Ravintolaan töihin?

15+4

Mulla on tyhmä kysymys mutta kysyn sen silti... Saako kokki käyttää ohjetta kun tekee jotain ruokaa, vai pitääkö muistaa ulkoa se ohje?

Ja jos katsoo ohjetta niin katsooko pomo/työkaverit ilkeästi tyyliin "onpas siinä ammattitaidoton kokki kun pitää ohjetta katsoa"

Itse muistan ulkoa lukuisia reseptejä, miten kyseinen ruoka tehdään ja mitä raaka-aineita siihen tulee, mutta en muista raaka-aineiden määriä niin pitää tarkistaa ohjeesta... Niin olisiko tuon tapainen työntekijä hyvä vai huono?

Valmistun tänä keväänä elintarvikkeiden valmistajaksi, en siis kokiksi. Ravintolatyö on alkanut kiinnostamaan ja ammattini puolesta voisin työskennellä ravintolassa. Kyseiset hommat oppii varmasti parhaiten tekemällä töitä ravintolassa.
Aikaisemmat työkokemukset rajoittuu tehtaisiin ja kauppoihin työharjoittelun ja kesätöiden kautta, mutta en ole työskennellyt ravintolassa.

Kaipaisin vastauksia ihmisiltä jotka työskentelevät/ovat työskennelleet ravintolassa.
Ja jos voisitte kertoa muutenkin millaista työtä se on? Ja vähän yleistä suhtautumista nuoreen jolla ei ole kokemusta ravintolassa työskentelystä ja jonka pitäisi etenkin alussa lukea se ohje kaikenvaralta että ei mokaa missään työvaiheessa.

Anteeks jos tuo on hiukan sekalaisesti kirjoitettu mutta aika nopeasti jouduin kirjoittamaan.

3

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfssdsdfsdsd

      ainakin joissain alacarte ravintoloissa ne annokset tehdään tyyliin: yks rasia tota, kourallinen tota, kauhallinen tota, yks pihvi. eli siis esim ranskalaisille on monessa paikassa oma ottoastia, monissa se on joku pakasterasia tms ja sen rasiallisen kun pistää tulille niin on oikee määrä. ja samalla tavalla melkein menee kasvikset, jossain voi olla astia sillekkin tai sit se on kourallinen, kastikkeille on omat oikean kokoiset kauhansa millä saa oikeen määrän lautaselle, pihvit on monessa paikassa hakkaamista vaille valmiita paistoon.

      ainakin niissä paikoissa joissa itse olen ollut, on keittiössä pöytien yläpuolella kuva jokaisesta annoksesta niin tietää miltä sen pitää näyttä ja mitä siihen tulee.

      pizzojen teossakin oli pienet astiat/kipot käytössä, jokaiselle täytteelle oma kipponsa ja se määrä mikä aina pizzaan laitetaan yhtä täytettä, oli vähän vajaa kipollinen. ei siis ole mitään vaa'an kanssa säätämistä että tulee grammalleen oikeen kokonen annos vaan oli näitä "mittakippoja".

      jäätelöannoksissa vaan katottiin että minkä kokonen pallo näyttää sopivalta pieneksi ja mikä isoksi palloksi, alussa tietty näytettiin ne ns oikeat koot, kastiketta laitettiin sillai että näytti hyvältä eikä sitä ollut liikaa eikä liian vähän.

      nämä siis omia kokemuksia, nyt jo alaa vaihtaneena tosin. lounaspaikoista ei ole tietoa, mutta eiköhän niissäki mennä vähä perstuntumalla, eli ei mittaillaa grammalleen aineita ja maistelemalla.

    • ...........

      Olen suurtalouskokki ja kyllä täällä on ohjeet kaikkeen. Varmaan pitkään työskennelleenä osaa jo ilman ohjettakin laittaa ruokaa tai arvioida määriä, mutta esim. minä en voi sanoa osaavani ulkoa mitään. Ei minun tarvitse esim. mausteita tai kasviksia grammalleen mitata, mutta noin muuten. Kotona osaan laittaa ilman ohjetta ruokaa, mutta isoja määriä on hirveän vaikea arvioida. Olen valmistunut vasta muutama vuosi sitten ja toisekseen keittokokemusta ei edes ole paljon.

      Sellaiset on kivoja keittiöitä, missä jokainen pääsee vuorollaan laittamaan ruokaa. Monissa kaupungin keittiöissä kun on niin, että on yksi kokki, joka aina laittaa ruoan, ja loput ruokapalvelutyöntekijöitä, jotka vuorottelevat esim. tiskissä, linjastolla, salaatin valmistuksessa.

    • Aloittaja--

      Kiitos vastauksista! Tuli varmempi olo :)

      Taidan hakeutua jonkin tyyppiseen ravintolaan töihin, aluksi vaikka harjoittelijana jos en muutoin löydä töitä, niin saanpa työkokemusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suureksi onneksesi on myönnettävä

      Että olen nyt sitten mennyt rakastumaan sinuun. Ei tässä mitään, olen kärsivällinen ❤️
      Ikävä
      65
      1433
    2. Perusmuotoiset TV-lähetykset loppu

      Nyt sanoo useiden HD-muotoistenkin kanavien kohdalla äly-TV, ettei kanava ole käytössä, haluatko poistaa sen? Kanavia
      Apua aloittelijalle
      109
      885
    3. No ei sun asunto eikä mikään

      muukaan sussa ole erikoista. 🤣 köyhä 🤣
      Ikävä
      58
      741
    4. YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua

      Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä
      Äänekoski
      47
      734
    5. Mitä mietit Honey?

      Kulta nainen ❤️❤️
      Ikävä
      57
      710
    6. Missä kaikessa olet erilainen

      Kuin kaivattusi? Voin itse aloittaa: en ole vegaani kuten hän. Enkä harrasta tietokonepelejä lainkaan.
      Ikävä
      39
      687
    7. Linnasuolla poliisi operaatio

      Kamalaa menoa taas meidän ihanassa kaupungissa. https://www.uutisvuoksi.fi/paikalliset/8646060
      Imatra
      25
      655
    8. Hyvin. Ikävää nainen,

      Että vainoat ja stalkkaat miestäni.onko tarkoituksesi ehkä saada meidät eroamaan?no,siinä et tule onnistumaan
      Ikävä
      69
      651
    9. Uskomaton tekninen vaaliliitto poimii rusinoita pullasta

      Korni näytösesitelmä menossa kaupunginvaltuustossa. Juhlia ei ole kokouksista tiedossa muilla, kuin monipuolue paikalli
      Pyhäjärvi
      67
      650
    10. Katsoin mies itseäni rehellisesti peiliin

      Ja pakko on myöntää, että rupsahtanut olen 😆. Niin se ikä saavuttaa meidät kaikki.
      Ikävä
      41
      647
    Aihe