Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Taaperoikäisen päiväunet

Äiti12

En nyt tiedä onko tämä oikea paikka kirjoittaa asiasta, mutta minulla on 1v, 2kk ikäinen poika ja hän ei malta nukkua enää millään päikkäreitä vaikka on tosi väsynyt. Kaikkea mahdollista ollaan kokeiltu asian eteen, mutta mistään ei ole apua. Yöt kyllä nukutaan todella hyvin ja on aina nukuttu, mutta päikkäreiden kanssa on aina ollut yhtä taistelua. Onko kellään samanlaisia kokemuksia? Jos on niin kaikki neuvot ovat kultaakin kalliimpia. :)

3

83

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samassa veneessä

      Meillä sama juttu aikoinaan pojan kanssa, mikä johti siihen, että päikkärit loppuivat. Kolme tai neljä päivää jaksoi ilman päikkyjä ja sitten viidentenä päivänä nukahti yleensä lattialle kesken leikkien ja saattoi nukkua 3-5 tuntia. Ei tuntunut hyvältä tai terveeltä järjestelyltä, mutta en saanut poikaa nukkumaan millään.

      Lopulta asia ratkesi sillä, että olimme mökkeilemässä tuttavapariskunnan kanssa ja heillä oli samanikäinen lapsi, joka nukkui päikkärit. Siinä samalla saimme ujutettua pojallemme päikkärit takaisin, eniten taisi auttaa tieto siitä, että joku toinenkin "joutuu" nukkumaan. Poika meni tarhaan ennen kuin ehti täyttää 2 vuotta ja siellähän oli pakko nukkua. Tosin sain kyllä kuittauksia kotiin siitä, että lastani on vaikea nukuttaa tai välillä ei nukkunut sielläkään. Tarhassa joutuivat tekemään niin, että suoraan ruokapöydästä poika pistettiin sänkyyn. Söi yleensä ensimmäisenä ja jos sai juosta tai leikkiä hetkenkin ruoan jälkeen, ei enää nukkunut.

      Nyt meillä on toinen lapsi, tyttö 1v 7kk, ja samat ongelmat. Tosin nyt niihin on ollut valmiina ratkaisujakin :) Tytön en ole antanut olla nukkumatta, vaikka välillä on mennyt hankalaksi ja silloin tällöin on tullut päiviä, jolloin ei ole nukahtanut kaikista yrityksistä huolimatta.

      Meillä on jopa stressaavan tarkka päikkärirutiini. Sen täytyy olla täysin samanlainen joka päivä tai muuten tyttö ei nuku. Laitan hänet rattaisiin, nukke kainaloon, viltti päälle ja ulos. Mukana täytyy olla koira ja isoveli (jos toinen puuttuu, tyttö kysyy koko matkan tämän perään) ja kävellään aina sama lenkki. Yleensä aikaa menee n. 30-40 min, että saamme lenkin kierrettyä, tyttö saattaa nukahtaa jo 15 min kohdalla. Joskus saamme kävellä 1,5 h, mutta kyllä tyttö nukahtaa lopulta. Tuon sitten tytön kärryineen päivineen sisälle. Jossain vaiheessa tyttö herää, jolloin kannan hänet sänkyyn ja siellä hän jatkaa unia.

      Näiden "uniongelma"-lasten kanssa olen huomannut, että parhaiten auttaa minuuttiaikataulu ja äärimmäisen tarkat rutiinit. Yksityiskohdat ovat myös tärkeitä, kuten meillä se, että pitää olla nukke mukana ja aina kävellään sama reitti. Jos reitti muuttuu, tyttö ei tiedä, mitä tapahtuu seuraavaksi eikä halua nukahtaa. Tutulla reitillä tulee niin tylsää, että silmät voi helposti sulkea. Rankkaahan se on, mutta tutut rutiinit tuovat omaankin arkeen järkeä ja niistä tulee tärkeitä. Ja jos yhtään lohduttaa, pojan kanssa opin, että ajan myötä nämä ongelmat häviävät. Päikkäreiden annoin hänellä suosiolla jäädä pois 3,5-vuotiaana, jolloin pikkusisko syntyi ja hän jäi pois tarhasta. Yöllisiä nukahtamisongelmia oli silloinkin vähän, mutta nyt ne ovat kadonneet kokonaan, tosin rutiinit iltaisin hänellekin tärkeitä.

      Jokainen lapsi on erilainen, mutta suosittelen erittäin aktiivista aamupäivää (paljon ulkoilua, juoksemista, touhuamista, yleensäkin tekemistä), kunnon ruokailua ja myös rauhoittumista. Älä yritä nukuttaa liian aikaisin. Meillä tyttö herää n. klo 7 ja päikkäreille lähdemme kävelemään klo 14.00. Ennen kuin lähdemme saavat lapset katsoa piirrettyjä 15-30 min, yleensä suunnilleen samoja, joten tyttö tietää, mitä tapahtuu seuraavaksi. Nukke on aina sama, joten tyttö osaa yhdistää nuken nukkumiseen (muutamina kertoina on ollut muita leluja, mutta alussa kannattaa tylsästi pitäytyä vain yhdessä). Tyttö kävelee aika usein mukanamme, kun ulkoilutamme koiraa, mutta kun mennään nukkumaan, hän ei saa astua ulkona askeltakaan vaan suoraan rattaisiin. Jos saa juoksennella, ei enää rauhotu niin hyvin.

      Toivottavasti sait jotain ideoita :)

    • Äiti12

      Kiitos paljon! :) sain muutamia vinkkejä lisää millä väsytän pojan. :)

    • liikuntaa ja ulkoilu

      Meillä on kans sellanen aktiivinen duracell pupu- taapero. Pakko saada purkaa energiaa liikkumalla koko aamupäivä, muuten ei kerta kaikkiaan nukahda päikyille. Niinpä me puistoillaan, uidaan yms joka ikinen aamupäivä. Rankkaa välillä yh-äidille.. Mutta jos on niitä päiviä, että minä tai tyttö ollaan vaikka sairaana, niin ei meinaa piirtelyn, piirrettyjen katselun, lukemisen tms jälkeen uni tulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe