Luotettava Susi laskenta?

nnbhhhhhhu

38

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tostavaan

      Katsoin tallenteelta just äsken ja jaa ja jaa ,,, Kyllä perholaiset sais ny mennä
      itteesä hyvin pitkälti . Tollanen julkisuuskuva ei ole kellekkään eduksi .

      Pojat lähti susijahtiin uskotellen toisilleen niiden olevan koirasusia .
      Jos siel seassa niitä onkin niin nyt koirasusien suhure villisusiin heikkeni .
      A-studion ohjelma näytti sen mitä te oletta . Salaillaan ja liikutaan uskomuksien
      varassa . Jos siellä olis todellinen susiongelma niin kyl todellisia tapahtumia
      olis dokumentoitu muuallakin kuin vain ja ainoastaan susilla pelotelluilla .
      Tulukaa joskus selevinpäin ollessanne pois sieltä pusikoistanna .
      Teettä oikeesti suurta hallaa suomalisuuteen mokomalla keskiajalta peräisin
      olevalla asenteellanne .

      Kehtas vielä joku nihilisti vetää ohjelmaan tämän mielenhäiriössään ittesä
      tappaneenki, olis ollu hilijaa. Vainajia ei sais haukkua mutta tollasesta
      provosoituu joku viel kertoilemaan minkälaisesta persoonasta oli kyse .

    • oikeudenmukaisuutta.

      täällä eilen pörräs helikpteri koko päivän laskemassa susia.

      Kyllä kristus tulee kalliiksi veronmaksajille muutama susi elättää, pitäisi laittaa selainen verosysteemi, että susien kannattaja pelkästään maksaa niiden hyysäämisen, esim. 20000€ vuodessa per nokka.

    • roskaa1

      Joka tapauksessa Lessut toistaa Kanervallekkin 20 sekunnin kohalla
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288545545260.html

      Nii pörräs helikopteri ku joutuvat rikollisten paskanjauhannan takia
      oikeudessa toteen näyttää susien määrän .

      Kumma ku ei löytäneet yhtään sutta a-studion lähetykseen eikä ensimmäistäkä
      faktaa ensimmäisestäkä suresta alueella . En usko perhon metsästäjiä Minä .
      Oma lehmä ojassa joka äijjällä . No joka tapauksessa myös laittoman suren
      tapon antavat toisilleen anteeksi hirven kusessa ja peuran paskassa .

    • ffvrgvrrr

      Hankkisivat nyt jonkun kunnon tiedottajan Perhoon. Ne on jo nyt Suomen suurin vitsi!

    • touhuttajat

      Kyllä sen nyt melkein tietää, että ei kyse ole susipelosta vaan omasta harrastuksesta maanomistajien kustannuksella. Ei yhtään mitään muuta. Metsästäjien energia kohdistuu vääriin asioihin, suurpedot susi, karhu, ilves ja ahma eivät ole ongelma suurimmassa osassa Suomea, ja nekin voidaan luonnonmukaisesti hävittää jos siihen on yhteinen näkemys. Vähennetään ruoan tarjontaa, jolloin pentuetuotto laskee.

      Suomessa hoidetaan luonnoneläinten kantoja sen mukaan, mitä porukat tykkää harrastaa. Riistahallinto laittaa paukkuja hirvieläinten ja metsästäjien hyysäämiseen. Nähdään tärkeänä, että ylläpidetään hirvi kantaa jota voidaan kestävästi metsästää. Hölömöläisten hommaa.

      Todellisuudessa Suomen metsästäjien pitäisi keskittyä vahinko- ja vierasperäisteneläinten kantojen pienentämiseen, niin että niitä ei edes tarvitse metsästää: hirvi, metsäpeura, valkohäntäpeura, villiminkki, villikissa, supikoira, fasaani, kanadanmajava, varikset ym. Vierasperäiset lajit pitäisi kokonaan hävittää, siinä olisi perhon metsästäjillekin todellista hommaa.

