Ravintolaan töihin?

15+4

Mulla on tyhmä kysymys mutta kysyn sen silti... Saako kokki käyttää ohjetta kun tekee jotain ruokaa, vai pitääkö muistaa ulkoa se ohje?

Ja jos katsoo ohjetta niin katsooko pomo/työkaverit ilkeästi tyyliin "onpas siinä ammattitaidoton kokki kun pitää ohjetta katsoa"

Itse muistan ulkoa lukuisia reseptejä, miten kyseinen ruoka tehdään ja mitä raaka-aineita siihen tulee, mutta en muista raaka-aineiden määriä niin pitää tarkistaa ohjeesta... Niin olisiko tuon tapainen työntekijä hyvä vai huono?

Valmistun tänä keväänä elintarvikkeiden valmistajaksi, en siis kokiksi. Ravintolatyö on alkanut kiinnostamaan ja ammattini puolesta voisin työskennellä ravintolassa. Kyseiset hommat oppii varmasti parhaiten tekemällä töitä ravintolassa.
Aikaisemmat työkokemukset rajoittuu tehtaisiin ja kauppoihin työharjoittelun ja kesätöiden kautta, mutta en ole työskennellyt ravintolassa.

Kaipaisin vastauksia ihmisiltä jotka työskentelevät/ovat työskennelleet ravintolassa.
Ja jos voisitte kertoa muutenkin millaista työtä se on? Ja vähän yleistä suhtautumista nuoreen jolla ei ole kokemusta ravintolassa työskentelystä ja jonka pitäisi etenkin alussa lukea se ohje kaikenvaralta että ei mokaa missään työvaiheessa.

Anteeks jos tuo on hiukan sekalaisesti kirjoitettu mutta aika nopeasti jouduin kirjoittamaan.

3

559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfssdsdfsdsd

      ainakin joissain alacarte ravintoloissa ne annokset tehdään tyyliin: yks rasia tota, kourallinen tota, kauhallinen tota, yks pihvi. eli siis esim ranskalaisille on monessa paikassa oma ottoastia, monissa se on joku pakasterasia tms ja sen rasiallisen kun pistää tulille niin on oikee määrä. ja samalla tavalla melkein menee kasvikset, jossain voi olla astia sillekkin tai sit se on kourallinen, kastikkeille on omat oikean kokoiset kauhansa millä saa oikeen määrän lautaselle, pihvit on monessa paikassa hakkaamista vaille valmiita paistoon.

      ainakin niissä paikoissa joissa itse olen ollut, on keittiössä pöytien yläpuolella kuva jokaisesta annoksesta niin tietää miltä sen pitää näyttä ja mitä siihen tulee.

      pizzojen teossakin oli pienet astiat/kipot käytössä, jokaiselle täytteelle oma kipponsa ja se määrä mikä aina pizzaan laitetaan yhtä täytettä, oli vähän vajaa kipollinen. ei siis ole mitään vaa'an kanssa säätämistä että tulee grammalleen oikeen kokonen annos vaan oli näitä "mittakippoja".

      jäätelöannoksissa vaan katottiin että minkä kokonen pallo näyttää sopivalta pieneksi ja mikä isoksi palloksi, alussa tietty näytettiin ne ns oikeat koot, kastiketta laitettiin sillai että näytti hyvältä eikä sitä ollut liikaa eikä liian vähän.

      nämä siis omia kokemuksia, nyt jo alaa vaihtaneena tosin. lounaspaikoista ei ole tietoa, mutta eiköhän niissäki mennä vähä perstuntumalla, eli ei mittaillaa grammalleen aineita ja maistelemalla.

    • ...........

      Olen suurtalouskokki ja kyllä täällä on ohjeet kaikkeen. Varmaan pitkään työskennelleenä osaa jo ilman ohjettakin laittaa ruokaa tai arvioida määriä, mutta esim. minä en voi sanoa osaavani ulkoa mitään. Ei minun tarvitse esim. mausteita tai kasviksia grammalleen mitata, mutta noin muuten. Kotona osaan laittaa ilman ohjetta ruokaa, mutta isoja määriä on hirveän vaikea arvioida. Olen valmistunut vasta muutama vuosi sitten ja toisekseen keittokokemusta ei edes ole paljon.

      Sellaiset on kivoja keittiöitä, missä jokainen pääsee vuorollaan laittamaan ruokaa. Monissa kaupungin keittiöissä kun on niin, että on yksi kokki, joka aina laittaa ruoan, ja loput ruokapalvelutyöntekijöitä, jotka vuorottelevat esim. tiskissä, linjastolla, salaatin valmistuksessa.

    • Aloittaja--

      Kiitos vastauksista! Tuli varmempi olo :)

      Taidan hakeutua jonkin tyyppiseen ravintolaan töihin, aluksi vaikka harjoittelijana jos en muutoin löydä töitä, niin saanpa työkokemusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet nuorempi nainen aivan ihana

      Tykkään susta ihan valtavasti ❤️❤️
      Ikävä
      56
      1208
    2. Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha

      Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.
      Maailman menoa
      154
      1172
    3. Mitä vastaisit

      Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle
      Ikävä
      60
      1095
    4. Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa

      Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo
      Ikävä
      82
      996
    5. Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen

      Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu
      Kajaani
      48
      930
    6. Nyt tiistain galluppi alkaa....

      Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä
      Ikävä
      55
      828
    7. Rakastan ja ikävöin sinua

      Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä
      Ikävä
      54
      800
    8. Miten aiot saada kaivattusi?

      1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?
      Ikävä
      54
      785
    9. Upea takamus

      Sulla on nainen upea takamus.
      Ikävä
      32
      742
    10. KIIKKUSTUOLI

      Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin
      80 plus
      71
      731
    Aihe