Bangkokista koh changille, koh sametille vai minne

miodhgahuf

Ensikertalaisina thaimaan reissulle lähdössä ja muutaman päivän bangkokissa olemisen jälkeen voisi mennä jonnekkin ihanalle saarelle.. Suositelkaa matkaajat.. Kivoja rantoja, vesiurheilua, sopivasti elämää.. ei siis ihan autio saari.

7

1887

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koh Chang

      Itse olin useiden Etelä-Thaimaahan suuntautuneiden matkojen(Krabi, Phuket, Khaolak) ensimmäistä kertaa viime vuonna seuraavanlaisella matkalla.
      Kaksi yötä Bangkok jossa asuin Riversidelle , jonka jälkeen private minivanilla Kohchangille.
      Koh Changilla 13 yötä ja takaisin Bangkokkiin jossa asuin Pratunamissa.

      Suosittelen Koh Changia, ei varsinainen turistirysä joksi nykyään luen esim Aonangin ja Phuketin.Saarella hyvät palvelut, löytyy klinikka sairaustapausten varalle,pikapankkeja ja rahanvaihtopisteitä riitävästi, 7/11 useita sekä Tesco express kauppoja useita(vrt Suomessa Siwa), meille turisteille suunnattuja palveluja kuten hierontaa, snorklaus ja kalastusreissuja.
      Mielestäni saaren hintataso ruuan ja palveluiden suhteen on alhaisempi kuin em.mainituissa kohteissa.
      Pidin itse saaren rauhallisuudesta , ei huutelevia kauppiaita eikä räätäleitä.

      Ostosmahdollisuudet rajoittuvat muutamiin pikkukojuihin jossa myynnissä t-paitaa, laukkua,kassia, rantavaatetta, rantaleluja jne,mutta ostoksethan hoituu Bangkokissa.

      Itse majoituin White Sand Beachilla joka on kelpo ja kaunis ranta. Mitä pohjoisemmaksi rantaa käveli sitä rauhallisemmaksi se muuttui, aivan rannan pohjoispäässä on hyvät snorklauspaikat ja tosi vähän ihmisiä,kourallinen vain.

      White Sandilla on useita, arvoisin kymmeniä ravintoloja rannalla, mistään en saanut huonoa ruokaa. Auringonlaskun jälkeen ravintolat sytyttävät rannalle soihtuja ja joissakin on myös tulijonglöörejä(Fire Show)viehättävä ja rauhallinen kokonaisuus jonne matkustan uudelleen Joulukuussa 3:ksi viikoksi.

      Tiedoksi:
      Koh Changilla scootterien vuokraus näytti olevan yleistä, harkitsin asiaa itsekin(olen kokenut moottoripyöräilijä)kuitenkin oltuani muutamaan otteeseen lavataksin kyydissä siirtyessäni White Sandilta muille rannoille, totesin: EI.
      Tiet ovat erittäin kapeita, ja korkeuserot suuria, mäet jyrkkiä sekä välillä pengereet luhistuvat ja tielle tulee kiviä yms.

      Seuraan myös ruotsalaista keskustelupalstaa thailandforum.se, ja sen mukaan
      myös Koh Sametin saari on suosittu , rauhallisuutensa vuoksi. Itse en ole Sametilla käynyt, kannattaa kuitenkin tutkia sitäkin saarta netistä.

      Hauskaa matkaa!

      • Justssieltätulleet

        Koh Samet oli ihana paikka. Harmi vaan, että emme ehtineet olla siellä kuin yhden yön. Pattayan hulinaa jälkeen se oli ihana! Sen sijaan Bangkok olisi saanut jäädä väliin. Sinne ei enää mennä!


      • Aasianmatkailija
        Justssieltätulleet kirjoitti:

        Koh Samet oli ihana paikka. Harmi vaan, että emme ehtineet olla siellä kuin yhden yön. Pattayan hulinaa jälkeen se oli ihana! Sen sijaan Bangkok olisi saanut jäädä väliin. Sinne ei enää mennä!

        Me tykkääme myös kovasti Sametista mutta myös Bangkokista, jossa on oikeaa aasialaisen suurkaupungin tuntua. Haluatko kertoa miksi te ette enää mene Bangkokiin - huijattiinko vai sattuiko jotain ikävää, ai oliko se hulina vain liikaa?


      • Justsieltätulleet
        Aasianmatkailija kirjoitti:

        Me tykkääme myös kovasti Sametista mutta myös Bangkokista, jossa on oikeaa aasialaisen suurkaupungin tuntua. Haluatko kertoa miksi te ette enää mene Bangkokiin - huijattiinko vai sattuiko jotain ikävää, ai oliko se hulina vain liikaa?

        Hulina oli liikaa. Samoin huono ilmanlaatu laittoi silmät vuotamaan ja kurkun kröhimään. Pattaya oli ihan ok paikka.


    • kexiskexis

      Koh Samet on sellainen "pystyssä olevan lampaankyljyksen" muotoinen n. 7 km pitkä saari. Matkaa Sukhumvitin kautta Suvarnabhumista tulee hieman yli 200 km, eli n. 2,5 tuntia, Pattayalta n. 100 km / reilu tunti. Laiva- tai venematka Ban Phe kylästä Rayongissa saarelle kestää vain n. 20-30 min ja maksaa vain n. euron, edestakas laivamatkaa ei ole syytä ostaa, sen saa helposti kun tarve siihen tulee Koh Sametilta. Useat laivat vievät redille Sametin itärannoille, josta pikkulautat/veneet tuovat rannalle. Vain jotkut laivat tuovat pohjoispuolen satamaan, josta pääsee helposti liikkumaan eteenpäin. Rannoilta pääsee vain lavataxeilla, jotka pyytävät härskejä hintoja muutaman kilometrin matkasta 400-500 bath, 10-13 €.
      Satamasta länteen on paikallisasutusta ja vain vähän turistimajoitusta. Satamasta kaakkoonpäin lähtevän tien varrella on kaikki pikkuputiikit, kaupat ja palvelut n. 1 km matkalla, jonka jälkeen tulet "suojelualueen" portille, siinä peritään viimeistään "suojelualuemaksu" (jos menet rantojen kautta, maksu peritään kun saavut rannalle), pari euroa suuruudeltaan.
      Heti tuon "portin" takana alkaa Saikaew Beach (ranta avautuu itään), jossa ehkä eniten tapahtuu myös illalla, vaikka Sametilla on melko rauhallista joka paikassa.
      Saikaew Beachiltä etelään jatkuu pieniä erillisiä rantoja, joiden välillä ei pysty kävelemään rantoja pitkin, joissa on myös omat kauppansa, palvelunsa ja majoituksensa.
      Saaren länsirannalla (n. 4 km matka saaren keskiosan kautta) on myös 1 ranta Ao Phrao, jossa on oikeastaan vain vähän kalliimpaa majoitusta.
      Tie eteläkärjen ja pohjoisen Saikaewin välillä on erittäin huono, kapea ja kuoppainen. Mopolla pärjää maltilla, kuraa ja lätäköitä, mutta 200 bath vuokra päivässä ja vähän rauhallista "liikennettä". Taxit perivät kyllä omansa.
      Rannat ovat upeaa valkoista hiekkaa ja vedet ovat erittäin kirkkaat, sopii pienimuotoiseen snorklaukseen oikein hyvin. Kaikilla rannoilla ei mahdollisuutta vesiskoottereihin, liitovarjoon veneen perässä yms., mikä on uimisen kannalta parempikin.
      Saarella on halpaa Thaimaan mittatikun mukaan. Pikkuostokset saa tehtyä, mutta jos haluaa enemmän shoppailla, se kannattaa tehdä Ban Phe kylässä, Pattayalla tai Bangkokissa.
      Pidemmällä lomalla voi aika alkaa tulla pitkäksi, mutta rantaelämää viettävälle saari on PARATIISI. Etuna myös lyhyt matka Bangkokista.

    • kexiskexis

      Koh Chang on n. 25 km pitkä, jo hyvinkin "iso" saari. Suvarnabhumista n. 300 km, riipuen mitä kautta ajaa. Ajomatka kestää ainakin sen 4 tuntia, Pattayalta ei matka ole paljoa sen lyhyempi. "Autolautta" maksaa 80 bath suuntaansa (mahtuu n. 150 matkustajaa, eli tilaa on runsaasti) ja lauttalipun saa ostettua satamasta helposti. Lautat kulkevat ainakin n. tunnin välein suht nonstoppina, mutta VAIN valoisana aikana, pimeällä (19-06) lautat eivät siis liikennöi. Taxit eli songkeow lavataxit kulkevat satamasta halvalla 50 bath eli reilulla eurolla 20 km ainakin, mutta kokoavat kyytiläiset autoonsa täyteen, matkalaukut katolle. Jos kyyti on sulle liian ahdas tai haluat matkalukkusi viereesi, tilaa oma taxi, sekin maksaa vain n. 500 bathia eli reilun 10 €. Nuo lavataxit kulkevat etelän ja pohjoisen välillä nonstoppina ja kyytiin pääset kun menet vain tien laitaan, odotat ja maksu on se sama n. 50 bathia. Jos et tiedä hotellia, ota oma taxi ja kysy kuljettajalta omalle lompakollesi sopivaa, hän vie sut hotellilta toiselle sovittuun hintaan, kunnes sopiva on löytynyt.
      Kaikki turistialueet keskittyvät saaren länsi ja eteläosiin, itäranta on lähes täysin tyhjä kaikesta infrastruktuurista.
      Satamasta muutaman kilometrin päässä pohjoisosassa on jokunen kallimpi hotelli alueineen.
      Länsirannan hotellialue alkaa saaren "pääkupungista" White Sand Beachiltä (satamasta n. 5 km ja 2 korkealle mäkeä ylös ja alas), joka on pieni (1 rantakatu), mutta kaikki hotellit rakennettu aivan rantaviivaan asti ja rantoja pitkin on hyvin hankalaa kävellä varsinkin nousuveden aikaan. Rannalle ei edes pääse joka paikasta, vaan on etsittävä kapea rannalle johtava "kuja", jossa ravintolat ja majoitukset ovat siis aivan selän takana.
      WSBltä 5 km alkaa sitten lisää majoitusalueita ja rantoja, tien varrella infrastruktuuri.
      Saaren eteläosassa myös lisää, alkaen jo ennen Ban Bang Bao kylää ja jatkuen vielä vähän sen jälkeen. Saaren eteläosan kautta ei pääse kiertämään saaren itärannikolle, tietä ei ole. Muutamassa kohdassa saaren puolenvälin jälkeen tietä etelään, tie kulkee hyvinkin jyrkästi ja mutkaisesti, joten moponajossa ole varovainen.
      Saarella on hieman kalliimpaa kuin Sametilla. Hotelleja ja kauppoja yms rakennetaan (varsinkin viime vuosina) kokoajan paljon lisää.
      Snorklaukseen sopivia rantoja ei juurikaan ole, jos haluat snorklata, tilaa veneretki Changin eteläpuolisille saarille (joissa on myös hetelleja, kallimpia tosin, mutta etsimällä voi ehkä löytää sopivankin?).

    • Jos olet ensikertalaisena lähdössä reissuun, niin kannattaa ehdottomasti tutustua sivustoon http://www.minnethaimaassa.com/ löydät tuolta kaiken tarvitsemasi tiedon Thaimaan-matkailuun ja enemmänkin. Ketjun muut vastaajat ovat hyvin kuvailleet Koh Sametin ja Koh Changin eroja, mutta tiivistettynä, jos haluat pienelle saarelle, mene Koh Sametille ja jos isolle saarelle suuntaa Koh Changille. Ja voit toki lukea tuolta sivustolta tarkemmat kuvaukset molemmista saarista :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe