Olut Prahassa

Janoittaa!

Onko Prahassa kylmän oluen myyntipistettä?

9

2274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinne tahtoesin

      Siellä ei muuta olekaan! Viime syksynä piipahdin, ja voi sanoa että olutkulttuuri on "hieman" toista kuin kotomaassa. Kaljaa (hyvää kaljaa, kylmää kaljaa) saa kapakoista melkein joka kadunkulmasta hintaan euro per tuoppi (eli 0,5 litraa). Tsekit vetelee olutta enemmän kuin mikään muu kansa maailmassa, ja se näkyy myös hinnoissa. Kalja on keskimäärin halvempaa kuin esim. tuoremehu, lähdevesi tai limsa.

      • Ei juopottelija

        Eikös tsekkiläinen olut ole maailman kuulua? Korviini on kantautunut, että siinä on vain 3 % sitä ihteään, joten sopii kaiken karvaisille


      • sinne tahtoesin
        Ei juopottelija kirjoitti:

        Eikös tsekkiläinen olut ole maailman kuulua? Korviini on kantautunut, että siinä on vain 3 % sitä ihteään, joten sopii kaiken karvaisille

        Prosentit taitaa pääsääntöisesti olla samoissa kuin kotimaan keskioluissa. Miedompiakin löytyy, mutta myös reilusti vahvempia. Yleisesti ovat paljon maukkaampia kuin meikäläiset Olvit ja Kohvit. Tsekissä on puolenkymmentä tuollaista isompaa olutvalmistajaa, tunnetuimpana varmaan Kozel, ja sitten pienempiä panimoita pilvin pimein. Isommissa ravintoloissa/kapakeissa yleensä aina on joku oma spesiaalimerkki. Ja tosiaan hintatasot ihan toista kuin meikäläisittäin totuttu. Siinä missä jostain kotimaan räkälästä saat seitsemällä eurolla tuopin tummaa Kozelia, se on Tsekeissä vähän yli euro, ja hintaan sisältyy palvelu pöytään asti.

        Ravinteliruoista pitää vielä vähän mainostaa. Eli nekin on pääsääntöisesti tosi hyviä, ja äärettömän edullisia. 10-12 euroa, ja sillä saa jo melkein minkälaisen aterian tahansa mistä tahansa. Ei siis kannata vaivautua mitään pikaruokia ostelemaan. Ainut mistä varoitan on ilmeisesti paikalliseen kulutuskulttuuriin kuuluvat piilomaksut. Eivät tietenkään ole kovin isoja, mutta saattavat yllättää äkkinäisen matkaajan. Tarkoittaa, että yleensä jostain lisukkeista, ketsupista, leivästä, pippurilevitteestä ja sen sellaisista saatetaan laskun yhteydessä veloittaa ylimääräistä ilman, että niitä olisi missään ruokalistassa tai hinnastossa mainittu.


      • Ei juopottelija
        sinne tahtoesin kirjoitti:

        Prosentit taitaa pääsääntöisesti olla samoissa kuin kotimaan keskioluissa. Miedompiakin löytyy, mutta myös reilusti vahvempia. Yleisesti ovat paljon maukkaampia kuin meikäläiset Olvit ja Kohvit. Tsekissä on puolenkymmentä tuollaista isompaa olutvalmistajaa, tunnetuimpana varmaan Kozel, ja sitten pienempiä panimoita pilvin pimein. Isommissa ravintoloissa/kapakeissa yleensä aina on joku oma spesiaalimerkki. Ja tosiaan hintatasot ihan toista kuin meikäläisittäin totuttu. Siinä missä jostain kotimaan räkälästä saat seitsemällä eurolla tuopin tummaa Kozelia, se on Tsekeissä vähän yli euro, ja hintaan sisältyy palvelu pöytään asti.

        Ravinteliruoista pitää vielä vähän mainostaa. Eli nekin on pääsääntöisesti tosi hyviä, ja äärettömän edullisia. 10-12 euroa, ja sillä saa jo melkein minkälaisen aterian tahansa mistä tahansa. Ei siis kannata vaivautua mitään pikaruokia ostelemaan. Ainut mistä varoitan on ilmeisesti paikalliseen kulutuskulttuuriin kuuluvat piilomaksut. Eivät tietenkään ole kovin isoja, mutta saattavat yllättää äkkinäisen matkaajan. Tarkoittaa, että yleensä jostain lisukkeista, ketsupista, leivästä, pippurilevitteestä ja sen sellaisista saatetaan laskun yhteydessä veloittaa ylimääräistä ilman, että niitä olisi missään ruokalistassa tai hinnastossa mainittu.

        Kiitostapa noista lisukevinkeistä. Ollaan menossa Prahaan toukokun puolivälissä vajaaksi pariksi viikoksi. Olen myös kuullut ettei tuohon aikaan tarvita lumikenkiä eikä karvahattua. Kuten nimimerkistä ilmenee, juomisen vuoksi ei mennä, mutta herkuttelun verran olut maistuu


      • prahassa ollut
        sinne tahtoesin kirjoitti:

        Prosentit taitaa pääsääntöisesti olla samoissa kuin kotimaan keskioluissa. Miedompiakin löytyy, mutta myös reilusti vahvempia. Yleisesti ovat paljon maukkaampia kuin meikäläiset Olvit ja Kohvit. Tsekissä on puolenkymmentä tuollaista isompaa olutvalmistajaa, tunnetuimpana varmaan Kozel, ja sitten pienempiä panimoita pilvin pimein. Isommissa ravintoloissa/kapakeissa yleensä aina on joku oma spesiaalimerkki. Ja tosiaan hintatasot ihan toista kuin meikäläisittäin totuttu. Siinä missä jostain kotimaan räkälästä saat seitsemällä eurolla tuopin tummaa Kozelia, se on Tsekeissä vähän yli euro, ja hintaan sisältyy palvelu pöytään asti.

        Ravinteliruoista pitää vielä vähän mainostaa. Eli nekin on pääsääntöisesti tosi hyviä, ja äärettömän edullisia. 10-12 euroa, ja sillä saa jo melkein minkälaisen aterian tahansa mistä tahansa. Ei siis kannata vaivautua mitään pikaruokia ostelemaan. Ainut mistä varoitan on ilmeisesti paikalliseen kulutuskulttuuriin kuuluvat piilomaksut. Eivät tietenkään ole kovin isoja, mutta saattavat yllättää äkkinäisen matkaajan. Tarkoittaa, että yleensä jostain lisukkeista, ketsupista, leivästä, pippurilevitteestä ja sen sellaisista saatetaan laskun yhteydessä veloittaa ylimääräistä ilman, että niitä olisi missään ruokalistassa tai hinnastossa mainittu.

        Korjaan hieman: listalla olevat annokset eivät aina suinkaan sisällä lisäkkeitä eli perunaa, kasviksia. Ne tilataan erikseen ja niille on oma hintansa. Ei ole siis mitään huijausta jos niistä tulee hinta liharuoan lisäksi.
        Tuo sama tapahan on yleinen myös Italiassa. Jos tilaat vasikanleikkeen, saat vain sen lihan, jos et älyä tilata lisäkkeitä.
        Mutta turha niuhottaa Prahan ja Tsekin hinnoista, kaikki on tosi edullista verrattuna Suomen kiskurihintoihin.


      • sinne tahtoesin
        prahassa ollut kirjoitti:

        Korjaan hieman: listalla olevat annokset eivät aina suinkaan sisällä lisäkkeitä eli perunaa, kasviksia. Ne tilataan erikseen ja niille on oma hintansa. Ei ole siis mitään huijausta jos niistä tulee hinta liharuoan lisäksi.
        Tuo sama tapahan on yleinen myös Italiassa. Jos tilaat vasikanleikkeen, saat vain sen lihan, jos et älyä tilata lisäkkeitä.
        Mutta turha niuhottaa Prahan ja Tsekin hinnoista, kaikki on tosi edullista verrattuna Suomen kiskurihintoihin.

        Joo, voin tuon allekirjoittaa nimenomaan pääruoan lisukkeiden osalta. Tosin tarjoilija yleensä kysyy mitä laitetaan lihan lisäksi, joten siitä ei tarvitse erikseen päätään vaivata. Itse kävin Prahassa ollessa varmaan 10-15 eri syöttölässä, ja mukaan mahtui myös niitä joissa "piilomaksut" oli ihan oikeita piilomaksuja. Esimerkiksi sellaisia missä voi tai ketsuppi puuttuivat kaikista ruokalistoista, mutta hinta perittiin silti erikseen laskun yhteydessä. Tosin näissäkin taas se hinta oli joku 5-10 paikallista rahaa, joten ei kukkaroa kaada.

        Hintataso Tsekissä, niin kuin jo useasti mainittu, on sen verran huokea että turha niuhottaa. Palvelu oli ihan oikeaa palvelua, eikä se tuo älytöntä lisähintaa ruoalle tai juomalle kuten kotimaassa.


    • Kozelska

      On, ei ilman tarvitse olla.

    • hämmästyin

      Prahassa on todella paikkoja josta saa olutta. "Kylmän oluen myyntipiste".... tarkoitatko jotain kauppaa vai mitä???

      • Janoittaa

        Oli hieman satiiria tuossa kysymyksessäni. Arvasin mainitun tuotteiden saatavuus olevan turvattu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nasima löi Jussille luun kurkkuun

      Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse
      Maailman menoa
      523
      8857
    2. Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"

      jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r
      Maailman menoa
      158
      6122
    3. Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?

      Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos
      Maailman menoa
      359
      5145
    4. Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa

      SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli
      Perussuomalaiset
      66
      4739
    5. Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta

      Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s
      Maailman menoa
      98
      4341
    6. Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun

      ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta
      Maailman menoa
      166
      4043
    7. SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat

      Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha
      Maailman menoa
      184
      3922
    8. Sinun ja kaivatun nimikirjaimet

      Mitkä ne on ? Meillä H❤️M 👩‍❤️‍👩
      Ikävä
      91
      1848
    9. Onko sinulla ja kaivatulla

      joku yhteinen tärkeä paikka?
      Ikävä
      103
      1394
    10. sä oot ehkä

      maailman omituisin tyyppi
      Ikävä
      47
      949
    Aihe