Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tietotekniikka TTY

Utelias Abi

Olen ajatellut hakea opiskelemaan tietotekniikkaa tampereelle.

Olisi kiinnostavaa saada tietää alasta ja koulusta yleisesti enemmän, osaisiko joku kertoa?
Työllistyminen?
Työnkuva?
Miten pärjään opinnoissa jos minulla ei ole minkäänlaista kokemusta ohjelmoinnista, motivaatiota tosin löytyy senkin edestä.

4

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • d90f8

      mitä oon ymmärtäny nii siitä lähdetään että porukka on ihan perus lukiolaisia elikkäs mitään ohjelmointitaitoja ei edellytetä. sen takia on se koulu että siellä sitte opitahan

    • datajätkä

      Työllistyminen: tällä hetkellä heikkoa, ellei omaa jotain erityisosaamista esim php:stä. Eli jos olet sellainen että osaat vähän kaikesta niin et luultavasti ainakaan helpolla pääse töihin koska näitä valmsituu aika paljon.


      Valmistuneiden työnimikkeitä: (kopsattu suoraan TTY:n sivulta)

      3D koordinaattori
      Toimitusjohtaja
      IT-konsultti
      Tutkija
      Käytettävyysasiantuntija
      Integraatioarkkitehti
      Järjestelmäasiantuntija
      Koulutusasiantuntija
      Ohjelmistoasiantuntija
      Sovellusinsinööri
      Tietoliikenneasiantuntija
      Teknologiapäällikkö

    • lapsijohtaja

      Tietotekniikka on sellainen ala, jossa on vain taivas rajana, mutta omaa aktiivisuutta tarvitaan! Ei siis voi tuudittautua sen varaan, että suorittaa vaaditut kurssit ja tekee annetut tehtävät, saa todistuksen ja pääsee sillä töihin.

      Kannattaa etsiä tietotekniikan sisältä
      joku oma juttu, jossa haluaa tulla todella hyväksi. Seuraa omaa kiinnostustasi, äläkä mieti sitä millä aloille väitetään olevan töitä ja millä ei. Kukaan ei tiedä, miten työmarkkinat tulevaisuudessa muuttuvat. 10-15 v. sitten naureskeltiin tyypeille, jotka halusivat tehdä omia videopelejä. Nyt monet, jotka uskoivat omaan juttuunsa, ansaitsevat todella hyvin tietokonegrafiikan ja peliohjelmoinnin parissa.

      Työllisyystilanne on ihan hyvä, mutta tietysti ala on sellainen, jolla tilanteet muuttuvat välillä nopeastikin. Keskipalkka taitaa pyöriä jossain 4500 e/kk paikkeilla. Yksilölliset erot tietysti ovat suuria. Jotkut vähemmän menestyneet voivat tehdä suurinpiirtein datanomin tai merkonomin töitä 2000e palkalla, joku toinen taas nostaa omasta firmasta puoli miljoonaa vuodessa. Jos todella haluaa menestyä, niin pitää vain rohkeasti hakea omat kiinnostuksen kohteet, ja lähteä kehittämään itseään myös opiskelujen ulkopuolella.

      • Laaja on ala

        Kannattaa ihan oman mielenterveydenkin kannalta tosiaan katsella sitä omaa kiinnostuksenaluetta. Pelkän "tietotekniikan" alle kun menee koko tietotekniikka, ei vain yllämainittu ohjelmistopuoli, joka jo itsessään on äärimmäisen laaja ala. Rautapuoli (elektroniikka, tietoliikennetekniikka jne.) on sekin äärimmäisen laaja. Näiden yhdistelmät ovat äärimmäisen laajoja. Yleensäkin jokainen tuollainen kattotermi piilottaa alleen niin käsittämättömän paljon osa-alueita, että niistä ei tiedä, ellei niistä ole koskaan kuullut ja ottanut selvää. Mutta kannattaa selvittää, että niitä tosiaan on paljon ja ne ovat laajoja, ja sitten katsoa, mikä itseä kiinnostaa.

        Ei ole toki pahaksi tietää paljon ja opiskella/tutkia sitä, mikä kiinnostaa.Mutta ei kannata välttämättä tuhlata energiaa ihan kaikkeen mahdolliseen, kun ensin tutustuu kaikkiin mahdollisuuksiin ja tajuaa, että ehkei kaikkea vaan ehdi/pysty. Työelämässä sitten taas monestikin haetaan spesialisteja, koska työt ovat yhteistyötä ja niihin halutaan tietyn osa-alueen hyvin hallitsevia ja niistä kiinnostuneita yksilöitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2053
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe