Ekaa odottava hukassa! (; auttakaa valitsemaan perus tarvikkeita ja hyvät vaunut yms! (:

Hukassa!

Moikka! Eli siis onko kenelläkään mitää kokemuksia kummastakaan? Siis ensimmäistä odotan ja olen aika hukassa niin että olisiko kenelläkää mitään kokemuksia tai parempia tuntemuksia muista merkeistä. Vaunut saisi olla melkeimpä yhdistelmävaunut. Ollaan molemmat kovia ulkoilemaan mieheni kanssa niin saisi olla tukevat ja pyörät saisi olla sellaiset, että hyvä olisi talvellakin kulkea. Emme asu kaupungissa vaan kaupungin ulkopuolella mutta ei kumminkaan ihan maallakaan. Omakotitalossa on kyllä säilytys tilaa ja myös autoomme mahtuu suuretkin vaunut varmasti hyvin. Olemme valmiita maksamaan hyvästä laadusta. Ja uutena ajattelimme ostaa. Entäs tuo turvakaukalo? Onko hyvä ja siitäkin saa antaa mielipiteitään ja kokemuksiaan ja ehdottaa parempaa merkkiä. Kannattaisiko mihin nyt päädymmekään ostaa myös sellainen fix base, joka tulee autoon ja se turvakaukalo siihen kiinni? Ja onko se turvallisempi kuin jos kaukalon laittaa vain kiinni turvavöillä penkkiin? Ja mitenkäs tuollainen Nona keinu Leaf onko hyvä? Ja mitä muita perus tarvikkeita olette hankkineet?

9

2128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hukassa!

      Siis Emmaljungan Duo Mondialeista ja Emmaljunga First class 0 . (:

    • Meillä oli Emmaljungalta Duo Combit, mutta toiminnot näyttivät aika samoilta. Vuosimalli oli -09, mutta eipä tuossa suuria muutoksia näkynyt. Runkona meillä oli teleskooppiaisalla varustettu sport ja siinä työntösuunnan siis sai vaihdettua lennossa.

      Kärryä on käytetty kauheassa lumimäärässä, mökkireissulla, tavallisilla arkireissuilla ja kävelyillä ja missä nyt normaalisti liikutaankin eli varsin vaihtelevassa maastossa. Ollut arkikäytössä liikenteessä ihan timantti, eipä juuri valittamista löydy.
      Koppa on todella tilava ja talvikäytössä lämmin. Meillä lapsi syntyi lokakuun alussa ja heinäkuulle asti käytimme vaunukoppaa. Siinä kohtaa lapsi ei sitten enää halunnut kopassa makoilla, joten vaihdoimme rattaisiin. Tilaa olisi vielä kopassakin riittänyt. Kesäkuumalla ilmastoitu pohja oli mukava lisä, kuomun ilmastointiaukko olisi kyllä voinut olla "tehokkaampikin", mutta puolsi paikkaansa. Jännä juttu tuossa kopassa oli, että kesällä jalkapeite eristi melko hyvin vaunuosaa viileämmäksi. Kuskilla tuli pahempi hiki kuin kuljetettavalla :D. Myös ratasistuin on suojaisa ja tilava.

      Näistä pienistä moitteista sitten... Heijastimia olisi voinut olla enemmänkin, korjaantui meillä siten, että hankimme extrat renkaisiin kiinnitettäviksi. Hyttyssuoja, joka on kiinteänä, ei ollut mistään kotoisin ja sen hankimmekin sitten erikseen irtonaisena. Ratasosassa turvavaljaat jäivät yläosastaan meillä käyttämättä, kun ei korkeus oikein sopinut. Nyt taitavat olla jo säädettävät, joten kehitystä sillä puolella tapahtunut. Kärryt ovat aivan tajuttoman painavat autoon nostettaviksi, joten meille tuli sitten toiset kärryt autoiluun (Emmaljungan Scooter), saimme siihen turvakaukalomme tukevammin kiinni kuin valmistajan omaan rattaaseen (Gracon LogicoS oli kaukalona). Autoillessa rasitti myös se, että vaunukoppa olisi pitänyt irrottaa, kun kärryn kasattuna autoon laittoi, joten sekin antoi kimmokkeen autoilukärryyn. Nyt nuo Scootterit ovat sitten hyvin löytäneet paikkansa isompien rattaiden rinnalla. Tuossa meidän runkomallissa tavarakori oli kankainen ja siltä se nyt näyttääkin. Itselläni ei tuolloin vauva-aikana ollut ajokorttia, joten aika monet kauppareissut tehtiin vaunuillen.

      Muutoin ovat hyvin kestäneet ja olen ollut hankintaani todella tyytyväinen.

    • 5+kk

      Ilman muuta pitää olla telakka turvakaukaloon ja mieluummin Isofix kiinnityksellä. Noissa kannattaa lukea tarkkaan vaikkapa Autoliiton testit kaukaloista. Niiden turvallisuudessa on todella paljon todettu eroja. Turvallisin kaukalo tällä hetkellä on Cybexin Aton2 telakalla ja toinen hyvä on Britax Baby safen uusin malli. Muita tuksin kannattaa juuri nyt edes harkita.

      • Hukassa!

        Kiitos vinkistä! Käymme tänään tai huomenna hakemassa Britax babysafe plus 2 tai jos löydämme paremman niin sen. Kysymme vielä liikkeestä mielipidettä. Vaunuja emme ole vielä ostaneet mutta varmaan Emmaljungat ostetaan. Joko nuo Mondial duot tai Duo edget. Kummat mielestänne paremmat? Vai onko joku merkki vielä parempi? Mitä muuta hyödyllistä kannattaisi ostaa? Meillä on jo hoitopöytä ja pinnadänky ja vähän vaatteita mutta niitä emme hirveästi ole ostaneet kun jäävät kumminkin nopeasti pieneksi. Kummat vsipat parempia Libero vai Pampers? Onko kokemuksia? Hinnassahan ei juurikaa eroa ole.
        Meillä on myös muutamia tutteja ja pari tuttipulloa. Kannattaisiko korviketta ostaa jo valmiiksi jos ei rintamaidolla meinaa tulla täyteen?


      • Tyytyväinen
        Hukassa! kirjoitti:

        Kiitos vinkistä! Käymme tänään tai huomenna hakemassa Britax babysafe plus 2 tai jos löydämme paremman niin sen. Kysymme vielä liikkeestä mielipidettä. Vaunuja emme ole vielä ostaneet mutta varmaan Emmaljungat ostetaan. Joko nuo Mondial duot tai Duo edget. Kummat mielestänne paremmat? Vai onko joku merkki vielä parempi? Mitä muuta hyödyllistä kannattaisi ostaa? Meillä on jo hoitopöytä ja pinnadänky ja vähän vaatteita mutta niitä emme hirveästi ole ostaneet kun jäävät kumminkin nopeasti pieneksi. Kummat vsipat parempia Libero vai Pampers? Onko kokemuksia? Hinnassahan ei juurikaa eroa ole.
        Meillä on myös muutamia tutteja ja pari tuttipulloa. Kannattaisiko korviketta ostaa jo valmiiksi jos ei rintamaidolla meinaa tulla täyteen?

        Mondialeissa ja Edgeissä ei ole mitään muuta eroa kuin kankaan leikkausmalli. Toiminnot ovat molemmissa samoja. Ja molempiin saat valita haluamasi rungon. Meillä on ollut sekä classic-runko että sport-runko. Sport-rungosta tykkäsin heittoaisan ja paremmin säädettävän työntöaisan vuoksi enemmän 0-2v. lapsella, nyt kun lapsi on jo lähemmäs 3v, olen vaihtanut takaisin classic-runkoon sen keveyden vuoksi. Sport-runko kävi turhan painavaksi isomman lapsen kanssa. Classic-rungossa pidin myös sen metallikorista, sport-runkoon olen joutunut ostamaan jo uuden kangaskorinkin, se kun ei painavia kasseja ja katujen kanttikiviä kauaa kestänyt.

        Mitään vikaa meillä ei kummassakaan vaunussa ole ikinä ollutkaan, toimivat edelleen kuin unelma, vaikka molempia on käytetty jo kahdella lapsella. Eivät nitise eikä natise, kankaat ovat pitäneet värinsä ja hyttyssuojatkin ovat täysin moitteettomassa kunnossa.


    • jotain vastauksia

      Osta korviketta 1-2 purkkia kotiin varmuuden vuoksi, älä enempää, sitä voi mies helposti käydä hakemassa lisää jos heti tarvitsette.

      Libero ja Pampers ovat molemmat ihan hyviä merkkejä. Riippuu paljon siitä kumpi merkki sopii parhaiten vauvan pyllyyn, täytyy kokeilla. Meillä ostettiin sitä mikä oli tarjouksessa, en huomannut niin isoja eroja käytössä.

      Meillä käytettiin paljon sitteriä ja se olikin ehkä paras/tärkein vauvatarkike (heti hoitopöydän jälkeen), mutta tiedän monta vauvaperhettä jotka eivät ole käyttäneet lainkaan sitteriä tai sitten tosi vähän. Meidän vauva ei viihtynyt lattialla vaan halusi nähdä ympärileen ja tähän tarkoitukseen sitteri oli hyvä.

    • Windywillow

      Itse ostimme Mondial Duot. Vauva on vielä masussa eli varsinaista käyttökokemusta ei ole. Runko (sport-runko) on tosi kevyt, hyvin jaksaa nostaa autoon. Sportissahan on nuo isommat renkaat ja meille se oli paras vaihtoehto kun asutaan ihan maaseudulla. Vaunut on kyllä tosi isot eli runko koppa vie kyllä kaiken tilan miehenkin ison Audi-farmarin perästä kokoon taitettuina. Enkä kYllä ostais noita vaunuja, jos pitäs yhtään julkisilla liikkua. Tuossa mallissahan on markkinoiden isoin koppa eli vauvan pitäisi mahtua sinne aika kauan. Toisaalta riippuu vauvan koosta, siskon pitkä tyttö oli tuossakin mallissa jo 7kk iässä polvet suussa :)

      Itse en aio ostaa turhaan mitään korvikkeita tai muuta odottamaan valmiiksi, niitä ehtii hakea vaikka vauvan synnyttyäkin jos tarvii. Eipä mene hukkaan, jos niitä ei tarviikaan. Vaipoista minulle on sanottu niin, että on aika yksilöllistä mistä vaipasta tykkää eli osta eri malleja ja kokeile. Perhevalmennuksessa ainoiksi välttämättömiksi tarvikkeiksi sanottiin vaunut ja kuljetuskoppa autoon. Meillä on lisäksi pinnasänky, hoitopöytä, sitteri (tämän tarpeellisuus vaihtelee kai paljon), vaatteita, harsoja, tuttipulloja, tutti, nenäniistäjä, ihonhoitotuotteita,kantoreppu. Siinäpä ne.

    • vielä ehkä..

      Meidän lapselle ei käy pampers, tulee ihottumaa, joten kannattaa ostaa paketti jompaa kumpaa ja katsoa miten käy. Toisille käy toinen ja toisille ei.

      Harsot ja niistäjän hankkisin, ikävä keskellä yötä flunssan ilmestyttyä lähteä hakemaan apteekista niistäjää...

      Mitä se yks vastikepurkki maksaa -50scnt?? Kyllä kannattaa sen verran satsata. Mulla ei tullutkaan maitoa alkuun paljoa kun jouduinkin synnytyssalista hätäsektioon, joten meidän ei tarvinnut heti lähteä kauppaan kotiuduttuamme.

      Kuumemittari pitää olla -ehkä teillä jo onkin...

      Omaan turvakaukalon/istuimen ostopäätökseen vaikutti eniten kolaritestien katsominen netissä. Nuket lentelevät hurjan näköisesti ja videoilla näkee suoraan, mitä lapselle tapahtuisi missäkin istuimessa... :/

    • kolmonen0009

      Teutonian yhdistelmä vaunut on kestäviä, ja paljon tilavempia muihin verrattuna! helpot työntää. Meillä on puhkeamattomat ilmakenno renkaat , tosi kevyet niiden ansiosta työntää.
      turvakaukalo on meillä suosikki ollut britax baby safe .Juuri telkalla, tosi näppärä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      225
      1963
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      68
      1711
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1506
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      105
      1199
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1110
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1075
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      5
      995
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe