
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1612
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1427
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      82
      1309
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      284
      1243
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      81
      1074
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1061
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      1001
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      146
      878
    Aihe