Varokaa näitä hommia

ilmaisorjuutta

http://tyopaikat.oikotie.fi/avoimet-tyopaikat/microsoft-kasvattaa-10-uutta-dynamics-crm-osaajaa/707132?cmp=oikoty_vahti

Älkää erehtykö näihin "koulutuksiin".

Nämä yritykset ottavat vastaan 6 kk ilmaista työtä. Samoin he saavat verorahoista tukea. Samoin Sarana/Barona saa näiltä yrityksiltä rahaa.

Nämä yritykset laittavat nämä ilmaiset kaverit tekemään laskuttavaa työtä esim. 10.000 eur/kk, eli tuotto yritykselle on 60.000 eur. Sitten nämä yritykset laittavat nämä ilmaiset ihmiset pihalle kun ilmaisjakso on päättynyt. Näistä ei kertakaikkiaan ole mitään hyötyä.

Jos joku yritys oikeasti haluaa palkata ja/tai kouluttaa jonkun ihmisen omaksi työntekijäkseen niin se ei mene näin vaan tehdään työsopimus ja maksetaan palkkaa myös perehdyttämisen ajalta.

Kaiken kaikkiaan nämä yritystuet ja ilmaistyövoimayritykset pitäisi tehdä julkisiksi. Nettiin lista yrityksistä sekä paljonko tukea on kerätty ja montako tuntia on ilmaistyövoimaa käytetty ja montako on palkattu. Verovaroistahan nämä kaikki menee niin miksei sitten kansa saa tietää?

19

7021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5475754754754

      Eikös tällä tavalla saa MCP:n paperit ilmaiseksi? Nehän maksaa paljon jos ne itse joutuu kustantamaan.

      • 12323

        Ei niitä papereita ilmaiseksi saa. Silloin joutuu tekemään puoli vuotta ilmaista työtä. Kyllä sillekin vaivalle täytyy laskea hinta.


    • werwerwerwe

      Itse olen käynyt esihaastattelussa vähän vastaavanlaiseen koulutukseen ja jauhamasi propaganda on aika yksipuolista. Työllistyminen voi esim. vastavalmistuneena olla kovin vaikeaa ja tällainen harjoittelu tarjoaa hyvän tavan päästä firmaan sisään, luoda kontakteja ja kasvattaa osaamista. Lisäksi harjoittelu tähtää ehdottomasti alusta alkaen siihen, että harjoittelujakson jälkeen työsuhde vakinaistuu normaaliksi vakinaiseksi työsuhteeksi. Ja jos työsuhdetta ei syntyisikä harjoittelun jälkeen, lienee huomattavasti parempi tulevaa työnhakua ajatellen, että on ollut alan työharjoittelusta kun että olisi ollut tekemättä mitään.

    • välitysfirma

      >Osaajia rekrytoivat mm. seuraavat yritykset:
      - atBusiness
      - Codebakers
      - Efima
      - Innofactor
      - Mepco
      - Solteq

      No, nyt ainakin nämä firmojen nimet on kopioitu talteen ennenkuin linkki sojottaa tyhjään. Ja vielä tämä aloittajan mukaan orjien välitysfirman muistutus:

      "Saranen Consulting on nyt osa Barona IT:tä."

      • ahneita paskoja

        Ok, eli näillä lafkoilla ei ole varaa maksaa palkkaa työtekijöilleen, joten yrittävät saada ilmaista työvoimaa tämän kusetuksen kautta.


      • guusetusta
        ahneita paskoja kirjoitti:

        Ok, eli näillä lafkoilla ei ole varaa maksaa palkkaa työtekijöilleen, joten yrittävät saada ilmaista työvoimaa tämän kusetuksen kautta.

        Juuri näin. Palkkaa ei viitsitä maksaa, koska silloinhan omistajat saavat tuonkin 60.000 eur per harjoittelija omaan pussiin. Jos näitä harjoittelijoita sitten on esimerkiksi 10 kpl niin päästään jo himas-raportin hintoihin.

        6 kk on aivan sika-pitkä aika opetella jotain systeemiä. Todellisuudessa jonkun softan oppimiseen tarvitaan ehkä noin 2-3 viikkoa kun on hyvä oppimisympäristö ja opettaja, jolloin kaveri saadaan tuottavaksi ja perehdytettyä yrityksen prosesseihin, mutta luuletteko, että näiden yritysten tarkoitus on jonkun onnettoman opettaminen? EI TODELLAKAAN. Kyseessä on puhdas rahankeruu ja vedätys.Mitään opettamista ei tapahdu.

        12 kurssipäivää on ainoa mitä saat tuosta 6 kk:sta palkaksi. Luultavasti koulutuksen tasokin on ihan mitä sattuu kun on räätälöity Sovelton tai Tieturin puolesta "onnettomien nörttien työllisyyskoulutukseksi", eli joku koulutusharjoittelija höpisee lämpimikseen jotain epämääräistä niin voidaan sanoa ELY keskukselle, että nyt on koulutuspäivät pidetty, vaikka taso olisi vaikka kuin alhainen. Kuka tässä tienaa? SOVELTO, TIETURI jne... hyvä business.

        "Konsultteja" pitää saada IT-taloon, että on enemmän ihmisiä joita kiinnittää projekteihin laskuttavaksi projektin tekijäksi. Kun palkkaa ei makseta niin siinähän vasta on hyvä business. Sitten kun 6 kk on laskutettu niin voidaankin sanoa, että eipä nyt olla niin hirveen tyytyväisiä sun työpanokseen ja, että "hyvää jatkoa". Samanpäivänä tuleekin jo uusi huijattava ovesta sisään...ja homma jatkuu.

        ELY keskus valtion tukirahoilla ylläpitää tällaista järjetöntä toimintaa ruusunpunaiset silmälasit päässä. Tästä on aivan yhtä paljon apua kuin jygän ja urpilaisen EU politiikasta: hei me tienataan tällä! otetaan niskalenkki! tai himas-raportista.


    • mustapekka_käteen

      Saranen/Barona pyörittää ELY:n rahoilla "rekrytointi-businestä" ja saa rahaa IT-taloilta myöskin. Sovelto, Tieturi kouluttaa ja saa rahaa Saranen/Baronalta, joka on saanut ne valtiolta eli veronmaksajilta. IT-yritys saa 60.000 eur tuosta 6 kk harjoittelujaksosta.

      Kuka tässä kuviossa jää ilman mitään?

    • oma_referenssi?

      Itse luokittelisin nämä työt sellaisille, jotka ovat hakeneet työtä pitkään, mutta ei ole saaneet mitään ja nyt sitten tarvitsee hinnalla millä hyvänsä kokemusta, jolla näyttää, että osaa jotain. Toisaalta tämän polun onnistumisprosentti lienee melko pieni, eli vaikka saisikin kokemusta niin hyvin pieni prosentti kuitenkaan työllistyy.

      Toinen vaihtoehto saada kokemusta on omatoiminen harjoittelu/koodaus yms. työ, jonka voi näyttää toteen, eli tekee itse esim. jonkinlaisen web-saitin jota voi käyttää referenssinä: "olen itse tehnyt tällaisen", joka voi olla parempikin referenssi, kuin että ole ollut ilmaisessa työssä, mutta ei tullut jatkoa.

    • Anonyymi

      Älkää menkö jonnekin Efimalle, vaikka ne huijarit väittäis mitä. Täyttä kusetusta, narsismia ja pelleilyä, henkselin paukuttelua ja lyttäystä.

      • Anonyymi

        Johtuisiko siitä että on lestadiolainen firma, katsokaa johtoryhmän kytkökset, ja asiakkaat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johtuisiko siitä että on lestadiolainen firma, katsokaa johtoryhmän kytkökset, ja asiakkaat.

        Lestaadiolaisuudesta en tiedä mutta huomannut että kolme ent. kolleegaa jotka menivät Efimalle eri aikoina häipyivät sieltä vähän yli puolen vuoden aikana. Siis kaikki.

        Pikkasen ihmetyttää tämä yhteensattuma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lestaadiolaisuudesta en tiedä mutta huomannut että kolme ent. kolleegaa jotka menivät Efimalle eri aikoina häipyivät sieltä vähän yli puolen vuoden aikana. Siis kaikki.

        Pikkasen ihmetyttää tämä yhteensattuma.

        Ei ole lestoja, vain omahyväisiä ja ahneita. ”Tulos pakkasella ja tase kuralla” – Pörssiin on tulossa kovaa kasvava ohjelmistoyhtiö, mutta analyytikko antaa sen tunnusluvuille huutia.

        Niin, Tero ja Kaitsu. Pidin teitä hyvinä tyyppeinä, mutta puukotitte selkään, ja poltitte mut lähes loppuun. Ei moikata jos vastaan tullaan. Ahneella on paskanen loppu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johtuisiko siitä että on lestadiolainen firma, katsokaa johtoryhmän kytkökset, ja asiakkaat.

        Mm. ilmaista viinaa sen verran usein tyrkyllä, että en mitenkään usko olevani lestojen firmassa töissä. Jotain muuta mätää tässä kyllä on.


    • Anonyymi

      Efimalle ei kannata mennä. Palkat ovat todella alhaiset ja palkankorotusta on todella vaikea saada.

    • Anonyymi

      Hämäävästi ilmoittelevat "avoimet työpaikat" -osiossa esim. Oikotiessä.

      Eihän nämä ole siis mitään työpaikkoja, vaan ehkä ennemminkin jonkinlaisia (huonoja) koulutuksia ja sitten ehkä voi työllistyä. Näinhän se on jokaisessa koulutuksessa, että sen jälkeen ehkä voi työllistyä.

      Ehdottomasti kannattaa huomatta, että nämä EIVÄT ole mitään työpaikkoja.

      Kyse on siitä, että yritykset haluavat ilmaista työvoimaa ja tämä "välitysyritys" saa valtiolta tukea ja rahaa.

      Sinisilmäiselle "työntekijälle" ei jää mitään muuta käteen kuin orjatyöjakso mistä ei saa palkkaa.

    • Anonyymi

      Viisi vuotta Efimalla työskennellessäni voin sanoa, että ei kannata tähän työpaikkaan astua jalallakaan. Resurssointi on todella kehnosti toteutettu. Haluavat ajaa kaikki työntekijänsä burnoutin partaalle ja työntekijöitä on paljon sairaslomalla. Palkat ovat todella alhaiset ja työntekijöitä lähtee kyseisestä yrityksestä enemmän kuin tulee ovesta sisään. Onneksi olen itse päässyt jo aikoja sitten pois.

    • Anonyymi

      Älkää ikinä menkö Rekrytointikoulutukseen! Tästä ei makseta palkkaa. Mikäli haluatte oppia ammatin & saada palkkaa niin silloin Oppisopimuskoulutus.

    • Anonyymi

      Hakusanat:
      Työvoimakoulutus
      Työvoimapoliittinen koulutus
      RekryKoulutus
      F.E.C-koulutus

      Oikotie.fi/tyopaikat -sivustolta löytyy näillä hakusanoilla paljon ns. avoimia työpaikkoja.

      Kyseessä ei ole avoin työpaikka, vaikka ne onkin mukana tuolla oikotien sivustolla, jossa markkinoidaan avoimia työpaikkoja. Näiden ilmoitusten ei pitäisi olla avointen työpaikkojen joukossa koska ne eivät ole avoimia työpaikkoja.

      Näistä ei pidä hämääntyä. Nämä eivät oikeasti ole avoimia työpaikkoja vaan ne ovat paikkoja ilmaisille orjille.

      Tämä on huijaus johon myös oikotie.fi osallistuu ja moni muukin yritys.

      Valtio maksaa yhteisestä kassasta, että hädänalaisia ihmisiä riistetään ja heistä tehdään määräaikaisia orjia.

      Tähän kuvioon kuuluvat mm. ELY-keskus (valtio), oikotie.fi, rekry-firma, koulutusfirma ja se yritys johon menet määräaikaiseksi ilmaiseksi orjaksi.

      ELY-keskukselta (valtiolta) tulee rahaa, että kouluttakaa ihmisiä töihin. Raha tulee yhteisestä kassasta ja on ns. ei kenenkään rahaa ja sillä voi mällätä rajattomasti ja jos se loppuu niin valtio ottaa lisää lainaa. Loputon rahan lähde. Tarvitaan vain iso kasa hädänalaisia orjia niin business luistaa.

      Koulutusfirma ja rekry-firma tekee jonkinlaisen uskottavan ns. ohjelman. Ohjelmassa pitää olla jotain ideaa ja sisältöä, että saadaan valtion rahahanat auki. Sitten vaan aletaan markkinoimaan tuleville orjille ns. avoimia työpaikkoja oikotiessä ja hommataan myös joku yritys johon menet orjaksi. Firman pitää olla ihan oikea yritys, että orja luulee menevänsä töihin tai saavansa kohta oikean työpaikan. Orja menee sitten tähän ilmaiseen harjoitteluun, jota hämäävästi työksi kutsutaan (palkkaa ei makseta!) ja hänet laitetaan laskuttamaan firman asiakasta, josta firma saa rahaa. Palkkaa ei makseta. Asiakas, jota laskutetaan, heille ei kerrota, että orjalle ei makseta palkkaa. Asiakas luulee, että orja on ihan normi työntekijä. Orja ei halua kertoa, että on oikeasti vain orja.

      ELY-keskus (valtio) antaa rahat: RekryFirma saa rahaa ja koulutusfirma saa rahaa. Myös oikotie saa rahaa ilmoituksillaan. Laskuttava firma saa rahaa orjan tekemistä tunneista asiakkaalta. Puhumme kymmenistä tuhansista euroista.

      Hädänalainen orja ei saa tästä hommasta mitään.

      Business on riskitöntä, koska rahat tulee valtiolta ja orjalle ei tarvitse maksaa mitään. Olisi kiinnostavaa tietää, että paljonko valtion rahaa tähän hommaan menee.

      Kun tämä ns. rekrytoiva koulutusjakso on päättynyt niin orja menee takaisin kortistoon ja muut osapuolet juhlivat suurilla rahoilla. Orja saa kortistossa valtiolta työttömyysrahaa kuten ennenkin.

      Tämä on hädänalaisten ihmisten hyväksikäyttöprosessi. Täyttääköhän tämä myös ihmiskaupan tunnusmerkit? Onko tämä yksi ihmiskaupan muoto? Tukeeko valtio ihmiskauppaa? Ihmiskauppa on laitonta. Voimme jatkuvasti lukea lehdistä, että poliisi ottaa kiinni ihmiskauppaan syyllistyneitä rikollisia. Miksi ei näitä?

      Veronmaksajat maksavat koko lystin ja myöskin orjan tulevaisuuden työttömyysrahan. Firma juhlivat tuotoilla, johon rahat tulevat valtiolta.

      Työvoimakoulutus
      Työvoimapoliittinen koulutus
      RekryKoulutus
      F.E.C-koulutus

      Nämä ovat ihmiskauppaa.

    • Anonyymi

      Suurin osa työvoimakoulutuksista on täyttä roskaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe