emme kestä poikiamme

2p+1t

Alan kohta vihata kahta poikaamme. Miestänikin ärsyttää jo pelkästään heidän naaman näkeminen. Selkäänkään ei saa antaa niin antaa pentujen hyppiä silmille ja rikkoa paikkoja. Joka ilta mietin että huomenna teen jotain mukavaa heidän kanssa. Mutta heti aamusta olen jo niin vitt..ntunut että ei todellakaan kiinnosta tehdä niitten kanssa yhtään mitään. Mitään lelujakaan en heille osta kun rikkovat jokaisen lelun. Ja asiaahan tietysti auttaa se että heidän mummo ostaa samantien uusia leluja korvatakseen rikki menneet. Joka ikinen kerta kun hajottavat niin mummo kiikuttaa uudet.
Itse olen ollut KAMALA lapsi. Riehuin, raivosin, pilkkasin vanjempiani. Mutta onneksi sain risusta ja remmistä ja kunnolla tukkapöllyä. Koskaan en ajatellut että miksi saan vaikka risusta, koska tiesin että totta hel.etissä saan kerta en osaa käyttäytyä. Ja kyllä se autto!!
Mikä tässä auttaa, ei mikään. Ei kenenkään pinna tällasta kestä. Monesti "vitsailemme" itsemme tappamisesta mieheni kanssa.
Sitten vielä yhden vauvan omaava kaverini jaksaa marista miten vaikeaa on vauvan kanssa.
Meillä on myös tytär, häntä rakastamme yli kaiken. Valitettavasti samanlaisia hellyyden ja rakkauden tunteita ei ole pojillemme. Kyllä rakastamme poikiammekin mutta... En vain kestä niitä enää.
Nyt pitää mennä kun verhotanko on revitty lattialle

30

993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Remmiä kakaroille

      Minkä ikäsiä noi jätkät ovat? Itse olen saanut sekä risua että remmiä, ja onpa aikoinaan faija jopa raivoissaan repinyt multa päälläni olevan paidan rikki.

      Kyllä kannatan jätkille kaapin paikan näyttämistä niinkuin koirallekin on tehtävä selväksi miten ollaan.

      Jos olisin jäänyt silmillehyppijäksi olisin päätynyt katuojaan, olemaan koulutuksetta, päätynyt väärään kaveripiiriin ym.

      Täysin rappiolla saattaisin olla.

      Kotona tehtiin asiat selviksi ja nyt kuuttakymppiä lähenevänä ukkona voin todeta että elämäni olen ollut menestynyt.

      "Joka kuritta kasvaa se kunniatta kuolee"

      • isäminäkin

        Koiria ja lapsia verrataan keskenään? HUH HUH. Sulla ei ilmeisesti ole omia lapsia? tai jos on, niin ovat varmaan olleet pieninä ruhjeille "koulutettuja".


      • osuva vertaus
        isäminäkin kirjoitti:

        Koiria ja lapsia verrataan keskenään? HUH HUH. Sulla ei ilmeisesti ole omia lapsia? tai jos on, niin ovat varmaan olleet pieninä ruhjeille "koulutettuja".

        Mikä siinä vertauksessa niin kamalaa on? Koira ei saa tehdä kaikkea mitä se haluaa ja sama pätee lapseen.

        Koira ja lapsi oppivat myös käyttäytymään toivotulla tavalla täsmälleen saman logiikan mukaisesti.


      • asian ytimeen
        osuva vertaus kirjoitti:

        Mikä siinä vertauksessa niin kamalaa on? Koira ei saa tehdä kaikkea mitä se haluaa ja sama pätee lapseen.

        Koira ja lapsi oppivat myös käyttäytymään toivotulla tavalla täsmälleen saman logiikan mukaisesti.

        Osuva vertaus!

        Täysin samaa mieltä, olen tuon joskus sanonut jollekin äidille ja joutunut perustelemaan, koiralle ei on ei ja hyvää käytöstä kehumalla tuetaan ja sitäpaitsi koiraakaan ei saa tottelemaan lyömällä esim. hihnalla, se aihuttaa vaan käytöshäiriöitä muissa tilanteissa ja näin käy lapsellekin, jos ruumiillisesti kuritettaisin. On konsteja, jotka tehoavat ja niistä ei vain voi luistaa koskaan, laiskoilla vanhemmilla on kurittomia kakaroita.


    • Nyt.

      Rohkeasti perheneuvolaan mars mars. Sieltä saa apua.

    • 16v

      teillä pienet murheet...ite varastin isältä auton 3 kaverin kanssa oltii aika kännisssä ja kaveri sano että lähetään keskustaa no ajettiiin autolla keskustaa...no mentii johonki parkkihallille vetämässä röökii ja pari bisseä mut sitte joku akka näki meidän ja soittti poliiseille koska tiesi että oltiin allaikäisiä lähettiin äkkiä pois just ku päästiin niin poliisit oli sivulla painoin kaasua vitun paljon ja pääsin 300m ja suoraan liikennevaloihin kaikki puhalsi yli 1.90promilea-.- seuraukset: ajokortti viivästyy 1v,rikosrekisteri,sossumerkintä,sakot,virkavallan vastustaminen,isältä turpaaa...

      • 14+8

        No opitko jotain kun sait "isältä turpaan"? Kun nykyään pitää päätä silittää...


    • helpfulgirl

      Suljettakoon fyysinen kuritus nyt alkujaan pois. Nimittäin valitettavan monella ihmisellä on vanhanaikainen käsitys, "mitä enemmän huutoa ja lyöntejä, sitä tehokkaampaa". Itseasiassa lapsi ottaa hyvin paljon vanhemmistaan mallia, eikä lasten huutoa täten voi lopettaa karjumalla itse takaisin, saati sitten itkupotkuraivareita avokämmenellä lyöden.

      Vaikea sanoa, kun ei tiedä minkä ikäisiä pojat ovat, mutta..

      Jos heillä on lempi leluja, pelikonsoleita yms. voit hyödyntää niitä hyvin. Jolleivät pojat kunnioita omia tai kodin tavaroita, keräätkää kaikki (jäljellä olevat/mistä pitävät) lelut yhteen pussiin ja kertokaa, että joka päivä kun he ovat olleet kiltisti he saavat yhden tärkeimmistä tavaroistaan takaisin. Näin pojat oppivat kunnioittamaan omaisuuttaan ja perheen tavaroita.

      • Tämä on totuus

        Totuus on se, että lapsia pitää joskus hiukan kurittaa fyysisestikkin. Pelkällä puhumisella ihmislapsi ei yksinkertaisesti opi kunnioittamaan niitä (esim. vanhempiaan) joiden hänen pitäisi, ihminen vain on sellainen jostain syystä.

        Totta kai lapsi (kuten myös aikuinenkin) rikkoo sääntöjä jatkuvasti jos tietää, että hän ei saa mitään oikeaa rangaistusta siitä. Tervejärkisen aikuisen (eli ei mitään vapaan kasvatuksen tuotoksia) tosin pitäisi oppia jo pelkällä nuhtelulla mutta lapsi on lapsi eikä ole vielä kunnolla kehittynyt.

        " Jos heillä on lempi leluja, pelikonsoleita yms. voit hyödyntää niitä hyvin. Jolleivät pojat kunnioita omia tai kodin tavaroita, keräätkää kaikki (jäljellä olevat/mistä pitävät) lelut yhteen pussiin ja kertokaa, että joka päivä kun he ovat olleet kiltisti he saavat yhden tärkeimmistä tavaroistaan takaisin. Näin pojat oppivat kunnioittamaan omaisuuttaan ja perheen tavaroita "

        Ei, ei ja ei. Vuosien kokemuksesta tiedän, että tuo ei yksinkertaisesti toimi niin kuin pitäisi vaan ainoastaan pahentaa asiaa. Lapset alkavat takuulla riehua ja huutaa vieläkin enemmän jos heiltä viedään kaikki viihdyke pois. Ei auta, vaikka he saisivat "viihdykkeensä" takaisin kunhan ovat kiltisti. He todennäköisesti oppivat sellaisen taktiikan, että he ovat aikansa kiltisti ja saavat sen jälkeen tavaransa takaisin mutta jossain vaiheessa alkavat taas rikkoa sääntöjä ja tämä vain jatkuu.

        Jos "viihdyke" viedään heiltä lopullisesti pois niin silloin alkaa pitkäkestoinen "taistelu", ja s on totuus.


    • mama from hell

      Siinä vanhempien aatelia :( Kun lapset eivät ole hiljaisia ja paikoillaan -rakkaus lentää ikkunasta! Onko teillä vanhemmuus noin kertakaikkisen hukassa? Lapsia pitää kasvattaa ja esim lelujen rikkominen pitää kieltää ja ottaa ne pois jos ne hajoteaan.Jäähypenkit,kieltäminen ja keskustelu KANNUSTAMINEN -siinä maalaisjärkeä.Sääntöjen laatiminen ja johdonmukaisuus ja pienet palkkiot -siinä se miten veronmaksajia kasvatetaan.

    • tired2

      meillä sama homma, poika kohta 9v, ja saa välillä kunnon raivareita. on ollut sijaisperheessäkin pari kk niiden takia. meillä on myös pieni tyttö, jota rakastamme yli kaiken, mutta tämä meidän poika saa meidät niin väsyneiksi, ja olen alkanut pikkuhiljaa vihaamaan häntä. muuten voisin kyllä antaa hänet sijaisperheen huomaan, mutta en uskalla koska se kostautuu myöhemmin, jos lapsia tehdään niin ne on tarkoitettu vanhempien kasvatettaviksi. pakko siis vaan kärsiä. kai se sitten palkitsee kun täältä lähetään.

      • ....................

        Oletko miettinyt, että ehkä poika vaistoaa teidän suosivan ja rakastavan enemmän tytärtänne?! Mitä jos opettelisitte kohtelemaan niitä poikia yhtä tasapuolisesti kuin tyttöjäkin ja kyllä niitä rangaistuskeinoja on pojillekin muutakin kuin väkivalta. Lelut vaan pois vähäksi aikaa ja saa lelun takaisin kun on kiltti. Mummo kuriin myös. Ehkä tuollaiseen mummoonkin pitäisi ottaa vähän etäisyyttä, tekee vain hallaa. Itsestä se on kiinni minkälaisen elämän itselleen tekee.


      • Nelän pojan äiti

        Siis ei hel*vetti... Poikien piräisi siis käsityksesi mukaan olla pikku neitejä jo syntymästään ...? Antakaa hyvät ihmiset poikien olla poikia ja älkää aina olko vertaamassa stereotyyppiseen tyttöön. On tottakai eri asia kieltää ja kasvattaa, mutta tuo poikaviha saa neljän pojan äidissä tunteet pintaan.


    • diipadaj

      ei koiraa ja lasta voi verrata. koira on tietysti ihanampi

      • Makuasioita

        Voi verrata. Koirat on likaisempia kuin lapset. Lapset on helpompi pestä. Lapset eivät nuole peffaansa ja sen jälkeen sormiasi juuri kun olet käymässä syömään. :D


    • mutsi4

      Minkä ihmeen takia sinä et laita kuria ja rajoja lapsillesi????? Olet tiukkana ja komennat ja jos eivät tottele niin huoneeseensa arestiin fyysinen kontakti ei ole hyvä esim tukkapölly ja luunapit se on pahoinpiteyä lain mukaan

      • Hohhoijakaaa

        "Olet tiukkana ja komennat ja jos eivät tottele niin huoneeseensa arestiin fyysinen kontakti ei ole hyvä esim tukkapölly ja luunapit se on pahoinpiteyä lain mukaan "

        Tuon vuoksi monet vanhemmat ovat siirtyneet vapaakasvatuksen puoleen, kun eivät enää saa tehdä mitään kun pelkäävät että seuraavaksi on lastensuojeluviranomaiset oven takana. Ois ihan oikeesti hyväksi että ne lastensuojeluviranomaiset kävisivät sitten jokaisessa lapsiperheessä erikseen selostamassa, mitä vanhemmat todella saavat tehdä ja mitä ei kuin jättää ne lasten vanhemmat epätietoisuuden varaan siitä asiasta.

        Lisäksi kun joku ulkopuolinen taho komentaa tuolla pihoilla jonkun toisen lasta kunnei sen vanhemmat mitään komentele niin sitten niillä vanhemmilla on kuitenkin energiaa mennä haukkumaan se komenteleva ulkopuolinen taho lyttyy kun sen saman energiamäärän olisi voinut käyttää vaik sen lapsensa komenteluun. Jonkun ulkopuolisen tulee vain joskus puuttua toisten lasten komenteluu, kunnei siihen lasten omista vanhemmista kerran ole ja se on täysin turhamaista että menee sen lapsen vanhemmille sanomaan kunnei sellainen kuitenkaan saa mitään aikaiseksi tai järkeä puhutuksi omalle lapselleen, kun ei heidän lapsi mitään pahaa koskaan tee tai häiritse muita asukkaita!


      • 16+3

        Miten luulet rohkeamman lapsen kunnioittavan pelkkä uhkausta? jossain vaiheessa pitäisi olla sitä oikeaakin uhkaa sen "tiukkuuden" pohjaksi. Ymmärrä vanhemmille lapsille koskevan jos ottaa ylellisyystavaroita pois, kuten kanny, läppäri jne. entä ihan nuorille?


    • Hohhoijakkaaa

      Tuo on juuri sitä mistä tein aloituksenkin. Vanhemmilla on jokin pakkomielle hankkia aina lapsia, koska se on jokin hiton oikeus heistä olla vanhempi. Lapsien hankkiminen ei ole mikään velvoite vaan velvoite on ymmärtää että siitä lapsesta on otettava kasvatuksellinen vastuu ja asettaa lapsille kuria ja järjestystä. Lapselle tulee osata asettaa tiukat rajat. Lasta hankkiessa ei näköjään tulla ajattelemaan alapäätänsä pitemmälle, jos rumasti voisin asian ilmaista. Kaikista aikuisista ei ole lasten vanhemmaksi...ikävä kyllä se on tosiasia!

      Ymmärtäisin paremmin nuo sinun hermojen menettämiset, jos teillä olisi lemmikkinä kissoja. Niille nyt ei kamalan paljon mitään rajoituksia voi asettaa.

      Kokoa itsesi ja sano pojille että sinä määräät!!

    • ei noin

      Luulen, että tarvitsette apua kasvatuksessa miehenne kanssa. Lapsenne ovat teidän kasvatuksenne tulos ja näyttää siltä, että ette tiedä miten kasvattaa. Fyysinen kuritus ei ole ratkaisu vaan aiheuttaa enemmän haittaa! Minua kuritettiin lapsena fyysesti ja voin muuten sanoa, että ei se mitään auttanut - tein samat temput silti ja tiesin, että piskaa saan.

      Parempiakin keinoja on jos keskustelu ei auta. Esim. tässä tapauksessa jos mummo tuo uusia leluja särjettyjen tilalle eikä auta mummolle asiasta sanominen ja kieltäminen niin teidän tehtävänne on ottaa uudet lelut haltuun/panttiin kunnes käytös paranee eikä tahalleen leluja rikota jne. Eli käyttäkää keinoja millä on lapselle merkitystä (voi vaihdella lapsittain). Esim. meillä esim. huonon käytöksen johdosta johon ei puhe edes auta, niin tulee vaikka video/peli kielto tai vastaavaa. Lapselle se on tarpeeksi iso motivaatio käyttäytyä kauniisti ja ottaa muutkin ihmiset huomioon.

      • rauhallisuutta

        Hyviä vinkkejä tällä palstalla, mutta sen verran haluan vielä mielipiteelläni kertoa, että tuo fyysinenkuritus ei todellakaan auta. Lapsi oppii sietämään, jos tuota jatkuu usein ja näin ollen helposti käy noissa tilanteissa, että turvaudutaan turhiinkin rankaisemisiin ihan vaan varmuuden vuoksi. Ei siis kannata edes ja kiihtynyt vanhempihan ei pysty itsekään kontrolloimaan omaa käytöstään. Neuvoisin laskemaan 10:een ja hengitellen syvään hetken ja vasta sen jälkeen sanallisesti tehdä lapselle selväksi ettei noin saa tehdä. Ihmettelen muutenkin tänäpäivänä, että lasten kurinpito on mennyt siihen, että kiivastunut äiti tai isä yrittää huutamalla saada kaiken loppumaan, eihän sellaista edes lapsi kunnioita saati sitten aikuiset.


    • äiti44.

      Kyllä minä olen sitä mieltä, että se turvautuu fyysiseen kuritukseen, joka ei sanallisesti pärjää. Kyllä se suurin syy lapsien kurittomuuteen johtuu vanhemmista, jotka eivät osaa rajoittaa lapsen vauhtia.

    • Keskustelu on poikaa

      Ala miettiä ääneen lasten huostaanottoa. Keskustele siitä poikien kanssa ja kysy, haluavatko he samaan paikkaan vai erilkseen. Sano, että koska et osaa heitä kasvattaa niin että heistä tulisi kunnon ihmisiä, on ruvettava etsimään heille uutta kotia.
      Kerro, että on ihmisiä. joilla ei ole oikeaa tapaa kasvattaa kilttejä poikia, vaan heistä tulee hurjimuksia ja liikaa riehuvia, ja se on kaikille pahaksi. kerro, että sinä joudut selittämään lastensuojeluviranomaisille, muksi lapsesi ovat niin villejä ja pyydä heitä auttamaan. Mistä se villiintyminen voisi johtua? Sanokaapa pojat.

      • 5+10

        Ja romutat oman kunnioituksesi lasten silmissä lopullisesti. Sen jälkeen lapset tottelevat sinua ainoastaan säälistä/pelosta. Sitäkö haluat? Kuulostat uhrifeministiltä.


    • 2p+1t

      Olenko minä tällaisen ketjun joskus aloittanut? Mitähän tällä välin on tapahtunut, koska nykyään pojat käyttäytyy todella hyvin. Ainoastaan vähän pitää "esittää" jos vieraita tulee. Tekevät myös pieniä kotitöitä. Muutenkin kaikilla on mukavaa yhdessä. Leluja kyllä rikkovat edelleen, mutta itse en heille mitään leluja ikinä ostakkaan, ennen kun oppivat olemaan rikkomatta. Pikkusiskoaankin rakastavat yli kaiken. Kaikenlaista sitä onkin tullut kirjoiteltua, enää ei tunnu edes että olisi itseni kirjoittama koko teksti. Kamalaa.

      • anaconda 3

        luin loput vasta jälkeenpäin..anteeksi kirjoitukseni.. hyvä että yhteiset sävelet löytyivät =)
        voimia ja hyvää syksyä :)


    • aikkuli1

      Kaikista parasta on tehdä lapsen kanssa aktiivisesti jotain, esim uiminen, pyöräily, isomman lapsen kannsa lenkkeily, ihan mikä tahansa mukava, mistä lapsi pitää. Kotinurkista ulos ja liikkumaan. Jos lapsi riehuu sisällä, niin sehän vaan kertoo, että energiaa on mitä pitää päästä kuluttamaan. Sateella keilaaminen on kivaa vaihtelua, jos ei huvita olla ulkona. Talvella tietty hiihto ja luistelu. Vaatii vanhemmalta paljon aktiivisuutta, mutta niin saa paremman välin lapseen.

    • anaconda-3

      kuuleppas nyt. ota peili käteen ja etsiu syyllistä sieltä. ala tekemään poikien kanssa jotain kivaa kaksi kolme kertaa viikossa. saat heidät tuntemaan itsensä myös tärkeiksi.karmeeta että äiti ja isä jotka pitäs olla lapselle tuki ja turva,ovatkin vihollisleirissä siskon kanssa?? jonkun ammattiauttajan puheille kannattas mennä. ei ole normaalia tollalailla kirjoittaa omista lapsista.. lapsi kun turhautuu,alkaa tekemään tuhojaan. meillä on oltu 2 pv sisällä kun sataa kaatamalla, ja sen näkee käytöksessäkin. tietty uimahalli olis kiva tms. taidankin huomenna mennä.sitten yksi asia,se säännöllisyys.lapsi kun tottuu että asiat tapahtuu aina samaan aikaan,samana päivänä,luo turvaa ja lapsen käytöskin rauhoittuu.

    • Äiti 2

      Lue kirja nimeltä Tulistuva lapsi, siinä on uusi ja yksinkertainen menetelmä, miten toimitaan hankalien lasten kanssa, kun mikään ei tehoa. Auttaa todella, kokemusta on!

    • vaikeuksista eroon

      Muistan kun omamme saivat raivonpuuskia ollessaan pieniä. Kaappasin heidät syliini (siis alle 10 vuotiaina) ja itse voimakkaampana, isompana ja vanhempana vangitsin heidän kätensä etteivät päässeet vahingoittamaan. Jalat saivat heilua, sekin loppui kun huomasivat ettei siitä ollut mitään hyötyä.

      Siinä sitten oltiin halauksessa joko seisaaltaan tai kiikkutuolissa, niin kauan kunnes rauhoittui. Jutustelin rauhallisesti niitä näitä. Annoin lapsen fyysisesti tuntea että riehumalla ei saa mitään hyvää aikaiseksi. Näytin tietäväni että hänellä oli sisällään jotain mikä oli pakko purkaa ja että osallistuin siihen fyysisesti.

      En olisi kyennyt tuohon heidän kasvettuaan ja tullessaan voimakkaimmiksi kuin itse olin.

      Nuo energiapurkaukset johdettiin sitten juoksuun, hiihtoon, pallopeleihin, musiikkitunteihin jne jotka toimivat erittäin hyvinä "ukkosen johdattimina".

      Heidän kasvettuaan, kohtaukset harvenivat kunnes osasivat itse hallita ne ja suunnata energiansa itselle parempaan. (Urheilu ja musiikki)

      Jokainen lapsi on oma yksilönsä, tämä ei ehkä toimi muille - se oli vain oma kokemuksemme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe