Susikantojen lasku

korven asukas

Onkohan kannan vähenemiseen voinut vaikuttaa luontoaktivistien voimistunut metsästyskielteisyys? Kentällä on voinut käydä niin, että petokantoja 'hoidetaan' hiljaisesti. Toimittajat voivat katsoa myös peiliin.

13

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Autuas usko!

      Tilastojahan on aina kaunisteltu, kaunistellaan tänäänkin ja tullaan AINA kaunistelemaan yleisen mielipiteen mukaiseksi.
      Olen liikkunut luonnossa vaelluksilla, hiihtäen, metsästäen ja marjastaen vuosikymmenet.
      Koskaan aiemmin en ole tavannut suden ja ilveksen jälkiä niin usein kuin viime vuosina on tapahtunut.
      Asiaan ei lien kuin kasi selitystä;
      1. Sudet ovat saaneet adhd;n jolloin vähäisempi määrä susia saa aikaan enemmän jälkiä kuin isompi lauma.
      2. Susikantalukuja kaunistellaan.
      Kukin olkoon oikeassa omassa mielessään - minä en usko susikantojen romahdukseen. Vahva uskoni perustuu runsaisiin havaintoihin luonnossa.

    • Laikuttaja
    • villahousupiipertäjä

      Mitenköhän nyt rktl selittää kun helssinkissä on virallisesti tutkittu että 90% salakaadoista jää pimentoon. Laskutaitoiset voivat laskea susikannan suunnilleen jos on paljastunut noin 6 salakaatoa. Ne joille laskeminen on vaikeampaa voivat varmaan sitten nostaa jonkinmoisen äläkän.

      • justiinjuu...

        Juu jos salapoliisi ei tekis hommiaan salaa olisi se pelkkä poliisi. Miksi kaikki salaa tehtävät jää pimentoon ja miten ne pimennossa olevat asiat sitten voidaan prosentuaalisesti tietää ihmettelen?? Yrittihän Hassikin tehdä remonttia pimeästi mutta jäi kiinni ja ei tietenkään eroa kun ei muutkaan rikollis poliitikot.
        Oli miten oli tuo metsästyksen jatkuva mustamaalaaminen on vihreiden propakandaa minkä voi jättää omaan arvoonsa. Mun pitäis metsästäjänä sitten tuntea salakaatajia hurumykket mutta kas kummaa kun en tiedä ensimmäistäkään vai valehteleeko kaikki ja valehtelenko minäkin? No joku varmaan pystyy verovaroin tutkimaan tuonkin mitä mä oikein edes ajattelen.


    • petoeläinten vihaaja

      Susista ja ylipäätään kaikista petoeläimistä ei ole muuta kuin harmia. Olen sitä mieltä että kaikki pedot hävitettäisiin.

    • Huhhuhhhh

      Todellisia "luontoystäviä" nämä metästäjät.Oikeasti pahimpia luonnonvihaajia mitä löytyy,ja näillä vielä aseet!

      • Huhhuuhuh

        "Huhhuhhhh" taidat itse olla luonnonvihaaja oikein pahimmasta päästä. Vai miten selität ajatuksenkulkusi että "petoeläinten vihaaja" olisi metsästäjä?
        petoeläinten vihaajan kirjopitelmassa ei edes epäsuorasti vihjata että hän metsästäisi!
        Jos "Huhhuhhhh"in muutkin johtopäätelmät ovat yhtä hataran tietotaidon varassa niin älä ainakaan sähkömieheksi ryhdy!


    • ??????!!

      Miten voidaan puhua salatapoista joinakin lukuina jos ei pohjana ole kun arvailuja. Jos on kerta varmaa tietoa niin kertokaa sitten montako sutta kuoli esim kapin kourissa? Lajitoverithan huolehtii ruumiit.

      • villahousupiipertäjä

        Totta, susihan ottaa ravintonsa sieltä mistä sen helpoimmin saa. Jos suden veli tulee kipeäksi se syödään pois. Tämä tietenkin tapahtuu salaa, eli kysessä lienee salatappo. Kaikki asiantuntemushan on, niinkuin ??????!! varmaan hyvin tietää, helssinkin ohitustien ja rannan välissä. Jos siellä tutkitaan että salatappoja on tietty määrä niin se on varmaa tietoa.
        Maalla asuvana muistan kun isoäitini kertoi pulavuosista. Kansanhuolto oli arvioinnut sadon määrän yläkanttiin ja kovat kuulustelut oli olleet kun normi ei ollut täyttynyt. Voidaanko meitä maalla asuvia sitten joskus rangaista jos huomataan että tuo salatapponormi ei täytykkään. Täytyy vain toivoa että rktl:n kynämiehet osaavat silloin ruksata susikannan sopivan kokoiseksi.


    • S.s.Topelius

      Kuusi kymmenestä
      kalman kohtaamasta hukasta
      on saanut tuta
      lajitoverinsa hampaista.

    • Naurattaa tämä viherpiipetäjien vouhotus susien uhanalaisuudesta. Susihan ei ole uhanalainen laji ainakaan Suomessa. Itärajan takana on jokunen kymmenetuhatta sutta jotka odottavat pääsyä tänne tekemään reviiriään - heti kun tilaa ja ruokaa riittää. Jos täällä tapetaisiin jokainen susi, parin vuoden kuluttua susitilanne olisi ennallaan. Sensijaan noiden tekopyhien suojelijoiden luulisi
      olevan huolissaan esim. metsäpeurakannasta, joita ei ole koko maailmassa kuin jokunen sata, nekin vähät Suomessa. Kuitenkin nekin vähät halutaan syöttää niille "uhanalaisille" susille - ai että mitä ääliömäisyyttä tämä voikaan olla.

    • huilinviulisti

      Hieno kirjoitus, nimim. "vedenerottaja1".
      Se miksi nuo "viherpiipetäjät" eivät puhu sanaakaan metsäpeurakannasta
      johtuu siitä ettei niille ole kukaan asiasta puhunut.
      Heidän oma ajattelukykynsä kun ei riitä kuin yhteen asiaan kerrallaan ja siihenkin
      vain ylempien tasojen ohjaamina.
      Yleensä ottaen ihmisiltä puuttuu kyky itsenäiseen ajatteluun ja - anteeksi vain - juuri noilla mainitsemillasi tuo puute kulminoituu joskus ihan älyttömyyksiin asti!

      • 9+6

        Jos susi olisi kulinaristista herkkua niin sitä tuskin suojeltaisiin henkeen ja vereen kuten nähdään metsäpeuran osalta. Sen suojelu ei kiinnosta koska sillä on METSÄSTYKSELLISTÄ ja ravinnollista arvoa ihmiselle. Vaikka kaikki kuolisivat sukupuuttoon niin viherhihhulit tuskin korviaan loksauttaisivat metsäpeuralle sillä suojelu perustuu vaan ja ainoastaan metsästys vastaisuuden lietsomiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe