Ravintolaan töihin?

15+4

Mulla on tyhmä kysymys mutta kysyn sen silti... Saako kokki käyttää ohjetta kun tekee jotain ruokaa, vai pitääkö muistaa ulkoa se ohje?

Ja jos katsoo ohjetta niin katsooko pomo/työkaverit ilkeästi tyyliin "onpas siinä ammattitaidoton kokki kun pitää ohjetta katsoa"

Itse muistan ulkoa lukuisia reseptejä, miten kyseinen ruoka tehdään ja mitä raaka-aineita siihen tulee, mutta en muista raaka-aineiden määriä niin pitää tarkistaa ohjeesta... Niin olisiko tuon tapainen työntekijä hyvä vai huono?

Valmistun tänä keväänä elintarvikkeiden valmistajaksi, en siis kokiksi. Ravintolatyö on alkanut kiinnostamaan ja ammattini puolesta voisin työskennellä ravintolassa. Kyseiset hommat oppii varmasti parhaiten tekemällä töitä ravintolassa.
Aikaisemmat työkokemukset rajoittuu tehtaisiin ja kauppoihin työharjoittelun ja kesätöiden kautta, mutta en ole työskennellyt ravintolassa.

Kaipaisin vastauksia ihmisiltä jotka työskentelevät/ovat työskennelleet ravintolassa.
Ja jos voisitte kertoa muutenkin millaista työtä se on? Ja vähän yleistä suhtautumista nuoreen jolla ei ole kokemusta ravintolassa työskentelystä ja jonka pitäisi etenkin alussa lukea se ohje kaikenvaralta että ei mokaa missään työvaiheessa.

Anteeks jos tuo on hiukan sekalaisesti kirjoitettu mutta aika nopeasti jouduin kirjoittamaan.

3

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfssdsdfsdsd

      ainakin joissain alacarte ravintoloissa ne annokset tehdään tyyliin: yks rasia tota, kourallinen tota, kauhallinen tota, yks pihvi. eli siis esim ranskalaisille on monessa paikassa oma ottoastia, monissa se on joku pakasterasia tms ja sen rasiallisen kun pistää tulille niin on oikee määrä. ja samalla tavalla melkein menee kasvikset, jossain voi olla astia sillekkin tai sit se on kourallinen, kastikkeille on omat oikean kokoiset kauhansa millä saa oikeen määrän lautaselle, pihvit on monessa paikassa hakkaamista vaille valmiita paistoon.

      ainakin niissä paikoissa joissa itse olen ollut, on keittiössä pöytien yläpuolella kuva jokaisesta annoksesta niin tietää miltä sen pitää näyttä ja mitä siihen tulee.

      pizzojen teossakin oli pienet astiat/kipot käytössä, jokaiselle täytteelle oma kipponsa ja se määrä mikä aina pizzaan laitetaan yhtä täytettä, oli vähän vajaa kipollinen. ei siis ole mitään vaa'an kanssa säätämistä että tulee grammalleen oikeen kokonen annos vaan oli näitä "mittakippoja".

      jäätelöannoksissa vaan katottiin että minkä kokonen pallo näyttää sopivalta pieneksi ja mikä isoksi palloksi, alussa tietty näytettiin ne ns oikeat koot, kastiketta laitettiin sillai että näytti hyvältä eikä sitä ollut liikaa eikä liian vähän.

      nämä siis omia kokemuksia, nyt jo alaa vaihtaneena tosin. lounaspaikoista ei ole tietoa, mutta eiköhän niissäki mennä vähä perstuntumalla, eli ei mittaillaa grammalleen aineita ja maistelemalla.

    • ...........

      Olen suurtalouskokki ja kyllä täällä on ohjeet kaikkeen. Varmaan pitkään työskennelleenä osaa jo ilman ohjettakin laittaa ruokaa tai arvioida määriä, mutta esim. minä en voi sanoa osaavani ulkoa mitään. Ei minun tarvitse esim. mausteita tai kasviksia grammalleen mitata, mutta noin muuten. Kotona osaan laittaa ilman ohjetta ruokaa, mutta isoja määriä on hirveän vaikea arvioida. Olen valmistunut vasta muutama vuosi sitten ja toisekseen keittokokemusta ei edes ole paljon.

      Sellaiset on kivoja keittiöitä, missä jokainen pääsee vuorollaan laittamaan ruokaa. Monissa kaupungin keittiöissä kun on niin, että on yksi kokki, joka aina laittaa ruoan, ja loput ruokapalvelutyöntekijöitä, jotka vuorottelevat esim. tiskissä, linjastolla, salaatin valmistuksessa.

    • Aloittaja--

      Kiitos vastauksista! Tuli varmempi olo :)

      Taidan hakeutua jonkin tyyppiseen ravintolaan töihin, aluksi vaikka harjoittelijana jos en muutoin löydä töitä, niin saanpa työkokemusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      4030
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      82
      2081
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      549
      1647
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      94
      1366
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1117
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1038
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      216
      916
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      883
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      828
    Aihe