Onko Prahassa kylmän oluen myyntipistettä?
Olut Prahassa
9
2274
Vastaukset
- sinne tahtoesin
Siellä ei muuta olekaan! Viime syksynä piipahdin, ja voi sanoa että olutkulttuuri on "hieman" toista kuin kotomaassa. Kaljaa (hyvää kaljaa, kylmää kaljaa) saa kapakoista melkein joka kadunkulmasta hintaan euro per tuoppi (eli 0,5 litraa). Tsekit vetelee olutta enemmän kuin mikään muu kansa maailmassa, ja se näkyy myös hinnoissa. Kalja on keskimäärin halvempaa kuin esim. tuoremehu, lähdevesi tai limsa.
- Ei juopottelija
Eikös tsekkiläinen olut ole maailman kuulua? Korviini on kantautunut, että siinä on vain 3 % sitä ihteään, joten sopii kaiken karvaisille
- sinne tahtoesin
Ei juopottelija kirjoitti:
Eikös tsekkiläinen olut ole maailman kuulua? Korviini on kantautunut, että siinä on vain 3 % sitä ihteään, joten sopii kaiken karvaisille
Prosentit taitaa pääsääntöisesti olla samoissa kuin kotimaan keskioluissa. Miedompiakin löytyy, mutta myös reilusti vahvempia. Yleisesti ovat paljon maukkaampia kuin meikäläiset Olvit ja Kohvit. Tsekissä on puolenkymmentä tuollaista isompaa olutvalmistajaa, tunnetuimpana varmaan Kozel, ja sitten pienempiä panimoita pilvin pimein. Isommissa ravintoloissa/kapakeissa yleensä aina on joku oma spesiaalimerkki. Ja tosiaan hintatasot ihan toista kuin meikäläisittäin totuttu. Siinä missä jostain kotimaan räkälästä saat seitsemällä eurolla tuopin tummaa Kozelia, se on Tsekeissä vähän yli euro, ja hintaan sisältyy palvelu pöytään asti.
Ravinteliruoista pitää vielä vähän mainostaa. Eli nekin on pääsääntöisesti tosi hyviä, ja äärettömän edullisia. 10-12 euroa, ja sillä saa jo melkein minkälaisen aterian tahansa mistä tahansa. Ei siis kannata vaivautua mitään pikaruokia ostelemaan. Ainut mistä varoitan on ilmeisesti paikalliseen kulutuskulttuuriin kuuluvat piilomaksut. Eivät tietenkään ole kovin isoja, mutta saattavat yllättää äkkinäisen matkaajan. Tarkoittaa, että yleensä jostain lisukkeista, ketsupista, leivästä, pippurilevitteestä ja sen sellaisista saatetaan laskun yhteydessä veloittaa ylimääräistä ilman, että niitä olisi missään ruokalistassa tai hinnastossa mainittu. - Ei juopottelija
sinne tahtoesin kirjoitti:
Prosentit taitaa pääsääntöisesti olla samoissa kuin kotimaan keskioluissa. Miedompiakin löytyy, mutta myös reilusti vahvempia. Yleisesti ovat paljon maukkaampia kuin meikäläiset Olvit ja Kohvit. Tsekissä on puolenkymmentä tuollaista isompaa olutvalmistajaa, tunnetuimpana varmaan Kozel, ja sitten pienempiä panimoita pilvin pimein. Isommissa ravintoloissa/kapakeissa yleensä aina on joku oma spesiaalimerkki. Ja tosiaan hintatasot ihan toista kuin meikäläisittäin totuttu. Siinä missä jostain kotimaan räkälästä saat seitsemällä eurolla tuopin tummaa Kozelia, se on Tsekeissä vähän yli euro, ja hintaan sisältyy palvelu pöytään asti.
Ravinteliruoista pitää vielä vähän mainostaa. Eli nekin on pääsääntöisesti tosi hyviä, ja äärettömän edullisia. 10-12 euroa, ja sillä saa jo melkein minkälaisen aterian tahansa mistä tahansa. Ei siis kannata vaivautua mitään pikaruokia ostelemaan. Ainut mistä varoitan on ilmeisesti paikalliseen kulutuskulttuuriin kuuluvat piilomaksut. Eivät tietenkään ole kovin isoja, mutta saattavat yllättää äkkinäisen matkaajan. Tarkoittaa, että yleensä jostain lisukkeista, ketsupista, leivästä, pippurilevitteestä ja sen sellaisista saatetaan laskun yhteydessä veloittaa ylimääräistä ilman, että niitä olisi missään ruokalistassa tai hinnastossa mainittu.Kiitostapa noista lisukevinkeistä. Ollaan menossa Prahaan toukokun puolivälissä vajaaksi pariksi viikoksi. Olen myös kuullut ettei tuohon aikaan tarvita lumikenkiä eikä karvahattua. Kuten nimimerkistä ilmenee, juomisen vuoksi ei mennä, mutta herkuttelun verran olut maistuu
- prahassa ollut
sinne tahtoesin kirjoitti:
Prosentit taitaa pääsääntöisesti olla samoissa kuin kotimaan keskioluissa. Miedompiakin löytyy, mutta myös reilusti vahvempia. Yleisesti ovat paljon maukkaampia kuin meikäläiset Olvit ja Kohvit. Tsekissä on puolenkymmentä tuollaista isompaa olutvalmistajaa, tunnetuimpana varmaan Kozel, ja sitten pienempiä panimoita pilvin pimein. Isommissa ravintoloissa/kapakeissa yleensä aina on joku oma spesiaalimerkki. Ja tosiaan hintatasot ihan toista kuin meikäläisittäin totuttu. Siinä missä jostain kotimaan räkälästä saat seitsemällä eurolla tuopin tummaa Kozelia, se on Tsekeissä vähän yli euro, ja hintaan sisältyy palvelu pöytään asti.
Ravinteliruoista pitää vielä vähän mainostaa. Eli nekin on pääsääntöisesti tosi hyviä, ja äärettömän edullisia. 10-12 euroa, ja sillä saa jo melkein minkälaisen aterian tahansa mistä tahansa. Ei siis kannata vaivautua mitään pikaruokia ostelemaan. Ainut mistä varoitan on ilmeisesti paikalliseen kulutuskulttuuriin kuuluvat piilomaksut. Eivät tietenkään ole kovin isoja, mutta saattavat yllättää äkkinäisen matkaajan. Tarkoittaa, että yleensä jostain lisukkeista, ketsupista, leivästä, pippurilevitteestä ja sen sellaisista saatetaan laskun yhteydessä veloittaa ylimääräistä ilman, että niitä olisi missään ruokalistassa tai hinnastossa mainittu.Korjaan hieman: listalla olevat annokset eivät aina suinkaan sisällä lisäkkeitä eli perunaa, kasviksia. Ne tilataan erikseen ja niille on oma hintansa. Ei ole siis mitään huijausta jos niistä tulee hinta liharuoan lisäksi.
Tuo sama tapahan on yleinen myös Italiassa. Jos tilaat vasikanleikkeen, saat vain sen lihan, jos et älyä tilata lisäkkeitä.
Mutta turha niuhottaa Prahan ja Tsekin hinnoista, kaikki on tosi edullista verrattuna Suomen kiskurihintoihin. - sinne tahtoesin
prahassa ollut kirjoitti:
Korjaan hieman: listalla olevat annokset eivät aina suinkaan sisällä lisäkkeitä eli perunaa, kasviksia. Ne tilataan erikseen ja niille on oma hintansa. Ei ole siis mitään huijausta jos niistä tulee hinta liharuoan lisäksi.
Tuo sama tapahan on yleinen myös Italiassa. Jos tilaat vasikanleikkeen, saat vain sen lihan, jos et älyä tilata lisäkkeitä.
Mutta turha niuhottaa Prahan ja Tsekin hinnoista, kaikki on tosi edullista verrattuna Suomen kiskurihintoihin.Joo, voin tuon allekirjoittaa nimenomaan pääruoan lisukkeiden osalta. Tosin tarjoilija yleensä kysyy mitä laitetaan lihan lisäksi, joten siitä ei tarvitse erikseen päätään vaivata. Itse kävin Prahassa ollessa varmaan 10-15 eri syöttölässä, ja mukaan mahtui myös niitä joissa "piilomaksut" oli ihan oikeita piilomaksuja. Esimerkiksi sellaisia missä voi tai ketsuppi puuttuivat kaikista ruokalistoista, mutta hinta perittiin silti erikseen laskun yhteydessä. Tosin näissäkin taas se hinta oli joku 5-10 paikallista rahaa, joten ei kukkaroa kaada.
Hintataso Tsekissä, niin kuin jo useasti mainittu, on sen verran huokea että turha niuhottaa. Palvelu oli ihan oikeaa palvelua, eikä se tuo älytöntä lisähintaa ruoalle tai juomalle kuten kotimaassa.
- Kozelska
On, ei ilman tarvitse olla.
- hämmästyin
Prahassa on todella paikkoja josta saa olutta. "Kylmän oluen myyntipiste".... tarkoitatko jotain kauppaa vai mitä???
- Janoittaa
Oli hieman satiiria tuossa kysymyksessäni. Arvasin mainitun tuotteiden saatavuus olevan turvattu
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nasima löi Jussille luun kurkkuun
Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse5238857Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"
jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r1586122Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?
Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos3595145Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa
SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli664739Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta
Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s984341Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun
ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta1664043SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat
Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha1843922- 911848
- 1031394
- 47949