Toisesta ihmisestä auttajaksi

Chris Titty

Voiko ihminen tietoisesti auttaa toistansa valaistumaan jos auttajana on jo valaistunut henkilö? Valaistumatta olevan henkilön ollessa tällöin tietämätön siitä mitä valaistuminen kokemuksena on. Valaistuneen osalta mahdollisesti kuin kuurolle yrittäisiä puhua, ja valastumatta olevalle kuin hän kuulisi paradoksin olevan järkevä? Olisiko parempi tilanne tässä se, että valaistumaton ei tiedä valaistuneen statusta, eli sitä että hän on valaistunut, vaan että heidän välillään vain olisi hyvä henki? Ettei statuksesta tulisi auktoriteetti.

Yrittäähän aina voi auttaa, tällä tarkoitan tiedostettua auttamista. Entä sitten tiedostamaton auttaminen, intuition tavoin. Toimia vain eikä pyrkiä tiedostettuihin päämääriin. Vai onkohan tiedostettua auttamista olemassakaan, koska sen täytyisi toimia jonkin ennalta opitun tai mietityn kaavan/näkemyksen/ymmärryksen mukaisesti... Intuitiivisesti soveltavaa auttamista?

6

68

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Teiden moninaisuus

   Kyllä voi olla kanssakulkijana, mutta lopullisen askeleen tekee kulkija itse. Kanssakukija voi olla mukana esim. luomassa virikkeellistä ympäristöä, jotta toinen saisi ideoita ja mahdollisuuksia uusiin juttuihin ja kasvuun. Nykyaikana ihmiset tarvitsevat yhä enemmän tasa-arvoista kulkijaa rinnalleen, ennen suosittiin auktoriteettia joka määrää. Auktoriteetiksi kulkija muuttuu, jos häntä pidetään määräävänä auktoriteettina. Kun vartutaan, huomataan tasa-arvoisuus ja se, että molemmat kulkijat kehittyvät samalla, ei vain toinen.

   Eräässä vanhassa eepoksessa luetellaan teitä, jotka näyttäytyvät meille eri uskontojen harjoitusmenetelminä.


   Mm. näitä voi olla tarjolla:

   12:8. Direct your thoughts to Me, submerge yourself as a consciousness into Me — verily, then you will live in Me.

   - "seuraa Minua" sanotaan myös Raamatussa. Harjoittajalle on tästä tiestä hyötyä, kun hän on onnistunut tunnistamaan jumaltietoisuuden. Vain jos sen varmasti tunnistaa, niin voi siihen keskittyä. Tämä on vaativa tie, edellyttää henkistä kokemusta. Harjoittajalle voi jäädä epäselväksi, kuka se "Minä" oikein on, johon tulee keskittyä ja jota tulee seurata.
   Kuka minä olen? - näin kysyy myös Ramana Maharshi.


   12:9. But if you are not able to fix your thoughts steadily on Me — try to reach Me by practicing the exercises of Yoga…

   - joogana tunnetut menetelmät   12:10. If you are not capable of doing constantly Yoga exercises, then dedicate yourself to serving Me, performing only those actions that are needful to Me — and you will reach the Perfection.

   - palvelun ja altruismin tie.


   12:11. If you cannot do even this, then seek Mergence with Me by renouncing the personal profit of your activity; restrain yourself in this way.

   - mm. theravada-buddhalaisuudessa esiintyvä tie.

  • Nykyaikainen tulkint

   Vaihe 1. Etsitään Minua ulkopuolelta. Tämän huipennus on kun Minä tulen feikkihahmossa ulkopuolelta. Tämä on välivaihe. Mikään tosi ei ole dualistinen.
   Vaihe 2. Etsitään Minua sisäpuolelta. Minut löydetään tarkkailevalla menetelmällä egon prosesseja tarkkailemalla ja egon poissulkemalla. Välivaihe, sillä tässä vaiheessa on tarkkailija Minä ja tarkkailtava ego edelleen dualistisesti olemassa.
   Vaihe 3. Minut löydetään sekä sisältä että ulkoa. Samsara havaitaan nirvanaksi.
   Vaihe 4. On tarkkailu. Ei ole Minua eikä sinua, ei samsaraa eikä nirvanaa. On vain taukoamaton elävä prosessi, kaikkiallinen elävä oleminen.

  • only love

   Onhan se mahdollista "valaista asioita" mm. antamalla tietoa kokemuksensa ja kirjaviisautensa pohjalta muille.
   Viisastuminen ja oivaltaminen tulee vasta ajan myötä, silloin kun hahmottaa kokonaisuutta paremmin.
   Kun sitten tietää "miten maailma makaa ja miksi" niin--> pelkää, luulee ja toivookin vähemmän.

  • feofek

   Itämaissa voi joskus käydä vaikka niinkin, että guru tappaa oppilaansa, koska tämä ei voi enää nykyisessä elämässään kehittyä enempää.

   Ehkä kaikki on vain näennäistä ja kaikki ovat jo oikeasti valaistuneita, mutta he eivät vain tiedä sitä. Maailma olisi ehkä tylsä paikka jos kaikki olisivat täydellisiä olentoja. Ehkä onkin parempi, että näyttelemme vain erilaisia osia suuressa kosmisessa teatterissa ja kärsimme epätäydellisyydestä. Vaivan ja kärsimyksen kautta saavutettava tuntuu vain jotekin paremmalta ja kiinnostavalta.

   Unohtakaa koko valaistuminen! Sekin on vain yksi itsekäs halu nousta muiden yläpuolelle. Opetelkaa mielummin kaikenlaisia hyödyllisiä taitoja ja etsikää Jumalaa. Maailmassa on ihmeellisiä voimia, mutta ne pysyvät piilossa itsekkäillä toiveilla. Lopettakaa kaikki haluaminen ja saatte kaiken!

  • ---

   Kyllä ainakin eräs sotapanna ystäväni osasi johdatella minut virtaanastumiseen. Spontaanisti, ilman että itselläni oli mitään aavistustakaan siitä mitä on tekeillä. En ollut siinä vaiheessa ollenkaan edes tietoinen mistään buddhista ja henkisen tien kulkemisista. Kiitos siitä hänelle siitä.

  • tik tak tok

   Riippuu _kuka_ ihminen on ja mitä tarkoittaa valaistunut. Mä luulen että kun on valmis vastaanottamaan niin apu on aina lähellä ja aina valmiina ja se apu voi tulla ihan missä muodossa tahansa ihmisenä, ilmiönä, tapahtumana,jne. Jos oikein osaa katsoa niin tämä koko maailmallinen olemassaolo on yhtä apua ja herätyskelloa ja kun me lopetetaan vastustaminen niin herätäänkin omasta sängystä jossa ollaan koko ajan oltukin unia nähden ja niihin samaistuen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   132
   1564
  2. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   55
   1305
  3. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   45
   1231
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   59
   1047
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   118
   968
  6. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   71
   916
  7. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   125
   896
  8. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   39
   748
  9. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   697
  10. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   684
  Aihe