Lapsen kanssa Saksaan

mamikka 1

Olemme suunnittelleet elokuussa matkaa Saksaan. Lähtijöinä olisi 6v poika, kummitäti ja mamma. Kaupunkiloma ehkä neljä päivää. Olisin kiitollinen jos saisin vinkkejä kivoista kohteista joihin voisimme mennä. Berliini olisi ehkä ykkössijalla, mutta muutkin kaupungit kiinnostavat. Myös hotelleista olisi kiva saada vinkkejä. Saksassa taitaa olla niin, ettei aamupala kuulu hotellihintaan vaan maksaa erikseen. Kiitos etukäteen mahdollisista vastauksista.

4

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 13+15

      Me ollaan lapsen kanssa käyty Berliinissä ja Munchenissä. Jälkimmäinen on se josta tykättiin enemmän. Molemmissa kaupungeissa on hyviä museoita (tekniikanmuseossa kannattaa käyttää lasta), eläintarhat ja ostosmahdollisuudet.

      Munchenistä tykättiin enemmän sen takia että se vaan on ihana kesäkaupunki. Englischer Garten ja Chinesischer Turm, aijai :D Hofbräuhaus, yleinen fiilis, musiikki, hyvä ruoka ja lederhosenit. Hofbräuhaus tosin on turistirysä, mutta ei se innokasta Munchenin kävijää haittaa. Viktualienmarkt herkkuineen. Munchenistä on junalla (Bayern-lippu) parin tunnin matka alpeille :) Jos halua riittää niin vierailu Itävallan puolella kauniissa Salzburgissa on mahdollinen.

      Me ollaan lähes jokaisella reissulla varattu hotelli booking.comin kautta. Niiden palvelusta näkee selkeästi kuuluuko hintaan aamiainen vai ei ja paljonko se maksaa per naama jos se ei kuulu hintaan. Meille hotelliyöhön kuuluva aamiainen on ns. kynnyskysymys. Jos sitä ei ole tai sen hinta on -20 € per naama niin ollaan etsitty toinen hotelli. Berliini on hotellien suhteen miellyttävä kaupunki, sieltä saa melko varmasti laadukkaan hotellin hyvään hintaan jos vaan itsellä on halua etsiä sellaista. Elokuulle saattaa olla ihan kiva katsoa hotellia jossa on uima-allas ;)

    • Ervo A

      Perheemme on nyt hieman erilaisilla kokoonpanoilla käynyt useita kertoja Stettinissä (Szczecin), siis vanhassa saksalaisessa hansakaupungissa, joka nykyään kuuluu Puolaan. Olemme menneet sekä autolla että lentäen Berliiniin ja sielä melko lyhyt junamatka. Kaupunki on sopivasti ihmisen kokoinen, pieni vanhakaupunki rantakahviloineen ja ostoskeskukset ydinkeskustassa, joka on samalla suuri keskuspuisto, liikenne ei siis häiritse ja julkinen toimii. Perheemme naisille kaupunki on ongelma, koska matkatavaroilla on rajansa ja sinne jää - aina - ihan liikaa ihania kenkiä ja putiikkivaatteita. Ibis oli viimeisin hotellimme.

    • mamikka1

      Kiitos täytyypä katsella netistä tuotakin kaupunkia.

    • Losgehts

      Ei kannata unohtaa Kölniä, jonne pääsee suoraan tai puolessa tunnissa esim. Düsseldorfin kautta. Kaupungilla on tosi paljon tarjottavaa matkailijoille
      Mainittakoon henkeäsalpaavan tuomiokirkon (tornien huiput 157 m korkeita) lisäksi
      suklaamuseo, suuri eläintarha ja köysirata Reinin yli. Kaupungissa on sadoittain hyviä ruokapaikkoja ja hurjan hyvät ostosmahdollisuudet.

      Schwarzwaldin alue voisi olla myös yksi vaihtoehto, mahtavia maisemia ja Freiburgin kaupungissa riittää nähtävää. Pienemmistä kaupungeista Heidelberg on upea paikka muutaman päivän reissulle, sinne pääsee esim. Frankfurtin kautta.

      Kannattaa harkita muitakin kohteita kuin Berliiniä ja Müncheniä. Ne ovat toki hienoja kohteita, mutta muutakin löytyy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe