Eli taasen: Kertokaas millainen on? Ja minkätasoista matematiikkaa sisältää?
Onko kemian/fysiikan kysymyksiä?
Bioanalyytikko (AMK) valintakoe!
8
6003
Vastaukset
- lukion pitkä kemia
Bioanalyytikko on lähes pelkkää kemiaa ja fysiikkaa. Jos osaa lukion lyhyen matematiikan todella hyvin niin se riittää, pitkän matematiikan (derivointi ja integrointi) osaamista ei tarvita pääsykokeessa eikä myöskään opinnoissa.
- rjekelebb
Mistä olet tietosi repäissyt? Noh kouluissa voi olla eroja, mutta oma henkilökohtainen kokemus on, että kemialla voi tällä alalla tehdäkin jotain, mutta fysiikalla oikeastaan ei. Mutta voi tosiaan olla koulusta kiinni.. meillä painottuu täällä tuo biologia eli "soluoppi", anatomia ja fysiologia jne. Meillä fysiikan kurssit oli perusjuttuja, kuten säteilyä, aallonpituuksia, Newtonin lait.. tenteissä sai meillä olla kaikki matskut mukana ja opettaja joka luennolla muutenkin sanoi, että "ettehän työ kyllä tälläkään tiedolla tee mitään".. :D
- riippuu mihin haet
Fysiikka ei kyllä oikeasti ole paljoakaan opinnoissa. Kemian ja matikan hyvästä hallitsemisesta on hyötyä. Derivointeja ei tarvita, mutta jos esimerkiksi kaavaan sijoittaminen ja kaavojen käyttö yleensäkin tuottaa ongelmia niin vaikeaa voi tulla.
Pääsykokeissa oli ainakin silloin kun itse hain, matikan tehtäviä noin sivun verran. Liuoslaskuja taisi olla (tai ehkä jonkinlainen lääkelasku?) ja prosenttilaskuja ja jotain päättelytehtävän tyyppisiä.
Pääsykokeet vaihtelevat sen mukaan mihin olet hakemassa. Useimmissa taitaa olla nykyään soveltuvuustestit (päättely-, ymmärtämis-, luonteenpiirretehtäviä sekä haastattelu ja/tai ryhmätehtävä).
- Biotyttö
Minä puolestani kysyisin että mitä te päässeet olette kertoneet psykologin haastattelussa miksi olette hakeneet kyseiseen koulutukseen. Minua ihmetyttää että vaikka kuinka meni se haastattelu hyvin ja olin erittäin tietoinen minne olin hakemassa niin silti sain huonot motivaatiopisteet =o.
- parhaat pisteet
Minä sanoin että tykkään nähdä verta.
- kkk
Täällä yksi, joka harkitsee bioanalyytikoksi hakemista ja muutama asia mietityttää.
Pystyykö itse vaikuttamaan missä paikoissa suorittaa opintoihin kuuluvat harjottelut vai päättääkö koulu nämä etukäteen?
Kuinka moni pääsee jo ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen oman alan kesätöihin?
Onko helppoa saada valmistumisen jälkeen vakinainen työ vai ovatko työsuhteet määräaikaisia toisensa perään (erityisesti pääkaupunkiseudulla)?
Miten työantajat suhtautuvat alanvaihtajiin, jos taskussa on esim. insinöörinkin paperit? Kannattaako työnhaussa jättää aiemmin suoritetut tutkinnot CV:stä kokonaan pois? - abina
Muakin kiinnostaisi!
- 111
Up!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723073
- 552735
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322345- 792188
- 952006
- 571949
- 121586
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171547Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301390Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?301361