Oikean rodun valinta

mietinvaan

Mitä koirarotua suosittelete minulle?
Alustavasti mietin eri koirarotuja jotka voisivat sopia minulle. Kokemusta koirista ei juurikaan ole, koiraa ei ole ollut aikaisemmin. Kokemusta lähinnä kissoista, niitä minulla on ollut aina. Toisten koiria olen joitakin kertoja ulkoiluttanut (mm. sekarotuisia, ajokoiraa, tiibetinspanielia ja cockerspanielia. Eri rotuja olen jonkun verran jo katsonut mutta en viitsisi noihin kaikkiin lukuisiin rotuihin paneutua sen tarkemmin, joten kysyn täällä ehdotuksia niistä roduista joista kannattaa ottaa tarkemmin selvää.


Tämän tyyppistä koiraa etsin:

*Ensimmäiseksi koiraksi sopiva (lempeä luonteinen, helpohko kouluttaa jne.)
*Harrastuksia, joita voisin kuvitella harrastavani koiran kanssa: toko, agility, koiranäyttelyt, uiminen, lenkkeily
*Esimerkki harrastus, joka ei kiinnosta: metsästys
*Haluaisin koiran tulevan toimeen toisten koirien, ihmisten ja kissojen kanssa
(todennäköisesti viettäisimme viikottain jonkin verran aikaa asunnossa, jossa on kaksi kissaa, kissat varmaan pelkäisivät agressiivista, paimentavaa, kovin vilkasta, kovasti haukkuvaa koiraa)
*Ulkonäöllisesti miellyttää: mm. pitkäkarvainen collie, shetlanninlammaskoira, japaninpystykorva, kultainennoutaja (niin paljon kuin sillä ikinä onkaan merkitystä)
*Koiran koko: Pieni, keskikokoinen tai suuri. Ei mielellään kääpiökoira eikä jättiläinen.
*Turkki: Ei mielellään kovin aikaa vievä. Valmis olen kyllä suihkuttamaan, harjaamaan välillä tms. Turkkia voisi olla jonkin verran tai vähän enemmänkin.
*Sopii yksinasuvalle (tällä hetkellä asun yksin)
*Soveltuu keskikokoiseen kerrostaloasuntoon eli ei olisi kova haukkumaan, eikä tarvitse kovin suurta tilaa. Lisäksi pitäisi päästä rappuset kulkemaan alas tai sen kokoinen että jaksan kantaa. Talossani ei ole hissiä.

Kiitos niille jotka jaksavat lukea ja auttaa :) Tiedän kyllä että koiran koulutuksella on merkitystä siihen millainen koirasta lopulta tulee, mutta koiraroduissa on myös eroa.

1

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pek@

      Ensimmäinen koira kannattaa tosiaan valita huolella. Sanoit jotakin ettet jaksa selata kirjoja..? Kyllä suosittelen selaamaan, vaikka sitten tällä lapsiperiaatteella: jos on kivan näköinen koira lue tiedot ja mieti itsellesi sopivia vaihtoehtoja näin. Kannattaa myös ottaa yhteyttä kasvattajiin ja mennä koiranäyttelyihin tutustumaan.

      Kerran tuli tv:stä ohjelma jossa sanottiin että collie narttu on hyvä ensimmäinen koira. En allekirjoita, mutta jos rodusta tykkää niin miksi ei.. Suosittelisin kuitenkin ainakin aloittamaan tutkinnan roduista joista sinulla tietoa jo on.

      Lempeästä ja helpostikoulutettavasta sekä vähän haukkuvasta koirasta tulee mieleen labradorinnoutaja. Tietysti se ei syliin mahdu, joten cockerspaniel on listalla seuraava.

      Koiran sosiaalistaminen on omistajan tehtävä, ja se on hyvä aloittaa jo pentuna. Rodut ovat tietysti erilaisia sosiaalisuuden suhteen, mutta omistaja pystyy siihen vaikuttamaan.

      Mitähän vielä.. Itse sinun tulee ottaa selvää, mikä rotu sopii sinulle parhaiten. Kukaan ei päätä sitä puolestasi, ja ensimmäisen koiran hankkimiseen voi mennä aikaa. Itselläni kului vuosia että parasystävä löytyi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe