Ongelma

hhhfffffttt

Tuttavani kuoli jonkin aikaa sitten ja häneltä jäi sekarotuinen koira (ajokoiraa ja muista roduista ei ole tietoa).

Tämä koira sitten muutti meille, koska tutullani ei sellaisia sukulaisia ollut jotka sen olisivat voineet ottaa ja minulle se sitten tuli, enkä säälistä kehdannut kieltäytyäkään.

Minulla on kaksi muuta koiraa (rekisteröityjä rotukoiria) ja ainoana "koiraihmisenä" sitten tämä kunnia minulle lankesi.

Nyt en tiedä mitä tekisin, koira ottaa minua suunnattomasti päähän.
Se on huonotapainen, varastaa ruokaa pöydiltä, repii huonekalut ja roskiksen, vetää kuin höyryjyrä lenkillä, pomppii sohvalle ja sänkyyn, eikä muista kuin minuutin jos sitä komentaa.
Se kiusaa lisäksi omia koiriamme, nylkyttää niitä jatkuvasti, varastaa luut ja lelut vaikka sillä on omiakin.

Omiani en ole nyt kuukauteen voinut päästää lenkillä vapaaksi, koska tämähän ei irti pysy, mutta jos toiset saavat juosta niin louskuttaa ja hyppii niin että tienoo raikuu.

Olenkin nyt joutunut lenkkeilemään aamuyöllä, osin sen takia että koira on niin huonotapainen ja osin sen takia, että minulle jo pari kaveria naureskeli "että olet sitten mennyt sekasikiön ottamaan".

Mitä teen, en ole saanut tuttuni sukulaisia enää kiinni enkä tiedä uskallanko mennä antamaan pois tai lopettamaan koiran ilman heidän lupaansa?

Joka tapauksesa olen itse niin kypsä tähän tapaukseen, että en päivääkään enää sitä jaksaisi katsella.

9

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luomuhurtta

      vie piikille. Tuommoista otusta ei kannata laittaa edes kiertoon. Älä pilaa omaa ( ja koiriesi) elämää pelkästä kohteliasuudesta

    • ghjkjkkjljj

      Katso uusi koti sille..taitaa olla aikas nuori kun noin villisti käyttäytyy?

      Kyllä se uuden kodin saa jossa aikaa siihen perehtyä.

      Tai voisit alkaa kouluttamaan sitä ja kastrointi olisi hyvä. Mutta jos et tykkää koirasta niin uusi koti muualta. Lopetus olisi kyllä törkeätä.

    • luomuhurtta

      miksi törkeää? Koira ei ole ihminen ja joissakin tapauksissa on järkevintä tappaa koira, eikä laittaa sitä kiertämään ja harmia tuottamaan niin itselleen kuin ympäristölle ja pilaamaan koirakansan mainetta.

    • tämmöstä taas

      Sekarotuinen on aivan yhtälailla arvokas elävä olento kuin puhdasrotuinenkin, jos et kehtaa koiraa edes päiväsaikaan ulkouluttaa vain koska pelkäät muiden mielipiteitä, etsi koiralle uusi koti jossa sitä osataan arvostaa rodusta huolimatta.

      Jos kukaan sukulaisista ei itse koiraa huolinut he tuskin pistävät vastaan vaikka antaisit koiran eteenpäin. Tervettä koiraa ei kannata pelkän kouluttamattomuuden takia piikille viedä sillä mainitsemasi ongelmat ovat osaavamman ihmisen helposti pois koulutettavissa, muista kuitenkin kertoa niistä avoimesti uutta kotia etsiessä ettei koira joudu kiertoon kun uusi perhe luulee saavansa jo peruskoulutetun koiran.

    • Ärsyyntynyt

      Miksi h-e-l-v-e-t-i-s-s-ä joka palstalla lukee vie piikille? Myy se koira jos et voi sitä enään pitää! Piikille sitä EI kannata edes viedä!

      • jgjfgf

        Koiran ikää tai kokoa ei mainittu. Sen roduistakaan ei ole tietoa (mitä tahansa huskysta shelttiin tai mastiffiin siis!).

