Aihe

Millainen on Aalto-yliopisto?

tyttöysiviis

Tässä on pikkuhiljaa alettu miettimään jatkopaikkoja kun lukion kakkosella ollaa. Olen kuullut että aalto-yliopisto on vähä enemmä "käytännönläheinen" yliopisto kuin helsingin, onko tämä näin?

Tarkoituksena ei ole juuri noihin heti hakea vaan nuo kaksi ovat olleet mietinnässä. En ole vielä ihan varma mitä haluan opiskella, mutta englanti kiinnostaa, tutkijaksi en kuitenkaan halua.

Osaako jokin (entinen)opiskelija kertoa vähän yliopistosta ja siitä että millainen paikka se on opiskella? En ole helsingin seudulta niin itse yliopistoa en ole päässyt näkemään. Onko sijainti hyvä ym?

Kiitos :)

14

1622

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • wqrsqfa

   Aalto yliopisto käynnistyy ihan oikeasti 2014/2015 kun taik muuttaa otaniemeen 2014 ja kauppis 2015, sitten sen näkee millanen siitä tulee.

   Tällä hetkellä on TKK, Kauppis ja TAIK. Niillä ei ole juuri sen enempää yhteyksiä kuin ennen aalto yliopiston perustamista. eli aallolla ei ole vielä mitään yhtenäistä "identiteettiä", ja kaikki kolme koulua antaa ihan erilaisen vastauksen kysymykseen "millaista siellä on opiskella"

  • antiamkki

   Yliopisto on siitä vekkuli laitos, että omalla toiminnallaan sen saa tuntumaan ihan niin käytännölliseltä tai teoreettiselta kuin itse haluaa.

   Avaintaito on kyky ottaa asioista selvää (tai siis oppia 1. vuoden aikana tekemään niin). Lauman mukana meneminen ja katkerien kommenttien heittely s24:ään kertoo, että pieleen meni.

  • 99999994

   Aalto-yliopistossa ja Helsingin yliopistossa opiskellaan täysin eri aloja. Aalto-yliopistossa opiskellaan tekniikkaa, taloutta ja taidetta. Helsingin yliopistossa opiskellaan sitten käytännössä kaikkea muuta paitsi edellä mainittuja aineita (tietysti samankaltaisuuksia löytyy, mutta valmistutaan eri tutkintoihin).

  • Aalto tänään
   • Aallon yt:t

    eiköhän tuolla liene enemmänkin ylimääräisiä tekijöitä, jos kolme koulua yhditetään väistämättäkin useampi tekee jatkossa samaa hommaa ja valtio tai yliopisto ei varmasti ole tehokkuudessaan maailmanluokkaa. Paljon olisi vielä leikkurille käyttöä, jotta rahat tulisi käytettyä järkevämmin.


  • ljkmlkk

   ei se aalto mihinkään kaadu, sen verran paljon uponneita kustannuksia. Nauraisin niin kovaa jos aalto kaatuisi heti kun taik on saatu muuttamaan otaniemeen. kauppis pääsee sentään aina palaamaan juurilleen.

   omasta mielestä ei mikään hyvä idea ollut tämä yliopisto, opiskelisin paljon mielummin itsenäisessä HSE:ssä. Saa nähdä miltä näyttää 2020. sillon nähdään millanen menestys tämä on ollut.

   • niinpä niin

    Mutta kaikki säilyttämiskelpoiset osat pitäisi kuitenkin pelastaa. HSE, Otaniemestä pari laitosta per korkeakoulu, loput voisi vaikka heti lopettaa. Otaniemi on muutenkin kohta enemmän kehitysapukeskus kuin korkeatasoista tutkimusta tekevä yliopisto. Yritetään epätoivoisesti kauhealla vimmalla kansainvälistyä ilman tasokkaita kansainvälisiä opettajia, tutkijoita ja opiskelijoita.


  • vinkkejä

   Jos haluat opiskella englantia, Helsingin yliopisto on ehdottomasti parempi, vaikka tutkijan ura ei kiinnostaisikaan. HYssa kieli itsessään on arvokas.

   Englantia voi opiskella myös Aalto-kauppakorkeassa, mutta kauppakorkeassa asennoidutaan kieleen vain välineenä. Kauppakorkeassa kauppa on keskeistä, kieli palvelee kaupallisten tavoitteiden saavuttamista.

   Helsingin yliopistossa voit valita sivuaineet todella hyvästä ja mielenkiintoisesta tarjonnasta ja kielten laitokset sijaitsevat aivan keskustassa loistavien liikenneyhteyksien äärellä.

   Mietipä vaikka noita seikkoja.

  • HHAAHAHAH

   Minun mielestäni tämä Aalto on aika keskeneräisen oloinen kyhäelmä. Rahaa on palanut kuin roskaa, mutta tuloksista ei niin väliä. Onhan se huvittavaa, että Aalto sai valtion tukea enemmän kuin muut Suomen yliopistot YHTEENSÄ, mutta silti rankingeissä se ei pärjää sen kummemmin kuin vaikkapa Itä-Suomen yliopisto.

   Tuntuu vähän siltä, että perustutkinto-opiskelijoista pyritään lähes pääsemään eroon. Panostukset ovat olleet ihan muualla...

  • Kylteri

   Ei tulokset synny hetkessä. Tällä hetkellä Aalto on keskeneräinen (koulut toimivat edelleen vanhalla tavalla vanhoissa paikoissa kuten ennen yhdistymistä).

   Millä perusteella perustutkinto-opiskelijoista pyrittäisiin pääsemään eroon? Hse:ssa opiskelevana en keksi perusteluita tälle väitteelle.

   • dsfsfs

    kyllä niitä 5nnen/4nnen vuoden opiskelijoita kiirehditään ainakin ulos koulusta


   • vzddvzcx
    dsfsfs kirjoitti:

    kyllä niitä 5nnen/4nnen vuoden opiskelijoita kiirehditään ainakin ulos koulusta

    siis 5nnen ja 6


  • Anonyymi

   Opiskeluajat ovat Aallossa liian pitkiä, eikä tutkinto takaa edes työpaikkaa. Kannattaa mielummin mennä mihin tahansa AMK:hon, niin on aikaa hankkia elämä samalla kuin opiskelee...

  • Anonyymi

   Miksei siellä ole 600 kirjan tenttiä niin kuin Amerikassa, jossa Kalle Michelsen oli.
   Yhdysvallat on tieteen ehdoton ykkösmaa - taustalla ahkeruus, lahjakkaat maahanmuuttajat ja erinomaiset resurssit
   https://areena.yle.fi/1-50163297#autoplay=true

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   246
   18684
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   366
   6878
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   127
   2040