      • ei hyvältä näytä

        Sitähän mieltä minäkin olen,että metsästäjien tulisi petovihan sijaan keskittyä vierasperäisten eläinten,kuten villiminkin,villikissan, ja supikoiran hävittämiseen. Mutta onko heillä siihen resursurrseja,kun keskittyvät vain Suomen suurpetoeläinten hävittämiseen. Metsästysseurojen toiminta,on nykyään hölmöläisten toimintaa. Keskittyisivät, pienten vierasperäisten petoeläinten hävittämiseen, kuin että vainoaisivat Suomen suurpetoeläimiä.


      • Joku tietää
        ei hyvältä näytä kirjoitti:

        Sitähän mieltä minäkin olen,että metsästäjien tulisi petovihan sijaan keskittyä vierasperäisten eläinten,kuten villiminkin,villikissan, ja supikoiran hävittämiseen. Mutta onko heillä siihen resursurrseja,kun keskittyvät vain Suomen suurpetoeläinten hävittämiseen. Metsästysseurojen toiminta,on nykyään hölmöläisten toimintaa. Keskittyisivät, pienten vierasperäisten petoeläinten hävittämiseen, kuin että vainoaisivat Suomen suurpetoeläimiä.

        RKTL:llä saisi edes vähän paneutua kala ja rapupuolelle, kun ne asiat ovat retuperällä alueella, mutta ei kun vaan hukkaan hukkaa kaikki miljoonat mitä niille annetaan.


    • Tostavaan

      Järkeviä puhutta !
      Siinon vaan se ongelma ettei esson paarisa arvosteta minkin loukuttajaa .
      Navettapolokua tepastelevan emännän tussu kastuu märemmäks suren
      tappajalle . Siinoon turha villikissan tappajan kuivhan tavarhan melaa tökkiä .

      Nyky metsästäjät on oikeesti surkeeta porukkaa jokka ampuu kaikkea mikä
      liikkuu . Kehua retostavat huuhkajien tappamisillaan , ja ovat polleena kun
      saivat kanahaukan ammuttua jäneksiä syömästä .

      • Ihme asevammaiset

        Lohtajallakin pari irtokoiraa on saanut suden leiman otsaansa. Paikallisen metsästysseuran "mikä lie pomo" höyrysi televisiossa niskakarvat pystyssä, kun kaatolupaa ei saada... Nämä pyssysankarit ovat valmiita tappamaan vaikka naapurin ponin, jos sitä joku heille sudeksi uskottelee. Tällaisilla puolihulluilla kaheleilla on sitten aseita varastossa vaikka armeijan varustamiseen. Että kylläpä olo tuntuu turvalliselta :((


      • Että mitä???

        Tosi hyvää tekstiä. Mutta, mutta... kuinka kukaan nainen haluaisi harrastaa nakkipiiloa lapsen tasolle jääneen älykääpiön kanssa, jotka sulloo saaliinsa pakastimeen karvoineen päivineen? Ehkä perholaiset sisäsiittoiset naiset ovat sitten oma lukunsa, mutta moni arvostaa varmasti paljon enemmän minkkien metsästystä ja sitä, etteivät säästöt hupene tähtitieteellisiksi nouseviin käräjäkuluihin.


    • Kumma juttu

      On se vaan kumma juttu kun RKTL:Ä ei halua selvittää suomen suurpetojen todellista määrää.Ongelmathan johtuvat siitä että suurpetoja on suomessa aivan liikaa.Ei niille yksinkertaisesti riitä ruoka ja sen takia ne hakeutuvat pihoihin ja asumusten liepeille.Jos petoasioista ei pikaisesti saada selvyyttä nämä Ongelmat räjähtävät täysin hallitsemattomaksi.Suomen metsäpeurakanta häviää sukupuuttoon parin vuoden aikana.Samoin käy myös muiden hirvieläinten suhteen.Kaikki suomen suurpedot käyttävät näitä eläimiä hyödykseen.

      • Häh???

        No, mitä niiden pitäisi syödä??? Jäkälääkö?


    • Hirven sukupuutto?

      Suomessa lienee n. 85 000 hirveä (vuosittain metsästyksen jälkeen jäävä kanta). Vuoden 2012 jääväksi kannaksi metsästyksen jälkeen Rannikko-Pohjanmaalla on arvioitu 2123 yksilöä. Saaliiksi saatiin 1531 yksilöä. Etelä- ja Keski-Pohjanmaan alueelle jäävä kanta olisi 4157. Saaliiksi saatiin 3461 hirveä.

      Siinä on pirusti lihaa syötäväksi susille ja karhuille. Ei millään muotoa jaksa uskoa, että Pohjanmaan alueen sudet jaksaa syödä alueelta sukupuuttoon hirveä 11 272 hirveä, jotka metsästäjien Riistakeskus ja Riistanhoitoyhdistykset ovat laskeneet. Päälle tulevat lisäksi peurat, kauriit ja satunnaiset pienemmät elikot. Kyllä metsästäjät ajavat tässä omaa asiaansa, ja erityisesti Pohjanmaan alueella pitäisi päästä jahtamaan vielä metsäpeuraa.

      Kun karhut ja sudet söisivät vuoden 2012 metsästäjien hirvisaaliin Pohjanmaan alueella eli 4992 hirveä, niin sillähän voidaan osittain estää hirven sukupuuttoon kuoleminen. Jos esimerkiksi laskettaisiin vain keskimääräisellä hirvenvasan lihapainolla (esim. 80 kg), niin susille ja karhuille syötävää olisi melkein 400 000 kiloa Rannikko-, Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla.

      • lehmä ojassa

        Eihän tuo susiviha johdu muusta Perhon alueella kuin metsästäjien "oma lehmä ojassa", asenteesta.
        Kuka tuommosen porukan sanoihin ja "laskentoihin" muka uskoisi, puuta heinää omia tarkoitusperiä ajaakseen Sisäsiittoista toimintaa.
        Syövät peurat pois...puh. joht. suusta. Eiköhän se ole siinä.


    • Aikamiehiä muka?

      Ja mitä jäniksen jälkiä ne olivat esittelevinään. Vai olivatko juoksuttaneet hirvikoiriaan ympäri metsiä koko edellisen päivän? Aika ovelia ovat nuo perholaisten sudet, se täytyy kyllä myöntää. Ne kaiketi menivät piiloon ilmalaskennan ajaksi, kun niitä ei näkynyt ensimmäistään, vaikka oikein hakemalla haettiin. Pitäisi säätää jonkinlainen pikalaki, jonka nojalla perholaisia voitaisiin estää nolaamasta itseään enää enempää.

    • iso paha susi

      RKTL ei ole vuosikausiin huolinut paikallisia ihmisiä peurojen lentolaskentaan mukaan. Eivät huolineet meneillään olevaan laskentaan myöskään. Eivät usko paikallisia pentuhavaintoja, vaikka kiistattomasti pystytään todistamaan viime kesältä 11 pentuhavaintoa Perhossa, jotka oli ilmoitettu eteenpäin. Tämän on oikea viranomainen tarkistanut, poliisi. RKTL ilmoitti 0 havaintoa. Minkä takia pitäisi huolia sellainen porukka(RKTL) mukaan jolla on oma lehmä ojassa. RKTLän intresseihin ei sovi lisääntynyt petokanta, koska se osoittaa heidän kyvyttömyyden laskea suomen petomäärät.
      Sopii kysyä miksi RKTL:än väki kulkee salaa täälläpäin. Kysyttäessä kertovat "kojootin" olevan kuhmossa, silti oli Perhossa.
      Silloin kun Kojola kumppaneineen pelaa reilua peliä, silloin voi ja saa tulla tänne.

    • Roiskuttelen

      RKTL on tutkimuslaitos eikä mikää luulotautisten mielenterveyden hoitoon
      erikoistunut yksikkö .
      Ne olis tulhet sinne teirän kans laskemhan niitä susia mut ku että huolinnu
      vaan kautta rantain annoitta ymmärtää ettei ole turvallisuus taattu .
      Siis a-studion ohjelmassa yks perholaisista uhkasi viranomaisen henkeä .

      Kyllä laittomuurelle tulee loppu ja saa poliisit selevittää kenen aseet lähteet
      lupineen .

      Helevetin luulotautisia ootta !

      • iso paha susi

        Eikö ROISKUTTELEN osaa lukea?? Minkä takia RKTL pitäisi huolia laskentaan kun eivät itse huoli ketään paikallisia mukaan mihinkään laskentaan, edes peurojen. Susi määristähän piti saada luotettava tulos, ei Kojolan mieleinen tulos. Laskenta on nyt suoritettu OIKEIN, miten se pitääkin tehdä. Ei petomääriä pysty laskemaa RKTL:än helsingin toimistosta käsin. Itse lasken RKTL:än samaan kastiin Himasen ja Kataisen kanssa, pyöritetään kymmeniä ja satoja miljoonia kaveriporukan kesken saamatta mitään aikaan!!!!
        Voisi muuten olla hyvä idea muuttaa RKTL mielenterveyden hoitolaitokseksi, et ihan tyhmä ole.


      • TämäOnNiinTotta

        Kuinkahan paljon niitä RKTL:n määrärahoja tärvääntyy näiden puolipöpien havaintojen tarkistamiseen. Mitä hysteerisempi ja vauhkompi tapaus on kysymyksessä, sitä varmemmin jotakin kissanjälkeä esitetään suden tekemäksi. Sitten itkeä pillitetään, kun kaatolupaa ei tulekaan. Suoraan hoitoon, jos vain tappaminen tuo mielenrauhan.


    • kaupunkilainen.

      RKTL on viherpiipittäjien suojatyöpaikka, eivätkä hyväksy mitään kritiikkiä heitä kohtaan.
      On laskettu, että yhden suden hinnaksi kuluineen suomen luonnossa tulee noin miljoona euroa, voi kun laittaisivat ihmisen hyvinvointiin non paljon rahaa per henkilö.

      • Tarkka laskelma

        Ja sun elättäminen tulee yhteiskunnalle vielä sata kertaa kalliimmaksi. Asiasta on olemassa tarkat laskelmat. Varsinkin, jos lapsia pukkaa tulemaan joka vuodelle kuten tähän asti.


    • Toistekkivaan

      Mitä työ yritättä rahaksi muuttaa RKTL - än toimintaa ja pyhäksi salametsästystä .
      Halavimmaksi kaikille olis tullu jos olisitta nourattanu lakia ja yrittäny laillisin
      keinoin vaikuttaa petotutkioihin . Nyt isomahaset äijjät perustelee mettäautotien
      varrelle ilmestyneitä jäläkiä verenhimoisen susilauman aiheuttamaksi .

      Riistakamera maksaa n, satasen niitä vaikka porukalla ostatta kymmenen ja
      sijoitus ympäri perhoa . Siis sijoitatta ne niihin paikkoihin missä henkeänne
      ja yleistä turvallisuutta suret on uhannu .

      Ristus ny ei oo muuta ku jäläkiä lumessa ja hysteerisiä akkoja vaatimassa
      kaikkia mikä liikkuu ammuttavaksi ilman mitään näyttöä mistään .
      Helevettiläinen vielä haluatta perustella peurojen määrillä laittomuuksiin
      ryhtymistä . Oikeen hävettää koko keskipohojanmaan puolesta moinen
      " akkamaisuus " ja mä luulen asenne .

      • Naulan kantaan

        Tässähän kristallisoituu koko asian ydin. 100% samaa mieltä!!!!!


    • bhbnjjjjjj

      RKTL:n tilanteen ymmärtää hyvin. Onko metsästäjät ja paikalliset ihmiset todellisuudessa luotettava taho ilmoittamaan havaintoja? Siis ihan yleisellä tasolla ajatellessa.

      - Ei virkavastuuta, ei vaikka ilmoittaa tekaistun havoinnon.
      - Pätevyys? Oma kokemus metsästyksestä, mutta osataanko tutkia esim jälkiä?
      - Puolueellisuus / yhteisön paine vaikuttaa havaintoihin.

      RKTL:n verkosto on vaan harva, joten eikö sitä voisi laajentaa esim metsäkeskuksen tarkastajiin (koulutettaisiin suurpetoihin), jotka saattaisivat tarkistaa myös jälkihavaintoja tällöin jäljellä kävisi virkamies, joka kantaisi asiasta myös vastuuta, jolloin luotettavuus lisääntyisi!

      • Metsuri perus reino

        Eikös ne metsäkeskuksen tarkastajat arvioi ne hirvituhot yhdessä jonkun riistanhoitoyhdistyksen miehen kanssa? Ainakin isällä kävi taimikossa muutava vuosi sitten joku semmoinen delekaatio! Että ainakin nuo hirvituhot kuuluu niille. Tarkastaja oli Kaustisella, että ymmärtää myös aluetta!


      • hddkjhgk

        Tässä maassa menee rahaa ihan tarpeeksi herrojen perseeseen. Susien takia ei tarvita mitään uusia virkoja, eikä virkojen laajennuksia.
        Pudotetaan suomen susikanta siihen mitä RKTL on ilmoittanut tämän hetkisen kannan olevan, 120 kpl. LOPPUU pihasudet heti, kun ammutaan ne 150-200 ylimääräistä pois kylien lähistöiltä. Ei niitä kaikkia tarvi tappaa, kyllä suomessa susia saa olla. Todellinen kantahan on jotain 300-400 suden välillä.
        Kumpa ihmiset huolehtis vanhuksista, lapsistaan ja muista lähimmäisistään yhtä hyvin kuin susista, silloin olis kaikkien asiat hyvin.


    • Metsänomistaja

      Mistähän työ eurot repisitte siihen metsäkeskusten tarkastajiin pitäiskö vielä maanomistajan ja metsänomistajan maksaa siitä kulut.Kyllä valtiovallan tehtävä on puuttua Rkt:n toimintaan heidän kuuluu avoimesti tiedottaa eikä salailla Petojen kanta-arvioita.Ei tuommoiseen toimintaan jos se on tuollaista sijoittaa veronmaksajien eikä Kalastuksen hoitomaksujen ja Metsästys maksujen varjoja laisinkaan.

    • Terveiset

      Kuhmosta.Otta aikaa sukupolven verran , ennenkuin löytyy"yhteisymmärys".Samanlaista oli meno tääläkin 10-30 vuotta sitten.On paljon rauhoitanut tilanetta.Yhteiset petolaskennat tutkijoiten kanssa.Kyllä täällä luotetaan,yhteislaskentaan tutkijoiten kanssa.Ei kaikkia laskenassa löydetä,mutta se on pieni määrä.Samat laumat liikuvat kunnasta toiseen ja venäjän puolelle.Kaikillehan täälläkään ei kelpaa sitte mikään.Teille asia on uusi ja tietämys susista vähäisempää.

    • kusettajat........

      Metsästäjien mukaan Perhossa olisi ollut 15 sutta ennen salakaatoja! Tällainen määrä ei tule toimeen parilla jäniksellä. Silti Peurakanta tai Hirvikanta ei ole romahtanut. Koiria tai lampaita ei ole kadonnut. Siis voisiko joku Perholainen FIKSU metsästäjä kertoa mitä nämä sudet ovat syönneet?

      Toivottavasti Riistanhoitopiiri myös huomio näiden susien aiheuttamat kantatappiot jakaessa Perhoon ensivuoden Hirvi ja Peura luvat. Yllättäen silloin ilmoitetaan kyllä kannan olevan hyvä ja "sudet" eivät olekkaan aiheuttaneet pahaa tuhoa.

      • eräjorma 69

        Luonnonsuojelijat ovat ruokkineet niitä sianraadoilla ja se on 100% totuus! Ompi osa saatettu kerätä talveksi talteenkin että kesällä saadaan lisä pentuja!


    • lisää lupia

      Hirvilupia pitää lisätä ministeriön ohjauksella homma hoidettava riistakeskeskuksen toimesta. Tavoitteeksi hirvikanta jota ei tarvitse suuremmin metsästää.

      Ei ole mitään järjellisiä perusteita ylläpitää sorkkaeläinpopulaatioita, joita luonto itse ei pysty vähäisemmissäkään määrin tasapainottamaan.

    • RGRG

      Onko perholaisiin metsästäjiin Uskominen. Eikö kyseisen alueen "metsästäjiin" kohdistu törkeitä rikosepäilyksiä. Useat laskentaan osallistujat tuntevat näitä rikoksista EPÄILTYJÄ!

      Itse en luota rikollisiin tai heidän kanssa toimiviin!

      On muistettava että n 20 henkilö on epäiltynä TÖRKEÄSTÄ rikoksesta. Suurin osa heistä kuuluu Perhon metsästys organisaatioihin. Siis mikä on tiedon luotettavuus jos organisaatioon kuuluviin jäseniin on noin raskaita RIKOS epäilyjä?

      • hhhjuuhhhhh

        Totta. Eikö osa jahtiin osallistuneista kuulunut ihan ylinpiin luottamus henkilöihin? Ärsyttävää kun vähätellään niin noita tekoja, vaikka laissa ne mainitaan törkeinä rikoksina! Toivottavasti oikeus jakaa kovia tuomioita ja poliisi peruttaa kaikkien osallistuneiden aseluvat.


    • abcba

      Voi jumalauta mitä asiantuntijoita täälä paasaa. Perhossa oli viime viikollakin sudet tappaneet hirven vaikkei siellä ole rktl.n mukaan susia ollenkaan.
      Myös ilveksen jäljet näin enkä luullut niitä sudenjäljiksi.
      Kehä kolmosen sisäpuoli pitäisi erottaa suomen valtiosta.

    • kiusattu2

      voi,voi..tulee kaikki susia rakastavat ja viherpiipertäjät tonne jänkä/salmajärvi maastoon telttailemaan,ni ei tartte erikseen haaskoja metsään kannella... kehä3 lähettyvil nähdään hirvi ni se tapetaan ja väki evakkoon. sanokoon herrat mitä haluu mut perhon luonnossa ei voi enään harrastaa ja olla ku ennen... ja ku olisikin aitoja luonnon susia mut jotain eläintarhasta jalostettuja.

    • tostavaan

      Joo on oltu jo . Hyvin nukuttiin eikä puhkunu eikä puhaltanu ilkeä susihukka meidän telttaa nurin . Sitäpaitsi kehä kolmosen sisäpuolella ei mesota
      erähenkisiä juttuja . Sielä asuu ihmisiä liian tiheässä riistaeläinten olla .
      Sen sijaan perho yrittää profiloitua erämaidensa villillä luonnolla. Valitettavasti
      nämä peräkammareiden tumputtaja susipelkoineen syö uskottavuuden kunnan
      ponnisteluilta. Jos nuin paljon suret pelottaa nii muuta jakomäkeen , sinne on
      moni junttipoika jo tullut .

      • susityttö

        Eilen tuli tv 2 susityttö ja karhu, hienoa kuvausta itärajalla elävistä "pedoista" , kannatti katsoa, enpä nyt ala eritteleen tässä.
        Ei tässä mitään viherpipertäjiä olla vaikka susiakin puolustetaan.
        Mitä ne muuten on, kasvisyöjiä vai?
        Siellä pienessä kojussa kuvasivat ja karhut ja sudet ympärillä, eivät tosiaan hyökänneet kojuun verenhimoisesti, niinkuin jotku antavat näistä eläimistä ymmärtää.
        Se on tuo tappamisen meininki vaan jollain niin korvien välissä, tuntuu etteivät tiedä luonnon kiertokulusta mitään.
        Onhan pihoilla pyörivät sudet aiheellista poistaakkin, ja näihinhän lupia, saakin, tänäänkin 2.
        Perhossa vaan oli täysin eri meininki, katellaan mitä tuomarit toteaa...


    • TKK334

      Ainoa kunnon susi on kuollut susi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5045
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3177
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1275
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe