Vauva jo 4kk ja mehavaivat ei hellitä!

lkjslkjsdlkj

Meillä vauva on jo 4kk aja vieläkin huutaa kovasti monta kertaa päivässä mahavaivoja. En tiedä uskaltaako vellejä/soseita kokeilla jo? Velliä kokeiltiin pikkasen jo 2vko sit mut silloin alkoi hirveä mahakipu huuto. Koska tää helpottaa??? vauva syö korvikkeita ja cuplatoneista ym ei ole mitään hyötyä ollut meillä.. Koliikki huutoa oli kunnolla 3kk ikään asti ja sitten rauhoittui vähän mutta kovaa huutoa vieläkin..

13

529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luy2

      En voi ku toivotella jaksamisia. Meillä huudettiin ensin koliikkia ekat 3kk, sen jälkeen oli pieni suvantovaihe ja sitten huudettiin jotain muuta syytä. Aloitin kiinteät, helpotti hetkeksi taas ja sitten alkoi raivoamaan sitä, ettei malttanut nukkua kun piti yrittää liikkeelle. Alkoi pyöriskellä ympäri taloa 4kk iässä ja onneksi 6kk iässä lähti konttaamaan niin alkoi elämä helpottamaan. Äänekäs tuo neiti on yhä, semmonen vaakatyttö, että kaikki on joko tosi hyvin tai tosi huonosti, mutta onneksi niitä hyviä päiviä on enemmän ja melkoinen vekkuli ja vitsiniekka hän silloin onkin. Eli taitaa tällä neidillä vain luonne olla sellainen "äänekäs" :D

    • apua saanut
    • 7kk

      Meillä koliikki jatkui 5-6 kk vanhaksi. Velliä sai neuvolan suosituksesta 2,5 tai 3kk vanhasta (hyvä muisti). Kiinteitä alettiin syöttää aamuisin 3,5kk iässä ja ri aiheuttanut enempää itkuja. Mallas ja disflatyl olivat ainoita keinoja jolla sai vähän hillittyä itkua.

    • vatsanpuruja

      Meillä nuorimman ollessa 4kk, ei voinut enää korvikkeilla pelkästään porskuttaa eteen päin. Syntymäpaino pieni ja oli vielä tuon ikäisenä pieni, ehkä jopa nenämahaletku historia syntymänsä jälkeen oli aiheuttanut refluksitaipumuksia. Hän ei voinut syödä maitoa (itseltäni loppui rintamaidon tulo) niin paljon, jotta olisi kylläinen. Joten hän huusi aikansa kunnes sai ylimääräiset ulos. Aloitin vellin syöttämisen aluksi pieniä määriä yhdessä korvikkeen kanssa ja maito jäi joksikin aikaa kokonaan pois. Ei valitellut enää oloaan. Nukkui koko yön iltatankkauksen jälkeen. Kannattaa kokeilla maissivelliä, se on miedoin vatsalle, ensin vain vähän. Toivottavasti tämä joitakin voisi auttaa. Tuskaisen kuuloinen vauva tuo hirveästi huolia.

    • Kolmen lapsen äiti

      Onko vauva liikunnallisesti kehittynyt hyvin?
      Kääntyileekö?
      Pystyykö vatsalla ollessaan pitämään päätä hyvin pystyssä?
      Ojentuuko jo käsivarsien varaan?
      Varaako jalkoja hyvin alle, tykkääkö pomppia sylissä?
      Aloitteleeko peräti jo ryömimistä?

      Koliikkivaivat helpottavat, kun lapsen vastan seudun lihakset kehittyvät tukemaan ruuansulatusta.

      Voitte yrittää jumpata vauvaa ja pitäkää niin vähän kuin mahdollista häntä sitterissä. Lattialla peiton päällä oleminen on parempi vauvan liikunnalliselle kehitykselle.

    • Vyöhyketerapia

      Vyöhyketerapia auttoi meillä. Kolme käyntikertaa riitti ja itku loppui. Tästä on jo vuosia aikaa, vyöhyketerapia teki silloin tuloaan ja onneksi kokeiltiin. On kyllä ihme, ettei siitä olla vieläkään tietoisia, kun on luonnollinen hoitomuoto, ei kovin kallis eikä aiheuta mitään sivuhaittoja. Suosittelen kokeilemaan.

    • mailipuu

      Neuvola on kyllä ihmeellinen paikka kun siellä aletaan suosittelemaan velliä 2 kuukauden ikäsestä.. Sen ikäsen pitäis saada vaan maitoa!! Se on pienen vauvan luonnollisin ravinto. Vatsakipua voi aiheuttaa jos esim rintamaito, ja äiti juo pajon kahvia (myrkkyä lapselle), paljon viljaa, vehnää, sokeria.. Eli äidin terveellinen ruokavalio on myös lapsen terveellinen ruokavalio.
      Jos teillä ei itku helpotu, niin kannattaa varmaan tutkia olisiko ruoan takaisin nousua, eli ruoan jälkeen jos alkaa itkeä niin kuuntele nouseeko ruoka takaisin ylös..

    • Hus täydellisyydet

      Lapseni nukkuessa tyytyväisenä yöuniaan jo on aikaa äidinkin hengähtää. Ihmettelen tuota miinustamis systeemiä. Koliikki ei ole aina "koliikki", voi olla allergiaperäistä, ilmaa kehittyy kenties väärässä asennossa syöden ja monia muita. Meillä oli pikkuruinen syntyessään ja oli todella tuskainen, syödessään liikaa pelkkää maitoa ja kokonsa tähden ei pystynyt syömään myöskään tarvittavia määriä. Joko päätin, että yöt menee hissukseen syöden ja jatkuvasti vastiketta lämmitellen pieniä määriä tai sitten haluan toisen vaihtoehdon. Oikeasti mitä parhaita äitejä luulette olevanne, jos toiselle ei voi antaa vinkkiä, joka voisi olla esim. refluxperäistä (on yleisempää, kun arvaattekaan, oottakaa kun ikääntyessänne teille tulee vastaavat oireet ehkä muistatte sitten jotakin)kenties voisi olla ehkä selvitettävissä tarkemmin mikä vaivaa, eikä tuota ainaista koliikkipaskaa, joka tuutista "koliikkia", esim. refluxvaiva=vika löytyykin mahaportista ja voi hoitua itsestään, jos tilanne ei pääse etenemään liian pitkään ja siihen on jo olemassa oikeita apukeinoja, joista voipi neuvolastakin kysyä. Neuvolasta oltiin tyytyväisiä, että olin päättäväisesti halunnut vauvani tuskat loppuvan, kun muuta en enää keksinyt, siirryin varovasti mato velli kokeiluun ja tuttelin vaihdoin toiseen merkkiin, suositeltiin vaihtaa tutteli muuhun. Neuvoloihin, jos kerrotte koliikki, he voivat antaa tällaisia neuvoja kannattaa ensin kokeilla varoen, mikä ärsyttää mahaa ja mikä ei, pieninä määrinä, näin tuo meidän neuvolatätikin jatkosta neuvoi. Oikeasti loukkaatte minua, kun ystävällisyyttäni yritin vain toiselle kertoa, että nämä voisi auttaa, koska ei ole välttämättä tavallista koliikkia. Pelkkä koliikkihan ei selitä yhtään mitään, jokin sen aiheuttaa.

    • ei koliikkia

      Se suuri ero mun lapsen ja teidän lapsilla varmaankin on, että itku oli tuskaista, katkonnaista, ääni hävisi välillä ym. mahahappojen poltellessa, jos havaitsette hikisen, tulipunaisen, tuskaisen, vaikea ja vaivalloista itkua ja äänihäviää jo pienen ajan jälkee, selkä kaareutuu ja potkii ajoittain vimmatusti. Kysykää vaikka ensimmäisenä neuvolasta olisiko tuo voimakas takaisinvirtaus (närästyksen kaltainen) mahdollista. Ei tuosta sen enempää, enne kuin löysin oikean ruokinnan salat, kokeilin asentoja vaihdella, hieroen hellästi vatsaa ja laittamalla haalealla kostutetun rievun otsalle, meillä antoi sentään hieman lohtua tuohon olemiseen. Pahimmoillaan meillä ei pystynyt vauva sylissäkään välillä kunnolla olemaan saati sitten lattialla makoillen, tai turvaistuimessa istuen,koska jännitti koko vartalonsa ja pahaolo aiheutti sen, että lapsi oli täysin kaarella. Joten meilläkin vauvan olo on ollut todella kurjaa. Koliikinhan myös aiheuttaa aina jokin/jotkin tekijät, yllättävän monen olen saanut saavan tuon meillekin annetun diagnoosi tarkempien tutkimusten jälkeen (koliikkiepäily ensin). Koliikki monesti taitaa olla tauotonta itkua pitkään, meillä ei kunnolla edes pystynyt itkemään ja ääni hyvin vaimeaa, mutta hyvin kärsivän oloinen lapsi. Tämä oli todellakin vain oma näkemys ja joskus samoja keinoja on ehdoteltu myös koliikkiin. Älkää nyt aina miinustako, jos ei sama vaiva kyseessä, vaan ottakaa huomioon se, että muitakin yhtä suurta huolta aiheuttavia vaivoja on, vaikka huuto ei nyt kovaa olisikaan, mutta sen tuskanvääntelyn ja muun näkeminen kyllä huolettaa myös paljon.

    • lääkäriin

      Kiikutin omani aikoinaan lastenlääkärille. Toisella maitoallergia ja toisella reflux. Keskimmäisen mahavaivoihin auttoi ruokien karsinta omasta ruokavaliosta eli maito,muna,viljat,mausteet,suklaa. Eli mä veisin kyllä lääkäriin tutkimuksiin. Kaverin vauva oli hirvee koliikkihuutaja, leikki-iässä vasta todettiin maitoallergia. Turhaan kärsivät huudosta,samoin lapsi.

    • ei niin täydellinen

      Aika jännä kun 90-luvulla vielä soseet aloitettiin 2 kk iässä, nyt pitäis maidolla pärjätä 6kk asti. Itse imettänyt yhdellä rinnalla 6kk. Ja aloitin soseet 4kk iässä. Ja tämä lapsi oli allergikko ja jatkuvasti sairas, imetyksestä huolimatta. Varmaan soseitten vika tai se etten imettänyt kouluikään asti???

      • 90-luvulla

        Ei pidä paikkaansa. 90-luvulla soseet aloitettiin 3 kk:n iässä.


    • Esikoinen13

      Meillä disflatyl auttoi iltaitkuihin. Itku alkoi parin viikon iässä, itki joka ilta klo.21-00 tauotta. Neuvolasta suositeltiin disflatyliä kaksi kertaa päivässä: aamulla ja illalla, ei tehonnut.. nostettiin annoskertoja kolmeen kertaan päivässä ja avot, iltaitkuista päästiin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe