KAHVIPIRTTI 75 / 2013

Uuden pirtin verhoja ja muita tekstiilejä tässä aloitin aamu tuimaan puistelemaan, ja samat verhot sopivat edelleen, aurinko hyvin pirttiin sisälle asti pääsee.
Kaunis ilma tänäänkin tulossa, eilen melkein pilvettömältä taivaalta lumipyryn sai aikaan, pienen hetken melko tiuhaan lunta tuli.
Pakkasta on yhä melkoisesti, kuuttatoista astetta mittari näyttää.
Hyvähän se on, että pakkaset pois pitää ja sitten rysähtäen kevät tulee,, toivottavasti.

Haalin pajun ja koivunoksia maljakkoon, punaisia, keltaisia ja valkoisia tulppaaneja joukkoon, oikein hauskalta ja pirteältä näyttää.
Koreissä pääsiäismunia tarjolla, siitä suu makeaksi, valkeat liinat pöydillä rauhoittamassa ilmettä kirjavan kukkamaljakon ja munien väriä antaessa.
Pullataikinaan tehtyä rahkapiirakkaa toin tarjolle, kermaa ja rahkaa, minusta tuo rahka herkullista monessa muussakin tarjoilussa.
Usein sekoitan marjoja ja rahkaa, hiukan sokeria, onpa oiva herkku nautiskella.

Viikonloppukin alkamassa ja eikös ne virpojat ensi pyhänä kiertele, no pikku noidille on munia ostettu, rahaa en anna, se ei ollenkaan ole tuon virpomisen tarkoitus.
Ennen karjalassa kai se tapa oli että palkan hakivat pääsiäispäivänä ja se oli mitä milloinkin, ruokaa enemmäkseen.
Nyt tämäkin juttu on mennyt pois raiteiltaan.
Tulipa mielikuva pienistä noidista, jotka hankiaisia myöten naapuriin virpomaan juoksivat,, hertaista;)

Unohdanpa nyt nuo maailman myllerrykset kokonaan, ihastelen kaunista aamua ja pirttiä, toivottelen hauskaa päivää, käykäähän puumerkkejä jättämässä ihan puhtaaseen vieraskirjaan.
Helppo on pirttiin sisään astua, kynnys on niin matala, että siihen ei kompastu, nurkkakaapista voi hörpyn ottaa jos kylmä kangistaa.
Kaulin ja kissat tervetulleeksi minun lisäkseni toivottaa, eikös silloin kaikki olekin hyvin;)
Onnea vielä huhuilen kaikille Vihtoreille, voi niitä monista kodeista löytyäkin;)

214

849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvää huomernta uudestaan! Kaunista on taas Pirtissä,valmiina ottamaan Pääsiäistä vastaan! Hyvä ,että SkillaN muistutti ,noista virpojista..Pittääpä hankkia tarjottavaa..Rahaa en minäkään anna.. Kummaa,kun semmoistakin alkanut esiintymään. Mukavaa päivää kaikille! Iloista mieltä ! t.Irkku

      • Liisa S.

        Huomenta ja onnea uuteen Kahvipirttiin!
        Viihtyisää ja rauhallista on täällä, hyvä paikka käydä virkistymässä.
        Vihtoria ei valitettavasti ole, joten ihan yksin on siivouspäivä taas otettava vastaan. Miten niitä tsiivouspäiviä tuleekin yhä tiheämmin, vastahan minä siivosin? Täytyy tosissaan sitä robotti-imuria alkaa katselemaan.
        Palmusunnuntaina ei täällä ole niin paljoa virpojia, kuin aikaisemmassa oli. Johtuu ehkä ulko-oven lukosta, suoraan ei voi tätä ovikelloa soitella. Suklaata olen varannut taas virpojille, ei rahaa.
        Ensi viikon lopulla sitten pääsiäinen onkin, samoin kesäaikaan siirtyminen. Autoni onkin ollut kesäajassa koko talven, nyt pitää vain muistaa lopettaa yhden tunnin vähentäminen.
        Hyvää jatkoa perjantaipäiväämme!


      • Kyllä tuo irkku-37 ehtiikin, ensin vanhan pirtin aamulla ja eilen illalla ja taas uuteen pirttiin, kiva kun poikkeet. Toisaalta minun täytyy tunnustaa, minulla on pientä vispilänkauppaa irkun kanssa päivittäin. Se on salaisuus.

        Tosiaan nyt on Vihtorin päivä, taitaa harvalla oikeesti nimi olla Vihtori, mutta niitä Vihtoreita on kyllä monessa taloudessa jossa isäntä on tossun alla, niitä sanotaan Vihtoreiksi. Näitä Vihtoreita ehkä Skillankin tarkoitti.
        Kaunis pakkasaamu, 14 astetta oli aamulla. Sisällä tänäänkin majailen, flunnssa tosin hellittää, mutta paras pysyä ikkunan sisäpuolella.
        Noita keväthommia alkaa kasaantumaan aurinko paistaa, huomaa ikkunat olisi pestävä, mutta liian kylmää hommaa, eiköhän Vapuksi ennätä.
        Huomenna aion ainakin kaupassa käydä.
        Minusta taitaa tulla ihan raitis, tänävuonna olen juonut puoli pulloa samppanjaa yhteisen merkkipäivämme kunniaksi, noin viikko sitten.
        Nurkkakaapillakaan en ole käynyt, Täydentänyt kyllä.
        No tämä kirjoitus pienen piristymisen merkiksi, minä Late Vaan.


      • K.V.
        Liisa S. kirjoitti:

        Huomenta ja onnea uuteen Kahvipirttiin!
        Viihtyisää ja rauhallista on täällä, hyvä paikka käydä virkistymässä.
        Vihtoria ei valitettavasti ole, joten ihan yksin on siivouspäivä taas otettava vastaan. Miten niitä tsiivouspäiviä tuleekin yhä tiheämmin, vastahan minä siivosin? Täytyy tosissaan sitä robotti-imuria alkaa katselemaan.
        Palmusunnuntaina ei täällä ole niin paljoa virpojia, kuin aikaisemmassa oli. Johtuu ehkä ulko-oven lukosta, suoraan ei voi tätä ovikelloa soitella. Suklaata olen varannut taas virpojille, ei rahaa.
        Ensi viikon lopulla sitten pääsiäinen onkin, samoin kesäaikaan siirtyminen. Autoni onkin ollut kesäajassa koko talven, nyt pitää vain muistaa lopettaa yhden tunnin vähentäminen.
        Hyvää jatkoa perjantaipäiväämme!

        Voiko rahaa antaakaan virpojille-varpojille, ainakin kuitti pitää pyytää! :D


    • Huomenta ja aurinko paistaa ja kaipa myös risukasoihinkin. Eilen kyllä parhaani mukaan seurasin tiiviisti vilkkaita tapahtumia. Tietysti sama olisi ollut hiihdellä hangillla ja antaa kaikkien suurien asioiden mennä menojaan. Eihän se seuraamiseni tosiasiassa mitään muuta.

      Suureksi asiaksi noussut Hautala juttu on kyllä selvää Hautalan ja myös hänen miesystävänsä törttöilyä. Varsinkin kun Hautala on ollut kärkäs opettaja ja arvostelija näistä hämäräpuuhista. Kyllä se myös sekä meppinä olo EU:ssa ja ministerin pallilla istuminen myös velvoittaa esimerkilliseen toimintaan.

      Kuittihan rahan maksusta on otettava ja myös saatava. Jos on vähänkin merkittävästä työstä kysymys, pitää olla myös työsopimus, jossa on pääpiirteittäin työselostus ja maksettava korvaus. Veijareita ja myös tietämättömiä on myös ns. "urakoitsijoissakin." Ehkä joissain asioissa tietoni voi olla vanhentuneita, "päivittämättä." Olenhan ollut jo melko kauan poissa työmarkkinoilta. Aikanaan olen kyllä ollut kymmeniä tällaisia sotkuja selvittelemässä. Ihmeellisiä "tarinoita" oli näissä "urakointiketjuissa", mutta en näistä sen enempää.

      Kehysriihestä EK, yritykset saivat täyden potin, yhteisövero aleni niin rutosti, että sitä on ehditty hämmästellä. Veronjen alennuskilpailu lähti liioitellusti käyntiin. Mistä rahat? Kyllä se tulee näkymään. Kehittyykö yritysveroihin näinkin hyvästä lahjoituksesta työpaikkoja. Hyvä on, jos näin käy, mutta kyllä se on kuvitelmien varassa. Rahalla kun ei ole isänmaata, eikä se julistamalla ilmesty.

      Kuivahkoa tekstiähän latelin. Niinhän sanotaan, että itsekullakin on omat mielenkiintonsa. Eipä silti siipi maassa kannata vaeltaa. Hyvää päivän jatkoa!

      • Sori sotkuinen lause, kiireessä kohelsin. " Kehittyykö työpaikkoja ...jne."


    • Heippa perjantaihin.

      Täällä taas ollaan ja aurinko paistelee, vähän on usva verhoa, ettei ihan täysillä porota..
      Labrakokeissa kävin, kattellaan veren d-vitamiini pitoisuutta, kolestrolia, maksa-arvoja ja mitä lie muuta.
      Tulehdusarvot on normaalit, mutta olo on silti vähän nuutuneen tuntuista. Eilen ku käytiin kaupassa, olin ihan poikki, syötiin ja miekin kävin mahan viereen. Päätä särki otsalta silmien välistä, ihan oudosta paikasta. Aina muulloin särkee oik. takaraivosta ja korvan tienoilta....hhmm pökkyräinen mikä lie...hapsenkakkiainen mummo...
      Mie lähen ruokailemaan, sulhon on taas laittanu hyvän ateria.
      Hei hei

    • Tulin niitä saunaterveisä kertomaan.
      Kun on TAAS perjantai.
      KIrjoiti jo yhden litanian,mutta kone heitti sen bitti taivaaseen;)
      enkä muista miten sen sai takaisin.
      Hyvää illanjatkoa kaikille.
      näkyillään...

    • Hyvää lauantai-aamua! On viileähköä edelleenkin -12 nyt.. Aurinkoa luvassa ja mahdollista lumisadetta! Saa nyt nähdä sitten,millainen päivä tulee. Eilen innostuin kutomaan " Piirakkasukkaa" ,sätissä puhuivat ja piti heti netistä katsoa,mikä nyt semmoinen mahtaa olla.On ihan hauska,ja he lppo malli..
      Pitääkin mennä ostamaan lisää lankaa .Nyt on kahvikin valmista ... Tulkaahan kahville! Ei tässä nyt ole mitään erikoista tapahtunut.,kun on vasta aamu.. Näin taas samaa painajaista,kuin edellisenä yönä,kiva kun unetkin sarjoina tulee..Onneksi oli vain unta! Nyt menen katsomaan,onko joku muu herännyt..
      Mukavaa päivää! Näemme taas! Iloa päiväänne! t.Irkku

    • SkillaN*

      Jopas oli hyvä kahvin tuoksu, kiitos irkku.
      Sinä sitä olet myös aamuvirkku, vaikka taidat hyvin vähällä unella selvitä muutenkin.
      Piti minunkin kurkata tuo sukkaa, mutta tuttu mallihan se oli, nimi vaan hämäsi, jokuset on tullut tehtyä.
      Täällä pakkanen on hellittänyt, kahdeksan astetta on ja päivä noussut kauniina.
      Eipä taida maalis maata näyttää, kovin on paljon lunta vielä, pitäisi lämpöasteita tulla, että lumet lähtisivät.
      Asia mille emme voi mitään, kuten monen muunkin asian kohdalla on.


      Istuin melko tarkasti eilisen telkkarin ääressä ja jotkut ohjelmat kahteenkin kertaan katsoin, urakkani vaati istumista.
      Kyllä siellä oli selittäjää moneen asiaan, kuka miltäkin kantilta asioita käänsi.
      Lopputulos, kaikkilla valittamista ja eläkeläisten elämisestä ei sanaakaan, annetaanko jotakin, vai otetaanko viimeisetkin.
      Ikävää on kuunnella noita samoja juttuja, mutta omat ajatukset liian selvästi kuulee, jos ei jotakin ääntä ole ja ne omatkin ovat joskus melko tyhmiä.

      Yhtiövastike vähän nousee, no mikäs se ei nousisi, sauna remonttia aikovat pitää, pitäskö mennä pomoksi, ainakin suunnitelmat tekijöille esittää.
      Hyviä suunnitelmia olen ennenkin tehnyt ja hyväksytyksi ovat tulleet, suojelu talossakin.
      Mietin juuri, että jos kaikki siivoukset, lumityöt, ynnämuut itse tekisimme, putoisi yhtiövastike roimasti, no eihän se onnistu ja mukavahan se on valmiilla olla. maksettava on kun laiskottelee.
      Eikös se vero mene talkootyöstäkin?
      Tosiaan, pitäskös sitä virpojille annettu raha myös ilmoittaa, no hyvä syy olla rahaa antamatta:)
      En jaksa Hautalan töppäyksistä enää, kunpa olisikin ainoa, pelkään pahoin että näitä on hurumykky, eivät vaan ilmi tule.

      Onnea jälkikäteen teille Late ja puoliso, oliko hääpäivänne?

      Kuule wiiwidear, kyllä niitä tyuntemuksia ilmenee meillä mummoilla (ukoillakin) milloin mikin paikka hellältä tuntuu ja mielestään ei mihinkään ole sattunut.
      Lasikaappiin meidät kohta on laitettava, tai pumpulilla pehmustettava, että vaivoilta selviäisi.
      Minulla kylkiluut usein kipeytyy, eikä edes yskää ole ja päässä vihloo milloin mistäkin, en osaa huolestua, kun usein tapahtuu.

      Minulla on siivous aloitettu, matot ja vuodevaatteet parvekkeella, nyt vaan pitäisi puskea intoa noihin liikkuviin osiin, saisi tämän huushollin vähän raikkaampaan kuntoon.
      Tomaatit on koulattava, ennen siivoamista, aina siitäkin hommasta sotkua syntyy.
      Tartuppa mummo puuhiin, ei ne istuen valmiiksi tule, hyvää ja intoa täynnä olevaa päivää teille toisillekin;)

    • Hyvää huomenta täältä aurinkoisista maisemista. Kyllä se kevään tulo tökkii, taitaapa tämä kuukausi tulla melkeinpä ennätysten kirjoihin. Sitä se tekee kun odottelee tossujensa alle parempaa pitoa, alkaa aika tuntua pitkältä.

      Töksäytin melko yksioikoisesti edellisessä kirjoituksessani "kuittikaupasta."Kyllä se miestäni pätee silloin, kun töitä teetetään lähes tuntemattomien kanssa tai jonkun firman hommia. On hyvin hankalaa selvitellä asioita jälkikäteen, jos jommankumman osapuolen "muisti" alkaa pettää, joko oikeasti tai tahallaan. Valitettavasti näin käy usein. Pienikin lappu työstä ja maksutavasta kummasti auttaa joutumasta jälkipuintiin.

      Eihän se laki estä lahjoittelemasta rahojaan, jos niin haluaa. Kolme tonniahan se raja oli vuodessa ilman lahjaveroa. En nyt ole varma, onko määrä muuttunut. Tuskinpa kannattaa ylivarovaiseksi tulla talkootöissäkään. Jos tekijä ei esitä työpalkkavaatimusta, saahan sitä hommaa huhkia vaikka verryttelyn kannalta ja niinhän tehdäänkin.

      Olen teettänyt ikänäni vain yhden työn, kesti kolme päivää. Ei se paperisota mikään mahdoton ollut. Kaikki tuli mielestäni hoidettua, eikä perästäkään mitään kuulunut. Sen muistin teroittaa tekijälle, että merkkaa työpäivät työttömyyskorvaushakemukseensa. En ihan tarkkaan tiedä, ovatko sotkeneet menettelytapoja, onhan "työnantajana" olemisestani 15 vuotta. Varmasti olisi aika helppo yksinkertaistaa menettelytapoja vaikka yhdelle lomakkeelle. Byrokratia vaatii omat kukkasensa, joista ei ole muut kuin haittaa.

      Nyt lopetan jahkailuni tästä asiasta.Hyvää päivän jatketta teille!

    • Huomenta kauniiseen lauantaiaamuun. Nyt on palmusunnuntain aattopäivä. Ei olisi kauppaan mitään asiaa, mutta pitää mennä ostamaan pikkuvirpojalle jotain. Pojanpojan kolmiuotias typykkä tulee virpomaan isomammaa huomenna.
      Taitaa se tyttö laulaakin isomammalle, kuten teki toissapäivänäkin. Hän sanoi esiintyvänsä ja lauloi ja tanssi niin että punainen tukka ilmassa heilui. Ihan meni laulu nuotilleen, sanat lauluun keksi itse.
      Voi kun tuo aamuaurinko paljastaa liat ikkunoista, mutta kuka tällaisella pakkasella niitä pesemään alkaisi. Koko päivän ei vielä aurinko ikkunoihin paista, joten kirkkailta näyttävät jo puolen päivän jälkeen.

      Minäpä keitän uudet kahvit kun tuo irkun kahvi on keitetty jo viideltä. Toin riisirusinapiirakan, leikatkaa siitä haluamanne pala maistiaisiksi.

      • Ramoona*

        Kurkistin googleen ja opin , että riisirusinapiirakka on Seiskarin perinneruokaa, mutta en ohjetta nähnyt, mistä taikinasta kuori lienee.

        Ajattelimme mennä huomenna taas pistäytymään Kirkkonummen Pokrovan ortodoksiluostarin myyjäisissä, sieltä saa mainiota borssikeittoa omaan astiaan ja monia karjalaisia pääsiäisherkkuja. Luostarissa olen kuullut pääsiäisruokien symbolisesta merkityksestä, että pasha on Egyptin pyramidi ja baba Baabelin torni. Kulitsan olen joskus ostanut, siinä oli manteleista päällä kirjaimet XB, Kristus on ylösnoussut. Pashan teen omalla kevyellä reseptilläni ja sitä sivellään pullaviipaleiden päälle. Menemme ruokatuliaisten kanssa esikoisen perheen rakennustyömaalle ja eiköhän siellä tulla myös virvotuiksi. Iso perhe pääsee kesällä muuttamaan uuteen taloonsa, minäkin saan sitten osallistua pihansuunnitteluun ja viedään täältä meidän tontilta perennoja. Heidän 5- ja 8-vuotiaansa sanoivat vielä lähtevänsä virpomaan , poika puetaan kuulemma kissaksi.

        Pakkanen pitänee pintansa vielä ensi viikollakin, ja tuuli puhaltelee sitkeästi kylmältä luoteiskolkalta, ensi keskiviikkona näyttäisi kääntyvän lempeämmälle lännelle.

        Iloista palmusunnuntain viikonloppua !

        P.s. Minulla on mielikuva, että muori 67 laittoi aivan hykerryttävän hauskan virpomalorun tänne viime keväänä, löytyisköhän se vielä . :)


      • Tytärsaari
        Ramoona* kirjoitti:

        Kurkistin googleen ja opin , että riisirusinapiirakka on Seiskarin perinneruokaa, mutta en ohjetta nähnyt, mistä taikinasta kuori lienee.

        Ajattelimme mennä huomenna taas pistäytymään Kirkkonummen Pokrovan ortodoksiluostarin myyjäisissä, sieltä saa mainiota borssikeittoa omaan astiaan ja monia karjalaisia pääsiäisherkkuja. Luostarissa olen kuullut pääsiäisruokien symbolisesta merkityksestä, että pasha on Egyptin pyramidi ja baba Baabelin torni. Kulitsan olen joskus ostanut, siinä oli manteleista päällä kirjaimet XB, Kristus on ylösnoussut. Pashan teen omalla kevyellä reseptilläni ja sitä sivellään pullaviipaleiden päälle. Menemme ruokatuliaisten kanssa esikoisen perheen rakennustyömaalle ja eiköhän siellä tulla myös virvotuiksi. Iso perhe pääsee kesällä muuttamaan uuteen taloonsa, minäkin saan sitten osallistua pihansuunnitteluun ja viedään täältä meidän tontilta perennoja. Heidän 5- ja 8-vuotiaansa sanoivat vielä lähtevänsä virpomaan , poika puetaan kuulemma kissaksi.

        Pakkanen pitänee pintansa vielä ensi viikollakin, ja tuuli puhaltelee sitkeästi kylmältä luoteiskolkalta, ensi keskiviikkona näyttäisi kääntyvän lempeämmälle lännelle.

        Iloista palmusunnuntain viikonloppua !

        P.s. Minulla on mielikuva, että muori 67 laittoi aivan hykerryttävän hauskan virpomalorun tänne viime keväänä, löytyisköhän se vielä . :)

        Ulkosaarelaisilla oli varmaan erikoisia ruokia. Joitain niistä ole lukenut ruokaohjeina lehdistä. Hylkeenpyytäjät söivät myös hylkeenlihaa. Voisi luvan saaneilta nykypyytäjiltä saada maistit hyljepihveistä.
        Hylkeenpyytäjillä oli apunaan koiria, jotka eivät osanneet haukkua vaan muuten ilmaisivat pyytäjille että avannossa on hylje. On kai niitä koiria vieläkin Suomessa.


      • katleija
        Ramoona* kirjoitti:

        Kurkistin googleen ja opin , että riisirusinapiirakka on Seiskarin perinneruokaa, mutta en ohjetta nähnyt, mistä taikinasta kuori lienee.

        Ajattelimme mennä huomenna taas pistäytymään Kirkkonummen Pokrovan ortodoksiluostarin myyjäisissä, sieltä saa mainiota borssikeittoa omaan astiaan ja monia karjalaisia pääsiäisherkkuja. Luostarissa olen kuullut pääsiäisruokien symbolisesta merkityksestä, että pasha on Egyptin pyramidi ja baba Baabelin torni. Kulitsan olen joskus ostanut, siinä oli manteleista päällä kirjaimet XB, Kristus on ylösnoussut. Pashan teen omalla kevyellä reseptilläni ja sitä sivellään pullaviipaleiden päälle. Menemme ruokatuliaisten kanssa esikoisen perheen rakennustyömaalle ja eiköhän siellä tulla myös virvotuiksi. Iso perhe pääsee kesällä muuttamaan uuteen taloonsa, minäkin saan sitten osallistua pihansuunnitteluun ja viedään täältä meidän tontilta perennoja. Heidän 5- ja 8-vuotiaansa sanoivat vielä lähtevänsä virpomaan , poika puetaan kuulemma kissaksi.

        Pakkanen pitänee pintansa vielä ensi viikollakin, ja tuuli puhaltelee sitkeästi kylmältä luoteiskolkalta, ensi keskiviikkona näyttäisi kääntyvän lempeämmälle lännelle.

        Iloista palmusunnuntain viikonloppua !

        P.s. Minulla on mielikuva, että muori 67 laittoi aivan hykerryttävän hauskan virpomalorun tänne viime keväänä, löytyisköhän se vielä . :)

        Vai on seiskarilainen perinneleivonnainen. Ilmankos äiti sitä usein leipoi viikonloppuisin kun pullaa paistoi. Itse en ole enää vuosikymmeniin sitä tehnyt, miten nyt tuli Kahvipirttiä varten tuli mieleen tehdä . :))
        Löysin tällaisen juhlavamman rotinapiirakan nimellä varustetun leivonnaisen ohjeen.
        Jos minä tekisin niin täytteeseen tulisi vain riisi, rusinat, ripaus suolaa ja vähän sokeria. Riisin keittäisin vedessä ja loppuvaiheessa vähän maitoa sekaan ja voinokare. Pullataikinaumpikuoreen uunipellillinen.
        Täytettä laittaisin kahden sentin paksuudelta.


      • katleija kirjoitti:

        Vai on seiskarilainen perinneleivonnainen. Ilmankos äiti sitä usein leipoi viikonloppuisin kun pullaa paistoi. Itse en ole enää vuosikymmeniin sitä tehnyt, miten nyt tuli Kahvipirttiä varten tuli mieleen tehdä . :))
        Löysin tällaisen juhlavamman rotinapiirakan nimellä varustetun leivonnaisen ohjeen.
        Jos minä tekisin niin täytteeseen tulisi vain riisi, rusinat, ripaus suolaa ja vähän sokeria. Riisin keittäisin vedessä ja loppuvaiheessa vähän maitoa sekaan ja voinokare. Pullataikinaumpikuoreen uunipellillinen.
        Täytettä laittaisin kahden sentin paksuudelta.

        Jäi tuo ohje kun välillä menin muihin hommiin.

        Rotinapiirakka resepti

        Ainekset
        pullataikina täyte:
        1 dl riisiä
        4 dl vettä
        0,5 tl suolaa
        25 g voita
        1 dl rusinoita
        0,5 dl sokeria
        1 muna
        3/4 dl omenahilloa tai appelsiinimarmeladia
        Ohjeet
        Keitä riisi suolalla ja voilla maustetussa vedessä lähes kypsäksi,
        lisää rusinat ja keitä vielä 5 minuuttia. Jäähdytä seos ja lisää siihen
        loput ainekset.
        Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte toiselle
        puolelle ja käännä toinen puoli täytteen päälle kuoreksi, nipistele
        reunat huolellisesti kiinni. Kohota, voitele munalla ja paista 200
        asteessa noin 30 minuuttia.


      • Tytärsaari kirjoitti:

        Ulkosaarelaisilla oli varmaan erikoisia ruokia. Joitain niistä ole lukenut ruokaohjeina lehdistä. Hylkeenpyytäjät söivät myös hylkeenlihaa. Voisi luvan saaneilta nykypyytäjiltä saada maistit hyljepihveistä.
        Hylkeenpyytäjillä oli apunaan koiria, jotka eivät osanneet haukkua vaan muuten ilmaisivat pyytäjille että avannossa on hylje. On kai niitä koiria vieläkin Suomessa.

        Seiskarinkoira on musta pystykorva, joka oli hyljekoira seiskarilaisille. Serkkuni teki ison työn etsiessään rodun edustajia ja perustaessaan yhdistyksen koirarodun tunnetuksi tekemiselle ja säilyttämiseksi. Netissä on paljon tietoa tästä.

        http://www.seiskarinkoirakerho.fi/yhdistys/index.htm

        Olin jotain seitsämän vanha kun sotajouluna enokummi lähetti meille hyljepaisin. Muistan että se liha oli tummaa, mutta maistui. Olisikohan se ollut palvattua, ei kai se muuten olisi säilynyt kuljetuksissa.


    • Pikkuväki meillä tuntuu virpomiseen halukkaalta, tosin pienin haluaisi pukeutua pääsiäismunaksi. Isänsä kuitenkin sanoi, että pääsiäistradition mukaan täytyy pukeutua trulliksi.
      Heillä on mustia hattuja myöten ne hassut asut olemassa,
      kiva heitä on niissä nähdä. Ja suklaamunia saavat palkakseen.

      Hyvää palmusunnuntailauantaita meille kaikille!

    • Voisiko lyhentää ja puhua palmulauantaista? Sehän kuulostaisi kauniilta.

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamun rauhaa, vain pulut (kyyhkyset ?) tuolla tiellä tepastelevat, ne hävitettiin täältä kokonaan, mutta nyt taas näkyy levinneen.
      Ovat niitä ei mieluisia lintuja, leviävät paljon, sotkevat paikat, samoin on lokkien ja naakkojen kanssa.
      Tautien levittäjiä kuulema, ennen rotat samoin, nyt vähän niitä näkee kaupungeissa.
      Onhan niitä ei tykättyjä eläimiä, mutta kai kaikilla joku olemassa olon tärkeys, vaikka en käärmeiden oloakaan ymmärrä.
      No syöhän nekin pien nisäkkäitä, mutta silti,,,
      Mites tämä juttu taas tälläiseen meni, pakkasta vain neljä astetta, hieman harmaa on taivas.

      Minulle nuo saariston elämiset aivan vieraita, en tuollaista piirakkaa ole milloinkaan syönyt, jotakin saman tyyppistä karjalaisen anoppini tekemänä.
      Voisi vaikka kokeilla, ei ainakaan hinnakas ole.
      Tämä savon seutu kun on aina ollut asuinpaikkani, kokemuksia ei muualta ole,
      olen kuin tynnyrissä kasvanut tyttö;)
      Kokematta on myös hyljepaisti, jotenkin en osaa edes kuvittella syöväni sitä.
      Monet herkut minulta jää kokematta, olen aika ennakkoluuloinen ihminen kaiken uuden suhteen.
      Tunteilen ehkä liikaa, jää jänispaistit ja linnut syömättä, puhumattakaan biisamin ja muiden tämän tyyppisten syötävien kanssa, kana sika ja nauta, ne minulle sopivat.
      Väliin kun rupee asiaa pohtimaan, nekin hieman arveluttavat, pitäisi kai kasvis syöjäksi ruveta,kyllä tuota ympärys mittaa on, vaikka jotakin jätän syömättä;)

      Olipa nyt palmusunnuntain aihe kovin ruokaisa, no pitää vielä kertoa että pashaa olen syönyt, mutta liian makea sekin, muistaakseni kerran teinkin sen, olikohan suodatin pussi muottina.
      Karjalaisilta niitä tarjottavia löytyy monessa muodossa, hyviä ruuan laittajia tunnetusti ovat.
      Löytyy ne herkut savostakin, minulle kovasti tutumpia, mutta jätän nyt niistä kertomisen.

      Saapas nähdä kiliseekö ovikello tänään, olen noita munia napsinut, kohta on pussi tyhjä, vaikka suklaan himoni on melkein on kadonnut, nyt sitä herkkua mieli teki.
      Nyrkeilyottelukin oli telkkarissa ja voiton kuulema vei suomalainen, se on urheilumuoto mitä en hyväksy, kadulla kun nyrkkeillään, putkaan viedään, mutta silti se hyväksytään kehässä urheiluksi.
      Mahtaa tuntua mukavalta, kun nyrkki maaliin iskee, huh,huh.

      Nyt on viisainta lopettaa, taitaa nämä juttuni saada kiukun nousemaan monella, mutta nämähän vaan näitä minun juttuja;)
      Maistellaan herkkuja, kuka mitäkin haluaa ja tapelkootkin jos se niin mieleistä on.
      Nyt näiden purinoitten jälkeenkin toivotan oikein suurta virpojien määrää kaikille, ihania ne pienet noidat onkin;)

    • texsanell1

      Hyvää palmusunnuntaita!

      No nyt on virvottu koko aamupäivä ja varasto on tyhjentynyt suklaamunista:D Sain aivan upean kimpun tuoreita koivunoksia pikku lehtineen, josta tuon pöydälle tännekin, Tuokoon se kevään odotusta ja terveyttä meille kaikille:D

      Kysyinkin tutuilta koululaisilta, että miten olette näin nähneet vaivaa?
      No meijän äiti laittoi saunaan viikko sitten ensin yöksi, että olis nättejä oksia tänään. Eihän niistä voi kuin iloita!

      Nyt pitää kehitellä yks' resepti kalalle, voi taas soi ovikello, nyt en enää avaa,..moikka

      • Tervehdys, ystävät!
        Aurinkoinen paahtaa täysillä. Taitaa kohta olla plusasteita myös varjon puolella.
        Olen tainnut kertoakin, että peltosaran jälkeen on toinen sarka, joka suvisempaan aikaan on varsinainen sekametsä: koivuja, haapoja, leppiä, tuomia. Tähän aikaan vuodesta se on melkoinen rytökasa, mutta ei se häiritse.
        Sitä paitsi siellä on elämää. Silloin tällöin siellä herrastelee ukkofasaani, joskus hyppelehtii komea rusakko, ja oravatkin viihtyvät siellä. Tämän päivän siellä on marssinut edestakaisin tyylikäs harakka. Mahtaakohan se olettaa, että sieltä löytyy jo valkovuokkoja? Lunta on niin paljon, että ehkä
        kukkien aika on vasta juhannuksena, mutta kokopäivämarssi
        tekee varmasti harakan kunnolle hyvää.
        Tekisi minullekin, mutta se riisi-rusina ihanuus toi veden kielelle, ja päätin ruveta kokeilemaan, onnistuuko se täällä.
        Siinä reseptissä luki, että nostatetaan, mutta millä?
        En löytänyt hiivasta enkä leivinjauheesta mainintaa.
        Rehellisesti mainiten olisi paras, kun hukkuisi koko resepti, mutta jos niin nuo ovipielet kutistuvat, että en enää pääse sisälle, rupean ahnehtimaan pihakuusten neulasia ja syön jälkiruoaksi lunta.
        Voi se ruokalista muutenkin olla tarpeen. Joku kyseli, että mistä hallitus ne lupaamansa rahat ottaa. Minulta ainakin!
        Oma kunta ei kiristänyt verotusta, mutta saan tänä vuonna eläkettä huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna!
        Ei se mitään auta, mutta vihainen olen kuitenkin. Taidan pukeutua suureen venäläiseen kukkahuiviini, ottaa tyynyn ja eväspussin ja mennä kolmen sepän patsaalle romanialaisromanimummon viereen kerjuulle.

        Jos käveleksitte siellä päin, tulkaa moikkamaan.


      • hiivallahan se
        Venlastiina kirjoitti:

        Tervehdys, ystävät!
        Aurinkoinen paahtaa täysillä. Taitaa kohta olla plusasteita myös varjon puolella.
        Olen tainnut kertoakin, että peltosaran jälkeen on toinen sarka, joka suvisempaan aikaan on varsinainen sekametsä: koivuja, haapoja, leppiä, tuomia. Tähän aikaan vuodesta se on melkoinen rytökasa, mutta ei se häiritse.
        Sitä paitsi siellä on elämää. Silloin tällöin siellä herrastelee ukkofasaani, joskus hyppelehtii komea rusakko, ja oravatkin viihtyvät siellä. Tämän päivän siellä on marssinut edestakaisin tyylikäs harakka. Mahtaakohan se olettaa, että sieltä löytyy jo valkovuokkoja? Lunta on niin paljon, että ehkä
        kukkien aika on vasta juhannuksena, mutta kokopäivämarssi
        tekee varmasti harakan kunnolle hyvää.
        Tekisi minullekin, mutta se riisi-rusina ihanuus toi veden kielelle, ja päätin ruveta kokeilemaan, onnistuuko se täällä.
        Siinä reseptissä luki, että nostatetaan, mutta millä?
        En löytänyt hiivasta enkä leivinjauheesta mainintaa.
        Rehellisesti mainiten olisi paras, kun hukkuisi koko resepti, mutta jos niin nuo ovipielet kutistuvat, että en enää pääse sisälle, rupean ahnehtimaan pihakuusten neulasia ja syön jälkiruoaksi lunta.
        Voi se ruokalista muutenkin olla tarpeen. Joku kyseli, että mistä hallitus ne lupaamansa rahat ottaa. Minulta ainakin!
        Oma kunta ei kiristänyt verotusta, mutta saan tänä vuonna eläkettä huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna!
        Ei se mitään auta, mutta vihainen olen kuitenkin. Taidan pukeutua suureen venäläiseen kukkahuiviini, ottaa tyynyn ja eväspussin ja mennä kolmen sepän patsaalle romanialaisromanimummon viereen kerjuulle.

        Jos käveleksitte siellä päin, tulkaa moikkamaan.

        pullataikina kohoaa


    • taas on lipsahtanut iltaan tämäkin päivä- varkain.
      Mut ei se mitään. Perjantaiset vieraat kehuivat miten hyvä helmikuu oli.
      Mitä te teitte, kysyivät. hiihdeltiinkö ? Vastaus oli Ei.
      Kumpikin meistä mietti hiki päässä mitä teimme viimekuussa. Missä se meni. Vaikka miten pinnisteltiin, mitää merkittävää ei tullut mieleen, enempi se että jokos se oli ja meni.
      Joten ; kokonainen kuukausi voi hävitä- kamalaa- kohta vuodetkin häviää muistista. Kun kaikki menee tavanomaista rataa ei jää mieleen mitään erikoista. (Tämä viimeinen lause on itsepuolustusta )))).

      Kuulin vihjailua, että Pääsiäisenä pitänee majoittautua mökille.
      Hiihdellä voi jäällä ja saunaa lämmitellä. Loimulohta takassa tehdä niinkuin yleensä teemme.
      Sitten ei auta muu kuin tähyillä taivaan tähtiä. Jos satuu lentämään ohi jokin epämääräinen "mummo-luuta-kissa-pannu" yhdistelmä, yritän syöksyä luudan varrelle mukaan. Ellei se mene valon nopeudella- tai voihan sitä vähän helmoja levitellä mökin kohdalla. Sehän jarruttaa vauhtia kummasti.
      Tai jos havaitsen sen Lokarin mikähän separaattori se nyt olikaan, vai aparaattori, joka lentää kyöpelinvuorelle. Siihenkin voin syöksyä jos onnistun. Kai siinäkin oli jokin perämoottori tai siipiä. jotain mihin tarttua kiinni. Mikä vaan kulkuneuvo, vaikka hevonen minulle käy.
      Ai jaa,, harvemminhan ne hevoset sentään lentää. Toisaalta näin netti ja sätti aikaa kaikki on mahdollista. Ellei, niin tehdään mahdoliseksi.

      Vieras oli minullekin tuo riisi-rusina juttu. Ei karjalaisessa kodissani ollut tuttu tarjottava. Varmaan hyvää kun pääsisi maistamaan.

      Tänään oli ulkona kevään suurimmat vesilammikot. Se kertookin säätiedot. Tuultakaan ei suuremmalti.
      Noin tosiaan saa koivunoksiin äkkiä silmut kun pistää ne vesiastiaan nauttimaan saunan jälkilöylyistä yön yli. Alkaa tapahtua.

      Hämärtyvää palmusunnuntain iltaa.
      Rauhallista sellaista.

    • SkillaN*

      Huomenta alkavaan uuteen viikkoon ja se vie meidät kuun loppuun ja kesäaikaan.
      Taas oli pakkasta neljätoista astetta, eilen päästiin neljään lämpö asteeseen päivällä. jyrkät on sään vaihtelut.
      Ei näkynyt näillä kulmilla virpojia, ei edes tiellä, suklaa jäi sitten minun syötäväksi.
      Onko tämäkin tapa kuolemassa.

      Mökillä sitä ennen pääsiäinen vietettiin, nyt on niin pakkasten kylmettämä kesäpaikka, että ei sinne viitsi paleltumaan lähteä.
      Taitaa väsymys, vai mikä lienee, ei innokkuutta sinne Kyöpeliin menoon taida olla, muttta jos lentäviä taivaalla näet, mukkan vaan meri-kukka.
      Samat eväät olisi minullekin tarpeen, mitä Venlastiina aikoo ruveta syömään.
      Siellä etelämpänä ne valkovuokot ovatkin vallanneet suuria alueita, kun joskus oikeaan aikaan sinne matkaa, näkee valkeana hohtavia laikkuja monessa kohden.
      Täälläkin jonkun verran leviää, kun juuren hyvään maahan saa, arovuokko tekee samoin, on vähän isompi kukkainen.

      Texsanelilla ovikello varmaan soinut tiheään, kun jo aioit oven kiinni pitää;)
      Siellä siis vielä tapa elää, onnistuiko kalasi.
      Minäkin mietin tuota ruokapuolta, että mitä laittaisi, mielitekoja ei mitään, paremmin onnistuisi ruoka, jos sitä oikein mieli tekee.
      Jauheliha pihveihin sitten päädyin, tein perunamuussin vaihteeksi ja herkkusienistä kastikkeen, no olihan se täyttävää.
      Ennen oikein vesi kielelle tuli, kun jotakin ruokaa mietti, nyt harvemmin, onkohan makuaisti mennyt, ainakin harvemmin mieli mitään tekee.
      Hajujakaan en aisti niin kuin ennen, onkohan aihetta huoleen, korvissakin sirinää, aiemmin en ole sitäkään rekistöröinyt.
      Mielikuvitusko näitä aiheuttaa, vai todellistako on?
      Nyt noita vaivoja roppakaupalla tuli ja minä kun olen aina sanonut olevani terve,vai onko tälläiset edes huomion arvoisia. Olkoot.

      Kaunis päivä on valennut, tuolla järven takana metsikkö huurteisena loistaa, ei aikaakaan kun aurinko huurteen pois pyyhkii.
      Varmaan tästä eilisen toistoa päivästä tulee ja lumille kyytiä antaa, on vielä runsaasti kyytiä annettavakin, katoillakin vielä lunta.
      Alan rahkapullia tekemään, vähän pääsiäisen esimakua kerhoon vien, on kiva vaihdella tarjottavaa, ehkä paremmin kahvikin maistuu.
      Pirttiin myös näitä pulliani tuon, tulkaa maistamaan.

    • texsanell1

      Huomenta!

      Kaunis on aamu täälläkin, sinisenä taivas ja kattojen lumipeite kutistuu päiväpäivältä.
      Kyllä kala onnistui, graavisilakkaa tein ja creme fraische ja siianmäti kastikkeessa viimeinen silaus.

      Paahdettu sämpylä tuoksuu nyt, sille laitan sitä katteeksi ja herkuttelen. Aamukahvin aika se onkin paras hetki ja nyt 8 uutisiin!
      Päivien kimallusta elämäämme!

      • marja-liisa...

        Huomenta!

        Luin tuolta pitkän rimpsun virpojista. Ihmettelen miten ihmiset on niin kauhuissaan, jos lapset kerran vuodessa käyvät virpomassa. Muutama karkki tai suklaa muna sinne tai tänne.
        Minä jo edellisenä iltana tein annoksia pieniin muovipusseihin, laitoin pieniä suklaapatukoita munia, karkkeja ja pienen pääsiäistipun joka pussiin. Sidoin kauniisti silkkinauharusetilla. Olisin ollut todella pettynyt, jos kukaan ei olisi tullut.
        Erityisesti jäi mieleen kolmen lapsen ryhmä, joista pienimmällä oli tuttipullokin kassissaan mukana. Lorua koitti hänkin minulle lukea, vähän jäi sanoja pois, mutta ihana oli.
        Eräs noidaksi pukeutunut pikkupoika selitti minulle tarkkaan miten he oli ne vitsat tehneet. Niissä oli munanmuotoisia värikkäitä pahvilappuja, joihin oli liimattu pääsiäisaiheisia kuvia.
        Ajatelkaapas näin, jos itse olisitte nähneet tuon vaivan ja innoissanne iloisena olisitte lähteneet matkaan. Ja vastassa olisi kiini lyöty ovi, ja tympeä naama.
        Miksi pilata lasten aito ilo. Jos taas tuntuu, että siitä köyhtyy, niin ei senkään luulisi haittaavan, kai me tämän ikäiset ihmiset kestetään jo pieni köyhyyskin.
        Minä olisin valmis säästämään vaikka omista syömisistäni muutaman karkkipussin hinnan, jos niin tiukkaa tekisi,
        Mutta jos minun ovelleni iloisella naamalla tullaan, niin kaikki myös iloisena vastaan otetaan. Kiitos ihanat pikkunoidat, että ette unohtaneet minua!


      • marja-liisa... kirjoitti:

        Huomenta!

        Luin tuolta pitkän rimpsun virpojista. Ihmettelen miten ihmiset on niin kauhuissaan, jos lapset kerran vuodessa käyvät virpomassa. Muutama karkki tai suklaa muna sinne tai tänne.
        Minä jo edellisenä iltana tein annoksia pieniin muovipusseihin, laitoin pieniä suklaapatukoita munia, karkkeja ja pienen pääsiäistipun joka pussiin. Sidoin kauniisti silkkinauharusetilla. Olisin ollut todella pettynyt, jos kukaan ei olisi tullut.
        Erityisesti jäi mieleen kolmen lapsen ryhmä, joista pienimmällä oli tuttipullokin kassissaan mukana. Lorua koitti hänkin minulle lukea, vähän jäi sanoja pois, mutta ihana oli.
        Eräs noidaksi pukeutunut pikkupoika selitti minulle tarkkaan miten he oli ne vitsat tehneet. Niissä oli munanmuotoisia värikkäitä pahvilappuja, joihin oli liimattu pääsiäisaiheisia kuvia.
        Ajatelkaapas näin, jos itse olisitte nähneet tuon vaivan ja innoissanne iloisena olisitte lähteneet matkaan. Ja vastassa olisi kiini lyöty ovi, ja tympeä naama.
        Miksi pilata lasten aito ilo. Jos taas tuntuu, että siitä köyhtyy, niin ei senkään luulisi haittaavan, kai me tämän ikäiset ihmiset kestetään jo pieni köyhyyskin.
        Minä olisin valmis säästämään vaikka omista syömisistäni muutaman karkkipussin hinnan, jos niin tiukkaa tekisi,
        Mutta jos minun ovelleni iloisella naamalla tullaan, niin kaikki myös iloisena vastaan otetaan. Kiitos ihanat pikkunoidat, että ette unohtaneet minua!

        Muistitko pyytää kuitin, jos rahaa annoit? - Ai niin, suklaamunilla sait palvelun, niin minäkin.
        Meidän pienin lapsosemme kysyi ovipuhelimessa:
        - Saanko tulla virpomaan?
        -Tervetuloa! vastasin, ja niin hän tuli, pimputti ovikelloa ja virpoi-varpoi minut tuoreeks ja terveeks tulevaks vuodeks.
        - No nythän minun ei sitten tarvitse lääkäriinkään mennä koko vuotena ! sanoin hänelle.
        Hän kyllä ymmärsi yskän.
        Noita-asunsa oli vaikuttava, musta, korkea, leveäliereinen kartiohattu ...
        Isänsä tuli perässä vasta, paikoitettuaan auton.
        Palkaksi suklaamunia ja teetä niin isälleen kuin virpojalle itselleenkin.

        Sitä ennen oli jo pienen virpojaporukan kanssa ollut liikkeellä, isä sai liikuntaa koko päivn.


    • Hyvältä näyttää päivän alku täälläkin. Siitä se on rakenneltava joukon jatkoksi päivien historiaan. Tuskinpa tästä päiväpäivästä mitään ikimuistoista joukon jatkoksi tulee muistelmiini tulee. Toisaalta voi olla näin juuri hyväkin.

      Ruokajuttuihin, en ole juossut minkään vouhotuksen perässä. Enkä se on juuri helppoa siksi, että ruokaohjelmani on hyvin yksinkertainen. Onhan sanonta, että "syö elääkseen." Tämä on tietysti tärkeätä. Sanonnan toinen osa, "elää syödäkseen", on minusta ohjeeksi typerä, kapea - alainen. Voihan joskus olla sairaus, joka estää välttämättäömän syömisen, mutta se onkin eri juttu. Yleensä riittävä nälkä korjaa ruokahalut, jopa pelkkä leipäkin maistuu autuaallisen hyvältä.

      Vaikka olen mielestäni melko kaikkiruokainen, valikoin kyllä. Rapuja en syö, en edes vodkan voimalla. Syy on se, että ravintoarvo hintaan nähden on mitätön. Eikä tämä raadonsyöjä elukka muutoinkaan houkuttele. Kyllä perinteelliset tavat ja kulttuuri, jopa uskonnolliset kiellot rajoittavat ihmisten ruokapöytää. En minäkään koiraa, rottaa ja sammakoita syö, ellei vahingossa tule. Sian "saastaisuus "ja "lehmän"pyhyys ei estä käyttämästä näitä palan painikkeeksini.

      Kuusen neulasia en ole ruuaksi kokeillut, mutta kuusen "kerkkiä " kyllä. "Vanha kansa" piti kerkistä keitettyä tököttiä hyvänä yskänlääkkeenä ja hengitystä helpottavana. Nythän vaivan nimi lienee astma. Kyllä tätä puutuotetta lusikallisen juo. Eihän lääke aina herkkua olekaan.

      Ja nyt lähtöasemiini, patikoimaan ja markettiin.

      • Tuo päivien historia on kyllä sellainen, että suurin osa päivistä menee niin ettei niistä muistta mitään. Ensimmäiset muistikuvani alkaa vähän alle kolmen vanhasta ensimmäinen oli isäni saama suuri hauki, joka oli kotona kolmojalkaisessa pyykkisaavissa painoi tiistakymmentä kiloa. Toinen muisto samana vuonna oli isäni hautajaiset. Oikeastaan ennen hautajaisia, äiti meni ilmoittamaan kirkkoherralle isän kuolemasta, samalla hän otti minut ja parivuotta vanhemman veljeni mukaan ja pyysi rovastia kastamaan meidät. kastamisesta en muista, mutta matkaa virastoon oli 7 kiilometriä ja sen kävelymatkan muistan. Olen kerännyt näitä muistoja siihen kylähistoriaan jossa olen mukana niitä on jo ennen sota-aikaa ja sota-ajasta. Tietysti kerron isästäni sen mitä kotona olen kuullut ja mitä kyläläiset ovat kertoneet. liitän myös isäni ainoan valokuvan, jossa hän komiasi seisoo punakaarttin hienossa asussa. Vanhemmillani oli jo kuusi lasta kun kansalaissota alkoi. Sota-aika ja sen jälkeinen aika oli kotona aika vaikeaa 6 vanhínta veljeäni oli yhtäaikaa sodassa, vanhin kaatui heti jatkosodan alettua häneltä jäi kuusi lasta orvoksi, yksi heistä syntyi isänsä kuoleman jälkeen meillä kotikylässäni. Asuivat Helsingissä ja olivat meillä pommituksia paossa. Minulla on näitä muistoja vaikka kuinka paljon ja minua on pyydetty, että niistä kirjoitan. Kirjoitus on työn alla, saa nähdä hyväksyvätkö kaikken.

        No tuo noista historiaan jääneistä muistoista.
        Päivä tosiaan mitä hienoin ja taitaa lämpöasteitakin tulla.
        Marketteja melläkin pari on, mutta nykyisin käyn useimmiten lähikaupassa. Luulen myös etten ole syönyt koiraa, rottia tai sammakoita, ellei nyt Kiinanreissulla vahinkossa syönyt. Mutta rapuja olen nuorempana syönyt runsaasti, kävin itsekin ravustamassa, ne oli minusta oikein hyviä. Samoin söin kerran etanoita Hotelli Haagassa, se on sellainen Ravintolakoulu ja minä olin siellä töissä ja sain ain syödä niiden oppilaiden tekemiä ruokia.
        Taidan maistaa Sillanin rahkapullia nappikahvin kera.
        Jos niitä ihmisiä ilmoittautuu Kyöpelin vuoren lennolle tarpeeksi olen mukana isolla yhteisluudalla Hyvää pääsiäistä Late


    • Kummallista kuinka jotain muistaa alle kolmivuotiaasta asti. Minulle ovat jääneet mieleen muutamat "pahat tekoni", jokin tunnelataus niihin varmasti on liittynyt , äiti lienee hermostunut toimistani.
      Lyhyesti ne tässä luettelen:
      1. Lamppuöljyllä kissan voitel. 2. Oman otsatukan leikkely "rotansyömäksi". Siitä on valokuvakin, jossa minä itse olin hyvin syyllisen näköinen. 3. Verenpisaran nuppujen napsuttelu. Se oli ihanaa puuhaa siinä valkoverhoisen ikkunan edessä kesäauringon paisteessa juuri ja juuri yletyin niihin nuppuihin, kunnes äiti huomasi ja lopetti luvattoman touhuni. 4. lapsenlikan kanssa olin tätini mansikkamaalta "varastanut" mansikoita ja sullonut ne esiliinan taskuun. Sanoin pikkuveljelle (8kk) ne tuoneeni.
      Kiitosta sain laulamalla Seiskarin laulua keinutuolissa keinuen.
      Evakkomatkan alun muistan myös, ollessani sullottuna Suursaari laivaan. Sillä saarelaisia kuljetettiin turvaan.

      Nuo rahkapullat kiinnostaa, olisivat helppoja pakastaa. Onko ne pikkupullia, jossa on rahkasilmä voi-sokeri silmän tilalla vai?

    • hevat

      Maanantai iltaa kaikille,lapsen lapseni eilen kävi virpomassa.Satuin tavallaan
      väsynyt olemaan ja leivoin ,kahvileiväksi vain pannukakkua...Sepä tuntuikin olevan herkkua,kun syksyllä laitoin mansikka ja vadelmahilloa olivat niin iloisia,joten tyttöni paistoi toisenkin pellillsen. Vatsat tuli täyteen ja hilloa saivat mukaankin
      titenkin rahaa. Kuukauden päästä mökille lähdemme,toivon virkistyväni,kun tulee ulkona enemmä olla.Tuli MIELEEN ,JOS KUKA IHMEITÄ EI OL NÄHNYT,kokeilkaa
      googleen laittaa,Dendiseuranta maapallon ympäri // Näyttää aurinko tulessa olevan.

    • hevat

      anteeksi

      tdendiseuranta maapallon näkymiä....GOOGLENKAUTTA...

    • "ph"

      Catleija listasi lapsena tehtyjä, auts, muistanpa minäkin:
      - Rikoin isän tekemästä kivisestä korulippaasta kannen, kun pudotin sen lattialle.
      - Leikkasin äidin silkkihuivista kauniin hevosen keskeltä huivia pois.
      - Auton takaosassa olin oleanderin kanssa, tietty pidin pystyssä, pikkuinen, sitä ja napsin kaikki nuput pois. Ei tullut kiitosta.

      Valostuneet aamut ovat mannaa, mihinkähän noiden lumien vesimäärä mahtunee, tulvia saadaan.

    • SkillaN*

      Huomenta, niin se taas aurinko nousee ja kaunis päivä siitä tulee.
      Kahdeksan astetta näin aamulla, mutta päivällä jo lämmön puolelle monta astetta ja vesi roiskuu.
      Sainpa oikein erikois kiitokset rahkapullista ja omasta mielestänikin olivat hyviä.
      Catleija kysyit miten tein ne, hyvän, lupsakan pullataikinan pyörittelin pulliksi, painoin keskelle kolon aika isolla mukin pohjalla, kohotin ja painoin uudelleen, laitoin omenahilloa vähän ja rahkasekoitusta päälle.
      Aprikoossi olisi varmaaan parempi, mutta sitä ei ollut käsillä.
      Kerhossa oli muutenkin erikoisen kiva tunnelma, naurettiin paljon ja sehän sitä ikää lisää;)

      Tänään melkein vapaata koko päivä, illalla keitän kahdeksan litran kattilan piirakan sydäntä, huomenna piirakka talkoot.
      Näin eilen lankaliikkeessä aivan ihanan neulotun ryijyn ja nyt sitten yritän hillitä itseäni ostamatta lankoja, tiedän entuudesta, että kyllähän sen vielä teen.
      Muutamia muitakin ideoita sieltä "varastin".

      Minä en muista kuin yhden pahan tekoni, sen olen kertonutkin, syötin korttisokeri kuukauden annoksen naapurin lapsille, siitä ainoa selkäsaunanikin.
      Kiltti lapsi olen ollut, ,,,olen edelleen;)
      En minä pieniä noitia ollenkaan vieroksu, mutta muutaman kerran on isot pojan koltiaiset ovella käyneet ja rahaa vaatineet, se ei tunnu kivalta.
      Katsoin ikkunasta kun jatkoivat matkaa ja rahoja jakoivat, taisivat jonkun oksan antaa, en muista.

      Noita tarinoita on vaikea tämän päivän ihmisten uskoa, mitä Late kerroit, mutta totta joka puolella maata se oli.
      Asun paikkakunnalla missä nuo kansalaissodan taistot kiihkeästi kosketti, harmittaa vaan, kun kertomat monista tapahtumista jäi kuulematta, olisi vanhemmillani varmaan löytynyt kerrottavaa.
      No se oli sitä aikaa, että niistä vähän puhuttiin ja sotakin jäi vähälle kerronnalle, vain se puute kaikesta kosketti.
      Muistan sellaista sodan ajalta, että tavaraakin lähettivät sotaa pakoon tänne meille, yksi taulu sen aikaisista on seinälläni, ei mikään arvokaskaan ole, mutta kai sillä jotakin tunne arvoa on ollut.
      Tätini piti ravintolaa Hesassa ja kaikkea romua kerääntyi, kun ihmiset maksoivat ruokansa "kalleuksillaan".
      Ei se helppoa ollut ruokaa ravintolaan hankkia siihen aikaan, ei kai aina valon kestävää ollut kaupanteko silloinkaan.
      Veroja olivat karhunneet, sellaista kuulin ja tätini jonkun verran äksy luonteinen, oli tokaissut että joka alushameen taskuissa tuon verran löytyy.
      Vanhapiika oli, ja vähän pelottava lapsen mielestä, kultahammas loisti suusta kun hymyyn heltyi.
      Minua torui kun aikuisena, nuorena neitona luonaan kävin, että olet turhamainen, itsellään saunassa käynti ainut huvi, työtä ja työtä, sitä oli hänen elämä.

      No mutta nyt taas levisi juttuni, näin se käy kun vauhtiin pääsen.
      Nyt kyllä lopetan ja annan tilaa teille toisillekin, pistäytykää pirttiin.

    • Ramoona*

      Olin kiltti lapsi, mutta nauru oli vähän liiankin herkässä, kun jotain omasta mielestäni hassua huomasin. Ystäväni oli samaa maata, eikä meitä voinut samassa pulpetissa vierekkäin istuttaa, eikä kirkonpenkissä, ei tarvinnut kuin vilkaista kaveria ja nauru alkoi kuplia pienestäkin syystä. Tirskahdeltiin, kun seurattiin miten papin liperit keikkuivat kaksoisleuan alla tai kun open paksu takamus souteli virren tahtiin harmoonipenkillä. Siskoni kanssa melkein pilasimme häät. Setämme vihkiäistilaisuus pidettiin maatalon pihamaalla, siinä nuoripari kuunteli papin pitkähköä puhetta vihkiryijyn päällä seisten, tuoksuvat sireenpensaat taustanaan. Ruoka-aitan ovi oli jäänyt raolleen, ja siskon kanssa hoksattiin, miten talon koiranpentu raahasi aitasta itsensä kokoista pullapitkoa. Olimme luvanneet pitää koiranpennusta huolta, se piti sulkea saunanporstuaan vihkimisen ajaksi, mutta emme raaskineet, kun se niin vinkui. Pistimme sen aitan nurkan taakse muka liekaan, mutta äkkiäkös pentu reuhtoi itsensä irti. Läksimme vielä kaiken kukkuraksi ajamaan takaa karkulaista ja muita lapsia lähti mukaan, eikä ihan äänettömästi. Onneksi morsiuspari ei huomannut mitään, ja monet naurut on tapauksesta suku saanut.

      Vakavampi tapaus sattui, kun me lapset keskenämme päätimme vanhempien kyläillessä herkutella vattuhillolla. Hain kellarista kahden litran vattuhillopurkin, joka luiskahti betonisissa prtaissa ja tietysti rikkoutui. Emme raaskineet kaikkea siivota pois, vaan otimme päällimmäisiä hilloja kuppiin ja söimme pullaviipaleiden päällä. Vanhemmat olivat niin kauhistuneita siitä, että olisimme voineet saada lasinsiruja sisuksiimme, että pihistys jäi sivuseikaksi. Saksien kanssa minäkin olen touhunnut luvattomia, siskon otsatukasta lampaantaljan pilkkomiseen.

      Ymmärrän hyvin Vaahteramäen Eemeliä, jolle aina sattui kommelluksia, metkuja joita hän ei metkuiksi tarkoittanutkaan...avuliaskin hän tarkoitti olla. Verstashuoneen aresti puu-ukkoja veistellessä teki poikaviikarin taas "kiltiksi". Kyllä nämä meidänkin lapset ja lapsenlapset ovat saaneet olla huoneessaan eräänkin kerran "miettimässä".

    • Kiitos SkillaN rahkapullaohjeesta. En olisikaan osannut niitä tehdä. Nuo ovat juuri sellaisia mukavia pakastettavia vierasvaroja. Niitäpä tänään pyöräytän ja laitan sitä aprikoosihilloa niihin.
      On turvallinen olo että jotain on pakastimessa, jos joku sattuu tulemaan. Voi sieltä silloin tällöin itsekin pullan ottaa iltapäiväkahvin kera.

    • Hintriika*

      Aurinkoista aamupäivää! Täytynee välillä ilmoittautua, vaikka ei minulla ole mitään varsinaista asiaa. Olette hauskoja tarinoita kertoilleet lapsuusajoilta. En nyt omia töppäyksiäni rupea miettimään, mutta alaluokilla koulussa tuli nurkkaseinä tutuksi. Yhteenkään nurkassa seisomiseen en muista syytä.

      Minulla pyörii päässä aina vain samat asiat, joiden lukemiseen olette jo kyllästyneet. Draaman lopputehtävä alkaa jo hermostuttaa, kun olen aloittanut moneen kertaan ja aina vaan hylännyt ajatuksen, aloittanut uudestaan ja todennut, ettei tästäkään mitään synny.

      Pakko on alkaa syntyä, kun deadline on huhtikuun loppuun. Jonkinmoisen siedettävän arvosanan haluan draamastakin, vaikka tuskin niitä arvosanoja eläissäni mihinkään tarvitsen. Omanarvontunto vain vaatii, kun on kerran leikkiin ryhtynyt.

      On tuo ilma niin hienon näköinen (näkyvää ilmaa?), että pakko tänään on uloskin piipahtaa.

      Jakselkaa!

    • Hintriikalle, hyvähän se on jatkaa kun matkaan on lähtenyt!

      Niin tässäkin, kone teki aamulla tepposia. Väitti, että olin kirjoittaa lörpötellyt yli määrän. Näin ei varmsti ollut, en ole tullut niin innokkaaksi.
      Kopion kirjoittamani ja yrin uudelleen. Sama laulu. Nyt olen temppuja tehnyt, tässä kokeilen.

      Kyllä minäkin muistan jotain 3 - 4 vuoden ikäisestä. Ainakin sen, että sain selkäsaunan. Sukuporukkaa oli järjestetty kirkkomatkalle. En tietysti ollut koskaan kirkkoa ja niin paljoa ihmisiä ennen nähnyt. Niinpä kun vanhempani menivät, ehtoollista ryyppäämään, minut komennettiin jäämään penkkiin. Siinä kirkkokansa liikkui ja en enää nähnyt vanhempiani. Niinpä aloin hätäpäissäni rääkymään. Munasinhan kai vanhempieni kunniaa. Niinpä piiska viuhui.
      No...mitäpä tuosta, mutta tänä päivänäkään selkäsaunaani hyväksy.

      Hyvä, että Late jaksaa historiaa kirjoitella. Varmasti on annettavaa pitäjän historiaa ja sellaisetakin näkökulmasta, joka saattaisi muutoin jäädä pois.

      Enpä enää pitemmälle, ettei rajoja ylitä. Koetan....

      • Hyvin toimii järjestelmän palauttamisella. Muutakin palautui, päivittäminen ei tehonnut.

        Jospa lörpöttelen lisää, ettei ihan tyngäksi jää. Niin ...ei se selkäsaunani jäänyt rasittamaan, tuskinpa vaikutti kovin kieroontuneesti jatkoonikaan. Eikä siitä puhuttu.
        Sen verran kautta rantain palasin n. 17-18 ikäisenä, kun isäukko komensi turhan äreästi äkkiä puupinolle, kun olin selailemassa kirjoja ja papereita. Olin savotasta kotona käymässä, ja kun olin kirjeopiston kirjoilla, väsäsin tehtäviäni. Sanoin että menen puukasalle, mutta en nyt aivan heti. Kun murinaa jatkui, jatkoin että nyt ei enää piiskakaan auta, tiedät hyvin. Menen kun ehdin. Eipä mitään, välithän vain korjaantuivat. Jatkossa tuli sanoja " jos ehdit, voitko, osaisit paremmin jne." Ehkä se oli tarpeellinenkin välien selvittely.

        Enhän vanhempiani sen enempää syyllistänyt. He olivat sen ajan ihmisiä ja myös ajan tavoilla varustettuja. Hyväähän he tarkoittivat. Siihen aikaan oli tapana, että töiden tuloksestakin annettiin vanhemmille suurin osa. Minäkin pidin sitä aivan luonnollisena niin kauan, kun majapaikkaani lapsuusmökissäni pidin.


    • SkillaN*

      Uuteen aamuun taas saamme heräillä ja kauniina jatkuu sää, pakkasta neljätoista astetta.
      Saulin nimipäivä, onnea vaan sinne Helsinkiin, presidentiille ja kaikille toisille Sauleille ympäri maan.

      Tuohon ynnämuun isän tokaisuun voisi joskus tämänkin päivän isät yhtyä.
      Onhan tietenkin kauniimpi tapa kysyä sopivasti, tekisitkö, lähtisitkö,ym, mutta siihen aikaan ei liikoja kursailtu, ja yleensä käskyt tehosi.
      Tänä päivänä voi olla vastauksena keskisormen näyttö, vaikka kuinka kauniisti anelisi.

      En ainakaan muista, että nurkkaan olisin koskaan joutunut koulussa, en jälkiistuntoonkaan, olin sellainen massaan uponnut, arka hyssykkä.
      Sitä kainoutta on riittänyt läpi elämän, nyt aivan viimeisinä vuosina olen varmuutta saanut.
      Jos yleisön eteen joskus jouduin oli se kamala asia ja kuitenkin sitä tapahtui melko usein, mutta tottunut olen vasta nyt, enää en juurikaan jännitä.

      Eihän Eemeli todellakakaan ilkeä lapsi ollut, avulias ja kekseliäs, silloin ei aina sattunut asiat kohdalleen.
      Tuo kellarissa käynti oli ihan tavallista, vattuhilloa sitä purkista napsittiin ja homeet sivuun työnnettiin, usein sitäkin oli purkissa.
      Oliko niin, että siitä lääkkeen sai ja vieläkin voimissaan olen, en sanan täydessä merkityksessä, mutta melko terve kumminkin.
      Nyt homeesta aivan kauhuissaan ollaan, ei sitä ennen niin pahana pidetty.
      Sellaisen tottelemuutta osin olevan vahingon muistan, keikuin tuolissa ja jalka meni poikki, isäni oli useamman kerran siitä varoittanut.
      Laitoimme äidin kanssa villalepere vasun tuolille ja vasta aikojen perästä totuus paljastui, ei seuraamuksia ollut.
      Toinen vahinko minkä muistan, keikuin vettä kraanasta ja tiskipöydällä oli litran kannu täynnä kermaa, sehän oli harvinaista, en tiedä mihin sitä oli tarkoitus käyttää, mutta minä sen kaadoin.
      Ei siitäkään sen kummempaa seurannut, kai äiti vaan harmitteli, kun mieleen on jäänyt.

      En ollenkaan epäile, ettetkö olisi osannut nuo rahkapullat tehdä, mutta kerroin kun kysyit catleija, johan sitä tähän ikään on jotakin oppinutkin.
      Voi olla että joku tapa tehdä jotakin, on jäänyt huomaamatta.
      Meillä on yksi Mikko joka on käynyt käsityö kerhossamme melkein koko ajan sen toiminnan kestäessä.
      Polkee pyörällä paikalle, on 85 vuotias, leikkaa matonkuteita hiljaa nurkassa, kuuntelee meidän turisemista, kun kutsu kahville kuuluu, on ensimäisenä pöydässä ja kurkkaa tarjottavia, sitten ainakin kaksi pullaa, tai mitä milloinkin tarjolla on nautiskelee.
      Hän elää poikansa kanssa ja varmaan sitä kotipullaa harvemmin tarjolla, siksi niin mieleistä on.
      Olemme ihan otettuja, kun seuramme kelpaa.

      Mutta nytpä on aika valmistaua piirakkatalkoisiin, kai niitä kolmisen sataa aikaan saadaan, hyviä kuin mitkähän.
      Nautittavaa kevätpäivää teille kaikille.
      Laskutaito hukassa;)

    • kissamirrit.

      Oli niin mukavaa lähteä tätä ketjua lukemaan, muistiini jäi nuo pullat,yritä kluteenittomasta jauhosta onnistuiskohan...Sitten noi meidän ainoan miehen lassen jutut on kiinostavia.. Kaikki jutut minulle värikkäitä lehtien luvun vaihteeksi,kun luen netistä kaikki lehhdet mitä löydän ,visioita on paljon,sääli Katri-helenaa,kun on noin röyhkeä patu,vaikka yliviisaksi esittäytyy.Kertoi nyt saavan uuden vaimonsa kanssa näyttä vapaasti sivistyneisyytensä,kun Katri oli ilmeisesti
      kansan suosikki.. heta tuutaroi.

      • Liisa S.

        Virpojiin vielä palaan, kun nuo suipot mustat hatut tulivat mieleeni, mitä he nykyisin käyttävät velho-asuissaan. Harry Potter on heidän kaikkien lukemiansa kirjoja, ja sieltähän nuo velho-asut varmaan ovat lähtöisin.
        Itsekin olen niistä Pottereista tykännyt, kivaa luettavaa.

        Pääsiäismatkalle pääsen tänään, joten toivotan kaikille iloista ja hyvää pääsiäistä! Nähdään myöhemmin! t. Satu*.


      • Liisa S. kirjoitti:

        Virpojiin vielä palaan, kun nuo suipot mustat hatut tulivat mieleeni, mitä he nykyisin käyttävät velho-asuissaan. Harry Potter on heidän kaikkien lukemiansa kirjoja, ja sieltähän nuo velho-asut varmaan ovat lähtöisin.
        Itsekin olen niistä Pottereista tykännyt, kivaa luettavaa.

        Pääsiäismatkalle pääsen tänään, joten toivotan kaikille iloista ja hyvää pääsiäistä! Nähdään myöhemmin! t. Satu*.

        Nyt on rahkapullat leivottu ja pakastettuna odottavat vieraita. Täytettä tuli niin paljon että vielä piirakkakin tuli ja sinne rahkan alle sitä aprikoosihilloa.
        Rahkaleivonnainen kuuluu pääsiäiseen. Mämmirove on vielä ostamatta. huomenna sitten kukkataloon pääsiäiskukat ostamaan. Jokohan narsissit voisi parvekkeelle laittaa.
        Kaupunki oli laittanut teatterisilla taas upeat narsissit. Toivottavasti ihmiset antaa niiden olla rauhassa.


      • Käyhän pirtissä ainakin 3 miestä. Kaikki Mukavia vanhan ajan jämeriä ja osaavia herroja. Omine muistoineen ja kokemuksineen.
        Kuten muistot meilläkin mummoilla.
        Olin pienenä hyvin hiljainen arka ja kiltti tyttö. Kai sitä tukkapöllöä tuli silti veljien kanssa tapellessa milloin mistäkin.
        Muistan tapauksen, kun perheellä oli muutto Vaasan läheltä Mustasaaresta keskisuomeen. Huoneessa oli mattokasa, jonka päällä piti istua, muuttolaatikoiden keskellä. Äitini laittoi nuorimman veljeni syliini sanoen pidä tätä....veli on noin ½ vuotta.
        Yhtäkkiä hän oikaisi itsensä parkaisen kamalasti.. ja hups, oli lentänyt lattialle...koko paketti.
        Senhän tietää mikä mekastus siitä tuli ja aiheestakin kyllä.
        En osannut varautua semoiseen, pieni kun olin itsekin.
        Onneksi ei käynyt mitenkään pahemmin.

        Toinen tapaus: oli ekakertaa kaunis uusi sininen kolttu päälläni.
        Olihan sunnuntai. Naapuri talossa oli ikäisiäni koulu/leikki kavereita
        Ekaluokkalaisia silloin. Menimme riiheen hyppimään heinäkasoihin ja kiipeilemään pitkin seiniä. sitä ennen olimme ajaneet ulkona aitauksessa olevat isot siat läkähdyksiin-- oli vaan niiiin kivaaa...
        Kivat loppui kun talon isäntä ( leikkikaverin isä ) tuli komentamaan
        Ja käski vierairen kersojen mennä kotiinsa- Omatkin sai sapiskaa....
        Silloin vasta huomasin että uuden mekon helmassa oli iso palkeenkieli. Vaatteet rypyssä hiukset sekaisin ja heiniä sielläsuntäällä. Arvelin että selkäsauna tässä odottaa. Mutta kai äitini arveli että rangaistus oli olla heti paikatun mekon kanssa.
        Ei tosin tienyt, mitä kaikkea oli tehty.....

        Pääsiäinen lähestyy. Tänään todella ihana päivä. Huomasiko kukaan että sukset ovat hävinneet pirtin seinustalta. Vein ne mökille, tänään olikin ihan nautinnollista hiihdellä hiljakseen jäällä. Oli hyvät ladut.
        Ja aurinko paistoi ja yöllä upea kuutamo. Maalla se korostuu hyvin.
        Kuuhullu en ole. Minuun se ei vaikuta mitenkään, paisi on hienoa katsella tai liikkua ulkona pimeällä.
        Lutuisata ehtoota kaikille !


    • Ehtoota vuan;)

      Noista koulu jutuista muistuu mieleeni;meillä ope hommasi vihkon ja siihen sitten "lellikki" kirjasi nimet,ketkä ei pysyneet hiljaa ennen open tuloa.
      Yhdellä viikolla oli minun nimi 21 kertaa siellä ja ei kun nurkkaa,eikä se vielä riittänyt,vaan piti mennä vieraaseen luokkaan Kaamee mikä häpeä;)nyt naurattaa.
      Kaverit risti minut luokan puheruhtinattareksi,)

      Kyllä niitä koulu muistoja tuntuisi löytyvän vaikka kuinka,mutta en nyt tämän enempää.
      näkyillään...

    • SkillaN*

      Kiirastorstai, pääsiäinen alullaan.
      Nyt on muutaman päivän ollut kaunista, aurinkoista, samaa on luvattu pyhillekin.
      Seitsemän asteen pakkasessa tätä päivää aloitellaan täällä savossa, päivällä sitten lämpimän puolelle siirtyy.
      Armas on nimipäivä sankari, onnea vaan kaikille Armaille;)
      Piirakat tuli talkoiltua, hyviä tuli ja paistokin onnistui hyvin, noiden uunien kanssa on joskus opettelemista.
      Tänään taas kaupataan, leivonnaisia, käsitöitä, myös miehet ovat ahertaneet puutöitä, arpajaiset saavat jännityksen tunnelmaa.
      Kalakukko on usein palkintona ja sekös innostaa arpoja ostamaan;)
      Tällä kerta myös mustikkakukko houkuttaa arpojen ostoon, on hirmu hyvää.

      Ahkeraan on muori nurkkia tutkinut kouluaikaan, taisi joutua tavan vuoksi joskus;)
      Niin, kuu on ollut komeana taivaalla, en vaan taaskaan jaksanut jäädä sitä ihailemaan.
      Kelpaa siellä meri-kukan hiihdellä, kun tälläistä säätä jatkossakin luvattu, voi olla että rusketus lisääntyy, sillä hyvän pohjan etelästä hait.
      Glukeenittomalla korppu ja perunajauholla olen onnistunut piirakan paistamaan, kookkoshiutaleita vähän sekaan.
      Meillä on kaksi näitä leivonnaisia tarvitsevia kerhossa ja heille olen jotakin yrittänyt värkätä.
      Sanovat itse onnistuvansa kaikkea leipomaan ja saavat onnistumaankin.

      Liisa.sal jo kyläilemässä, huomenna minäkin aion junaan astua, kunhan tämän päivän väsymykset pois lepään.
      Virkkasin eilen vielä valkean hatun puuvillalangasta ja mielestäni ei häpeä kaupan hattuja, en muistanut kysyä mitä hintaa kaupassa pitävät, meillä aina vähän halvemmalla myydään.
      Jos menekkiä on, virkkaan lisää, puuvillalangasta on vähän keväisempi.
      Vauvan nutun, housut, myssyn ja töppöset sain niin ikään valmiiksi, ne onkin jo varattu.
      Nyt tästä pikkuhiljaa myyntipaikalle siirryn ja laitan tuotteet esille, sitten jännäämään miten kauppa käy.
      Hyvää alkua pääsiäselle, käykää myyjäisissä, sieltä hyviä leivonnaisia löytyy, meillä ainakin heti eka tunnilla on pöytä tyhjä, sitten vaan arvoilla ja käsitöillä jatketaan.

    • texsanell1
      • Olipa suloinen video, näyttää myös kissaäidit rakastavan lapsiaan.
        Hyvää pääsiäistä sinulle ja kaikille pirtin asiakkaille. Late.


    • Anteeksi sähläykseni.
      Poistettu viesti oli tarkoitettu toiseen ketjuun ja sinne sen siirsin. Mikä ettei olisi tännekin sopinut, mutta teen uuden myöhemmin, kunhan olen muut toimeni tänään tehnyt.

    • Oikein Hyvää Pääsiäisen odotusta! Kaunista on nyt! Lähden pian hakemaan Joria ,tuolta Päivätoiminnasta,luokseni,Pääsiäistä viettämään. . Harmittaa,kun on lonkka niin kipeä,etei meinaa kärsiä astua,mutta ei nyt auta ruikuttaminen.. Kävelen hissunkissun,mikä kiirettä tässä,valmiissa maailmassa.Minäkin leivoin äskön rahkatorttua..Hyvältä maistui..En tässä nyt mitään ihmeempää hössöttänyt,kun kahden olemme,Jorin kanssa ja huomenna meitä on kutsuttu kylään..Jori saa varmaan kalaa,kun on kalan ystävä..Minä en voi sitä syödä..Harmi sekin.. Aurinko lämmittää ja sulattaa lunta, vettä on kaduilla ja paikkapaikoin liukasta,kun jäätä alla. Tuo kissa-video oli söpö.. Kissat ovat ihania,ja hyviä emoja. En enää ota yhtäkään eläintä,surettaa,kun kuolevat..
      Oli minulla yksi Liisa-kissa,joka eli 20v.. Oli oikein mukava ja siisti.. Vähän piti vieraita varoitella,että Liisa ei tykännyt,että mentiin silittelemään.. Kyllä sitten itse tuli,jos halusi tehdä tuttavuutta. Pitääkin tästä lähteä,että ehdin ajoissa,etteivät laita poikaa taksiin ja asuntolaan menemään..Toivon,että kaikilla on rauhallinen ja mukava Pääsiäinen.. Mämmiä me myös syömme.. Minusta se on hyvää.. Hei hei ja ILOA! t.Irkku

    • Olipa ihana video. siinä kisuäiti näytti oikeasti rakastavan perillistään.
      Toivottelen kaikille oikein hyvää Pääsiäisen aikaa.
      Ulkoilkaa. syökää pääsiäisherkkuja ja nauttikaa kevään tulosta.
      Itse aloitin jo mämmin syönnin, vähän etuajassa. Mutta kerran vuodessa, menköön............Hyvää Pääsiäistä !

    • Kauppa-asioilla kävin, mämmiä oli asiana ja "ota se keltanen pakkaus sieltä", neuvottiin. Löysin ja tutkailin pakkauksia. "Imellettyä mämmiä" siinä luki, muissa mämmeissä ei. Maistoinki jo ja hyvältähän tuo maistui. Osaan kyllä sen tyylin, että pienelle tassille ja vähän, pienellä lusikalla herkutellaan sitä herkkua.

      Musiikkitalon klubille on pyydetty yleisöksi kun suvusta on sellainen esiintyjäkin siellä, mutta kun hän joutui perumaan kuumeilun takia sen esiintymisen, mutta kun siellä on toinen tilalla ja mietin menisinkö kuitenkin sinne.

      Nuorempana minua ei pidättelis mikään, vaan nyt on kummallinen laiskuus tullu, kun ei vaikka on pyyvetty sittekään meinaa viittiä. Mistä se on tullu se laiskuus.

    • No niin vielä jäi se mämmi ostamatta, munia muistin ostaa ja kauniit kukkaset pääsiäiseksi. Lauantainahan vielä kauppaan pääsee.
      Valtavasti oli kukkatalossa pikkunarsisseja ruukuissa euron per ruukku. Kauppansa tekivät, minäkin viisi ruukkua ostin. Ajattelin uskaltaa parvekkeelle laittaa yökylmistä piittaamatta. Ei kai ne niin arkoja ole.
      On ihanaa kun aurinkoinen paistaa ja jälkeen talven taas hymyääpi.

      www.youtube.com/watch?v=v1IZHdr23XI

    • Heippa.

      Kiirastorstaina ollaan vaan kotona ja juodaan iltakahveet.

      Palaillaan osoitteeseen.

    • Hintriika*

      Mämmi on aina mämmiä. Otin varaslähdön jo tammikuussa ja hotkaisin pari roppeellista. Pääsiäiseksi en sitten hankkinutkaan. Ei niin, että olisin kyllästynyt, vaan kun en pysty hallitsemaan himojani! Jos kaapissa on mämmiä, niin minä tyttöhän syön sitä vailla mitään tolkkua. Siksi en hirvennyt ostaa. Saatan minä silti vielä pääsiäisen jälkeen sortua...

      Minulla ei ole pääsiäiseksi mitään arjesta poikkeavaa ohjelmaa. Ei myöskään arjesta poikkeavaa ruokaa. Äsken kokkasin sellaista aika isotekoista wokkia. Vaikka se heti syötynä onkin parasta, niin meinaan vielä kahtena päivänä sillä pärjätä. Yhtä annosta ei kannata ruveta tekemään, ei juuri minkään sortin ruokaa.

      Siis sunnuntaina pitää keksiä taas jotakin, ja samalla se tulee maanantaiksi-tiistaiksikin. Yksineläjän on pakko tyytyä (omakätiseen) sarjatuotantoon. Vaikka kyllä me aikanaan kaksinkin syötiin samaa sapuskaa vähintään kahtena päivänä peräkkäin. Rikkaammilla lie elämä vaihtelevampaa. Ja kenties tuhlailevampaa. Minulla ei mene ruokaa jäteastiaan.

      Tänään kävin sellaisessa "tutkintatilaisuudessa", jossa ammattioppilaitoksen hyvinvointialan opiskelijat haastettelivat ja mittasivat joitakin arvoja. Toimeksiantajana on kaupunki, joka haluaa tietää, miten tietyt vanhemmat ikäluokat selviävät elämässä. Ja sehän on hyvä, että kaupunki kantaa huolta asukkaistaan. Me ihmiset vanhenemme niin eri tahtiin. Se ei aina ole ikävuosista kiinni.

      Aika hyvin selvisin testeistä. Jos ei ihmeitä kunnossa tapahdu, niin viiden vuoden päästä tulevat kotiin arvioimaan samoja asioita. Toivottelin opiskelijat tervetulleiksi (vaikka eivät taida enää samoja olla).

      Oikeastaan aloin tuntea, että olen parempikuntoinen kuin tosiasiassa olenkaan, sillä ylitin kirkkaasti kaikki minimivaatimukset ikäryhmässäni. Toimi siis mielenterveyskäyntinä saman tien. Illoisen keveästi astelin sieltä takaisin kotiin!

      Nyt on pakko paneutua dramaattiseen maailmaan! Ei se minun loppuntyöni muutoin valmistu ikinä. Hyvää pääsiäistä pirtin väelle!

      Väliverho.

    • SkillaN*

      Pitkäperjantain aamua, päivä on nousemassa kauniiksi, muistelen, että useinkin tämä päivä on ollut harmaa ja alakuloisen tuntuinen.
      Senkin muistan, että lapsena pitkäperjantai oli todella pitkän tuntuinen, silloin lähes kaikki toiminta oli seis, nyt ajat muuttuneet, tapahtumia riittää tällekin päivälle.
      Myyjäiset pidetty, tuotto kohtalainen, ihmisten työpäivähän eilinen oli, sen huomasi kävijä määrästä.

      Ei mene minultakaan ruokaa jätteisiiin, tarkasti ostan ja valmistan, myös suurempia eriä, kuten Hintriikakin, pakkaseen ja pilaantumaan ei pääse.
      Kerran syötäviä ei kannata yhdelle tehdä, jos valmistaminen vie aikaa ja sähköä.
      Leivonta puolella on tuo rahka mitä käytän paljon pääsiäisenä, toki muulloinkin, mutta pääsiäiseen se kuuluu.
      Mämmiä en hirmu paljon syö, mutta tuntumaan on päästävä.
      Minun tutkimuksiin meno kuitattiin puhelin soitolla, sain kuulla että kaikki on hyvin, ei kannata tutkia.
      Ei silti, lääkäreistä taas pula täällä, vuoden vaihteessa niitä oli jo kohtuulisesti, nyt on kato käynyt, varmaan ei lääkäriä saisikaan, joka tutkimuksiin määräisi.
      Hienoa tuo sinun tiedon ja taidon hankkiminen H*, minulle jo tämä kone tuottaa ylimääräistä tuskaa;)
      Aina on jotakin ladattavaa ja väliin poistettavaa, sekaisin tässä menee.

      Kyllä se tuo äidin rakkaus ylttää myös eläimiin, katselin noita luonto
      filmejä, mitä on täältä pohjolasta tehty, hienoja ovat, aidolla tehtyjä, on siinä aikaa mennyt.
      Voiko muuten ollakkaan hertaisempaa, kuin vauvat ja eläinlapset, sitäkin aina ihmettelee, että miten kasvaakaan niistä suloisista vauvoista ihan hirveitäkin aikuisia?

      Meri-kukka mökillä hiihtelee, mikäs on hiihdellessä, ilmat suosii.
      Niin sitä oltiin meilläkin ennen, kaiholla mökki elämää ajattelee.
      Kesää odotan minäkin, sitten ehkä maalle pääsee, jos Luojamme näin suo.
      Saa tyrkätä kädet multaan ja tonkia sen minkä jaksaa.

      Tänään vaihdan kaupunkia, pitää sitä vähän matkata, kiertee mualimoo, sen sanotaan avartavan näkemyksiä;)
      Oikein hyvää tätä pitkää päivää, huomenna lisää.

      • Hyvää pääsiäistä

        Kahvipirtin ehtoisalle emännälle! Luulenpa, että SkillaN on ollut onnekas saadessaan hyvän äidin, hyvät vanhemmat,
        jotka ovat läheisyyttä antaneet, sehän näkyy luonteessa.
        Jos on jäänyt vaille rakkautta pienenä, sitä ei pysty antamaan.

        ooo

        Tuo epigenetiikka hämmästyttää minua aivan valtavasti!

        Eilen tuli Yliopisto-lehti, jonka kannessa on teksti:


        "Paranna perimää - Elämäntavat näkyvät geeneissä."

        "Jos on kehno perimä, niin hellä huolenpito voi pelastaa.

        Hyvän hoivan saaneista voi kasvaa tasapainoisia aikuisia,

        vaikka taustalla olisi sukuriitoja, aviopuolisoiden toistensa

        sättimistä, alituista haukkumista ja alaspainamista,

        joilla on taipumus 'periytyä' seuraavalle sukupolvelle."

        ooo

        Ennenvanhaan BIOLOGIAN tunnilla sanottiin, etteivät
        hankitut ominaisuudet periydy.
        Mutta tutkimuksen mukaan psyyke onkin hyvinkin joustava.

        Olkaamme siis puheissanne ja toimissanne hyviä toinen toisillemme, muuallakin kuin täällä SkillaNin emännöimässä Kahvipirtissä! Hän on hyvä esimerkki hyvistä tavoista!


      • Kyllä arvostamme
        Hyvää pääsiäistä kirjoitti:

        Kahvipirtin ehtoisalle emännälle! Luulenpa, että SkillaN on ollut onnekas saadessaan hyvän äidin, hyvät vanhemmat,
        jotka ovat läheisyyttä antaneet, sehän näkyy luonteessa.
        Jos on jäänyt vaille rakkautta pienenä, sitä ei pysty antamaan.

        ooo

        Tuo epigenetiikka hämmästyttää minua aivan valtavasti!

        Eilen tuli Yliopisto-lehti, jonka kannessa on teksti:


        "Paranna perimää - Elämäntavat näkyvät geeneissä."

        "Jos on kehno perimä, niin hellä huolenpito voi pelastaa.

        Hyvän hoivan saaneista voi kasvaa tasapainoisia aikuisia,

        vaikka taustalla olisi sukuriitoja, aviopuolisoiden toistensa

        sättimistä, alituista haukkumista ja alaspainamista,

        joilla on taipumus 'periytyä' seuraavalle sukupolvelle."

        ooo

        Ennenvanhaan BIOLOGIAN tunnilla sanottiin, etteivät
        hankitut ominaisuudet periydy.
        Mutta tutkimuksen mukaan psyyke onkin hyvinkin joustava.

        Olkaamme siis puheissanne ja toimissanne hyviä toinen toisillemme, muuallakin kuin täällä SkillaNin emännöimässä Kahvipirtissä! Hän on hyvä esimerkki hyvistä tavoista!

        muutkin kahvipirttiä, ja sitä, että täällä ei ole kiusattu toisia.

        Aivan harvinaisen luja hyvässä on SkillaN.

        Se on pelottomuutta olla oikealla asialla, jota eivät klikit kaada.

        Ja myös hauskuutta, mielikuvitusta.


      • niin tosiaan
        Kyllä arvostamme kirjoitti:

        muutkin kahvipirttiä, ja sitä, että täällä ei ole kiusattu toisia.

        Aivan harvinaisen luja hyvässä on SkillaN.

        Se on pelottomuutta olla oikealla asialla, jota eivät klikit kaada.

        Ja myös hauskuutta, mielikuvitusta.

        Kiusaajat ei pirttiin ole uskaltautuneetkaan. Mutta täällä pitäis varmaan kirjottaa vakinikillään.


      • Hyviä voi ilmankin.
        niin tosiaan kirjoitti:

        Kiusaajat ei pirttiin ole uskaltautuneetkaan. Mutta täällä pitäis varmaan kirjottaa vakinikillään.

        Useimmiten kylllä vakinikillä.


    • katleija

      Vuonankaali.
      Minä tutustuin eilen Vuonankaaliin. Tuon salaattivihanneksen nimen olen jossakin ohimennen huomannut, mutta nyt vasta Lidlissä siihen "törmäsin". Siellä myytiin sitä pienilehtistä vihannesta muovirasiassa.
      Maistelin sitä tänä aamuna voileipäni päällä. Ihastuin siihen ensimaistamalta. Onko salaatti muille tuttu? Onkin kuulema ihan antiikinaikainen vihannes :))
      http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Kasvitieto/Syotavat_kasvit/Salaatit/vuonankaali

      Etsin sen netistä ja piti tulla tännekin siitä kertomaan. Eipä nyt muuta tullukaan kirjoitettua tällä aamuistunnolla.
      Rauhaisaa pitkäperjantaita.

      • miranda..

        Annoitpa hyvän vinkin "katleija". Nyt on sitten asiaa Lidliin, koska kehuit vuonankaalia hyväksi. Olen pitkittänyt kauppareissua viikon ja nyt on vaihtoehdot jo vähissä.

        Kahvipirtin kunniaksi keittelin itsekkin päiväkahvit ja kaivelin pakastimesta kakkupalan. Kukahan raahaisi minut ulos?


    • Kyllä ne lumet sulavat yöpakkasista huolimatta. Aamupäivän käytin kävellessä, ei sitä kuntolenkiksi voi nimittää. Pieni pätkä hiljaista hissuttelua, pysähtelyä ja enemmän katselua ja ajatusteni harhailua.
      Olisiko juuri tämä vanhuuteen sopeutumisen opettelua, jatkokurssia.

      Iltapäivällä olikin syttärit, parikymmentä vierasta ja leppoisaa jutustelua monenkin kanssa. Sellaista, jota voi hyvin nimittää keskusteluksi, vähän erilaisia näkemyksiäkin, mutta eli sellaista, jossa olisi ääntä korotettu tai veri olisi näkyvästi päähän noussut.

      Eipä muuta, tuntuu että päiväni alkaa olla täysi. Jos nyt telkkarista jotain löytyy.

    • Saunaterveiset taas kerran.
      Vaikka on olevinaan pyhäpäivä,meillä lämpesi silti sauna.

      Ilma on ollut tosi aurinkoinen.
      Nyt sitten on löhö ilta.

      Voikaatten hyvin.
      näkyillään...

    • Ihan aluksi ilmoitan olevani Hintriikan kanssa samaa mieltä mämmistä. Kyllä mämmi on mämmiä!
      Ainoa keino varjella minua mämmiltä on hankkia kassakaappi ja piilottaa sen avain.

      Sitten nöyrä niiaus kaikille, jotka ovat lahjoitelleet musiikkilinkkejä. Kyllä minä iltapuolen tärväsin muuhunkin kuin Hvorostovskyyn; häneen kuitenkin eniten.

      Ja sitten diagnoosi JJoutavalle5:
      Se on, kuule, kulkutauti se. Se on kulkeutunut jo minulle asti. Oikeastaan olen jo taudin vaiheessa N:o 2. Se on sellainen, että hetkeksi kun istahtaa, herää puolentoista tunnin kuluttua kaikkea muuta kuin levänneenä ja pirteänä.

      Sitten yksi kysymys: Pitääköhän ottaa vakuutus, jos sattuu luudan varrella nukahtamaan?
      Milloinkas se lento Kyöpelinvuorelle alkaa?

      Tulen huomenna tarkastamaan, onko Pirtin seinässä tolppailmoitus.
      Ai niin: terkkuja Jorille ja Irkulle sekä Meri-kukalle. Vaikka olisitkin mökkeilemässä, varustaudu puolilta öin lämpimiin pukimiin. Joku nappaa sinut luutansa taakse ohi lentäessämme.

    • SkillaN*

      Lankalauantain aamua kaikille, vähän arkisempi päivä pyhien väliin.
      Kauniina jatkuu sää, pakkasta näin aamulla yksitoista astetta.
      Junamatkallani huomasin lumen määrän vielä suureksi, ei ole aurinko vielä oikein kunnolla töitään aloittanut, kova on puuha saada maa mustalle mullalle.
      Ainahan se on kesä tullut ja tulee se nyt myös, aikanaan.

      Kiitokset kauniista viestistäsi "Hyvää Pääsiäistä", tuo tutkimus voi hyvinkin totuuteen viitata ja minun kohdalla ainakin nuo hyvät vanhemmat ovat kan
      taneet läpi elämän, vaikeuksissakin voimia antaneet hyvillä muistoilla.
      Eihän se sen kummempaa ollut, ei ollut rikkauksia, vaan ihan tavallista huolen pitoa, mutta se oli sitä välittämistä.
      Kaiken sen minkä pystyivät antamaan sain, ei kovin paljon aineellista, mutta rakkaaksi itseni sain tuntea.
      Samaan en ole pystynyt itse, se työelämä vei osansa, äitini taas oli aina kotiäiti, sen merkitys lapselle on mittava.
      Koulusta kotiin tullessa, äiti aina odottamassa.
      Jokainen aikuiseksi päästyään oman elämänsä muokkaa, mutta ne lapsena saadut hyvät asiat ainakin osin seuraavat, näin toivoisi jatkuvan kaikilla.
      Kiitos myös kannustuksesta kolmelle seuraavalle viestille, aina on mukava myönteistä viestiä saada, ja muuta ei tarvitsekkaan, omina itsenämme kirjoittelua ja ilkeilyt pois jättäen.
      Toki pirttiin voi kirjoittaa ilman nikkiäkin, mutta se jatkossa on vaan helpompi vastailla, kun tietää saman nikin olevan kyseessä, sitä tullaan kuin tuttaviksi;)
      Olette varmaan merkille sen laittaneetkin, emme ole kaikkien kanssa tavanneet, mutta hyvin tutuilta ja kotoisilta pirttiin kirjoittavat tuntuvat, johtuen juuri siitä että nikki pysyy samana.
      Tervetuloa vaan pirtin vahvuuteen;)

      Onpas aivan outo vihannes minullekin tuo katleijan löytö, pitää katsella kauppareissulla löytyisikö.
      Tuota ulos viejää minäkin kaipaisin kuten mirandakin, on sitä niin vaikea yksin lähteä, ehkä paremmin jos joku tuuppailisi;)
      Laiskuuttahan se on, mitä jjoutava ihmetteli myös, niin mistä laiskuus tuleekaan?

      Omat synttäritkös oli ynnämuu, onnea kovasti, jos et itse tällä kertaa huoli, menköön sille ken onnea kaipaa:) (kukapa ei onnea huolisi)

      Niin se lento, minä olen valmiina lähtemään, paikalla kymmenen aikoihin (illlalla) ja siinä sitten täysin sonnustautuneena odotan seuraa,
      vanhan ajan luudalla yritän, jos ei lennä, hinaukseen pyrin, kai meidän herrasmiehet löijyyn ottaa.
      Tervetuloa vaan kaikki tälle muistoja sisältävälle lennolle, kaikkihan irtiottoa kaipaavat, se on ollut mielenkiintoinen kokemus.
      Päivän jatkoja, mämmiä on lähdettävä ostamaan, kun siitä on puhetta ollut, kermaa kyytipojaksi, eiköhän maistuisi sinullekin;)

      • Tervetuloa vain kaikki halukkaat sinne Kyöpelinvuoren lennolle, nyt kun emäntämme ilmoitti lähtöajan, siis klo 22,00 tänä iltana. Matkaan pääsee vaikka omaa luutaa ei olisikaan, yhteislähtö sellaisella turpomoottorilla varustetulla jatkovartisella luudalla. Ilmoittautumisia on vielä kovin vähän, mutta aikaahan on vielä. Eikä tarvi edes ilmoittautua kunhan on paikalla sovittuun aikaan.
        Kaikki eväät ja reksiviitat ovat valmiina pitrin varastoissaa.
        Se on menoa illalla, terveisin Late Vaan.


    • Hieman hirvittää luudanvarrelle istahtaa, koskoo nääs hätäluuhun. Aattelin jos kuumailmapallo ois mukavampi menopeli. Mut siin on taas se, et mistpäi tuulee. Voip nääs viiä vaik väärää suuntaa pallon. Mispäi se Kyöpelvuori on. Ei se ainakaa minnuu lähel oo.
      Mut näin tehhää ja näillä mennää..ihhanaa :--))

    • Kaunista lankalauantaita kaikille !
      Kyllä nyt tulin ihan onnelliseksi; ai miksikö ? En olekkaan ainoa himojeni orja, siksi.
      Tuo mämmi ! olen jo yhden roveen popsinut. Eikä siinä kaikki. Kyytipoikana pitää olla vaniljakastiketta. Juu tiedän, tiedän- toiset eivät voi sietää sitä., Mutta minun maku vaatii sen yhdistelmän. Makeaa on ja epäterveellistä- mutta minusta ah, niin hyvää ! Kuten aiemin sanoin, onhan pääsiäinen kerran vuodessa joten menkööt....Köyhän ilo on halpaa ja pienestä kiinni. Parilla eurolla saa ison mämmiroveen...............
      Näppärää on siirtyä ladulle kun kulkee tuossa vieressä 4 km. latu.
      Siinä on hyvä mämmejä sulatella tai kulutella. Saunassa paahdella loppuja...
      Ruokahalu on vimmattu,kun paljon ulkona liikkuu.............

      Olen katsellut vaatteita "iltamenoon".
      Semmoiset vanhat äiteevainaan "pässinpökkimät" koko villahousut, paksu korkeakauluksinen villapaita. Alle tietenkin koko puuvillainen asu.
      Päällimäiseksi ruudullinen pitkä leveä hame. Musta paksu pusero, musta huivi leuan alle, villasukat- punaraidalliset- tietenkin jalkaan ja pieksut nyöreillä kiinni,
      Kissat ja pannut tulee kai pirtin puolesta.
      Minä vaan seisoskelen mökin katolla odottelemassa ohi kiitäviä torboluutia.
      Jos huomaatte tämmöisen hökötyksen, se olen sitten minä. Otanko mämmiä evääksi ???
      Jos on hyvin kylmä kuutamoyö, voi harteille heittää perinnöksi saadun vanhan ison mustan berberin. Siinähän helmat kivasti heiluisi kuutamossa
      luudanvarrella............
      Pitää olla hyvin tanakasti pukeutunut ettei käy kuin JJoutava 5.
      Pikaista paranemista toivotellaan- kyllähän me hoidellaan siellä Kyöpelissä
      Pienemmät sairaudet- kun ei nyt ihan leikkuusalia tarvitse.

      Kohta pitääkin lähteä jäälle - aurinkoa ottamaan. Voikaa hyvin ja hyviä tulevia pyhiä.

    • Ramoona*

      Meri-kukka varustautuu varman päälle varmalla tyylitajulla, berberit ja kaikki. Kerrospukeutumiseen minäkin luotan ja olen tuohon sängyn päälle haalinut kaapeista ja vintiltä tamineita. Alle se mainio tekninen alusasu , joka on hiihdossakin hyväksi havaittu, pikät hihat ja lahkeet, lämpö siirtyy joka tilanteessa oikeaan suuntaan. Sen päälle toppahaalari, ja pitkä leveä hame ilman muuta päällimmäiseksi liehumaan , jos minä isokukallisen , keltaista, punaista ja vihreää , niin erottuu pimeältä yötaivaalta ja yhteentörmäysvaara minimoituu. Taidanpa laittaa lammaspuoliturkin, pakkasyö on luvassa.. Kukallinen maatuskahuivi hapsuineen päähän tiukasti solmittuna ja noitamaiset kengät...jos lainaisin isojalkaisemmalta naapurin rouvalta muodikkaat korkokengät, että mahtuu villasukat väliin. Luuta-asian tuolla jo JJ:lle paljastin, se on hieno keppihevonen luudan varteen tehtynä ja se luutaosuus on pyörivä kuin propelli...satula polkupyörästä irrotettu.

      Vähän myöhään on tuo lähtö, pitänee nokoset ottaa päivällä.
      Olisi mukavaa saada Neakin mukaan, Tex muistaakseni viime pääsiäisenä sairastui kesken kaiken.

    • texsanell1

      Nyt on tropit kunnossa, ei sitä joka pääsiäinen sairaalaan lennetä sentään. Vaatteet on esillä täälläkin, tuuli oli heittänyt mustan tötteröhatun pihalleni, sen otin talteen parin päivän perästä. Villahuivi solmuun leuan alle, ja musta tötterölieri syvälle päähän, kippurakärkiset saappaat ja pitkä hame. Röijyä on jos minkälaista, vielä valkkaan minkä värisen otan, joten klo 22.00 tulen kahvipirtille. Morjensta vaan!

    • joutavoinen

      Akku on vielä latautumassa tuossa akkukäyttösessä imurissa. Siinä luutan virkaa on silläin, kun on imuilmalla pyörivä harjas siellä varrenpäässä. Se pyörii sitä vinhemmin kuin vauhti lisääntyy. Ehtii se iltaanmennessä lataantua riittävästi. Kylypöä tässä pitää vielä ja mämmitellä kans. Huomasin tuon imurin käyttökelepoisuuten kun joku puhu, että Lokarilla olisi ollu joku sellainen imuria muistuttava vehe.

    • katleija

      Liittynyt olen mämmittelijöitten joukkoon.
      Kaksi kymppimämmirovetta kotiin toin. Toinen oli vieraanvaraksi. Nyt onkin sitten vaan vieraanvara jäljellä.
      Sanoiko joku että itsehillintä pettää mämmittelyssä. Näin kävi minullekin, rove tuli lopulta tarkkaan puhtaaksi raaputeltua. Täysmaidon kanssa sen nautin, olipa makeaa mämmiä ei lisämakeutta kaivannut.
      Eipä passaa tänään muuta ruokaa syödäkään, ehkä appelsiini ja teetä.

    • Nea*

      Helei kaikki Pirtin väki! Eilen kotiuduttiin, poissa hyvä, mutta kotona paras,
      sanoo vanha sananlasku!

      Ramoona* kaipaili minua Kyöpelinvuori-lennolle ja tulossa ollaan!
      Hyvä, että luuta on valmiina, vielä oikein turbomoottorilla.
      Miten siellä kyydissä mahdetaan pysyä noin kovassa vauhdissa?

      Meri- kukalla on kyllä niin hyvät ja lämpimät vaatteet, kaiken komeudeksi
      vielä se musta berperitakki, joka tuulessa lepattaa.hihi.

      Hiljentäkää vauhtia sitten, kun näette huivipäisen Mummelin, jolla on
      kissa Hessa Hippiäinen olkapäällä viittoilemassa talon katolla,
      kipaisen mukaan!

    • texsanell1

      Käynpä vielä juomassa nappikahvia kunnon mukillisen, että on virkeä olo lentomatkalla. Toin pellillisen rahkapiirakkaa pöydälle, että tankataan ennen lähtöä.

      On otettva tujaus konjakkia nurkkakaapista, että pumppukin voi hyvin lennossa.

      Joutavoisen kyytiin pyydän päästä, kun olemme jo aiemmin lentäneet yhdessä maapalloa ihaillen. On tuttua niinkuin ennestään.

      Vieraani lähtee ennen klo 22.00,.... nyt katsellaan Marilyn Monroe elokuvaa tunnin verran, ja loput tallennetaan.

      Nähdään :D

      • joutavoinen

        Kyllä pääset kyytiin. Latauksessa on akku vielä mutta eiköhän piirakoiden voimalla selvitä reissusta. En tiedä mitä varten me nyt lennetään, kuitenki tärkeintä on lentäminen.

        Muuten poikasena olin sitä mieltä että lentäjäksi minä ryhdyn mutta joku siinäkin tuli väliin ettei totetunut. Romillerajuja ei kysellä nyt kun kyseessä on noitalento.


      • texsanell1
        joutavoinen kirjoitti:

        Kyllä pääset kyytiin. Latauksessa on akku vielä mutta eiköhän piirakoiden voimalla selvitä reissusta. En tiedä mitä varten me nyt lennetään, kuitenki tärkeintä on lentäminen.

        Muuten poikasena olin sitä mieltä että lentäjäksi minä ryhdyn mutta joku siinäkin tuli väliin ettei totetunut. Romillerajuja ei kysellä nyt kun kyseessä on noitalento.

        Oi, siinähän olet Joutavoinen,...on jo aika pimeääkin,..kato minulla on sen naapurin vaarin kissa mukana, sain lainata sitä. Täytyy vaan pitää se vaatteen alla, etten vaan hukaa vaarin kissaa. Minä istun sun takana joutavoinen, niin saan pidettyä kiinni sinusta lujasti.
        Tää lierihattu putoo silmille koko ajan,...ja minä kun laitoin kiharoita etutukkaan, ne ihan suoristuu. Nyt otan vielä yhet hömpsyt nurkkakaapista, kun ei edelliset tunnu enää.

        Kohta mennään:D Paan vähän musaa vauhdiksi!


      • texsanell1
        texsanell1 kirjoitti:

        Oi, siinähän olet Joutavoinen,...on jo aika pimeääkin,..kato minulla on sen naapurin vaarin kissa mukana, sain lainata sitä. Täytyy vaan pitää se vaatteen alla, etten vaan hukaa vaarin kissaa. Minä istun sun takana joutavoinen, niin saan pidettyä kiinni sinusta lujasti.
        Tää lierihattu putoo silmille koko ajan,...ja minä kun laitoin kiharoita etutukkaan, ne ihan suoristuu. Nyt otan vielä yhet hömpsyt nurkkakaapista, kun ei edelliset tunnu enää.

        Kohta mennään:D Paan vähän musaa vauhdiksi!

        http://www.youtube.com/watch?v=wDqjGxM0BRc


    • SkillaN*

      Taisteluksi meni, nimittäin unen kanssa, kun tuon lähdön näin minulle myöhään lupailin.

      Olen jo torkkunut kummasti, vaateet laitoin hyvin päälle, että tarkenee, kun pieni pakkanen matkalle sattui
      Ajatelkaapa miten hieno onkaan tähtitaivas, kun siellä ylhäällä lentäen niitä seurataan..
      Löytyi minullekin kirjavaa huivia ja tikkitakki reilun kokoinen, kyllä sillä tarkenen, pitkä harmaa hame ja aino tossut , kun vielä otan nurkkakaapista verenkiertoa lisäävä lääkettä, hyvin menee.
      Kahvipannun kiillotin, kuparin kylki luudan varressa kauas loistaa ja kissa taiteilee peräpuolella luutaa.
      Nyt istahdan tuohon kiikkutuoliin, nukahdan varmasti, mutta kai mukaan herätätte.
      Silmä tarkkana on lento suoritettava, kun mummoja melkein joka katolla, mukaan lähtemässä.

      Voi että painostaa, nyt jos nukahdan ja minut unohdatte, jo harmittaa, viekää edes terveiset Kyöpeliin.
      Katsotaan nyt miten lennon käy ja ketä mukana onkaan?

    • No niin,,, nyt on tamineita mätetty päälle, kaiken minkä omistan ja osa saatuja....
      Kohta alan kiivetä katolle- kai ainakin Laten reunattoman suureen
      vempeleeseen mahtunee vielä yks mummu.
      sanoin kotiin jäävälle, että hänkin voisi lähteä mukaan. Koska simpukat, ravut, etanat, kaikki ovat hänen herkkuaan. (ennen kihtiä ))).
      Kyöpelin vuorella saattaisi olla käärmekeitoa, sisilisko hyytelöä, sammakonkoipi muhennosta...ja MÄMMIÄ ! mutta ei ja ei. Ei hän kuulema lähde lentelemään pitkin taivaita lankalauantaina, vaikka mitä herkkuja olisi luvassa, turha viekoitella.
      Minä ainakin alan mennä katolle. Niin kuumakin on näissä vehkeissä-- kunhan en vaan torkahtaisi minäkin odotellessa.
      No jos joku luudan varrella roiskauttaa pitkin selkäpiitä, enköhän siitä pystyyn kimpoa syvemästäkin unesta.
      Kääriydyn nyt tähän berberiin kirkkaan tähtitaivaan alla odottelemaan.
      Jos tästä aamulla herään -ei mitään hätää .laskeudun tikkaat alas ja olen viisaan näköinen.....

    • Täten ilmoitan ilmoittauvani Kyöpelinvuoren matkalle.
      Matkaevääksi otan riittävästi mämmiä. Huom! Omat lusikat.
      Nyt lähden kokeilemaan, löydänkö vielä päälle mahtuvia vaatteita.
      Jos en löydä, pitää lainata sellaisia puolison vaatteita, jotka ovat tulleet hänelle liian suuriksi.

      Viimeistään Kyöpelinvuorella tavataan.

    • joutavoinen

      Akku on täysi kyllä nykyiset akut kestävät kauan ja niillä on pitkä toimintasäde, mutta kyllä varmana Laten turboluutaan jatkoksi päästään jos virtaska loppuu. Onko Tex jo valmis?

      • texsanell1

        Joo täällä olen käynkö kyytiin?


      • Se on menoa nyt kaikki lähtee kerralla matkaan.


      • joutavoinen
        texsanell1 kirjoitti:

        Joo täällä olen käynkö kyytiin?

        Ok. Lähdetään Oho, meni sillan alitse - korkeutta olisi nyt saatava. Kyllä tämä tästä. Onko Katti vielä mukan`?


    • texsanell1

      IIiiiiiiiiiiiiii uiii mikä pörinä ja vauhti,...JOUTAVOINEN mä tarraudun sinuun kun jokin harja vispaa mun hametta niin maan p......listi ! Kissa iski kyntensä mun mahaan,...nyt mennään !

      • nokinenä 7

        Tuolla vilkkuu SkillaNin kahvipannu edessä kiiltävänä, se pääsi varmaan Laten luutaan mukaan, oi mitkä näyt yli kattojen ja mikä taivas! Huuui,...


    • Nyt mennään..Luuta on valmiina,,Pannu on kiillotettu ja täynnä kahvia.. Kissa istuu luudalla,, Ei kun startataan nyt.. Huiiiiii... nyt lennetään.. Hyvin menee..ei ole kova tuulikaan vastuksena..Seuraan Latea,niin en eksy matkalla!

    • Ramoona*

      Tulin tänne paikalliselle paloasemalle valmistautumaan lähtöön, koska palotornista on hyvä ampaista liitolentoon. Nämä komeat palomiehet ovat pitäneet minulle seuraa ja tuskin maltan lähteä, niin hauskaa täällä on. Mutta nyt he antavat minulle hyvät vauhdit...ei kai he suinkaan minusta näin innokkaasti eroon halua. Mutta huihai, vauhdin hurma valtaa, kylmä yöilma kirpaisee poskia ja näin sitä kiidetään yli eteläisen Suomen ilmatilan. Tuolla parvekkeella huiskuttaa ihan kuin Ynnämuu, tuolla Nea kissoineen tulossa mukaan lentolaivueeseen , tuolla Tex ritarinsa kyydissä. Kylmää kyytiähän tämä, onneksi on paksusti vaatekerroksia. Harmi vaan, että tuo toinen korkokenkä tipahti jo alkumatkasta...olis pitänyt vaikka ne Ainot laittaa.

      Niin tohkeissani olen koko illan ollut, että iltaruoka jäi väliin. Onneksi Venlastiinalla on mämmiä eväänä ja sain palomiehiltä lusikan lainaksi...ei tarvii kuulemma palauttaa.

    • noita irvihammas

      Härre Gyyt! mikä letka on menossa taivaalla, Latella on pitkä luuta, tuolla se vuori jo näkyykin. Atolfia lupasi kahvit keittää harjanteella, joku siellä kokkaa kun savua nousee? Kuinkahan päästään laskeutumaan,,,,,,

    • Nyt tulee joku ihmekulkue.. kenellä nuo diskovalot vilkkuu savuakin näkyy tulevan jostain menopelistä..meneeköhän kaikki ohi, vauhtia ainakin on ja eriväriset valot heijastuu taivaalle-
      on näkyä kerrakseen, joku kaahaa aika matalalla....vois vaikka taloon törmätä..

    • Just myöhästyn, pisteet vaan hämärällä taivaalla näkyi, sinne häipyivät. Koppasin kulahtaneen luudan Pirtin ovenpielestä ja aivan tosissani otin vauhtia! En noussut lentoon, sitten rojahdin rähmälleni ja luudan varsi, pahus sentään, meni poikki. Älkää nyt, kyllä toimitan uuden varren!

      Eipä riitä usko lentoon minulla. Siitähän se on kiinni, heittäytyä ilmojen vietäväksi. Ankeata nuoruuttani syyttäisin! Kun ne vanhemmat toruivat, että älähän poika pivissä leijaile, koeta pitää jalat maassa! Sitä se varmaan on tämä taitojeni puute, joka jo tukahdutettiin!

      Oikein hyvää jatkoa teille lentokykyisille! Vähän kateellisenakin kovan onnen soturi; ynnämuu

      • joutavoinen

        Älähän nyt Ynnä. Noitalennot kyllä onnistuu, otetaan kyytiin vaan. Turbo on turopo mutta prässä tipsahettiin hankeen.


      • katleija

        Nohh nii, pikakurssin kävin kuumailmapallolla lentämiseen, joten ei kun matkaan. Kuten kerroin luuvanvarrella istuminen ei nyt käynyt, kas kun olin viimeliukkailla takamuksilleni lentänyt ja häntäluu lie murtununna.
        Ne diskovalot ovat täällä korin ympärillä. Navigaattori on mulla, joten perille osun. Varmuuven vuoksi on kymmenen termaria täynnä väkevää mokkakahvia, jotta hereillä pysytään ja donitseja on, mämmiä en ennee voi syyvä, tinki one tullunna täytee.


      • Huihai ynnä, samat on kujeet siullakin, että myöhässä.. Ehdin tässä samalla räplätä nettiä
        ja luin harmillisesta takaiskustasi. Mietin josko samanlainen kömmi kävi jonakin muunakin vuonna. Sitä lienen silloin ihmetelly, lähtiessäni liikkeelle, että joku rähmällään makkaa pirtin pihalla ja huitoo käsillään, kuin uintiliikkeitä tehdäkseen:) Olisko se huitoja ollut YM. noo sattuuhan näitä, sie voit vaikka istuksia vartiossa nurkkakaapilla. Miekä en ehtint ollekaan ottaa hermoja leputtavaa. Tässäpä kiristelen hampaita hermona, jos joku viekas velho loitsunsa latasee ja mummon varikseksi muuttaa. Sulho tuskin tykkää, piskistä puhumattakaan.
        no mut katellaan...


      • Ynnälle kirjotin, ei tainnukaan osua, kohilleen.


    • Hiiooo hihkuu yx mummo täällä, jäi pahus taas kyydistä.
      Mitenkä tää on aina sama juttu, miun startti alakaa liian myöhään.
      No mutta, mie vispasen vauhtia kennoihin, eikös täältä lähe muori liikkeelle, hiihaa heppaseni. Antaas mennä, liikkuvat jo siivet selässä, lieko jottain sukua sille ikamarokselle...!

      Haa tähdet vilistävät silmissä, onkohan vauhtia liikaa, takakenossa tässä liidellään, oho, mikä hiivatti tuossa edessä mönkii. Purkkia purnukkaa, pannua, helmaa ,huivia, töppöstä ja piiiitttkkkääää luudanvartta silmän kantamattomiin. OOohh mikä alus, tötterö päitä leijuu aluksen siivettömässä sylissä. Kyllä mie nyt hihkaisen, tuttuja lienee menossa juhlimaan, mämmiropposet vaan vastaavat hurjalla rutinalla, kermaa taitaa valua, vai mitä lienee.
      Toivottavasti ei sentään turpokone vetistele.
      Huihai ohi painatin, että tötteröpäät jäivät kauas omalle reitille.
      Katsellaan kuinka tässä kävi....

    • texsanell1

      On On Katti mukana Joutavoinen, se rauhottui ja alkoi tissuttaa mun korvalehteä hädissään. Kyllä minä kyydistä nautin,..ihan turvalliselta tuntuu:D
      Täällä on niin kaamea surina ja nauru ja pörinä etten kuule enään mitään !!!
      Kissan hyrinä korvassa kaiken lisäksi :D Ihana kyyti!

      • Eiköhän tuohon vuorenkupeeseen parkkeerata, laitetaan kunnon nuotio, täällä pitäisi olla valmiina hyviä nuotiopuita ja pitkä rivi penkkejä. Hupsista!


    • texsanell1

      Oi, kuinka hienosti laskeutui joutavoinenkin pölyimurilla, kuin lentäjä ikään.
      Ihan huterilta tuntuu jalat ja Kattiparka,...haenkin sille niitä sammakokutuhyytelöitä rassulle.
      Itsen juon kyllä kahvit tän reissun päälle, niin paljon en ole nauranut aikoihin, kun mennä vipellettiin, minä joutavoisen selässä kiinni ja kädet tiukasti vyötäröllä,...kissa siinä likistyksissä välissä rauhottui kummasti.

      Wiividear ohitti kummasti nauraen meidät. mutta tuolla niitä tuttuja kömpii Laten luudalta, näkyy ramoonakin* päässeen mukaan:D Hoh hoijaa olihan lento,...pääsen kai kotiin samalla kyydillä joutavoinen kiltti?

      • joutavoinen

        Tokihan Tex . virtaa on näköjään vielä ja väki on niin virtaa täynnä, nyt ei murehita vaan juhlitaan kuutamolla se sopii noitaretkelle hyvin. Teippaan tämän kirjoitukseni tuohon puuhun kun Tex on missä lienee niin näkee, että ajellaan ihan matalallla paluumatka ...


    • katleija
    • noita nokinenä 7

      Mää laitoin tuon texin kissan huiviin, sidoin sen niin, että vain pää on näkyvissä, tex on näköjään mennyt jututtamaan vanhojapoikia tuonne alemmaksi. Irkku tarjosi kaffetta mulle ja vihjaisi tosta kissasta, kun se on jonkun vaarin lemmikki. On se ny tallella ainaskii.
      Killanikkii näkyy tuolla tanssahtelevan Laen kanssa, ja nauraa nii iloseen!

      Kaipa tää yö menee juhliessa, näkkyy kaikki viihtyvän erinomaisesti, kaipa ne aamulla selvii kotiinsa kaikki. Määkin meen nyt syömään Venlastiinan mämmiä, ko en oo kertaakaan vielä sitäkään saanut. Heips vaan!

    • tex :D

      Irkun kahveet oli jo loppu, meen nyt catleijan kaffeille, että jaksaa noitten vanhojenpoikien juttuja kuunnella. Ah, hyvät kaffeet onkin sulla catleija,...taas vetää juttelemaan niitten ukkojen kaa:D
      Joutavoinen näkyy löytäneen jonkun soman neiti-ihmisen ja esittele pölyimuria sille,..oikein hyvä, ehkä niitä ei ollutkaan vielä silloin kun neitsykäinen joutui kyöpeliin, kun on nuin kunnioittavan näköinen kuunnellessaan.
      Kiitti kaffeesta cat, mä meen ny:D

    • katleija

      Nyt tulee jo uni simmuun, mie kömmin ilmalaivain korrii, veen peiton niskaa, sammutan diskovalot ja laitan automaattiohjauksen pääl, eiköhä tää vehe vie miut kottii. Jatkakaa työ juhlintaa, jos nyt kuka kottii tahtoo lähtee kyytii pääsee, mie tipautan sit matkanvarrel mihi tahot. Tuokaa ne termarit sit pirttii.

    • Olipa lento ja liito, ihan kurkussa ja mahassa hyppii, ei kai ny vielä sammakko reisineen. Siivekäs kennokuoriainen heitti miun selästään johoki vesirapakkoon...ai ai sieltä se sammakko ui miun liiveihin.jätin kennosiivekkäälle jämptin ohjeen hakee kuumailmapuhaltimen, jolla kuivataan miun kuteet, hiano musta samettileninki, pitsiballeriinatöppöset ja turkki piisamia ja rämemajavaa. Hieno ja vahva, pitää lämpimän sisällä ja kylmän ulkona.
      Punaisen monitupsuisen pipon tälläsin päähän ja runsaan kokoinen huppu on turkiksissa, mie en palellu.
      Uh uh onpa kalseeta, missä se kuumailmapuhallin viipyy..

      No nytten alakaa lämpiimään..aahh..köhh..kkööhhmikä hiivatin käry...herttinen sentää, piisamin karvat käryää, voi juupeli.Nyt mie tempasen turkit lähimpään jorpakkoon ja hyppään kennokuoriaisen kyytiin ja palaan kottiin sulhon viereen. Ei sovi nää Kyöpelikeikat morsiammelle, ehkä joku toinen kerta.
      Iloista illan viettoo muille
      kuullaan mie jo kellin piskin ja sulhon vieressä.

    • SkillaN*

      Huomenta kesäaikaan, pääsiäispäivän aamuun ja Kyöpelin reissun jälkimaininkeihin.
      Tästä kiikkustuolista kaikkissa pukineissa heräsin, siis kukaan ei minua herättänyt, nyyh.
      Nokinenä kyllä kertoi pannuni kiillon huomanneen ja Laten kanssa muka tanssinkin, taisi unta nähdä nokinenä.
      No oli miten oli, mitään muistikuvaa ei ole ja toisilla on kommellusten kautta matkaten ollut hauskaa, sehän matkan tarkoitus aina on ollut.
      Tuo ilta unisuus on minun harmini monessa asiassa, niin jälleen.
      Kovin on pitkä aika seuraavaan lentoon, no eipä auta surra, hyviä unia kyllä näin.

      Nyt on syöty mämmiä, rahkapiirakkaa, karitsan sijasta arkista lohta.
      Jostakin syystä tuo lammas on minulla hyvin harvoin haluttua ruokaa, ehkä tunteilu osa syyllinen, miksihän on helpompaa unohtaa tunteet sian ja naudan kohdalla?
      Kai siksi, että jotakin on syötävä, vielä en ole kasvissyöjäksi oppinut, ehdinköhän ollenkaan.
      Kalan kohdalla ei tunteet ollenkaan pelaa, kumma sekin.

      Näitä ihmeellisyyksiä sitä mahtuu elämän kulkuun, yksi ihmettelyn aihe oli junassa, kun käytävän toisella puolen istui nuori pari ja tämän nuoren herran hiukset herätti huomioni.
      Pitkä tukka, erilaisia letin tapaisia ristiin rastiin ja enää ei letityksen jälkiä edes näkynyt, letti oli vanutettu ja koko ajan sormen välissä lisää pyöriteltiin.
      Ajattelin että varmaan päätä pestään letitettynä, kampaa ei ollut nähnyt aikoihin ja varmaan läpi ei koskaan kamman piit pääse.
      No tälläinen mummo ei oikein ymmärrä tätä ei muitakaan tämän tyyppisiä tekemisiä, tuskin tarvitsenkaan.
      Tätä nuorta naista ei näyttänyt asia häiritsevän, hyvin onnellisilta näyttivät, eivät edes tuijotteluani huomanneet.
      Tyhmä minä todella katsoin ja yritin asiaa miettiä, miksi tuo on jonkun mielestä kaunis.
      Makuasioista ei voi kiistellä ja pitäisi minunkin keskittyä vain näihin omiin puutteisiini.

      Nyt luulen, että matkan tehneet ovat niin väsyksissä, että tokko jaksavat tulla reissuaa valistamaan, mukava olisi kyllä kuulla miksi minut tänne jättivät, vai jättivätkö, näin oletan.

      Jatketaan pääsiäisen viettoa, kauniina sää pysyy, kelpaa sitä hiihdellä järven jäällä ja pintaa ruskettaa, minulta tuokin halu on kadonnut, kun pitäisi vuorata naama rasvalla, että aurinkoon uskaltaisi.
      Jospa ihme tapahtuisi ja ruusut kasvoltani kuolisivat;)
      Oikein mämmi ja muna rikasta pääsiäistä, älkääpä unohtako noita kanan tuotoksia.

    • Hyvää huomenta! Tuskinpa yön lennelleet ja Kyöpelin vuorella könynneet ovat edes vielä tolkuissaan. Hyvä että on ollut hauskaa, sen huomasin kun "lokikirjoja " luin. Köpelöstipä Skillanille kävi. En kyllä Pirtissä käynyt kommelluksieni jälkeen. Suoraa päätä painuin pehkuihini, enkä edes jaksanut pahoja unia nähdä.

      Sattu se kohilleen mitä wiivi kirjoitti "ynnästä." Tuskinpa sentään olin uimaan lähdössä, ehkä paukuttelin harmista nyrkillä tannerta. Pianhan sitten häippäsin koko tienoolta.

      Aiemmin SkillaN kyseli, että josko ne synttärikemut olisivat olleet omani. Eivät olleet, vanhan työkaveri teki pikakutsun ja yllytti tulemaan mukaan, koska siellä oli muitakin työelämäni aikaisia kampraatteja.
      Yllytyshullu olin, varmuudeksi menin autolla, että en sorru niihin pahoihin väkijuomiin. Hyvin hupeni aikani ilman tehosteitakin.

      Tasaseenpa tässä aikani menee, pikku puuhissani. Hyvät kelit on nyt pistellä tossua toisen eteen ulkonakin. Säätilanne näkyy ikkunastani, aurinko paistaa rojottaa vastapäisen talon seinään.

    • Huomenta! Oikein iloista.
      Heräsin katsomaan, pitääkö paikkansa, että aurinko pääsiäisaamuna tanssii noustessaan.
      Se peijakashan ei ollenkaan noussut!

      Lento oli oikein onnistunut. Oli hyvä, etten ottanut sitä navi-konden-separaattoria. Harhaanhan se olisi meidän luutamme ohjannut.
      Matkalla noukin yhden lisämatkustajankin. Oli sen verran olevinaan tärkeä ohjata luutaa, että esittäytyminen jäi.
      Mukavan tuntuinen herrasmies se kyytiläinen oli. Olikohan se jokin pääsiäistaika, että hänellä oli katkennut luudanvarsi, jolle hän tiukkaan sävyyn silloin tällöin murahti.

      MIelestäni yö oli oikein mukava. Piirpauke soitteli tunnelmaan sopivaa musiikkia, ja kansa pani jalalla koreasti.
      Sääli, että seuraava noitalento on vasta vuoden kuluttua.

      Eipä tässä muuta kuin kaikille oikein iloista pääsiäistä!

    • Vähän ihmettelin Venlastiinan näkemää ja kokemusta. Mistäpäpä näitä tietää, tässä lentojen maailmassa saattaa olla kaikkea ihmeellistä, joihin mikään tiede ei pysty varmaa vastausta antamaan. Ehkä matkalla on ollut kaksoisolentoni. Enkä ole siitäkään varma, kumpi osistani olisi ollut lennossa ja kumpi turvallisesti syvävässä unessaan kotisängyssään. Se mitä ei käsitä, ei kannata turhaan pohtia näissä yliluonnollisilta tuntuvissa asioissa. Tottahan ne ovat.

      Oikein hyvää toipumista lentäjille ja myös "maagravuille!" Pyhät jatkuu.

    • joutavoinen

      Hyvää Pääsiäishuomenta vähän huonosti nukuin, varmaan kellonsiirto jännitti. Helekatti, jäikö se katti sinne vuorille? Kaipa Tex huolehti siitä
      kun tultiin jollakin kyytillä sieltä pois.
      Rasittavia on nämä henkimaaliman asiat, mutta kyllä tästäki selvitään.

    • Huomenta kaikille lentomatkustajille samoin kuin maagravuille, kuten muu sanoi. Nyt on kaikki viisi kelloa pantu kesäaikaan, kaksi siirtyi automaattisesti. En tykkää näistä ajan muutteluista, mutta pakko on sietää ;))). Tämäkin lie yksi EU direktiivi.
      Kananmuniakin keittelin ja ruisleivälle munan siivutin. Hyvältä maistui aamukahvin kanssa. Aivan on ihmeellistä kun auringonpaistetta riittää. Kunhan ei ihan kuuma ja kuiva kesä tulisi. Sellaista ei ole aikoihin ollutkaan.
      Kesä sieltä kuitenkin tulee ja puissa jo nesteet alkaneet virrata, jotta lämpimän tullen vihreys nopeasti maiemat muuttaa.
      Toin pirttiläisille sellaisen Frödingenin pakastekakun nimpparipäivän kunniaksi. Pienihän se on, mutta täällä on tarjottavaa muutakin runsain mitoin.

    • texsanell1

      Huomenta Pääsiäisaamuun!

      Kaikki on reirassa, tulin juuri naapurivaarin luota, jonne palautin Kattirontin, joka imeskeli korvanlehteni ihan punaiseksi kauhuissaan. En tiedä minäkään miten sieltä kotiin tulin, mutta jokin tunne on hiljaisesta matkasta, ja peiton alle ryömimisestä.

      Olisinko sittenkin mennyt katleijan koriin ja päässyt sillä tavoin takaisin. Pää on vähän pyörällä kaikista tarinoista mitä yöllä kuuntelin, mutta tästä se taas jatkuu normaalisti:D

      Kiitos teille kaikille mukana olijoille, ennen kaikkea Joutavoiselle, joka järjesti niin ratkiriemukkaan menolennon!

      heippa taas!

      • Pääsiäis aamua kaikille, Kaikki ovat tietääkseni kotiin palaneet Kyöpelinvuorireissusta. Minä läksin viimeisenä sillä isollolla turpoluudalla ja korjasin kaikki loput kyytiin. Vai luulee Skillan ettei ollut mukana Kyllä sinut siitä keinutuolista kannettiin siihen ison luutdan nojatuolipaikalle ja palautettiin pirtin keinutuoliin, liekö ollut hereillä koko matkan aikana.
        Matka sujui vanhoja perinteitä noudattaen ja kaikilla oli niin mukavaa.
        Vahinko ettei ynnämuu ehtinyt ajoissa olisi siinä isossa aluksessa paikka ollut. Liekö siirtänyt kelloja etuajassa silloin aikataulu meni ihan sekaisin, perhanan didegtiivi.
        Eipä enempää kannata surra.
        Aurinko paistaa, kevättä odotellaan, pääsiäispäivät vasta alussa, maaliskuu lopussa ja huhtikuu tulossa.
        Lunta ainakin täällä meillä reilusti, talvi jatkuu.
        Ulkoilusää tosi hyvä menkää kävelemään, jätetään mämmi väliin.
        Hauskaa pääsiäistä Late.


      • Ei ihme että unohdit millä pelillä kotiin pääs tx1. LateVaan ja jjoutava auttoivat sinut ja kissan siihen kuumailmapallon koriin, tilanne oli siinä pisteessä.
        Oli hieman vaikeuksia saada sinut oikeaan osoitteeseen muljautettua. Onnistui sekin lopulta, vähensin liekkiä jotta mahdollisimman alas päästiin laskeutumaan.
        Pakko oli pudottaa sinut lumiselle talosi katolle. Siitä kierit pehmeästi lumikinokseen ja jotenkute pääsit kodin lämpimään.Nähtävästi oikean talon katolle osuit. Luutasi heitin perään ja se näkyi sääneen pystyyn savupiippuusi.


      • catleija-ek kirjoitti:

        Ei ihme että unohdit millä pelillä kotiin pääs tx1. LateVaan ja jjoutava auttoivat sinut ja kissan siihen kuumailmapallon koriin, tilanne oli siinä pisteessä.
        Oli hieman vaikeuksia saada sinut oikeaan osoitteeseen muljautettua. Onnistui sekin lopulta, vähensin liekkiä jotta mahdollisimman alas päästiin laskeutumaan.
        Pakko oli pudottaa sinut lumiselle talosi katolle. Siitä kierit pehmeästi lumikinokseen ja jotenkute pääsit kodin lämpimään.Nähtävästi oikean talon katolle osuit. Luutasi heitin perään ja se näkyi sääneen pystyyn savupiippuusi.

        Itsessä taitaa vika olla, vaikka kuinka tekee oikoluvun viestin jälkeen virheitä jää. Olen huomannut että teksti korjauksen jälkeen ohjelma voi pyyhkiä monta sanaa pois, yksittäisiä kirjaimia useimmin. Tosi tarkkana saa olla.

        ensimmäisellä rivillä pääs po. pääs
        toiseksi vim.rivillä jotenkute po. jotenkuten
        vimmeisellä rivllä sääneen po. jääneen.


      • nokinenä 7
        LateVaan kirjoitti:

        Pääsiäis aamua kaikille, Kaikki ovat tietääkseni kotiin palaneet Kyöpelinvuorireissusta. Minä läksin viimeisenä sillä isollolla turpoluudalla ja korjasin kaikki loput kyytiin. Vai luulee Skillan ettei ollut mukana Kyllä sinut siitä keinutuolista kannettiin siihen ison luutdan nojatuolipaikalle ja palautettiin pirtin keinutuoliin, liekö ollut hereillä koko matkan aikana.
        Matka sujui vanhoja perinteitä noudattaen ja kaikilla oli niin mukavaa.
        Vahinko ettei ynnämuu ehtinyt ajoissa olisi siinä isossa aluksessa paikka ollut. Liekö siirtänyt kelloja etuajassa silloin aikataulu meni ihan sekaisin, perhanan didegtiivi.
        Eipä enempää kannata surra.
        Aurinko paistaa, kevättä odotellaan, pääsiäispäivät vasta alussa, maaliskuu lopussa ja huhtikuu tulossa.
        Lunta ainakin täällä meillä reilusti, talvi jatkuu.
        Ulkoilusää tosi hyvä menkää kävelemään, jätetään mämmi väliin.
        Hauskaa pääsiäistä Late.

        Ny mää kyllä ymmärrän, kun matkalla lensi tyhjä iso lasi päin rintakehhää,,,,ja ihan haisi konjamiinille, se oli Killani vissiin ottanut aimo tujauksen,,,,ja ny on muisti mennyt kokonaanDDDD

        terveisin: noita nokinenä 7


    • texsanell1

      Kiitos :DDDD kun huolehditte, no nyt ymmärrän miksi isännöitsijä kolisteli äsken katolla, haki sen luudan vissiin alas ja harjasi kattoikkunat samalla.

      Ihmettelin kyllä mikä into nyt pyhänä on tehdä lumitöitä!
      Kiitos vielä katleija kyydistä:D Nyt alankin ruuanlaittoon, että selviää tästäkin seikkailusta!

      PS. Näinhän oikein SkillaN'in kaffeepannun ja tanssinkin, hyvä kun Late vahvisti!

      Voikaatten hyvin kaikki

    • Nea*

      Hyvinhän se noitamatka Kyöpelin vuorelle sujui, meno oli hurjaa,
      mutta parkkeeraaminen vuoren kupeelle meni nappiin.

      Tanssittiin oikein koko reissun edestä, nuotio roihusi,ja loitsuja lenteli!
      Oli jo aamupuoli, kun kuulin Laten sanovan, että puolituntia lähtöön,
      silloin kirjavahameinen noita alkoi laulamaan:

      On taasen vietetty juhlahetki, ja eri suuntiin on eessä retki,
      mut päättäjäisiksi, veikot, siskot vielä mä laulun laulan ja maljan juon.

      Samassa turpomoottori murahti käyntiin ja kaikin pinkaisimme
      luudalle, Hessa Hippiäinen piti niin kovin kiinni, että meinasi henki lopahtaa.

    • Sunnuntain supinat.

      Jaa'a yks reissu takana ja naama punasena kylmän pakkasilman takia.
      Sulho aamulla kyseli pää kipuilustani, olin sopottanut tahtovani särkylääkettä ja vahvaa kahveeta. Voiko tosiaan mennä silmät sekasin ja posket ihan paleltua moisesta hurjastelusta. Haisinkin kuulema kärventyneelle karvalle. Ei oo tosi, että retkeltä olis tällaisia hajuja mukaan tullut...Missä mukamas voi kärventää....karvoja....

      Hauskaa oli mulla ja kiva kotiin tulla.
      Sulho kuorsasi, piski ilostui
      mummon syliin kietoutui.

      Kuullaan hei hei

    • Huh heijaa,,, näin pitkälle meni päivä ennenkuin sai päätään selviteltyä,
      Piti ihan jäällä käydä suksimassa ja tunnustelemassa vointiaan...
      Jonkun turbon siivellä muistan eilen roikkuneeni kyöpeliin matkatessa- siitä sitten tipahdin rinteelle melkein nuotioon-huh, huh läheltä piti.
      Mutta perille päästiin. Villiä tanssia tuntitolkulla- olikos niitä poikamiehiä-
      -Taisivat ensin menijät vallata ne niin tarkkaan ettei vilaustakaan näkynyt...
      Oliskohan käärmekeitossa ollut jotain sopimatonta maustetta, kun muisti
      palaa pätkittäin. Sen kyllä muistan että Skillan tanssi vimmatusti koko ilan ja kai itsekin tanssin - se kun on niin kivaa ja rentouttavaa. Ja komeita velhoja liehui mustissa kaavuissaan. Tarjoillen ahkerasti niitä keitoksiaan. Jospa ne Kyöpelinvuoren velhojen keitokset sisälsivät
      Ties mitä juovuttavia aineita--- olis vaan pitänyt pysytellä mämmissä !
      Muuta en tiedä mutta hauskaa oli.
      Senkin muistan että puolpökerryksissä raahauduin tuohon kauniiseen "Diskopalloon". Käperryn nukkumaan ja ajattelin :viekööt minne tahansa, tähän jään.Enkä lupaa kysy.
      Aamulla isäntä kysyi mikä ihmeen tömähdys yöllä oli, ihan kuin katto olis tullut niskaan ?
      .Minut vaan diskopallo viskasi katolle kulkiessaan..
      Olinkohan niin täynnä velhojen keitoksia että painokin oli moninkertainen- tiedä tuota.Onneksi katto ei tullut kenenkään
      niskaan.
      Nyt jatketaan toiseen pääsiäispäivään kauniissa säässä.
      Eipä muuta kuin kaunis kiitos koko matkaseurueelle !

      • Matamimimmi

        Vähän, eikä ihan vähääkään, pitkästyttäviä nämä monta päivää kestävät "pyhät"
        Onneksi ylihuomenna palataan päiväjärjestykseen, mennään kauppaan , kampaajalle ja muihin paikkoihin mitkä ovat auki.
        Olen joskus käväissyt täällä Pirtissä ja nyt ajattelin tulla oikein kahveelle, mutta taidetaan sulkea kahvila koska on jo myöhäinen ilta.

        Eipä siis kuin hyvää yötä ja kauniita unia!


    • SkillaN*

      Aamu jälleen uus, alkoi kello kuus, ainakin noihin aikoihin ylös sängystä nousin.
      Aprilliä kai pitäisi huutaa ja sanonkin heti, että aprilliä oli tuo noita nokinenän juttu siitä, että isoja laseja olisin kallistellut, lie jonkun taian minulle tehnyt, kun niin muistamattomaksi rupesin.
      No varmaaan hauskaa oli reissussa, vaikka omat mielikuvat puuttuvatkin, kiitos vaan kun muistitte mukaan ottaa. oli siinä urakkaa kerraksi, kun minua kannoitte.
      Onnellisesti olette kaikki kotona ja muistot mielessä pyörii, kellä minkinlaisina

      Kyllähän tämä mielikuvitus pirtti ovet auki pitää yölläkin, joten kupin kahvia olisit voinut hyvin keittää Matamimimmi, helppoa se on kahvin keitto meillä kuppi vaan oikeaan kohtaan ja painallus, aina on tuoretta kahvia saatavilla
      Eihän näitä pitkiä pyhiä meinaa jaksaa pitää, arkinen rytmi ja elämä soljuu.

      Piti katsoa onko pirtin kisat tallella, kun mukaan nekin otettiin ja jjoutava arveli että jäikö katti tunturiin, no mikä lie ollut katti, ei meidän kisuliinit ainakaan.
      Eikähän meidän kisut sellaista nimeä tunnekkaan kuin katti;)
      Tallessa ovat kissat ja ei näytä kumpikaan mitään traumoja saaneen.

      Arvelin jossakin vaiheessa, että tätä leikkimielisyyttä ei enää löydy, mutta taisi vain itseltäni olla hukassa, yksinkö vaan vanhaksi tulen, vai mistä tämä tällnen innon puute johtuu, nukkumalla kyöpelin matkaankin sonnustauduin.
      Jospa oli ohimenevä juttu tuo huumorin katoaminen.
      Pikku kakkosen mummikin totesi, että lapsenmielisyys on säilytettävä, joten pyrkimys asiaan on mielessä.
      Aivan ihanaa, kun jaksatte tunnelmaa yllä pitää, jotakin kumminkin puuttui, nimittäin ainakin Hintriika', hän on tavallaan mukana ollut.
      Yritetään joskus jotakin pippaloa vielä kokeilla, saan minäkin varmuuden omasta mielentilastani.

      Nyt tätä toista pääsiäispäivää viettämään, junaan astun ja kotiin matkaan, huomenissa sitten aletaan arki ja vappuhan se seuraava juhlimisen aihe, ehkä silloin jo maata näkyy.
      Älkäähän aprillliä juosko, jos joku meinaa jujuttaa, hyvää, leppoisaa pääsiäisen loppu aikaa.

      • Matamimimmi

        Minäpä sain miestäni aprillattua:) Sanoin aamulla, että kuuliko hän kuinka lumet tulivat ryminällä katolta. Mies epäili, ettei heti aamulla ole voinut lunta pudota kun ei aurinkokaan vielä paistanut. Meni kuitenkin kuistille katsomaan ja sanoi minun nähneen unta. APRILLIÄ, hihkaisin ja olin iloinen kun narraaminen sai ainakin jossain määrin uskottavuutta, koska mies meni katsomaan putosivatko viimeiset lumet katolta.
        Näin huomaan muuttuvani jälleen lapseksi.


    • Hintriika*

      Kyllä minuakin harmittaa, että jäi yölentelyt väliin, kun teidän seikkailujanne olenlueskellut. Laskeskelin, että ainakin kahdeksana pääsiäisenä olen Kyöpelinvuoren lentoon osallistunut pirtin väen kanssa. Taisi nyt olla pää niin täynnä kaikkia muita suunnitelmia, että unohdin koko touhun. Yritän ensi vuonna olla skarpimpana.

      Hienoja pääsiäissäitä on pidellyt auringon puolesta, mutta eilen oli melkoinen tuuli. Ei kylmä, mutta hanttiin pani eteenpäinpääsyssä, kun kävin rannan tuntumassa kävelemässä. Tänään tuuli tuulee jo huomattavasti leppeämmin.

      Pyhissä ei ole ollut mitään pyhäistä muutosta arjesta. Aivojumppaa joko kynä kädessä tai näppäimet edessä. Alkuajattelu minun on yleensä tehtävä kynän ja paperin kanssa. Sitten voi siirtyä tietokoneen tekstinkäsittelyyn, kun on kasassa jotakin luurankoa, johon alkaa rakentaa lihoja ympärille.

      Tänään pari tuttavaa uhkasi piipahtaa iltapäiväkahville. Ehkä ihan terveellistä seurustella välillä elävien ihmisten kanssa eikä vain höpötellä fiktiivisten roolihenkilöiden kanssa.

      Aamutoimiin tästä on ryhdyttävä. Iltapäivä tulee, ennen kuin huomaakaan. Nyt voi toivottaa jo hyvää arkea monen pyhäpäivän jälkeen! Älkää menkö aprillipäivän halpaan!

      • Ramoona*

        Suunnittelu ja matkaan lähtö ovat jo sinänsä suurta seikkailua ja mielikuvituksen voimin voi tällaista ryhmämatkailuakin harrastaa upeana lentolaivueena. Alkumatkamme on huomattu ja valokuvattu Kaisaniemen tähtitornista, käypääkä netissä Tähtisanomien sinulla lukemassa !

        Ennen tanssittiin joka pirtin muuton yhteydessä, nyt ei muisteta kirjoittaa vieraskirjaan karkelointeja kovin yksityiskohtaisesti, vasta seuraavana aamuna alkaa hahmottua kuva illan kulusta. Noitien yönä oli koko ajan sekahaku , välillä tanssattiin likkaparissa ja piirissä, tex opetti rivitanssiakin ja minä rivakan suomalaisen kansantanssin. Katleijan kuumailmapallon kyydissä palasin, keppihepo oli ainoan hevosvoimansa jo menomatkalla luovuttanut. Kaunis oli öinen tähtitaivas , aamu jo idän taivaalla sarasti kun kotipihalle minut tipautettiin nuoratikkaiden varassa. Palomiesten lahjoittama mämmilusikka on kalliina aarteena, taidan käydä lennosta kertomassa siellä ja viedä tuoreita korvapuusteja.

        Ne junassa Skillanin näkemät lepereet nuoren miehen tukassa ovat rastat, joita yleensä kähärätukkaiset laittavat hiuksiinsa luontevasti, suoriin hiuksiin joudutaan käyttämään mäntysuopaa , tupeerataan ja kieputetaan , että saataisin vanuneet pötkylät aikaan. Kirjailija Sofi Oksasen hiusluomuksen on kampaaja luonut, lisänä nauhoja ja kuituja. Jotkut kehuvat helppohoitoiseksi, ei tarvitse kammata eikä pestäkään usein.

        Hintriika muistuttaa käsin kirjoittamisesta, se alkaa olla pian katoava taito. Käsialakirjoitus sentään opetetaan alakoululaisille, mutta johan ylioppilaskokelaatkin vaativat koneita kirjoituksiinsa . Katoavaa kansanperinnettä taitaa olla kirjelappusten sujauttelu ja suudelmin suljetut kirjeet ihastukselle, nyt naputellaan tekstareita hurjaa tahtia. Postissa lähetettävät pääsiäiskortit eivät taida olla juurikaan muodissa, monta tervehdystä sähköpostissa minäkin lähetin, omista valokuvista kylläkin sähköiset kortit valmistan.

        Aurinko on koko maaliskuun hellinyt, mutta yöpakkaset vaan pitävät pintansa, hanget alenevat tuskastuttavan hitaasti, meren jääkansi taitaa vaan vahvistua. Monasti on paattikin täällä ollut vesillä huhtikuun alussa. Nyt olisi lämmin vesisade tervetullut ja kunnon kevätmyrsky saisi jäät rytisemään !


    • Huomenta ja nyt olen oikein tohkeissani, ihan hävettää! Leikkiäkö se lentomatka olikin! Ja minä kun tohkissani ihan oikeasti yritin! Eikä luuta nostanut puolta metriä ylemmäs ja sitten rähmälleen rypemään. Ailistuin silihen, että minulta vain ne kyvyt sattuvat puuttumaan. Niin paljon kun olen kuullut ja nähnyt kuviakin luudalla lentelevistä mummoista. Voi herranjestas mitä häpeää tunnenkaan!

      Ei se teidän vikanne ole. Yksinkertaista vain on pöllytetty ja narrattu ihan perusteellisesti! Ja hyväuskoisena jo olin siipi maassa, lyötynä saamattomaksi olennoksi, maan matoiseksi. Nyt täytyy ryhdistäytyä ja ruveta katselemaan kaikkia maailman asioita ja uusin silmin.

      Olenkin ihmetellyt, että kun suomalaisten rahoja muka jaetaan melko holtittomasti ympäri maailmaa, mutta toilsaalta sanotaan, että eihän veromarkkoja ole mihinkään pantu. Jotain mätää olenkin aavistellut. Jospa sekin on leikkiä. Numeroita vain on lähetelty, ilmankos niistä ei ole missään suurempaa apua näkynyt. Ja voi hittolainen tuotakin kehysriihtä. Eihän nämä herrat ja rouvat ymmärrä mitään riihestä, eikä riihen puintihommasta. Ei varmasti. Kun lyhteet oli riusalla hakattu niin, että jyvät irtosivat, kerättiin oljet pois. Sitteen kasa työnnettiin yhteen nurkkaan ja siltä hetettiin kouralla toiseen nurkkaan. Jyvät lensivät painavana kauemmas ja ruumenet tipahtivat välille. Ruumenista sai elukoille keitettyä ruokaa ja jyväkasa oli se arvokkaampi tuote.

      Nyt nämä uudenajan riihenpuijat jakavat jyväkasan yksille, joilla on jo entistäkin riittävästi. Suurimmalle osalle osoitetaan ruumenkasaa ja sanotaan, että saittehan ihan isomman läjän. Teidän täytyy olla tyytyväisiä, eikä heretä ahneeksi! Vai lieneekö leikkiä koko kehysriihi? Niinkuin nuokin noitalennot. Minun on parasta ruveta miettimään.

      • Kyllähän noita Kyöpelinvuoren lentoja on tehty vuosikymmeniä, se vain on katoava kansanperinne, jota pirtin väki yrittää pitää kunniassa. Hyvin on aina onnistuneet, minäkin 7 keraa ollut mukana, vähän harmittaa kun emännältkin alkaa usko sen taikavoimaan horjua. Täytyy käärmekeittoa syöttää ennen seuraavaa lentoa uskon vahvistamiseksi.

        Minäkin poikasena olen käynyt riihessä, varstalla täälläpäin niitä lyhteitä lyötiin ja sitten taisi samalla tavalla käydä se jyvien erottaminen akanoista.
        Kyllähän ne jyvät aina on jääneet isännille, muonamiehet saivat pussillisen palkaksi.
        Kyllä tuo kehysriihi minustakin kummalliselta tuntuu, ihmettelen jos kaikki sen tulokset on allekirjoitettu.
        Kuitenkin tuntuu, että useampi haluaisi siihen muutoksia.
        Uskon, että nyt on totuuden hetki, ollakko vai eikö olla.
        Nyt aurinko paistaa, taitaa olla hyvä ulkoilu ilma, menkää kaikki patikoimaan, minäkin yritän.
        Terveisiä Late.


      • Puskasuleima
        LateVaan kirjoitti:

        Kyllähän noita Kyöpelinvuoren lentoja on tehty vuosikymmeniä, se vain on katoava kansanperinne, jota pirtin väki yrittää pitää kunniassa. Hyvin on aina onnistuneet, minäkin 7 keraa ollut mukana, vähän harmittaa kun emännältkin alkaa usko sen taikavoimaan horjua. Täytyy käärmekeittoa syöttää ennen seuraavaa lentoa uskon vahvistamiseksi.

        Minäkin poikasena olen käynyt riihessä, varstalla täälläpäin niitä lyhteitä lyötiin ja sitten taisi samalla tavalla käydä se jyvien erottaminen akanoista.
        Kyllähän ne jyvät aina on jääneet isännille, muonamiehet saivat pussillisen palkaksi.
        Kyllä tuo kehysriihi minustakin kummalliselta tuntuu, ihmettelen jos kaikki sen tulokset on allekirjoitettu.
        Kuitenkin tuntuu, että useampi haluaisi siihen muutoksia.
        Uskon, että nyt on totuuden hetki, ollakko vai eikö olla.
        Nyt aurinko paistaa, taitaa olla hyvä ulkoilu ilma, menkää kaikki patikoimaan, minäkin yritän.
        Terveisiä Late.

        Hyvinhän se teidän traditionne onnistui.
        Olette vaan niin monesti lähtöjä valmistelleet, että nyt menee rutiinilla. Pelkkä kellonaika riittää.
        Pitäisiköhän teidän ensi vuonna ottaa ryhmävakuutus, kun kotiin on niin kiire, että matkustajat on pudotettava katoille. Eihän ole kirkossa kuulutettu, että ensi vuonnakin on riittävästi lumikinoksia, joihin on mukava pyörähtää piipunjuuresta.

        Ja tänään on sitten hallitus päättänyt, että ensi pääsiäiseksi on kananmunien osto ja myynti kielletty. Viimeistään silloin ne ovat eurodirektiivien mukaan liian kalliita tavalliseen kotikäyttöön.
        Päätös ei vielä tänään ole voimassa, kun siitä ilmeisesti tehdään välikysymys, jota taas kukaan ei ota vakavasti, jos se tehdään aprillipäivänä.


    • Aika tekee tehtävänsä. Muistikin palaa,, nyt muistan tarkkaan tuon menomatkan,joka oli vähän hämärän peitossa.
      Minähän roikuin JJoutavan luudan risuissa kaksin käsin. Tukka tuulessa putkella , musta berberi liehui kuutamossa ja monot ojossa sitä mentiin.
      Kyyti ol kyllä kylmää. Olin heidän selän takana ja luulivat lentävänsä kahdestaan,, paras olla kertomatta heille, että yksi eukko roikkuin luudassa kiinni....ettei pilaannu tuo:
      yhdessä lentämisen tunnelma heiltä.
      Siihen oli helppo päästä risuihin kiinni kun kaahasi niin matalalta, jossain välissä tuli joltain sillan alta näkyviin.
      Mitäpä tässä muuta kuin kiitos kylmästä kyydistä. Onneksi oli
      Päällä saatua, lainattua ja perityä vaatetta.Joten ihan hyvä.

      Minulle on ajat sitten selvinyt, että elämä on suurelta osin teatteria. Millaista osaa sitten kukin joutuu esittämään. Hyvää- pahaa- tavallista
      tavatonta....
      Paras vaan yrittää hymyillen katsoa eteenpäin,puikoot riihiään osaamattomat jotka luulevat osaavansa tai luulevat meidän luulevan että he osaavat ..........
      Ehkä kaikki koskettaa enemmän jäljessä tulevia sukupolvia.
      Emme ehkä me voi enää suuresti maailman menoa muuttaa.
      Mutta saahan sitä halukkaat yrittää- tokikin.

      Nappikahvit juon- tämähän on auki ympäri vuorokauden aina kahvia ja nurkkakaapin tuotteita tarjolla- ja pullaa tietenkin.
      Kaikille oikein lutuisaa pääsiäispäivää. Hyvin päivät menee kun on noin ihanat ulkoilusäät. Tarkenee vaikka istua auringossa- jos ei jaksa liikkua.
      heippa.

    • SkillaN*

      Huomenta arkeen, tiistaipäivää tässä aloitellaan, aurinko jo tutuksi tulleeseen tapaan taivaalla paistaa, aina vaan korkeammalle kivuten.
      Ikkunat viestivät aina kun ulos vilkaisen, että pesua,pesua, jokohan tällä viikolla,,
      Olis verhojen vaihto, samoin mattojen, voi sentään miten nopsaan tämäkin aina eteen tulee, muutama kuukausi ja taas, no eipä tätä nyt kannata surra, jos jää vaihtamatta pitää vaan todeta näin käyneen.

      Aina viisastuu, olen kai kuullutkin noista rassoista, mutta enpä ole osannut yhdistää, minusta ei kovin kauniita ole, mutta olenhan kalkkis ja nuorilla on omat kotkotukset, mitä ei aina näin vanhempi ymmärrä.
      Niin oli poikanikin kanssa, silloin nämä pidempi tukkaiset oli suosiossa, niin poikanikin, nyt on kyllä melko lyhyeksi leikauttanut;)
      Kai se niin on, että aina vanhempi ikäpolvi jotakin päivittelee.

      Åläpäs nolostele ynnämuu, et vaan muistanut taikasanaa millä luutasi olisi lentoon lähtenyt, se on tärkeä muistaa, vaikka muistin menetys minullakin.
      Ensi keväänä varmaan muisti pelaa, ihan ilman käärmekeittoa, minulle vaan epäilyksiä syntyi porukan innostuksen suhteen, kun niin hiljaa asiasta kaikki olivat.
      Pitäisi se tietää, että eihän tämä reissu tekemättä voi jäädä, siitä olemme saaneet lukea monia kommelluksia;)

      Minä en juossut, en ketään juoksettanutkaan eilen, vaikka olisi pitänyt, sekin perinne meinaa kadota, ei enää edes lapset muista narrailla;)
      Pieni ilohan se on tuokin, mutta ilo kumminkin matamimimmi, hyvä että lapsenmieli vaan säilyy.
      Näitä hapannaamoja, totisia ihmisiä liian kanssa ja kuitenkin se hymy niin paljon mukavampaa katseltavaa.

      Ensi lokakuussa se on kai se kymmenvuotis päivä, mitähän silloin keksitäänkin, saapa nähdä vieläkö toinen kymmen alkaa, voi olla että uupumus koittaa.
      Kaikki aikanaan, sitkeyttä on pirtin kirjoittajilla ollut, aina vaan on jatkoa tullut.
      Huuhaaksi väittävät väliin toiset palstalla kirjoittavat, mutta eri mieltä olen, tämä on sitä elämää mitä itsekukin elää, arkista, väliin ilosta myös viestejä aikaan saadaan.
      Ei se niin ihmeellistä tämä viestintä tarvitse olla, kiva on lukea ihan näitä joka päiväisiä tapahtumia.
      Luetaan asialliset tuolta muista ketjuista;)

      Nyt alkaa aika jolloin tuota kevään etenemistä seurataan, milloin lumet lähtevät, linnut saapuvat ja vihdoin lehti puihin kasvaa, siis kaikkea kivaa luonnossa.
      Tälläisin miettein, laulupäivään sonnustaudun minäkin, onnekasta päivää kaikille pirttiin kurkkaaville.

    • joutilaisuus

      Seikkailu sinänsä oli hieno. Tarkistin lentovälineen vielä tuolla keittiössä ja näin että virpomisesta jääneet pajuvitsat höyhenineen oli vieläkin paikoilleen asennettuina laitteen perässä. Kyllä se on uskottava tuon Meri-kukan' jäniksenä matkustaminen sillä niihin risuihin tarraaminen on hyvinkin mahdollista. Perille päästiin vaikka ei korkeuksiin aivan noustukaan.

      Rituaali näkyy olevan niin noiduttu, että vaikka joku jäis poiskin niin kyllä hänet ja koko kahvipirtin väki kuitenkin kyöpelissä nähdään - joku näkee kuitenkin, ja se on pläkki. Hieman nyt verryttelin kirjoitus-sormeani, ehkäpä juttua alkaa taas tulemaan. Näin reissun jälkipuheet on aivan hyvää asiaa ja siinä tulee todistettua asioiden todenperäisyys samalla.

      Mikäli joku pitää tätä väkeä lapsellisena niin kysykää Europarlamentaattori, Isä-Mitrollta. Hänen olen kuullut sanovan "Lapsenmielisyys on ihmisen paras omaisuus/ominaisuus.

    • merikukka....

      Niinpä ! Ei mikään ainakaan paremmaksi muutu vaikka miten synkistelen elämää ajattelisi. Päinvastoin.
      Meilläkin alkaa olla elämän viimevuodet hupsutella ja hassutella.
      Täydessä järjessä- ennenkuin oikea höperyys yllättää.
      Ollaan vaan huumorimielellä, silloin kun siltä tuntuu.
      Jos jotain palstalaista vaivaa vaikkapa Kyöpelin "jänismatkustajat", tai muut höpötykset,, haitanneeko tuo mittää. Hää saa olla sitä mieltä ja minä tätä ! ja sillä siisti !
      Pitemmälle positiivinen elämänasenne kantaa kuin negatiivinen tai apaattinen. Pääsiäisenäkin ihan Kyöpeliin saakka............

    • Aarinkoesta tiistakki-iltoo vuan! Hengissä ollaav, vaekka vähä huonostikkii. Melekosestihha tuo harmittaa, ku en piässy teejäm matkaan sinne Kyöpelii. No oeshan sitä tok veekkosella voenna lähtee ihav vuan mielkuvissaasa, mutta olinpaha sinä iltana aekalaella alamaessa joka puolelta, lähtemätä jäe.

      Nyt oon yrittännä parina päevänä naattija tuosta keltasesta möllykästä tuolla taevaalla, tänä päevänä kyllä tuulj kulettelj valakosia hattaroetaa aaringo ettee, sisätiloehin pitj hiissaatua tuossa neljäm maessa. Ja kuinka olakkaa, saana sattu olemaa sopivassa kylypykunnossa ja sinnepä hillaavuim minäkii.

      Onpaha ollu melekoesta kevättä, lunta ee oo tullu, millol liekkää, eekä oo tarvinna tehä lumitöetäkää. Tuossa tontin takana alakaa heenäpelto ja se on ihan täännä jäniksej jäläkiä, ne näkkyy niin selevään ku ee oo tullu uutta lunta, on siellä ollu kevätkarkelot. Ihan polokuja on tuossae pensasmualla, melekeen pitäsj käävä kuvvoomassa muistoksj tästä talavesta.

      Saen Rovaniemen City-marketista halavalla "hörsylähuiviil" lankoja jo kaava ennej jooluva, ja niistä oon nyt innostunna neolomaa, kolomas on lopullaasa.
      Mukava neoloo, ku on nuim monev värisijä, enkä tiijä, kuka ne kaalaasa sua.

      Ootellaan niitä oekeel lämpösijä ja aarinkoesija ilimoja, että alakasj nuo lumet hävitä. Ja nyt hiissaavun tuonne olohuoneesee ja otan langaj ja pukot kättee.
      Voekee hyvij ja naattikee kevväästä, sieltä se kesäkiis sittet tulloo!!!! paulamaria

    • Iltapäivää, komia päivä olikin ja vielä hippu jäljellä.

      Ei luutamatkailu "tätä palstalaista" ainakaan vaivaa. Höpsistä! Sitäpaitsi, sainhan lukea vaiherikkaasta matkastanne. Ei minulla kyllä vankkaa perinnettäkään ole luutamatkailun alalta. Aloittelijan kannattaakin kiirehtimättä perehtyäkin ensin kertomuksiin, jotta tulee jotain tuntumaa silloin, jos joskus on täysillä ja onnistuneesti mukana.

      Nyt vasta kuulin SkillaNin kertomana, että joku taikasana olisi saattanut nostaa pääni pilviin. Kyllähän minä rekkautumiseni salasanaa toistelin, sehän joskus toimii, ainakin kirjoitukset lennättää bittitaivaalle. Miksei sitten muutakin? Ei se kuitenkaan nostetta antanut. Eikä sekään, kun rähmälläni toistelin "sielun viholliseksi" nimettyä. Katsotaan nyt, voiko vanha vieläkin oppia.

      Muutoin normipäiväni, kävelyäkin ja julkisivuuni auringon säteiden ahnehtimista. Ihan se lämmitti ja pieniä vesipurojakin ilmestyi. Kun en löydä sanoja pitemmälle, toivon toivon teille hyvää jatkoa!

      • Matamimimmi

        Ynnämuulle ynnä muille mukavaa kevättä! Sanotaan nyt tätäkin lumirikasta huhtikuun alkua kevääksi, sillä kalenterin mukaan kevät mikä kevät:)


      • a kiuru
        Matamimimmi kirjoitti:

        Ynnämuulle ynnä muille mukavaa kevättä! Sanotaan nyt tätäkin lumirikasta huhtikuun alkua kevääksi, sillä kalenterin mukaan kevät mikä kevät:)

        Muistihan on tunnetusti lyhyt kun pitäisi keväiden säitä verrata toisiinsa, mutta vähäsateisuudessaan tämä kuluva kevätkausi on kyllä harvinaisten joukossa. Ennätys vähäaurinkoisen talven jälkeen valoisa ja poutainen kevätkausi.
        Harakkapariskunnan mielestä; ihan selvää kevättä. Ne kantaa risuja mukamas pesäänsä, mutta ei ne siihen oikeaa pesää tuskin tee kun on niin lähellä asuinrakennusta.
        Tähtien tiirailijoille kevätkausi on ollut ihan täysosuma-aikaa. Ja ihmiset turuilla ja toreilla iloitsevat aurin helliessä meitä kerrankin täydellä terällään.


      • Venlas.-14
        a kiuru kirjoitti:

        Muistihan on tunnetusti lyhyt kun pitäisi keväiden säitä verrata toisiinsa, mutta vähäsateisuudessaan tämä kuluva kevätkausi on kyllä harvinaisten joukossa. Ennätys vähäaurinkoisen talven jälkeen valoisa ja poutainen kevätkausi.
        Harakkapariskunnan mielestä; ihan selvää kevättä. Ne kantaa risuja mukamas pesäänsä, mutta ei ne siihen oikeaa pesää tuskin tee kun on niin lähellä asuinrakennusta.
        Tähtien tiirailijoille kevätkausi on ollut ihan täysosuma-aikaa. Ja ihmiset turuilla ja toreilla iloitsevat aurin helliessä meitä kerrankin täydellä terällään.

        Hiio-hoi!
        Kyllä me herras- ja rouvasväki Ylikypsää kaipailimme, kun nuotiota sytyttelimme niillä herra Yliklypsän tuomilla tervaksilla.
        Yritimme savumerkeillä toivottaa teille iloista pääsiäistä, mutta eipä onnistunut.

        Mutta tässä tulee viisi ruukkunarsissia. Leikitään, että ne ovat pääsiäiskortteja ja korteissa tietysti iloisen pääsiäisen toivotukset ensi vuoden pääsiäiselle.
        Mulla on vähän hullu serkku, jolta sain kolme korttia: yksi viimevuotinen mahdollisesti lähettämättä jäänyt, yksi tämän vuoden ajoissa tullut ja yksi ensi pääsiäiselle.

        Taidan varmuuden vuoksi lähettää narsissien mukana pupukortin, jossa lukee:
        Oiklein lämmintä, valoisaa ja kaunista pääsiäistä v. 2014.


      • matamimimmi
        a kiuru kirjoitti:

        Muistihan on tunnetusti lyhyt kun pitäisi keväiden säitä verrata toisiinsa, mutta vähäsateisuudessaan tämä kuluva kevätkausi on kyllä harvinaisten joukossa. Ennätys vähäaurinkoisen talven jälkeen valoisa ja poutainen kevätkausi.
        Harakkapariskunnan mielestä; ihan selvää kevättä. Ne kantaa risuja mukamas pesäänsä, mutta ei ne siihen oikeaa pesää tuskin tee kun on niin lähellä asuinrakennusta.
        Tähtien tiirailijoille kevätkausi on ollut ihan täysosuma-aikaa. Ja ihmiset turuilla ja toreilla iloitsevat aurin helliessä meitä kerrankin täydellä terällään.

        Minäkään en todella muista näin kylmää maaliskuuta kokeneeni, tai en todellakaan muista. Mieheni sisko kertoi haravoineensa mökkinsä pihaa maaliskuussa....hetkinen , en muista, mutta olisiko ollut 1995. Kertokaa säätiloihin ja tilastoihin perhtyneemmät!


      • merikukka.....
        matamimimmi kirjoitti:

        Minäkään en todella muista näin kylmää maaliskuuta kokeneeni, tai en todellakaan muista. Mieheni sisko kertoi haravoineensa mökkinsä pihaa maaliskuussa....hetkinen , en muista, mutta olisiko ollut 1995. Kertokaa säätiloihin ja tilastoihin perhtyneemmät!

        Huomenta. Nyt huomasin että aamukahvit puuttuu...
        äkkiä tippumaan. Skillan tais lähteä juna-ajalulle. . tai niitä rastoja katsomaan. Joita muuten kauppaavat vähän jokaiselle ohikulkijalle tuolla reissunpäällä,ulkomailla.
        Nuoret niitä teettävätkin ja paljon maksavat. hanketta heille jolla ei ole muuta tuloa.

        Muistan yhden erikois kylmän maaliskuun. Muitakin on ollut, mutta se oli yliveto.
        V. 1966 Odotin silloin lasta viimeisilläni. Pakkasta jopa 40 mittarissa. 30 -40 välillä monet ajat.
        Tuleva lapsi oli niin tykästynyt olemaan "sisätiloissa", ei ajatellut tulla ulkomaailmaan sitten millään...
        Niinpä yritin liikkua ulkonakin rivakasti, että tulisi jotain liikettä meininkiin. Siitä jäi nuo pakkaset mieleen...
        Kaikki meni hyvin loppujen lopuksi. Kesä tuli ajallaan siloinkin.
        Kivaa kun olen kirjautunut, roskaposti laskuja vaan kyselee eikä mitään laskua ole olemassakaan.
        Kumpihan meistä nyt sekoilee...kone vai mä.


      • Lokari-x
        merikukka..... kirjoitti:

        Huomenta. Nyt huomasin että aamukahvit puuttuu...
        äkkiä tippumaan. Skillan tais lähteä juna-ajalulle. . tai niitä rastoja katsomaan. Joita muuten kauppaavat vähän jokaiselle ohikulkijalle tuolla reissunpäällä,ulkomailla.
        Nuoret niitä teettävätkin ja paljon maksavat. hanketta heille jolla ei ole muuta tuloa.

        Muistan yhden erikois kylmän maaliskuun. Muitakin on ollut, mutta se oli yliveto.
        V. 1966 Odotin silloin lasta viimeisilläni. Pakkasta jopa 40 mittarissa. 30 -40 välillä monet ajat.
        Tuleva lapsi oli niin tykästynyt olemaan "sisätiloissa", ei ajatellut tulla ulkomaailmaan sitten millään...
        Niinpä yritin liikkua ulkonakin rivakasti, että tulisi jotain liikettä meininkiin. Siitä jäi nuo pakkaset mieleen...
        Kaikki meni hyvin loppujen lopuksi. Kesä tuli ajallaan siloinkin.
        Kivaa kun olen kirjautunut, roskaposti laskuja vaan kyselee eikä mitään laskua ole olemassakaan.
        Kumpihan meistä nyt sekoilee...kone vai mä.

        Hyvää ja mukavaa pääsiäisen loppua.
        Niih pittää munkih kertoa ett olin sieällä kypelinvuoarella minäkih , mut kuh tää mun tietokone meni ihan tierotomaks nääs.
        En sanu mitenkään auki. mikähän mahto tulla, mää kyl olen ajatellu et tää mun servari oh jotenki syyypäänä .
        Ei tul mittään tänäänkä, kuh alko taasen heitteleen semosija merkkijä joita eh ole ollenkaan naputellu.
        Tota kiitos paljo kahveesta ja muustaki tarjoilusta.
        Terv: Lokari'x.
        Tossa se taas mun nimessäni sekoilee, tommonen piste vaikka pitäs olla viiiva.
        Koitetaan ymmärtäää....


      • jjoutava
        Lokari-x kirjoitti:

        Hyvää ja mukavaa pääsiäisen loppua.
        Niih pittää munkih kertoa ett olin sieällä kypelinvuoarella minäkih , mut kuh tää mun tietokone meni ihan tierotomaks nääs.
        En sanu mitenkään auki. mikähän mahto tulla, mää kyl olen ajatellu et tää mun servari oh jotenki syyypäänä .
        Ei tul mittään tänäänkä, kuh alko taasen heitteleen semosija merkkijä joita eh ole ollenkaan naputellu.
        Tota kiitos paljo kahveesta ja muustaki tarjoilusta.
        Terv: Lokari'x.
        Tossa se taas mun nimessäni sekoilee, tommonen piste vaikka pitäs olla viiiva.
        Koitetaan ymmärtäää....

        Sitähän minäkin että kyllä siellä kaikki oli, noin ainaki. Meinasin vaan kun minun läppäri ei oikein kaikilla napellaan toiminu, niin lopulta laitoin ylösalasin koko vehkeen ja imuroin harjasuuttimella näppäinosaa sieltä alapuolelta nii tämähän lähti toimimaan. Näin tapahtu minulla, mutta kun siinä on niin monenlaista mahdollissuutta. Toivottavasti saat kuntoon. Ei kun mukavaa kevättä ja niin pois päin.


      • catleijaek
        Lokari-x kirjoitti:

        Hyvää ja mukavaa pääsiäisen loppua.
        Niih pittää munkih kertoa ett olin sieällä kypelinvuoarella minäkih , mut kuh tää mun tietokone meni ihan tierotomaks nääs.
        En sanu mitenkään auki. mikähän mahto tulla, mää kyl olen ajatellu et tää mun servari oh jotenki syyypäänä .
        Ei tul mittään tänäänkä, kuh alko taasen heitteleen semosija merkkijä joita eh ole ollenkaan naputellu.
        Tota kiitos paljo kahveesta ja muustaki tarjoilusta.
        Terv: Lokari'x.
        Tossa se taas mun nimessäni sekoilee, tommonen piste vaikka pitäs olla viiiva.
        Koitetaan ymmärtäää....

        Hei Lännen Lokari. Mitäs tuosta jos viivan sijasta tuli pilikku. Lähekkäin kun näppäimillä ovat, eri rivillä vain. Näinhän meille muillekin sattuu jo tässä iässä.

        Minut saa aina niin helpoilla konsteilla hyvälle tuulelle. Sinä saat tuolla omalla "murteellasi". Nää naurattaa niin ( minäkuh, kuh tää, oh, tänäänkä)
        Silti oikein hyvin ymmärrän sanomasi.
        Hyviä vointeja sinulle, millaiset ilmat teillä siellä nyt on?


    • SkillaN*

      Hei vaan, täällä ollaan kotosalla, kerho on pidetty, pullat paistettu ja syöty, nyt huilaamaan.
      Enpä pidemälti tällä kertaa, kone mokoma tempuilee, joku mainos ei päästä åirttiin, tyhjän näytön vaan antaa.
      Korjaaja kävi, mutta ei löytynyt muuta vikaa. Toiste lisää jos mainos katoaisi.

    • uzma

      Iltaa pirttiin pitkasta aikaa,olipas vaikeeta kirjautua sisaan mutta lopulta onnisti.
      Lokarikin tois puolelt rapakkoo kavi heissaamassa,kivaa jokohan siella appelsiini puut kukki?
      KAUNISTA JA AURINKOISTA KEVATTA KAIKILLE.

      • Ihanaa, että eri puolilta maailmaa ovat ystävämme tuoneet ihan henkilökohtaisesti pääsiäiskorttinsa.
        Kiitokset sekä Lokarille että Uzmalle.


    • Ehtoota.
      No nyt antaa kone kirjottoo,on mokoma temppuillu.jäi kyöpelin keikka väliin.kun ei nappulat toiminu.
      Haitanneeko tuo mittää;)

      Kävin tänään markkinoilla ja toin pirttiin ISON rinkilän.
      Meillä kun on joka kuun ensimäinen keskivikko markkinat.

      pitihän sieltä ostaa sitä kylmäsavulohta,oon jiänny siihen koukkuun.Vaikkei siinä kalassa mitään koukkuja olekkaan

      Tänään on ollut tosi hieno ilma.Vieläkin aurinko paistaa tuonne Liipolan mäelle.

      Hyviä jatkoja vain kaikille.
      näkyillään...

      • On tämä pirtti mukava paikka, täällä käy ystävämme kaukaakin tervehtimässä meitä, ensin Lokar-x ja sitten uzma, taitaa olla vielä kauempana kuin Lokari-x
        on uskomatonta miten moni vanha kävijä tänäkin talvena on poikennut, ja eihän tämä vanha kaarttikaan vähentynyt ole, jotkut vain harvemmin kirjoittaa, Pirtti on pystyssä ja voi hyvin.
        Terveisiä uzmalle ja Lokari-x lle. ja muillekin, Late Vaan.


      • Matamimimmi

        Voi sinun muori ja kotosta myrrettasi. Olin "savolainen" 17 vuortta ja monia ystäviäni asustaa sillä murreakueella- Hyvvee yötä vuan!


      • Matamimimmi
        Matamimimmi kirjoitti:

        Voi sinun muori ja kotosta myrrettasi. Olin "savolainen" 17 vuortta ja monia ystäviäni asustaa sillä murreakueella- Hyvvee yötä vuan!

        Anteeksi muori ja muutkin! Taaskin kirjoitin huolimattomasti, ja virheiä tuli;/(


      • saako arvella
        Matamimimmi kirjoitti:

        Anteeksi muori ja muutkin! Taaskin kirjoitin huolimattomasti, ja virheiä tuli;/(

        Eipä jäänä eppätietuutta kikä on matammi.


      • matamimimmi
        saako arvella kirjoitti:

        Eipä jäänä eppätietuutta kikä on matammi.

        Joopa joo! Kukako on matami. Minä, matamimimmin nimmarilla kirjoittava Etelä- Karjalainen vuosimallia 41.
        Ihan oikea, nimimerkkiäni käyttävä, aito, väärentämäton. Mitä salailtavaa tässä olisi?
        "Saako arvella"esiin vaan puskasta , mitä siellä arvelet ja päätäsi pensaaseen työnnät?
        Lähdetäänpä arvelija oikeinkirjoituskurssille! Meiltä molemmilta tuntuu kirjoitustaito olevan hakusessa.


    • SkillaN*

      Aamujen aamua jälleen, nyt näkyy pilviä taivaalla, mutta ovat sellaisia kauniita, ei sateita tuovia, toivottavasti.
      Kyllä nuo lumet vaan alkavat kadota, vaikka pakkasia yöllä pitääkin, sulattava on auringon voima päivällä.

      Minulla ei noita salapoliisin taitoja ole tippaakaan, joten jätän arvailun, mutta toki arvailla saa, kiva olisi se arvailun tulos tietää;)
      Olipa mukava kuulla näistä kaukana olevista pirtin ystävistä, usein ajatus viivähtää teidän kummankin luona, kun milloin minkinlaisia tietoja asumiskolkistanne tulee.
      Levottomuudet jatkuvat siellä teilläpäin uzma ja Lokarin suunnissa nuo säät taitavat yllättää, taitavat kumminkin kiertää sinun kotialueesi?
      Kaikkea hyvää teille molemmille.

      Mitäpä noista virheistä matamimimmi, hyvin on selvitty minunkin kirjoitus virheiden kanssa, olette varmaan kaikki tottuneet.
      Niin suuria virheitä ei kai satu, etteikö viestiä ymmärtäisi.

      Minulle tyrkkäsivät sellaisen hörhelöhuivi langan, että sitkeyttä vaatii tehdä valmiiksi, on niin kapea nauha, ei meinaa reunaa löytää. mutta kyllähän sen teen valmiiksi, en helpolla periksi anna.
      Kävin eilen lankakaupassa ja katselin valmiiden tuotteiden hintoja ja totesin että hanketta tulee kun itse tekee.
      Ostin langat 6,60, valmiin hatun hinta 32 euroa, hattu tai myssy kai se on , keikuu kutreillani.
      Ihania tekeleitä siellä oli malleiksi tehty ja sorruin taas liinalankojen ostoon, ihania värejä.
      Toivottelen Paulamarialle auringon säteitä, jotka vaivasi vie mennessään.

      Kiertoteitä nyt palstalle pääsen, on se tosi kenkkua, kun mainos eston laittaa, tuo Telen mainos hyppää alhaalta ylös ja se estää sivun aukeamisen.
      Joku voisi tuollaisen varmaan korjata, mutta täällä kotikoneella ei onnistu, kiertotie etsittiin, hankalaa.

      Nyt aloittelen tätä päivää, meinasin ikkunan pesua, mutta eilen keittiössä emännät kieltelivät, etä älä vielä, kaikki katupöly nousee laseihin, sitten vasta kun kadut on puhdistettu, minä tottelen.
      Mietin jo sitäkin, jos vasta syksyllä pesisi, kun niin vähän olen kesällä kotona, jospa antaisin verhojen ja mattojenkin olla paikoillaan, voisi olla viisautta.
      Aurinkoista päivää teille ystävät lähellä ja kaukana;)

    • Huomenta ja aurinko paistaa! Sumuiselta aamu näytti, ajattelin että onko aurinko seonnut näistä kellojen siirtelystä, mutta kaikki hyvin.

      Tänään on pienten puuhastelujen ja sumppuun keräytyneiden asioiden hoitelupäivä. Taitaa siinä päivä huveta. Nythän se vasta tästäpuolin hiekkapöly alkaakin lennellä, kunnes saavat hiekoitukset harjattua pois. Sitä ennen en ota ikkunan pesuja ohjelmaani. Kyllä ikkunoistani sen verran kuumottaa läpi, että auringon nousun ja laskun voi tarkkailla.

      Kirjoitusvirheitä minultakin karkaa läpi. Mitäpä noista, eiköhän täällä ole sen verran ristisanatehtävien ratkaisijoita, jotka jo vinkistäkin jyvälle pääsevät. Eihän nämä ole "virallisia" asiapapereita, niitä voi kyllä tarkemmin sihtailla.

      Nyt sitten rästiin jääneiden ja ajankohtaiseksi tulleiden tehtävieni hoiteluun. Hyvää päivän jatketta teille!

    • Lokari-x

      Hyvää aamupäivää , pittäis varmaankih toivotella.
      No mistähän päästä alotaisin kuh näky noit kysymyksijä olevan..
      No tota tää mun tietokone kuh on alkanu temppulemmaan vaikka painasih viivaa tekevää näppäintä niih helkutti tuleekih piste. no seh sittä ,
      Juuh kyl min appelsiini puu kukkuu jo, helkutti kukkii se , eikä kuku.
      On kukkinu joh viikon verran.
      Niin kyl täälläki pitäs sattaa mut kuh pilvet meni ohitten tuolta 40 taikka taisi olla50 kilomeetriämistä menivätten ja satovat.
      Tota ei mulla mitään sateen tarvetta kyl ollu , vaikka olisha se sare saanu tullakkin , mulla kun on hyvä katto täs muh mökissäni nääs, en mää olis kastunu kuh olisih ollu sisällä meinaan nääs.
      Taikka katon alla ainaskih.
      Kiitoksija hyvistä kahveista ja muistaki tarjoiluista.
      Ai niih kiitos neuvosta jospa se pölynimijä konsti sais munkin näppäimistö toimiin.
      Kokkeilen heti huoamen aamuna.
      Pittää varmaan taas ostaa suoamesta uus näppäimistö, jos multa tulee tänäkesänä käytyä.
      Niih ei mulla sitten muuta juttua päästäni löytyny joten.
      Terv: Lokari_ x
      Tuli viiva täl kertaa mut pääsi putoon , onneks ei menny rikki...HAHA

    • Ramoona*

      Heräsin ihanaan kesäiseen jasmiinin tuoksuun ja aurinko oli jo korkealla, olin hetken pyörällä päästäni...no onkos tullut kesä... Sain eilen lahjaksi huonekasvin, joka ryöppyää pieniä valkeita kukkia, nimilapussa lukeen jasminum polyanthum. Täytyy etsiä googlesta sille suomenkielinen nimi.Eteläseinustalla muutama lumikello jo puskee esiin, jouluruusun ilmaantumista odotan näinä päivinä pallohortensiapensaan juurella. Ikkunan alta löytyi myös pienen suloisen keltasirkun ruumis, oli raukka talvella törmännyt ikkunaan ja hautautunut lumeen .Talon pohjoispuoli on vielä paksun lumen peitossa. Metsälenkillä huomaa lintujen kevätpuuhien vilkastuvan päivä päivältä, varikset vievät nokassaan harjatessa irronneita koirankarvoja tupoittain pesän pehmikkeeksi

      Eipä ihme, että savolaissyntyisiä pirtissäkin vierailee monia, onhan murrealue Suomen laajin . Asuin elämäni ensimmäiset 19 vuotta Savossa,sieltä olen syntyisin , mutta asuttuani koko aikuisikäni etelärannikolla, täältä tunnen olevani kotoisin. Murteita on mukava kuulla joskus täälläkin, onhan Puskasuleimakin oman murteensa tulkki ja lounaista kuulee joskus Katleijalta ja Ruuneperiltä.

      "Arvausleikit" ovat tuolla joissakin ketjuissa jo kiusaamisen asteella. Ymmärrän miten niihin sotketut ovat pahoillaan. Silti toivoisin että ne jaksettaisiin sivuuttaa ja jatkaa kirjoittelua, jos muuten palstan tuntee mielusaksi. Pitäisikin ehkä enemmän tehdä aloituksia ja osallistua, mutta välillä menee maku , kun aina palataan poteroihin kuin taistelussa. Keväällä alkaa luonto ja puutarha vetää yhä enemmän puoleensa ja toukokuusta suurin osa kulee muilla mailla vierahilla, mikäli suunnitelmat toteutuvat. Kirjoitusintoa ja -rauhaa toivottelen koko palstalle nyt täältä ystävällisestä Kahvipirtistä.

    • muori67

      Päevee vuan;)

      Aarinko kilottaa tiälläen päen.

      Minä oun seurannu tuolta "töllöstä"Globe Dekkeriltä noista Hutteriikeistä.Kyllä sitä ihmistä aloistetaan tuon uskon varjolla vaikka miten huh huh.

      Kohta lähen tuonne kerhohuoneelle,saa taas vatsajumppaa,on niin hauskaa porukkaa.

      Voekeeha hyvin.
      näkyillään...

    • Hintriika*

      Auringonkilo käy silmiin vastakkaisen talon valkeasta seinästä. Silmät hyppäävät ulos eivätkä suostu tulemaan takaisin sisälle! On kuin olisi reikiä tietokoneen näytöllä...

      Hiuskarvantupsuttajalle olen tästä lähdössä. Sinne ammattioppilaitokseen - mikähän se virallinen nimi onkaan - ennen riitti, kun sanoin ammattikoulu. Onkin ainakin 10 senttiä aikaa edellisestä kähynnistä. Meinaan, sen verran on hiuksisto kasvanut pituutta. Sen verran siis saa lyhentääkin. Kyllä sen siltikin saa haikammalla pois niskasta roikkumasta.

      Draaman urakka ei vaan kovin pitkin askelkin edisty. Saa nähdä, ehdinkö saada valmiiksi, ennen kuin tämä kuukausi loppuu. Mitä jos jään luokalle? No, eivät kai anna sitäkään mahdollisuutta. Arvosana hylätty vaan sitten tulee. On siis vain yritettävä moisen vaihjtoehdon torjumiseksi.

      Mutta nyt karvantupsuttaja odottaa. Se on mentävä! Moi!

    • luutalento-oppilas

      ny kuulkaa mulle selkis, meinaan se yöllinen tutkakuva, joka melkein aiheutti sodanjulistuksen niiren koreoiden välille. Aiai, eihän sitä ny saa toisen ilmatilaa loukata. Oli kuulemma havaittu satoja OH-tunnuksin varustettuja outoja kulku-laitteitta sen Pohjois-Korean taivaalla, jotkut kuulemma yrittivät välttää tutkakosketusta matalalennon avulla. No onneks kaikki meni kuulemma hyvin. eivät tiemmä saaneet ilmatorjunnasta vastaavaa kenraali Ping Pongia hereille, nukkui erinomaisen hyvin saatuaan joltain virkaveljeltäänpulon sakea.
      Liian sankan sumun vuoksihan kaikki Nepaliin suuntautneet noitien seuramatkatoimiston järjestämät lennot ohjattiin tiettävästi Köppelwalzbergenin lentokentälle Kiinan ja Pohjoiskoren rajalla olevalle kentälle. On se vaan tainnu olla jännä tilanne. Huomasun muuten, että tasa-arvon nimissa matkalle osui mutama perinteisesti kaksilahkeiseksi luokiteltu noitakin. Niin sitä pitää, mutta ensi kerralla tehkää nyt lakisääteinen lentooselvitys ennen matkalle lähtöä.
      Ps. Taljonko tuollainen seuramatka maksaa, jos vaikka ensi vuonna.

      • matamimimmi

        Voi nenä, vaikka noitanenä, en ehtinyt mukaan Kyöpelivuoriretkelle!
        Olisin siellä ainakin yrittänyt todistaa, että tämä on parempi "sääty", tämä naimisissa olevan naisen olotila.
        Sanokaahan Pirtin asiakkaat oma mielipiteenne!


      • Matamimimmi
        matamimimmi kirjoitti:

        Voi nenä, vaikka noitanenä, en ehtinyt mukaan Kyöpelivuoriretkelle!
        Olisin siellä ainakin yrittänyt todistaa, että tämä on parempi "sääty", tämä naimisissa olevan naisen olotila.
        Sanokaahan Pirtin asiakkaat oma mielipiteenne!

        Kahvipirtin emäntå, Skillan, hoi!
        Käsittääkseni toivotat kaikki Pirttiin tulevat tervetulleiksi. Minä olen pyrkimässä mukavien naisten , ja miestenkin kafivittelu ja juttuseuraan.
        Saanhan tulla?


    • SkillaN*

      Huomenta jälleen, pilvisempi aamu, mutta luvassa aurinkoa tänäänkin.
      En juuri mitään ihmeelisempää ole aikaan saanut eilisen aikaan, pari komeroa siivosin, yhtiökokouksessa muutama tunti, paljon keskustelua mukavissa merkeissä, talomme hyvin hoidettu.
      Käsitöiden kanssa muu liikenevä aika, nyt onkin monta työtä keskeneräisenä.
      Ei pitäisi lankaliikkeissä käydä, sinne on aina uusia houkutuksia valmistettu ja jostakin syystä juuri sellaisia minäkin haluaisin.;)

      Tervetuloa mukaan matamimimmi, vaikka tuo luvan pyytäminen ei tarpeellista olekkaan ja minä vielä vähemmän luvan antajana olen, mukaan voi tulla ihan kaikki jotkä pirtin ilmapiirin hyväksi kirjoittelulle katsovat.
      Luutalento-oppilaalle myös sanon, että ei maksa mitään lento, kun tuollainen mielikuvitus on matkaan pyrkijällä;)
      Aika nopeasti syntyi tuo matkan päättäminen, siinä sitten jäi suunnitelmat kertomatta, ensi kerralla ollaan tarkempia.
      Pirtissä tasaarvo pelaa, meillä enimmäkseen vain kirjoittajia, ei niin tarkkaan vahdita onko nainen vai mies, ihmisiä kuitenkin kaikki ja mukaan sopii.

      Melkoinen euromäärä näihin kutrien kunnossa pitoon menee ja silti ei kunnossa milloinkaan ole, kuuden viikon välein se minullakin aina eteen tulee se lyhennys.

      Aivan ihanaa ajatella että kesä lähellä, se kasvamisen ihme taas nähtävillä.
      Ei meillä vielä kukkia ole näkyvissä, omassa pihassa se seuranta on mielenkiintoista, kuten sinulla Ramoona ,leskenlehti on kuulema jo nähty jossakin täällä päin, mutta lunta on vielä paksulti, ainoastan tiet ja kadut sulina.
      Odottelen kovasti niitä katuharja autoja, pääsisi ikkunan pesuun. ja lumien sulamista myös sieltä kesäpaikalta maalla, siellä ne kevään airueet näkee, kukat kuin linnutkin.

      Niinhän sitä suunnittelee muuttolintu pitkää matkaa tänne pohjoiseen suuren lätäkön takaa, Lokari nimittäin, tervetuloa vaan, jokohan tällä kertaa tavataan?
      Erilaista se meillä on, ei appelsiinipuun alla istuskella ja puusta hedelmiä napsita, mutta mukavaa täälläkin on elellä, no tiedäthän sinäkin.

      Tuppaa niitä asioita jäämään väliin rästiin itsekultakin ynnämuu, tekemällä ne järjestyy, vaikka minä periaatteen ihmisenä pyrin hoitamaan kaiken heti kohta.
      Mitä ikävämpi homma sen nopeammin sen haluan pois käsistä, silti joku tahtoo siirtyä ja siirtyä, nyt tämä kevätsiivous ei saa syttymään, jokohan alan antaa periksi;)

      Nyt on kuitenkin siirryttävä tuonne käsityöosastolle, siellä monta hommaa odottaa jatkoa.
      Tulkaa turinoimaan ja uudet rohkeasti mukaan, mukavaa päivää.

    • Huomenta. Vieläköhän jaksais uudelleen. Luin tuolta emännän viesin lopusta että tulkaa tunaroimaan... niin sillai aloitin, tunaroimalla.
      Tosin siinä käskettiin turisemaan keskenään....

      Joku kyseli mitä matka Kyöpeliin maksaa . Hinta on- onko kallis tai halpa
      -- Iloinen positiivinen mieli, suvaitsevaisuuta, Mielikuvitusta ja hitunen hulluttelua. Sillä pääsee jo aika pitkälle, melkein kyöpelivuoren ympäri.
      Siitä vaan luudan varrelle ensivuonna kaikki halukkaat; Jos pitää hintaa kohtuullisena.

      Ajattelin käväistä kalakukkojen kaaapunnissa. Ai miksikö. Ainahan köyhän pitää jäljittää kaikkea ilmaista.
      Tänä vuonna vene ja vapaa-aika messut juhlivat 50 v synttäreitä.
      Taitaa päästä sisään ilman pilettiä.
      Onhan siellä tullut käydyksi monesti ihan piletin kanssakin.
      Joten nähdään siellä- jos nähdään ! Ja hymyillään.
      Tiet ovat hyvät ja kuivat ajella. Testattiin ne toissapäivänä keskisuomessa. Siis päätiet, syrjäisimmillä oli vielä pahoja polanteita- jopa jäätä,
      vaaralisia suorastaan.
      Tuli nyt samalla kelitiedoituskin mutta haitanneeko tuo mittää.
      Hyvää perjantai päivää kaikille.

    • No niitä saunaterveisiä TAAS ;)

      On taas muutama päivä mennyt,en tiedä mihin ja miten ;)

      Kävin kaapungilla päivällä.Hieno on ollut ilima.

      Nyt illan otan ihan rennosti.
      Voikaa hyvin
      näkyillään...

    • Kylläpä se tänäänkin vesi virtasi, tosin kituuttamalla kevät edistyy. Ainakin jos vertaa vuosien keskiarvoja.

      Asiani sain eilen hoidettua. Kulkupelini oli huolleltavana, kesärenkaat tuli alle, parissa erikoisliikkeesä kävin, jota käyntiä olen lykännyt. Oikeastaan tarvitsisin autoa vain kesäisin. Kyllä muu hoituisi kävellen tai julkisilla kyydeillä. Roikotan kuitenkin vielä sitä "luksusta" mukana, koska mökkerölle menoni olisi kovin hankalaa ja sielläkin liikkumiseen ei juuri vaihtoehtoja löydy.

      SkillaNin mielipide, että olemme täällä lähinnä kirjoittajina, on mielestäni hyvä. Mitä niistä sukupuolista, tai "välimuodoistakaan." Ei tietysti ole pahaakaan jos tietää, mitä puolta on. Monestihan näissä kirjoitteluissa sekin jää arvailujen varaan. Muistan, että joskus miesporukassa joku halveksivasti sanoi, että "vedä kuule hame päällesi!" Tämä tapahtui silloin, kun sanojan mielestä toinen käyttäytyi epäasiallisesti tai kertoi perättämiä juttuja. No...eihän se ihan asiallinen herja ole, koska tulee viittaus naisiin. Ilmeisen tehokas kuitenkin vanhassa kulttuurissa. En kyllä muista, että minulle olisi kukaan tätä hameen vetämistä esittänyt. Enkä kyllä ole muutoinkaan kokeillut.

      Aurinko lähestyy taivaan rantaa, eiköhän tässä liene tälläkertaa.

      • SkillaN*

        Perään oli tarkoitus tuo aamusaarna laittaa. mutta tulipa nyt tuonne ylemmäs.
        Haitanneeko, merkintä on tältäkin aamulta tehty:)


    • SkillaN*

      Päivä jo valennut, enää ei valoja tarvitse tähän aikaan sytytellä ja illastakin melkein nukkuma meno aikaan valoisaa.
      Pakkasta on kuusi astetta, mutta eipä kauan mene, kun jo kuuteen lämpöasteeseen nousee ja sitten saa lumet kyytiä.
      Niin se vaan taas kesää alkaa tekemään entisin tavoin.

      Kyllä on harakat, varikset ja naakat touhuissaan, risuja nokassa lentelevät, kyllä ne näissä ympyröissä pesivät, tuo pieni puisto kai miellyttää.
      Olohuoneen ikkunan ohi käy sellainen huiske, kun laumoittain siitä ohi lentävät, hyvässä sovussa näyttävät olevan ja uutena tulokkaana kyyhkynen(pulu) on mukaan huolittu.
      Puistossa on ruokapaikka, siksi kai ne siihen on kotiutuneet.
      Linnunpönttöjen tekoa mainostivat eilen radiossa, kyllä niitä pönttöjä tarvitaan ja niiden huolto hommat kai parhaillaan käynnissä.
      Kehoittivat tekemään pönttöjä lepakoille, ne suurin joukoin pesäpöntössä päivänsä viettävät,ja kerrottiin myös se, että niitä kannataa pihapiiriin saada, syövät hyttysiä isoja määriä päivässä, helpotus olisi meikäläisille..
      Olen nimittäin itikoiden herkkua., tuleehan ne kesäksi pääskysetkin avittamaan;)

      Eipä taida ihan ilmaiseksi meri-kukka messuille päästä, jos radiossa oikein puhuivat, kokonaisen euron joutuu pulittamaan, varmasti se ei kävijöitä karkoita.
      Kyllä messut ovat suosittuja näin keväällä ja Kuopiossa on aika näyttävästi ne veneetkin esillä, mikä varmaan meri-kukan väkeä kiinnostaa, no miksikäs ei moni muukin messuesittely.
      Meillä on täällä paikkakunalla myös messut, ei tule käytyä, vaikka tuossa aika lähellä se pitopaikka onkin.
      Paikalliset yrittäjät esittelevät tuotteitaan ja toimintaansa.
      Kelit ovat hyvät Kuopion suunnalla ja varmaan kalakukkoja tarjolla.

      On se tuo kulkupeli mitä ynnämuukin huolsi kallis pidettävä, mutta niin kuin sanoit, melko tärkeä, kun julkinen liikenne ei vedä ja aikakin on rahaa, sanotaan.
      Onhan sitä tavaraakin mukaan otettava, ainakin sellaisen kokemuksen ole saanut.
      Eka reissulla on auto kattoa myöten pakattu, sitten vähän helpottaa, kun vain ruokaostoksilla selviää.
      No mitäpä sen nautinnon rinnalla, kun kesäpaikkaan pääsee ja saa laittaa saunan lämpiämään.
      Ikävä tässä jo tulee sinne, muutama viikko on vielä maltettava.
      Varmaan ynnämuullakin vähän aikaa menee, ennen kuin sinne korpeen piipahtaa, hyvää kannattaa odottaa;)

      Minulla on saunavuorokin lopetettu, oman mökin aikaan aloitin mökillä saunomassa käynnin näihin aikoihin ja sitä perua nuo vuorot vaan pysyvät, en ole viitsinyt siirrellä.
      Tuli mieleen noista muorin sauna terveisistä.

      Lokit ovat muuten tulleet, se yksi varma kesän tulon merkki, tuolla jäätikön päällä lentelevät, virrassa on sulaa, kai sieltä ruokansa saavat ja pilkkimiehet monasti saaliinsa jäälle jättävät.
      Viime pyhän vai oliko edellisenä sukeltajat kyseissessä virrassa yleisölle näyttivät temppujaan ja nostivat virrasta pyöriä ja liikennemerkkejä ja kaikkea rojua, mitä sinne on viskottu.

      Mutta nyt aloittelen tämän päivän kuluttamisen tuttuun tapaan, jotakin puuhaillen se kuluu, luulen että joku puikkoihin ja virkkukoukkuun se liittyy.
      Olisi kyllä imurin kanssa kuljettava, kun sen joka viikkoisen siivouksen laistoin.
      Mukavaa, aurinkoista päivää teille pirttiin kurkkaville.

      • SkillaN*

        Nyt kummittelee kone tai minä höperöin, anteeksi.
        Mihinkähän väliin tämä menee?


      • miranda..
        SkillaN* kirjoitti:

        Nyt kummittelee kone tai minä höperöin, anteeksi.
        Mihinkähän väliin tämä menee?

        SkillaN ja Pirttiläiset

        Tunnutte mukavalta porukalta, kun aloin alusta lukea, mutta ennenkuin dementia iskee, niin tuli mieleeni kiva idea noista koivuvarvuista ja pajunkissoista.

        Pihassani on omena ja luumupuita. Otin niistä oksia maljakkoon keväällä ja ne kävivät kukkimaan, ...silloin ennenvanhaan...

        Minun täytyy vaihtaa nimmarini, koska katselin eilen ohjelmaa samalla nimellä ja en todellakaan ole sellainen, ...siis en niin pitkä...mutta tumma(värjätty)tukka ja hieman ylipainoinen, mutta ei se minua haittaa, koska "muotoja" silti on, kuten filmin Mirandalla. Aivan kreisi ohjelma.


      • Tää onki ainoa
        miranda.. kirjoitti:

        SkillaN ja Pirttiläiset

        Tunnutte mukavalta porukalta, kun aloin alusta lukea, mutta ennenkuin dementia iskee, niin tuli mieleeni kiva idea noista koivuvarvuista ja pajunkissoista.

        Pihassani on omena ja luumupuita. Otin niistä oksia maljakkoon keväällä ja ne kävivät kukkimaan, ...silloin ennenvanhaan...

        Minun täytyy vaihtaa nimmarini, koska katselin eilen ohjelmaa samalla nimellä ja en todellakaan ole sellainen, ...siis en niin pitkä...mutta tumma(värjätty)tukka ja hieman ylipainoinen, mutta ei se minua haittaa, koska "muotoja" silti on, kuten filmin Mirandalla. Aivan kreisi ohjelma.

        hyökkäysvappaa vyöhyke koko 70 plussalla, ei hyökkää ruunekaan eikä tee listaa siitä että kuka on hyvä. Se taitaa olla niitte ruåtsalaiste assiilla. että koettaa saaha suomalaiset toistesa kimppuu. Hajota ja halitse.


      • miranda...
        Tää onki ainoa kirjoitti:

        hyökkäysvappaa vyöhyke koko 70 plussalla, ei hyökkää ruunekaan eikä tee listaa siitä että kuka on hyvä. Se taitaa olla niitte ruåtsalaiste assiilla. että koettaa saaha suomalaiset toistesa kimppuu. Hajota ja halitse.

        Tää onkin ainoa

        Olen huomannut, koska ikäni puolesta siirryn tänne, enkä ole aikaisemmin huomannut tätä Kahvipirtin ihanaa tunnelmaa, joka täällä vallitsee.

        Toki olen kurkkaillut tänne ja on tehnyt mieli vastaillakkin, mutta jotenkin yritän säännöstellä tätä netti aikaani, sillä lehtien lukukin vie aikansa ja sitten koneen hitauden vuoksi välillä pelaamani Spider pasianssi!!!

        Olenkohan jo peliriippuvainen? Onneksi ei ole marketin "ykskätiset", sillä niihin en sorru.

        Harmi, että vie aikansa tutustua teihin, jotka olette jo kirjoittaneet "elämän tarinanne" ja minä en edes yritä penkoa vanhoja kirjoituksia.

        Kyllä se siitä pikkuhiljaa selkiää! Oliko tuo jo murre sana? Sopii kysyä, jos kirjoittajana kiinnostan? Aluksi kerron, että aviossa olen, kaksi tytärtä ja tyttärellä kaksi lasta, joten olen mummi tytölle ja pojalle.

        Turha klikata tuota Mirandaa, sillä olen jo kolmella pisteellä, sillä joku toinenkin haluaa olla sama.


    • ihme jakumma

      Kumma,,,,Jos kerran kurkistelet,,,,niin ,,miksi sitten et huomaa,,ja ole jo huomannut aiemmin.Rauhaa,,Rauhaa!!!!!!!.

    • Illan päätteeksi poikkean Pirttiin. Eihän tänne liene pääsyvaatimuksia. Mitäpä muuta kuin kertaan SkillaNin lausumaa; ovi on auki, kynnys matala ja katto korkealla. Siitä se selkenee. Onhan täällä ollut väläyksiä "elämän tarinoistakin." Kukin kertoo sen, minkä hyväksi näkee.

      Enpä tosiaan ole vielä lähdössä korpimaisemiin, vaikka kyllä jo lievää lähtökuumettakin pukkaa. Sinne on lähes 10 km pientä soratietä, loppupätkällä kovinkin vatimatonta väylää, johon kevätrospuuttokin täysillä iskee. Aika on silloin, kun tie pölyää. Sen tiedon saamiseeni on minulla kyllä yhteyshenkilökin sieltä lähistöltä.

      Täällä lähistöllä oli markkinatkin. Ei tietenkään vanhan ajan hevosmarkkinoita. Aika runsaasti markkinoilla väkeä pyöri. Myyjiäkin oli ainakin Joensuuta ja Kuopiota myöten. Kyllä siinä pitää kauppakin käydä, jos meinaa matkat ja muut kulut saada. Pienen ahvenkukon verran tulin ostoksia tehneeksi. Enempi se oli juttelukierros.

      No joo...eipä kummempaa. Hyvät yöt!

    • SkillaN*

      Sunnuntaiaamun rauhaa, sitä rauhaa kaipaamme pirtiin edelleen, sitä toivoi "ihme ja kummakin" hyvin olemme pintamme pitäneet, sopua on riittänyt.
      Aurinkoinen aamu, miten sitten jatkuu, lumisateilla uhkaili säätieteilijä.
      Pakkasta on kahdeksan astetta, yö kummasti kuivattaa ne lätäköt mitä päivällä syntyy.
      Kolme ihmistä olen nähnyt ikkunasta, yksi oli ilmeisesti lenkillä, näyteikkunoita katseli, yksi oli menossa töihin, eväspussi kädessä riippui ja yksi tuli varmaan yövuorosta, reppu selässä lähitaloon sisälle astui, hiljaista on.
      Tulee aina mieleen kun tätä ymärillä olevaa asutusta miettii, mitenkähän aamut aloitellaan kunkin ikkunan takana, onko hyvä aamu vai kireä tunnelma.
      Paljon elämää nämä talot sisälleen mahduttaa.
      Minun aamuni alkoi hyvin, mihinkään ei koske, kahvit juotu, lehti tutkittu ja kirjoittelun jälkeen alan hyssyttelemään omia hommiani.
      Rakkautta ja iloa, olkoon kaikkien elämä.
      Kunpa nuo levottomuudet maailmalla loppuisivat, mikä saakaan nuo uhkakuvat aina siellä sun täällä esiin tulemaan, näytön tarve, valta ja rahako?

      Kiva on miranda...jos pirtiin kirjoittelet, mitään vaatimuksia ei ole ja tuo "elämänkerta" ei ole millään lailla pakollinen, sitä on vaan näin pitkän ajan aikana( kohta 10 vuotta) tullut elämäänsä kertoneeksi, mistä muusta voi niin rehellisesti kertoa, kuin omista kokemuksistaan.
      Toinen syy on se, kun itsestään kertoo, ei syyllisty juoruja levittämään ja tämän vuosien kirjoittelun perusteella on tutuiksi tultu, aivan luonnolliselta tuntuu "päiväkirjaa pitää"
      Uskon, että olemme kaikki kirjoittajat aidosti sitä mitä olemme ja siksi kai tämä ilmapiiri on hyväksyvä ja leppoisa.
      Ei ole mitään tarvetta loukata ketään, miksi olisikaan, asumme kaikki erisuunnilla, tietämättä todellakaan liian yksityiskohtaisesti toistemme elämästä, vain tämän pirtin ystävyydestä pirtti elää ja kukoistaa.
      Mukaan sopii kaikki nämä tosiasiat hyväksyvä.

      "Tää onkin ainoa" nimimerkille, Ruuneberi on reilusti tunnustanut, että hän ei pirtin kirjoittelusta välitä ja se on hyväksytty, jokainen valitsee mieleisensä kirjoittelu kohteen ja hyvin on Ruuneberikin ne löytänyt.
      Näin voi jokainen omakohtaisen valinnan tehdä, ei ketään voi pakolla mihinkään saada, onneksi näin on, oman höpö linjani olen minä myös valinnut.
      Asiaakin joskus olisi, mutta tiedän, että mitään viisauksia en taida, parempi olla vaan pirtissä, missä hyväksytyksi on tullut.
      En puutu minäkään kenenkään kirjoitteluun, joskus aiheeseen innostun ja mielipiteeni laitan, mutta harvemmin ja en pidä ollenkaan siitä, että toisia jatkuvasti loukataan.
      Luulisi jo, että olemme elämän koulua sen verran käyneet, jos koulu sivistys onkin vähemälle jäänyt, että hyviä tapoja olisimme oppineet ja niihin ei kuulu ilkeily missään muodossa.

      Mutta nyt pituutta taas varmaan kirjeen verran, jätänkin taas tämän koneen, käyn vilkaisemassa toki päivän mittaan, mutta kirjoitteluun en rupea, tämä aamu riittäköön, pääsääntöisesti ainakin;)
      Kiva on toisten viestejä lukea, luen muitakin palstan ketjuja mielenkiinnolla, mutta vastaukset jää, puskasta ei koskaan.
      Mukavaa päivää teille pirttiin kurkistaville.

    • Kuinkahan paljon..

      onkaan SkillaN tuottanut rahaa Aller-medialle vuosien mittaan!

      Mainostajat joutuvat maksamaan tuolle firmalle paljon mainoksistaan, ja sisällöntuottajat eivät ole saaneet yhtään mitään.
      Koulunkäymiset eivät enää repussa paina tässä iässä, onko niitä käyty taikka ei. Kirjoittaa osaa jokainen Suomessa, luonne siten ratkaisee sen sisällön.
      Rauhanpalkinnonkin lisäksi vielä SkillaN ansaitsee.

    • Hintriika*

      Siinäpä se tuli - seuraava rauhan noopeli SkillaNille! Kannatetaan. Minun rauhaani ei kuulu kuin yhtä ja sammaa. En kehtaa enää toistella.

      Aurinko kuitenkin paistaa. Sitä sorttia onkin suotu meille oikein roppakaupalla. Enpä nyt äkkiä edes muista, milloin olisi ollut pilvinen päivä, ainakaan koko päivä. Yöpakkaset pitävät kevääntulon pihdeissään, mutta kyllä iltapäivisin kadut lirisee ja lorisee kinosten sulavesistä.

      Lumikasat reikiintyvät ja harsoontuvat. Aivan kummallisia taideteoksia aurinko saa aikaiseksi. Voisi vaikka Kiasmaan viedä näytille, elleivät sisätiloissa niin pian sulaisi... Luonto on paras muotoilija. Ihminen parhaimmillaan hyvä jäljittelijä. Luonnosta monen taiteilijan ideat kumpuavat. Ja hyvä niin.

      Nyt tekisi taas mieli ihmetellä, miksi minusta ei kumpua minkäänlaisia ideoita. Mutta lupasin jättää väliin. Että en sitten ihmettelekään. Ehkä pitäisi mennä ihmettelemään taivaan alle sen sinisyyttä ja auringonvalon kirkkautta. Ilman kilolaseja ei sitäkään ihmetellä! Silmät tekeytyvät suihkukaivoiksi heti, kun ulos menee.

      No, eipä tässä mitään kiireellä kerrottavaa ole. Hengissäoloilmoitus annettu. Hengettömänäoloilmoitusta olisikin hankalampi antaa. Mutta pirtin hyvää henkeä on hyvä hengitellä niin kauan kuin henki kulkee.

      Hengessä mukana!
      Hintriika*

    • Nea*

      Leppoisaa sunnuntaita ! Aamulenkkini jäi aika lyhyeksi, oli nääs idän
      puolelta kova puhuri ja luntakin hieman viskasi.

      Innostuin sitten keittämään jälkiruuan valmiiksi, nimittäin raparperikiisseliä.
      Se oli melkein unohtunut resepti. No, muistuihan se ja vähän vielä
      improvisoin keitosta mieleisekseni laittamalla mukaan vähän riisiä,
      rusinoita tietenkin ja hyväähän se tuli, punaisen maidon kanssa nautitaan.

      Mieskuoroliiton Talvipäivien jumalanpalvelus tuli radiosta yleisohjemasta.
      Kauniita virsiä hyvä-ääniset laulajat lauloi.
      Myös papit puhuivat niin, että olisi kuunnellut pidempäänkin.

      Muuten, eräs pikkupoika oli äitinsä kanssa kaupassa ja joku huomautti hänelle, että kengät on väärässä jalassa! Poika vastasi: "Ja vielä molemmat ". Pieni hauskuus irroittaa hymyjä.

      • Matamimimmi

        Minäkin tulin "tunaroimaan".
        Tunaroimistaito minulla vielä on, muut osaamiset ja taidot hiipumassa.
        Kuulin, että tämä on ilkeilyvapaa vyöhyke, joten mukava saada olla rauhassa. Toivottavasti joku, joka sanoo pysyvänsä pois pirtistä, ei jalallaankaan astu, ei nyt bongaa ovelta ja huomaa minua, vaikka tunnustaudunkin näkymättömäksi.


    • Pitänee kai itsenikin ilmottautua, hengissä tämä turkulainenkin edelleen.
      Tänään saa hyvällä omallatunnolla hautua kämpässään, kuka tuonne lumeen viitsii mennä tarpomaan. Seuraa itselleni soittelin, joten mukavastihan tämä pyhä menee näinkin.
      Voi voi sentään kun kaikki jalkakäytävätkin oli jo sepelistä puhtaiksi harjattu ja pölystä yleisönosastoilla valitettu. Nyt on kyllä ihan talvimaisemat, puutkin lumessa. Jospa nämä lumet sulaisivat nopeasti niin saataisi sitä kosteutta pölyjä sitomaan.
      Luin jonkun tietäjän sääennusteen kesäksi. Nyt kun lämpenee jossain vaiheessa niin juhannukseen asti on kaunista ja lämmintä. Sitten tulee viileää ja sateista elokuuhun asti, jolloin vasta alkaa kesä.
      Toivotaan ettei tuo ennustus oikeesti toteudu.

      Motto: viraton kuin vanha allAKKA

    • texsanell1

      Lunta alkoi tupruttamaan täällä Espoossakin sakeasti. Kävelin tuolla metsikössä iloiten pälvistä, mutta eihä mitään pälviä näkynytkään, jossa mustikavarvut olisi sojottaneet. Valkeana maa, ja pihalaatat taas lumen peitossa!
      No. pitänee vain lohduttautua, vanhan surma on uusi lumi, mutta en kyllä tykkää enään tästä takatalvesta. Myöhässä on kevät nyt, juuri juttelin Kesäheinäläisten kanssa, kovasti saavat lämmittää, he jotka jo muuttivat sinne. Lunta on metritolkulla vielä valokuvista päätellen, mutta kova halu mökkielämään on saanut jo muuttamaan.

      No, muistan itsekkin varhaisina keväinä olimme jo ennen vappua siellä., ja silloin kukki jo valkovuokotkin ja sipulikukat pihalla.

      Vuonna -53 oli tosi aikainen kevät vappuna,...koivuissa oli hiirenkorvat, silloin syntyi vanhin tyttäreni, ja maalle muutimme Liljendaliin vauvan ollessa kuukauden vanha. Mikäpä tässä, on vain odotettava lämpimimpiä säitä, kaipa se tulla humahtaa sitten yht'äkkiä.

      Taimet ikkunalaudalla rehoittavat kyllä, mutta uloshan ne haluaisi jo saada vähitellen.

      Tässä hörppäsin nappikahvit illan ratoksi,.... niin on taas sunnuntaikin illassa.

      Leppoisaa illanrauhaa:D

      • Matamimimmi

        Sanotaan, että maaliskuu maata näyttää, huhtikuu humauttaa.
        Minulla myöskin taimilaatikot sun muut törpöt ikkunalaudoilla.

        Odotan varmaan innokkaammin kuin ne, että saisin kaiken taas siistimmän näköiseksi. Rumista ruukuntörpelöistä tulee joka tapauksessa kauniita kukkia:)


    • SkillaN*

      Huomenia viikon alkuun ja arkeen, ennen vihasin maanantaita, nyt se aloittaa kivaa toimintaa, siksi tykkään siitä;)
      Kolmen asteen pakkaseen herätty ja maa valkeassa huurassa, aurinko yrittelee taivaalle kivuta, eiköhän se pilvet pois aja.
      Eilen kävin tyttärenpojan pojan synttäreillä, seitsemäntoista täytti, voi hyvä ihme voiko se olla tottakaan ja minäkin vielä liikun ja hyvin voin;)
      Viime viikon vaihteessa olivat olleet painikilpailussa ja harmikseen oli joutunut vanhemman veljen sarjaan ja viidennenksi jäi, veli voitti kullan ja sekös nuorempaa harmitti.
      Nuorin veljes (9) ei päässyt painimaan, ei ollut sarjaa.
      Tuli keskustelua myös harrastusten kalleudesta, 50 euroa ratsastustuniti, siitä harrastuksesta tykkää tyttärentytön tyttö 13 v, ihmettelen miten selviävät velvotteistaan, siinä ohessa taloa korjaillaan, onneksi en tarvitse noihin osallistua.
      Kai sitä osansa olen saanut, minäkin.

      Tuntuu vähän tuskaiselta lukea noita kiitoksia kohdallani, täällä on niin helppo olla vaikka kuinka hyvä ja kiltti, kun kaikki toisetkin kiltisti kirjoittelevat, tosissaan olen kyllä aika kiukkunen mummo, täällä livenä sen voi kanssa eläjät todistaa.
      Pyrkimys tietysti olla ihmismäinen, kaikkea mitä se sana sisältääkin, mutta ei aina onnistu.
      Kiitos kuitenkin "kuinka paljon" viestistäsi, eipä todella ole rahaa tullut minulle asti,( ei kai kirjoittajille yleensäkään) hyvä jos joku saa, vaikka en noista mainoksista tykkääkään.

      Nokkelia on viestisi H*, turhaan ideoiden puuttumisista puhut, luulen että yhtä ideaa on koko elämäsi, mitä nyt olen lueskellen huomioinut.
      Tuo silmien vesittyminen minullakin kiusana ja sisälläkin aina vuotavat, silti ja kai siitä syystä niitä alinomaan kostuttelen, hassua.

      Nean jälkiruoka muistamaan oman jälkiruokani, mustikka kukon, kokeiluksi meni, ruisjauhoja laitoin liian vähän ja sokeria liikaa, mutta hyvä yritys ja lisääkin teen.
      Se kansi oli maukas.
      Matamimimmi, huomioimme yleensä vain mukavat viestit, pirtissä ei kinaajista välitetä, joten ole huoletta;)

      Teillä jo kadut puhdistettu catleija, olisipa meilläkin, pääsisi ikkunan pesuun.
      Ehdin tuolla alussa kertomaan, että aurinko pilvet ajaa, eipä niin tehnyt, lunta alkoi viskelemään, keli huononee.
      Entisen surmaa, kuten texsall totesi.
      Kyllähän noita purkkeja taas on tuonne ikkunalaudalle ilmaantunut minullakin, tomaatin alkuja liki kolmekymmentä, on siinä antaa ystävillekin ja siemen pusseja on jo monta ostettu.
      Muistan sellaisenkin kevään, lehti oli puussa ja maa valkeana, siis hyvä että nyt lumet alas sataa.
      Kyllä ne ruukut ulos vielä saadaan ja lämmintäkin tulee, aina näin on jossakin välin tapahtunut.

      Nyt pitää aloittaa pullataikinan teko, muuten ei kerholaiset saa tuoretta pullaa.
      On se mukava, että tätä leipomista näin ollen tapahtuu, kohta unohtuisi nämä vähäisetkin taidot.
      Tulkaa kahville, tuon wiinerpitkoja tännekin;)

    • miranda 43

      Huomaan, että täällä on oikeita "multapeukaloita", kun itse,..niin maalaistalon tytär kuin olenkin,..olen näköjään nykyisin poropeukalo.

      Laitoin liian aikaisin kurpitsan taimia itämään ja niistä tuli valon puuttuessa hontelovartisia. Sitten luulin laittavani tilliä, mutta niistä tulikin persiljaa, sillä siemenet oli kerätty edellisvuona . Enempää tuskin tarvitseekaan kertoa, sillä noita taimenalkuja on liikaa.

      Mutta leipomisessa olen jo hieman edistynyt. Laitoin jo aamuvarhain sämpylöitä, joihin olin jo esi-idättänyt auringonkukan ja mungo-pavun siemeniä. Myös pinjansiemenet ja mantelijauhe luo kivan maun, mutta niitä ensikerralla.

      Nykyisin ei enää maistu kaupan sämpylät, sillä omat entiset "sahajauho" sämpylät ovat muuttuneet oikein meheviksi, koska älysin laittaa reilusti öljyä joukkoon ja sekoitan alun taikinan haarukalla kuohkeaksi kohoamaan, siis ei käsin vaivaten sitkeäksi "purukumiksi".

      Nyt vain täytyy vielä itse tomertautua karjalanpiirakan tekoon, sillä kaupan piirakoissa on riisit liian kovia. On kyllä Forssan vaalea piirakka riiseiltään kypsä, mutta ne täytyy kotona paistaa uudestaan. Niistä tosin puuttuu se rukiinen kuori.

      On meillä ihana ilta, kun Skillan tuo pullat ja minä sämpylät. Ihanaa vaihdella omaa osaamistaan tälläkin iällä.

      Yritä laittaa viellä tuon Mirandan uuteen kuosiin, sillä se on minusta ihana nimi ja olisin aikoinaan halunut sen tyttäreni nimeksi. Itse en tahallaan ottanut "toisen" nimeä, mutta huomasin, että jatkossa piti pisteitä lisätä. Halusin vain, että olisin "se sama" Miranda...joten kokeilen jotain muuta.

      • Matamimimmi

        Tunnustaudun multapeukaloksi.
        Keväisin kylvän, istutan ja koulutan taimia. Pitäisi olla enemmän ikkunalautoja, että kaikki haluamani siemenet pääsisivät multaan. Eivätkö kiinalaisetkin ennen sanoneet, ettei mikään ole niin tärkeää kuin puutarhan hoito, eikä sekään ole kovin tärkeää:)


    • Heippa pirttiin.

      Olen vielä pirtin vahvuudessa mukana, vaikken joka päivä kirjoitakaan.
      Piskin kanssa käydään lenkillä, hän tosin on julmetun hidas. Ei millään haluaisi lenkkeillä. Sitä aina on kyläreissujen jälkeen, olisi ihan outoa, jollei näin tapahtuisi. Ikävä olla sellaisen koiran kanssa kulkea lenkillä, joka koko ajan haraa vastaan!!!Mikä lie häntäkin riivaa. Miekin jaksaisin paremmin lenkkeillä, mutta koira pahalainen ei tykkää...Ehkä karkea sepeli kivistää tassujaan ja kaikenlaiset äänet häiritsevät ja pelottavat.

      Muuten aikas mukavasti kulkee. Pitäisi kotteron pyörät vaihtaa, turha on nastoja kulutella paljaalla kadulla.

      Kuullaan toisella kertaa
      Hyvvää illan puolta
      Hei hei

      • miranda 43

        Voi sinä" Onnen pekka" wiiwidear. Olisipa minulla ollut tuollainen koira!
        Meidän koiraa yleensä mies ulkoilutti, kävellen pitkiä lenkkejä ja minä jouduin sitten viemään sitä pitkinhampain, kun mieheni oli pois.

        Vaan mitä teki koira? Heittäytyi makaamaan maahan, kun yritin sitä viedä kotiin liian lyhyeltä lenkiltä. Voi minun päiviäni, kun koira "opasti", mihin täytyi viellä kävellä. Ei tullut kakka, ei tullut!

        Toisaalta tyttäreni oli samanlainen ulkoilija. Nyt mennään tuota oikopolkua ja....ai niin, eihän se ollutkaan tämä....ja sitten käveltiin 10 km hornantuuttiin.

        Tyttäreni kanssa en enää lähde kävelemään ja koira on kuollut. Toisaalta nyt pitäisi kyllä olla joku "taluttaja" minulle, että edes ulos viitsin lähteä.

        Voi aikoja! Koskaan ei ole hyvä. Onneksi autossani on kitkat, joten tuota rengasvaihtoa ei tarvitse tehdä. Vaan tuleehan se päivä, kun auto lakkaa toimimasta ja pakko on kävellä, koksa täällä ei ole liiemmin julkista liikennettä.


    • luutalento-oppilas

      on se niin väääärin. Ette usko kuulkaa, mitä mä näin, kun mä hinasin aamulla ton jalusiinnin sen verran kattoa kohti, ettei se päivettys auringossa. Mä kuulkaa asun sen verran harakan keinuoksaa ylempänä, että tollanen pienen lentokentän suurunen puupläntti loisti sunovalkeena lakanana. Mutta ei kai se väärin ainaskaan mun mielestä. Mutta tää kevät sinänsä on katastroovi. Pari päivää mä jo ehrin muistella kaiholla niitä nuoruusaikoja. Meinaan kuule niitä.ku mäpueerasin noi kattohaiveneni sillai. etteivät rautalankalettiä tarvinneet jortsuihin mennessä. Ja mä pokkasin friidulle niin, että haivenet melkein hipas sitä lattiaa.Taktiikkaa nääs, sai kuule vilkasta gimman ultralyhyen mekon alareunaa kun tarjos handua, ett vois jorata sen gimman kanssa.
      Mus, mikä kuule on väärin. Kato, tossa pihalla åyorii pari gimmaa,jokka sai ne muistot nouseen hiuksiin, ahäkuttu, mulla meinaan on vielä yhden kammallisen verran tallella. Ne gimmat kuule oli vetänyt minarit lanteiteille, näky jukopliut säärtä melko pitkälle. Mut sitten toi snöga, ny ne on vetäny päälleen noi levikset.
      Tajuathan sä kuule mikkä maisemanpilaajat. On se kuule niin vääääärin!

    • Katleija

      Kello on jo 11.08. Tulin lukemaan SkillaN'in aamunavauksen ja petyin. Taisi leipoa kerhoa varten pullaa eilen ja sinne mennyt. Ei herännyt tarpeeksi aikaisin että olisi koneelle ehtinyt.
      Käyn myöhemmin päiväkahvilla täällä, jospa siihen mennessä jotain sinusta olisi kuulunut. Voi hyvin kuitenkin missä lienetkin.
      Itse keskityn huushollissani pölyjen jahtaamiseen, kas kun huononäköisenäkin aurinko kaikki paljastaa.

    • Niinpä, aamunavaushan puuttuu. Tuskinpa huolta, ainahan voi muitakin kiireitä tulla. Tänä aamuna en päässyt tänne "ikäluokkiin." Ilmoitus tuli, että voi olla huoltohäiriö. Muut yhteydet kyllä pelasivat.

      Kiireitä oli eilen minullakin. Ajattelin kyllä käydä Pirtissä ilmoittautumassa, mutta sehän jäi. Taloyhtiön kokous vei hilkulle, että ehdin katsomaan tuoreeltaan Mot- ohjelmaa ja siihen jatkoa. Minua vain jaksaa kiinnostaa tämän tyyppiset asiat. En kyllä pelännyt, että olisin "veroparatiisien" listoilla. Niin suurelliseksi ei ole puuhani kasvanut. Hyvä kun availevat näitäkin "paratiiseja." Kummallistahan maailman meno on näissäkin rahojen siirtelyissä ja piilotteluissa. Eipä yhteiskuntavastuu paina mitään. Sen kyllä olen enennenkin tiennyt, mutta uutta oppii veijareiden keinottelutavoista.

      No, näistä huolimatta, aurinko paistaa täällä tällä hetkellä niin hyville kuin pahoillekin.

    • SkillaN*

      Aamulla en päässyt ja nyt ei ajatus kulje, palataan huomen aamulla paremmin eväin.
      Katuja taitavat puhdistella, jospa tästä siivous hommiin loppuviikolla., kaikille auringon paistetta, sitä on lupailtu ympäri suomea ja ensi viikolla sitten alkaa lämmitä.

      • odotellaan vielä

        Tänään pihapolut hautuivat sen verran 5C lämpötilassa, että se lohkeili jäätuuralla irti betonilaatoilta. Sitten lohjenneet palat oli helppo nostella aurinkoon sulamaan.
        Harvinainen näky avautui ikkunasta kun harakka otti lumikylpyjä, ilmeisesti lintu-loisia häätääkseen. En ole kyllä ikänä moista nähnyt. Tähän aikaan räkättirastaat ovat pomppineet pälvipaikoilla.


    • Katleija

      Katsoin minäkin MOT:n eilen. Meni minulta yli hilseen iso osa. Tänä aikana kun kaikki verkossa kulkee, näyttää jopa pöytälaatikkoyhtiöiden perustaminenkin olevan aivan utopistisen helppoa, siltä minusta vaan tuntui.
      Ja sitten niillä on osoite jossain ja mitään ei osoitteesta löydy. Näiden yhtiöiden nimissä sitten pelataan, rahaa verkossa siirrellen ja yhtiökauppoja tehtaillen. Ei jummarra, mutta jotkut ymmärtävät hyvinkin ja rikastuvatkin.
      On meidän eläkeläisen yksinkertaista tämä oma finanssipolitiikkamme hoitaa ja sille annakin suuren arvo. Kaikki tapahtuu automaattisesti, ei tarvitse itse mitään sen eteen tehdä. :))))))), vaan tulevat jämptisti nuo eurot kunnalle ja valtiolle tilitettyä lain mukaan. Siitä pitävät muut huolen.

    • texsanell1

      SkillaN'ille hei!

      Sinä kun olet tunnetusti kalakukkomestari, niin kerron kuinka kävi, kun sain päivällä pilkkijöiltä ison määrän ahvenia. No, minä lupasin tehdä kalakukon ja hirveällä työllä sain ne nahattomiksi ja päät irroitettua. Punnitsin valmiit kalat, ja 1,400 gr ne painoivat. Noo, sitten tein ruistaikinan ja kaulin sen, siinä ei mitään, mutta kaloja oli liikaa taikinaan nähden!

      Siansivua kun ostin 500 gr ja ladoin pataan kaloja ja sianlihaviipaleita kerroksittain ripotellen hieman ruisjauhoja ja suolaa väleihin. Taikinan painelin kanneksi ja työnsin satsin uuniin. Ensin tunnin kovalla lämmöllä, ja siellä se nyt muhii miedommassa kuumuudessa monta tuntia.

      Pehmiääkö ne ruodot tosissaan? Ei lientä ainakaan vielä näy tulleen kovin paljon taikinan yli.
      Huomenna tulee pari ystävää syömään sitä, ihan pelottaa kun lupasin tehdä kalakukkoa ja se pitikin laittaa pataan! Oletko tehnyt koskaan padassa tai vuokassa kukkoa?

    • SkillaN*

      Teen harvoin patakukkoa, mutta kyllä siitä hyvää tulee, kun annat hissukseen hautua,, varmaan tuo määrä jo monta tuntia vaatii.
      Olisihan tuosta kalamäärästä jo tullut kaksikin reilua kalakukkoa.
      Ehkä on hyvä vielä hauduttaa kannen alla uunista pois oton jälkeen, voi se kuori pehmetä.

      Joku osaa varmaan kokemuksesta antaa paremmat neuvot.

      • Matamimimmi

        En osaa neuvoa, mutta ottaisin mielelläni vastaan "terveellisiä" neuvoja.
        Jos kalan ruodot saa hauduttamalla niin pehmeiksi, että niitä voi syödä, niin sehän on terveellistä jos mikä. Kala on yleensäkin terveellistä ja ruodoissa on vaikka mitä hiven ja kivennäisaineita.
        Kuorta en uskalla yrittääkään tehdä, mutta voihan kaloja, esm. ahvenia paistaa uunissa ilman kuortakin? Kuuluuko siihen panna mukaan lihaa, sellaista rasvaista sianlihaa?


    • texsanell1

      Tottahan ahvenia voi paistaa jauhoitettuina, mutta uunista en tiedä, tulisko niistä kuivia?
      Ahvenkukko tässä on tekeillä, kyllä tuoksut on nyt ihanat täällä, mutta klo 03 menee ennenkuin otan padan uunista, ja laitan kannen päälle, niinkuin SkillaN neuvoi.
      Pitänee laittaa herätyskello soimaan:)

    • SkillaN*

      Huomenta, vielä auringon pilkotukseen, mutta myös pilviä on taivaalle kertynyt, lämpimän aallon mukana ne sateet uhkaa.
      Hienoa kuitenkin, että on luvassa lämpimämpää ja sade kadut kastelee, puhdistus ei näin ollen suuresti pöllyä.
      Ajattelin pikku hiljaa noita verhoja katselemaan ja mattoja myös, valmistelen siivousta minkä voi, ikkunat ainakin ulkoa jätän sateiden mentyä.

      Voin kuvitella sitä tuoksua mikä texsanelin kodissa nyt leijuu, ja toivon että patakukkosi on onnistunut.
      Kyllä ne ainakin pienten ahvenien ruodot pehmenevät, kukon sisällä ainakin ihan pehmeiksi tulee.
      Täällä meillä tehdään kuivatuista ahvenista kapapaistia, se tehdään kuten patakukko, kuorta vaan ei laiteta päälle ja kyllä siinäkin kalat pehmenevät ruotoineen ja hyvää kuulema on, minä en oikein ihastunut ole.
      Lapsuuden kodissa sitä usein oli, siksiköhän sitten ei enää herkkuani ole.

      Luuta-lentooppilas taitaa olla stadin asukkeja, tuo murre vähän siihen viittaa, joitakin outoja sanoja tai nimiä minulle, peri savolaiselle;)
      Saahan sitä vanhempikin ihastella, jos nuori nätti tyttö eteen sattuu, miksikäs ei, mutta kyllä se vähän vanhempi, pitkähameinen on kuitenkin jotakin;)

      Noin se meni eilen minullakin, miten ynnämuu kertoo, ei yhteydet pelanneet ja jos tätä ei aamulla pääse kirjottamaan, ei osaa myöhemmin juuri mitään kirjoittaa.
      Eipä ole noita auto huolia, joskus se nelipyöräinen olisi tarpeellinen, mutta minun käytöllä kannattaa ajaa taksilla.
      Multapeukalo yritän olla minäkin, kohtalaisella menestyksellä, olen nyt oppinut, että liian aikaisin ei kannata kaikkia siemeniä multaan laittaa.
      Tomaatit olen koulannut ja pelrgooniassa jo kukkanuput.
      Kurkut laitan suoraan maahan harson alle, tulevat vankempia ja ehtivät kyllä hyvin, jos kesä nyt on vähänkään suotuisa

      Kyllähän se koira olisi hyvä kävelyseura ja vaatisi sitä lenkille lähtöä joka päivä. Olen yrittänyt järkeillä, että ei enää koiraa tällä iällä ja nyt taas kerran totesin, kun pojallani reissu edessä, koirien kanssa onkin hankalaa..
      Kyllähän sanonta koira on ihmisen paras ystävä paikkansa pitää.

      Mot on jäänyt katsomatta, sen tyyppistä ohjelmaa tulee melko paljon ja joitakin seuraankin, eilinen päivä tuli seurattua eduskunnan puheita.
      Kyllä jaksavat samoja asioita velloa, kaikki ovat mielestään oikeassa, sitä inttämistä riittää.
      Tuo opettajan erottaminenkin puhuttaa ja olenkin sillä kannalla, että jollakin tapaa on kuria kouluissa saatava toteutettua, väkivalta on kokonaan eri juttu.
      Ei luut siitä rikki mene jos vähän" työntää", kyllähän opettajilta on mennyt kaikki konstit millä työrauhaa voisi ylläpitää.
      Mitäpä muuta nämä häiriköivät nuoret, jotka kaduilla ja turuilla paikkoja rikkovat, koulussa sen kummempia olisivat.
      Entisajan koulumaailmaan, missä opettaja oli karttakeppeineen hirmu ei tietenkään palata, mutta kyllä kunnioittaminen vanhempaa ihmistä kohtaan on oltava ja jo opettamisen onnistuminen vaatii työrauhaa.

      Nyt jään odottamaan texsanelin komenttia kukon onnistumisesta ja teidän toisten päivän kuulumisista ja suunnitelmista.
      Aurinko jo korkealla ja pilvetkin hävinneet, tänään menen talkoisiin taloyhtiön saunan pesuun, mitäpäs te toiset puuhastelette?

    • Ramoona*

      Päivällä on eläkeläiskollegoiden tapaaminen, illalla jumppa, siinä kehon ja mielen virkistystä tälle päivälle. Pilvistä päivää tervehtii ihan ilolla, se tuo lauhempaa ilmaa ja kenties vaikka jo vesisadetta ja kevään kohinaa.

      Tuo opettajan erottaminen tuntuu rankalta , varmaankin varoitus olisi riittänyt, mikäli tuo oppilaan ruokalasta ulos työntäminen todetaan liialliseksi voiman käytöksi. Roteva iso mies näyttää olevan, hento naisopettaja tuskin helposti edes yrittää itseään kenties isompaa koltiaista ohjailla työntämällä ulos muuta kuin ihan pakkotilanteessa, kun muiden turvallisuus on uhattuna. Kuitenkin opettajalla on velvollisuus mennä erottamaan tappelijatkin, ja siinähän ei puhetta kuulla. Eipä ole harvinaista, että opettaja saa fyysisiä vammoja näissä tilanteissa.

      Puhumalla pitäisi tietysti asiat voida selvittää, mutta eipä aina tehoa sana eikä huutaminenkaan ja hyvin näyttävät nämä häiriköt tietävän oikeutensa, velvollisuuksia ei tunnu olevankaan. Häirikkövanhemmistakin on alettu puhua, sysätään kasvatusvastuu koululle ja ollaan kuitenkin aina sokeasti sen oman kullanmurun puolella, vaaditaan erityioikeuksia ja -kohtelua. Työrauhaongelmat ovat jokapäiväisiä, yksikin häirikkö vie huomion ja voimat, muu luokka saa pärjäillä omillaan. Harvemmin puhutaan tuon tavallisen opiskeluhaluisen enemmistön oikeuksien puolesta. Koulu heijastelee muun yhteiskunnan ongelmia, aina luvataan lisää resursseja, mutta edellisen laman säästöt ja leikkaukset jäivätkin pysyviksi. Kyse ei ole aina niinkään rahasta, vaan asenteista, mikä arvostus annetaan kasvatus- ja opetustyölle. Yhä vaikeammin häiriintyneet ja suorastaan psyykkisesti sairaat lapset sijoitetaan tavallisiin koululuokkiin, siinä tulee säästöä. Toivottavasti tämä tapaus tuottaa nyt vakavan pitkän kansalaiskeskustelun ja saa aikaan muutosta, eiköhän tämä tie ole kuljettu loppuun ja tarvitaan suunnanmuutos koulumaailmaan .

      Hyvää suomen kielen ja Mikael Agricolan päivää, täytyy mennä lippu nostamaan salkoon.

    • Ramoona pöhkö

      Nyt olen seonnut, se päivä oli eilen, eikä muistettu liputtaa ....vanhuus ei tule yksin...ukkokin sekoilee , hän on meidän lippuvastaava.. DDD.

    • texsanell1

      Puuhastelua oli aamusta heti, kun pakkasessa ei ollutkaan leipää,...perunamuusia oli eilisestä, niin piti pyöräyttää perunarieskaa aamukahvin seuraksi.
      Kyllä on sormet kipeinä niistä ahventen eväpiikeistä, kamala työ oli nahattomiksi saada pienet ahvenet. Siellä se viltin alla on ollut klo 3:sta asti, syöjät tulee jo klo 11.00. Kerron sitten,..moikka

      PS. Hyvä kun kerroit, luulin itte seonneeni päivässä :D

    • Mikael Agricoln ja suomen kielen päivä. Kun eilen huoltomies lipun tankoon hinas, minun piti allakasta katsoa mikä päivä oli.
      Nyt arvaan että Rammoonaa kismitti ja kovasti. Mutta sinulla nuorempana ei noin koskaan ole käynytkään, mutta tuo ei vielä ole ollenkaan vaarallista.
      Minä sanon jo, "sattuuhan näitä mutta tottuuhan niihin."

      • Late Vaan*

        Aina sattu ja tapahtuu, minäkin ilmoittaudun pirttiin, kaunis talvinen aamu.


    • Huomenta ja sumukin alkaa hälvetä." Ruuanlaittoon" en yleensä osallistu, koska taitoni ovat vähäiset.

      Patakukon kyllä osaan tehdä. Mökillä usein värkään puilla lämmitettävässä grillin tapaisessa. Neljä tuntia siihen tuhraantuu. Ahvenet nyljen, sukkelasti se käy. Nopeampaa kun suomustaminen, joka kyllä hyvin tehtynä kelpaisi. Pienkalojen nahka kuulemma vauhdittaa kihdin ilmestymistä, siksi otan nahkan pois. Jotkut tykkää, että mm. kalakeitossa suomustettu on parempi, koska siitä tulee makuja. Jos patakukkoon tulee suuria kaloja, niistä otan selkärangan pois.

      Kyllä minustakin opettajan irtisanominen on liioiteltua hätävarjelua. Tuskin olisi huomautustakaan tarvinnut. Liemessähän opettajat ovat, jos irtisanominen toteutuu. Kyllä koulujukurit ovat "oppimiskykyisiä" pahassakin. Tästä tulisi ennakkotapapaus riemukiljahdusten saattelemana. No, eipä nämä ole suoraan enää ongelmani.

      • Matamimimmi

        Paluu entiseen, tai ei aivan, mutta suunnilleen puolimatkaan taaksepäin olisi koulukurin kohdalla paikallaan. Ei tietenkään karttakepillä sormille, eikä korvasta nurkkaan taluttamista, mutta kädestä(hihasta) kiinni ja käytävään rauhoittumaan.
        Opettajat ovat lähes lainsuojaton ammattikunta.

        Jos luokasta talutettu junkkari tulisi takaisin luokkaan häiriköimään, niin oven saisi lukita sisäpuolelta ja jos ilkimys alkaisi riehua käytävässä, niin poliisi paikalle. Muutenkin virkapukuisen poliisin näyttäytyminen silloin tällöin koulujen pihalla saattaisi olla kiusaajillekin pieni peloite. Vai olisiko?


      • Broileri....
        Matamimimmi kirjoitti:

        Paluu entiseen, tai ei aivan, mutta suunnilleen puolimatkaan taaksepäin olisi koulukurin kohdalla paikallaan. Ei tietenkään karttakepillä sormille, eikä korvasta nurkkaan taluttamista, mutta kädestä(hihasta) kiinni ja käytävään rauhoittumaan.
        Opettajat ovat lähes lainsuojaton ammattikunta.

        Jos luokasta talutettu junkkari tulisi takaisin luokkaan häiriköimään, niin oven saisi lukita sisäpuolelta ja jos ilkimys alkaisi riehua käytävässä, niin poliisi paikalle. Muutenkin virkapukuisen poliisin näyttäytyminen silloin tällöin koulujen pihalla saattaisi olla kiusaajillekin pieni peloite. Vai olisiko?

        Hyvät ihmiset.
        Kun teillä on täällä kahvipirtissä vanhoja ja viisaita, niin auttakaa pulmassa. Ostin tarjouksesta broilerin koipireisiä, muttä eihän niissä ole mitään syömistä, luita ja nahkaa ja törkyä tulee hirveesti. Miten te käytätte niitä? kertokaa bliis!


      • marja-liisa...
        Broileri.... kirjoitti:

        Hyvät ihmiset.
        Kun teillä on täällä kahvipirtissä vanhoja ja viisaita, niin auttakaa pulmassa. Ostin tarjouksesta broilerin koipireisiä, muttä eihän niissä ole mitään syömistä, luita ja nahkaa ja törkyä tulee hirveesti. Miten te käytätte niitä? kertokaa bliis!

        No jopas menit tekemään hyvän ostoksen. Ostit oikeaa lihaa, et mitään makkaraa, johon on kaikki iljetykset haudattu.
        Minäkin ostan aina broiskun koipia tarjouksesta, parhaimmillaan niitä saa eurolla kilo. Paistan ne uunissa kypsiksi, kun jäähtyvät, silvon lihat erilleen, ja pakkaan pieniin pakasterasioihin pakasteeseen, sieltä saa nopeasti kypsää, terveellistä lihaa lämpimiin voileipiin, keittoihin, kastikkeisiin ym. Luut, nahkat ja paistamisessa tulleen liemen laitan kattilaan, lisään vähän vettä, ja kiehautan. Siivilöidyn jäähtyneen liemen pakkaan jääpalapusseihin pakasteeseen. Kuutioita on hyvä lisätä kastikkeisiin kasvisten ja riisin keitin veteen ym. Ja nämä keitetyt luut, ja nahkat vien kivelle linnunsyöttöpaikalle, ja puolen tunnin sisälle närhiperheet on kantaneet kaikki parempiin tarpeisiin. Ei jäänyt minulta mitään hukkaan.
        Eilen katselin pääsiäiseltä jääneitä virpomisvitsoja mitä näillä tekisin. Sitten keksin, irroitin kaikki höyhenet, pistelin ne kiini vanhaan kukkasieneen, ja vein lintujen ruokailupaikalle. Ja arvasin oikein, ne heti herätti suurta kiinnostusta. Talitiaiset on repineet ne kohta kaikki , ja vieneet pesiinsä. Pintä riidan poikastakin näkyi tulleen sinitiaisten kesken.
        Että ei täällä meillä mitään muuta hienoa ole, mutta linnunpesät on kuitenkin stailattu retrotyyliin. Että semmosta!


    • texsanell1

      Voi herranen aika kun ahvenpata oli hyvää!

      *Tunnelma olj siellä lupsakka heti.
      Savonmuahan oekeet immeiset veti,
      lentävä kalakukko*

      Noin lauloi Esa Pakarinen meille syödessämme, ja kyllä maistui vierailleni:D Toivat tuliaisiksi geneverpullon, ja kaksi meistä maistoi sitä,...pthyi miten pahaa! Vieraani nauroivat en ole kuulema ainoa, joka ei siitä pidä! Hyh mikä maku,..no sitten kertoivat savolaisvitsejäkin:

      Eteläsuomalainen meni Kuopiossa kahvilaan ja tilasi kassalta kahvia: Tuleeko pulloo, kysyi kassa,...ei kun kuppiin,... vastasi asiakas.

      Hermannilta oli käsi Hoppulan sahalla luiskahtanut raamisahaan, ja kaikki sormet meni poikki. Hermanni oli huiskuttanut vaan kättään, ja sanonut: tulipa sopiva kärpäslätkä.
      Kaikkea en muista enää, mutta nauranut olen ja ylensyönyt. Jakaa piti patakukko, enhän millään saisi niin paljon syötyä,..tuhtia tavaraa on, melkein parempi kuin muikkukukko.

      Nyt se kukko lennättää minut ruokalevolle mahani viereen, heissan sveissan vaan!

      • texsanell1

        Unohdin kertoa, että kuoren päälle halusivat voita laittaa, joten kiikutin sitä pöytään :D, en tiennyt, että voita vielä sianlihan lisäksi pitää olla. Oli se neste höyrystynyt siitä, ja kaikki ruodot ihan pehmenneet, nyt on jo hyytynyt jääkaapissa. Moikka


    • Ruokahan aina kiinnostaa. Kaupasta tulin ja pieniä muikkuja ostin kolome sattoo krammoo (sanosiks mää oikke).
      En ole noin pieniä muikkuja ennen ostanutkaan. Vähän isompia nämä ovat kuitenkin kun markkinoiden neulamuikut. Paistaisinkohan nuo voissa tai friteeraisinko. Ylimääräisen rypsiöljypullon ostin varoiksi sitä varten. Kai minä ne ruisjauhoissa ennen paistamista kierittelen.
      Siis aion herkutella.

    • hevat kissamirreine

      Terveiset kaikille särkijärveltä,minulla alkoi mökki-ikävä siellä olimme muutama aika.

      Aivan ihananaa sain kukkapenkkejä siivota puun lehdistä,olivat sulia näin ollaan menossa kesään.Vielä on paljon lunta, mutta me olemme sellaisessa lahukassa
      maisema,sitten rinnettä siellä sulaa ja tie sula ,kun tytön mies oli aurannut viikko sitten. On noista lapsista hyötyäkin,jos pienenä on vaivoja ollutkin.Kaikesta selvitty,
      mukavaa , noi pienet jälkikasvut. Sain jo ilmoituksen äitienpäivä lounaalle maatila
      matkailun ravinteliin ,kylän kehutuin ruokapaikka..Monen näköistä touhua on ollut juosta kokeissa ja samalla uusin ajokortin,helpostihan tuo kävi. Mökki elämää ajatellen,siivoillut nurkat,kun syksyllä takas tullaan ei tartte sitten nuoleskella.
      taas vihdoinkin sain tuutaroitua höpötyksiäni.ps.hyvän tekeväisyyttä skilla tekee.kiitos.

    • SkillaN*

      Uuteen pirttiin, olkaa hyvät, numero on 76/ 2013

      • Matamimimmi

        Tulen heti avajaiskahville, kiitos kutsusta!
        Pirtissä pistäytyminen ainakin kerran päivässä piristää, täältä saa vinkkejä ja virikkeitä, uusia ideoita aivan näihin arkisiin asioihin.
        Täälläpä on nättiä ja kodikasta. Nuo ikkunalaudalla kasvavat kesäkukkien taimet antavat lupauksen kesästä. Aurinkokin paistaa, nautitaan siitä. Säätiedotus mokoma lupasi illksi räntäsadetta:(


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      228
      5745
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      142
      3438
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2539
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2446
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2032
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1596
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      120
      1591
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1453
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1260
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1121
    Aihe