Kissan jatkuva löysämahaisuus/tukihoitoa kaipaan

Sulon mami

Hei, minulla on reilun vuoden ikäinen maine coonin uros, joka painaa noin 7 kiloa. Sulo on koko ikänsä ollut löysämahainen. Kakkaa sen kerran vuorokaudessa...ensin suht normi pökäle, mutta päättyy sitten löysään ulosteeseen. Poika on tutkittu nyt kolmen eläinlääkärin voimin...ei ole loistartuntoja( evira tutkinut kaiken mahdollisen) , ruoka-aine alllergia dieteistä ei mitään apuja ( nyt syö Royal Caninin kana märkäruokaa eläinlääkäriltä), vointi Sulolla muutoin ihan normi. Ainoa lääketieteellinen löydös tällä hetkellä on suolessa oleva voimakas clostridium kasvusto..,antibiooteilla saadaan vain hetkellinen parannus. Syötän päivittäin Sulolle inupekt fortea, mutta ei oleellisesti auta. Nyt kysynkin, onko jollain vastaavaa ja millä tukihoidolla pystyn auttamaan kissaani? Lääketiede ja lääkäri tällä hetkellä??? Voimat ja ymmärrys alkaa olemaan vähissä ja jatkuva pyllyn putsaaminen ei varmasti kissastakaan tunnu enää kivalta. Minulla on myös toinen kissa ja se on täysin terve...

16

1156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei paljon

      Eipä tuohon kovin paljon ole tehtävissä. Eniten pitäisi välttää turhia antibioottikuureja, koska ne alentaa vastustuskykyä entisestään. Tilanne suolistossa tulisi saada kuntoon jollakin keinolla ja ottaa kokeiluun prebioottien (Inupekt forte) lisäksi jotakin muuta. Ruokinnan tulisi olla mahdollisimman sulavaa ja vähän suolistoa rasittaavaa. Kaikki muut taudit ja stressi pitäisi pyrkiä välttämään.

      Joskus aika voi olla se tekijä joka auttaa ja jos sitä vielä avittaa hyvällä ruokinnalla, sekä jättämällä ne ab:t pois, niin se voisi olla paras keino.

      Tuohan on usein juurikin antibioottikuurien kautta tullut vaiva tai sen voi laukaista joku muu yleissairaus tai stressi. Bakteeri on luontaiseen suolistoflooraan kuuluva ja yleensä katoaa kun kissa kasvaa vanhemmaksi. Suolen herkkyys voi sitä pitää pidempään yllä.

      • Sulon mami

        Kiitos vastauksestasi, näin kai se vain menee, että ajan myötä voi helpottaa. Ruokavalio on juuri ehdottamasi kaltainen ja sanoinkin jo noista antibiooteista lekurille, että en viitsisi enää enempää antaa...kuukausi sitten oli pitkä axilur kuurikin...mikä olisi inupektin lisäksi hyvä rauhoittamaan suolistoa? Kissani syö kaikki pillerit hienosti, mutta mikään tahna tai ruiske ei mene...tulee oksennuksena pois....tää on vain niin mystisen mielenkiintoista enkä ymmärrä, koska muutoin Sulo on terveen oloinen veijari...eli se ei ole apaattinen tai sairaanoloinen...kuivaruokaa se ei edes suostu syömään...jos vain jollakin vielä vastaavaa, otan mieluusti vastaan edes pienen vinkin, jolla voisi tukihoitona saada suoliston edes hiukan rauhoittumaan...


    • Samantha Jones

      Royal Canin märkäruoat varsinkin ovat heikkolaatuisia. Lihaa todella pieni määrä ja viljaa yms. kissalle sopimatonta. Oletko ajatellut kokeilla esim. FelinePorta21 kanaa? Heiltä löytyy myös Sensitive, jossa on vain kanaa, riisiä ja keitinlientä. Sisältää myös kissan tarvitsemat vitamiinit. Oma kissani söi tätä pitkään, kun oli suoliston kanssa ongelmia. Ja FelinePorta21 on myös edullisempaa, kuin Royal Canin.

      • Sulon mami

        Olen kokeillut ja ongelmana se, että ei jostain syystä maistu. Ollaan ruokavalion puitteissa kokeiltu raaka-ruokinnasta viljattomaan ja kaikkea siltä väliltä...ehkäpä ongelma onkin juuri nämä kokeilut....mutta kun mikään ei tosiaan vaikuta tohon löysyyteen...ja siksi olen täysi ???

        Voisin yrittää sitä Porta21 uudestaan, josko höystäisin sitä esim seitillä, josta tykkää....ja kiitos vinkistäsi!


    • Siipipala.

      Kokeile keittää marinoimatonta kanaa kissallesi. Kissa voi juoda myös liemen. Yleisesti ottaen kaikkein helpoiten masussa sulavaa ruokaa kissalle on kana (raakana/keitettynä) ja kalkkuna.

      RC:n raksut on markkinoitu parhaimpina ja eläinlääkärit niitä helposti "tuputtaa" kun on sponssi/jakelu-diili niiden kanssa (sama koskee Hill'siä). Todellisuudessa ks. ruuat eivät ole ravintoarvoiltaan juuri parempitasoisia marketraksuja parempia. Viljaa ja muuta ylimääräistä on ihan yhtä paljon.

      Voisit kokeill myös pienellä määrällä näitä Power of Naturen raksuja jotka ovat olleet monen mahaongelmaisen pelastus.Toki muitakin yhtä hyviä löytyy. Tsemppistä masuongelmiin!

      http://www.sydanystava.com/power_of_natureKissa.html

    • Sulon mami

      Kiitos taas lisävinkeistä...eilinen meni nyt sitten yrjötessä, että taitaa pojalla olla nyt jotain vakavampaa...lääkäri aika on 11.40, joten katsotaan tilannetta taas uudestaan....josko siel masussa tai suolistossa olisi tukokseen viittaavaa tms. Nyt kissa vain makoilee hiukan apaattisena...eikä ole eilisen jälkeen syönyt mitään.

      Josko tästä taas selvitään niin hyvä on...olen niitä ihmisiä, jonka kohdalle näemmä osunut näin lemmikin omistajan kannalta se vaikein tapaus...löytyis edes diagnoosi, jota voisi sitten lääkitä ja hoitaa. Tiedän, että käynti lekurilla, ei taaskaan tuota tulosta, mutta en voi vain katsoa sivustakaan...onneksi on vakuutus!

      • onnea toivotan

        Toivottavasti ei vakavaa. Kokeile Hill´s a/d purkkiruokaa, se on kehitelty toipilasruoaksi ja edistää mm. kudosten uusiutumista. Sitä käytetään mm. leikkauspotilaiden ja muutenkin alikuntoisten ruokintaan. Se on yleensä hyvin maistuvaa ja sulavaa, sen voi hätätapauksessa antaa vaikka ruiskulla. Sekä Nutriplus geeli on hyvä lisäravinne jos kissa ei suostu syömään, sitä voi antaa ainoana ravintona vähän aikaa.

        Kuivaruokaa en antaisi ollenkaan jos suolisto on jo valmiiksi huonossa kunnossa. Hill´s a/d on saatavilla klinikoilta, ei saa eläinkaupoista.


    • Sulon mami

      Kiitos, Sulolla aloitettiin nyt pienellä annostuksella pitkähkö antibioottikuuri( vaikka sitä vastustelinkin) ja sai myös oksennuksenesto lääkityksen...

      Karvanlähtö ja karvan nieleminrn kai aiheuttaa sitä oksentamista...nyt pari pvää on ollut ok. Syö hyvin ja on muutoinkin taas ihan virkeä...

      Lääkärin mukaan suolistobakteerikasvustoa saadaan hillittyä kuulemma juuri pitkäaikaisella antibioottikuurilla...saa nähdä kokeillaan nyt sitä sitten...ja ruokavalio pysyy suolistoystävällisellä linjalla...Sulo ei tykkää kuivamuonasta...

    • dfposkjdpjfp

      Onnea sulon hoitoon! toivottavasti kaikki sujuu hyvin kuurin kanssa :)

    • Sulon mami

      Kiitos kannustuksesta. Tällä hetkellä tilanne parempi, mutta niinhän se on aina heti lääkityksen alkutaipaleella. Pysyn taas yhdessä ja samassa ruoassa, jotta näen onko sillä vaikutusta. Ei kait se tällainen ongelma parane tai vähene kuin ajan kanssa ja mahd.laadukkaalla ja hyvin sulavalla ruoalla. Vehnäoras on vähentänyt puhtaasti oksentamisen määrää ja harjaan sen kaksi kertaa päivässä, jotta ne karvat pysyis aisoissa sellä suolistossa....on Sulo pari kertaa kakistellut, mutta nestettä on vain noussut ylös pienen karvakasan kera...muutoin niin täydellistä tervehtymistä odotellen! Hyviä kissapäiviä kaikille!

    • DingMjau

      Hei, meillä auttaa kissan löysään mahaan, kun lisää ruokaan aptus tehobaktia. Löytyy ihan apteekista ja toimii meillä hyvin.

    • Sulon mami

      Nyt on syöty pieni määrä sitä antibioottia per pvä ja samassa yhteydessä olen vaihtanut ruokavalion tohon applawsin kanaan...ja uskallanko edes sanoa, mutta vatsa on toiminut nyt hienosti! Meillä on siis hurrattu hienoille pökäleille ja Sulosta huomaa sen muutoksen, että tulee iltaisin mun viekkuun sänkyyn, kun ei ole ollut niitä ripulin siivous perskarva ajelu ja pesu juttuja....antibioottikuuri jatkuu viel, mutta ekan kerran pientä toivon kipinää on...josko se pöpö sieltä suolen mutkasta saadaan pois! Kiitos kaikille vinkeistä ja nautitaan kissojemme olemassaolosta!

    • Pirputin

      Kuulostaa ikävän tutulle :( Meillä 7 kk vanha norski Severi ja samat vaivat kiusasivat pitkään. Apu löytyi meillä raakaruuasta sekä Orijenin kuivaruuasta. Vaihdellen annan sydäntä, katkarapuja, kanaa ym ym ja kuivaruokaa on aina saatavilla.
      Meidän kaksi muutakin kissaa voivat näillä ruuilla paljon paremmin kuin aiemmilla marketin Latzeilla. Toivottavasti apu löytyy Sulollekin :)

    • Sulon mami

      Eilen käytiin taas lekurilla...Sulo oli laihtunut puoli kiloa, koska vaihdoin tässä hiukan ruokiakin...Applawsin kanaa kokeiltiin...maistui hyvin, mutta ei näemmä riittänyt ravitsemaan Suloa....palattiin nyt Id ruokaan ja trikozolia annetaan parin vkon ajan. Seuraava toimenpide on sitten ne suolen koepalat...kortisoniakin voidaan kuulemma kokeilla, mutta lekuri pelotteli minua, että ilman diagnoosia, otan sitten itse vastuun, jos kissalle puhkee diabetes yms yms. On tää kurjaa...toivoisin vielä kokemuksia henkilöiltä, jotka omaavat kroonisesti suolistosairaan kissan. Miten elämä sellaisen kaa onnistuu, ruokavalio, mitä lääkkeeksi ja minkälainen on kissan kunto jne....kiitos..ja tosiaan meillä edelleen ongelma se, että kisu kakkii sen kerran päivässä, mutta aina on puollöysä tai löysä....,

    • Himpan Mami

      Kannattaisiko kokeilla teollisen ruuan vastapainoksi barfaamista. Esim kanansiipiä saa ihan ruokakaupasta eikä paljon maksa. Lemmikkieläin liikkeisstä löytyy pakasteena kaiken näköistä (jauhettuja lihoja kannattaa välttää), myös kuivattuja kokolihoja ja 'teurasjätteitä' kuten broilerin sydämmiä. Mulla on se käsitys että kaikkien ruoka-aine ja ruuansulatusvaivoijen takana on ROYAL CANIN

    • Sguola

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      104
      1666
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      80
      1295
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1200
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      142
      1158
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      3
      1146
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1055
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      21
      1041
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      962
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      957
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      834
    Aihe