Vuokrasopimuksen irtisanominen ennen vuokra-ajan alkamista

Pilli ja Pulla

Teimme toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen maaliskuussa, ja sopimuksen alkavaksi 15.4.13. Sovimme maksavamme huhtikuusta puolen kuun vuokran. Jouduimme kuitenkin irtisanomaan sopimuksen jo maaliskuussa ennen vuokra-ajan alkamista.
Ehdotimme että maksamme kuukauden irtisanomisajan puitteissa vuokran huhtikuulta, eli puolen kuun vuokran.

Vuokranantajan mukaan irtisanomisissa maksetaan aina täyden kuun vuokra, mutta hän tuli muutaman satasen "vastaan", kuitenkin summa on yli tuon 1/2 kuun vuokran. Kumpi on oikeassa? Mielestämme irtisanomisajaksi tulee YLI kuukausi, jos maksamme täyden kuun vuokran, koska irtisanoimme sopimuksen jo maaliskuussa.

Kokemuksia samanlaisesta tilanteesta? Kiitos jo etukäteen.

5

6070

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asunnonvälittäjä

      Jos on tehty toistaiseksi voimassa oleva sopimus ilman mitään irtisanomisen rajoitteita niin irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden lopusta jonka aikana irtisanominen on tehty, irtisanomisaika vuokralaisella on 1 kuukausi.
      Jos siis irtisanominen on tehty maaliskuun aikana irtisanomisaika 1 kuukausi on huhtikuu, huhtikuulla tässä tapauksessa vuorkaa tulee maksettavaksu tuo puolen kuun vuokra.

      • Pilli ja Pulla

        Kiitos vastauksesta. Itse olemme samoilla linjoilla. Laitoin vielä kuluttajavirastoon tiedustelun asiasta, vaikka itse tulkitsisin lakia juuri tuolla tavalla. En oikein ymmärtänyt vuokranantajan pointtia tästä summan määrästä.


    • neuvottelua...

      Oletteko vielä maksaneet mitään, kuten vakuus?

      Nykyisin normaali tapa on se että ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä on vuoden päässä. Sellaisesta sopimuksesta tuskin rimpuillaan irti kuukauden vuokraa vastaavalla summalla. Että siinä mielessä tuo kuukausikaan ei ole paha maksu.

      Jos mitään edellä mainittuja rajotteita ei ole, niin minusta teidän kuuluu maksaa vain tuon puolen kuun vuokra.

      Olette nyt irtisanoneet vuokrasuhteen ja aika lähtee kulumaan ensikuun alusta ja vuokranmaksuvelvollisuus vasta kuun puolesta välistä. Kyllähän teillä on tuossa vähän neuvotteluvaraa. Teillähän on myös oikeus pitää asunto hallussanne, jos maksatte siitä vuokraa. vuokranantaja varmaan mielellään vuokraisi sen mahdollisimman pian seuraavalle. Hänellä on vielä ihan hyvä mahdollisuus saada uusi vuokralainen 15.4. alkaen, jos asunto olisi vapaana.

      • Pilli ja Pulla

        Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva, ilman vuoden määräaikaisuuksia. Kuluttajaviranomainen on samoilla linjoilla, eli maksettavaksi tulee tiedoksiantokuukautta seuraavan kuukauden vuokra, mikä tässä tapauksessa oli sovittu maksettavaksi puolen kuun vuokrana. Pääsimme asiasta myös yhteisymmärrykseen vuokranantajan kanssa. Hölmö ja turhauttava tilanne kaiken kaikkiaan..


    • Anonyymi

      Hei. Haluaisin irtisanoa vuokrasopimuksen jo nyt. Vakuus on maksettu, ja vuokralle pitäisi mennä lappujen mukaan 1.6 alkaen, mutta löysinkin toisen kämpän joka kiinnostaisi.
      Eli jos vaikka irtisanon nyt, niin irtisanominen tulisi voimaan tämän kuun lopussa
      31.5 alkaen ja 30.6 saan vakuuden takaisin? Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva. 1.6 maksaisin myös vuokran tietenkin tuohon kohteeseen, johon en haluaisi mennä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe