SimCity 5

pelimiesz

Mille pelaaminen maistuu ? Ite olen pelaillut simCity 4 ,mutta uusimmasta kaupunkisimulaatiosta ei ole vielä kokemusta ollenkaan koska se vasta julkaistiin hiljattain. Hinta vaikuttaa suhteellisen korkealle ja versioiden suhteen hieman hakusessa mikä niistä kannattaisi ostaa.Tuoreeltaan netissä ollut kirjoituksia siitä että pelillä olisi palvelinongelmia joka johtunee "perinteisestä" kapasiteettiongelmasta jota on joskus esiintynyt muuallakin.
Onko kukaan kerenyt vielä pelata simcity 5 moninpelinä ?? Onko hyvä/huono ??

47

1874

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Simpparipelaaja

      Ehdottomasti ostamisen arvoinen peli. Vaikutta aluksi aika sekavalta mutta onneksi pelin alussa pieni opaskierros pelin toimintoihin, eli pelattavaa riittää eikä lopu heti kesken. Maksoin pelistä perinteisen uuden pc pelin hinnan eli 49,95€. Mutta Itse kun olet aiempaa versiota pelannut, minä tas en mitään simcityä, osaatko sanoa että miten saan tienattua rahaa kaupungilleni muuten kuin nostamalla veroja.

    • pelimieszz

      Eh... taidan ostaa pelin lähiaikoina jos saisi vanhoista vaihdossa jotain...

      - SimCity 4 pelissä rahaa sai tienattua lähinnä verotuloina joita ei ainakaan kannata nostaa ! Melkein niin että jonkin ajan kulttua veroja kannattaa laskea joka ajankohtaista mm. jonkin kaupunkisuunnittelija-avustajan mainitessa asiasta tms.
      Kustannusrakenne on jatkusvasti keskeinen päänvaiva.(Ei kannata nysvätä liijan tarkkaan alussa kaikkea)
      = Saada lisää kaavoituttuja halpoja asuntoja.

      JOs/kun kustannusrakenne karkaa lapasesta on voinut ottaa lainaa joka ei kuitenkaan ole kovinkaan hyvä pidemmän päälle.

      Energian ylikapasiteettia on voinut myydä naapurikaupungeille sopivaan hintaan tai ottaa naapurikaupunkien jätteet jos kapasiteettia riittää.Myös ylimääräistä vesivarantoa on voinut myydä...extra ruokatuonnosta en kunnolla muista... (Täytyy olla yhdistetty vesi -sähköverkko...)

      Taloutta voinut tasapainottaa myös myymällä niitä kohteita jotka maksutasapainoa rasittaa...

      Ehkä jonkinlainen nyrkkisääntö pelaamisessa on se että alussa kannattaa keskittyä vain asuntojen kaavoittamiseen ja työpaikkojen luomiseen ja odotella jonkin aikaa että koko systeemi päivittyy.Pelkästään koulutus yms. asiat vie pelissäkin aikaa...
      Vasta kunnollisen voitollisen tuloksen (verotulot) jälkeen kannattaa alkaa miettimään palvelujen rakentelua,liikenteen järjestelyä...
      Mitä suurempi kaupunki sen helpompaa kaiken järjestäminen on taloudellisesti...alussa resurssit ei tahdo riittää mihinkään,kasvu on suhteellisen hidasta...

      • Simpparipelaaja

        Hyvä, tuo auttaa ainakain alkuun. Kiitos ;)


    • pelimieszzz

      Aivan.... pieni asiavirhe taitaa olla e.m. textissä eli kohteiden myymisestä.Tarkoitin lähinnä purkamista ja siihen on kulunut rahaa joskin suht vähän.

      Sitten on ollut joitain palkintorakennuksia tms. rakennuksia kuten esim. jokin kasarmi,ongelmajätelaitos jane. joita tuli esiin mm. siinä vaiheessa kun talous oli ollut jyrkkää alamäkeä ja mahdollisesti jo miinuksen puolella.Talouspäällikkö tms. vastaava tarjosi mahdollisuutta jonkin "vaikean" kohteen ottamisesta kaupunkiin jolla sitten varjopuolena asuinviihtyvyyteen tai ympäristöön liittyvä negatio.(Tuloja/kk)
      Palkintorakennuksia sai myös positiivisen kehityksen kautta jossa jotkin ehdot täyttyivät kuten esim. pormestarin talo (500 asukasta) ...jane jane...

      Pelin keskeinen idea on tietysti siinä että asuinalue pysyy asuttuna ja uusia asukkaita tulee jos/kun niitä saa sinne houkuteltua jotenkin.Juurikin korkeat verot ei sitä yksin tee jos ei ole olemassa katetta eli niitä palveluita samassa suhteessa.

      Olen joskus kokeillut subventoida kaupunkien kehitykseen rahaa joka tarkoittaa sitä että investoidaan tappiolla ,pidetään verotulot tarkoituksella liijan alhaalla ja toivotaan että siitä seuraisi kasvu joka johtaisi kestävään kehitykseen.Jännitysmomentti on siinä kerkiääkö talous nousu-uralle ennen kuin kassa on tyhjä ! Lievempi vaihtoehto on luisua lainanottoon joka saattaa merkitä sitä että koko talous "jäätyy" eli kulut/monot tasapainossa mutta virsu ei saisi lipsua suuntaan eikä toiseen konkurssin välttämiseksi.Kehitys voi pysähtyä tai hidastua niin paljon että mielenkiinto pelaamiseen laskee tasavarmaan.

      Tavallista lienee aina se että varsinkin kokematon pelaaja rakentaa kaupungista liijan "jäykän" joka tarkoittaa sitä että nousuhurmiossa kun rahaakin on runsaasti rakennellaan suruttaa kaikkea ja kun kassa alkaa huveta huomataan että kartta fixautuu joksikin mummolaksi jossa nausua yritetään jatkaa inflatoorisesti kartan reunoja kohti... Keskustan kerrostaloalueita ei saada kunnolla nousuun koska noste on liijan pieni.
      Sitten rakennetaan toinen kaupunki... peliaika venyy,liikenteen ohjaamisesta tulee suurin päänvaiva ja ihmetellään kun tavara-asemat ei vedä,parkkihallit on tyhjillään ja rautatieliikenne menee ohivaihteella jonnekkin kauemmas...
      Aletaankin taas alusta...

    • Mikko713

      http://www.youtube.com/watch?v=ACdu1ho2Ic4

      Siinä esimerkkiä EA:n "simulaatiosta". Kaupunki toimii ilman teollisuutta, kauppaa tai naapureitakaan omalla alueellaan ja menestyy. SimCity 4 nauraa tälle bugiläjälle ja on nykyisin lisäksi varsin edullinen.

      • Jukkakukka5

      • huh huh

        Ei muuten pysty pelaamaan ilman teollisuutta!

        paitsi hiekkalaatiiko tilassa missä kaikki on mahdollista ja saa rahaa nappia painamalla lisää.


        ja on päivittynyt monta kertaa tuon video klipin jälkeen


      • pettynytsimcityyn
        huh huh kirjoitti:

        Ei muuten pysty pelaamaan ilman teollisuutta!

        paitsi hiekkalaatiiko tilassa missä kaikki on mahdollista ja saa rahaa nappia painamalla lisää.


        ja on päivittynyt monta kertaa tuon video klipin jälkeen

        Ei oo hiekkalaatikkotilassa kaikki mahollista joudun konkurssiin aina vaikka lopettaa tuhlaamisen miten vältää konkurssi ja paha mieli olisko siihen jotain koodeja???


    • pelimieszzzz

      Voihan rähmä... mä en ole saanut kunnolla pelattua SC4 peliäkään jossa ajan oloon menee aina mehut kun pelaaminen siirtyy aluetasolle... Suuremassa mittakaavassa aikaansaatu tilateos saattaa muistuttaa esim. sojutz avaruusasemaa eräänlaisena modulaarisena rakennelmana jossa sitä yhtä paikkaa yritetään saada pumpattua pystyyn... Vaihtoehto b) Pelataan jotain rahapuu modia jossa ei sitten tarvi tressailla kaikesta...
      ----> Pitäisi jaksaa itekin alkaa kaikki aina yksinkertaisemmin ,välttää liikatehoja...kyllä se kaupunki nousee jos massaa on riittävästi...

    • 150 tuntia

      pelaamista 20 miljoonaa verokassassa 200000 asukasta, serverikatko kaikki pelin savet katos ja alotettava alusta. Tommoselta se maistuu.

    • pelimieszzzzz

      öy... jotain bugeja luvattu kai korjailla... ite jäin pikkasen odottelemaan jotain päivitystä ennen kuin pelin meinaan ostaa...

      • Päivityksiä tulee

        monta kertaa viikossa. Kyllä se toimii ihan ok mut ruutu välkkyy, saattaa johtua et ei oo muistia ku 6 gigaa ja core2 quad 9550 prosessori, näytönohjain radeon hd 7950


    • gottt

      Itse hankin pelin "ei-niin-laillisin-keinoin" vain, koska EA tyri tuon alun täysin.
      Aion kuitenkin ostaa pelin lähiaikoina jahka ehdin testata, onko peli sen arvoinen.


      wink wink, http://adf.ly/LGURN

      • Ei kannata ostaa

        serverit nurin vähän väliä ja vievät mennessään savessa olleet kaupungit et joutuu alottamaan koko_paskan alusta, viimeks 3 päivää sit ja taas tänään meni, alkaa jo_vituttamaan et heti kun kylä alkaa olemaan toiminnassa joutuu alottamaan alusta.


      • En ole näköjään

    • pelimieszzz

      Niin... eipä tainut mennä kovin nopeasti ohi tämä palvelinongelma ! Tulee helposti mieleen että peli on kaikesta huolimatta julkaistu liijan aikaisin ja sitä olisi pitänyt beta testata kunnolla ennen julkaisua.Jossain taisi olla juttua että pelaajille hyvitettäisiin serveriongelmita jotenkin mutta en tiedä sen tarkemmin.Luulen että yleensä kenenkään aika ei pitäisi kulua siinä toimiiko peli vai ei kun sen pitäisi toimia.Ei ole ideaa maksaa täyttä hintaa tuotteesta joka ei toimi.

      • Sen takiahan

        ne anto valinnanvaraisen pelin ilmaseksi ton ostaneille ku tossa on niin paljon bugeja.


    • pelimieszzz

      Pelaamassa sitten sc5. Runsaasti sc4 pelanneena sc5 ei säväyttänyt siinä määrin kuin edellinen peli.Mikä sitten on muuttunut ? Sisällöllisesti ei kovinkaan moni asia ainakaan alussa joten pienen alkuharjoittelun jälkeen peli alkaa unettamaan. Jonkinlainen peliuupumus voi tulla jo pelkästä ajatuksesta jossa pelialueen rakentelu saattaa viedä aikaa ja vaivaa runsaasti.Peli on sujuvan oloinen ,yksityiskohdat toimii ja grafiikka ok. Myöskin pelillisiä ratkaisuja on tuotu mukavasti uusina esille kuten esim. teiden rakentelu jossa ei enää tarvi välttämättä rakentaa korttelimaisia kuvioita... Pelin logikka onkin sitten toinen juttu josta ei voi alussa sanoa oikein ihmeempää; shoppaillaan,paiskitaan töitä ja asutaan jane.
      Ehkä lupaavin uudistus on aluepelaamisen suhteen se että ei tarvi enää välttämättä yksin pakertaa kaikkea vaan naapurikaupungit voivat olla muiden serverillä oleven ihmispelaajien hallinnassa... Tavallaan tulee aiheesta tehdyt selainpelit mieleen mutta en vielä tiedä kuinka mielenkiintoinen vuorovaikutteisuus on saatu aikaan.
      Tavoitteet ovat monipuolistuneet jane...
      Mainio peli jos ei sitten tule niitä bugeja.Mulla peli vasta jumittanut muutaman kerran eli johtuu siitä että pelaaja on pelatessa yhteydessä internettiin.
      Toivottavasti kaupunki ei sitten "katoa" ajan oloon...

    • Pelimieszzz

      ... Ensimmäinen mielenkiintoinen tilanne : Palvelin "ylläpidossa" ...heh... ei pääse kirjautumaan...

      Eka kaupunki tuli sitten rakenneltua summamutkassa palvelimelle jota ei ehkä sitten viitsi käyttää ollenkaan(Kokeilupeli).Lähinnä herää kysymys saako perustettuja alueita/kaupunkeja poistettua ??????? Jos saa niin miten ?????

      Onko palvelimien sijainnista sen kummempaa tietoa ? Missä esim. Suomalaiset lähinnä ovat ?

    • Vieläkin on paljon

      bugeja, tauon jälkeen aloitettaessa peliä uudelleen oli kaupungista ydinvoimala räjähtänyt tauon aikana, toisesta kaupungista ei saa myytyä prosessoreita mikä aiheuttaa sen että peli ei etene vaan varastot on täynnä, ei sillä ole kyllä enään mitään merkitystä koska se kaupunki on täynnä ydinlaskeumaa.

    • pelimieszzz

      Niin....voisi viisastella että bugit kirjaimllisesti tulee eteen kuten esim. eilen pelatessa jossain grillillä olleet tyypit seisovat vierellä olevalla tiellä ! Siis haloo ??Ilmiö tuli esiin kun huomio kiinnittyi ensin tiellä hurjastelleisiin autoihin....
      Ite en ole vielä huomnut mitään kovin merkittävää bugia tms. Jotain häikkää taisi olla rahalahjoituksessa...
      Yksi mielenkiintoinen aspekti on bussit joiden suhteen täysin hakusessa miten simit kulkee alueella ! Sääntöjen mukaan pitäisi olla kai jokin terminaali mutta kyllä näyttää simit kulkevan muutenkin kaupungista toiseen... tai yhdellä juna-asemalla...

      • Ne bussit näyttää

        ajavan kaikki samaa reittiä peräkkäin eivätkä ohita sitä edellä ajavaa bussia joka kerää matkustajat ja loput bussit on tyhjiä kun taas kaikki muut asemat on täynnä.


    • SimCity5 män

      Onko muilla samaa ongelmaa?

      Kun yrität löytää jotain avointa peliä jossa olisi muitakin ihmisiä pelaamassa. Niin joka karttan kaupungin paikka on jo varattu.
      Eikä "vaaleansinistä" neliötä ole, johon voisi varata kaupungin.
      Todella rasittavaa pelata itsekseen kun ei ole vapaata karttaa mihin liittyä.

      Mikä neuvoksi? Tai miten ihmeessä tässä pelissä voi etsiä avoimia pelejä järkevämmin?

      • Mulla oli samalla

        kartalla 2 kaupunkia ja peli meni lukkoon ja kun käynnistin koneen uudestaan toiseen kaupunkiin pääsee mutta toisesta ilmoittaa että sitä etsitään serveriltä.


    • enpästiiä

      Joo uskomattoman surkee peli.
      Ekana vaatii pakollisen netin pelatakseen, mutta kuitenkaan et voi liittyä mihinkään peliin. Olipa serveri euroopassa tai ameriikoissa.
      Ei vaan löydy sellaista serveriä jossa olisi vaaleansininen neliö johon voisi perustaa kaupungin.
      Ja kun teet ite oman avoimen peli jotta muut vois liittyä niin ei varmaan tule kukaan sinne...
      Fantsua itekseen näpytellä tätä peliä.

      • simcity drmless

        Nyt voi jo asentaa Simcity drmless ohjelman omalle koneelleen niin voi pelata offlinena. Drmless on tällä hetkellä beta 1.5 versiossa joka pääsääntöisesti toimii, tallennus yms toimii mutta monen pelaajan kaupunkien väliset systeemit eivät toimi.


    • pelimieszzz

      Niin.. aika näyttää miten pelaaminen servereillä sujuu.Ite olen vasta kokeillut pelaamista vaikka kokemusta on simcity 4:stä.Ensimmäinen asia mikä mieleen tulee nimenomaan nettipelaamisessa on se että pelikenttiä on muutamalle pelaajalle vähän.Luulen että n.16 pelaajan aluepelaaminen saattaa mennä sekavaksi jossa alueen vaikutuksia ei tahdo hallita kukaan...
      Toinen asia mikä mieleen tulee on siinä että jos pelaajat lopettavat pelaamisen alueella eikä paluusta ole tietoa voi ajan oloon käydä niin että pelin perustanut pelaaja jää yksin alueelle eikä "aavekaupunkeja" saa mitenkään poistettua joten uusien pelaajien alueelle pääsy estyy.Olisi ehkä hyvä jos kaupungeilla olisi jokin sisäinen kello jossa esim. kahden viikon jälkeen poistettaisiin automaattisesti tms.

    • simcity4

      En aio itse ostaa tuota sc5.itelläni on toi nelonen ja koska olen retro tyyppi pelaan vuonna 2003 tehtyä nelosta kun uutta vitosta.voitte toki kertoa tosta vitosesta.kaverillani on toi uus ja se sano että siinä kaupunkiin hyökkää jotain ihme zompeja!

    • sc5 mies

      Aivan... ite olen sitten pelaillut sc5 jonkin verran että osaan jo sanoa siitä jotain : peli ei mielestäni ole niin hyvä kuin mitä sitä on kehuttu ja hehkutettu.Taitaa olla niin että lähinnä mainosmielessä peliä on kehuttu. Sisällöllisesti siinä ei kuitenkaan ole juuri mitään uutta ! Kyse on sitten siitä mihin asioihin halutaan kiinnittää huomiota.
      Suurin muutos edeltäjäänsä on lähinnä siinä että peli suosii nettipelaamista muiden pelaajien kanssa jolloin ei jää kuin yksi oma rakennettava kaupunki.
      Ns. suurtöiden takia alueella ei yleensä ole käytännössä kuin muutama kaupunki jotka liittyvät toisiinsa vaikka kaupunkin kokonaismäärä voi olla kymmeniä.
      Näin ollen suuret alueet eivät tarjoa yksittäisen pelaajan kannalta muuta vaihtelua kuin sen että yhtä aikaa pelikentällä voi olla enemmän pelaajia mutta niin että eivät liity toisiinsa.
      Mieleen ei tule muuta hyötyä kuin se että mitä enemmän pelaajia kentällä on mahdollistaa jonkin joukkuepelaamisen muita vastaan.Silti tällä tavalla toteutettu peli ei välttämättä yllä esim. selainpelinä toteutettujen kaupunkirakentelupelien tasolle koska yhteisöllisyys jää lopulta kovin pieneksi.

      Peli oli täynnä bugeja ilmestyessään ja tuntuu että niitä on vieläkin eikä peli toimi kaikilta osiltaan kunnolla... viimeisin omakohtainen huomio oli huomata että ilman ratiovaunuasemaa olevassa kaupungissa on kuitenkin raitiovaunuja jane....

      Toinen kyseenalainen juttu on ainainen tilanahtauden tunne kun ei ole kuin yksi oma kaupunkialue ja näyttää että ovat melkolailla aina samankokoisia.
      Ainoa asia mikä jolloain maa-alueella muuttuu ovat luonnonvarat ja maasto.
      Maastoa ei käsittääkseni kuitenkaan voi enää muokata edellisvuosien malliin vaan pitää jotakuinkin sopeutua siihen muottiin missä on.

      Edelleen mm. liikenteen järjestely on kyseenalaista ; missä muut edellisosista tutut menopelit kuten esim. metro ??

      Tuntuu että pelin uudistukset ovat jääneet jo julkaisuvaiheessa keskeneräisiksi ja jos grafiikkakin tuntuu jotenkin keskinkertaiselle voi todeta että kaikki tämä on nähty jo kymmen vuotta sitten mutta paremmin tehtynä.

      Suomenkielen tuki sinällään on hyvä.T.s. peliä voi pelata Suomeksi.

      Sc5 on hyvä mutta verrattuna edeltäjäänsä ei sisällöllisesti kovin mullistava josta syystä tulee helposti mieleen että sc4 on ollut ilmestyessään parempi !
      Todellinen peliuudistus tulee muutenkin kuin päivittämällä grafiikkaa ja sanomalla että nyt voi seurata yksittäisiä simejä jotka kaupungissa elää... onhan niitä voinut seurata jo aiemminkin ja jopa asuttaa itse !

    • simahtaja

      Sim city 4 oli jokseekin vaikea sillä monesti kaupunki ajautui konkurssiin, vaikka kuinka yritti hillitysti saada kaiken toimimaan. Vaikeutta ja lisäsi se että, jos jonkun asian korjasit niin peli heitti sinulle kaksi uutta korjattavaa ja näin ollen raha tilanne hupeni nopeasti kun palkkoja ja korjaus kustanuksia joutui kokoajajn nostamaan.

      Nyt SM5 peli on jotenkin liiankin simppeli, ainoa asia mitä on joutunut tekemään on roska laitoksen laajennus tai koulujen päivitys. Toisin kuin sim city 4:ä ei voinnut jättää pyörimään yksinään hetkeksikään niin Cim city 5 voisi pyöriä vaikka viikon ilman valvontaa. Tämä tuo tietysti aloitelijoille mielyttävämmän sisäänpääsyn peliin mutta turhauttaa lopulta.

      Sikäli mikäli ymmärsin niin pelin tarkoituksena on nykyään erikoistuminen : Teolisuuteen, uhkapelaamiseen/turismiin, varastointiin, koulutukseen, louhintaan ja öljynporaamiseen. Eli tarkoituksena on rakentaa tietyn tyyppinen kaupunki josta voidaan lähettää muihin kaupunkeihin resurseja, jota se tarvitsee - Hyvä esimerkki on vesi ja sähkö jota voidaan ostaa toiselta kaupungilta jos omat voima varat eivät riitä heti alkuun.

      Ja tämän EA on mielestäni tehnyt hyvin. Tosin teollisuus karttaa tehdessä pitäisi olla vissiin kaksi kaupunkia täynnä asustusta jotta työpaikkoille saadaan ihmisiä toisista kaupunmgeista---> kai joku on laskenut et yhteen teollisuus rakennukseen mahtuu 1000 ihmistä työskentelee XD.
      Mutta sekään ei riitä täytyy tehdä opiskelija kapunki joka kouluttaa näitä työntekijöitä hmmm minne? Kartalta loppu tila.



      Toivelista:
      Toivoisin että peliin tulisi edes jonkin näköinen vaikeus aste tai edes isommat kartat. Ja hei oikeest zombit on mennenn talven lumia.

      4/5

    • 1X2X3

      Olisi mukava jos mittakaava muuttettaisiin joskus tämänlaisissa peleissä hieman suuremmaksi... Cities xl on ollut siihen suuntaan ,uusimpia en ole pelanut mutta tuntuu että niissä peleissä ei ele oikein mitään haastetta.

      • keijoannikki

        Olen julkaisusta saakka suunnitellut pelin ostamista, mutta huonojen arvostelu tulosten perusteella ostaminen on kuitenkin vielä jäänyt tekemättä.
        Mitä pelille kuuluu nyt? Onko bugeja korjailtu? Mikä pelissä on tällä hetkellä huonointa? Onko lähitulevaisuudessa ilmestymässä merkittävää päivitystä? Kertokaa mielipiteitänne!


    • Host4

      Peliin on tullut ja luultavasti tulee edelleen päivityksiä jotka lataantuu netin kautta automaattisesti koska peliä ei voi ilman internetyhteyttä pelata.
      Viimeaikoina myös lisäosia ja mahdollisesti osa maksullisia.Ite olen saanut n.pari osaa lahjana.

      Edelleen peliä pelanneen tuntuu että pelialueen rajoittuminen naapurikaupunkeihin vielä sitä entisajan meininkiä pois jos/kun aluetasolla sinällään mikään ei ole muuttunut lukuunottamatta suurprojektia jonka voidaan olevan pelin tavoite.
      - Suurin miinus toistaiseksi siinä että peliä hostaava (isännöivä) pelaaja ei voi poistaa kutsumiaan pelaajia jos he lopettavat pelaamisen kesken.Kivaa sitten yrittää vääntää kaupunkia "omin voimin" ja ihmetellä mikä kaaos naapurikaupungeissa voi vallita jos ei olla jätetty siististi parkkiin tai poistettu eräänlaisena simcity jokamiestaitona.

      Peli maistuu luultavasti hyvässä seurassa parhaiten ja hauskinta varmaan tuttujen seurassa .Kuitenkin näyttää sille että selainpeliversiot aiheesta ovat onnistuneempia joukossa pelaamisen suhteen vaikka sillä erotuksella että näkemäni selainpelit (Cityvillet tms.) on suht naiveja.
      ----> Selainpelit ilmaisia.

      Ite lopetin taas yhden alueen pelaamisen kun pelikaverit sippasi tuttuun tapaan n. viikon mittaan.Pelaaminen ei saisi olla liijan kiireellä suoritamista jota kokeneet pelaajat kuitenkin harrastaa.Aloittelijat jotka yrittää pysyä vaudissa mukana voi sitten jäädä näkemattä ja kokematta katutason simelämä tai ymmärtämättää pelin kulkua sen ihmeemmin muuten.Peli-ilo pitäisi syntyä kestävästä kehityksestä ajan kanssa eikä "heti kaikki pystyyn" ja pois...
      Ineteraktiota ei synny kiireellä...
      Kunnon kaupunkisuunnittelu voi parhaimmillaan olla yhteistyötä eikä omien bisnesten tekemistä.Eri rooleissä sinällään ei mitään vikaa vaikka olisi sitten jokin pahis mutta kokonaisuuden kannalta olisi auttava yhdessä pelaaminen avain voittoon eli tavotteiden ,saavutusten kirjaamiseen.
      Harvoin yhdellä alueella voi samaan aikaan toteuttaa kaikki pelilliset asiat vaa olisi hyvä erikoistua ja sopeutua paremmin maastoon.
      Tilan ahatus tuntuu ilmeiselle.

    • simcity 5
    • simcity 5 peluri

      simcity on tosi hyvä ja olen saanut monta tutkimusta valmiiksi

      • Se sama

        aivan...mulla "hyytyi" tällä erää reilun 100.000 asukkaan kaupunki.Menee aikaa että pysytyy taas investoimaan.


    • SC1990

      Nyt useiden päivityksien tullessa voimaan tämän vuoden puolella (2014) peliä voi nyt pelata ilman verkkoyhteyttä, mikä sinällään on hyvä asia. Lisäosia on tullut roppakaupalla, uusimpina megatornit. Mutta kertoisiko joku, mitä kaupunki hyötyy megatorneista?

      Olen ymmärtänyt että peli pitäisi päivityttää deluxeversioon, ennen kuin megatornit esimerkiksi saisi tai kannattaisi ottaa käyttöön.. Onko näin? Mitenkäs esim. huvipuistolaajennus? onko kokemuksia siitä, onko tuonut turisteja kaupunkiin, vai aiheuttanut mielipahaa kaupunkilaisille?

      Vaikka en ole aikaisempia versioita pelannut, niin huomaan että uusimmasta simsitistä puuttuu paljon aikaisemmissa olleita toimintoja ja mm. kulkupelejä.

      • pelaajazZzZzZ

        Aloittamani keskustelu näyttää olevan jo vuoden päivät vanha.Pelaamiseni on ollut verkkaista ja yleisin keskeytyksen syy on se että naapurikaupungeissa joku sippaa... eli villi arvaukseni on että n. viikossa kärsivällisyys loppuu...

        Yksi kaupunkini taitaa olla kuukausia vanha ja jämähti yhteen maanjäristykseen.
        Alueella on yksi haamukaupunki ja tyhjä paikka. Jos jotain kiinnosta tulla alueelle "talkoisiin" niin paikka olisi vapaa. Tavoite on ollut saada yksi suurtyö (avaruusasema) pystyyn.


    • SimSitailija

      PelaajazZzZzZ: mie voin tulla kaveriksi, jos ei haittaa, etten päivittäin kule simssailemassa ;) mut joo, millähän tavalla ottasimma yhteyttä? en tänne mitään yhteystietoja laita, sähköposteja tai tunnuksia yleensäkkään..

      • PelaajazzzzzZZZ

        Perustin uuden alueen joka vapaa : Pohjois-Amerikka , itä 3 ja NewFinland.


    • simcity 4

      tarviin apua! rupesin asentamaan simcity 4 ja asennus alkoi mutta loppui kohtaan 23.96. jollin se jätyi. ja kun asennus ikkunaa painaa tulee teksti "simcity 4 ei vastaa." mitä tehdä? haluaisin päästä heti pelaamaan. eikö muistia ole tarpeeksi eli pitää kö jotain pelejä poistaa? ja noin käy joka sennus kerralla. kiitos kaikille auttajille. (peli toimi ennen tosi hyvin mut poistin ja haluan nyt asentaa sen uudelleen) APUA KIITOOSS!!!!!!!!!!!!!11

    • simcity 4

      Anteeksi kirjoitus virheet.

    • vaövoekadfblöjnawrpi

      Hanuttaako ketään? viestiketjn aloittaja on kyllä semmone hennariika että huh huh! sanon minä pylly palloo kaka. ootte kaikki oksennuss eppoja. harry potter ja viisasten kivi on maailman paras peli. oon tasos älä syö keltaisia tiilejä. rakastan furry homoja. niitä on ihana panna. sekasaan furry seksiä isän kaa aina kun äiti ja isosisko on poissa. mun nimi hannu. moi henna mitä kuuluu ihan hyvää hanna vastaa yllättäen hannuriikka tulee. hyvää jouluaa11111111111111111111111111111

    • Ongelmia

      Itse olen pelannut uusinta Simcityä ja voin sanoa, että hyvä on.

      Mutta minulle tuli ongelma, en voi pelata enää, koska kone väittää etten olisi asentanut sitä. Kun laitan tuotekoodin, kone ilmoittaa että se ei olisi oikea. Joten en voi pelata tätä mahtavaa peliä enää. :(

    • PelaajazZ zz

      Kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun tms... joskus pelit ei yksinkertaisesti toimi kuten pitäisi. Voi sitten seistä vaikka päällään...

      Ite olen ihmetellyt ystävälistaa joka ei näytä toimivan oletetulla tavalla : Ystävälistalla omalla tilillä joku pelaaja voi näkyä mutta ei sitten pelipalvelimella jollain alueella jossa ystäväkutsu pitäisi laittaa. Kyselin asiasta ja selitys oli se että pelaajien pitäisi olla samalla palvelimella. En sitten tiedä. Ennen pelikutsut toimivat ja pelaaminen sujui vaikka bugeja on ollut.

      Ykisi alue ja kaupunki jäi sitten pelaamatta. Taitaa olla kaupunki vieläkin tallella odottamassa että "jotain tapahtuisi" ... jätin ilmoittelun koska pelaajia ei oikein tullut tai jos tuli niin ei saanut sitten kutsuttua peliin...

    • mutsdsd

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3309
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      558
      3117
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      38
      2563
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2032
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      310
      1842
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      10
      1702
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      121
      1383
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1241
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1228
    Aihe