        Koira on pahatapainen ja täysin villi. Luuletko, että sellaiselle todella löytyy ottajia? Vastaavia, kouluttamattomia räkyjä on apulat pullollaan.

        Pahimmillaan tuollainen metsästyskoirasekoitus päätyy joko halvaksi kiertolaiseksi pihan perälle nälkiintymään ("ainahan niitä on nyörissä pietty") tai todelliseksi ongelmakoiraksi kaupunkiin. Eivät "rauhalliset omakotitalot maalla, jossa omaa tilaa juosta ja temmeltää" ole mikään ehtymätön luonnonvara... huoh.


      • Ärsyyntynyt
        jgjfgf kirjoitti:

        Koiran ikää tai kokoa ei mainittu. Sen roduistakaan ei ole tietoa (mitä tahansa huskysta shelttiin tai mastiffiin siis!).

        Koira on pahatapainen ja täysin villi. Luuletko, että sellaiselle todella löytyy ottajia? Vastaavia, kouluttamattomia räkyjä on apulat pullollaan.

        Pahimmillaan tuollainen metsästyskoirasekoitus päätyy joko halvaksi kiertolaiseksi pihan perälle nälkiintymään ("ainahan niitä on nyörissä pietty") tai todelliseksi ongelmakoiraksi kaupunkiin. Eivät "rauhalliset omakotitalot maalla, jossa omaa tilaa juosta ja temmeltää" ole mikään ehtymätön luonnonvara... huoh.

        Minä voisin kyllä ottaa tuollaisen koiran. Se on omistajan pääkopassa se vika, ei koirassa. Jos ottaa koiran niin ennen sitä kannattaa miettiä, olenko valmis ottamaan koiran ja jos olen, onko minulla aikaa kouluttaa sitä tms.. Huomaa että koira on ollut sellaisessa kodissa, jossa sille ei ole osattu asentaa rajoja. Pentu koira tekee tuhoja, muttei täysikasvuinen, jos sitä osaa kouluttaa oikein. Itselläni 2 koiraa. Vanhin sekarotuinen. Nuorin paperissa oleva. Vanhin on setterin/sakemannin mix, täyttää ensi kuussa 6v, koira haukkuu ovikellolle (sain kitkettyä tämän pois, kun muutin Kaukovainiolta Kaakkuriin), kun tutustuin yhteen naapuriini, niin hän soitti sellaisella tyylillä ovikelloa ja näin ollen koira alkoi taas haukkumaan


    • åpoiuyää

      Koiralla on tunteet, sekarotuisellakin. Omistajan kuolema jo vaikuttaa, vielä kurjempaa on, että joutuu nyt olemaan kodissa, missä ei rakasteta. Herkkä koira kyllä vaistoaa ja käyttäytymisellään näyttää, että on paha olla. Itse otin sekarotuisen ongelmakoiran hoiviini. Ei viihdy narun päässä , aggressiivinen muita koiria kohtaan hihnassa. Ensimmäisellä lenkillä riuhtoi itsensä irti ja hyökkäsi pienen koiran kimppuun. Heti kun pääsi irti alkoi leikkimään pikku koiran kanssa. (olin jo varma, että ottaa hengiltä:) koira kaipasi pomoa. Edellinen omistaja ei osannut antaa koiralle turvaa. Minä sain koirani luottamuksen, eikä ongelmia ole ollut enää. Vikansa sillä on, mutta ei ihmisetkään ole täydellisiä:) Yritä hyvä ihminen hakea koiralle uusi koti. Rehellisesti kerrot ongelmat ja korostat, että kaipaa rakkautta. Täällä maalla ei koiran tarvitse olla täydellinen:) . Minä pidän sekarotuisista koska elävät pidempään. Rotukoirat ovat menehtyneet viimeistään 10v, sairasteltuaan jo paljon. Edellinen sekarotuinen kuoli 'saappaat jalassa' 18v.

    • Pöö

      Luovuta paikalliseen kenneliin, he hoitavat sen ja etsivät sille uuden kodin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe