Usan adoptiot?

lapseton N

Olen lukuisia kertoja ihmetellyt, miten jenkkiperheillä voi olla esim. 10 adoptiolasta!? Kerrankin tv:ssä oli ohjelma jossa reilusti keski-iän ylittäneellä miehellä oli yksin(!) huollettavanaan lukuisia adoptiolapsia.

Nyt tulee Liv-kanavalta "Mahtava remontti" tms ohjelma, jossa jenkkipariskunnalla on kuusi adoptiolasta Kiinasta!

Miten ihmeessä tuollainen onnistuu!?

Samaan aikaan esim. Suomessa on lukuisia perheitä tai yksinelävää aikuista, joille ei liikene ainuttakaan lasta.

En ymmärrä!!!

6

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • smaa ihmettelen

      No eri maissa on lainsäädäntö erilainen.Suomessa on kai liiankin tiukka seula. Kumma että oman lapsen saa vaikka muovikalvoilla hengiltä tukehduttaa niin kuin lähipävinä on maassamme kuultu. Olisi sosiaalitoimen syytä tarkailla enemmän myös biologisten lasten hätää. Adoptoijille vaaditaan sitten niin tiukat kriteerit.

      • Max Martin

        Tiukka seulahan on hyvä asia, sillä Amerikkahan tuhottiin sodassa juurin niiden adoptioiden vuoksi. Että ihankuin nyt tänne Suomeenkin haluttaisiin sellaista tyyliä, joka sopii vain ydinpommien kohteeksi. Sanovat useat ei-amerikkalaiset. Ei Amerikka saa enää jatkaa tässä maailmassa, kun se diagnosoitu liian pervessiksi kulttuuriksi.


    • arithmet

      USAssa monilla adoptiovälittäjillä on netissä sivuja, joissa esitellään adoptoitavia lapsia valokuvien ja terveystietojen kanssa. Sieltä voi valita itseä miellyttävän lapsen helposti. Ei jää epäselväksi, kumman etu on ensisijainen. Lapsiressut.
      Varmasti suurin osa paljon lapsia adoptoineista ovat liikkeellä hyvin sydämin, mutta se miten hyvin silloin voi keskittyä kunkin lapsen erityistarpeisiin jää arvoitukseksi. Tosin usassa moni äiti on kokopäiväisesti kotona, joten lapsenhoidolle jää enemmän aikaa kuin täällä Suomessa (jos äiti käy töissä).
      Itse pidän Suomen systeemiä parempana. Tietysti niitä vanhempia harmittaa, jotka eivät täytä ehtoja, mutta lähtökohtana on kuitenkin ollut lapsen paras.

    • lapseton N

      Kiitos vastauksestas! Tuollaisista sivuista en ole kuullutkaan.

      Joskus kyllä tuntuu, etteivät sen enempää Suomen, Venäjän tai esim. Kiinan viranomaiset oikeaseti etsi lapsen parasta, kun suuri määrä hyviä äitejä ja isiä odottavat lasta, mutta viranomaiset pitävät mieluummin lapset Venäjän ja Kiinan järkyttävissä laitoksissa kasvamassa.

      En voi ymmärtää, miten suomalainen koti, ei olisi noita loukkoja parempi paikka. No kielimuuri ehkä alussa, mutta jokainen vihdoin adoptioon päässyt lapsi on kielen oppinut.

      Kyllä kodin turva ja rakkaus laitoksen voittaa.

      Voisiko suomalainen adoptoida Usasta?

    • Max Martin

      Ei suomalaiset amerikkalaisia adoptoi tietenkään, mutta Suomen valtion ryöstämiä lapsia haettiin 90-luvulla takaisin Suomeen ja kuntoutukseen. Mutta se onnistui huonosti, sillä he olivat niin huonokuntoisia ja muistamattomia ja olivat täysin traumatisoituneita. Heistä saatiin Suomeen huligaaneja ja heillä oli oma pukeutumistyyli eli hiphop. He olivat niin vieraantuneita suomalaisuudesta ja sellaisia koviksia, että heille ei saanut kukaan puhua mitään tai tuli turpaan.

      • Max Martin

        Joku sitäkin on kysynyt, että miksei Suomi hakenut omia Maijojaan ja Taunojaan takaisin Suomeen ennen Amerikan ydinpommituksia, niin syy on se, ettei heitä pystynyt palauttamaan. Sillä he olivat alkaneet vihaamaan elämää ja olivat jopa itsetuhoisia, että jotkut jopa tappoivat itsensä heti kun saivat sakset käteen. Sitten joku tappoi naapurinsa, niin siihen se sitten jäi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4091
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3428
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2979
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2911
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2244
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2181
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1945
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1940
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1889
    Aihe