Ennakkoluuloiset ihmiset...

Aurinkoinen39

Ajattein aloittaa uuden keskustelun..

Elikkä suurin osa ihmisestä on ennakkoluuloisia minua kohtaan.. Minulla on liikuntavamma.. Kun ikää on tullut niin vaivoja on tullut enemmän koko ajan.

Minulla on henk.koht avustaja. kun tarvitsen jo apuja kotihommissa yms asioissa..
Täs taannoin tapahtui tälläinen kun menin tyttäreni wanhoja tansseja katsomaan ja hänen poikaystävän vanhemmat oli myös katsomassa.. Kun tanssit oli loppu niin tyttären poikaystävän vanhemmat tulivat hei,niin he menivät sanomaan minun avustajalle ennen kun minulle sanoivat hei.. Avustaja sano vanhemmille että tässä on "Liisan äiti".. Vaihdoin nimen.. Niin he menivät vaikeeksi ja poistuvat paikalta. Kyllä minun tyttö oli kertonnut poikaystävälle mutta todennäköisesti poikaystävä ei ollut kertonut heille että tyttökaverin äiti on vammainen.

Sitten kaupassa yleensä käy niin että kassaneiti tervehtii ensin avustajaa vaikka olisin ensin kassalla.. Välillä tuntuu et olisin ilmaa..

Mies asioissa on käyny aika hyvin ,kun olen tapaillut ns. terveitä miehiä. Yleensä netin kautta on lähteny keskustelu todella hyvin.. Mutta kun kerron että olen liikuntavammainen niin osa kyl lähtee sanomatta mitään.. Mutta on niitä miehiäkin ketkä kunnioittaa meitä "vammaisia".
Olen heille sanonu että on meillä tunteet ja halut.. Miehiä yleensä kiinnostaa heti se miten seksi onnistuu yms. Olen sanonut että ihan normaalisesti...

Minun mielestä ennakkoluuloisia ihmisiä on vaikka pitäis olla tasa-arvoa...

17

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kudaa

      Teeppä seuraavalla kerralla kun menet esim kassalle että tervehdit ensin heti itse reippaalla äänellä. Ja keskustelet sen jälkeen ihan tavallisista asioista. Omasta kokemuksesta voin kertoa että saat vastauksen. Ei kannata jäädä odottamaan että huomataanko minut vaan käyttäytyä ikäänkuin ei mitään vammaa olisikaan, eikä kannata selitellä ja pyydellä anteeksi oloaan jos ei vastapuoli kysy. Silloinkin kannattaa selittää asiallisesti, mutta ei hakea sääliä ja selittää kuin vaikeeta elämä on. Ei kukaan halua sellaista kuulla varsinkaan jos ei ole jo hiukan tutumpi.

    • liikuntarajoittei
    • crippled

      Kaikki ihmiset ovat erilaisia fyysisesti. On lihavia, laihoja, pitkiä lyhyitä, vammaisia, ns. terveitä on mustia. valkoisia, siis ihan mitä vaan. Jokainen ihminen on myös henkisesti erilainen. fyysiseen puoleen ei oikein pysty vaikuttamaan, ainakaan paljon, mutta mitä ihminen on sisältä, siihen pystyy jokainen vaikuttamaan. Ihan ensimmäiseksi kannattaa hankkia itseluottamusta itselleen. Sitä ei myydä ei saa lahjaksi, se pitää hankkia itse. Sillä pärjää tässä elämässä pitkälle. Olen käyttänyt pyörätuolia yli 20 vuotta. Kukaan ei ole koskaan puhun minun ohi, vaikka avustajaa käytänkin. Toinen mistä vammaiset valittaa on, että ihmiset tuijottaa. No ihminen on sellainen. Itse katselen kaikkia ja kaikkea ympärilläni. Katselen kauniita naisia, rumia naisia, lihavia, liian laihoja, kaikkea erilaista. Ei ole vammaisen etuoikeus tulla tuijotettavaksi, kaikkia muitakin tuijotetaan. Elämä on todella huonolla mallilla, jos joutuu päätään moisilla asioilla vaivaamaan. Muuten seuraavaksi alan tuijottamaan kevättä ja kesää, siinä sitä on katseltavaa.

      • kafeole

        Wau! Se on juuri näin. Olen vaikeavammainen, jo hiukan iäkkäämpi naisihminen ja olen aina ajatellut just täsmälleen noin. Nautin elämästä, liikun paljon apuvälineiden avulla. En asetu koskaan istumaan vaikkapa kahvilassa niin että en näe mitä siellä tapahtuu, tykkään tarkkailla ihmisiä ympärilläni. Joka paikassa syntyy ihan ventovieraiden kanssa keskusteluja, aivan kaikista asioista maan ja taivaan välillä.


      • ...

        Terveitä ihmisiä usein vain vilkaistaan ja vammaista tuijotetaan, siinä on ero. Kyllä minäkin katselen ihmisiä, mutta en jää tuijottamaan ketään tiettyä ihmistä päästä varpaisiin, enkä varsinkaan sano kaverilleni, että katsohan tuota ja sitten tuijotetaan oikein urakalla. Se tuntuu erittäin epämiellyttävältä.


      • taso_kasi
        ... kirjoitti:

        Terveitä ihmisiä usein vain vilkaistaan ja vammaista tuijotetaan, siinä on ero. Kyllä minäkin katselen ihmisiä, mutta en jää tuijottamaan ketään tiettyä ihmistä päästä varpaisiin, enkä varsinkaan sano kaverilleni, että katsohan tuota ja sitten tuijotetaan oikein urakalla. Se tuntuu erittäin epämiellyttävältä.

        Heh. Kirjotapas muuta. Olen itse ollut pyörätuolissa jo jonkin aikaa ja miettinyt tallentavan digi kameran ostoa jonka voisi asentaa pyörätuoliin filmaamaan ihmisiä takaapäin jotta omaksi huvikseni voisi katsella miten päät kääntyy esim. bussipysäkin ohi rullatessa. LOL ;D


    • Eräs vain

      Milestäni ihminen on kokonainen on hänellä vamma sairaus tai jokin muu. olen viihtynyt erään pyörätuolimiehen seurassa yli vuoden, kai sitä nyt voi jonkin sortin suhteeksikin sanoa. Enpä ole aikaisemmin tavannut noin mukavaa ja mielenkiintoista ihmistä. Minä en nää häntä liikuntavammaisena vaan todella ihmisenä joka haluaa elää ja löytyy niin paljon positiivista elämänasennetta että wautsi. Mielestäni jokainen ihminen on arvokas, pitäkää ihmiset toisistanne huolta ulkonäköön ja kokoon katsomatta. Ottakaa positiivinen elämänasenne ja antakaa huumorinkukan kukkia.

    • verkarimies

      Olen alkajaa pari vuotta vanhempi liikuntavammainen mies.

      Vuosien varrella on tullut tavattua ja nähtyä vaikka mitä.

      Mutta kait ennakkoluuljojen lisäksi on myös ujoutta. Siis sellaista kuin kaikilla,

      Tässä muutama vuosi sitten tein havainnon erään itseäni paljon nuoremman naisen käytöksestä, ja vasta nyt vähän aikaa sitten sain kuin vahingpssa selville hänen nimensä.... Joo.... mut siinä o vaakakuppi aika epätasapainossa

      Ja ilmeet ja eleet ei kerro mitään toisen asenteesta. Eilen oli varmaa eilailla.... ku huomenna. Asioitten sanominen on aina vaikeaa

    • että silleen

      Koittakoon jokainen kuten itsekin nivelrikkokipuisena pitää pään kunnossa ja antaa toisten pitää arvostelunsa ihan omana tietonaan.

      Piilovinoilua saan kuulla itsekin ja eniten korviini särähti se, että tausta omaan vammaan oli liiallinen työn teetättäminen, joka tuhosi toisen polvista ja vinoilua antoi työsuojeluvaltuutettu kääpiö voipallo.

      Oikein toivoin, että suutaan soittavan jätkän polvet mätänisi alta, mutta sitten otin kannan, että en kanna kaunaa enää, kun en jaksa enää välittää.

      • verkari

        En ole elämäni aikaan tavannut kuin yhden niinsanotusti terveen ihmisen joka on ilmaissut tahtonsa minulle sellaisena kuin olen.

        Mutta mitä minä keski-ikäinen ihminen ajattelen. Olen varmasti yli puolenmatkan etapissa elämässäni, eikä minun tarvi miettiä asioita vuosikymmeniä.

        Tiedän että kaikkien ei tarvitse onnistua elämässä. Tiedän että täydellinenkin voi ja itseasiassa epäonnistuukin, eikä minulla ole tahtoa olla osana toisten epäonnessa, sillä elämäni ei riitä toisten solmujen ratkomiseen.


    • ATDT'2

      Koen itsetuntoni olevan varsin hyvä, mutta kyllä tuota vähättelyä ja ennakkoluuloja silti tulee eteen.

      Jos menen yksin kauppaan, tietenkin kassa puhuttelee minua. Kun menen samaan kauppaan vaikka veljen tai kaverin kanssa, kassatyttö usein puhutteleekin sitä toista ihmistä. Ja kyllä, tervehdin selvällä kuuluvalla äänellä.

      Joillakin on vain vaikeuksia tottua erilaisuuteen. Osa on jopa sivistymättömiä maalaisia vielä täällä Suomessa.

      Ei sikäli, että nyt jaksaisin enää suuresti närkästyä siitä, jos kaupan kassatyttö ei osaa käyttäytyä. Kaupan asiakaspalvelun kannalta se on tietysti noloa.

    • onko tietoa?

      mites tuo vammaisten deittipalvelu joko se on valmis?

      • eitietoomulla

        Ei ole tietoa, mutta luulen, että se ei valmistu koskaan. Mutta miksi ihmeessä tällainen palvelu pitäisi tehdä, koska jos etsisin seuraa netistä, niin tavallisessa deittipalvelussa muhun voisi ottaa yhteyttä sekä vammaiset että vammattomat? Loogisesti ajateltuna siis tavallisessa deittipalvelussa on vähintään yhtä suuri todennäköisyys saada seuraa kuin vammaisille suunnatussa palvelussa.


    • H_M1

      Aurinkoinen39, luin tämän kirjoituksen ja hämmästyin suuresti ihmisten suhtautumista liikuntavammaisiin.:( laita vaikka meiliä minulle,haluaisin tutustua sinuun paremmin. email: [email protected]

    • Avut-on

      Syväluotaan tätä asiaa hieman... Luulen että suurin osa ihmisistä ei tiedä miten vammaisen kanssa pitäisi kommunikoida. Moni varmasti tietää että pitäisi käyttäytyä ja kommunikoida samalla tavalla kuin kenen tahansa ''normaalin'' ihmisen kanssa mutta pelkäävät, että sanovat vahingossa jotain loukkaavaa. Joku alkaa helposti lässyttämään kuin pikkulapselle kun kuvittelee että korvien välissä on pakko olla jotain vajavuutta kun on neljä pyörää alla. Kova ääninen ja yliselkeä artikulointi on epäilemättä myös hyvin yleistä ja suurimmassa osassa tapauksia täysin tarpeetonta. Kassahenkilö tervehtii avustajaa, sukulaista tai kaveria mieluummin, koska hän tietää tämän ymmärtävän kuulemaansa ja kuvittelee näin suojaavansa itseään nololta tilanteelta. Ymmärrän hyvin että nämä asiat ärsyttävät mutta tässä pätee sama kuin kaikissa vähemmistöihin littyvissä asioissa, ihmiset eivät vain yksinkertaisesti tiedä. Pitäisi olla osioita jo peruskoulun biologian ja yhteiskuntaopin tunneilla joissa käsiteltäisiin tämän tyyppisiä asioita.

      • t.eca

        Olen huomannut että omalla käytöksellä ja olemisella on tärkeä asema miten toinen käyttäytyy. Olet rohkeasti oma itsesi ja puhut selvästi niin asiat hoituu.


    • yksinyksiyskin.

      Ennakkoluulot on sitä, että olet isolla torilla ja kaikki näkee sinut.

      Sinä olet valtaosalle ihmisiä ilmaa... ne näkee sinut, mutta sinun kohtalosi on niille aivan sama.... se minullekin aivan yks ja sama miten siellä jollekkin käy elämässä.

      Siellä torilla on kuitenkin pari kaveri porukkaa joissa on yksi joka on kiinnostunut sinusta. Se yksi ihminen sanoo sen sinulle, että haluaa olla ystäväsi tai enemmän. Hänen neljä kaveriaan yrittää olla ns. puhemiehinä. Ratkaisu on sinun.

      Mutta sinua kaikkein lähinnä oleva ihminen saattaa kuitenkin kaataa kaiken sillä, että se on hänen etunsa että sinä olet yksin.

      Siinä joukossa joka on sinulle aivan yhden tekevää on myös monenlaisia tuntemuksia sinusta. Siellä on ihmisiä jotka inhoavat sinua ja saattavat sanoa sen suoraan, mutta on sielläkin ihmisiä jotka hyväksyvät sinut ja olisivat enemmänkin, jos elämä olisi pikkusen toisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe