Oulu, Jyväskylä vai Vaasa?

Läski Panda

Moro!
Haen nyt opiskelemaan Amk. Suurin osa kavereistani asuu Oulussa, Vaasassa ja Jyväskylässä. Noissa kaikissa on minulle sopivia koulutusohjelmia.

Eli mikä on paras asuinpaikkakunta näistä? Missä on paras opiskelijaelämä??

11

541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+7

      Vaasassa ainakin ihan hyvä meno. Paljon opiskelijoita, joista kyllä iso osa käy kotona viikonloppuisin.

    • i<3fp

      Jos et aijo hakea Jyväskylään ekana niin älä hae ollenkaan kun näin menetät vaan yhden hakupaikan. JAMK tappelee TAMKin kanssa suomen korkeimmista sisäänpääsypisteistä. Oulu ja etenkään Vaasa ei ole lähelläkään JAMKin sisäänpääsypisteitä.
      Mutta Jyväskylä on näistä ainoa oikea opiskelijakaupunki jos miettii et 1/3 vastaantulioista on opiskelijoita. Eikä ainakaan baarit lopu kesken eikä tartte kännissä varoa autoja kävelykadulla. Mut tiedä siitä opiskelijaelämästä sitten...

    • Jeepo

      Ite oon kuullut että vaasassa ja oulussa ainakin on hyvä meno, jyväskylästä en osaa sanoa mitään... Paljonkohan noilla paikkakunnilla on opiskelijoita?

      • fwfdf

        Jkl 45.000 Sisältää amikset, lukiolaiset, amkilaiset, ja yliopistolaiset.


    • Bailalalaa

      Tervetuloa Jyväskylään, täällä saat varmasti tehtyä tutkinnon mutta et sitten välttämättä muista siitä yhtään mitään.

      • asdadsasdfadf

        No eipä täältä saa töitäkään sen puoleen. Työharjoittelu alko tällä viikolla ja kuten kellonajasta näkee paikkahan löytyy jo melkein niin kuin 1/3 muillakin luokasta. Joten tässähän joutaa bilettää...


    • ............

      No älä ainakaan tänne Vaasaan tule, täällä ei ole mitään. Kuten ei Oulussa eikä Jyväskylässäkään. Olen asunut näissä kaikissa, olen kotoisin Oulusta ja nyt pari vuotta sitten vaasalaistunut.

    • Oulu-kokemuksia

      Ouluun on helpompi päästä moneen kouluun, koulutuspaikkoja on runsas valikoima. Kaupunkina sopivan kokoinen ja viihtyisä: puistoja, erilaisia kuppiloita ja menoja riittää. Talvella kaupunki on helvetin kylmä ja ankee.

      • Naurattaa nämä jutut

        Puistoja. Joo Oulun ja Pohjois-Suomen puistot yleensäkin onkin niin hienoja vetonauloja, verrattuna nyt vaikka Helsingin Kaivopuistoon, Töölönlahteen tai Linnanmäen kalliioihin tai Tampereen Pyynikin tai Pispalan maisemiin. Oulun korkeuksilla kasvaa jopa kurtturuusuja.

        Samaten menot ja kuppilat ... kannattaa lähteä Etelä-Suomesta asti. Linnanmaan kuppilatkin herää eloon heti kesällä kun opiskelijat lähtee pois. Uskokaakin pois, että ne on kuulkaa kesällä hienoja, mutta te ette vaan tiedä sitä kun olette kesät muualla kesätöissä. Kesätöitähän ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat ei Oulusta saa, sillä kaikki paikat menee suhteilla paikkakuntalaisten omille lapsille ja tutuille.


    • eartae

      Itselläni on näistä kokemusta Vaasasta ja Jyväskylästä. Tosin Jyväskylän kokemus aikuisopiskelijana ja vain niin, että tuli siellä piipahdeltua lähinnä opintojen lähiopetuspäivinä.

      Vaasassa opiskelin yliopistossa, joten amk:sta en osaa sanoa. Kaupungista sen verran, että itse kyllä tykkäsin. Vaasa on kokoonsa nähden todella kansainvälinen ja mielestäni ruotsinkieli on mukava lisä. Tosin jos esim. haluaa opintojen oheen töitä palvelualoilta, niin sitten pitää osata ainakin auttavasti ruotsia, mielellään jopa hyvin. En kyllä Vaasassakaan hirveästi opiskelijaelämän menoihin osallistunut, ja en tosiaan tiedä amk:n touhuista. Yliopistolaisilla bileitä ynnä muuta riitti kivasti, jos halusi osallistua. Mutta onhan Vaasassakin väkilukuun nähden aika kivasti opiskelijoita, olisikohan korkeakouluporukkaa (siis yo:t amk:t) noin 12 000 yhteensä.

      Puistokommentoijalle. Töölönlahden puisto on kyllä ihan kaunis, juu. Varsinkin kesällä. Asustan nykyisin ihan lähellä sitä. Tosin nyt kun tuohon Töölönlahdelle on rakennettu kolme tai neljä uutta kolossia, niin onhan tuo näkymä aika tavalla muttunut. Lisäksi tuonne tulee vielä keskustakirjasto.

      Mutta myös Vaasassa on kyllä nättejä puistoja. Siellä on isommat kadut sellaisia puistobulevardityyppisiä (?), eli keskellä kasvaa puita. Hovioikeudenpuistopuisto ja -ranta ovat oikein nättejä paikkoja - itse asiassa Rantakatu on paikoitellen aika samanoloinen kuin tietyt paikat Helsingin Töölössä. Lisäksi kaupungintalon puisto ja kirkkopuisto ovat nättejä. Itse asustin Vaasassa kirkkopuiston kupeessa. Niin ja yliopistonranta on ihan kiva.

    • Anonyymi

      Olen asunut koko elämän oulussa ja olen sitä mieltä että oulun on parempi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2163
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1821
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1669
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1576
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1494
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      125
      1425
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe