Kiinalainen HIGH END

sieniäsateella...

Nykyään lähes kaikki valmistus ja suunnittelu tapahtuu kiinassa, joku merkki vielä Japanissa. Euroopassa myytävissä hifi tuotteissa ei ole europpalaista osaamista nimeksikään, vaan tuotesuunnittelu on puhtaasti kiinalaisten käsissä. Eurooppalaiset hifi merkit ostavat vain oikeudet kyseiseen innovatiivisiin "keksintöihin" joista he keräävät kunnian. Philips on myynyt 2 vuotta sitten koko tv tuotantonsa pois. Audiolaitetuotanto on myyty myös pois. Pioneer lopetti/myi oman tv tuotantonsa pois jo n. 5 vuotta sitten. Sony on lopettanut kohta kaiken hifi tuotteiden valmistuksen. Musiikki siirtyy tietokoneisiin ja siitä on laadukas hifi kaukana.

6

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • b.s.

      paskapuhetta.

    • akun tehdas.....

      C-kasetti aikakaudella kasettidekkien valmistus oli valmistajien kulta-aikaa. Philips yritti uudella DCC keksinnöllä saada pidettyä tuotot korkeina. CD-tappo digitaalisen kasetin ja siitä alkoi kaikkien elektroniikkavalmistajien alamäki ja vauhdille ei näytä tulevan loppu. Kun CD on tiensä päässä voi Sony laittaa tehtaat kiinni.

    • funai......

      Funai valmistaa Philipsin tuotemerkin alla tai päällä kaikki televisiot ja ym laaduttoman kotielektroniikan.

      • Buellxb12

        Onhan noita hyviä eurooppalaisia valmista vielä aika monta. Varsinkin audio puolella. Tanskasta, Suomesta, Norjasta, Englannista ja Saksata tulee todellista laatua. Tänä mulle kaikki heti ja halvalla aikakautena nuo merkit pääsee ihmisiltä unohtumaan. Olisiha se kamala jos stereovahvistimeen joutuisi säästämään raha puolesta vuodesta pariin.
        Ps kyllähän ne kiinalasetkin tekee jotakin ok pelejä. Tsekkaa esim. http://www.yarland.com/en/product.asp


      • TheOtus
        Buellxb12 kirjoitti:

        Onhan noita hyviä eurooppalaisia valmista vielä aika monta. Varsinkin audio puolella. Tanskasta, Suomesta, Norjasta, Englannista ja Saksata tulee todellista laatua. Tänä mulle kaikki heti ja halvalla aikakautena nuo merkit pääsee ihmisiltä unohtumaan. Olisiha se kamala jos stereovahvistimeen joutuisi säästämään raha puolesta vuodesta pariin.
        Ps kyllähän ne kiinalasetkin tekee jotakin ok pelejä. Tsekkaa esim. http://www.yarland.com/en/product.asp

        Sanoppa muuta. Vuodessa käytetään mieluusti 3000€ tupakkaan ja kaljaan, hinta jolla saisi jo mainion 2-kanavalaitteiston, käytettynä oikeinkin hyvän. Itsellä on kohta 3 vuoden päihderahat pelkästään yhden huoneen 2-kanavaisessa laitteistossa eikä harmita yhtään. Tuohon vielä auton laitteet, muutamat kuulokkeet iltakuunteluja varten ja kotiteatteri...


    • TheOtus

      Vakavasti otettavien merkkien hi-fi- ja high end-laitteista suurta osaa ei todellakaan tehdä Kiinassa. Philips, Pioneer ja Sony eivät ole tehneet tuollaisia laitteita yleensäkään vuosikymmeniin. Pioneerilla on laadukkaan oloisia erillislaitteita, mutta Kiinassa tai Malesiassa tehtyjä. Yamahalta löytyy myös tuhansienkin laitteita, mutta valmistusmaa jää epäselväksi, joten todennäköisimmin Kiina. Made in Japan on kuitenkin teksti jonka japanilainen yritys mieluusti kirjoittaa tuotteeseensa. Toisaalta, Kiinassa tehdään rehellisesti kiinalaisten yritysten toimesta todella laadukkaita laitteita.

      Oikeasti laadukkaisiin tuotteisiin keskittyvät yritykset valmistavat parhaat tuotteensa Japanissa, Englannissa, Saksassa, Ranskassa... Marantz valmistaa jopa alle 1000€ hintaluokan tuotteita Japanissa. Denonin 1000€ vahvistimet ja CD-soittimet tehdään myös Japanissa. Itse suosin japanilaisia joten en osaa eurooppalaisista sanoa yhtä paljoa esimerkkejä nimeltä. Esimerkiksi Englannissa kuitenkin valmistetaan paljon varsinkin kaiuttimia, kuten Spendor, ProAc ja Wharfedale.

      Omakin musiikintoistoni on siirtynyt tietokoneelle, siinä mielessä että CD-kokoelma on kopioitu sinne käytettävyyden nimissä. Ei sen väliä meneekö signaali muunnettavaksi kiintolevyltä vai CD-soittimelta. Väitän että PC ja 1500€ D/A-muunnin pärjää 2000 - 2500€ CD-soittimelle koska soittimen rakenteeseen ja muihin kuin muunnokseen liittyviin osiin menee hinnasta suuri osa. Signaalia pystyy syöttämään luotettavasti vaikka 500€ PC jolla voi toki tehdä paljon muutakin. Analoginen lähde on sitten eri asia enkä itse ala puimaan sitä yhtään koska kokonaisuus on niin monesta tekijästä riippuva, paljoa useammasta kuin vain siitä onko levy CD vai vinyyli. Laadultaan surkea digitaalinen musiikki on toki ikävä asia, jos tarkoitit sitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe