Lapsilisät lapsille

4040493KotkastaTerve

Me ollaa aina laitettu lapsilisät lasten omille tileilleen mihin he saavat käyttöoikeuden kun täyttävät 18w. Mukavasti kasvavat rahat siellä kun on oikein sijoitettuna.

Lisäksi muksut saavat kuukausirahan josta heidän ei tarvitse ostaa vaatteita,meikkejä,bussikortteja,bensoja jne.

Itse elin köyhän lapsuuden ja en saannut koskaan edes viikko tai kk rahaa, siksi panostankin omien lapsien hyvinvointiin 110%.

Toivottavasti moni muukin on järkevä ja toimii näin.

20

265

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lapsilisistä

   Oikeastaan te ette siis niitä lapsilisiä tarvitsisikaan, kun joutavat pankkitileillä makaamaan.

   Et kai vain tarkoita, että vanhemmat, jotka eivät noin voi toimia, olisivat kunnottomia? Olin nimittäin itse aikoinani köyhä yksinhuoltaja, jonka oli käytettävä lapsilisät perheen jokapäiväiseen elämiseen, ettei tarvinnut mennä sosiaalitoimen asiakkaaksi. Kyllä hieman sieppasi, että siitä leimautui miltei kelvottomaksi äidiksi toisten kehuessa lasten pankkitileillä.

  • Köyhä75

   Olisi se hienoa kun voisi laittaa rahat lasten pankkitileille, mutta kun ei pysty! Jokainen euro menee siihen että lapsilla on katto pään päällä ja ruokaa syödäkseen :(

   • maksumies

    Meillä lapset kyselee. "Isä, miksi meillä ei syödä joka päivä, kun naapurissa syödään?"


  • mulkun kasvattaja

   Hyvät sulle! Voi vittu , ku taas yksi penska hyysätään pilalle. Haraa nenästä ja korvista. Miten on, miten sun nuoruudessa , saiko rahaa?
   No , nyt kasvatat yhen luuserin tähän maailmaan tai jääkiekköilijän morsiamen. Mut sä oot onnellinen et voit ostaa kaiken sen kunnioituksen mikä kuuluu vanhemmuuteen!

  • sijoittaja

   Meillä kans lapsilisät sijoitetaan osakkeisiin ja rahastoihin. Mukavasti ovat jo tähän mennessä poikineet. Saavat sitten muksut käyttää rahansa miten tykkäävät, kun ovat täysi-ikäisiä. Ihmettelen, miksi kaikki vanhemmat ei toimi samoin? Kyse on kuitenkin hyvin pienestä summasta kuukausittain.

  • psykologi.

   Lapsistasi tulee kusipäisiä juoppomulkkuja.

  • 8+19

   Lapsilisä voi olla hyvin pieni summa, mutta meillä ei olisi pärjätty jos sitä pieni summa ei olisi.

  • sosiaalituki sekin

   Lapsilisien maksuun pitäisi saada tulorajat, niinhän on yleensä muissakin sosiaalituissa.
   Lapsilisien alkuperäisenä tarkoituksena on kompensoida lapsen huollosta aiheutuvia kustannuksia, eli se on sosiaalituki, siinä missä muutkin avustukset.

   Sehän jo kertoo, että perhe ei tarvitse lapsilisiä, jos ne laitetaan jälkeläisten tilille korkoa kasvamaan.
   On suorastaan kuvottavaa, että varakkaat retostetelevat sillä, kuinka penkikat saavat sitten aikuisena autorahat, ajokortin, osakkeita tai muuta vastaava yhteiskunnan tukien ansiosta.

   Yhteiskunnan tulee tukea heikompia ja vaikeuksissa olevia, ei näitä "pesämunaa" yhteisistä varoista lapsilleen haalivia.

  • Isä eemeli

   Meillä lisät menee lasten äitin tilille. Koetin ehdottaa että lapsi saisi rahat omalle tililleen kun täyttää 15v. Saisi sitten lapsi itse huolehtia esim. omien vaatteiden hankinnasta ( kalleimmissa tietysti jelpattais ). Oppisi samalla vähän rahan käyttöä. Tämähän ei lasten äidille käy vaan hänen mielestä rahat kuuluu hänelle, onhan hän lapset synnyttänyt, ikäänkuin lapsilisä olisi joku palkkio synnyttämisestä.
   Mokoma omahyväinen pikkunarsisti joutikin heittää pellolle.

  • hävetkää......tana.

   Lapsilisät pois tuollaisilta mulkuilta joille se on vaan pankkitilin täyte.

  • lunta odotellen

   Meidän superperhe lentää lapsilisillä ja muilla tuilla joka talvi Thaimaahan tuhlaamaan, se on kivaa.

  • hanget nietokset

   Meillä kans melkoinen ruljanssi edessä kun 8- henkinen perheemme lähtee lappiin jouluksi. Onneksi on lapsilisät että voidaan lentää.

  • ei kasva puissa

   15-vuotias poikamme on kiinnostunut talousasioista ja hänellä on oma osakesalkku jonka pesämunana on pojan omat lapsilisät. Eipä opi tuhlaamaan.

  • maittava sijoitus

   Meillä sijoitetaan ruokaan, ostin tarjouksesta 5 kiloa makaronia.

  • untounelmoija

   Kivoja provoja! Kaikki tietävät, että ei teillä mitään säästöön jää..heh heh. "Ja sitten mä heräsin.. uni seis.."

  • mopolla tähtiin

   Meitin pojalle kyllä haettiin juuri uusi mopoauto lapsilisien suosiolla avustuksellla, saa poika oppia talviliukkaita heti tuoreeltaan. Jäi vielä koko talven bensarahatkin.

  • poika17v

   Minusta ihan naurettavaa, että suomi tukee tollasii rikkaidenkin kakaroit. Ei ne tarvi mihinkää mitää lapsilisää. Lapsilisä must pitäis olla vaan heikompiosasille, jotka tarvii sitä ihan oikeesti. Rikkaiden kakaroil on jo tarpeeks ei ne vittu tarvi lisää kaikkee hienoo. Ite en saanu saanu 17vuoden aikana lapsilisäst yhtää mitää. Pistä vituttaa tommoset...

  • Joulu on kiva

   Kyllä on taas odotukset korkealla kun joulu lähestyy. Tapana on laittaa säästyneet lapsilisät joulupukin konttiin, voi sitä melskettä! Ja veronpalautuksilla ostetaan hiukan vanhemmille lapsille. Kivaa.

  • joku roti sentään..

   "Lisäksi muksut saavat kuukausirahan josta heidän ei tarvitse ostaa vaatteita,meikkejä,bussikortteja,bensoja jne."

   Tiedätkö kuinka tossa käy ennen pitkää? Sun kersas ei opi rahan arvoo!!! Ne oppii siihen että raha kasvaa puussa, ja rahaa on aina saatavilla ku Niko-Petteri ja Jenna-Sofia haluaa uudet merkkifarkut, uuden älypuhelimen, uuden mopoauton ja tankin täyteen löpöä....

   No, siinähän on sitten taas tulevaisuuden maksuhäiriömerkintä- nuoria. Kotoa on saatu se malli että rahaa on aina, mitäs sitte ku kullanmurut muuttaa omilleen ja pitäiskin kustantaa kaikki ite.. Tosin vaikutat kyllä niin idiootilta että taidat hyysätä kakaroitas vielä ku ne on jo keski-ikäsiä...

  • tätä päivää

   Paitsi että Niko on päivitettynä Nico ja Jenna on Jennica.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   177
   5551
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   530
   2520
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   551
   2317
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1806
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   83
   1689
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   17
   1422
  7. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   263
   1164
  8. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   14
   1162
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   253
   1081
  10. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   337
   1070
  Aihe