Työkokeilu.

nyt näin

Oletteko sairautenne takia hakeneet esim kevalta rahoitusta työkokeiluun?Lääkärini laittoi b-lausunnon ja minun piti myös hakemus täyttää.Kesto olisi 3kk.Kevako maksaa työkokeilun ajalta palkaa? ..Olen vähän ulalla.Ymmärsin että koska tämän sairauteni vuoksi en voi nykyisessä työssäni olla(työpiste)niin se olisi ihan hyvä juttu päästä kokeilemaan näin.Kokemuksia?

30

6117

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • joko tai

   Lainaus esitteestä "Ammatillinen kuntoutus - työkokeilu tukee työssä jatkamista"

   "Työkokeilusi ajalta Keva maksaa sinulle kuntoutusrahaa tai kuntoutustukeesi korotusta. Lisäksi sinulle otetaan tapaturma- ja vastuuvakuutus, jos niitä ei ole järjestetty muuten. Jos työnantaja maksaa työkokeilun ajalta palkkaa,
   kuntoutusraha tai korotettu kuntoutustuki maksetaan tällöin palkkaa vastaavalta osalta työnantajalle. Tässä tapauksessa sinulle karttuu myös työkokeilun ajalta
   vuosilomaoikeus. "

   http://www.keva.fi/fi/julkaisut/Sivut/ammatillisen_kuntoutuksen_esitteet.aspx

   • uuuuuhi

    Kuka hankkii työkokeilupaikan? Mitä ehtoja sille on? Maksimiaika?


   • Reiska 69
    uuuuuhi kirjoitti:

    Kuka hankkii työkokeilupaikan? Mitä ehtoja sille on? Maksimiaika?

    Mulle sen paikan hankki katjanoposen valmentaja, jonka eläkeyhtiö maksoi. Sain sieltä työkokeilupaikasta sitten itselleni myös uuden työn.


  • tietoa kaivataan

   Miten tuonne pääsee? Eläkeyhtiöön vaan ammatillisen kuntoutuksen hakemus? Mitä muuta tarvitaan, tietääkö kukaan?

  • Hobbitti-78
  • kaikkia kokeillut

   Ehdottomasti työkokeiluun eläkeyhtiön kautta, Kelan kautta ei kannata mennä, ansiot ja edut paljon huonommat. Työkkäri tietysti kaikista huonoin, sitä ei voi suositella kenellekään.

  • työkokeiluja erilais

   Työvoimatoimiston työkokeilu on kusetusta verrattuna eläkeyhtiöön. Eläkeyhtiön kautta tulot nousi jotain 30% kun työkokeiluun meni, työvoimatoimistossa sanottiin, että saa työmarkkinatuen ja yhdeksän euroa päälle!!

   Onneksi en kuulunutkaan työkkärin kirjoille ja pääsin eläkeyhtiön kautta. Kannattaa selvittää täyttyykö eläkeyhtiön ehdot, siinä oli joku palkkataso, viimeisen viiden vuoden aikana piti tienata joku kolkyttonnia, se täyttyy useimmilla, siis viiden vuoden sisällä yhteensä tuo summa. Jos ei tiedä mikä oli viimeisin eläkeyhtiö, niin ammatillisen kuntoutuksen hakemuksen voi jättää kelaan, ne selvittää. Suosittelen selvittämään tämän!!

   • justtyökokeilussa

    Aivan samaa mieltä, työkkärin kautta ei kannata mennä työkokeiluun, eläkeyhtiö on ihan eri juttu, saa melkein saman rahan kuin ois töissä.


  • alle6K

   Totuus teille kaille kuntoutustuella oleville,jonka maksaa eläkevakuutus yhtiö.Jos lähdet työkokeiluun ja saat paikan,täkynä tuen päälle 33% lisää.Yleensä tk. kestää 6kk.Mutta varoitus noista Noposen jutuista,siellä sinua muiletaan oikein urakalla,sillä hehän tekevät sitävain eläkeytiön piikkiin ja etuja ajatelleen.Kyllähän siinä se kuoppa on jos siihen lankeat,nimittäin,kun lähdet työkokeiluun mukaan ja olet käynyt sen läpi,niin saat taatusti terveen paperit vakuutusyhtiön puolesta,kun olet kerran kykeneväinen noinkin pitkään työsuhde kokeiluun.Tämänjälkeen sinut heitetään satavarmasti pois kuntoutuksen piiristä takaisin rankkaan työelämään ja todennäköisesti pitkäaikais sairaana et tule saamaan mitään töitä,etkä ole oikeutettu työttömyys korvauksiin.
   Mikähän onni potkaisi itseäni kun ei yli puolenvuoden (n8kk)aikana noposen kautta löytynytkään yhtään paikkaa vaikka kaikkea ne yrittivät ja uhkasivat,että jos ei paikkaa ota vastaan tai ei sitä löydy-kuntoutustuen maksamiselle ei ole vakuutusyhtiön mukaan ole perusteita.Onhan se yhtiölle halvempaa maksaa puolivuotta tuota korotettua,kun sillätavalla päästään asiakkaasta sujuvasti eroon.

   • saman kokenut

    Mä kyllä koin tuon Noposen jutun ihan erilailla, mutta toki halusinkin takaisin töihin. En vaan pystynyt tekemään sitä työtä mitä tein ennen. Mulla ei oo muuta kuin tosi hyvää kokemusta Noposen valmennuksesta, mitään ei uhkailtu tai pakotettu, ihan sain itse päättää mihin mennään ja he vaan sit auttoivat siinä käytännön järjestelyissä. Mut meitä on niin moneen ja tilanteet eriä..


   • Anonyymi

    Tietenkin työeläkeyhtiö pitää kiinni saamistaan varoista, jotka sivumennen sanoen ovat peräisin työeläkevakuutettujen tekemästä työstä.

    Kun vajaakuntoista kyykytetään vuodesta toiseen kortistossa, hän ei ole työnantajan rasitteena linkuttamassa työpaikalla ja eläkelaitoskin voi huokaista helpotuksesta, koska vajaakuntoisen lopullinen vanhuuseläke kutistuu pienemmäksi kuin jos hän olisi tehnyt normaalimittaisen työuran.


  • kurjuuksien kurjuus

   Olin ammatillisesssa kuntoutuksesa työeläkeyhtiön kautta. Hain ammatillista kuntoutusta ennenkuin 300 sairauspv. rahapäivää tuli täyteen. käteen jä kaikkien korotuste ja verotusten jälkeen noin 540 euroa verojen jälkeen. Viimeinen saamani raha toukokuun alussa oli 320 euroa.
   Nyt olen kuntoutuksen suorittanut. Entinen (nykyinen) työnantaja ei ole irtisanonut minua, en pääse työttömäksi työnhakijaksi, enkä saa liitosta mitään. sairauspäivärahan jatkoa lopuilta pitämättömiltä päiviltä (300pv.), on haussa Kelalta.
   Olen kysellyt työnantajaltani todistusta, että ei ole tarjota minulle sopivaa työtä. Todettu aikaisemmissa työterveysneuvotteluissa. Työterveys ei ole enää minulle voimassa.
   Rahaa ei tule mistään!
   Varokaa ammatilista kuntoutusta!

   • kelan täti

    Sinulla on jotain mennyt pieleen, ei ammatillinen kuntoutus tarkoita tuota. Työnantajasi on sotkenut asian, sinun pitää saada häneltä lausunto että ei ole työtä, jotta voit saada ansiosidonnaista tai työttömyyspäivärahaa.


   • väliinputoaja

    Osanottoni! Olen myös tuloton tässä kela/työkkäri kierteessä, työkyvytön mutta rahaa ei saa muualta kuin sossusta vaikka kuntoutuksessakin käyn. Kenelle nuo kuntoutustuet ja eläkkeet oikein on tarkoitettu? Työkyvyttömäksi todettu monessa paikkaa vaam kela eri mieltä.


   • rikkonainen
    kelan täti kirjoitti:

    Sinulla on jotain mennyt pieleen, ei ammatillinen kuntoutus tarkoita tuota. Työnantajasi on sotkenut asian, sinun pitää saada häneltä lausunto että ei ole työtä, jotta voit saada ansiosidonnaista tai työttömyyspäivärahaa.

    vaikka sain työnantajalta lapun, jossa todettiin että sopivaa työtä ei ole tarjolla, en saanut liitosta tai kelasta yhtään mitään. koska työsuhde on voimassa!...näin meni 3 kk jonka jälkeen nykyisltä työnantajalta löytyi sopivampi homma minulle. räätälöitiin omat tehtävät ja olen nyt vaihtelevalla menestyksellä ollut kevan tukemalla työkokeilulla.


  • tuli mieleen

   Eikö sinulla ole mahdollisuutta päästä työkyvyttömyyseläkkeelle?

  • kiitooskiitos

   Hei vaan.
   Minulla kohta ajankohtainen. Ollut sairaus kauan.
   Ammatinvaihto on edessä kokonaan.
   En vain keksi sitä oikeeta paikkaa mihin voisi mennä kokeilen onko se ala sopiva .
   Saa kai itse sanoa että mikä kiinnostaa vai?
   Ei Kait voi pakottaa opiskeleen alaa josta ei pidä.
   Ja olisi motivaatio kohdillaan.
   Sitähän ei tiedä miten selviän yleensä mistään. Kovasti minua jännittää.
   Koitan näiden kipujen, sairauksien kanssa elää.
   Nyt vaa tuntuu että voisin yrittää jotain '
   Et mua harmittaa vielä enempi jos en yritä mitään uutta.
   Sitä ei tiedä mitä eläkelaitos sanoo vaan katsotaan.
   Sairaudet ovat kyllä hankalia vaa tässä ne mukana menee kun on mentävä.
   Kertokaa kuin olette jaksanut ja vaihtanut ammattia vielä 40-50 v.
   Kuin opinnot sujui? Mikä oli vaikeeta yms.

   • alanvaihtaja47v

    Eläkeyhtiön kautta ammatin vaihto on ihan eri juttu kuin jossain oppilaitoksessa itsekseen, mulla ainakin noposen valmentaja järjesteli niin että oon työhänvalmnennuksessa ja teen vaan näyttöjä oppilaitokselle. Eläkeyhtiö maksaa hyvää päivärahaa, ihan erilaista kuin mitä sais opintotuella jos itse lähtis opiskelemaan. Välillä teoriapäiviä ja tehtäviä, mutta ei ne oo pahoja kun voi kirjoittaa siitä omasta työharjoittelupaikasta ihan omin sanoin. Mulla koulumenestys oli aikoinaan huonoa, nyt saan tosi hyviä numeroita tuolta. Oon 47vuotta


   • MarikaSM

    Mulla myös hyvä kokemus ammatillisesta kuntoutuksesta ja noposelta, ihan erilainen kuin mitä tulla ylempänä oli kuvattu. Mun valmentaja oli ammattitaitoinen ja hänen avullaan sain työpaikan. Mihinkään ei painostettu ja kaikki raha-asiat hoitui ihan asiallsisesti.


   • alanvaihtaja47v

    Sama juttu, ei mitään valittamista noposen toiminnasta, voin suositella sitä ihan missä päin suomea vaan, kavereita ollu myös useita niillä ohjattavana eri puolella suomea kun oo heillekin sitä suositellut ja jokainen on päässy joko opiskelemaan tai töihin.


   • weqrwre2rweqr
    MarikaSM kirjoitti:

    Mulla myös hyvä kokemus ammatillisesta kuntoutuksesta ja noposelta, ihan erilainen kuin mitä tulla ylempänä oli kuvattu. Mun valmentaja oli ammattitaitoinen ja hänen avullaan sain työpaikan. Mihinkään ei painostettu ja kaikki raha-asiat hoitui ihan asiallsisesti.

    Propagandaa, älkää uskoko!


   • itsesenkokenut
    weqrwre2rweqr kirjoitti:

    Propagandaa, älkää uskoko!

    Mä oon itse ollu noposella ja voin sanoa että oli mun juttu täysin. Sain heidän avullaan uuden työn. Kaikki hyvä ei ole aina propakandaa, usko pois. Minusta on hyvä, että joskus joku kirjoittaa jostain hyvääkin, kun aihetta tässä tapauksessa on, Suomessa kun kaikki keskustelut on yleensä aina pelkkiä haukkuja.


   • opiskelijaelämää

    Joo, sama juttu muualla, kun joskus kokee jotain hyvää, niin se heti katsotaan propagandaksi. Myös minulla on hyvä kokemus noposen valmentajasta, en saanut uutta työtä, se oli minulla oma haave aluksi, mutta opiskelen lähihoitajaksi mielenterveyspuolelle. Ei ollut huono vaihtoehto tämäkään.


   • nöpönopopöpö

    En mä ainakaa saanut mitään valita.
    Mut määräs työeläkeyhtiö vakuutuskuntoutukseen VKK:lle.
    Miksi mä en päässyt mihkää noposelle?


   • Anonyymi
    weqrwre2rweqr kirjoitti:

    Propagandaa, älkää uskoko!

    Itse itseään lafka mainostamassa täällä.


  • hopohopoh

   Mä pyysin pääsyä noposelle, oon ollu aikoinani VKK:lla yhden tapaturman jälkeen ja sinne en ois ainakaan halunnu.. Ehkä sä voit vaihtaa?

   • kytelijä

    Mikset halua vkkoolle?


  • VKKonjärjestö

   Mä olin VKK:lla ja kokemus siitä oli tosi huono, sit Ilmarinen ohjasi mut noposelle ja täytyy sanoa, että vaikka propagandaksi haukutte niin kokemus siitä oli huomattavasti parempi kuin VKK:lla. VKK:lla mun asiat katosivat johonkin viikkokausiksi ja mitään ei vuodessa tapahtunut. Noposella sain työkokeilupaikan kolmessa kuukaudessa ja se johti työpaikkaan, jossa aloitan ensi viikolla.

  • Anonyymi

   Mitä kokemuksia Kevasta ja niiden ammatillisesta kuntoutuksesta? Mulla olis alkamassa sellainen, lääkäri pisti paperit eteenpäin?

   • Anonyymi

    Minuakin kiinnostaa. Kuntoutus paperit on nyt kevassa vetämässä. Kauanko päätöksessä on mennyt?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   642
   5747
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   4052
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   235
   1972
  4. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   261
   1580
  5. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   146
   1563
  6. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   115
   1437
  7. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   57
   1139
  8. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   1095
  9. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1045
  Aihe