Millä keskiarvolla päästy Aallon maisterivaiheeseen (tekniikka)?

markus891

Onko kukaan päässyt sisään alle 4 keskiarvolla? Entä onko joku tullut hylätyksi yli nelosen keskiarvolla?

Näistä vuotuisista rajoista olisi kiva saada jotain käsitystä, hakijamäärät eivät kerro kovinkaan paljoa varsinaisesta hakijamateriaalista.

18

10230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirvesmies2

      Oli minullakin joskus keskikoulussa huonot keskiarvot, mutta yli kuutosen sentään. En ole kuullut, että kenelläkään olisi ollut alle kuuden keskiarvoja. Käytöksestähän sai ainakin kympin (jos ei rikkonut kenenkään silmälaseja tms.) ja urheilustakin ainakin seiskan-kasin. Ne aina hieman auttoivat asiaa.

      Heikoksi on mennyt nuo maisterienkin touhut nykyään. Aines lienee aika heikkoa.

    • markus891

      Hyvä trolli, tapu tapu. Ota tikkunekku suuhun ja siirry seuraavalle palstalle.

    • Entinen arvioija

      Keskiarvo ei yksin ratkaise, vaan hakemus kokonaisuutena. Missä opiskelit kandiksi, amkissa vai isossa yliopistossa? Miten paljon matematiikkaa ja muita vaikeita kursseja olet suorittanut? Kauanko olet opiskellut? Jos kaikki muu on kohdallaan, ei keskiarvon tarvitse olla kovin korkea. Alaraja taisi olla noin 3,5 yliopistosta hakeville.

    • markus891

      Lähinnä kyselen erillishaussa pyrkiviä, AMK taustaisia opiskelijoita.

      Perus AMK-insinöörillä on noin 15-20op matematiikan ja 10-15op fysiikan opintoja.

      Huhupuheiden perusteella Aaltoon ei pääse AMK-taustalla alle nelosen keskiarvolla esimerkiksi kone- tai sähköpuolelle vaikka tutkinto olisi sopiva. Toisaalta ilmeisesti matematiikan ja fysiikan numeroilla on suurin painoarvo, kuin myös lukion pitkän matematiikan opinnoilla.

      Opiskelen Metropoliassa konetekniikkaa. Minulla on haku edessä vasta ensi vuonna(mikäli en pääse unelmahommiin). Matikat ja fysiikat on tällä hetkellä paketissa keskiarvolla 4,8, pitkästä kirjotettu C. Kokonaiskeskiarvo on noin 4,2.

      Edelleen, olisi kiva kuulla millä meriiteillä muut ovat päässeet sisään.

    • etruski34

      AMK:n keskiarvoraja on noin neljä. Se ei pelkästään riitä, vaan pitää erottua joukosta. Hyvät matematiikan ja fysiikan arvosanat ovat yksi mahdollinen syy, miksi sinut valittaisiin. Hakemasi alan kursseja katsotaan myös. Lukioarvosana C herättää kysymyksiä. Paras tapa nostaa osakkeitasi on suorittaa tenttimällä yliopiston matematiikan kursseja (siltaopintoja, jotka joutuisit joka tapauksessa tekemään).

    • markus891

      Okei.

      Eli käytännössä hyviin mahdollisuuksiin tarvitaan:

      matematiikan ja fysiikan kursseista > 4.5
      ka > 4
      Pitkä matikka > C
      Siltaopintoja suoritettuna

      Tiedän tosin henkilöitä, jotka ovat päässeet ammattikorkeakoulusta maisteriohjelmiin amispohjalta ilman siltaopintoja.

    • ............

      Itse en päässyt tänä vuonna ja keskiarvo oli 4,3. Matematiikat ja fysiikat kaikki 5, paitsi yksi taisi olla 4. Kuvittelen, että "akateeminen arviointi" antoi liikaa painoa "motivaatiokirjeelle", jossa rehellisesti ilmoitin hoitavani opintoja työn ja perheen ohessa. Mistään muusta syystä en tajua, miksi en olisi päässyt, vai onko taso tosiaan NIIN korkea.

      • markus891

        Mihin hait ja mistä koulusta?

        Tänä vuonna valmistunut kaverini pääsi konetekniikkaan vähän yli nelosen keskiarvolla, tiedän myös, että sähkölle on päässyt nelosen keskarilla.


      • Aku420

        Pääsin koneeseen nelosen keskiarvolla. Tänä vuonna arvioinnissa otettiin motivaatiokirje ensikertaa painavammin huomioon.


    • roshmadon

      Löytyykös täältä joku, joka on päässyt amk:sta aallolle lukemaan tietotekniikan maisteriohjelmaan ? Minkälaisilla arvosanoilla tuonne pääsee ?

      Itselläni on mahdollinen haku edessä vasta vuoden päästä, mutta kyselen jo hyvissä ajoin, eikä oikein tahdo löytyä tarkempaa tietoa mistään.

      • Peruskaura

        AMK:sta hakevan keskiarvon pitää olla vähintään 4.0, muttei se pelkästään riitä. AMK-insinöörien opinnot jäävät usein kesken, koska ei päästä läpi pakollisista matematiikan kursseista tai ei osata ohjelmoida. Siksi kannattaa hankkia AMK:n matematiikasta parhaat mahdolliset arvosanat ja esittää todisteet vaativista koodausprojekteista, joita on tehnyt. Työssäkäynti opintojen ohella ei myöskään lisää todennäköisyyttä, että AMK-insinööri koskaan valmistuu DI:ksi.

        Näiden perusjuttujen lisäksi pitäisi erottua joukosta positiivisesti.


      • Herkules1999
        Peruskaura kirjoitti:

        AMK:sta hakevan keskiarvon pitää olla vähintään 4.0, muttei se pelkästään riitä. AMK-insinöörien opinnot jäävät usein kesken, koska ei päästä läpi pakollisista matematiikan kursseista tai ei osata ohjelmoida. Siksi kannattaa hankkia AMK:n matematiikasta parhaat mahdolliset arvosanat ja esittää todisteet vaativista koodausprojekteista, joita on tehnyt. Työssäkäynti opintojen ohella ei myöskään lisää todennäköisyyttä, että AMK-insinööri koskaan valmistuu DI:ksi.

        Näiden perusjuttujen lisäksi pitäisi erottua joukosta positiivisesti.

        AMK:ssa sain matikoista 4-5 ja TKK:lla 3-5. Töitä piti tehdä enemmän, mutta ei mikään ongelma motivoituneelle henkilölle. AMK vs. TKK taso ei näy kuin juuri matematiikan kursseissa, muuten tuntuu olevan ihan samaa kauraa.

        Jos tuntuu siltä, että haluaa vielä opiskella niin kannattaa ehdottomasti laittaa paperit vetämään. Oma kokemukseni on, että Metropolia -> Aalto siirtymä ei ole ainakaan mikään kummoisempi "loikka". Tsemppiä kaikille, älkää ottako näitä suomi24 keskusteluja liian tosissaan.


    • mie9isse

      Päivitetään alarimaa. AMK:n keskiarvo 3.1, matikankurssit tasaista kakkosta. Ottivat sisään? En tajua....

      • RepikääSiitä

        Niin, se siitä nelosen keskiarvosta sitten. Kyllä AMK:sta pääsee aika helposti jatkamaan yliopistossa, jos oma kiinnostus vaan riittää vielä AMK:n jälkeenkin. Ihmeellistä oman arvon pönkittämistä tämä yliopistolaisten puheenvuorot.
        Ei kun pitää olla vähintään 5 keskiarvo, että meille pääsee. Kohta perään toinen sanoo että meilläpä pitää ollakin 5.2. Mitä te voitatte tällä paskan jauhamisella?
        AMK kurssit nähdään yliopistossa saman arvoisina kuin yliopistossa suoritetut. Sisältö pitää olla suunnilleen sama, että saa hyväksiluvut suoraan.

        PS. Tähän on nyt kenenkään turha tulla mutuilemaan enää mitään! Asia on täsmälleen näin. Siirryin itse jyväskylän yliopistoon, ja suoraan maisterivaiheeseen, eikä keskiarvo todellakaan ollut lähelläkään nelosta. Suunnilleen kaikki AMK kurssit luettiin hyväksi, eikä mitään nikottelua. Ainoa sakki joka on katsellut vähän pitkin nenää, on ollut nämä suoraan yliopistoon ilman AMK:ta menneet. Syytä tiedä en, eikä oikeastaan edes kiinnosta. Pääasia on se, että tänäkin talvena tulee 60 noppaa suoritettua, huonoin arvosana = 3.


      • Okei18

        Mihin Aallon ohjelmaan pääsee 3.1 keskiarvolla?


    • mie9isse

      En viitsi sanoa kun joka ohjelmassa on vain yksi suomalainen. Sanotaan näin, että olen kypsempi opiskelija, työuraa koulutukseen liittyvältä alalta takana 20 vuotta. Se tässä varmasti painaa...ja suosituskirje oikealta henkilöltä.

      • Okei18

        Kokemus ja muut näytöt taisivat ratkaista, ei keskiarvo. Onnea opintoihin.


    • ei.ummara

      Ask in English.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe