Millainen on Aalto-yliopisto?

tyttöysiviis

Tässä on pikkuhiljaa alettu miettimään jatkopaikkoja kun lukion kakkosella ollaa. Olen kuullut että aalto-yliopisto on vähä enemmä "käytännönläheinen" yliopisto kuin helsingin, onko tämä näin?

Tarkoituksena ei ole juuri noihin heti hakea vaan nuo kaksi ovat olleet mietinnässä. En ole vielä ihan varma mitä haluan opiskella, mutta englanti kiinnostaa, tutkijaksi en kuitenkaan halua.

Osaako jokin (entinen)opiskelija kertoa vähän yliopistosta ja siitä että millainen paikka se on opiskella? En ole helsingin seudulta niin itse yliopistoa en ole päässyt näkemään. Onko sijainti hyvä ym?

Kiitos :)

14

4602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wqrsqfa

      Aalto yliopisto käynnistyy ihan oikeasti 2014/2015 kun taik muuttaa otaniemeen 2014 ja kauppis 2015, sitten sen näkee millanen siitä tulee.

      Tällä hetkellä on TKK, Kauppis ja TAIK. Niillä ei ole juuri sen enempää yhteyksiä kuin ennen aalto yliopiston perustamista. eli aallolla ei ole vielä mitään yhtenäistä "identiteettiä", ja kaikki kolme koulua antaa ihan erilaisen vastauksen kysymykseen "millaista siellä on opiskella"

    • antiamkki

      Yliopisto on siitä vekkuli laitos, että omalla toiminnallaan sen saa tuntumaan ihan niin käytännölliseltä tai teoreettiselta kuin itse haluaa.

      Avaintaito on kyky ottaa asioista selvää (tai siis oppia 1. vuoden aikana tekemään niin). Lauman mukana meneminen ja katkerien kommenttien heittely s24:ään kertoo, että pieleen meni.

    • 99999994

      Aalto-yliopistossa ja Helsingin yliopistossa opiskellaan täysin eri aloja. Aalto-yliopistossa opiskellaan tekniikkaa, taloutta ja taidetta. Helsingin yliopistossa opiskellaan sitten käytännössä kaikkea muuta paitsi edellä mainittuja aineita (tietysti samankaltaisuuksia löytyy, mutta valmistutaan eri tutkintoihin).

    • Aalto tänään
      • Aallon yt:t

        eiköhän tuolla liene enemmänkin ylimääräisiä tekijöitä, jos kolme koulua yhditetään väistämättäkin useampi tekee jatkossa samaa hommaa ja valtio tai yliopisto ei varmasti ole tehokkuudessaan maailmanluokkaa. Paljon olisi vielä leikkurille käyttöä, jotta rahat tulisi käytettyä järkevämmin.


    • ljkmlkk

      ei se aalto mihinkään kaadu, sen verran paljon uponneita kustannuksia. Nauraisin niin kovaa jos aalto kaatuisi heti kun taik on saatu muuttamaan otaniemeen. kauppis pääsee sentään aina palaamaan juurilleen.

      omasta mielestä ei mikään hyvä idea ollut tämä yliopisto, opiskelisin paljon mielummin itsenäisessä HSE:ssä. Saa nähdä miltä näyttää 2020. sillon nähdään millanen menestys tämä on ollut.

      • niinpä niin

        Mutta kaikki säilyttämiskelpoiset osat pitäisi kuitenkin pelastaa. HSE, Otaniemestä pari laitosta per korkeakoulu, loput voisi vaikka heti lopettaa. Otaniemi on muutenkin kohta enemmän kehitysapukeskus kuin korkeatasoista tutkimusta tekevä yliopisto. Yritetään epätoivoisesti kauhealla vimmalla kansainvälistyä ilman tasokkaita kansainvälisiä opettajia, tutkijoita ja opiskelijoita.


    • vinkkejä

      Jos haluat opiskella englantia, Helsingin yliopisto on ehdottomasti parempi, vaikka tutkijan ura ei kiinnostaisikaan. HYssa kieli itsessään on arvokas.

      Englantia voi opiskella myös Aalto-kauppakorkeassa, mutta kauppakorkeassa asennoidutaan kieleen vain välineenä. Kauppakorkeassa kauppa on keskeistä, kieli palvelee kaupallisten tavoitteiden saavuttamista.

      Helsingin yliopistossa voit valita sivuaineet todella hyvästä ja mielenkiintoisesta tarjonnasta ja kielten laitokset sijaitsevat aivan keskustassa loistavien liikenneyhteyksien äärellä.

      Mietipä vaikka noita seikkoja.

    • HHAAHAHAH

      Minun mielestäni tämä Aalto on aika keskeneräisen oloinen kyhäelmä. Rahaa on palanut kuin roskaa, mutta tuloksista ei niin väliä. Onhan se huvittavaa, että Aalto sai valtion tukea enemmän kuin muut Suomen yliopistot YHTEENSÄ, mutta silti rankingeissä se ei pärjää sen kummemmin kuin vaikkapa Itä-Suomen yliopisto.

      Tuntuu vähän siltä, että perustutkinto-opiskelijoista pyritään lähes pääsemään eroon. Panostukset ovat olleet ihan muualla...

    • Kylteri

      Ei tulokset synny hetkessä. Tällä hetkellä Aalto on keskeneräinen (koulut toimivat edelleen vanhalla tavalla vanhoissa paikoissa kuten ennen yhdistymistä).

      Millä perusteella perustutkinto-opiskelijoista pyrittäisiin pääsemään eroon? Hse:ssa opiskelevana en keksi perusteluita tälle väitteelle.

      • dsfsfs

        kyllä niitä 5nnen/4nnen vuoden opiskelijoita kiirehditään ainakin ulos koulusta


      • vzddvzcx
        dsfsfs kirjoitti:

        kyllä niitä 5nnen/4nnen vuoden opiskelijoita kiirehditään ainakin ulos koulusta

        siis 5nnen ja 6


    • Anonyymi

      Opiskeluajat ovat Aallossa liian pitkiä, eikä tutkinto takaa edes työpaikkaa. Kannattaa mielummin mennä mihin tahansa AMK:hon, niin on aikaa hankkia elämä samalla kuin opiskelee...

    • Anonyymi

      Miksei siellä ole 600 kirjan tenttiä niin kuin Amerikassa, jossa Kalle Michelsen oli.
      Yhdysvallat on tieteen ehdoton ykkösmaa - taustalla ahkeruus, lahjakkaat maahanmuuttajat ja erinomaiset resurssit
      https://areena.yle.fi/1-50163297#autoplay=true

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe