Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ravintolaan töihin?

15+4

Mulla on tyhmä kysymys mutta kysyn sen silti... Saako kokki käyttää ohjetta kun tekee jotain ruokaa, vai pitääkö muistaa ulkoa se ohje?

Ja jos katsoo ohjetta niin katsooko pomo/työkaverit ilkeästi tyyliin "onpas siinä ammattitaidoton kokki kun pitää ohjetta katsoa"

Itse muistan ulkoa lukuisia reseptejä, miten kyseinen ruoka tehdään ja mitä raaka-aineita siihen tulee, mutta en muista raaka-aineiden määriä niin pitää tarkistaa ohjeesta... Niin olisiko tuon tapainen työntekijä hyvä vai huono?

Valmistun tänä keväänä elintarvikkeiden valmistajaksi, en siis kokiksi. Ravintolatyö on alkanut kiinnostamaan ja ammattini puolesta voisin työskennellä ravintolassa. Kyseiset hommat oppii varmasti parhaiten tekemällä töitä ravintolassa.
Aikaisemmat työkokemukset rajoittuu tehtaisiin ja kauppoihin työharjoittelun ja kesätöiden kautta, mutta en ole työskennellyt ravintolassa.

Kaipaisin vastauksia ihmisiltä jotka työskentelevät/ovat työskennelleet ravintolassa.
Ja jos voisitte kertoa muutenkin millaista työtä se on? Ja vähän yleistä suhtautumista nuoreen jolla ei ole kokemusta ravintolassa työskentelystä ja jonka pitäisi etenkin alussa lukea se ohje kaikenvaralta että ei mokaa missään työvaiheessa.

Anteeks jos tuo on hiukan sekalaisesti kirjoitettu mutta aika nopeasti jouduin kirjoittamaan.

3

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfssdsdfsdsd

      ainakin joissain alacarte ravintoloissa ne annokset tehdään tyyliin: yks rasia tota, kourallinen tota, kauhallinen tota, yks pihvi. eli siis esim ranskalaisille on monessa paikassa oma ottoastia, monissa se on joku pakasterasia tms ja sen rasiallisen kun pistää tulille niin on oikee määrä. ja samalla tavalla melkein menee kasvikset, jossain voi olla astia sillekkin tai sit se on kourallinen, kastikkeille on omat oikean kokoiset kauhansa millä saa oikeen määrän lautaselle, pihvit on monessa paikassa hakkaamista vaille valmiita paistoon.

      ainakin niissä paikoissa joissa itse olen ollut, on keittiössä pöytien yläpuolella kuva jokaisesta annoksesta niin tietää miltä sen pitää näyttä ja mitä siihen tulee.

      pizzojen teossakin oli pienet astiat/kipot käytössä, jokaiselle täytteelle oma kipponsa ja se määrä mikä aina pizzaan laitetaan yhtä täytettä, oli vähän vajaa kipollinen. ei siis ole mitään vaa'an kanssa säätämistä että tulee grammalleen oikeen kokonen annos vaan oli näitä "mittakippoja".

      jäätelöannoksissa vaan katottiin että minkä kokonen pallo näyttää sopivalta pieneksi ja mikä isoksi palloksi, alussa tietty näytettiin ne ns oikeat koot, kastiketta laitettiin sillai että näytti hyvältä eikä sitä ollut liikaa eikä liian vähän.

      nämä siis omia kokemuksia, nyt jo alaa vaihtaneena tosin. lounaspaikoista ei ole tietoa, mutta eiköhän niissäki mennä vähä perstuntumalla, eli ei mittaillaa grammalleen aineita ja maistelemalla.

    • ...........

      Olen suurtalouskokki ja kyllä täällä on ohjeet kaikkeen. Varmaan pitkään työskennelleenä osaa jo ilman ohjettakin laittaa ruokaa tai arvioida määriä, mutta esim. minä en voi sanoa osaavani ulkoa mitään. Ei minun tarvitse esim. mausteita tai kasviksia grammalleen mitata, mutta noin muuten. Kotona osaan laittaa ilman ohjetta ruokaa, mutta isoja määriä on hirveän vaikea arvioida. Olen valmistunut vasta muutama vuosi sitten ja toisekseen keittokokemusta ei edes ole paljon.

      Sellaiset on kivoja keittiöitä, missä jokainen pääsee vuorollaan laittamaan ruokaa. Monissa kaupungin keittiöissä kun on niin, että on yksi kokki, joka aina laittaa ruoan, ja loput ruokapalvelutyöntekijöitä, jotka vuorottelevat esim. tiskissä, linjastolla, salaatin valmistuksessa.

    • Aloittaja--

      Kiitos vastauksista! Tuli varmempi olo :)

      Taidan hakeutua jonkin tyyppiseen ravintolaan töihin, aluksi vaikka harjoittelijana jos en muutoin löydä töitä, niin saanpa työkokemusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      79
      1745
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 55
      1323
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe