MITÄS TEHDÄ???

eikestäkohtaenääää

ostin koiran pari viikkoa sitten (labbis-sakemanni) narttu vähän päälle vuoden ikänen...joka kerta kun lähetään lenkille se saa kauheettoman hullun kohtauksen,menee edes takas narussa (nopeesti juoksee) hyppii välillä minua kohden ja näykkäsee käsivarresta! ja se rupee jo sattumaan!!lähti kädestä jo nahkaa jne...rupesi pelottaan..olen koittanu siinä olla huomioimatta sit'ä (käännän selän sille) ei auta...olen koittanut että sanon ei! ei todellakaan auta.. tiedän sen että koiralla on energianpuutetta mutta en ole koskaan tuollaista koiraa tavannut...rupee menee kärsivällisyys pian kun ei oo mitään tehtävissä ja rupeeen jo pelkään koko koiraa..eli onko jollain vastaavaa tilannetta???tai tiedättekö mitä siinä sitten pitäisi tehdä...molemmat käsivarret jo ihan mustelmilla.. :((((

9

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aatsi172

      Opeta seuraamista makupalalla jo sisällä.Ja kun otat hihnan sisällä ja jos riehuminen alkaa jo siinä jätä huomioimatta ja mene vaikka sohvalle istumaan.Saattaa vaatia ääretöntä kärsivällisyyttä ja aikaa mutta liikut vaihe vaiheelta.Aina kun koirasi saa helpulit pysähdyt ja toiminta alkaa alusta.Toimit vasta sitten kun koira on rauhallinen.Ja kaikessa muussakin,huomioit ja palkitset vain, kun koira on rauhallisessa mielentilassa.Vältä kaikkea mikä aktivoi koiraa liikaa.Voi olla helpommin sanottu kun tehty varsinkin kun koira on jo noinkin vanha ja ilmeisesti kouluttamaton.Perustottelevaisuutta ja koulutuskentille,jossa kokeneet koiraihmiset voivat neuvoa sinua.

    • Tsemppiä :)

      Koirasi vaistoo että sä pelkäät sitä. Sun pitää osottaa sille kuka määrää.Tee justiin noin kun "aatsi" kirjottaa, hyvin neuvottu. Sun kannattaa kattoo telkkarista noita koiran opetus ohjelmia. KOira kuiskaaja on tosi hyvä sekä se missä se teresa opettaa käsittelemään koiraa. Yleensä se vika ei ole siinä koirassa, vaan tietämättömässä omistajassa.

    • hopi hopi

      Teillä on paha johtajuus ongelma jo heti alussa, ei hyvä! Kaikki neuvot ovat varmasti hyviä, mutta suosittelisin nyt ottamaan yhteyttä koirakouluun! Sieltä perus jutut haltuun, koiria kun on yhtä paljon erillaisia kuin meitä ihmisiäkin! Saat ammattiapua ja pienellä vaivalla varmasti löydet edullisen paikankin, joten kyselyjä menemään ja koulutukseen koiran kanssa, saa samalla harrastuksen!

    • eikestä...

      joo mutta itse keneltä kyseisen koiran ostin,ei sitten aatellut tämä ihminen kertoa että sillä on tällänen ongelma..kertoi vaan että vetää hihnassa...kädet on jo niin mustelmilla että en uskalla mennä pian ton kaa mihinkääään!!!!

    • Jepanre

      Jopa täysin koulutettu koira voi alkaa testaamaan jos sen kanssa ei tehdä päivittäin töitä ja ''virkistetä'' muistia. Voithan kokeilla toki kosketuskeppiä tai vedonestopantaa?
      Koirakoulukin vois olla aika pop :P

      http://www.koirakouluvisio.com/tuotteet.html?id=5/23
      http://www.petnap.fi/vedonestokuonopannat-c-16_56.html

      Nuo nyt alkuun ainakin voi auttaa. Ja toki kotona työstää seuraamista, istu, maahan, paikka jne. Click click naksutin ;)

    • luomuhurtta

      kuonopanta ja hihoihin etikkaa. Kerran kun näykkäisee, niin siihen loppuu, ainakin meillä ja naapurissa loppui ranteiden näykkiminen eikä etikassa uitettu hihnakaan maistunut. Kuonopannalla on helppo hallita vahvakin koira. Myös ihan alkuvaiheessa, elli muu auta, niin siöllä ensin kuonokoppa, joka on eri asia kui kuonopanta, niin kuonokoppa päähän ja soitten hihna kaulaan.

    • ei koirakuiskaaja

      aivan yleistä käytöstä murrosikäiselle koiralle. meillä oli samallainen. myös monella muulla. meni ajanmyötä ohi. toki kiellettiin, yrittää olla huomioimatta. kävellessä pysähdyttiin ja kiellettiin. oppi ajan myötä. nykyään todella hyvätapainen koira. puoliksi saksanpaimenkoira.

      • jämäkyyttä peliin

        Hyvä 'ei koirakuiskaaja'

        Ja sitten aloittajalle sanoisin, että koiraa pitää nyt käskeä kunnolla (jämäkästi) ja kieltää riehuminen hihnassa kokonaan. Pysähdyt ja otat koiran viereen, hihna lyhyelle tai pannasta kiinni kunnes rauhoittuu. Sitten jatkat kävelyä. Pelkääminen tekee asian pahemmaksi.
        Itse asiassa opetat koiran kulkemaan vieressä aivan ensiksi, sitten kun osaa, voi kulkea pidemmällä hihnassa. Pissiessä päästät tietysti pidemmälle. Näin koira ei pääse riehaantumaan.


    • Taivastelija

      Ja eipä taida koirallasi olla energianpuutetta, vaan turhautunutta energiaa. Lenkille lähteminen riehaannuttaa sen täysin. Käytöksen syy poistetaan sillä, että koiralle tarjotaan enempi liikuntaa ja aktiviteetteja. Riehuleikit koiran kanssa eivät sovi, vaan kehittelet ulkona vaikka noutoa, lumijuoksua, palloleikkejä, sisällä nenätöitä ja tottelevaisuuskoulutusta joka päivä. Koirasi käytös tulee kyllä kuntoon, kun otat homman haltuun. Edellä hyviä ohjeita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe