Paras haulikko ?

Erämies.

Olen metsästänyt n. 40 vuotta ja vuosien saatossa on tullut käytettyä monen mallista ja merkkistä haulikkoa.
Mielestäni paras haulikko metsästykseen on inertiatoiminen puoliautomaatti Benelli, ase on toimintavarma ja todella laadukas !
Itselläni on Benelli Raffaello, mutta varmasti kaikki Benellit ovat erittäin laadukkaita.

46

3382

  Vastaukset

  • Eiköhän se paras oo ihan vanha kunnon Husqvarna! Hakkaa nykypäivän lelut mennen tullen.

  • Minulla löytyy kans kokemusta monenlaisista haulikoista, tuo väite Benellin haulikoista pitää paikkansa, ne ovat todella hyviä ja laadukkaasti valmistettuja.
   Kaikki Benellin itselataavat ja pumppuhaulikot sopivat todella mainiosti metsästykseen. Hinta Benelleissä taitaa olla n. 600-5000 euroa.
   Myös hyvä perushaulikko on Remingtonin pumppu...edullinen vaihtoehto.
   Sitten kun siirrytään sikariklubiin ja fasaanijahtiin, niin siihen sopivat arvokkaammat kaksipiippuiset haulikot kuten Beretta Silver/ Gold/ Diamond Pigeon, Silver Hawk ja sitten saksalaiset Sauer/ Suhl, Merkel, Blazer, Krieghoff, Heym ovat täysin omaa luokkaansa, laatu täyttä kymppiä !

   • mikähän benelli sinulla maksaa 5000 € ??? itse en ole kahta tonnia kalliimpia nähnyt


   • b-miääs kirjoitti:

    mikähän benelli sinulla maksaa 5000 € ??? itse en ole kahta tonnia kalliimpia nähnyt

    Benellin Executiven kallein malli hipo 5000 euroa tos pari vuotta sitten.
    Mutta 90 % Benelleistä mahtuu kyllä hintaluokkaan 600- 2500 euroa.


   • Kokemusta kans kirjoitti:

    Benellin Executiven kallein malli hipo 5000 euroa tos pari vuotta sitten.
    Mutta 90 % Benelleistä mahtuu kyllä hintaluokkaan 600- 2500 euroa.

    No joo, totta kai siinä mielessä että melkein kaikilla isommilla valmistajilla on joku tuollainen luxus-ökyluokan custom malli tarjolla. Jopa Baikalilta luxusversioissa on alusta loppuun käsityönä tehtyjä, parhailla pähkinäpuilla ja kultakaiverruksilla olevia haulikoita, ja hinta sen mukainen.


   • Kuinka hyvä merkel on rinnakkaispiippuisena??


  • remington wingmaster vanhana--ei muoviosia,,minulla tuollainen..ei turhia murheita..toimii kun junanvessa--ei valt. rautatiet--

   • haulikko on Browning FN !!!


  • Beretta! heittäkää ne baikkalin paskat jokeen ja ostakaa kunnon haulikoita

   • JOOO.O..ykspiippunen hammerless..ejeektorilla ja 32tuuman putki..lataus boar 36grammaa..esim..hanahi puttoo vielä saasta metristä..jos kohalle sattuu..ee pysty lentään kun naarattaa hanahee niin kovin..heh heh..leekki sikseen..kokemusta kyseisestä haalpyssystä on..kerkes muuten ampuu sorsanoosuun kolome kertoo..kun latas sukkelaan..viimenen sorsa kyllä ehti sinne 40-50 metriin mutta joskus putos..ihan soiva peli..löytyy vieläkin kyseistä pössyä käytettyjen kaupoista. Oli autom varmistin ja ejektori,joka heitti muuten täyden paukun monen metrin päähän..tyhjällä hylsyllä tiputti meleekeen pyyn selän takaa jos osu..juuu..oli se kovaa menoo sillon 70-luvulla..oli lintuikin erilailla kun ei ollu aatomaatteja niin paljoo..ja rotvaelerin paakkuja ee ammuttu kun isompina pyhinä metällä..jos ee tullu kirkkoon lähettyä..jooo.


  • Jokainen kehuu omaansa, näinhän se menee.

   Itse en edes mieti mikä olisi se paras haulikko, mietin enemmän sitä missä paras passi paikka ja missä ne teeret liikkuu, ruokailee ja lepäilee sekä mietin missä jänikset luuraa ja millä keinolla ne helpoiten saaliiksi saisi koska ei ole koiraa, aseeksi riittää mikä tahansa toimiva haulikko ja mikä sopii omaan budjettiini ilman kaurapuuro-kuukausia.

   Jos joudun vielä siiheh tilanteeseen että haulikon joudun ostamaan niin budjetti on alle 200 euroa, sen enempää en haulikkoon sijoita ja vaihtoehtoja löytyy ja niistä valitsen sen joka vaikuttaa kaikkein toimivammalta ja sulkeutuu kohtuu napakasti eli on taittuva ase.

  • No jaa, itse jos olisin haulikkoa hankkimassa, niin todennäköisesti pohtisin siinä tilanteessa enemmän niitä aseen ominaisuuksia kuin esim. sitä missä jänikset ja teeret milloinkin luuraa. Metsällä sitten toisin päin.

   Itse en voi nimetä mitään suosikkia asemerkkien joukosta. Riittää että pyssy toimii, ja että se täyttää omat henkilökohtaiset vaatimukseni metsästysaseelta. Itse en arvosta mettäpyssyissä ns. tulivoimaisuutta tai patruunakapasiteettia pisaraakaan. Sen sijaan helppokäyttöisyys, kuljetusmukavuus maastossa, yksinkertaisuus, varmatoimisuus ja turvallisuus ovat ehdottomia. Tässäpä tärkeimmät syyt miksi en koske pitkällä tikullakaan puolareihin tai pumppuhaulikoihin. Tällä hetkellä asekaapista löytyy mm. rinnakkaista Saueria ja Brnota, sekä päällekkäistä Valmettia. Ei siis yhtään yli 300 euron pyssyä, mutta silti laadukkaita ja pirun hyvin käteen käyviä.

   • on se, mikä "nousee poskelle" parhaiten, perän mitta on oikea ja tähtäyskuva muodostuu heti oikeanlaiseksi. Semmoisella haulikolla osuu.

    Kaksi- tai yksipiippuisuus, itselataavuus, pumppu yms. on sitten maku- ja tottumusasioita.

    Minulta löytyy jokalaista haulikkoa, mutta lyhyt pumppu kulkee metsällä eniten kanssani. Päällekkäispiippuinen tulee hyvänä kakkosena.


   • Tuon 20 16 olen eniten yhtä mieltä. Tunnen vanhan Sauerin joka käytti kruppin Spezial Gewehrlaustahlia, eli kolmen renkaan. Samoin BRNO poldi elektrostahlin. Valmettia en ole omistanut. Noissa kahdessa riittää läpäisytehohoa ja osaavat tehdä supistukset. Rata-aseen supistus ei ole hyvä metsälle.Rata-aseen kuvio on tasainen, ei keskusta painotteinen. Lintu vaatii enemmän hauleja kuin kiekko. Keskustapainotteinen kuvio tappaa kauemmas. Eikä niiden rata-aseiden läpäisynkään tarvitse olla hyvä, sillä voimakasrekyylinen ase on hankala jos ampuu satoja laukauksua päivässä. Yksipiippuinen huono koska metsällä tarvitaan myös hajoittavaa piippua.

    Kaiken kaikkiaan valtaosa kirjoittaa pelkkää mutua. Ymmärtämättä eroa rata-aseen ja metsäaseen välillä tai kuvion vaikutusta eivätkä tiedä edes läpäisyä.


   • Radial kirjoitti:

    Tuon 20 16 olen eniten yhtä mieltä. Tunnen vanhan Sauerin joka käytti kruppin Spezial Gewehrlaustahlia, eli kolmen renkaan. Samoin BRNO poldi elektrostahlin. Valmettia en ole omistanut. Noissa kahdessa riittää läpäisytehohoa ja osaavat tehdä supistukset. Rata-aseen supistus ei ole hyvä metsälle.Rata-aseen kuvio on tasainen, ei keskusta painotteinen. Lintu vaatii enemmän hauleja kuin kiekko. Keskustapainotteinen kuvio tappaa kauemmas. Eikä niiden rata-aseiden läpäisynkään tarvitse olla hyvä, sillä voimakasrekyylinen ase on hankala jos ampuu satoja laukauksua päivässä. Yksipiippuinen huono koska metsällä tarvitaan myös hajoittavaa piippua.

    Kaiken kaikkiaan valtaosa kirjoittaa pelkkää mutua. Ymmärtämättä eroa rata-aseen ja metsäaseen välillä tai kuvion vaikutusta eivätkä tiedä edes läpäisyä.

    Meinaatko että läpäisyteho on haulikosta kiinni? Ei suinkaan käytetystä patruunasta tai supistuksesta, vaan pelkästään aseesta? Hohhoijaa että olet kujalla.

    Se on ihan sama mikä haulikko sulla on jos voit supistajilla pelata. Pääasia että se käy poskelle.

    Radial on ihan hukassa höpinöineen,


  • onko puoliautomaatti BENELLI PREMIUM PLUS SYNTEETTINEN 12/76 HAULIKKO HYVÄ

   HINTA:999

   • Voi olla hyvä rata-ase mutta ei hyvä metsäase.


   • Jos käy poskelle hyvin niin on hyvä haulikko niin metsälle kuin kiekkoradalle sekä toiminnallisiin lajeihin tietyin varauksin.


  • Linnut ja jänikset ei tiedä millä niitä ammuttiin. Itse olen sen verran hyvällä itsetunnolla varustettu että voin sanoa ostaneeni kaupan halvinta Baikal MP-27 hinta 450€ Toimii varmasti. Ei ole montaa liikkuvaa osaa. Ase on käyttöesine ja omani näyttää muutaman vuoden vanhana jo pari sotaa nähneeltä. Ikävää jos olisi enemmän aseesta maksanut uutena.

  • Kumpi on parempi metsästys käytössä lanber 12/70 vai valmet 212 12/70 ? Molemat käytettyja ja hinta melkein sama.

   • Itse omistan 212 valmetin ja vaikka metsästän ekaa vuotta ja valmet on ensimmäinen haulikkoni. Niin voin suositella valmettia


  • Sakon Tikka T3 on paras haulikko metsästykseen! Itellä ollu jo 8 vuotta. täys automaatti tietty eli paras. kannattaa ostaa.

  • Näinhän se menee autoissa ja aseissa.Mikä itsellä se maailman parhain.Toisilla romuja.Luulotauti yleisin kansantautimme johon ei lääkettä keksitty.

  • Valmet 212, 312, 412 !!!

   • Jep samaa mieltä olen että valmet on hyvä


  • Nahka ase on ainut kunnon ase.

  • Baikal, Baikal, Baikal!!!:)

  • Benelli on paras ei siitä mihinkään pääse!!

   • Baikal on paras ja pääsee mihin tahansa


  • beretta paras benellit jokeen

  • Yksikään hylsynkylvökone ei ole hyvä. Jos olisi, niitä näkyisi enemmän korkeammantason haulikkoammunta kilpailuissa.

  • Jumingtonin ja patruunaronkelit petterin ja penellin olen tavannut ym itsetyydyttäviä. Huoltoa tarvitsevat enempi kun käyttöaseet, mitä enempi laukauksia takana. Ei riitä kevyt pintaöljyputsaus.

  • Itselläni ollut Baikalin rinnakkaispiippuinen haulikko suoralla ns. englantilaisperällä jo parisenkymmentä vuotta ja en vieläkään ole siihen kyllästynyt, kevyt ja hyvin tasapainoinen kantaa, tosin nykyään puoliautomaatitkin on myös hyvin kevyitä mutta kun syksyisin kannan muitakin aseita metsässä niin on aina todella mukava ottaa kannettavaksi Baikal, sinistykset on jo kuluneet lukkorungon kohdalta ja piippuista ja ihan siitä syystä että sitä on kannettu hyvin ahkerasti metsällä, syksyisin melkeinpä joka päivä ja parhaina päivinä illoin aamuin.

   Avautuu kevyesti ja sulkeutuu napakasti ja puu-osat kestäneet halkeamatta, sadereissun jälkeen pyyhkäissyt öljyisellä rätillä niin metalli-kuin puuosat, etutukin alla kunnon vaseliinit, ihan rasvaprässin rasvaa ja mielestäni puinen etutukki ei ole siitä kärsinyt vaikka se on imenyt öljyä, useasti öljynnyt puutukit jopa moottoriöljyllä ja hyvin harvoin käytän aseöljyä ja hyvin harvoin putsaan myös piippuja. Syksyisin mets.kauden aikana en kertaakaan viitsi putsata, laiskuutta se on. Mets.kauden lopuksi putsaan piiput ja rasvat pois kyyhkynmetsästykseen.

   En kehu huippuhaulikoksi mutta sopiva työkalu minulle ja varmaan olisin tyytyväinen johonkin muuhunkin kevyeen 12/70 rinnakkaispiippuiseen. Mielestäni noihin rinnakaispiippuisiin Baikaleihin on valikoitu parempilaatuinen puu kuin päällekkäispiippuisiin.

   • Miltääe metästin aikoinaan paljon
    Yksipiippuisella,vanhalla Amerikkalaisella savuruutihaolikolla aloitin.
    Puolenkymmentä halvemmanluokan haulikkoa oli tosi käytössä,
    Viimesin tuhansia euroja maksava tohlo, jolla ei saa henkee jäniksestä,muutako jos lyömään yltää?
    Onneks siästin Baikal 27E.n,jolla on tehty lihhoo paljo ja se pitää ottaa metälle,jahka meinaa joottai saaha.
    Balalaikassa ei vikoja ja paukahtaa pakkasellai.


  • Minulla oli eka haulikko Baikal 27E ja menin vaihtamaan sen tikan haulikkoon ja perskules kun ensimmäinen jänisjahti koitti mutta koira ei saanut ajoa ja päätin että kokeilempa tikkaa kuinka se sylkee hauleja ja heikko NAKS ja mitään muuta ei tapahtunut, kymmenkunta uutta yritystä ja ei mitään, nallissa näkyi hyvin heikko nallipiikin jälki, tuskin edes kuoppaa oli syntynyt. Kyllä *itutti.

   Aseen koko lukkorunko oli täynnä jyrsinlastua niin ei ihmekään ettei jaksanut nalli napsahtaa.

  • Baikal on paras, aina lähtee lyijyt liikkeelle kun luvan antaa.
   Eikä oo sitten mikkään riistansuojeluase, seon jämpti niin.

  • Baikal. Sillä voi vaikka meloa ja ei ruostu.
   Kyllä venäläinen osaa aseita tehdä.

   • sillä raskii meloa ja ankkurina se on varmasti kaikkein parhaimmillaan, ei harmita vaikka sattuisi ankkuriköysi katkeamaan.


  • Haulikosta ammuttava läpäisy ja kuvio. uskomattoman heikkoja läpäisyjä löytyy. Kuvion oltava keskustapainotteinen eikä ainakaan keskialueella saa olla reikiä.
   Hitaalle ampujalle käy yksipiippuinenkin. Nopealle oltava kaksipiippuinen ½ suppea/täyssuppea. Rata-ase ei ole hyvä metsästysase. Tosi nopealle ampujalla voi toinen piippu olla väljempikin kuin ½ suppea.

   Itsellä BRNO Super. Luja ase ja läpäisy omaa luokkaansa. Kuvio hyvä metsästykseen, mutta perän jouduin laittamaan uusiksi.

   • Lisään tiedot BRNO Superista. Päällekkäispiippuinen 12/70 haulikko. Lukitus: Greener ja kaksois-Kersten. Ejektorit ja sivulukot.


  • Jaa, olen vuodesta -82 kantanut valtion metallitehtaan 412K välinettä lintu/jänismetällä, painaa aivan hel...i mutta käy hyvin treenistä. Tätä halkoa ei koskaan ole puhdistettu, amuttu 100 tuhatta paukkua......kyllä aivan oikein 100 tuhatta, ammuskelin 10-vuotta trappia harrastuksena ja myös kilpailuja, n. 10 tuh vuodessa. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia. Nykyään ammun kyllä kiekkoja Perazzin MX8:lla. Benellit on mielestäni nykyhaulikoista hyviä jos nyt sattuu tykätä puolareista.

   • mahvo metsämiehellä luja valametti ja kovat jutut.
    Itse aseitten parissa liki 30vuotta tuhrannu ja joka ikinen yliarvostettu romurauta valmet/tikka 412s joka käsissäni kaynyt on välystä löytynyt ja ei tosiaankaa oo ammuttu ku n.5000-15000laukausta.
    Se siitä saantonniin laukaus määristä.


   • hohhoijaa kirjoitti:

    mahvo metsämiehellä luja valametti ja kovat jutut.
    Itse aseitten parissa liki 30vuotta tuhrannu ja joka ikinen yliarvostettu romurauta valmet/tikka 412s joka käsissäni kaynyt on välystä löytynyt ja ei tosiaankaa oo ammuttu ku n.5000-15000laukausta.
    Se siitä saantonniin laukaus määristä.

    Ketä luulet kiinnostavan kun vastaat kaksi ja puoli vuotta vanhaan juttuun?


   • Mitäpä luulet? hehehehe..


  • Ostin kerran muutamalla kympillä (mk aikaan) rinnakkaispiippuisen 12 kal käytetyn haulikon, merkkiä en muista mutta niin oli piipun lukitus väljä että lotisi kädessä ja tukkiakin oli vuoltu puukolla kevennysmielessä vaan ammuin sillä eniten lintuja kun millään muulla aseella siihen mennessä. Naapuri nauroi kun näki aseen, sillä joku hemmetin kallis italialainen. Vaan eipä nauranut kun ensimmäinen vesilinnun mehtästyspäivä oli ohi, mulla 10 heinosta (samoilta jalansijoilta ammuttuna, yhellä laakilla putosi kaksi), sillä yksi telkkä, minun sekin ampuma kun aattelin että se jääpi muuten ihan ilman lintua. Kahteli niitä heinosia vaiti ja vakavana ja kysyi sitten myytkö aseen? Myin ja ostin Tikka rihlakon 12/222. Sillä kirjoitan että ei se ole aseesta kiinni vaan mehtästäjästä, saalista voipi saada ja saa melkein millaisella ja kuntoisella haulikolla tahansa, kunhan se vain kasassa pysyy ja laukeaa kun liipasinta painaa. Eikähän se ase sitä lintua pudota vaan haulit, silläpä kannattaakin ottaa ampumalla selvää mikä haulikonpatruuna ja haulikoko on käynniltään paras..

  • Kolme viikkoa sitten ostettu Benelli M1 super 12/76, piipun ulkopinta, tähtäyskisko ja erityisesti näiden liitoskohdat punastelevat ruosteesta.
   Aseen myyneestä Green Trailista kehotettiin ottamaan yhteyttä maahantuoja Louhisolaan, koska heille on tullut toinenkin samanmoinen reklamaatio.

   Aseita minulla on ollut 52 vuoden ajan ja tällaista ilmiötä en ole koskaan nähnyt. Uutta Benelli olen kohdellut samoin kuin muitakin asettaminen. Jännityksellä odota soittoa maahantuojalle.

   Surkeaa on, jos Benelli ei voi viedä kosteaan metsään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13784
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   5754
  3. Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmast
   Maailman menoa
   100
   1376
  4. Miksi ei ole korona-ahdistusta?

   Mietin asiaa mutta en saa sitä päälle millään. Katselen kaupassa maski päällä olevia ihmisiä, lehtien lööppejä koronasta joka puolella, tartuntojen mä
   Maailman menoa
   72
   1250