Ei aina ymmärrä.

vapaa karhu

http://areena.yle.fi/tv/1837480

Katselin sattumalta karhu-ohjelmaa ja jäin kyllä syviin mietteisiin sen nähtyäni.
(Viimeinen minuutti pilaa koko tarinan ! )

En oikein ymmärtänyt mitä tässä haluttiin sanoa.

Lopun karhuntappo oli kyllä mielestäni sekä metsästystä, metsästäjiä, että yleisä arvoja halveksuva kontion huonolaatuinen tappaminen.
Useita kiduttavia, huonoja laukauksia ja lopuksi säädytön kuolema.

Tätä ei suomalainen metsästyskulttuuri ole, eikä toivottavsti tällaista asennetta suomalaisilla itseään metsästäjiksi kutsuvilla ole, eikä tule.

Ei mitään ohjelmaa vastaan, mutta osin kunnioittavaa ja toisaalta halveksuvaa asennetta elikoita kohtaan kyllä ja vahva sellainen.

Surullinen tuntemus jää tällaisesta.....

6

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juu sano...

      Arvasin että palstan yleisvalittaja kirjoittaa tästäkin. Asiallisestihan karhu ammuttiin ja lopetettiin. Sellaista se metsästys vaan on. Kaikki laukaukset ei osu selkärankaan joka kaataa ja tappaa eläimen heti. Itseäni lähinnä ärsytti ohjelmassa joku juoppo ukko joka mumisi nuunuunuu juttuja kännipäissään kodassa ja höpötti omiaan.

    • närekorppi

      Hyvä kerronnallinen tarina, jossa oli mukana eri näkökantoja. Kuvaus ja jopa musiikki sopivat kokonaisuuteen. Poikkeuksellisesti metsästystilanteen jännitys välittyi katsojalle.

      Puolen tunnin rauha ''kuolla rauhassa'' herätti mietteitä. Nopeaan armonlaukaukseen tulisi pyrkiä kaikissa tilanteissa. Sen jälkeen hieno ele antaa aikaa ammutulle riistaeläimelle,kertojan ajatuksen mukaisesti.

      Herkät ihmiset varmaan osaavat jättää katsomatta riistaohjelmat? En ole tähän päivään mennessä keksinyt keinoa miten riistaeläimen saisi pataan ilman, että ei tappaisi eläintä.

    • Elef Antti

      Erämaassa yksin vaelteleva karhu piti tappaa vain tappamisen halusta.

      Tällaisia paskiaisiako ovat kuulut karhunkaatajat ?

      Kyllä minä hirvenkaadot ymmärrän ja jopa häirikkö susien, vaan tällaista en.

      • närekorppi

        Onko todellakin niin, että erämaassa pitäisi vaeltaa lauma karhuja, jotta tappo olisi Elef Antin hyväksyttävissä?

        Hyvä esimerkki helppoudesta provosoida metsästystä. Mitään tietoa ei tarvita kantojen koosta tai alueen petovahingoista.Riittää, että tunturissa käppäilevä karhu ammutaan hengiltä.

        Jos karhun metsästäjästäjää verrataan paskiaseen ilman tietoa alueen karhukannoista tai petovahingoista, osoittaa provosoinnin tason. Heittäjillä on minimaalinen tieto metsästyksestä. Elef Antti sanoo ymmärtävänsä hirven tappamisen. Tietääkö hän sitä, että hyvän osuman jälkeenkin hirvi voi juosta satoja metreja.

        Ohjelmassa oli riittäviä perusteluja tappamiseen. Elinkeinon harjoittamiselle koituvat petovahingot ja kotien pihapiirien suojaaminen- kansalaisten perusoikeuksia!


    • sivuseuraaja

      Aloitus saanut miinuksen, eikä juuri ymmärrystä.

      Kuitenkin aika neutraalia, vaikka ollaan metsästyspalstalla.
      Luulisi muidenkin kuin yksittäisen närekorpin olevan kiivaasti karhuntapon puolella, mutta ei ja oikeastaan hyvä niin, koska joku roti se on oltava metsästyksessäkin.

      Jollain "viherpalstalla" närekorppi ois lynkattu.

      • närekorppi

        Paikallisia haastateltiin ohjelmassa, jossa kävi ilmi petojen vierailut pihoissa, lammastilalla ja porotokissa. Olen kesyyntyneiden suurpetojen tappamisen kannalla ihmisten kotirauhan ja elinkeinon turvaamiseksi.

        Ohjelmassa näytettiin kärsivää lammasta, jonka vatsa oli repeytynyt pedon vierailun jäljiltä. Elinkeinon harjoittajan tuskaa ei myöskään huomioida palstalla. Näytettyjen petovahinkojen valossa tappaminen oli perusteltua.

        Ohjelmien teossa voisi kiinnittä huomiota siihen,että riistalle ei aiheuteta tarpeetonta kärsimystä.Filmaamisen saisi hoitaa alusta loppuun joku muu kuin itse metsästäjä. Ellei se ole mahdollista niin voisi käyttää uutta kameratekniikkaa. Käteviä kypäräkameroita on markkinoilla.

        Tarkkailijan kanssa olen samaa mieltä ''rodista''. Suomessa täytyy läpäistä metsästäjän tutkinto jos mielii metsälle. Lisäksi ovat ampumakokeet hirvelle ja karhulle.Vastaavasti kysyisin tarkkailijalta missä on roti viherajattelijoilla iskuissa turkistarhoille? Tuhotaan toisen omaisuutta ja uhataan elinkeinoa. Vapauttamalla tarhaeläin luontoon kitumaan?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe