Maksuhäiriöt

rtytuuykuiklui

Olen etsiskelemässä uutta vuokralaista, pari mukavan ja asiallisen oloista tyyppiä on löytynyt. Kuitenkin viime kerrasta viisastuneena haluaisin kovasti tarkistuttaa onko heillä maksuhäiriöitä, eli ovatko maksukykyisiä. Voinko minä jostain (mistä?) yksityishenkilönä luvalla tarkistuttaa toisen yksityishenkilön luottotiedot vai täytyykö pyytää heiltä että toimittakaa minulle jokin dokumentti luottotiedoistanne?

4

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mate2

      Ilman muuta voit ja sulla täytyykin näin tehdä! Ei sun tarvitse vuokranantajana edes lupaa pyytää. Sulla täysin laillinen oikeus VUOKRANANTAJANA katsoa tiedot.

      Itse jos tarkistat alla olevan linkin kautta niin maksaa jotakin 28 eur. Toinen mahdollisuus, että pyydät heitä itse printtaamaan omat tiedot paperille ja toimittamaan sulle.

      Mulla on nyt ollut vastaava tilanne, olen uusi vuokranantaja ja joutunut vähän takkuamaan ja siitä olen oppinut-.
      Millaisia vaikeuksia sulla on ollut?

      Täältä löytyy:
      https://www.omatieto.fi/luottotiedot/actValitseRaportti3.do

    • mate2

      "Yksityishenkilön kohdalla toisten yksityishenkilöiden luottotietojen tarkistaminen tulee ajankohtaiseksi lähinnä asunnon vuokrauksen yhteydessä. Tällöin luottotietojen tarkistaminen on maksullista. Yritykset sen sijaan tarkistavat yksityishenkilöiden luottotietoja tiuhaan tahtiin ja merkintä rekisterissä voikin hankaloittaa elämää yllättävän paljon. Esimerkiksi asunnon vuokraaminen, luottokortin hankkiminen ja luoton saaminen voivat maksuhäiriön takia jäädä tekemättä."

      http://www.luottokortti.org/luottotietojen-tarkistus.html

      • rtytuuykuiklui

        Kiitti vastauksesta ja linkeistä!

        Mulla oli klassisia selityksiä selityksien perään miksei olla maksettu. Vuokra oli siis loppujen lopuksi kolmelta kuukaudelta maksamatta. Aina sillä oli joku selitys miksei olla maksettu, mm. "Kadotin vuokrasopimuksen, tilinumero on hukassa. Voitko lähettää uuden." Lähetin tietenkin mutta sitten alkoi selitykset että ei ole muka tullut perille niin ei voi maksaa kun ei ole tilinumeroa. Olin turhan pitkään hyväuskoinen kun ei ole juurikaan aikaisempaa kokemusta. Olen nuori naisihminen niin se oli ilmeisesti sille keski-ikäiselle miehelle joku laukaisu ettei tarvitse paljoa kunnioittaa, sehän alkoi haukkua mua sitten typeräks pikkuflikaksi jne kun aloin periä niitä vuokria... Käytiin kerran poliisilaitoksellakin. Mut se on onneks takana päin ja ainakin viisastuin edellisestä tapauksesta.


    • mate2

      Laki sanoo niin. että kun on 2 kk rästit, niin voi purkaa vuokrasopparin ILMAN IRTISANOMISAIKAA. Ja kun sopimus on laillisesti purettu, niin hänellä ei enää ole mitään oikeutta asua asunnossa ja sen on oltava tyhjä seuraavana päivänä.

      Esim jos eräpäivä on 3.1.13 ja seuraavan kuun eräpäivä 3.2. niin jos toinen eräpäivä umpeutuu, niin silloin on syntynyt 2 kk saatavat ja voit purkaa laillisesti sopimuksen. Samana päivänä kannattaa myös hakea häätö, kun se kuitenkin kestää.. Näin toimimalla pääsee syntymään kaikkein pienin maksamattomien laskujen summa.

      Ei kannata jäädä antamaan siimaa..vain on oltava tahdikas ja tiukka siinä tapauksessa, kun alkaa maksuongelmia tulla. Mä opetin myös nyt uudelle vuokralaiselleni, että eräpäivä ei ole muodollisuuus, vaan silloin ON OLTAVA LASKU MAKSETTUNA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe